Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Tud egy erősítőben hosszútávon az bármilyen kárt okozni, ha WLAN hálózatra van kapcsolódva és így elvileg standby módból az applikációval ébreszthető? Gondolom így akkor folyamatosan dolgozik a háttérben a hálókártya, ha akár valami csökkentett módban, de gondolom folyamatosan aktív valamennyire."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Swenk
aktív tag
Ez van a leírásában:
1 Nyomja meg a PURE-t a “PURE DIRECT”kiválasztásához.
A kijelző elsötétedik és a "csak hang lejátszás" elindul.
0 A DIRECT és a PURE DIRECT módban az alábbi menüpontok nem állíthatók:
0 Hangszín (v109.oldal)
0 Restaurátor (v 147.oldal)
0 MultEQ® XT (v150.oldal)
0 Dinamikus EQ(v 151.oldal)
0 Dinamikus hangerő (v 152.oldal)
0 Grafikus EQ (v152.oldal)
MEGJEGYZÉS
0 Videó jelek csak akkor mennek ki, ha a HDMI jel RURE DIRECT módban van
lejátszva.
0 Amikor a PURE DIRECT mód van kiválasztva, a kijelző kb. 5 másodperc után
kikapcsol.
A következő oldalon meg ez:Ez a mód érzékeli a bemenő digitális jel típusát, és automatikusan
kiválasztja a lejátszásnak megfelelő módot.
Sztereó lejátszást csinál, amikor a bemenő jel PCM.
Ha Dolby Digital, vagy DTS a bemenő jel, akkor a zene lejátszása a
megfelelő csatorna számban történik
1 Nyomja meg a PURE-t, az “Auto” kiválasztásához.
Auto térhangzás lejátszás elkezdődik. -
Swenk
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Denon AVR -X1500H erősítő. Nem találom rajta a "PURE DIRECT" beállítási lehetőséget. A távján van egy sárga "pure" felirató gomb, ha megnyomom "Direct"-et ír ki, ha még egyszer megnyomom, akkor "Auto"-ra vált. Soha nem jelez "Pure Direct"-et, nem alszik el a kijelző. Elő lehet csalni pure direct sound módot valahogy?
Köszönöm előre is. -
törölt tag
Tegnapi nap folyamán barátommal (aki nem foglalkozik hangrendszerekkel) csináltunk vaktesztelést!
Lejátszók HDMI bitstream hangjára voltam kíváncsi, ami ugye vitatott téma!
Nemrég hozzám került egy CA Azur BD lejátszó, ami egy kommersz Sony S6700-at váltott. (Pontosabban nem váltott, Netflix-re megtartottam)Szóval: Megkértem, hogy az Oblivion film egy jelenetét indítsa el az általa gondolt lejátszóba, majd takarja le a készüléket, hogy véletlenül se lássam melyik megy.
Még a szobába is csak akkor mentem be, amikor már indította a filmet, hogy a tálca hangja se árulja el melyik készülékbe rakta a korongot.10/10 lett az eredmény!!!
Mindig eltaláltam melyik játékos megy!!
Barátom a kb a 7. próbánál röhögve közölte, hogy hagyjuk már végre abba, mert még ő is hallja a változást.Amik árulkodóak voltak: Dinamika, a mélynyomó hangja, és a háttérzene hangereje.
gab1ka:
Sokakkal ellentétben, Te kipróbáltad, és leírtad amit tapasztaltál.
Nincs ezzel semmi gond, én szívesen olvastam![ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
Ebben a fórumban is ahogy mindenhol máshol is mindig minden tanácskérésre a végső válasz hogy hallgassa meg az ember saját maga meg tapasztalja meg stb stb.Én megmondom őszintén a kérdés előtt meglehetősen kétkedtem, sőt látatlanul azoknak a táborát erősítettem akik szerint a fizikát így meg úgy nem lehet megerőszakolni blabla,pláne ha egy Audioholics alapító tag akinek 50k$-os ultrahighend frontjai vannak/voltak és agyba főbe méreget miközben 75 cent/méter árú kábeleket ajánlgat mint több mint elég, akkor nagy baj nem lehet, bár gyanús volt néha az a mértékű szinte már propaganda szagú ellenállás amit a témában mutat.
A leheletnyi/hangyányi jelzőt szándékosan használtam, mivel egyáltalán nem szerettem volna bizonygatni semmit különösen nem odaszúrni senkinek aki nincs ilyen véleményen,csak elmesélni egy érdekes tapasztalatot.A különbség teljesen egyértelműen hallható a két termék hangkaraktere között.
Bizonygatni nem szeretnék, különösen nem úgy hogy más mondja meg nekem hogy én pontosan mit tapasztaltam, azt hittem van aki hasznát veszi egy ilyen beszámolónak, már bánom hogy leírtam, meglehet hogy rossz helyen tettem ezt közzé.
Az olcsóbb kábelekkel használom tovább a rendszeremet megelégedéssel, amit tudni szerettem volna erről a vonatkozásáról a dolognak,azt megtudtam.
-
mettek
addikt
Nem értem miért nem mér valaki egyet rew-vel egyik másik kábelre. Ezekben a fórumokban a legtöbben elméleti szakértők meg megmondó emberek de hogy valaki hozna saját mérést ahogy én is tettem...olyan nincs.
Innentől azt is kirohogom aki szerint a 2 szub mindig jobb mint az 1.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Quetz
őstag
válasz gab1ka #52389 üzenetére
Mindenki érzékeny a tudati befolyásolásra, ennek estél te is áldozatul. Mint ahogy a következő képen is különböző színűnek látod A és B kockákat, pedig nem azok.
De ha 2.5x pénz akarsz fizetni leheletnyi/hangyányi vélt különbségért, akkor tedd azt. A boldogság megfizethetetlen, minden másra ott a mastercard.
-
gab1ka
senior tag
Mint írtam ezt azért csináltam így ahogy, mert csak erre volt módom ingyen, azért ennél jobban engem sem érdekelt a dolog.Természetesen tisztában vagyok vele hogy sztereó hangkép meg jobb bal csatorna nem ugyanaz stb stb, nem valami perdöntő hitelesített bizonyítékgyártás vezérelt, azt szerettem volna tudni hogy én érzékeny vagyok e a dologra.Ugyanakkor elenyésző mértékű zenét hallgatok csak a kísérlet miatt hallgattam meg pár, hozzám annyira nem közel álló hangszeresebb, lassabb hangvételű alkotást pl Ben Howard - Promise és hozzá hasonlóakat, e mellett pedig számos más elektronikus tuccituccit ami már inkább az én ízlésem valamint végül pár film párbeszédébe ami ugye esetemben a center 1 csatornáját szólaltatja meg éppen a két hangszórón. Sztereó hangkép ide vagy oda, egymás tetejére állítva sem, ~2 méterre egymástól sem nagyon, és közvetlenül egymás mellé helyezve sem hallottam különbséget azonos kábellel. Felcserélt kábellel teljesen egyértelműen más volt az amit hallottam ugyanabból a két dobozból. Az egyszerű ciccegés sziszegés nem tudom mennyire igényel pontosan két csatornát és annak a tökéletes találkozását, az olcsóbb kábelen egyértelműen tompábbnak hatott egy hangyányit, míg az XT25-el az énekhang vékonyodott el egy lehelletnyit.Összességében röhejes és komolytalan vagy sem, szerintem ha ezzel a legrosszabb felállással is ilyen nyilvánvaló a különbség, akkor feltételezem az ilyen dolgok csak még súlyosabban jelennének meg egy komolyabb rendszeren még tökéletesebb körülmények közt.
-
embe
nagyúr
válasz gab1ka #52386 üzenetére
Nem tudom jól értem-e...
De a jobb frontot bekötötted az egyik kábellel, a bal frontot a másikkal, és így hasonlítottad össze.
Ha igen akkor, már bocs, de hülyeséget csináltál. Mert így az egyik hangfalból szólt a jobb oldalra szánt hang anyag, míg a másikból a balra szánt.
Ha így volt, akkor ha ugyanazzal a kábellel kötöd is be a két hangfalat, akkor sem fog egyformán szólni, hisz más "jön belőle". Lehet az egyikből hangsúlyosabban szól a bőgő, a másikban a cin.
Egyforma kábellel kell bekötni mindkettőt, és úgy hallgatni ugyanazt az anyagot..[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Quetz
őstag
-
gab1ka
senior tag
Nos megérkezett a Zensor 1 és Zensor 3, utóbbiak kerültek előre, Vokalt és Subot még vadászok épp.Kábel terén Qed Performance 79-re (2.5mm) esett a választás, mivel az Oehlbach 20 méteres gurigája helyett szerettem volna méterre kaphatót választani ha esetleg a későbbiekben kellene még, vagy más elrendezés esetén más hosszak (nem szívesen keverném sem a kábeleket sem a keresztmetszetet, nem kizárt hogy kezdeti OCD jeleit produkálom ). Valahogy úgy jött ki a lépés hogy a szükséges hossz esetén egy QED XT 25-ös 1 méteres kábelt a kosárba rakva éppen eltűnt a 20k feletti vásárlás esetén a 2000ft-os postadíj, azaz árban ugyanott maradtam, így lehetőségem nyílt egy "ingyen" összehasonlításra.Eddig csak külső szemlélőként néztem az ilyen snake oil vitákat, hiszen a réz az réz ugye..ugye?! Gondoltam ez egy jó alkalom lesz arra hogy megtudjam hogy lemaradok e valamiről egy 850 Ft-os kábel esetén.A két front hangszóróból az egyiket az XT25-el bekötve, míg a másikat a Performance 79-el indult a "vakteszt", pure direkt mód, hanyattvágódás, csukott szem, zene közben pedig a lejátszón jobbra balra rángattam stereo-ban a hangot, hogy csak 1-1 hangszóró szóljon. Tudom ez így leírva röhejes, de azt gondolom ennél direktebb megoldás talán nem is létezik. (Természetesen előtte azonos kábellel is meghallgattam nincs e kirívó differencia akusztikából adódóan stb, nem volt)
Szörnyen csalódott vagyok, a félelmem beigazolódott.
Döbbenetes hogy mennyire hallható a különbség kábel és kábel között. Tudom hogy itt ezzel sokan tisztában is vannak, csak szerettem volna megosztani a tapasztalatom. Természetesen nem ég és föld, és ami még biztosabb hogy nem valószínű hogy meg tudnám mondani a szobát elhagyva akár csak 10 perc után, de a jelenség már számomra is egyértelmű.Jelenleg csak ezért már nem ruházok be újból a front szekcióért, viszont ha 0-ról kezdeném akkor azt hiszem nagyon erősen megfontolnám a 2.5x-ös felárat.
-
mettek
addikt
válasz wrathchild #52384 üzenetére
Keress rá a forumon belüli illetve a haladó topikban is az ascentre, többször volt róla szó.
Szubból most az XTZ akciós. Ez ugyanaz a teljesítmény mint az svs pb1000.
-
wrathchild
tag
Üdv!
18nm téglalap szoba (belmagasság 2,65, tehát 48m3)
13nm-es "négyzete" (3 fal+szélső front vonala által határolt terület. A bámulás-hallgatási pozíció és szemben a rendszer a hosszanti falak mentén) az élményzóna.
Denon AVR-x3600H a biztos pont.
60% Dübörgős filmek (1080p mkv x.264, bluray) és 5.1 metál koncertfilmek
+ 35% heavy metál CD+Tidal veszteségmentes zene HEOS-on.
5% itt vállalhatatlan formátum ..
Álmodoztam (szerintem nagyon szép is) quadral Ascent 80LE frontokról.
Azonban a zenei stílus miatt Argentum 590-et ajánlották, mert az Ascent ILYEN ZENÉHEZ a hangkarakteréből adódóan hamar "fárasztó". A metálhoz az Argentum 590 egyértelműen "jobb".
Ezt meg tudja Valaki erősíteni, akinek esetleg mindkét fenti quadral-lal volt tapasztalata?Házi-mozira viszont Ascent-et ajánlották a jobb részletezés okán.
Ide vonatkozó kérdésem:
ezt tudomásul véve is van annyira szignifikáns különbség Ascent javára házi-mozin, hogy a fenti fogyasztási szokások alapján az megérjen (centerrel együtt) plusz 120ezer ft-ot?
Alapból túl sok nekem anyagilag az Ascent, de hosszú időre tervezek a mostani rendszerrel, valós és határozott élménytöbblet esetén inkább elnyújtom időben a rendszer véglegessé tételét. De az esetleges nüanszok nem érnek +120ezret és +x hónapotIlletve mélyláda esetén "csak" SVS belépő szint a max. anyagi lehetőség, azaz SB/PB1000.
Olvastam olyan véleményt, hogy a belépő SVS-ek nem rendelkeznek olyan ár/élmény faktorral, ami kiemeli azokat a konkurenciából. Ellentétben a magasabb osztályúakkal, amik határozottan jók e szempotból (3-4000, ultra...) Nem váltanék később sem SVS esetén jobbra, amit most veszek, az marad jó ideig!!
Az egységesség elve ez esetben indokolhat inkább quadral Qube 10-est, vagy az SVS belépő SB/PB1000 is üti azt?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
Ha valaki tényleg olcsó hangfalszettet keres az caapjon le erre [link] a HKTS 16-ra gyorsan.
-
galaxys80
veterán
válasz gab1ka #52379 üzenetére
Én tv nézéshez alapból is érintetlen (straight) módot használok, így 99%-ban sztereo.
Az nekem tökéletesen megfelel.
Marad a manuális állítás arra az esetre, ha esti mozizás van. Sokat nem kell a menüben turkálni hozza egyébként. 3 gombnyomás.
Csak az ezer éves yamaha avr-en anno volt erre egy dedikált gomb.
Egyebkent nincs már gond a sub-al bekapcsolt Adaptive DRC-vel sem. Viszont ilyenkor rettentő hangos lesz ha sztereo adás van.
Úgyhogy marad alap beállításon és esti mozinál meg
bekapcsolom. Más nem maradt sajnos.[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz galaxys80 #52378 üzenetére
Akkor sajnos nálad ez nem megoldható, bár biztos lehet van valami módja amivel ezt a távon könnyen elérheted hogy ne kelljen minden alkalommal a menükben bogarászni. Talán annyit javasolnék ami amolyan félmegoldás szerű, hogy ugyanezeknek a SCENE gombok egyikére szimplán mentsd el valamelyik Stereo DSP-t, ahol nincs bimmbumm meg susogás jobbról balról, hanem kb pure módban a két front szól.Én az esti híradó nézéshez vagy igazán késő esti filmezéshez be se kapcsolom az erősítőt, a párbeszédcentrikus tartalmakhoz megfelel a tv hangszórója és hangereje.Mivel ARC-t használok így ez egy szimpla erősítő kikapcsolást jelent és máris minden szól tovább a tvn.Ennél kényelmesebb megoldást nem tudok elképzelni.
-
galaxys80
veterán
-
gab1ka
senior tag
válasz galaxys80 #52373 üzenetére
Yamaháknál SCENE SELECT résznék keresd.Röviden, az adott beállításokkal hosszan nyomod a 4 Scene gomb (Bluray,TV stb a távon) egyikét, majd a beállításokban átállítod a dynamic volume-t ON-ra és így hosszan nyomod egy másik Scene gombot.Nálam Denon van, itt pl a Dynamic EQ, Dynamic Volume-t stb könnyedén 1 gombnyomásra tehetem, minden más, forrás, hangerő stb pedig azon marad ami épp az hosszan nyomás pillanatában volt.Persze meglehet hogy a Yamahánál szűkösebb a megjegyeztethető dolgok listája, próbáld ki.
-
Dictator^
veterán
Üdv,
Egy Onkyo TX-SR 508-hez egy sima Inakustik Premium 2x2,5 kábelt használtam (Wharfedale VR 400) banán dugók nélkül. Most viszont picit át lett rendezve a helyük, ezért a meglévő kábelem mellé vásárolnom kell majd egy hosszabb 5m~ darabot. Viszont az újra összeszerelésnél felraknék banán dugókat rá.
Anno szemezgettem a Nakamichi banándugókkal, de nem vásároltam meg.
Saját oldalukról melyiket érdemes rendesen ehhez a "szetthez"? Van nagy különbség köztük?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, mivel sajnos nem találtam jobb topikot!
Szóval szeretnék itthonra egy ilyen BT transmittert aminek annyi lenne a dolga, hogy napközben a PC-ről érkező (analóg line out) jelet kitolja a BT-s aptX-LL fejesre, esténként pedig a TV-ről érkező (Digital optical) jelet küldené a sztereó (analóg RCA) Line in hangfal bemenetére.
A termék kézikönyve alapján szerintetek alkalmas erre az eszköz?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
-
zjuhasz
aktív tag
válasz galaxys80 #52366 üzenetére
nem én leszek a te embered. tegnap vettem meg, így érdemi tapasztalat még nincs, de az első benyomások jók... Onkyo NR646 volt még a kalapban, de az használt lett volna, ez meg új. Fontos volt, h ne legyen nagy a mélysége (ez 37cm) így befér a TV szekrény polcra. A 2. HDMI kimenet és a 2. optikai bemenet hiánya lehet később gond. Bekapcs után kb 7 sec, mire megszólal, nekem ez picit zavaró, mert a tv már 2-3 másodperc után ad képet, de így a hangra még várni kell.
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
galaxys80
veterán
válasz ctrlaltdel13 #52367 üzenetére
Változó. Mindegyiket szoktam. De eredeti hangnál is ugyanúgy fennáll amit írtam.
-
galaxys80
veterán
válasz tamasgolf1 #52364 üzenetére
Délután tesztelgettem kicsit. Alacsony hangerőnél nagyon sokat segít. Érthetővé válik a beszéd
és nem kell állandóan a hangerővel játszani a sima szöveg és az effektes részek között.
Normál, magasabb hangerőnél viszont semmi hatását nem lehet érezni. (Ez is az elvárt)
Szóval nálam marad bekapcsolva. Régóta hiányzott ez a funkció. -
tamasgolf1
csendes tag
válasz galaxys80 #52357 üzenetére
Ikerházban lakom és sokszor késő este moziztunk akkor bekapcsoltam mert nem akartam a szomszédot zavarni de mindig kikapcsoltam utána. Alacsony hangerőn tényleg észrevenni valamit. Most hogy járvány van és a szomszéd lelépett valahova nem használom. Lehet hülyeség de ha egy mód van rá mindig "straight" módban használom az erősítőt mindenféle dsp meg hangjavitó funkciót kikapcsolva.
-
FerNandor
őstag
Üdv.
Egy erősítőnél miért lényegi elem, illetve mikor az, hogy 4k vagy hdr stb képes? Ha van egy mediplayer az erősítő előtt, akkor is számít az erősítő 4k hiánya 4k tartalomnál vagy akkor csak simán átmegy az erősítőn a jel érintetlenül a megjelenítő felé?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
gab1ka
senior tag
válasz galaxys80 #52357 üzenetére
Szerintem ennél egyszerűbb ha a Quick Select megoldással valamelyik gombra teszed a távon, én legalábbis Denonon így tettem, gondolom a Yamahán is hasonló ha nem ugyanaz.Így egy gombnyomásra váltogatható, a begyorstárazott beállításokat pedig el is nevezheted így még az erősítőn is láthatod hogy "Night mode" vagy ami szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
-
galaxys80
veterán
-
gab1ka
senior tag
Értem, csak egy pillanatig elméláztam rajta,azt hittem ez is szerepet játszhat, hiszen jobban belegondolva egy kör közepén ülve 3 darab tökéletesen egyforma hangszóró esetén a center hátrébb van mint a körív mentén a jobb és bal, így tökéletesen ugyanolyan hangerejű hangot adva ugye halkabbnak érzékeljük a távolság miatt.Ha viszont ezt a különbséget a szintre hozott decibelekkel kompenzáljuk akkor nem értem a megannyi ilyen körív elrendezésű "szabvány" ajánlást.Feltételezem sok egyéb más oka lehet ami már több összefüggés megértését igényli.Mindenesetre érdekes.
-
dzsémsz
kezdő
Sziasztok!!! Házimozi vásárlás előtt állok de nem igazán tudom hogy milyet lenne érdemes választanom. Van egy apple tvm és egy projektorom, összeretném őket kombinálni a választott házmozimmal. Ezért kérnék segítséget hogy milyen típust érdemes lenne választani.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz galaxys80 #52341 üzenetére
Többen, többször leírtuk, hogy magától értetődően a beszédnél sokkal hangosabb egy robbanás. Ha ez zavar, kapcsold be a dinamika kompressziót vagy az éjszakai módot.
Sajnos csak későn vettem észre, hogy zsoika ugyanezt válaszolta.
(#52343) gab1ka
De bizony elképzelhető, csak éppen totális tévút, mert az erősítők nem távolságok alapján kalkulálnak hangerőt, hanem a mikrofonnal mért értékeket veszik figyelembe. Más kérdés, hogy mennyire pontosak a mikrofonok és a mérés. Bár azt csaknem lehetetlennek tartom, hogy a frontsugárzókat pontosan mérje, a centersugárzót pontatlanul.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gab1ka
senior tag
Az nem elképzelhető hogy a front szekcióra elég sok helyen látni a pozicionáláshoz a körív alakzatot, ami esetén a frontok enyhén valójában előrébb állnak a center síkjához képest, míg az emberek zöme egy vonalban helyezi el a Left Center Right dobozokat, az erősítők pedig a tökéletesen optimális ajánlott távolságok alapján kalkulálják a hangerőt? Csak mert sokszor, sőt ha nem mindig ezt olvasni hogy a bemérések után az emberek a centerre legalább pár decibelt rátesznek. Ami azt illeti szerintem a kérdést könnyedén ki is lehet deríteni azzal hogy a center helyére valaki egy mérésig vagy a jobb vagy a bal hangszórót helyezi, úgy az érzékenységek/ tweeter átmérő stb meg minden más stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz galaxys80 #52341 üzenetére
Persze...nem is szemrehányásnak szánom, csak szeretném ha tiszta lenne a dolog.
Amit te problémáknak tartasz az természetes a házimozi világában..... dinamika néven illetik...ha beütöd itt a topikban a keresőbe láthatod hogy mások is jártak már így. Van rá megoldás pl. Denonnál a dynamic eq , vagy night mód .
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz Dorian #52339 üzenetére
Főleg este halkabb mozizásnál észrevehető.
A szöveg zavaróan halk, a hanghatások pedig éppen jó hangerőn vannak. Ha növelem ilyenkor a hangerőt, akkor a szöveg ugyan jó, de egy-egy robbanásnál felkel az egész család.
Nappal magasabb hangerőnél nem ennyire észrevehető.zsoika
Nézd én nem értek hozzá. Én csak a fenti problémára próbálok jó megoldást találni.[ Szerkesztve ]
-
-
galaxys80
veterán
válasz zsoika #52335 üzenetére
Nyilván nem vaktában gondoltam. Felragasztottam az általad is linkelt tappancsokat. Most mérek egy újat. Aztán ha most is halk, akkor egy picit feljebb tolom a centert.
BBéci
Ugyanolyan távolságra vannak a frontok és a center tőlem. Mégis jóval halkabbra állította a centert. -
BBéci
legenda
válasz galaxys80 #52325 üzenetére
Tévedés, nem állítja halkabbra, hanem a többivel pontosan azonosra.
(#52330) Tomax89
A hidegburkolat ősi, halálos ellensége a jó hangzásnak. Ha nem borítod szőnyeggel, akkor teljesen mindegy, mit teszel a hangdobozok alá, mindenképpen vacakul fognak szólni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz galaxys80 #52331 üzenetére
"Akkor érdemes a frontokhoz igazítani , hangosítani a centert?" Vaktában nem. Vagy hangnyomásmérőre hagyatkozva, vagy a bemérő rendszert elfogadva ...esetleg az felülbírálva fülre állítod. Az eltérés mettek által is leírt dolgok miatt van..... egyszerűen egy belépő bemérő rendszer nem fogja tudni rendesen kezelni a belépő szinten jellemzően nem kielégítő akusztikájú szobát.
"Érdemes lenne alá esetleg ilyen öntapadó tappancsot ragasztani" Ha ilyesmi [link] filcre gondolsz akkor igen, de lehet nála jobb megoldás is. pl.akár a blue tack gyurma. Próbálgatni kell melyik a legjobb oda neked ,de belépő szinten szerintem annyi a lényeg hogy legyen elcsatolás.Tomax89: Jó a mono is.
[ Szerkesztve ]
-
zjuhasz
aktív tag
Pio VSX-933 erősítőhöz keresek használt sub-ot. Olcsón, filmekhez. 20körül szánnék rá.
JBL 140 / 230 és Pio S-W 110S közül melyik lenne jobb?
Teljesítmény, méret kb egy kategória, de a JBL hangszórója lefele van fordítva a talp fele, ami nekem furcsa.
köszönömAz elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
-
mettek
addikt
válasz K.Tamas89 #52326 üzenetére
sztem felesleges, ez ibmnkább esztétikum. A szubot csatold el rendesen a padlótól minőségi svs soundpath féle gumi lábbal, diy megoldás a fallabda, vagy valami jó féle tüske szettel. Így csökkenni fog a padlónak átadott rezonancia.
-
mettek
addikt
válasz galaxys80 #52325 üzenetére
Nem az. Akusztikai gond vagy a bemérő rendszer hibája. Valószínűleg a center egy adott frekvencián kiemelést produkál ezért ahelyett hogy kisimítaná, leljebb veszi a hangerejét. Én is nagyon sokat szenvedtem a center csatornával amíg nem lett normális avr-em.
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok,
Gumi lábakon álló Focal Cub 3 alá érdemes rakni gránit lapot? vagy felesleges nem fogok változást érzékelni?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lee-der
tag
Köszi, igazából minél kevesebb annál jobb a kasszának
Teljesen érthető, de sajnos még azt sem igazán tudom, hogy milyen kábelt kellene nézni.Esetleg tudnál javasolni hogy hol nézzek még szét? Melyik webshopból érdemes nézelődni? Kábelt, erősítőt meg hangfalakat?
A hangfalakkal kapcsolatban szinte biztos vagyok benne, hogy bármelyik jobb lesz, mint a mostani Genius szett , de ha már költök rá, akkor nem szeretném, hogy bazári feelingje legyen. Ránézésre a Yamaha szett amit fent linkeltem, nem valami bizalomgerjesztő viszont az árcédulája szimpi
Használtak is szóba jöhetnek, de sajna azt sem tudom merre nézelődjek ezek után
Drum & Bass Fo'eva' <- Music starts @ 170BPM
-
Maarki
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni mivel laikus vagyok ebben a témában.
Ezért remélem jó helyre írok.
A helyzet a következő van most lehetőségem 2db erősítő között választani.technics sa-dx940
yamaha rx-v630rdsTudom nem mai gyerekek de most erre van lehetőségem.
Ezek mellé lenne :
Technics SB-AS500
wharfedale wh-20
celestion f28
Melyik a jobb választás? Vagy esetleg nekem teljesen mindegy mivel laikus vagyok ?
Válaszotokat előre is köszönöm!
üdv.: Maarki -
Lee-der
tag
válasz zsoika #52315 üzenetére
Köszi a választ zsoika!
1) Akkor félig meg is nyugodtam minden esetre ki fogom próbálni.
2) Szimpatikusnak tűnt, de sajnos személyesen egyet sem tudtam még megnézni. Van esetleg valami javaslat, hogy mi alapján tudnék választani a belépők márkák közül?
3) Tartottam ettől. Hirtelen két szettet láttam ami esetleg szóba jöhetne. Ezekről mi a véleményetek? Sajnos álló hangfalak nem igazán férnek el.
YAMAHA NS-P41 5.1
HECO - Victa Prime 302 5.1Drum & Bass Fo'eva' <- Music starts @ 170BPM
-
zsoika
addikt
válasz Flowtation #52311 üzenetére
Remélem! Valószínűleg gazdaságosan javítható, még nem temetném.
Lee-der: 1., Igen. Az LG-d elvileg tudja a CEC vezérlést ,sőt 2es HDMI-je még ARC-t is tud.....sajnos ez mégsem garancia 100% osan.
2., Az a Yamaha teljesen jó belépő.... ha neked megfelel.
3., Azokat a Genius dobozokat nem ajánlom hogy bekösd az alacsony impedancia és a keresztváltó hiánya miatt.galaxys80: Én szoktam, ha szükségét érzem.
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
Ti szoktatok a center hangerején korrigálni bemérés után?
Néha kicsit halknak érzem.
Értékek:
FL 0dB
FR +2.0dB
center -1.0dB -
Quqesz
nagyúr
Pedig sok ilyen szó van, csak a nyelvreform elötti. Vannak vidékek, ahol még használhatják is. Én is próbáltam elolvasni egy 1912 körüli képeslapot, hát volt agyalás mi micsoda.......(de gondolom a veszegettem-->vevegettem megvan)
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Lee-der
tag
Sziasztok,
elég kezdő vagyok házimozi témában, ezért szeretnék segítséget kérni tőletek.
A cél egy kezdő házimozi szett összeállítása egy kb 20-25 m2-es szobába.1) Az erősítő hangerejét lehet-e állítani a TV távirányítójával? (A TV egy LG 7450-es smart TV)
2) Milyen erősítőt ajánlanátok belépő szinten? Ami fontos lenne, az a wifi es a bluetooth kb.
Én ezt néztem ki: YAMAHA RX-V485
És most a bicskanyitogató kérdés
3) Hangfal szettben is szívesen vennék ajánlásokat. Zene szempontjából elég tág a repertoár, de inkább dance, trip-hop, dnb, szóval elektronikus zenéket szoktam hallgatni.
Meglévő kisebb teljesítményű hangfalakat van-e értelme jobb minőségű kábelekkel rákötni az erősítőre egy ilyen ős cuccból? -> GeniusDrum & Bass Fo'eva' <- Music starts @ 170BPM
-
BBéci
legenda
Soha nem találkoztam azzal a kifejezéssel. Szerencsére, mert értelmetlen, nincs valós jelentése. Azt gondoltam, gépelési hiba miatt került a hozzászólásodba.
-
embe
nagyúr
válasz Flowtation #52305 üzenetére
Az ha nyitott az eleje, biztos elég neki. Ha korábban hibátlanul működött, akkor utolérhette a HDMI panel betegség.
Itt arról írnak, hogy a kép és hang is elmegy.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
embe
nagyúr
válasz Daffni2 #52304 üzenetére
Algopiryn - ismét recept nélkül kapható. Ajánlom.
Amikor először leírtam, ha hiszed ha nem , visszatöröltem. De mivel ez egy általam használt kifejezés, még ha nem is gyakori, amiben nem találok semmi kivetnivalót, így ismét beírtam.
Attól hogy neked fájdalmat okoz mert még nem hallottad, létező kifejezés. Már csak azért is mert én használom.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Vacakol az erősítők (H/K 255). Azt csinálja, hogy filmezés közben egyszer csak a tv azt írja, nincs jel, viszont a hang az megy továbbra is. Nem is javul meg ha másik forrásra váltok akár a TV-n akár az erősítők, csak a ki-bekapcsolás segít. Random a dolog és egy idő után megszűnik. A medialejátszóval és a set top boxal is csinálja. HDMI kábel csere volt a TV és az avr között, illetve avr reset is.
Szerintetek szerviz lesz a vége? Esetleg lehet hogy melege van és azért csinálja? Igy van elhelyezve:
Köszi a válaszokat!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
embe
nagyúr
válasz Primary92 #52301 üzenetére
Én az Ugreen usb kábeleket és töltőket veszem mostanában. Korábban én is BW cuccokat vevegettem. Elvileg pár napon belül itt kell lennie egy optikai kábelnek is. Audio kábelt még nem rendeltem tőlük.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Primary92
senior tag
Mindenki veszi távol-keletről a Blitzwolf USB kábeleit, amit sokan nagy megelégedéssel használnak.
Van audio kábelekből is valami bevált keleti márka, aminek hasonlóan jó ár-érték aránya?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- E-book olvasók
- Opel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Formula-1 humoros
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Fizz.hu - vélemények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek