Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
válasz Trebron09 #72690 üzenetére
Igen a selejt garantált. Az alkatrészeket hősokk érheti és tönkre mennek. A forrasztást megfelelő hőfokon kell adott ideig (minél rövidebb) elkövetni. Az sem árt, ha nem fújja le az alkatrészt a panelről, mert nem csak az megy le, amit akarsz, hanem a mellette levőek is.
A linkelt is biztosan jó, de egy kicsit talán túlzás, ha nem kell hivatásszerűen.
Én Kínából rendeltem, a forrasztó kb ugyanaz, csak butább a vezérlője. Nem használom nap, mint nap, de már kellett, mert a lábas alkatrésszel szerelt eszközök száma csökken. Valami 6000Ft körül volt sok fejjel (nem fog kelleni mind) és tartalék fűtőszállal (már drágább). Ha a vezérlője romlana el, azt meg megjavítom, vagy kiváltom. Engem ez már szerintem kiszolgál. Amúgy a Lidokov pisztollyal nyomom a 90%-át, amit csinálok (akár SMD-t is), néha a tűhegyű Weller is előkerül.
Az előmelegítő lap nélkül nehéz az élet, de ez is olcsóság.
Na meg a flux is sokat segít.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
A Lidokov egy elnyűhetetlen pisztolypáka (pillanat forrasztó) még a régi időkből (cseh), bár valamennyit már ez is változott. Sima rézdróttal forraszthatsz.
Az a piros nekem csak rossz emlék, találkoztam párszor vele, azzal kellett volna pár ismerősnél dolgozni (mert a kérdésre, hogy van-e pákád, azt mondták, hogy igen), de nem ment, az egy rakat hmmm, az. Nem tudom a konkrét márkát, csak, hogy piros volt és ezek a spec hegy idomok voltak hozzájuk.Üdv Inhouse
-
EXIEZ
senior tag
válasz Trebron09 #72696 üzenetére
A fentebb linkelt cucc szerintem jobb, mint ezek a kínaibb változatok. Nekem a kínai állomásból sikerült kapcsolóhibásat kapni ( javítottam, de ne szikrázzon már egy új kapcsoló), majd a páka része nem működött 2 hónap ( hobbihasználat) után nem ajánlom
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
Már raktam be de mostmár azt mondom készen van ez a drótkorong gép. Kapott egy darab polikarbonátoz egy hajlítható lemezre, meg a kis munkaasztalt, saválló ezért nem kellett festeni. A súlya... Lehet vagy 40kg Ebből meg meglátjuk mi lesz, lehet semmi mert túl vékony lemezt használtam, csak a vastagabb nem volt tökéletesen volt egyenes síkú. Közben egy mégjobban kezdeti fázisban lévő gép is készül.
raktam bele annyi merevítőt amit csak engedett.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Reggie0
félisten
válasz Trebron09 #72693 üzenetére
Kigyulladni valoszinuleg nem fog, inkabb a futobetet fogy ezekben jobban, meg a homerseklet beallitasa utan egy ideig varni kell, mert ez is tulfuti a levegot kezdetekben. Amugy lehet ezekkel elni, csak mindig ellenorizni kell a homersekleteket es nem vakon megbizni a kijelzett ertekekben.
En speciel egy YCD858-at nyuzok, de ennek is megvannak ezek a bugok.
Ha olyan panelt akarsz forrasztani, aminek nagy planek vannak, azok jol vezetik a hot. Barmit csinalsz, panel elofutes nelkul nem tudod azokat forrasztani, meg forrolevegovel se.
[ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
-
Reggie0
félisten
válasz Trebron09 #72690 üzenetére
Az a baj, hogy ha tulzottan leszukited es nem tud kijonni belole a minimalis levegomennyiseg, akkor a futoszal elettartamat nagyon lecsokkentheted, mert belenghet a homerseklet szabalyozas. Es ennek megfeleloen a levego homerseklete is tullendulhet, amivel megegethetsz alkatreszeket. Szoval nem biztos, hogy jo megoldas, olyan mint ha buboskemencevel szeretnel egy lazmerot 36.7 fokra beallitani.
-
Trebron09
őstag
válasz Inhouse #72688 üzenetére
Ezen is:
- Hőmérséklet tartomány: 50 - 650 °C
- Levegőmennyiség: 250 - 500 liter / percA levegőmennyisége lehet sok, mert ahogy láttam többnyire 120L/perc szokott lenni azoknál a pákáknál.
Nem tudom mire érted a hulladékot. Talán hogy ezzel nem lehet semmi ilyesmit csinálni és csak selejt lesz belőle.
Sebaj úgyse erre vettem, ilyet érdemes venni?- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
EXIEZ
senior tag
válasz Inhouse #72687 üzenetére
#72684 Enton nem mindig kényelmes a páka, várok míg melegedjen, illetve dobozoljam, stb hanem felkapnék egy ilyet, és pár mp alatt meg is van. Alkalmi célokra kellene, na meg a rézből egyszerűbben csinálnék bele új "fejet". Ilyen cucc meg nem kell ( melegítő pad), diy meg hobbibarkácskodni
Wellert néztem 100w, az is hasonló árban van, mint a Lidokov, bár mindkettő 100w nem tudom miben különbözhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz Trebron09 #72677 üzenetére
Az SMD-hez való hőlégpáka egy nagyságrenddel kisebb és állítható a hőmérséklet. A szűkítések közül 8mm körül van a legnagyobb, a többi kisebb. A levegőt sem fújja annyira, a jobbakon az is állítható. Szóval annyi köze van egymáshoz, mint a Trabantnak, meg a Ferrarinak, mindkettő autó.
Melegítő lap és SMD hőlégpáka, flux, meg sok gyakorlás.
Hőlégfújó=sok elektronikai hulladék.Üdv Inhouse
-
Enton
addikt
Ha nem csak alkalmi célra tervezel "smdzni" akkor már célszerű lehet egy ilyen mini fűtőasztalka is: [link]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Gyíkac
aktív tag
válasz Trebron09 #72677 üzenetére
Rendes nagy alatt a nagy "pisztolyt" érted?
csak mert arra ha szűkítőt raksz.. elvfújja a fenébe az smd alkatrészt.
Ha tudod állítani a légáramit akkor talán van esélyed. Még ilyet élőben ugyen nem láttam.Megmelegíteni meg tudod vele, s utána csipesszel levenni, de az a sejtésem, hogy nem akarod ekkora hőbehatásnak kitenni a többi alkatrészt. (mert a hőlégfújó nagy felületre van).
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan szűkítő csomag "rendes" nagy hőlégfúvóra amivel esetleg smd alkatrészeket lehetne forrasztani?
Köszi!
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
EXIEZ
senior tag
Üdv szakik!
Kellene nekem egy forrasztópisztoly ( páka nem kell ), viszont nem tudom melyik lenne az ideális választás, ami tartósabb, meg melegít is rendesen. Kinéztem egy ilyet: [link] viszont nem tudom hogy a drágább kategória megéri-e a felárat, vagy ezek is teljesen jók? Esetleg egy régi német cuccot venni hasonló árban -
PitLee
őstag
válasz inf3rno #72669 üzenetére
Nálam a Hilti a beton szögbelövőivel vált ismerté, nem írtam, de én azokra gondoltam, manapság már minden is van Hilti-ből.
A fém sem akadály nekik. -
inf3rno
nagyúr
válasz rosejbli #72661 üzenetére
Köszi! Ja gondoltam, hogy nem lehet jól megoldani, és vagy túl erős és letépi a falat, vagy túl gyenge és leesik. Legrosszabb esetben felmegy a szekrény tetejére zőccsárgával, aztán kész. Egyelőre még csak próbálok alkudni rá, de nem nagyon akar engedni az eladó.
Buliban hasznos! =]
-
moleculez
veterán
válasz inf3rno #72659 üzenetére
3M ragasztó Simán megfogja, csak ugye valameyik nagyobb felületen kellene ragasztani, amivel felfekszik a falra, azt pedig a jel nem szereti Esetleg valami tetejére rakni?
Topikhű 1: pillanatragasztó
Topikhű advanced: zőcssárgával bármihez[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
inf3rno
nagyúr
Ha adott egy albérlet, ahol a tulaj letiltotta a fúrást, akkor van rá mód, hogy rögzítsek egy access point-ot a plafonra vagy legalább a falra valahogy? Ragasztó ilyesmi?
Buliban hasznos! =]
-
dewil666
őstag
darvinya, Samus!
Köszönöm szépen a segítséget!
Szerintem van vagyis korábban vettem ellenallás huzalt akkor előkerítem és remélem jó lesz.
Talán 0.3 körül van vagy 0.4KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
válasz dewil666 #72643 üzenetére
Ha akad rossz hajszárító, a benne lévő feltekert huzal is tökéletes. Könnyű kiegyenesíteni, és egy kicsi gépben is hihetetlen mennyiség van belőle. Egyébként Nikróm (nichrome, ellenálláshuzal) huzal néven kapni is lehet 0.3 körüli méret jó.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
PitLee
őstag
9gag-ról, Hegesztés LV100
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Csinálni akarok egy polisztirol vágó szerkezetet (van pár a neten).
Ehhez milyen vágó/fűtőszálat érdemes venni ami azért jó minőségű?KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
kzkz
őstag
téves
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz lemmy71 #72638 üzenetére
Ja meg ha obiban veszel valamit, akkor érdemes megnézni, hogy minden alkatrész megvan e, mert a múltkor nekem a fele hiányzott a wc tartálynak, előtte meg a ventilátornak, amit ott vettem. Arra ment is a zőccsárga azzal a lendülettel, hogy ne essen szét menet közben. Igaz, hogy ezek fél áron voltak máshoz képest, de ha csak a felét kapom meg, az nekem nem egy nagy üzlet...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
lemmy71
őstag
válasz PitLee #72637 üzenetére
Az obis és praktikeres alföldi mosdókagylókkal vigyázni kell, mert nem igazán illeszkedik az eredeti lábba, ha ilyet veszel akkor egyhelyen kell venni lábbal együtt
Én már jártam úgy hogy az obiban vett alföldi mosdókagyló nem passzolt a szatmárinál vett alföldis lábba, pedig mindkettő azonos típus volt. -
PitLee
őstag
válasz balazs1956 #72635 üzenetére
Szintén zenész Nálunk a kölnisüveg landolt benne.
Alföldi porcelán mosdó, ha jól tudom a "Bázis" pl: Praktikerben is szokott lenni.Mi azért vettük, mert 3 pozícióba lehet rakni a csaptelepet, a kicsi a fürdőszoba miatt a kád mellet van a mosdó és így a jobb szélső lyukban van a csap, amit kifordítva lehet kádat tölteni vagy zuhanyozni.
-
lemmy71
őstag
válasz balazs1956 #72635 üzenetére
Ez egy szabvány mosdókagylónak tűnik, szerintem alföldiből kapsz pont ugyan ilyet, de az obiban is van ez a fajta, valami olasz márka pont olyan mint az alföldi csak talp láb illesztése kicsit suta, de az neked nem fontos mert nem lábon áll.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni!
Egy 14 éve felszerelt mosdó belső felületén egy valamikor beleejtett üveg miatt elindult egy pókhálószerű apró repedés. Kívül ennek semmi nyoma (még).
Első kérdésem, hogy ez a folyamat lassítható-e, esetleg valamilyen pillanatragasztó befolyatásával vagy előbb utóbb csere lesz.
Mivel csempét fúrni nem akarok, szeretnék egy pontosan ilyen méretű mosdót vásárolni.
A típusára nem emlékszem, de a méretei a falnál 57 cm, később kiszélesedik 61 cm-re, a mélysége 44 cm.
A felfogató tőcsavarok egymástól való távolsága 28 cm, és a csavarokra 17 es villáskulcsba illeszkedő anyák vannak rácsavarozva.
Amit szeretnék még tőletek megkérdezni, hogy ismerős-e ez a mosdóméret, és milyen márka lehetett illetve az a 28 cm-es tőcsavar távolság az valamilyen szabvány lenne? -
Pete55555
addikt
Íróasztal építésben vagyok éppen (lesz majd kép is, de nem gány ).
Kábelátvezetőre kellene néhány ötlet. Nem a bolti standard kellene, hanem egy annál kisebb, kb 40mm-es változat. Ha tudtok ilyet, jó lenne egy beszerzési forrás, vagy házi gyártmány is érdekel...Szeretem leracsniztatni...
-
macilaci78
nagyúr
válasz AxBattler #72630 üzenetére
Ez géptől és munkafolyamattól is függ.
Például egy munkapadra telepített gérvágóval dolgozva tök mindegy, hogy akkus, vagy vezetékes a készülék.
Gipszkartonozásnál nem mmindegy, az akkut is fej fölé kell emelned, vagy nem. Ugyancsak nem mindegy, hogy a festőlétrával bukdácsolsz-e a vezetékeken, vagy sem.Nekem az akkus fúrócsavarozóm egy kis Makita DWF330. 6 éves, elégedett vagyok vele, tudja azt, amit elvárok tőle. Két akkuval adták, mai napig gyorsabban tölt fel, mint ahogy használat közben meríteni tudom, így biztosítja a folyamatos munkavégzést.
Ezen felbuzdulva vettem egy akkus multicsoszolót a Lidl-ben, az nem vált be az akkus mivolta miatt. Nem vált be: gyengébb, mint egy vezetékes, pótakku híján muszáj néha pihenni is közben. Egy polcot szabtam be a garázsban, 15 mm vastag bambusz parketta volt a polc anyaga, két "létrát" csavaroztam fel az oszlopok belső felére és a polcok sarkaiből rezgővágóval kivágtam egy kb 3×5 cm méretű darabot. 4. saroknál lemerült az akku, 16 sarok volt.Több akkus szerszámom nincs, nem is használnám ki.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
félisten
válasz darvinya #72597 üzenetére
Tudod, mikor 300m-re (vagy több) kalócsa(felvonulási szekrény), s onnét kell kihúzni tyúkbelet.
Barkácsolást említettél, nem felvonulási területet.Pl: 30 percet elszórakozok, hogy legyen üres konnektor, kábelt kihúzni úgy, hogy senki ne essen el, rántja meg, stb.
Hát, Te tudod...#72596 macilaci78
Az akku és töltő plusz súlya kb egálban van egy hosszabbítóval.
Cipekedéskor igen, de a munkavégzés során már nem... szerintem."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Inhouse
őstag
válasz betyarr #72610 üzenetére
Létezik oda-vissza, de nem mezei átalakító. Ezekben egy olyan áramkör van, ami a jeleket is átalakítja, nem egy sima mechanikus átalakító.
Amit te szeretnél kettőt vettem, elvileg ugyanaz, az egyik fehér, a másik fekete. Aztán kipróbálva volt olyan, ahol az egyik nem ment, csak a másik, illetve fordítva. Ugyanannál a forrásnál és monitornál, ugyanazokkal a beállításokkal.Üdv Inhouse
-
darvinya
titán
-
-
A Zéé
addikt
válasz darvinya #72617 üzenetére
Teljesen hivatalos minden. Nem volt kinn másfél évig az ideiglenes mérószekrény, ez idő alatt 2x jöttek ellenőrizni...
Amúgy nem is kell több... Toronydarunak valami 3x20 vagy 3x25A kellett, ami még nagy fogyasztó volt, azok a vizes téglavágók (2 volt kinn, 3x16A), az építési felvonó (3x16A) meg a vakológép (3x32A). De ebből egyidejűleg a toronydaru meg a 2 téglavágó, vagy a vakológép meg a GEDA volt kinn egyszerre. Ideiglenes világítás 24V-os trafókról ment, a maradék meg mindig elég volt a kézi szerszámoknak, sosem ment le kismegszakító az óránál.#72616 Top cat
De azt milyen hosszú kimondani...Just a simple Lineman...
-
-
darvinya
titán
válasz PROTRON #72619 üzenetére
Az elműnek addig van dolga vele amíg a fő mérőórát engedélyezik, méretezés és szabványok betartása után, majd kiépítést követően zárópecsételik.
Erről írtam.
De ez is ideglenes, mivel főmérő máshol lesz.
Pláne, ha sorház, aminek külön mérősek de nincs főmérő, csak oszlop a létrejövő utcán, akár magán úton fektetet kábel.
Bele van kalkulálva, igen az építkezésbe.
De mikor 800m-1km hosszú a sorházas lakópark, ami eleinte 1 parcellás, azon nem lehet 10-20 kalocsát kirakni 1 fő elosztóval.
End OffMade Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
PROTRON
addikt
válasz darvinya #72614 üzenetére
Eléggé kevered a szezont a fazonnal. Nagy építkezési területre terelted a témát, ne keverd az egyéb engedélyezési és az ahhoz tartozó méretezési dolgokat bele, pláne ne azt amikor engedély nélkül csatlakoznak rá a közeli villanypóznára.
Ebben dolgozom.
Az elműnek addig van dolga vele amíg a fő mérőórát engedélyezik, méretezés és szabványok betartása után, majd kiépítést követően zárópecsételik. Ezt célszerű a végleges kialakításban csinálni, hogy később ne kelljen hozzá nyúlni, max ha kisebb teljesítmény kell akkor az elmű cseréli a saját túláramvédelmeit.
De ezeket a költségeket is beleszámolják a kivitelezésekbe.
Utána már sima épületvillamossági szerelésről van szó, aminél a mérőóránál lévő biztosíték nyílván határt szab a kivehető teljesítménynek. Építesz egy ideiglenes elosztódobozt(mondjuk Geyer szekrénybe) és abba egy fő túláramvédelem mögé annyi kismegszakítón megtáplált kalocsát kötsz amennyit akarsz, ameddig ezt szabályosan végzed el senkinek semmi baja nem lesz. Nem lesz egyidejűleg mindenhol 3x63A 5 napon 12 órán át kihasználva. A fő túláramvédelem úgyis lekorlátoz ha túl sok gépet kötnek rá. Ugyanakkor bugyutaság nem így csinálni, hiszen ahogy előrehalad az kivitelezés folyton más pozíciókban van szükség az erőgépek használatára és mindig mindenkinek tegnapra kell az áram akkor is ha jövőhéten fog csak ott dolgozni.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
qdak
addikt
válasz dvd_R+ #72606 üzenetére
Köztes csatit kidobnám, direktbe forraszt, használ.
Ha kell, hogy moduláris legyen, meg szerzel másikat beforraszt, de az égett rész egyik felét sem használd!Nem egy forrasztott (átalakított) tápom, átalakítóm van/volt.
Sokszor jobbnak tartom, ha én csinálom forrasztva, mintha valami gagyi Y kábelt rakok bele, ami lötyög...ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Top cat
addikt
Jó nagy lakások lehetnek, ha elfér 5X 53,18 km².
Én ezt még, felvonulási szekrényként ismerem.
-
darvinya
titán
válasz PROTRON #72608 üzenetére
Kalocsákat nem rakható ki X méterenként csak úgy, mert ahhoz fő villanyórának támogatni kellene.
Azaz ipari fő órát kellene kiépíteni, hogy 50m-ként legyen.
100A+ beszélünk, mert így 4 kalocsát kirakható.
Na…100A+ nem egy Hensel műanyag dobozból fog kijönni.
Ilyen óra terv, stb. nélkül nem állítható fel, ráadásul bekötési költsége sem az 1/10-e.E hiánya miatt jönnek a fura áram kimaradások, trafó/elosztó állomás leégés, stb.
Csakis szomszédok örömére.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
válasz betyarr #72610 üzenetére
Majd kijavítanak a többiek, de tudtommal nem. A HDMI tisztán digitális, a VGA pedig csak analóg. A DVI-nél van, hogy a digitális adatfolyam mellett ott az analóg is.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
dvd_R+
őstag
válasz Sándor -P20- #72609 üzenetére
Samus Lefotózom és küldöm még mai nap a képeket így választ adva a kérdésedre
Sándor -P20- ha ez máshogy nem lesz orvosolható, részemről a te megoldásod is megfelelő ha nincs más.., Vállalnád ezt a nemes feladatott ? mert akkor nagyon szívesen elküldöm neked a tápegységetHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
betyarr
veterán
segítserek pls (kicsit belegabalyodtam agyban): hdmi->vga irányban egy mezei átalakítóval,vagy megfelelő hdmi-vga végű kábellel ugye működik?rpi-t akarnám a monitorommal összekötni,de a többi digitális csati már foglalt a monitoron.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz dvd_R+ #72606 üzenetére
Én simán kidobnám a csatlakozót, és direktbe kötném a kábelt.
A csatlakozó helyét telenyomnám meleg takonnyal, természetesen miután körbetekertem jófajta zőcccsárgával... Már csak a topichűség miat ist...
De a kiégett csatlakozót ki is lehet fúrni és ott átvezetni a kábelköteget.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
PROTRON
addikt
válasz darvinya #72605 üzenetére
Nen is ezt irtak fentebb.
Arra utaltak hogy azert nem csak 1 pontba helyeznek ki kalocsat, hanem tobb kabellel x meterenkent kulon kulon. Pont azert mert nem lehet 300 meterrol hozni mindenkinek dobot. En se lattam meg olyan helyszint ahol ne lett volna max 30-50mkent kalocsak, de inkabb a max 20 m amivel talalkozom dobos hosszabbitozas.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
válasz dvd_R+ #72603 üzenetére
Nagy általánosságban két dolog miatt olvadhatott meg.
Gyenge kontakt és túl nagy áramfelvétel. Az áram miatt a vezeték szigetelése is meg tud olvadni, mert ilyenkor a vezeték teljes hosszában melegszik. Ha kontakt probléma van, az okoz lokális gondot. Van a pin volt túl kicsi, vagy a hüvely túl nagy, először melegszik, ami miatt megint mocorog, ami további problémát okoz, ha nagy áram folyik át rajta.Hogy használható-e? Bányászgépnek én valami márkásabb tápot vettem volna, meg úgy egyébként is. Attól függ, hogy a csati (egy új) hogy áll benne, a pin nem-e szennyeződött el (ráolvadt a borítás)?
-
dvd_R+
őstag
válasz PROTRON #72604 üzenetére
Nem én használtam, így kaptam, 3db videókártya kapott tápot riseren keresztül rajta
nonstop üzem mellett (bányászat)
a képet google-vel kerestem, pár fórumot átnéztem de érdemleges választ nem találtam, ezért is írtam ideHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
darvinya
titán
válasz lemmy71 #72602 üzenetére
Pedig mai napig ez van, mikor 800m-es(vagy nagyobb) sorház építese van, vagy nagyobb stadion/center építés, stb.
Pl: a sorház építésnél nem fogják mindegyik telek határba egyből kirakni egyéni villanyóra szekrényeket, hogy azt az ideiglenesen engedély után még 1x kifizessék a véglegest.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
PROTRON
addikt
válasz dvd_R+ #72603 üzenetére
Ahol talaltad a kepet ott nem volt foruma a temanak?
Altalanossagban azt gondolom hogy ott valami nem stinmel, az ott nem szabadott volna megolvadjon, ha csak nem 6 db szerver vinyot dugtal ra. En semmikepp nem hasznalnam az adott portot, de a tobbi miatt azert at kene vizsgalni azt a tapegyseget.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok !
Remélem jó helyre írok a kérdésemmel, adott egy Kolink Moduláris 1050W tápegység, aminek a sata kábeles dugaj részébe a sata kábelekért felelős moduláris kábelnek a müanyag része beleégett..
Gondolom ez a moduláris kábel már nem használható, de a tápegységen az a dugaj ahol beleégett az még igen ?
Ha igen akkor csak valahogyan ki kellene belőle tudni szedni a beleolvadt müanyagot és egy új kábellel haszánlható tovább ?
Vagy a tápegység éget dugajos része halott és oda már többet nem dugunk sehogysem semmit ?
Vagy akár a teljes tápegyésg halott ?Köszi előre is a választ
A képek netes képek, de nagyjából ugyanígy néz ki a szóban említett tápegység dugaj része és kábele
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
darvinya
titán
válasz macilaci78 #72598 üzenetére
Első példám otthoni szerelésre írtam, mert nincs műhelyem, ahol csak az van ott, ami barkácsoláshoz kell.
Egy lakásban, mikor gyerek és asszony is van, nem egyszerű csak úgy kihányni tyúk belet.
Emiatt csak a tyúk bél elhelyezése több időbe telik, mint maga a munka.Ne hidd, hogy olyan sokban különbözik hasznot hozó eszköz, s annak használata.
Mikor drága eszköz sem tud működni forrás nélkül, s mindig azzal volt baj, nem magával az eszközzel.
Felvonulási területi példát, azért hoztam fel, mert bár vezetékes eszköz jobb.
De mindig ennek táplálással vannak gondok.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Assetto Corsa
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Ukrajnai háború
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kuponkunyeráló