Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TheProb
veterán
Ma elővettem a sok évvel ezelőtt vett, noname, obi-s, pár ezer ft-os dekopírfűrészemet. A várakozásokat teljesítve kurva gusztustalanul vág. Hiába vezető mentén futtattam a fűrészt, úgy vágott, mint az ökörhugyozás. Lehet ezzel szerintetek valamit kezdeni vagy ne szarakodjak vele? 2 imbusszal mint ha lehetne állítgatni a fűrészlapot tartó fejet, de hát nem sikerült sehogy sem belőni, hogy párhuzamot húzzon.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
hzsolee
őstag
válasz moleculez #72289 üzenetére
Biztos jó, mondom nem ismerem. Igazából miért baj ha fába futsz? Az tuti fog. Akkor nem gripit-et raksz, hanem facsavart.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
moleculez
veterán
válasz hzsolee #72284 üzenetére
Meglepődtem, milyen könnyű volt dolgozni grip-it rendszerrel, a TV úgy van felrakva, ott szerencsém volt, nem futottam fába. Molly csavarral láttam már kiszakadni teljes polcrendszert (4 méter hosszan) a falból, maga alá temetve a munkatársat. Kibírta röhögés nélkül... azóta kerülöm, mármint azt hogy egyáltalán bármit is rakjak gipszkartonra, ha nem muszáj.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #72283 üzenetére
Ezt a gripit megoldást nem ismertem eddig. Én leragadtam a molly csavarnál. A tecsőn elnézve pár videót (összehasonlítás) annyira nem szimpi, maradok a mollynál, bár biztos jó ez is.
Mondjuk ha megtalálsz egy függőt a falban, ahhoz azért már lehet menni. Ha nem cigány munka akkor kb 60 centinél kellene lennie a következőnek. Ez kb a sarkoktól is igaz.A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
moleculez
veterán
Ha gipszkartonra akarok felrakni grip-it rendszerrel bármit, honnan tudom, hogy ahová fúrni szeretnék, ott nincs mögötte fa? (Ha nincs olyan műszerem hozzá, amivel a szakik a fal mögé néznek.)
-
EXIEZ
senior tag
Van itt valaki aki ért távirányítókhoz? Van egy tvboxom ami a TV hang le gombra reagált. Most direkt cseréltem egy másikra, hátha itt nem lesz, nincs is. De valamelyik másik gombra reagál. Van erre valami tákolás?
-
inf3rno
nagyúr
válasz darvinya #72277 üzenetére
Jaja, végignéztem a videókat, és nem egy egyszerű mutatvány kellően szilárdra összehozni. Kicsit megsüti a nap, aztán már hullik szét. Egyszerűbbnek tűnik fedett helyen lapokat csinálni, aztán azokból kirakni, mint egyben kiönteni. Az üvegszál még kimondottan érdekes, az egyik videoban azt keverték hozzá, hogy erősebb legyen.
Buliban hasznos! =]
-
darvinya
titán
válasz inf3rno #72275 üzenetére
Azért videóban nincs szó, hogy szürke kavics már bevonatos, emiatt szürke.
Szürke színt, cement+mész+gipsz keveréke, amit kevés víz és folyamatos forgatással száradásig kerül rá.
Ezután ismét cementezve lesz porózus beton, de törékenyebb.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
lemmy71
őstag
válasz imibogyo #72220 üzenetére
Nekem is van bőven zöldfelületem, három utcára nyíló sarki portám van mindenhol kocsi beállókkal Megépítettem a garázsokat, egy az egyben utca frontra nyílnak így a régi beton bejárókat az udvarba szépen elbontogatom. Volt egy 26m³ betonmedencém olyan piskóta forma, 50 centi vastag beton fallal, de inkább egy második világháborús ss bunkerhez sorolnám másfél napig verettem egy gumikerekes atlas -al, 4 púpos ifányi beton törmelék lett a vége. Most meg majd építhetek egy kis medencét, ez a lányom kívánsága na de majd ki fórja magát és különben is ezért élek kertes házban hogy ne unatkozzak
-
inf3rno
nagyúr
Na én közben találtam egy ilyet: [link] Nagyjából ez a másik megoldás a méhsejtrács mellett. A kettő akár kombinálható, beton lapokból ki lehet rakni méhsejtrácsot, vagy egyszerűbb négyszöges rácsot, aztán megtölteni ilyen homok mentes betonnal. Valószínűleg úgy jóval többet elbír, mint így magában. Lesz majd hol használnom, de a ház felújítás az elsődleges ott.
Buliban hasznos! =]
-
moleculez
veterán
Nekem a TV konzollal az volt az izgalmas, hogy gipszkartonra kellett feltenni. Egy ilyen spéci rögzítővel raktam fe, paraztam tőle, de simán működött, sőt nagyon könnyű volt vele dolgozni
-
inf3rno
nagyúr
Közben írják nekem válaszban, hogy valamilyen gyantával csinálják ezeket. Az olcsósított változat a méhsejtrácsba töltött kavics. Nekem nem szimpi egyiknél sem, hogy műanyag, de a méhsejtrácsot talán meg lehet oldani más anyaggal is. Pl kővel vagy betonnal, neadjisten fával, ha nagyobb sejtekkel is működik, nem csak apróval. Már van is ötletem hogyan csináljam meg vasbeton lapokból. Egyedül a súly a gond a helyére illesztésnél, ha hosszabb darabokból rakom össze, de majd még agyalok rajta.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
darvinya
titán
válasz Inhouse #72268 üzenetére
Elvileg mindig kell, mert leírása szerint kell távtartó.
De azzal erőkart növelné, stb.Én a fő Tv-nél 2db konzolból építettem egyet, mert ahova tudtam rakni, oda csak ez volt jó.
Persze itt is száműztem műanyag távtartókat, még a szerkezetből is.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Inhouse
őstag
válasz darvinya #72267 üzenetére
Ha belegondolok, hogy 1 hete agyalok egy lapos digit 8-as alakú zártszelvény konzolon a fali tartó alá... Ezt a zártszelvényt meg 3 óra volt megcsinálni... Létra elő, garázs eresz alól zártszelvény kihúz, lemér, leszab, lecsiszol, létra elpakol, tervezés, számolás, bejelölés, pontozás, fúrás (több lépcsőben), menetfúrás, próba. Így utólag nem volt vészes, csak nem esik jól mínuszban/sötétben a kinti munka. Bent meg jó meleg van. Holnap falfúrás, hátul még le kell venni 2 csempét is. Ott meg kell faragni. A festés is holnapra marad. Aztán száradás után összerakás és mehet helyére. De közben a Samsung új helyén kell egy UTP, mert abban nincs Wifi. Meg a hálószobába is kellene UTP, megy egy koax...meg...áááá...sok...
Ezek a kis műanyag hengerek csak akkor kellenek a TV tartó alá, ha domború a TV háta, nem? Igazából a Samsung is egyenes volt, nem is értem miért rakta rá...
Mondjuk az LG-nek meg libeg a műanyag burkolata, hatalmas szabad felület. De a csavarral a zártszelvény majd odahúzza.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
darvinya
titán
14-étől 8000Ft-ért lesz ParkSide akkus Multicsiszoló(gravírozó).
Inhouse
Grat.
Holnap lövök képet én tv tartomról.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Inhouse
őstag
válasz Inhouse #72245 üzenetére
Megszületett a minimálkoncepciós okosság. Tulajdonképpen egy távtartó eltolással. 2 legyet egy csapásra. Gondolom elbírja. 2db M6 csavar fogja a zártszelvényt a VESA 300 lukaihoz, a TV tartót a zártszelvényhez 3db M6 csavar, fúrtam menetet bele. A falon levő rész marad ahol volt, az eddigi 6db állványcsavart, amin 6 éve lógott a Samsung, kiegészítem a VESA 300 furataihoz legközelebb eső ovális furatoknál 2db M8 menetes szárral, átmenőben. A másik oldalon 30-as laposvasból készültek "alátétek", a sarkokban furattal. Kivésem a vakolatot a másik oldalon. Be lesz süllyesztve. Vettem hegeszthető anyát és ráhegesztem a menetesszárra, meg a laposvasra. A sarkában levő furatba megy egy hosszú Resisser, hogy ne tudjon elfordulna, amikor a TV felől meghúzom. Meg persze be is lesz pucolva. Szerintem, el fogja bírni. Nem lesz ennyire sem megdöntve és kap egy festést.
Az új tartó meg majd a gyerekszobában fog tartani egy 80cm-est, arra jó lesz.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
imibogyo
veterán
válasz inf3rno #72237 üzenetére
Persze értettem, csak arra próbáltam viccesen rámutatni a félreértések elkerülése végett, hogy nálunk azért nagyon nem ez a helyzet, nem ez a cél.
Láttam valami betonnak kinézőt is, ami víz áteresztő, azt hiszem stabilizált kavics vagy valami ilyesmi néven fut. Igen vannak ilyenek, de egyrészt bele sem merek gondolni az árukba, másrészt azt sem tudom, hogy kis hazánkban egyáltalán kaphatóak-e?
PitLee:
pjen: hát igen ez már az egyéni lehetőségek kérdésköre. Mi ezért költöztünk ki anno 6 év után a fővárosból (előtte 26 év vidéki lét), mert nekem a műhely és az udvar már nagyon hiányzott, valamint ugye úton volt ekkor már a második kis "dögünk" és nem szerettük volna a harmadik emeleten tovább élni az életünket. Ma már ezt nem tudnánk megtenni, de akkor valahogy minden összejött...
[ Szerkesztve ]
-
Sándor -P20-
senior tag
A fűtés teljesítményen gondolkozom amit írtál.
Én 150 kockamétert fűtök 2,6m belmagassággal. (390m3)
Egy 40kW-os totyakazánba építettem bele 25kW-os pellet égőfejet [link] [link] (képek a fórumban) ami szoftveresen vissza van véve 50%-ra az elég tré tüzelőanyag miatt. (2/3 agripellet + 1/3 fapellet)
Ez 12,5kW max teljesítmény. 12500w/390m3 = 32,051 w/m3Ezzel a fűtőteljesítménnyel kb 30 / 40 perc alatt lesz a nemkicsi 20c°-os kazánban 55c°-os a víz. Innentől 0c°-os fokos kinti hőmérséklet mellett kb 15 percenként tol az égőfej 1c°-ot a lakáson. Bent 20 / 22,5c°. (hisztiminimum.)
A lakás egy 80m2-es kádárkockához hozzátoldott +70m2-es hosszúkás valami, csak hogy nagyobb legyen a külső falfelület az alapterülethez képest.
Falszigetelés nincs (még). Falvastagság az akkor szokásos kisméretű téglából asszem 36-os (40-es) fal. Az ablakokat kb 20 éve cserélték az anyósék műanyagra, tehát az sem tekinthető csodának.
Az eredeti födémszigetelés, (na az nem volt) a gerendán alul / felül deszka, alul némi nád+vakolat kombóval, kb 3cm vastagságban. Felül a deszkán kellene lennie 10 / 15 cm földtakarónak a tervek szerint, de átlagban felül a deszkák rései között látni lehet az alsó deszkázást...
Most 2 X 10 üveggyapot van a padláson páraáteresztő fóliával takarva.Tehát én nem tartom a házat az agyonszigetelt kategóriába. (sajnos)
Szal nekem most mint fent írtam 32,051w/m3 a fűtőteljesítményem.
Eddig közel két raklap pellet ment el ebben a szezonban. (72db 15kg-os zsák / raklap 1080kg) Tehát közek 2 tonna cucc ment el eddig.
A mennyezet fűtésen én is erősen gondolkozom, de valami csőkígyós megoldáson jár az agyam álmennyezettel, és még +10cm felső szigeteléssel kombinálva.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
varmi2
nagyúr
Sima függőleges.
Egy ilyen tv állványról van szó. A belsejében lévő két kis polc fentről lóg le. Ezt egy uveglapra ragasztott menetes fém tartja. Mind a 4 menetes fémnél elengedett a ragasztás. Semmi nem tört el, csak vissza kellene ragasztanom, utánna vissza tudnám csavarozni a két polcot.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
Milyen ragasztót vegyek, ha fémet akarok üveghez ragasztani, és kb 2-3kg terhelést el kellene viselnie.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
erzol
őstag
válasz cinemazealot #72227 üzenetére
Igazából roller pálya lesz, de alkalmas bármi másnak is. (gördeszka, kerékpár, görkori)
Privát pálya lesz.
18 méter hosszú, 2,5 m. széles. -
EXIEZ
senior tag
Nem tudom már ki kérdezte, de infrát mennyezetre tenném én is, pont pár napja néztem róla videót, ott is mennyezetre volt téve, plusz "hasznos" helyet sem vesz el a kis fürdőben.
-
Inhouse
őstag
válasz Inhouse #72223 üzenetére
Hmmm...már egész magabiztos voltam a megvalósításban, amikor eljutottam oda, hogy levettem a Samsungot és elém tárult a régi fali tartó. Melléraktam az újat, ami a nagyobb TV-hez való és elszörnyedtem. Én inkább a régire raknám fel. Vastagabb a lemez, szélesebbek az idomok, eleve több anyag van benne, komolyabb a súlya is. Ez a Nedis-es egy vicc mellette.
Az LG-nél a Vesa 300*300 pontok a középvonal alatt vannak elhelyezve. Én meg valamiért szeretném, ha minél magasabbra kerülne a felfogatás a TV-hez képest. Ha maradna így, ahogy most van, nem jó a magasság. Ha a TV-re a legalsó felfogatási pontokkal rögzítem, akkor az akasztási pont a TV tetejétől 390, az aljától 450mm-re kerül, már ez is alig 60mm-rel van a középvonal felett. De így csak 20-30mm maradna a TV és a felette levő szekrény között. Ha egy lukkal arrébb fogatom a TV-re, akkor minimum 50mm-rel, max 80mm-el kerül lejjebb a TV a falon, tehát éppen meg lenne fent végső állásban a 100mm, amit előírnak. Viszont az akasztási pont a TV középvonalához képest lejjebb lesz. Ez nem gáz? Csak engem zavar? Miért rakták ennyire alulra a TV-n a felfogatási pontokat? A felső VESA csavarpontok a tetejétől ~370mm-re, az alsó lukak az aljától ~170mm-re vannak. Mondjuk döntve így ütközik fel legkevésbé a falra az alsó éle, talán ezért...
Meg van minden vasanyagom, amit eredetileg terveztem a másik konzolhoz. Nincs leszabva, csinálhatnám a régihez is, de minek?
A B terv az lenne, hogy lejjebb raknám ezt a régit. A falban levő cső kilépési pontja miatt minimum 150mm-el kell. Akkor már borul a mániám, a középvonal.
A C terv az lenne, hogy fennhagyom így a falon, max kap a 300-as pontoknál 1-1 átmenő csavart, a többit az állványcsavarok (6db) megoldják ahogy eddig. A kiemelést a faltól, illetve a lejjebb engedést meg 2 db zártszelvény közdarabbal oldanám meg. A TV-re rögzíthető rész és a TV közé. 30-as zártszelvénynél kb. ugyanannyival több hely maradna a TV és a fal között. Eltolással az akasztási pontot tarthatnám a középvonal felett. A falra rögzített darab maradna a mostani állásban, ahogy írtam, 2 menetesszárral átmenőben megtámogatva a 300-as akasztási pontok körül. Szerintem ez lenne a legegyszerűbb, legerősebb, legbiztonságosabb...
Érthető, amit írtam? Szerintetek?Üdv Inhouse
-
A 35W/m3 igen optimista számítás, agyon szigetelt épületet feltételez. Jó lesz az 50W vagy még többnek is.
Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, mert én elég szkeptikus vagyok az infrával kapcsolatban.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
qdak
addikt
Ha meglessz írok tapasztalatokat
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
rosejbli
senior tag
Mennyezeti felszerelést javasolnám én is. Anyóséknál az egész lakásban a mennyezetre szerelve van.
Mivel nem a levegőt, hanem közvetlenül téged melegít sokkal jobb a hőérzet is és fürdőben ugye te is meg a törölközők, padló is hamarabb megszárad majd.
Termosztáttal kapcsolva akár egész nap is "mehet", csak arra kell figyelni, hogy ne közvetlen alá legyen rakva, mert akkor nem fűti eléggé a helyiséget. -
PitLee
őstag
-
inf3rno
nagyúr
válasz imibogyo #72233 üzenetére
Jaja, az "egész udvart" nem rátok értettem, csak mászkálok itt a környéken, aztán látom, hogy mások nem hagynak egy darab zöld területet sem. Valamelyik viccelődött is, hogy kiszabadultak a nagyvárosból a zöldre, aztán egyből mindent lebetonoznak/térköveznek.
Láttam valami betonnak kinézőt is, ami víz áteresztő, azt hiszem stabilizált kavics vagy valami ilyesmi néven fut.
Régen egy darabig híreztek valami anyagtovábbító gépről, ami kb olyasmi volt, mint egy porszívó, csak az egyik végén felszívta a szemcsés cuccot, a másik végén meg kiköpte. Lapát helyett szerintem baromi jó lenne, de nem találom most, meg valszeg horror pénzekbe kerül, és csak olyanoknak éri meg, akik nagyban csinálják az anyagmozgatást, pl gyógyszergyárak, műtrágya gyárak, stb. Náluk is valszeg inkább a hagyományos megközelítést használják.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
IsKol
csendes tag
Amennyiben a mennyezetre szerelnéd, hogy
1. ne zavarjon senkit
2. hatékonyan tudja "felmelegíteni" a helységben lévő tárgyakatakkor az 7 m3 légtered X Szükséges fűtésteljesítmény (ami 35 W/m3)
megadja a teljesítményt ami szükséges és ez 245 WSzóval egy 300 W-os panel a mennyezeten megoldás lehet...
De lehet az ajtó mellet is jó lenne csak akkor növeld a teljesítményt
-
inf3rno
nagyúr
válasz darvinya #72229 üzenetére
Azért az infravörös és a mikrohullámú sugárzást jobb nem keverni [link], mert az utóbbit biztosan nem engedélyeznék egyik nyugati országban sem ilyen használatra. Nagy dózisban ugyanis káros az emberre. Ahogy olvasom grafitot melegítenek fel ezeknél a paneleknél, ami aztán infra sugárzást bocsát ki. Nem hiszem, hogy létezik olyan technológia most, ami melegítés nélkül tisztán infrát adna le, talán IR led állhat hozzá a legközelebb, viszont ezek a panelek nem ledesek, és biztosan felmelegednek és úgy is fűtenek, nem csak infravörös sugárzással.
Buliban hasznos! =]
-
imibogyo
veterán
Hát ez már az "ízlések és pofonok" kategória. Én nagyon szeretem az udvarunkat. Messze nem annyira vészesen nagy, mint a képeken látszódik (mert itt még nem volt körbekerítve a telek, szóval egy csomó rész a "2000 m2"-es fotón a szomszéd telkét is mutatja). Amikor ideköltöztünk szinte minden telek egybe volt nyitva hátulról. Nem is okozott ez senkinek sem problémát, sőt tök jó érzés volt pl. a reggeli ködben kisétálni, mint ha egy réten gyalogoltál volna, de aztán a következő utcába költözött egy család lóval és többször megtörtént, hogy elszabadult a ló és volt, hogy a mi udvarunkra is bejött (két kisgyerek mellett), volt, hogy vágtázva. Na ekkor lekerítettem az udvarunkat, a következő évben pedig szépen sorjában mindenki. Csak azért nem ilyen fotót linkeltem, mert itt még elég gyatrán nézett ki az udvar, frissebb normális képem meg nincs.
inf3rno:
Azért a betonról egyszerűbb fellapátolni, mint a térkőről.
Tiszta sor, viszont a beton kevésbé esztétikus és a térkőről még mindig sokkal könnyebb fellapátolni akármit, mint a fűből, vagy a fóliáról. És hát azért nem állandóan akarok én innen akármit is fellapátolni, már csak az első teraszt építjük meg (talán idén, de lehet mixerbeton lesz a vége, még nem tudom)...Mi a kocsinak csak húztunk két betoncsíkot.
Nálunk rendszeresen több autónak kell elférnie (nem mind saját, mielőtt... ), és a garázsba is csak egy autó fér, szóval a másikkal minimum félre kell állni ahhoz, hogy ne kelljen állandóan a másik autóval is arrébb állni, ha a garázsból ki szeretnénk jönni. Ezt azért csíkokkal elég nehéz lenne szépen megcsinálni.
Nem igazán értem, hogy mire jó kővel kirakni az egész udvart.
Ha a járdát, házszegélyt (ez persze betonból) és minden mást összeadva is maximum 300 m2-t leburkolok a térből, akkor is marad úgy bő 2700 m2 zöld udvarom. Szerintem ez elég messze van az egész udvar leburkolásától.A víz kérdést meg csak rosszabbá teszi, mert a kőről patakokban folyik tovább.
Ebben pont a beton a rosszabb, az esztétika mellett épp ezért húzok jobban a térkő felé, mivel ez permeábilis. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy kiépített vízelvezetés lesz a ház körül, szerintem ez a jobb választás.[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
válasz darvinya #72229 üzenetére
A levegőt nem melegíti küzvetlenül, de a falat / padlót / tárgyakat (amire rávilágít/sugároz) azt melegíti, főleg a sötét felületeket, de pl az üvegen sem sugároz át és azt is melegíti, a tárgyak meg végülis a helység levegőjét melegítik. Nyilván nem 5 perccel fürdés előtt felkapcsolva, mert akkor erre nincs elég idő.
Az alattunk lakó volt hogy bekapcsolva felejtette a 2.25m2-es fürdőben és elment síszünetre. Nálunk is fasza meleg lett (padlófűtést csinált, padló volt vagy 30 fok és a levegő is vagy 28).
Bruhe
-
darvinya
titán
Infra panel nem ad ki hőt, hanem testet rezegteti infra hullámokkal.
Egyszerűen szólva nyilterű mikró.
Csak akkor kell bekapcsolni, mikor kell, mert levegőt nem melegíti, max. kádat, stb., ha nincs emberi test.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
qdak
addikt
válasz rosejbli #72225 üzenetére
Tudnál tapasztalatot írni, mert valahol azt olvasom csak 1-2 méterről érzed, na de nekem 3m hosszú keskeny fürdőm van. Teszek képet, nem a mi fürdőnk, de méretre kialakításra 1-1. Viszont nem szeretném a kád mellé pakolni, (képen WC előtt pl.) mert még véletlen is rá mehet hajmosás közben, nem beszélve a gyerekekről...
Ha belépsz az ajtón, az ajtó mellet lévő sarokra tenném, lehet értelme ami kb 3m a kád végétől ?
inf3rno nem menne 24/7 igazából akkor gáz, ha épp fürdés elött van kiszellőztetve a fürdő, sok idő mire visszamelegszik. Ha kell 10 percel elötte rákapcsolnánk, aztán ha végeztük mehet le.
[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
inf3rno
nagyúr
válasz imibogyo #72220 üzenetére
Azért a betonról egyszerűbb fellapátolni, mint a térkőről. Mi a kocsinak csak húztunk két betoncsíkot. Nem igazán értem, hogy mire jó kővel kirakni az egész udvart. A víz kérdést meg csak rosszabbá teszi, mert a kőről patakokban folyik tovább.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Inhouse
őstag
A SIH upgrade-elte a 451-est, most már 65"-ig jó. Igazából egyetlen paraméter tűnik fel, hogy változott. A vastagsága 55mm-ről 73-ra.
Megvettem a vasanyagot, többször újragondoltam. Olyan masszív közbetét készül szögvasból, hogy földrengésnél majd a TV közelében lesz biztonságos tartózkodni.Üdv Inhouse
-
qdak
addikt
Sziasztok, valakinek van tapasztalata Infrapanel-el ?
Konkrétan a 7m3-es fürdőbe, Nincs fűtésünk, csak beereszteni tudjuk a szomszédos helységből.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz lemmy71 #72219 üzenetére
"Nekem az ilyenek tetszenek, nem pedig a halálra térkövezett mű modern cellák."
Ezzel én is maximálisan így vagyok. Nagyon szeretek a fűben mezítláb bandukolni, minél nagyobb részét zöldnek akarjuk mi is a portának. Mondjuk nekem is le kell majd térköveznem/betonoznom a ház közvetlen környezetét járdának, valamint a hátsó kocsibejárót (kb. 150 m2), mert egyrészt ez lesz majd a kvázi gazdasági udvar és oda állnak be az autók, vagy ha hoznak megint sódert jobb lenne valami szilárdra leboríttatni, hogy ne a fűből kelljen állandóan felszedni (a fóliázás nem jött be), másrészt mert a tereprendezést és a vízelvezetést is meg kell itt oldani (a fenti képet direkt esőben készítettem, hogy látszódjon) és ha már ez megtörténik, akkor logikus lépés a burkolatok elkészítése is.Ettől függetlenül marad még a ház másik oldalán egy első udvar (~600 m2) és a hátsó udvar is tiszta zöld marad (~2000 m2). Persze a fenti képek óta már rengeteg minden változott (zöldült) a telken, de még rengeteg minden hátravan. Hiába na, ha ez ember szinte mindent egyedül csinál egy ekkora udvaron, akkor lassan halad (ugye van két picink is, így feleségem legtöbb ideje be van osztva). Mindegy, idén lényegében az egészet szét fogjuk barmolni, mert szeretnénk egy nagy tereprendezést (szintezést) az egész udvarban. Így persze búcsút mondhatunk egy időre a zöldnek, de utána sokkal-sokkal jobb lesz...
"mert én is hozzájutottam egy ifa platónyi 10X10 -es bazalt kockához"
Ilyen hozzájutást én is szeretnék, de valahogy sohasem jön össze.[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
őstag
Csak azért kérdeztem mert én is hozzájutottam egy ifa platónyi 10X10 -es bazalt kockához és hasonló kör vagy hullám formában szeretném lerakni. Kerti "retró" sütősziget köré lenne, valami döngölt zúzott kő alapra tenném, csak nem tudom milyen anyagba teszik. Valaki azt mondta hogy földnedves "ckt" beton is tökéletes erre, na de mindegy majd lesz valahogy
Amúgy nagyon hangulatos a portád, bitang jól néz ki Nekem az ilyenek tetszenek, nem pedig a halálra térkövezett mű modern cellák. -
inf3rno
nagyúr
-
-
do3om
addikt
-
darvinya
titán
válasz inf3rno #72207 üzenetére
Elrakni, szét csavarozva olcsóbb és elsősorban egyszerűbb lenne, mint kialakítani a zsanérokat, ami rögzíthető.
TheProb
Lánc, vagy heveder, kötél, általában zsák, stb. kifeszítőnek szolgál a tartályban.
Ha nincs forgó csukló, akkor később gégecső ki fog jönni merev összekötőnél.
Régi Tesco-s porzsák nélküli porszívómnak is ilyen a fejcsatlakozása, s már kijár a gégecső.
Visszadugható, de elforgatástól szép lassan ismét kijönn.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ma avattam fel, teszteltem a szombati Parkside száraz-nedves porszívót (PWD 12 A1).
Elég faszán szív, vizesen is pillanatok alatt teleszívja a tartályt, ezen meg is lepődtem. Ez az összelegózós, 3 részből álló szívócső elég gagyi viszont. Érzem ahogy hajlik, nyeklik, ahogy nyomom rá a fejet a szőnyegre. Bár szerintem ezt a megoldásból fakadóan nem is nagyon lehetne merevebbre megcsinálni. Meg hát amúgy sem arra vettem, hogy szőnyeget szívassak fele. Ami már egy fokkal jobban zavar, hogy baszott merev a szívótömlő és nem is forog egyik végén sem. Aztán lehet, hogy ez a használattól majd "puhul" valamelyest. De jelenleg így kicsi fenntartásaim vannak, hogy mennyire lehet vele majd kényelmesen gépre kötni, hogy elszívja a port.+1: Valakinek van ötlete, hogy az alján mi az istenre szolgálhat ez a lánc?
Nekem ötletem sincs és a userfuckingmanual sem említi.:
(A fekete elembe megy bele az egyik görgős láb)[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
inf3rno
nagyúr
Tudtok ajánlani valami olcsó erős mágnest? Nem kell, hogy nagy legyen, de 2-3k-nál nem akarok többet költeni rá, és valami erős állandó mágnes kéne.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
gyendre2
tag
Sziasztok !
Úgy érzem ez a topic lesz a megmentőm.
A kanapé mellé kellene egy tablet tartó a mamának. Egy 1st gen iPad Air, szóval nehéz mint a dög és nem szereti tartani sokáig, mikor e-bookot olvas.Valami kihajtható fali tartóra gondoltam, de amik aliexpressn vannak azok nagyon rövidek , vagy ilyen vastag , zuhanyzócső szerű valaminek néznek ki, az fixen nem bírja ki az ipad.
Eddig a legjobb ötletem egy OBI-ban kapható olcsó törölköző tartó, amire ráfogatnék egy fliptok
Más esetleg küzdött hasonló problémával? Bevált tablet tartó ami kibír egy ipad? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest