Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
válasz VoidXs #73301 üzenetére
Be van kapcsolva. Az onkyon is és a tv-n is. De nem tudom, mi van. A hangszórót külsőre kell állítani vagy tv-re?
Ha tv hangszórón vagyok és a hdmi cecet szeretném bekapcsolni, akkor azt mondja hogy az anynet eszköz nincs csatlakoztatva utána viszont a menüben be van kapcsolva, de mindkettő szól, tv és onkyo is.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz Daffni2 #73300 üzenetére
Ilyen beállítást most nem is találok.
Ezt írtam viszont 2021 februárban:"A TV hangja optikain szólal meg az AVR-en keresztül, az AVR meg ARC nélküli HDMI-vel van összekötve a TV-vel. Néha ha bekapcsolom a házimozis TV-t egy kicsit, nem is kapcsolom mellé az AVR-t. (p. Discovery Channel Autókereskedők ) Így külön kapcsolom az eszközöket, ami engem nem zavar, sőt inkább így tetszik. A hangerőt viszont tudom az ARC távirányítójával és a TV kezelőjével is szabályozni"
De nem jövök rá most sajnos.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
kérnék egy kis segítséget, mert megint anomália van.
Költöztünk és összedugtam az új helyen a rendszert. A problémám az, hogy nem tudok a TV távirányítójával hangerőt állítani.
Onkyo TX-NR676 és egy Samsung plazma tv PS63C7000.
Van egy media box, ami HDMI-vel van összekötve az Onkyoval a streaming box bemeneten.
Az onkyo main HDMI kimenete (ARC) össze van kötve a TV HDMI kettes bemenetével, ami az ARC.
Annak idején b@szakodott az ARC funkció így kiváltottam egy optikai kábellel, így az Onkyo optikain van még összekötve a TV-vel, ami teljesen jól is működött.
Valószínű valamit félredugtam vagy nem tudom, de nem tudom a hangot a TV távirányítójával állítani, ami eddig ment.
Mit csinálhatok rosszul?
A TV-n amúgy HDMI CEC Anynet, nem tudom, mi a neve, be van kapcsolva, de a hangbeállításoknál külső hangszóróra kell állítanom, akkor szólal meg a rendszer, de akkor meg a hangerőállítás nem megy."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz wrathchild #71498 üzenetére
Szia, köszi! Jónak tűnik. Nem baj, még talán jobb is, hogy nem simul rá a falra.
-
FerNandor
őstag
Köszi a válaszokat. Akkor valószínűleg csinálok/csináltatok. De szerintem akkor natúr fenyőből és lekezelem. Végülis van kb minden szerszámom egy ilyenhez is. A tv nézős kanapé mögött lesz egy nagy ikea ivar polcrendszer, így akkor már a házimozis szekrény is inkább fenyő lesz.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
látom itt még változatlanul a kábelek a téma
Költözni fogunk és a majdnem 60kg-os plazmát fel fogom most fúrni a falra, kell vennem egy normális fali konzolt, de ennek majd utánanézek, ha esetleg van valakinek jó ár/érték arányú, bevált konzolja szívesen veszem. A TV fali magasságára van amúgy valami irányelv? 63", nézési távolság kb 3-3.5m.Viszont kell alá egy szekrény, amiben elfér az erősítő, tv box stb és rajta a center. Az se baj, ha alapból zárt, így kevésbé porosodik és használatkor ki lehet nyitni mondjuk a görgős oldalra nyíló ajtaját. De mindegy. Tudnátok ajánlani valamit? Ennek már utánanéztem és nem találtam semmit. Erre nem szeretnék árat írni, mert nem emlékszem már mennyiért mennek az ilyen szekrények, de nyilván nem 2-300 ezret szeretnék költeni egy kb 120x60x60-as egyszerű szekrényre.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
-
FerNandor
őstag
válasz Flowtation #61653 üzenetére
Van egy-két film, aminek magyar dts hd-ma hangja van. Eredeti nyelven pedig bőven van választék...
De őszintén, sokszor nem vettem észre különbséget dts hd-ma és sima DD között. Ami feltűnt, hogy sokszor a DD alapból hangosabb volt, mintegy HD hangsáv, de nem tudom, miért. Meg mondjuk azt sem tudom, mire kell igazán figyelni..
Csak simán élvezem.
Pl amikor a Smaug beszél a Hobbit 2. részében, ha nem csal az emlékezetem (eredeti hangsáv, dts hd-ma), akkor azért úgy meghatódtam..[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz cucumber87 #60929 üzenetére
Gyakori az ARC-nél, ezek szerint gyártmánytól függetlenül. Én inkább lemondtam róla. A TV hangja optikain szólal meg az AVR-en keresztül, az AVR meg ARC nélküli HDMI-vel van összekötve a TV-vel. Néha ha bekapcsolom a házimozis TV-t egy kicsit, nem is kapcsolom mellé az AVR-t. (p. Discovery Channel Autókereskedők ) Így külön kapcsolom az eszközöket, ami engem nem zavar, sőt inkább így tetszik. A hangerőt viszont tudom az ARC távirányítójával és a TV kezelőjével is szabályozni.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz tibcsi0407 #59745 üzenetére
Korábban olvastam, hogy az Onkyo csődöt jelentett, de nem tudom pontosan. Gondolom ez is szerepet játszik a helyzetben, meg a corona is és a vele járó szépségek.
-
FerNandor
őstag
válasz troll81 #59742 üzenetére
Nem biztos, hogy van készleten. Az oldal alapján én azt mondanám, hogy nincs. Esetleg máshol.
Elektrowelten van, de 580 euro. [link] az meg véleményem szerint nagyon sok egy ilyen eszközre."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz troll81 #59724 üzenetére
Javasolni sajnos nem nagyon tudok semmit. Mire kell amúgy? Mert, ha csak net és rádió/zenehallgatás, filmek/játékok nélkül akkor lehet, hogy nem érdemes házimozi erősítőt nézned, hanem inkább egy sztereo erősítőt.
Ja, közben látom, 5.0 jelenleg a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz troll81 #59719 üzenetére
Én sokat nem tudok segíteni, mert csak felhasználó vagyok, de úgy látom, más nem ír.
Ha ezek maradtak a szatyorban, akkor én szerintem a 809-est választanám. Elvileg ez képviseli a legmagasabb kategóriát a 4 közül, évjáratban meg kb egyforma ez a 4 verzió.
De itt van pl összehasonlítás 717 és 809 között: [link]Most amúgy eléggé elszálltak az árak ezen a piacon is, ahogy látom.
Egyébként hálózatba kábellel tudok őket becsatlakoztatni, ha jól látom, WiFi csak külön USB adapterről megy (a 717 és 809 modelleknél). Ha jól rémlik a 818-ast meg a 838-ast dícsérték itt korábban, de azok akkor már drágábbak lennének, mint 250Eur."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz troll81 #59696 üzenetére
Ha jól rémlik mindkettőre jellemző a HDMI board meghibásodása. Ennek utánanéznék. (azt nem tudom, hogy ha már javíttatták, akkor mennyire jellemző az újbóli meghibásodás)
-
FerNandor
őstag
válasz Gaben360 #58875 üzenetére
Pécsen van (szerintem) jó szerelő: [link] mondjuk erősítőt még nem vittem hozzá, de eddig mindennel elégedett voltam.
-
FerNandor
őstag
válasz VoidXs #58789 üzenetére
Üdv,
ha már soundbar. Olyankor mi van, ha van egy DTS hangormátum, de a Soundbar elvileg csak DD-t tud optikain?
Soundbar-TV Box-TV"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Nem, nem IMAX. Uránia mozi Pécs. Sokszor indokolatlanul hangos volt.
A film nekem is nagyon tetszett, vártam is régóta, de még csak a leírását sem néztem meg előtte"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Pénteken megnéztük a Tenetet, amióta megvan a kis HM rendszer, nem is voltunk moziban. És azon kívül, hogy baromi hangos volt; néha túl hangos és túl dübörgő, azt kell mondjam, hogy kifejezetten jó otthon a hang (nekünk) még ilyen nappalis szobafelállásban is..
-
FerNandor
őstag
Ha a hangszóró reflex nyílását betömjük szivaccsal, akkor mi történik? Mitől lesz jobb/rosszabb/másabb? Miért szokták ezt csinálni?
-
FerNandor
őstag
-
FerNandor
őstag
Köszönöm. Akkor minden bizonnyal ezért volt olyan ködös és zsúfolt a színpadkép, továbbá, akárhogy vártam, nem jelent meg a nappalimban sem Dua Lipa, sem pedig Hans Zimmer, de még csak behatárolni sem tudtam, melyik irányból várjam őket :(
-
FerNandor
őstag
válasz szabeska #54340 üzenetére
banándugó nélkül is össze lehet rakni. nekem úgy van több, mint fél éve. a réz végére olvasztottam egy kis ónt vagy cint?, hogy ne jöjjön szét. de én mondjuk nem szedem szét egyáltalán, nincs is tervben.
-
FerNandor
őstag
válasz ctrlaltdel13 #54109 üzenetére
Akkor ki kell írni az összefoglalóba, hogy 5-700.000 HUF-os KEZDŐ keret alatt senki ne merjen ide jönni, nem?
-
FerNandor
őstag
Arról nem is beszélve, hogy sokszor jön a szuper tanács, hogy darabokban is meg lehet venni a drágább rendszert. De az a végén úgyis túlmegy a kitűzött összegen, hiába csak darabokban veszi meg az ember, lassacskán... Sokan meg annyit szeretnének vagy tudnak elkölteni, amennyivel terveztek eredetileg is, és nem többször annyit, darabokban/alkalmanként. Teljesen logikus.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz SeatZola #53895 üzenetére
Hm. Én is ezt tapasztalom, de nekem komplett áramtalanítás kb 5 percre segített. Megzavarodik a kapcsolat a TV és az AVR között és elvesztik a "handshake" - et, így a TV-ből érkező jel valahová elmegy, csak az AVR-en némák maradnak a hangfalak. Először én is reseteltem a tv-t és avr-t is, amellett, hogy elég sok munkával jár, még csak nem is segített.
Esetleg hagyd 10 percre áramtalanítva úgy, hogy konnektorból is kihúzod és a hdmi kábelt is. Nekem sajnos más ötletem nincs. Tele van amúgy a net ezzel, nem csak onkyo es samsung között. Pár hozzászólással feljebb írtam, hogy mit próbálok, úgy sem lett tartósan jó. Még azt próbálom majd ki, hogy a tv-t bekapcsolom először, ha már fut az adás, csak utána az avr-t a TV forrásválasztó gombbal, ha úgy sem lesz jó, akkor én optikaival kötöm össze a két eszközt, mert szerencsére csak a TV műsorok hangja néma ARC-vel. Médialejátszó és minden más működik.
-
-
FerNandor
őstag
Lehet, hogy kitapasztaltam és jó lesz ez az ARC-s mizéria.
Kikapcsoltam az automatikus ki- és bekapcsolást a TV-vel együtt.
Most: bekapcsolom az AVR-t, TV forráson van (vagy átrakom a forrást TV-re), oké. Ezt követően kapcsolom csak be a TV-t, megszólal a TV hangszórója és pár másodperc után átveszi az AVR és a hangalak a feladatot. Most már kb 4-5 bekapcsolás után így jó. Ezt megelezőzően meg 1 nap és 1-2 indítás után elvesztette a kapcsolatot. Gondolom most az a lényeg itt, hogy az AVR a TV-re állva várja már a jelet a TV-től. Ha viszont előző használattal mondjuk médialejátszóról ment valami és azon a forráson indul a legközelebbi alkalommal az AVR, akkor meghülyül a TV-ből ARC-n érkező hang miatt, hiába rakom utána át TV-re."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz Beni2360 #53831 üzenetére
Köszi. Ezt most így nem nagyon értem, mert a TV-n még sosem állítottam, hogy a hang mondjuk optikán menjen ki.
DE eszembe jutott valami.
Az utóbbi időben bekapcsoltam a WiFi-t az erősítőn, előtte mindig ki volt kapcsolva, és bár a Network standby-t is kikapcsoltam, szerintem azóta van az ARC-s probléma leginkább, amióta bekapcsolva van a WiFi, mert előtte hónapokig nem volt semmi anomália. Így meg ugye minden bekapcsoláskor rákapcsolódik a hálózatra.
Most kikapcsoltam persze megint áramtalanítani kellett amúgy, mert megint néma volt, és tesztelem a napokban. Ha nem lesz jó, akkor veszek egy optikai kábelt, ha jó, akkor manuálisan fogom bekapcsolni a WiFi-t az erősítőn, akkor, amikor kell.(#53832) ldn218 külön a CEC részt szerintem nem tudom kapcsolni a TV-n. Illetve annyit csináltam most, hogy az automatikus együt ki- és bekapcsolást kapcsoltam ki.
Mert amúgy az anynetet be tudom kapcsolni és utána házimozi ki és bekapcsolás van még, mint lehetőség, mely során rákapcsolódik az AVR-re és ki is küldi a hangot és a TV távirányítójával is tudom a hangerőt szabályozni.[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz kgergo89 #53828 üzenetére
Samsung C7000 plazma és Onkyo TX-NR676.
Digitális kábel csatornán (digi) HD adóknál sem jön szerintem HD hang. Nem? Úgyhogy szerintem az ebben az esetben nem lenne probléma, mert az optikai kábelen csak a TV adások hangja menne az erősítőbe,"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Üdv,
ha az AVR-t ezentúl nem HDMI-vel ARC funkcióval akarom összekötni a TV-vel, akkor csak simán optikai kábellel kötöm össze és az AVR-TV között lévő HDMI kábelt átdugom nem ARC képességű HDMI slotba?
Ilyenkor, ha TV-t nézek, a hang automatikusan visszamegy az AVR-en keresztül a hangszórókra az optikain, miután persze az AVR-en is kiválasztottam a TV forrást?
Médialejátszóval meg a kép megy továbbra is a HDMI-n a TV-be, a medialejátszóból érkező HDMI-ről meg leveszi a hangot és küldi a hangszórókra?Akadozik az ARC funkció TV és AVR között. Néhány alkalom után nem megy át a hang az AVR-re a TV-ből, néma marad és csak áramtalanítás után lesz ismét jó.
-
FerNandor
őstag
válasz impmammuth #53518 üzenetére
Szia,
én [link] ide szoktam vinni az elektronikai termékeket javításra."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz FerNandor #53463 üzenetére
Lehet, hogy megoldódott. Úgy látom gyakori jelenség és elvesztik az eszközök a "handshake-et" fél óra áramtalanítás után egyből jó lett. Remélem így is marad.
-
FerNandor
őstag
Üdv,
segítséget kérnék.Van egy Onkyo TX-NR676 AVR, ami HDMI-vel van összekötve (ARC) egy Samsung C7000-es plazma TV-vel.
Nem megy át TV üzemmódban a hang az erősítőre.
Tegnap reseteltem a TV-t, az erősítőt, áramtalanítottam, utána jó lett.
Most kapcsolnám be megint és nem jó.
Több hónapig problémamentesen ment.
Annyi fejlemény van most, hogy a TV üzemmódban a rendszer néma.
Ha a TV-n kikapcsolom az Anynet alatt a házimozit, akkor lecsatlakozik az Onkyoról és a TV hangszóróája szól.
Ha viszont visszakapcsolom (be/ki menüpont a TV-n), akkor a kikapcsolt erősítőt is bekapcsolja ezáltal, viszont hang továbbra sem jön. HDMI kábel csere is volt.
Ha lekapcsolom a TV-n az anynetet, akkor az Onkyo "mute"-olja magát. Pirosan megjelenik a felirat.Mi lehet a baj? Merre keresgéljek?
-
FerNandor
őstag
Egy német csoportban volt valakinek Jamo D500-as szettje 5.0-ban. Csodálkoztam elsőre, de jól nézett ki, és akkor ezek szerint tényleg nagyon jó is lehet.
-
FerNandor
őstag
Üdv,
valaki el tudná mondani nekem a DAC tulajdonságainak fontosságát?
Nekem, mint laikusnak az a gondolatmenetem, hogy a megszólaltatott hangminőség jelentősen függ a DAC tulajdonságaitől, minőségétől a forrás tulajdonságaitól most eltekintve. Ezzel szemben összehasonlítottam a neten, egy oldalon 3 HM erősítőt:
Onkyo TX-NR676, RZ710 és RZ830 és mindháromban ugyanaz a DAC van, amin én eléggé meglepődtem. Oké, az RZ-k magasabb ligában vannak, erősebbek valamennyire, a 830 9 csatornás stb, de nem kellene a DAC-nak is szintenként változnia? Nem az lenne az egyik fő meghatározó elem?
Digital Signal Processing (DSP) Engine: 32-bit Digital Signal Processing Engines
DAC: AKM AK4458
DAC Specs: 384 kHz/32 Bit"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz Menotti #52417 üzenetére
Szia,
azt látom, hogy elvileg el kell bírnia egy ilyen okos aljzatnak az általam használt eszközöket azon a dugaljon. Jelenleg egy hosszabítóban van 1 plazma tv, egy erősítő, egy aktív sub, médialejátszó box. De jelenthet-e az bármi problémát, hogy ezek becsatlakoznak a hosszabbítóba és a hosszabbító pedig az okos aljzatba?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Tud egy erősítőben hosszútávon az bármilyen kárt okozni, ha WLAN hálózatra van kapcsolódva és így elvileg standby módból az applikációval ébreszthető? Gondolom így akkor folyamatosan dolgozik a háttérben a hálókártya, ha akár valami csökkentett módban, de gondolom folyamatosan aktív valamennyire."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Üdv.
Egy erősítőnél miért lényegi elem, illetve mikor az, hogy 4k vagy hdr stb képes? Ha van egy mediplayer az erősítő előtt, akkor is számít az erősítő 4k hiánya 4k tartalomnál vagy akkor csak simán átmegy az erősítőn a jel érintetlenül a megjelenítő felé?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Köszönöm, de egyszerűsítek akkor a kérdésen. Szóval van egy fal az ággyal szemben, kb 280cm a belmagassag. Ezen a falon van kb közepén a TV. Az ágy vége és a TV-s fal között van kb 60-80cm, tehát ide nem tudok rakni kb semmit és nem is szeretnénk. A TV-s falon más nincs, az ágy felett sincs más. Az ágy jobb oldalán lévő fal az ágytól kb 40cm-re van és egyelőre teljesen csupasz.
A baj az, hogy a falon lévő TV gyári hangszórói ugye lefelé néznek és elég szar lett a hangja, amióta nem szekrényen van. Ebben a szobában semmilyen hangrendszer nincs és nem is lesz. Ez így ide elég.
Itt ilyen kis "tojástartós" olcsó szivacsokkal szeretnék javítani a helyzeten, hogy legalább olyan hangja legyen, mintha szerényen lenne. Legalábbis erre gondoltam.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
nem találtam hirtelen topicot, talán bepasszol ide.
Vennék akusztikai szivacsot elsősorban most nem a házimozis nappaliba, hanem a hálóba, ahol az ággyal szemben (180x200, a szoba ott pedig kb 280cm széles, amiből 200-at levesz az ágy) van a falon egy tv és elég gyászos így a hangja. Nagyjából már végeztünk a szoba felújításával, de sok minden nem fog már a falakra kerülni. Így kb ilyen marad szerintem a hangja, amilyen most. A TV alatt egyelőre nincs semmi a padlóig, csak a csupasz fal.
A lényeg az, hogy az akusztikai szivacsok elhelyezésére milyen szabályok vonatkoznak? Hova érdemes/kell őket rakni és tojástartó vagy inkább 3szöges forma a jobb?
És akkor már lehet, hogy a házimozis nappaliba is raknék majd, bár ott jó szerintem a hang, visszhangot sem tapasztaltam."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Tudnátok nekem linkelni valami cikket vagy anyagot, ami a Herz értékeket segít megérteni?
Hogy ha pl az ember 5.1-nél a hangfalakat 80Hz-nél vágja, akkor az zenehallgatásnál mit jelent a hallottaknál, ha a zenénél nincs mélynyomó és a frontok 80 alá is tudnak menni. Hogy ha pl annak nincs mélynyomó csatornája. Vagy minden esetben van?
Zenében van-e 80Hz alatti hang; egyáltalán mit jelent a gyakorlatban a 80Hz stb.
Ezeket szeretném megtudni.[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Üdv,
tudtok valami közelgő akcióról, ami a mélynyomókat érinti, mint ami mondjuk black fridaykor volt?[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Néztem, köszi. De annyira nem tetszik. Elvileg lenne hozzá távirányító is, de gondolom nincs. +Ez sem mai gyerek és a neten több helyen olvastam gyakori javításra szoruló példányokat. Meg most pl a frekvenciaállító tekerőket sem látom, de gondolom valahol ott vannak..
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Egy Yamaha NS-SW300 jó lehet egy Onkyo TX-NR676 mellé, Jamo 128 frontokkal, 98-as háttérrel és 200-as centerrel?
https://www.av-online.hu/hangfal/yamaha-ns-sw300-aktiv-melylada-teszt_1679
Ennek az oldalán van a reflex nyílása, az mennyiben befolyásolja az elhelyezést? Gondolom ne nagyon legyen mellette semmi.."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz BumBum Jack #50243 üzenetére
Melyiket nézted ki?
-
FerNandor
őstag
válasz klaca1978 #50152 üzenetére
Én nem értek hozzá, de szerintem is normális. Viszont hétvégén lefuttattam az isoteket. Az hagyján, hogy durvább, mint egy paranormal activity ... nem hiszem, hogy beképzelem... de szerintem tisztább és erőteljesebb lett a hangzás.
-
FerNandor
őstag
válasz hakos1987 #50129 üzenetére
Nekem is kattant, de nem tudom eddig milyen rendszerességgel.
676-os. Direct módban volt, az biztos.[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
-
FerNandor
őstag
---
Sziasztok,
igen. Időközben megvettem SeatZola szettjét és elégedetten használom. Szerencsére a TV-m is ARC-s, ki-be kapocsolnak együtt az erősítővel. Köszönöm azoknak, akik a megvétel előtti procedúrában segítettek."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
(#49355) hakos1987
(#49334) Daffni2 köszi!A következő dolog jutott eszembe, nem tudom van-e létjogosultsága.
Maradt felújításból 22mm-es OSB lap. A hátsó hangszóróknak érdemes lehet abból csinálni egy tartót, ha nem akarom falra rögzíteni? Egy fordított T-re gondoltam, arra meg csak fel lehet rögzíteni és a padlón áll az egész. Akár ideiglenes jelleggel, akár később anyaggal bevonva. Mégiscsak fa, szabadon állítható stb.[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
-
FerNandor
őstag
válasz Morris #49313 üzenetére
Úgy tűnik jó az autó, írtam már a canton eladójának. Remélem pénteken tudunk menni és elhozom remélem a matrac és az ágy mellé befér majd
Gondolatod, hogy én mennyire várom, hogy végre itthon legyen egy szett és ne kelljen tovább keresgélni(#49316) embe "Főleg nem úgy, hogy már túllépte, kb. 2x, a projektre eredetileg szánt összeget." arról nem is beszélve...
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz charlyl #49311 üzenetére
Ha jól értem a szavaid, akkor a canton gle 476 jobb összességeben, mint a polk és magasabb szinten áll. Használtan is megéri jobban 150 ezer környékén, mint a polk újonnan 190-ért?
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz charlyl #49307 üzenetére
Boldog karácsonyt nektek is.
Egy ilyen polk szett [link] milyen kategóriát, teljesítményt, minőséget képvisel? Ha már a canton gle 476-ot sokszor emlegettük, akkor mondjuk ahhoz képest? Újonnan 190 ezer
-
FerNandor
őstag
válasz Jegesmaci81 #49275 üzenetére
Az az igazság, hogy amit most nem sikerült megvenni az egy onkyo volt jamo hangfalakkal és nekem tetszett a hangja. Nekem szimpatikus amúgy az onkyo.
És mindenképpen olyat szeretnék, ami "modern" és vannak benne vezetéknélküli csatlakozások ezen kívül nem túl idős, max 2-3 éves.Ezt meg, hogy az egyik így szól, a másik úgy nagyon elképzelni se tudom, nincs viszonyítási alapom és szerintem soha nem fogok abba a helyzetbe kerülni, hogy egy erősítőt több típusú hangfallal meg tudjak hallgatni és fordítva, de nagyon nem is vágyom rá
Ha kb olyan szettet sikerül találnom, amit most hallottam, akkor biztos nem cserélgetem max, ha 5.0, akkor kap majd egx subot és kész.Szeretek utána járni a dolgoknak, viszont viszonylag hamar letudni, és úgy választani, hogy az kiszolgáljon nagyon sokáig és szerencsére nem is vágyom a csere-berére. Telefonokat sem cserélgetem például, az LG G4-em 4 évig használtam újkora óta.
Szóval Onkyo, Denon vonalon maradnék erősítő terén. Ha kész lesz az autó hétvégére és fel tudok ugrani Budapestre elsődlegesen az ikea miatt, akkor, ha marad még eladó hangfalszett akkor megpróbálok egy-kettőt meghallgatni. Erősítőből meg nem tudom, választok akkor egy olyat, ami barátja a pénztárcámnak és tetszik is, már ha lesz...
-
FerNandor
őstag
-
FerNandor
őstag
Sziasztok ismét.
Szombaton nem tudtunk Budapestre utazni, aztán lett volna helyben egy lehetőség házon belül, ami sajnos meghiúsult és így tovább keresgélek.Akkor ezek közül, ha addig nem lesz más, szerintetek mi a minőségi sorrend? Illetve mivel lenne őket jó összepárosítani (hangal-erősítő)? Melyik éri meg ár/érték arányban a legjobban? (hosszú távra tervezek)
[link] dali
[link] wharfedale
[link] canton
[link] missionErősítők:
[link] TX-NR686
[link] TX-NR545
[link] AVR-X2000
[link] AVR-X2200W[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz N.YCityBoy #49170 üzenetére
230 szállítással. 2 csomagban. Így is megéri? Hát a tv hangszórójától biztos nagyobb lesz az élmény és mégsem 200 ezer fölött vagyok.
-
FerNandor
őstag
[link] ez szerintetek megér 230 eurót kábelek nélkül?
-
-
FerNandor
őstag
válasz Quqesz #49100 üzenetére
Köszi, hogy gondoltál rám. Ez jó cucc? Jobb, mint mondjuk a denon avr-x2000?
Az 5.0 szettből jó lesz akkor a wharfedale diamond 8? [link]
Találtam még egy ilyet [link]Meg van még a mission. Ezek közül melyik, amelyik szerinted megéri?
-
FerNandor
őstag
válasz Quqesz #49088 üzenetére
Köszi. Félek, hogy ha hétvégén sikerül is megvennem mindent, a kábeleken el fogok vérezni és mostanában nem fog megszólalni a rendszer
-
FerNandor
őstag
válasz Quqesz #49079 üzenetére
Te melyiket vennéd?
Nem néz ki rosszul ez a wharfedale diamond 8. Látom, nem mai gyerek, de ha minőségi és jó, nem különösebben izgatA kábeles kérdést úgy gondoltam, hogy pontosan miket kellene vennem? Hogy tudjak kalkulálni egy árat.
-
FerNandor
őstag
válasz Quqesz #49077 üzenetére
Akkor ezt is meghányom-vetem. Köszi.
De a Missionnel végülis gondolom mindkét erősítő jó lenne, nem?Kábeleket hol és hogyan nézzek?
-
FerNandor
őstag
válasz Quqesz #49069 üzenetére
Köszi. Hát ja, ha nem muszáj, nem adnék ki 160-at plusz 85-öt plusz a kábelekre. (arra nem is gondoltam)
A NAD erősítőt, néztem én is. De elég kevés a kényelmi funkció, ami mondjuk a Denon avr x2000-ben megvan, így azért valószínűleg maradnék annál, hosszú távra tervezve."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz mettek #49062 üzenetére
Köszönöm! Kábelt hogyan és hol kell venni? Vannak ilyen szettek 5.1-hez?
Úgy tűnik, hogy le fogok csúszni a cantonról.
(#49009) Quqesz Ez a Mission akkor jó ötlet lehet? Kicsit az fura nekem, hogy az álló hangfalnak olyan kicsi a hangszóró része, magas, de kicsi a lényeg.
A Dalit akkor hagynám, ez 80-ért remélem jó lenne, főleg, hogy kábeleket is kell venni."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz mettek #49057 üzenetére
Ez így bőven jó. Köszönöm. Távolságra van valami útmutatás?
Köszi mindenki, akkor most szorítsatok..
Ja és vásárláskor mire kell figyelni, hogy minden rendben menjen és ne legyen gubanc?
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Erről mi a véleményetek? Bár az erősítő nem egy mai darab..
(#49025) hcs57 az szép. Pontosan milyen rendszered van?, hát majd beszámolok, de előbb kellene vennem valamit . jackkel dugtad rá a telefont?
(#49034) Quqesz Köszi. Milyen az az erősítőd pontosan. Gondolom a TV-d okos, nem tudom, nekem az is buta, de képét imádom. és attól nem is kell több.
Bár lehet, hogy akkor a cantont kéne párosítanom mondjuk ezzel az erősítővel [link] De akkor az már legalább 230 ezer Ft... qrva fórum
Egyébként itt hányom-vetem a dolgokat, és a kicsi hálóban nem lesz hangrendszer valószínűleg, mert az ágytól már nem is férne el.
Úgyhogy több, mint valószínű, hogy a nappaliba fog kerülni, ami kb 4,6x4,5m-es. De ennek a felében lenne a "mozitér" a kanapéval szemben. Mennyire lenne az gond, hogy ha a hátsó szatellit sugárzókat nem nagyon tudnám hátrébb vinni az ülő pozíció vonalától?Alig várom már, hogy megnézzem a Christian Bale-es Batman trilógiát, Interstellart, vagy a Jokert ismét. Vagy a Hans Zimmer koncertet... uhh
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz mettek #49013 üzenetére
Azért nem gondolnám, hogy egy tömörítetlen zenét ez a telefon (számomra) élvezhetetlen minőségben továbbítson alkalmanként akár egy házimoziban használt erősítőre. A G7 meg az új LG-k DAC-jára meg elég sokan rá vannak az adott körökben izgulva
Bár nem tudom, itt kinek milyen a füle, de én még mindig nem stúdiót akarok csinálni otthon"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest