Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
válasz Trebron09 #72690 üzenetére
Igen a selejt garantált. Az alkatrészeket hősokk érheti és tönkre mennek. A forrasztást megfelelő hőfokon kell adott ideig (minél rövidebb) elkövetni. Az sem árt, ha nem fújja le az alkatrészt a panelről, mert nem csak az megy le, amit akarsz, hanem a mellette levőek is.
A linkelt is biztosan jó, de egy kicsit talán túlzás, ha nem kell hivatásszerűen.
Én Kínából rendeltem, a forrasztó kb ugyanaz, csak butább a vezérlője. Nem használom nap, mint nap, de már kellett, mert a lábas alkatrésszel szerelt eszközök száma csökken. Valami 6000Ft körül volt sok fejjel (nem fog kelleni mind) és tartalék fűtőszállal (már drágább). Ha a vezérlője romlana el, azt meg megjavítom, vagy kiváltom. Engem ez már szerintem kiszolgál. Amúgy a Lidokov pisztollyal nyomom a 90%-át, amit csinálok (akár SMD-t is), néha a tűhegyű Weller is előkerül.
Az előmelegítő lap nélkül nehéz az élet, de ez is olcsóság.
Na meg a flux is sokat segít.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Reggie0
félisten
válasz Trebron09 #72690 üzenetére
Az a baj, hogy ha tulzottan leszukited es nem tud kijonni belole a minimalis levegomennyiseg, akkor a futoszal elettartamat nagyon lecsokkentheted, mert belenghet a homerseklet szabalyozas. Es ennek megfeleloen a levego homerseklete is tullendulhet, amivel megegethetsz alkatreszeket. Szoval nem biztos, hogy jo megoldas, olyan mint ha buboskemencevel szeretnel egy lazmerot 36.7 fokra beallitani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest