-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Quqesz #52999 üzenetére
Azt csak a viszonyítás kedvéért írtam.
A többiek linkeltek olyan egészen jó szerkezeteket, amik beférnek egy ülés alá és még a hangjuk is elfogadható.
Kényszermegoldás, de ha nincs lehetőség a csomagtartóba tenni, akkor marad a kompromisszum.
Arra kíváncsi vagyok, szigetelt, zajcsillapított-e legalább a két első ajtó és mik alkotják a rendszert: fejegység, hangszórószett, erősítő.
Inkább egy normálisan előkészített ajtóba szerelt, erősítővel hajtott szett adja a basszust, még ha nem is megy 50 Hz alá, mint egy olyan bödön, amik a linkeken szerepelnek.
Sokáig első számú hobbim volt az autóhifi, '99-től megszűnéséig voltam az Autóhifi magazin szerkesztője, számos versenyen bíráskodtam, kint voltam mindegyik sinsheimi rendezvényen és sok más ausztriai, németországi versenyen.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quqesz
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz Darko_addict #52989 üzenetére
Olyan ember válaszát, tanácsát fogadd meg, aki ért az autóhifihez és van tapasztalata szubládákkal. Aki neked válaszolt, annak még a házimozi rendszerében sincs mélynyomója, mert feleslegesnek tartja. Tehát objektivitás nulla.
A 28 literes szubláda kifejezetten kicsinek, kompaktnak számít, jellemzően 40-70 litereseket használnak az autóhifisek.(#52988) hcs57
Igen, okosat mondtam, mert az autós szubládám adatait írtam le.
Talán gyakorolnod kellene az értő olvasást.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
I'am Dony
őstag
válasz Darko_addict #52985 üzenetére
Ha muszáj választani akkor a Pio, de tudod ez a nincs értelme kategóra...
Ha lenne picit több helyed és kereted akkor inkább ilyesmi: [link] -
Quqesz
nagyúr
-
troll81
addikt
Milyen minőségű HDMI kábelt vegyek?milyen szabvány van most ami jó mindenhova meg milyen márka gyártó terméke jó?mint égen a csillag anyi fajta van
-
asipos0228
csendes tag
Szerintem ez a sub befér az ülés alá és bírja is a strapát.
https://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&kat=29&termek=20493 -
troll81
addikt
válasz Darko_addict #52987 üzenetére
ez nem igaz 240 liter van 105 kg...
na de mibe építenéd be és menyi a lé amit el lehet locsolni?menyi hely van az ülés alatt?
ez a kettő csak az opció? -
kgergo89
tag
Sziasztok!
Nem rég sikerült hozzájutnom egy Cambridge Audio Azur 551R erősitőhöz, és egy Roth Audio 5.1 szetthez. (2x OLi RA3 Front / 1x OLi C30 Cen / 2x OLi RA2 Sur / OLi KH30 Sub)
Teljesen meg vagyok velük elégedve, azonban az lenne a kérdésem, mennyire normális az a jelenség, ha az aktiv Sub bekapcsolt állapotában közelről hallgatva minimálisan búg?
Áram alatt, standby módban nincs hangja.Az erősitőnek is van 1 minimális hangja, bár az lehet h a venti
Lehet, hogy csak túlparázom, de nem volt még ilyen rendszerem ezelőtt.
Köszi a válaszokat!Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Darko_addict
őstag
Örülök, hogy ilyen korán szálltál be. Már megszoktam, hogy át kell verekedjem magam a topikokba égett emberekem, mielőtt jön valaki és objektív, segítőkész válasszal áll elő.
Egyébként egy nüansznyi pluszra van szükségem, amit ezek feltételezhetően épp megadnak. Köszönöm HCS, én is a Pioneer felé kezdtem húzni, és megerősítettél.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
hcs57
addikt
Ezzel most mondtál egy "okosat".. mekkora légtér van nálad, és mekkora egy autóban?
(#52985) Darko_addict
A Pio jobbnak tűnik, és elég is lesz neked oda.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Darko_addict
őstag
Aranyos vagy a számaiddal, de én 4L-t tudok rászánni.
Ha legközelebb Hummert veszek, 28.1 literes lesz minimum, ígérem.
Autóhifi topikban "nem is hallottak" az ülés alattiról, mindenki berak egy fél csomagtartót elfoglalót, de nekem olyanra nincs szükségem. Itt csak a számok érdekesek, ahhoz pedig szerintem ebben a topikban többen értenek. Köszi azért.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
BBéci
legenda
Egyik vacakabb, mint a másik, de miért nem az autóhifis topikban érdeklődsz? [link]
Egy valamirevaló mélysugárzónak a mágnese nehezebb, mint azok az aktív izék kompletten. Például azé, amit én használok, 8 kg, a láda 28 kg, pedig mindössze 28 literes.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Autóba szeretnék vásárolni egy kisebb, ülés alatti aktív mélysugárzót.
Összegyűjtöttem kettő számomra elérhető modell specijét. Mindkettőben Class-D erősítő van. Ti biztos sokat tudtok a zenei hangzásról. E lista alapján meg tudtok ítélni első és második helyezettet, vagy eléggé hasonló a kettő? 10 ezer Forint különbség van köztük MO-n.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
-
FerNandor
őstag
Egy német csoportban volt valakinek Jamo D500-as szettje 5.0-ban. Csodálkoztam elsőre, de jól nézett ki, és akkor ezek szerint tényleg nagyon jó is lehet.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz LógaGéza #52980 üzenetére
A hangzással van problémád vagy fizikálisan zavarnak ott a dobozok? (Az erősítőt amúgy javasolnám onnan kiszedni, a centert meg előrehúzni).
Én vennék egy Jamo D500 5.0-t (on wall dobozok) kb. 350 körül, meg építenék egy Dayton Audio Ultimax szubot 250-280ból és megvan az "álom" mozi! (Egy fórumtársnál hallottam már ilyen felállást, a többség hátradőlne vele...)
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Hát ezzel a Klipsch szettel egy dolgot elértem... Bebizonyosodott, hogy nincs elég helyem álló hangsugárzót elhelyezni, ha normális méretű mélyet is akarok használni... Valamint kicsi a nappali ahhoz, hogy kiszólja magát... Szóval nagyon úgy néz ki, hogy meg is válunk egymástól, ugyanis nem találtam elérhető áron cserelehetőséget a frontoknak állványos hangfalra... Ha esetleg valakinek van mégis tippje, szívesen fogadom.
Valamint két kérdésem lenne:
- Az R-12SW mennyire számít jó döntésnek a kategóriájában? Lehet megtartanám ha úgy alakul.
- Mennyire ördögtől való ötlet ilyen konzolra rakni két polcsugárzót (biztos vagyok benne, hogy MA Bronze 2 lesz a vége...) frontnak? Sajnos ha lerakok pl egy Stylum 2-t a földre, akkor biztos nem fér el megint a sub... Perpill így vannak elhelyezve, csöppet sem tartom ideálisnak (a falat és a kábelezést ne nézzétek, felújítás előtt állunk )."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Quetz
őstag
válasz K.Tamas89 #52978 üzenetére
Első lépésben elrontod a hangzást, még azt is ami eddig volt. Mert nem erre lett tervezve, pont.
Ütős és pontos mélyeket egy jól megtervezett és kivitelezett mélynyomóval kapsz, nem pedig zárttal. A bogaras példánál maradva: Minden kiváló mélynyomó jól szól, de nem minden zárt láda kiváló.
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok,
Mennyire csinálok kárt a mélyládában ha betömöm a reflexcső nyílását? :) Tudom hogy egy zárt ládával ütősebb, pontosabb mélyeket kapnék de most arra nincs keretem jelenleg.
Illetve ehhez a ládához szükséges az y kábel? Igényli ezt ez a típus? LFE bemenet nincs rajta sajna, csak line in r&l.
A mélyláda egy Polk PSW202.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
tothjani81
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudom ez nem kapcsolódik közvetlenül a topichoz, de azért ide írok, mert tudom, hogy itt biztosan tudjátok a választ a kérdésemre.
Szóval: van egy régi Arcam AVR100 típusú erősítőm, sztereóban használom.
Azt figyeltem meg egy jó ideje (azt hiszem hogy nem ilyen volt), hogy a basszus (vagy az alsó-frekvenciák) nem egyenlő hangosan szólnak mindkét hangfalon.
Amikor a médialejátszón kiválasztom, hogy csak a jobb hangfal szóljon, akkor rendben van, van basszus, ha pedig a bal hangfalat választom ki, akkor szinte alig van rajta basszus, alig van ereje, olyan mintha az egész alsó-frekvenciatartomány hiányozna. De össze-vissza csinálja. Egyszer a jobb hangszóró szól erőteljesebben, egyszer a bal... Próbáltam már tápkábel, optikai kábel ill. hangfalkábel cserét is, de ugyanaz a probléma... A beállításoknál is hiába állogatom, semmit sem változik. Régen nem volt ilyen. Elromolhatott?Köszönöm a segíséget!
-
törölt tag
Jó hangfalszett vétel..
-
törölt tag
válasz tothjani81 #52971 üzenetére
diagnosztikai és frissitési célokra. Ahogy Quetz is megírta.
LFE: lásd 1 sz hozzászólás de egyértelműnek kellene lennie: az sw out kimenet fogadására szolgál ami a .1 megfellelője, tehát csak a sub számára szolgáló mélyhangok. Az hogy a magnaton nem volt az a magnatot minősiti és lefelé....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz afi0903 #52970 üzenetére
Ahol a dolby digitalt választottad ki az erősitőn.
Optikai esetén forditva kellene. erősitőnek kellene a hangot felismernie. Még az is lehet hogy pcm a tévéből kijövő jel, ezért nem szólal meg mert d.d-t vár, de nem kap. azért kell az auto, ami alapbeállitás.
Nyomkodd végig utána a forrásválasztót , hátha... -
Quetz
őstag
válasz tothjani81 #52971 üzenetére
Firmware frissítést tudsz csinálni USB-n keresztül és/vagy a DSP paramétereit állíthatod.
-
BBéci
legenda
válasz tothjani81 #52968 üzenetére
A kezelési leírásában ezek nincsenek benne?
Az USB mellett ott van a "FOR FACTORY USE ONLY" felirat, ez eléggé egyértelmű.
Az LFE is egyértelmű, oda kell csatlakoztatni a házimozi erősítőből érkező szubkábelt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Osynho
addikt
válasz Pendragon911 #52966 üzenetére
Szia! Nem tudom milyen telefonod van, de érdemes aptX szabványt használni, ezért ilyen tudású adaptert keresnék. Van optikai kimenetes fajta is, így az erősítőd végezné a digitális-analóg átalakítást, amivel talán jobb lenne a hang, mint egy ilyen olcsó dobozka analóg kimenenete esetén. Kínából olcsóbban beszerezhetőek.
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
könnyen lehet, hogy rossz helyen próbálok meg választ találni a kérdésemre, ebben az esetben kérlek titeket, hogy irányítsatok el a megfelelő topikba ;)
Tehát. Van egy Pioneer VSX-324 erősítőm és azt szeretném megoldani legegyszerűbb, ill. legolcsóbb módon, hogy telefonról rá tudjam küldeni a hangot bluetooth-on keresztül. Talán ennek a típusnak nincs bluetooth adapter helye, mint a nagyobb testvére, így akár egy külső eszköz játszhat, ami egy rca kábellel becsatlakozik egy analóg bemenetre és kezeli a bluetooth kapcsolatot vagy valamilyen médialejátszó, ami hdmi-vel csatlakozik be és szintén kapcsolódik bluetooth-szal.
Ha van ötletetek, javaslatotok, akkor azokat szívesen fogadom ;)
Köszi előre is! -
BBéci
legenda
válasz GeryFlash #52962 üzenetére
Ahhoz, hogy tudjunk olyanokat ajánlani, jó sokat ki kellene próbálni, amire sok időt kellene szánni. Na de ki akar bögreszettekkel szenvedni, amikor helyette normális házimozi rendszerekkel is foglalkozhat?
-
GeryFlash
veterán
-
törölt tag
válasz GeryFlash #52962 üzenetére
Igazábol azt kell nézni hogy mennyi készüléket tudsz ráakasztani, tehát legyen optikai vagy hdmi arc esetlegesen mikrofonos kalibrálhatósága, végül minél nagyobb legyen a hangszóró kónusza, lehetőleg <10cm. Ez eléggé megszűri a lehetőségeket. Viszont hangminőségük elvétve éri el egy nem-műanyagdobozos szett szintjét.. Tehát elég ha katalógusadatokból leszűrve választasz, és lehetőleg megbizható gyártótól.
-
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a régi házimozis topikban az első összefoglaló kommentben voltak kompakt rendszerekről is 4-5 példa, amit érdemes megvenni 80-150 ezer Ft közül. Nem terveztek esetleg egy ilyen bővítéssel? Esetleg tudtok pár ilyet mondani ami preferenciától függetlenül az ajánlható/megvehető kategória ebben az ársávban?
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Rp526
aktív tag
Nem is akartam, h bármit is csináljon.. pont, h örülnék, ha semmi ilyet nem tenne..
Nekem, mivel PC a forrás, így gondolom PC - AVR - TV az út.. ezért volt fontos kérdés.
De akk gondolom a válasz az, h mind1.. a PC skáláz, az erősítő pedig átengedi.
Ha nekem van két HDMI Port a vidikarin, én is el tudom ezt játszani? Képet küldöm a TV-re, hangot egy másik HDMI-n az erősítőbe? Viszont gondolom akkor fontos, hogy ugyan olyan paraméterekkel rendelkezzen a két HDMI.. ha ez lehetséges.[ Szerkesztve ]
-
voronyezs
újonc
Üdv srácok.
Elnézést ha nem jó helyre írom a kérdésem. Adott a képen látható házimozi. A jobb alsó sarokban taláható optikai bemenetre hiába kötök bármit nem szólal meg mert a program választásnál nem jelenik meg az optikai bemenet csak az rca bemenetek. A távírányítója sajnos nincs meg. Mit tudok ezzel így kezdeni mert a tvmen csak optikai kimenet van. A válaszokat előre is köszönöm. [link] -
BBéci
legenda
Fogalmam sincs, mi a bánatért kell egy erősítőnek felskáláznia? Elvégzi azt a lejátszó és a képmegjelenítő, melyek közül azt kell választani, amelyik jobb minőségben teszi a dolgát.
Az igazán minőségi rendszerekben az erősítő/processzor nem kap képjelet, csak hangot, ezért jöttek létre a dupla HDMI kimenetes lejátszók. Számos csúcsminőségű AVR valamilyen mértékben rontja a rajta átvezetett kép minőségét, ezért jobb megkerülni. Valamint a kép és a hang egymásra hatással lehetnek, de ez nem a belépő topik témája.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rp526
aktív tag
-
Rp526
aktív tag
Ez a sztereóm már megvan, újat nem fogok venni a közeljövőben.
"Olyan AVR-t keress, aminek a hangja a kétcsatornásodéhoz hasonlít, az legyen a legfőbb szempont."
Gondoltam az Onkyo hangja passzol az Onkyo-hoz.
Mivel még most kezdek az egészbe bele.. nincs olyan hallásom, hogy emlékezetből döntsek.. hogy otthon az onkyo így szólt... és máshol egy házimozi erősítő, meg így szól. Ezért is kérek segítséget, a fizetős oldalak kb jó teszteket írtak.. mondjuk azok miről nem .. és gondolom belépni a házimozi világába egy 400e Ft-os erősítő elég lehet. -
BBéci
legenda
Több alkalommal olvastam azt a véleményt, megállapítást, hogy amelyik gyártó az utóbbi 20-30 évben nem tudott piacra dobni jó hangminőségű sztereó erősítőt, az a házimozis vasaikkal sem fog jó hanggal előállni. Ennek igazságtartalmát lehet vitatni, de nem érdemes.
Ha neked tetszik az Onkyo sztereó, akkor hajrá, vegyél olyat AVR-ben is.
Annak az erősítőnek, ahogy az utóbbi években gyártott összes társának a mikrofonos bemérő rendszere nem csak távolságok és hangnyomás szintek beállítására szolgál. Szobaakusztika korrekciót is végez, amit mikrofon nélkül, manuálisan nem tudsz elvégezni. Szerencsére nincs érdemi eltérés a mikrofonok között, egy másik Onkyóé megfelel a célnak. A mérés idejére biztosan ad kölcsön valaki.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz gab1ka #52946 üzenetére
Több milliárd légy nem tévedhet...
Részemről nem utálat, csupán szubjektív vélemény. Számodra a tömeg véleménye mérvadó, akkor is, ha azok többségének fogalma sincs a valósághű, tiszta hangzásról. Számomra pedig kizárólag a saját hallásom mérvadó. Vannak remek Klipsch hangdobozok, például a La Scala II, Forte III, THX Ultra2.[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
Köszönöm!
Van itt egy Onkyo (a sztereóm is az), csak sajnos nem ad mikrofont. Mivel még soha nem volt dolgom AVR-el, így félek. Pótolható nem a gyárijával is, mert audyssey mikit még csak csak találok, de ehhez vmi kerek van? Vagy hagyjam és csináljam manuálisan? Itt ahol már van bemérőmikrofon, itt is lehet úgy állítani, mint a régebbi erősítőket.. mi hány centire honnan, stb.? -
BBéci
legenda
válasz gab1ka #52942 üzenetére
Nem azért van nagy bajban.
A házimozi talán legfontosabb szabálya, a jó hangzás alapköve a hangdobozok és hangszórók egységessége. Aki ezt figyelembe veszi, eleve kizárja az olyan hangdobozcsaládokat, vagy gyártókat, amelyekkel ez nem oldható meg.
Akadnak kivételek, amikor a front- és centersugárzókénál kisebb hangszórókkal is kiváló a surround hangzás, kapásból tudok említeni néhányat, de nem az a jellemző.(#52943) Rp526
Ha a frontsugárzókat a már meglévő sztereó erősítővel hajtod, akkor csak a többi hármat kellene valahogyan a helyes irányba terelni. Nem lehetetlen, de hogyan lesz egységes a hangzás? Olyan AVR-t keress, aminek a hangja a kétcsatornásodéhoz hasonlít, az legyen a legfőbb szempont.[ Szerkesztve ]
-
-
gab1ka
senior tag
-
BBéci
legenda
-
Rp526
aktív tag
Milyen erősítőt ajánlanátok ami 2015 utáni, DTS-X és Atmos képes, 150-200e használtan és van front pre out-ja?
Első körben én a populáris márkák közt találtam.. Denon x3300w, x4100w, Onkyo TX-RZ800.. ilyesmiket.. (egyáltalán van értelme, válogatni ezen a szinten?)
Klipsch r-620f frontok és r51m surround vannak, ehhez jön majd SUB és az r34c center.
Full házimozi a cél, első körben 5.1 később talán 5.1.2. Sztereóra már van erősítő.
Az sem baj, ha finomítja kicsit a klipschek hangját, nem kiemeli azok jellegzetességeit.
Van vmi kb. általánosság? Denon lágyabb.. onkyo pattogósabb.. marantz vmilyen..? (Denon-t néztem eddig a legtöbbet, gondolom az nagyon mainstream és ezért van ilyen sok eladó.)
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz gab1ka #52933 üzenetére
A dobozméretek valóban eltérnek és sajnos az eléggé nagy probléma, mert teljesen azonos hangszórókészlet esetén sem szólnak egyformán.
Viszont egy 10 centis hangszórókkal rendelkező, apró háttérsugárzó az nem egyéb, mint lepkepuki. Pont ez volt a bajom azzal az SVS Prime szettel, amit nálam volt tesztelésen. Annak pozitívuma a frontsugárzókéval megegyező, 4,5 colos mélyközép hangszóró, de a pöttöm doboztérfogat egyértelműen negatívum. Másik hatalmas pozitívuma az SVS szettnek a centersugárzó, arra csak jókat lehet mondani. A Satellite helyett lehet választani a Bookshelfet és máris elvágtuk a gordiuszi csomót.
Az általad említett gyártók termékeit jobb elkerülni. Ha nem képesek normális méretű háttér/állványos hangdobozokat kínálni, akkor felejtősek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gab1ka
senior tag
Miért kell párban lennie a centiknek? Ha nem üt el a madárcsicsergés hangja akkor szerintem ezen szimpla szőrszálhasogatás rugózni, ahogy a sok gyártó sok családján belüli "szett" frontjai is jóval nagyobbak mint a melléjük csomagolt és egyáltalán a szérián belül maximálisan elérhető center és surroundok méretei.
-
BBéci
legenda
válasz LógaGéza #52931 üzenetére
Egyikkel sincs tapasztalatom, de úgy gondolom, a rendszered, konkrétan a háttérsugárzóid képességeit nem fogják korlátozni.
A helyedben messziről elkerültem volna az R-14S-eket, mert 10 centis hangszóróikkal durván nincsenek partiban a frontsugárzók 16,5 centiseivel. Gyári adata szerint a frekvencia-görbéje 83 Hz-ig marad 3 dB-en belül, ami ha igaz, akkor is nagyon karcsú. Semmi szín alatt nem választanék olyat, ami nem megy le - nem papíron, hanem ténylegesen - legalább 60 Hz-ig.
-
LógaGéza
veterán
válasz Quqesz #52930 üzenetére
Végiggondolva nem mennék inkább 2,5 alá, az meg elfogyott... KáCsa kábelek nem ajánlottak? Pl KCE-LS25? Esetleg a QED C-79B?
Nem nagyon szeretnék ezen áraknak felémenni, ígyis nagyon rezeg a léc, hogy ki leszek téve az utcára - ugyanis a subkábelem is rövid, és még az is kell..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #52894 üzenetére
Elhoztam végül a Klipsch szettet (R-26F + R25C + R-14S + R-12SW). Mivel dipól surround hangsugárzók vannak, ezért csak átraknám oldalfalra őket, viszont az előző szettem hátul volt, ezért rövid a kábel, (Sinus Live L3.0-08 kábelt pedig sehol sem találok), ezért tudnátok ajánlani nekem a surrondokhoz jó ár/érték arányú kábelt? 12 + 6 méter kellene. Először KáCsa KCE-FLW15-re gondoltam.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg az LG 60UM7100PLB TV-m. Hogyan tudom egy Pioneer VSX-D510 erősítővel összekötni?
Az optikai kábelt bedugtam mindkét készülékbe, a TV-n beállítottam, hogy a hang kimenet optikai, a digitális TV hangbeállítása Dolby Digital, a digitális hangkimenetet áthaladásra tettem.
Az erősítőn beállítottam a CD-t (,mert a CD 1 OPT bemenetbe kötöttem a TV-t), és beállítottam a Dolby Digitalt.
Ezek után nincs hang. Mit kéne máshogy csinálnom? -
-
Ukeve
tag
válasz LógaGéza #52919 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy nagyjából mindegyik újabb TV-n van optikai vagy SPDIF kimenet.
Ezzel a 3 színű (zöld, fekete, narancs) Jack-es kábellel van most összekötve a géppel a hangfal, így tökéletesen működik.
Úgy látom, hogy van ilyen eszköz, ami megoldja az ilyen jellegű problémát is.
Most már tudom, hogy mit is kéne pontosan keresnem.Viszont ahogy olvasom, ez sok esetben nem működik számítógép nélkül. Tehát nekem valami olyasmi kéne, ami TV optikai/SPDIF kimenetén keresztül csatlakozik egy eszközhöz, ami meg a hangfal 3 színű Jack kábelén eljut a mélynyomóig. És ehhez nem kell semmilyen külső driver vagy más eszköz.
Létezik ilyen megoldása egyáltalán?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
A TV-n optikai/SPDIF kimenetnek kell lennie (nagyrészt van mindegyiken).
Most milyen kábeled van a szetthez? Ugyanis ebből az átalakítóból olyan is van, amin 3,5-ös Jack kimenetek vannak, pl: [link][ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Ukeve
tag
A TV még nincs meg, azért nem is írtam konkrét típust.
Magával a fizikai összekötéssel nincs gondom, azt azért meg tudom oldani.
Hanem, hogy magán mélynyomón van a többi hangszórónak is a kimenete, ezért nem tudom egy az egybe rákötni a hangszórókat a converterre.
Pontosítva akkor az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom megoldani azt, hogy a converter RCA kimenetei össze legyenek kötve az 5.1-es rendszer audio bemenetével? -
Ukeve
tag
válasz tothjani81 #52915 üzenetére
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy Creative Inspire P580 5.1-es hangszóró szettem (hátlap), amit szeretnék rákötni a TV-re.
A TV-n 3 féle módon lennének lejátszva a tartalmak:
1. rendes TV adás,
2. belső rendszeréből NETFLIX, YT stb.,
3. hálózaton keresztül médiatartalom lejátszása/külső adathordozóról
Ahogy eddig utána olvastam, egyetlen megoldásnak tűnik egy ilyen készülék beszerzése. Annyi lenne a kérdésem, hogy ez így ebben a formában kivitelezhető?
Ha igen, akkor milyen plusz kábelekre lesz szükségem?Előre is köszi a segítséget!
-
tothjani81
senior tag
Na néztem két lehetséges subot.
VéleményMagnat Beta sub 30 A
Heco Victa Prime 252 AMéretben jók éppen teljesítmény nagyobb mint a mostani külsőre mindkettő ok számomra
-
zioncsabi
tag
válasz LógaGéza #52909 üzenetére
En sem ugy kepzelem el, hogy lyuk van benne. Csak azt, hogy egyenletes frekvenciamenettel is lehet utos elmenyt kapni, nem csak a hangzatosra hangolt cuccokkal.
De szerintem mar kezdjuk tulbeszelni a semmit
Na ezt a kozepre hangolt dolgot nem tudtam es azon az egy alkalmon kivul nem is tunt fel sehol mashol. Mar megerte felkelni
-
tothjani81
senior tag
Sziasztok. Sub téma 😊 kwrdezősködtem már tőlletek de más lett a szitu mint gondoltam
Adott egy ilyen szoba ennyi bútorral mérete 3,65x5,1 béna a rajz de a lényeg rajta van. Adott a sub mwrete ha ott marad ahol van akkor maxx 30 centi széles lehet mélység magasság nem számít ha valami nagyobb szubot ajánlotok akkor csak oda tudom rakni ahol kört rajzoltam máshova nem.Erősítő Pioneer Sclx 73
Dobozok Heco Victa Prime 5.0
Sub Magnat 201 AGyengécske a sub valami izmosabb darab kéne. Keret 1 kilo. 100.000 huf
-
spiky03
veterán
Haver most vett rendszert és mondja, hogy rezonal neki a szub és kérdezi, hogy mit tegyen alá, mert nem egyenes a járólap és így mozog a szub.
Most egy konyharuhat tett alá.Én mondtam neki vegyen állítható lábakat vagy rakjon alá mosógép alá való gumilapot.
Van esetleg valami egyéb ötlet?
Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Quqesz
nagyúr
válasz Dorian #52907 üzenetére
Pár embernél hallottam olyan beállításokat, hogy tényleg kell terelgetni..... Mikor se közép, se magas csak vmi puffogás meg dörmögés... Meg kopogó mélyláda autóban...eq vad tekergetése....itt is párszor elhangzott, hogy ne nyukapiszka hozzá, és ezt osztom is.
Hangfalnál meg sztem az erősítő is számít, mikor megvettem a mostanit én is meghallgattam párat és nem véletlen esett rá a választásom(nekem tisztábban, szebben szólt a többi meghallgatotthoz képest, a boltban igazolták is a feltevésem)
Ez a Klipsch is sztem másképpen szólna egy másik erősítővel.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
LógaGéza
veterán
válasz zioncsabi #52908 üzenetére
Azért a V hangzást itt nem úgy kell elképzelni, hogy a frekvenciagörbén egy lyuk van a középtartományban Amit te leírsz az egy nagyon véglet dolog, igen, a klubokban direkt erre mennek rá, mert az szól nagyot, és kisebb teljesítménnyel is el tudják ezt érni. Hangtechnikusként (is) dolgozok, tudom milyen egy stúdióhangzás, raktam már össze jópár koncertet, és nagyzenekari produkciót is, de tudom mit szeretnék otthon hallgatni, és ez a két dolog nem biztos, hogy fedi egymást
-
zioncsabi
tag
válasz ldn218 #52906 üzenetére
Semmikepp nem abban a negativ ertelemben szerettem volna terelgetni, ahogyan te mondod.
Viszont igen, szerettem volna, ha az emberek, akik most keresnek hangszorot, tudjanak rola, hogy a “V hangzason” kivul is van nemcsakhogy alternativa, hanem elvezetesen hallgathato dolog is ( mint, ahogy Dorian emliti). -
ldn218
tag
válasz zioncsabi #52905 üzenetére
Én értem amit írsz sőt tiszteletben is tartom. Azt viszont soha nem értettem miért kell más ízlését terelgetni. Én például hallottam már egy- két dolgot ( másokhoz képest valószínű elenyésző a listám ), olyanokat is amiben a középtartomány több volt, ( mondjuk klipschez képest mindben több szinte ) és volt olyan is ami nagyon tetszett és volt ami kevésbé . Még egy nyomorult autórádión is eltekerem a hangszínt. Nem szeretem a sok közepet, de nem is fogom senkinek azt mondani hogy márpedig Te azt vedd mert az a jó az én megítélésem szerint.
-
zioncsabi
tag
A V hangzashoz lenne egy tortenetem.
Sokfele zenet szeretek, tobbek kozt az elektronikusat is. A 90es evek vegen elmentem egy techno- drum ‘n bass partira. A d’nb terembe erve valami nagyon furcsat, nagyon nem megszokottat hallottam. A terem hangzasa tele volt elettel, vibralassal. A hangzas a jo eretelemben vagott, pengett es gyonyoru lecsengesek voltak benne. Akkora elet volt benne, hogy nem hittem el, es nem tudtam vele mit kezdeni hirtelen. Es nem csak egy dal volt, mint eloszor hittem. Az osszes. Akkor jottem ra, hogy a hangfalak es a hangzasbeallitasok ilyenek.
Annak ellenere, hogy mar addigra volt hifim, masfel oraba telt, hogy rajojjek, mitol ilyen alomszep a hangzas. Aztan megvilagosodtam.
VOLT KOZEPTARTONANY!Ollllllyan szinten hozzaadott ennek a mufajnak IS!!! az elvezeti ertekehez az a teny, hogy az osszes frekvencian meg tud szolalni a hangfal es meg is szoloaltatjak, hogy az valami hihetetlen.
Szoval, ha tudok tanacsolni egy dolgot, ne keressetek a V hangzast. Tudom, szepen szolnak, tudom, hatasosnak hangzanak es negnyeronek, de nagyon sok mindenbol kizarjatok magatokat. -
-
LógaGéza
veterán
válasz ldn218 #52901 üzenetére
Én is a populárisabb hangzást szeretem, pl fejhallgatóból is V-re hajazó karaktert kerestem főleg. Viszont ezek szerint, akkor lehet náluk hallgatózni, nincs a nyitvatartási időn kívül más korlátozás. Akkor lehet a hét elején megnézem őket.
Köszönöm"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
ldn218
tag
válasz LógaGéza #52899 üzenetére
Az sajnos tapasztalom hogy az eladók nem egy formán kézségesek ott sem. Én gyöngyösről más miatt is utaztam és hamár a közelben jártam bementem, de ha pénzt akarsz elkölteni akkor mindenképp hallgatózz. Nekem a klipsch de lehet Neked meg a monitor audió nem vagyunk egyformák. Én tudom magamról hogy szeretem a több magasat és több mélyet ezért szeretem a klipscht. ( mondjuk az enyém sem gyári mert "megneveltem a fiúkat " :) ) A monitor audiót mint írtam zenén hallgattam és érdekes mód egy kisebb házimozi erősítőn szólaltatták meg. Tiszta szép hangot produkált a mélye nekem kevés volt, de hát amúgy is egy "falatka" hangfal. Árban nagyon jó mert kifutó. Még egyszer irom ez csak egy vélemény. Mindenképp hallgasd meg, mert Te fogsz örülni vagy csalódni annak amit így vagy úgy veszel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest