Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
válasz Tothg86 #88569 üzenetére
Engem is sok-sok évre elragadott anno a hi-fi világa. Sajnos meglehetősen sok idő elment azzal, hogy rájöjjek, csak a technikai része érdekes, a többi, az összes audiofil márka rizsája, csak maszlag, mellébeszélés, marketing. Igazából egyetlen helyes út létezik, hogy azt hallgatod, ami tetszik, és a mások véleményén alapuló ítélkezést el kell felejteni.
Én jónéhány éve rátaláltam a saját utamra. Manapság már semmilyen guru véleménye nem számít nálam, csak és kizárólag audió hangtechnikával foglalkozó mérnökök véleményét veszem figyelembe (mixing engineer, mastering engineer), de az sem szentírás. Érdemes belegondolni! Az összes audiofil a világon odavan a felvételekért, szereti azokat visszahallgatni a rendszerén. De azokat stúdióban keverték, még ha élő felvétel, akkor is ott csináltak utómunkákat rajta. Tehát, a hangmérnök volt az, aki egy random otthoni high-end (általam csak híg-end) rendszernél sokkal nívósabb rendszeren megalkotta azt a hangzást, amit az audiofiek, meg mindenki más is, otthon hallgat. Hangzásban pedig érdemes (bármely komponens esetén) a lineáris átvitelt, és a lehető legalacsonyabb torzítást keresni, mert az áll legközelebb ahhoz, amilyennek lennie kell. Nagyjából ennyi. De ismétlem, a legfontosabb, hogy ha valami tetszik, akkor az jó. Dan Worrall szokta mondani a videóiban, ha valami szerinted jól szól, akkor az általában jó is. Persze ezt kicsit árnyalja az, hogy kinek milyenek a preferenciái...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Tothg86 #88558 üzenetére
Ezzel a nyomóval valószínűleg sehogy. Próbáltam alacsonyabbra hangolni WinISD-ben, de a 20Hz körüli átvitelhez már ~1400 litert adott vissza a progi, és azt sem lineárisan, hanem 20-21Hz környékén kiemelve, felette meg egy relatíve nagy gödörrel.
A nagy méret nem garancia arra, hogy alacsony frekin is nagyot nyomjon.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Tothg86 #88552 üzenetére
Én mondjuk tuti arra törekednék, hogy minél lejjebb menjen. Sok film van, aminél van tartalom 30 Hz alatt is (bőven). Pl. Black Hawk Down jelenete, mikor megkapják a parancsot (Irene), ott a helikopáterek által keltett hang 6 Hz!!! Ha megfelelő hangsávos verziót nézel, ott van. Vagy ott a Mezsgye szerverszoba jelenet.
Vagy ott az Underwater, tele van ilyen hangokkal. Brutális.[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Tothg86 #88544 üzenetére
Mivel volt hozzá kedvem (meg kíváncsi is voltam), felvittem az adatokat WinIDS-be. A gyári ajánlásnál egyenletesebb átvitelt próbáltam számolni. Ideális esetben, és ha a megadott paraméterek közelítik a valóságot, akkor ehhez 430 literes (belső térfogat) szükséges, 50*10,2cm-es reflexnyílással, ami 26,6cm hosszú. A -3dB-es pontja így kb 28Hz-re adódna. Nem rossz, de túl jónak se nevezném. Mehetne lejjebb is egy ekkora lavór.
-
niof
addikt
válasz Tothg86 #88544 üzenetére
Hát, ha már avx-en vetted a ládát, nézz hozzá ott végfokot is. Vagy esetleg az audiophonics-on valami sub plate amp-et, 500-1000W kategóriát. Amúgy átalakítóval simán használható az xlr rca-val is. Sima PA végfokokban én sem vagyok jártas, inkább, ha már házimozi szub a cél, akkor a fent említett plate amp-ek valamelyike.
-
niof
addikt
válasz Tothg86 #88541 üzenetére
Igen, láttam az avx-en. Meg máshol is, ahol még hirdeti. Gyári ajánlásban nem szerepel a zárt láda, így nem ajánlanám. Lehet, hogy meg bírod hajtani 80W-al, de ha azt akarod, hogy kifussa magát rendesen, akkor menj feljebb! A srác a hirdetésben írja, hogy 1200W-os végfok is van hozzá neki, ami ehhez való. Szóval ja, kellene neki. Az, hogy így is dünnyög, egy dolog. Aztán ha egy hozzá passzoló erőlködőt kötsz elé, nagyon meg fogsz lepődni. És itt nem feltétlenül arról van szó, hogy le kell bontani a házat, de teljesen más karaktere lenne elég jó eséllyel. Én inkább 5-600W-ban gondolkodnék. A 80 biztos, hogy nem elégséges.
-
niof
addikt
válasz Tothg86 #88512 üzenetére
Eminence OMEGA PRO-18A 18"
Szívesen.
500W-os erősítő alatt nem is nagyon próbálkoznék...
Amúgy, ha tényleg 500 literes ládában van, akkor durván túl van méretezve, hiszen a gyári ajánlás 96-198 literig terjed. Mondjuk minden paraméter megvan ahhoz, hogy rendes láda legyen neki számolva WinISD-vel.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
-
niof
addikt
válasz Tothg86 #88487 üzenetére
Van jelenleg is egy saját építésű, egy szekrény lett átalakítva, megerősítve, 210 literes, 30 cm-es JBL CS1214-el. Reflex rendszerű, egy régi SPL Dynamics autóerősítővel van hajtva, ami 150W hídban. Az erősítő egy kiszuperált Chieftech táppal van táplálva. A jel meg a Rotelem előerősített kimenetéről megy. Igazából elégedett vagyok vele, de a Transmission line rendszerek mindig birizgálták a fantáziám. Egy ilyet szeretnék majd összedobni egyszer. Bár, a TL amilyen egyszerűnek tűnik, annyira nehéz jól megcsinálni.
-
Essejó
veterán
válasz Tothg86 #85754 üzenetére
WD40 rálocsolása és vagy zsebsárkányos csavarmelegítés után egy két méteres csövet húznék a kulcs szárára.
Ja és legközelebb az összerohadás ellen gépzsírt vagy rézpasztát kell kenni a csavarmenetre[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Tothg86 #85752 üzenetére
Csak az entomológiai pontosság kedvéért, ami a lambériában van az nem szú, hanem kopogóbogát és nem azt hallod, ahogy eszi a fát, hanem azok a rohadékok úgy "beszélgetnek", hogy a potrohukat nekiverik a járat falának, lő: kopogóbogát. Szúk csak az élő fában vannak. Tudtommal.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
macilaci78
nagyúr
válasz Tothg86 #85754 üzenetére
Ami szuvas, azt paterold is el a telekről, vagy égesd el mielőbb...
Bemutatóterembe kaptunk parkettamintát, egy háromrétegű parketta füstölt tölgy kopóréteggel volt szuvas, a natúr tölgy hordozórétegben volt a bogár. Először csak arra figyeltem fel, hogy kisebb-nagyobb fehér porkupacok vannak az állvány alatt. Elvettem, felporszívóztam, kész. Pár hónap múlva megint... Megnéztem a gipszkarton álmennyezetet, de semmi. Megint feltakarítottam.
A mintatáblákon ekkor még csak elvétve volt 1-2 tűszúrásnyi lyuk, de szó szerint csak 1-2 darab.Újabb fél év, megint ott a por, az egyik mintatábla hátulján kb 10 centinként lyuk, meg valami kitinváz.
Na, a mintatáblát kidobtam, a többit és magát az állványt nagyítóval átnéztem, az állvány alatt a merbau parkettát alaposan feltakarítottam és négykézláb nedves ronggyal áttörölve átnéztem, beette-e magát a rovar oda. (Kis esélye volt, de nem lehetetlen.)Hallottam olyan sztorit, hogy hagyatéki felszámolásból vett antik bútor, egy darab konzolasztallal bevittek egy villába szút, az meg 1 év alatt több tíz millió forintos kárt csinált. A parketta, a falburkolat, a fa oszlopok, gerendák, az ajtók, a lépcső, a faragott korlát...
Kerékcsavar: én az ilyesmit sima kerékkulccsal, csőtoldattal szoktam megoldani, a végére ráállva. 2 méteres cső és a hab testem majdnem mindenre elég.
Akkus/szivargyújtós ütvecsavarozó esetleg.[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Tothg86 #85752 üzenetére
Amerikai filmekben lehet látni, ahogy az egész házat fóliába csomagolják, majd az egészet elgázosítják. Nyilván pár napig életveszélyes a ház...
Ott mondjuk nagy divatja van a könnyűszerkezetes építészetnek és azon az égövön a szú is megél.Itt is csak olyan megoldást lehet javasolni bontás nélkül, ami az emberre is káros.
-
Bile Demon
őstag
válasz Tothg86 #85677 üzenetére
Én is agyaltam rajta két éve, milyen légkulcsot vegyek, de nekem kellett volna tartályos kompresszort is venni, mert az sincs. Végül inkább egy akkus ütvecsavarozót vettem, egy 700/1000Nm-es Makitát. Futómű alkatrészek cseréjéhez kellett. Bevált.
Kerék visszarakáskor csak rácsavarom vele, de a nyomatékkulcsot nem váltja ki. Erő lenne benne bőven, túlhúzni is, de a pontos nyomatékot nem tudja tartani.A másik dolog: ha a kerékcsavarokat te húzod meg az előírt nyomatékra, akkor legközelebb le fog jönni akár út szélén is a gyári kulccsal (már ha van pótkerék és kulcs a kocsiban). Inkább az a gond, hogy a gumisok/szerelők sokszor nagyon túlhúzzák.
Elképzelhető, hogy annyira, hogy kevés a 310Nm is!Bruhe
-
PROTRON
addikt
válasz Tothg86 #83819 üzenetére
Szerintem ez már olyan upgradelt verzió, amely a hanyatló és romboló nyugat sátánizmusából lett behozva. Pedig ez lett volna szerintem a minimum, hogy anno mindenhol így csinálják meg.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Spec
őstag
válasz Tothg86 #83819 üzenetére
Én alapvetően falusi gyerek vagyok, de még csak nem is hallottam ilyesmiről. Ez szerintem valami saját "szabadalom" lehetett. Biztos mama szeretett sokáig trónolni, és a papa ezt megelégelte, hogy nem jut be soha dobni egy sárgát, ezért megoldotta két állásosra a dolgot
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz Tothg86 #83253 üzenetére
Grat! +1,5 pont.
A plusz pontot a kazettára adom aminek a sarka belekandikál a képbe, a +0,5 pont pedig azért jár, mert a kazetta a végére is van csévélve...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
PROTRON
addikt
válasz Tothg86 #82082 üzenetére
Szerintem nem elég csak leválasztani, amikor letekered róla ki fog jönni valamennyi víz a rendszerből, ami utána hiányozni fog. Jobb ha az ilyen rendszereken akkor cserélnek bármit ha épp nem gond ha le kell engedni, mert majd úgy is ellenőrzik-feltöltik fűtés szezon előtt.
De a legbiztosabb ha központi fűtéses forumon is kérsz egy kis tanácsadást.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Tothg86 #78680 üzenetére
Mekkora részt érint? Ha kicsi részt, akkor lehet érdemesebb venni rá egy képkeretet. Az pont eltakarja meg könnyebben is tudod felfogatni a falra. Ha olyan 2-3 centi, akkor üvegvágó majd harapó fogóval letudod törni, de ha nincsenek ilyen eszközeid és tapasztalatod, akkor enged el.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Barret001
addikt
válasz Tothg86 #78680 üzenetére
Lehet vágni belőle,üvegvágó kell hozzá! De vékony csíkot nehezebb vágni,mint a több centi széleset.Fenőkővel szoktam az éleket letörni,2 húzás elég! Szerintem ne nyúlj hozzá,viszont youtube tele van evvel foglalkozó videókkal,én is sokat tanultam belőlük. Előtte mindenképpen tájékozódj!
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz Tothg86 #78525 üzenetére
Főnök kocsijában egy 100 Ah Excide Premium halt meg így, 2,53 V-ot mértem rajta. 4 napig volt rádugva egy Lidl-ös töltő, 2,68 v-ig ment fel. A régi "analóg" töltőt nem mertem rádugni, mert vagy nem tudtam felügyelni, vagy nem akartam ott tölteni, ahol épp vagyok. (Munkahely, szőnyeges, parkettás iroda, szóval tűzveszélyes.)
Vett új akkut, a kocsit persze nem használja, 2-3 hetente rátöltök a Lidl-ös töltővel.Ha most fel is lehet támasztani a kocsit, drasztikusan csökkent az élettartama, kapacitása. Napi szaladgálósnak még jó lehet, de egy hosszú hétvégét már lehet, nem fog kibírni indítás nélkül.
Inhouse: az említett kocsi kb 3 hónapot állt indítás nélkül. Egy komoly riasztó volt benne GPS-szel, távfelügyelettel, az szívta le.
Én a sajátommal úgy jártam, hogy a szerelő letette a kocsit hétvégére tompítottal, 2 nappal később este akartam indítani, a központi zár sem működött, a kulcs csak a sofőrajtót nyitotta. Ekkor még fel sem tűnt semmi, mert egyébként is kulccsal nyitom. Hanem a műszerfal ikonjai is épp csak derengtek a parkoló fényében... Bikázás, mármint a másik autóra rákötve szűk 5 percre, bikázás, elindult elsőre, majd kb 50 km pálya, 35 km országút. Semmi baj nincs vele azóta, lassan 3 éve történt.[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
Nincs olyan akku hiba, amitől 3V-ra merül egy akku, azt valami lemerítette, méghozzá igen durván. Már egy 12V alatti feszültségű (11,xxV) is teljesen merültnek számít, a tied mélykisütött. Ezt nagyon nem szeretik. Töltsd fel, ha lehet, ne túl nagy árammal.
Rá kéne jönni, hogy mi meríthette le.
Az automata akkutöltők legtöbbje nem tud mit kezdeni a mélykisütött akkukkal. Ehhez egy buta, trafós töltő kéne a megindításhoz, a lehető legkisebb áram állásban. Ha elért már egy 10-11V-ot, akkor át lehet rakni az okostöltőre. Ettől még lehet rossz az akku, de most nem igazán ez volt a baj.A bikázás a mai modern sok elektronikás kocsiknál necces, képes elküldeni a motorvezérlő elektronikát, az meg drágább egy akkunál.
Erre kíváncsi lennék, hogy hogyan? Ugyanazt a feszültséget kapja a rendszer bikázva, mint a saját akkuról. Ne dőlj be minden rémhírnek. Ha fordítva kötik rá, abból viszont lehet baj. Illetve, ha 2 működő generátor kerül szembe egymással, az sem lesz feltétlenül jó.Bikázás után mentem vele egy nagyobb kört, amíg a generátor feltöltötte (utcán tudok parkolni, nem tudom töltőre tenni) és onnantól minden rendben volt a következő esetig.
Egy kör a városban kb. egy indítózásnyi energiát tud visszatölteni. Egy akku, amit bikázni kellett, komoly külső töltést igényel, minél hamarabb.Üdv Inhouse
-
Essejó
veterán
3 V az akku kapocsfeszültsége? Az igen mélyen kisült állapot. Azt maximum egy elektronika nélküli Orosz töltővel lehetne feltámasztani, nem tudom,hogy érdemes-e.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
-
őstag
válasz Tothg86 #78522 üzenetére
Csontra le van merülve.
Van/volt lehetőséged lemérni a feszültséget rajta, vagy csak az alapján mondod, hogy nem nyikkan az autó?Asszony kocsijában jópárszor lemerült az akku úgy, hogy meg se nyikkant. (A kocsi csak akkor kapcsolja le a komfort elektronikát, ha kivett slusszkulccsal nyitod a vezetőoldali ajtót. Ha kinyitod az ajtót, majd rájössz hogy a kulcsot nem vetted ki, benyúlsz, kiveszed és becsukod az ajtót, akkor minden fent marad, és csak akkor kapcsol ki, ha megnyitod az ajtót ) Bikázás után mentem vele egy nagyobb kört, amíg a generátor feltöltötte (utcán tudok parkolni, nem tudom töltőre tenni) és onnantól minden rendben volt a következő esetig.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Sándor -P20-
senior tag
-
válasz Tothg86 #77687 üzenetére
Betonba a vegyi dűbel, az kb. Olyan, mintha odahegesztenéd egy vasállványhoz. Viszont betonba nem kell szitahüvely, oda kehet közvetlenül a csavar. Szita csak üreges anyagba kell.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
villifog
tag
válasz Tothg86 #77687 üzenetére
Amennyiben nem használod a födémet, én inkább átfúrnám teljesen, és 12-es menetes szár és 12-es gyűrűs anya kombinációban gondolkodnék. Alulra és felülre is tennék egy négyzet alakú kb: 10x10-es, 4-5 mm-es vastag vaslemez alátétet.
Egy picit meghegeszteném a menetes szár és a gyűrűs anya találkozását, csak azért, hogy ne tudjon elfordulni a menetes száron. A másik végén alátét vas (10x10), alátét, anya.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz Tothg86 #77677 üzenetére
Ha tutira szeretnél menni, akkor folyékony tiplit neki. [link] (Vegyi dűbel. )
Ha ezzel rakod bele, hamarabb szakad el a csavar, mint hogy kijöjjön a betonból.
A régi cégnél nem létezett olyan tipli, dűbel, alapcsavar amit a gépek ki ne téptek volna a beton aljzatból.
Miután ezzel a kétkomponensű valamivel beragasztottam őket, megszűnt a probléma.[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Tothgera30
Ármester
Ez és ez alapján vennék egy acél talpat, aminek közepére egy horgot hegesztették, 6-8 furat mehet bele. Legalább 16-os Fischer dübelekre (Duopower elég frankó, nekem 6 olyan fogja a TV-t), ebbe egy rugó, karabiner, és nagyjából mehet rá bármi párszáz kg-ig.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
PROTRON
addikt
Nem vagyok benne otthol, de amennyire nekem azt mondták hogy függőleges falra rögzítéskor a 8-as szerkezet csavarból 2-őt felrakva kifejezett szerkezeti, fischer duopower tiplivel elvileg 120 kG statikus terhelést kibír az a lámpa tartó konzol amit külterületre szánok. Mivel van neki 1 méteres karja ezért nem használhatok csak sima 6-os tiplit...
Körtecsere alkalmával ha megmozdul a létra és véletlenül megkapaszkodok benne, ne forduljon már ki.Amennyire tudom a dinamikus terhelés esetén nem csak a csavar mennyiséget kell növelni, hanem eleve a csavaron kívül mást is alkalmazni kell kifejezetten a lengések okozta dinamika miatt, nehogy a "rezgések" kilazítsák a csavart...inkább az a nagyobb gond szerintem.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
mephi666
nagyúr
válasz Tothg86 #73560 üzenetére
Ja, most esett le, hogy ő ezüstöt rendelt.... nincs a család nőtagjainak ezüst körömlakkja?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
emre
veterán
válasz Tothg86 #73343 üzenetére
Ha minden szart azzal égettek kátrányos lehet a test és a kémény, szar lesz a hőátadás szenvedés a fűtés.
A lemez kazán kilyukad egy idő után, a korrózióval nem lehet mit kezdeni.
Ha a kémény legalsó tisztítónyílásában egy tükrön keresztül látod a tetején a fény akkor valószínűleg használható. Ha nem tisztíttatni kell, mert a kéményben lerakódott korom eleinte csak a huzatot gátolja, majd hajlamos meggyulladni ami megfelelő távolságból nézve elég vicces jelenség. (kéménytűz)Ha a tűzifa ingyen vagy még olcsóban van akkor értelmes alternatívája a gáznak. De ha fizetni kell érte piaci árat akkor érdemes rendbe rakatni a gázkazánt is. Felbecsülhetetlen érzés mikor munka után hazamenve kell befűteni, és este 7-8 óra körül már akár 18-19 fok is lehet a házban. Illetve reggelre sem látszik az ember lehellete miután kialudt a tűz.
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
mephi666
nagyúr
válasz Tothg86 #73339 üzenetére
szüleimnél ilyesmi rendszer van: kb 30 éve még csak vegyes tüzelésű volt, utána lett ráhúzva a rendszerre a gázkazán... keringető szivattyú a vegyestüzelésű időszakban tuti nem volt és utána sem rémlik: pincében van a 2 kazán, padláson pedig van egy kiegyenlítő tartály, ami le volt takarva egy kb világháborús nagykabáttal és időnként ellenőriztük benne a víz mennyiségét és szükség esetén pótoltuk
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
hotkar
aktív tag
válasz Tothg86 #73287 üzenetére
Még egy javallat: mi is sokat kínlódtunk a gázsütővel (miközben anyósom "körberöhögött" bennünket a kb. ezeréves villanysütőjével...), és arra jöttünk rá, hogy a natúr alumínium tepsi sokkal használhatóbb volt, mint a sötétbarna zománcozott acél (valószínűleg az alulról jövő hősugarak egy részét visszaverte).
Próbáld ki.
-
mephi666
nagyúr
válasz Tothg86 #73285 üzenetére
Elektronyos sütő a megoldás: 10+ évig szívtam a gázossal és soha nem tudtam szinte semmiből igazán jót sütni... kb 1.5éve van elektromos sütő: azzal képtelen vagyok hibázni pizzát is sütöttem már nem kevésszer és össze se lehet hasonlítani a gázosban készülttel (abba alufóliába csomagolt cserép volt berakva legalulra, hogy egyenletesebben süssön)
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz Tothg86 #72573 üzenetére
Igen hólánc, szerintem valami teherautószerű dologra.
A Kifli alakú vasak a megfeszítéshez kellenek.
Itt egy videnyó, az ilyen hólánc felrakásáról: [link]40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
hzsolee
őstag
válasz Tothg86 #71913 üzenetére
A ződsárga magyar, a ruhát a németektől, a fűrészt/kést meg a finnektől zsákmányolta. Remélem a vodkája legalább ruszki Bár amennyit oltogat, szerintem ebből pálesz lesz...
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
szab.tam
nagyúr
válasz Tothg86 #71822 üzenetére
Van egy kb. 10 éve, Tesco-ban vásárolt kínai forgószékem. 8 kötőjel 10* szer széttört, szétesett, hátrabicsaklott. Sportot csináltam belőle. A k*a*-d, akkor sem veszek újat! Alul tele van már átfúrt. átcsavarozott alumínium U profillal, acéldróttal, vastag szigszalaggal...
Ha majd megint össze kell raknom, lefotózom.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
emre
veterán
válasz Tothg86 #71002 üzenetére
Hát akkor azt talán átmenövel kellene.
Én vagy átfúrnám és menetes szárral rögzíteném a bútorfüggesztő sínt, vagy megpróbálnám betondübellel.
De szerencsére nincs paneles tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest