Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mgoogyi #40720 üzenetére
A P14 elég jól teljesít tesztekben, exhaust ventiként megveri hangra normalizálva az A14-et.
...
És azt válaszolták, hogy A14 vagy A12x25.Köszi, ezek hasznos infók!
#40721 abridabri
Azért Metis valamennyire tud melegedni, pedig azt is megvágtam.
(Azóta változott a konfig, most 2db Nanoxia Silent van benne, NF-B9 Redux PWM mellett.)Ja, pofás, bár én nem akarom a tápot áthelyezni... a Trolee-féle régi, aszimmetrikus adapterrel fogom felfogatni. Az oldallap vágása sem okés, akkor már inkább az alsó rácsra szerelek egy 140mm-est.
-
-
-
-
-
válasz
mgoogyi #40511 üzenetére
Az a baj, hogy annyira szét kéne bontani az egész házat hozzá, hogy ez meg lehessen állapítani, amit én tuti nem vállalok be. Olyan sok kábel van, olyan láthatatlan helyeken elvezetve, hogy a büdös életbe nem állapítjuk meg, hogy melyik csatik az első ventikhez tartozók.
-
-
-
válasz
mgoogyi #39367 üzenetére
Ezt a tesztet ott rontotta el ,hogy nem azonos rpm-en tesztelte a ventiket ,hanem % os összehasonlítást csinált . Nyilván egy 3000rpmes venti 50% on sokkal jobb lesz mint egy 1200rpmes venti 50% on.
Így ez semmire se jó .
A teszt akkor teszt ,ha minden venti fix 500 / 700 /1000 stb fordulaton megy. -
chopin42
őstag
válasz
mgoogyi #39156 üzenetére
Hát igen, az igazi az a spektrum analizálás lenne, de olyan cuccom nincs. Ugye bizonyos frekvenciák hangosabbnak tűnnek azonos hangerőn is a fülünk miatt, ezért van pl. a db(a) súlyozás. De a p12/p14-nek is van egy fajta vinnyogása 500 és 1000 körül, ami lassításnál/gyorsításnál feltűnő, vagy ha pont azon a fordulaton van. Nem hangos, de zavaró magasfrekvenciás hang. Nem tudom miért van, de ezzel együtt is szuper hangjuk van.
-
chopin42
őstag
válasz
mgoogyi #39154 üzenetére
Igazából a ventiknél a zaj-teljesítmény a kulcs, amit nagyon nehéz füllel és hőfokkal mérni, minél kisebb a különbség. Ebből a szempontól a az artcic p12 pst minimálisan jobb, mint egy noiseblocker eloop b12ps (nem gépben teszteltem). Az, hogy melyik venti milyen fordulaton mennyit tud, az más. Rosszabb összehasonlítás.
-
chester91
senior tag
válasz
mgoogyi #39010 üzenetére
Szóval csak feszültségalapon mehet, ha jól értem? Arra melyik 200-as venti ajánlott? Az lenne a Xigmatekben elől, azt magában rákötném, és a hátsó pedig ugyanúgy gyári Phanteks PWM-es 140-es lenne, így az mehet együtt elosztóval a CPU-ra.
Szerk.: jelenleg elől egy Thermaltake Pure 20 van berakva.
-
csacsi77
senior tag
válasz
mgoogyi #39005 üzenetére
A biosra gondolsz? Ott elvileg on módba tettem az Aura rgb-t. De majd megnézem még, hogy van.
Vagy a utility programját? Ezt írják a leírásban: "To install Armoruy Crate, AURA Creator and other prerequisite services for the full experience – from the initial setup to RGB illumination, pinpoint the latest updates and connect instantly with your gears." -
middleaged
tag
válasz
mgoogyi #38995 üzenetére
Eléggé masszivan össze van szerelve ez a ház, valóban célszerűbbnek tűnik leforrasztani a vezetéket a meglévőről, és rá az újra. Meg is rendelném az általad javasoltat, ha tudnám, hogy az annak megadott magasabb fordulatszám nem inkompatibilis, vagy mi szabályozza azt? Elnézést a málé kérdésért, nem vagyok otthon a témában.
-
-
Reaper
őstag
válasz
mgoogyi #38726 üzenetére
Köszi a részletes leírást
A bioson meg a wines venti kezelő progikon túl vagyok, egyértelműen kell valami ami jobban szellőzteti a házat.
Akkor lehet indulásként berakom hátulra a Pure Wingst, elszívásra és elölre meg beteszek egy 140-es Silent Wingst előre. A gyári ventiket meg kidobálom belőle. Köszi! -
válasz
mgoogyi #38712 üzenetére
Van olyan ,hogy tobb /nagyobb venti is befer . Peldail Fractal Meshify C fonton hivatalosan 3x120 vagy 2x140mm ventit tamogat ,de valojaban elfer 2x120+ 1x140 is ( [kép] ).
Az MB511 ben viszont nem .De ott a 2x140mm nek sem latom ertelmet ,mivel 12cm ventiknek vannak lukak vagva a front lemezre ( kép] ) . A 14cm ventibol egy csomot kitakarna -
Smiley
addikt
válasz
mgoogyi #30468 üzenetére
A mostani ventik biztosan mennek ki a hazbol, kiprobaltam, nagyjabol ezt is vartam egy ilyen olcso haztol es a hozza tartozo ventikrol. Lehet, hogy egy sima eloszto es a silent fan mode boven eleg lesz majd, csak ezt tapasztalat nelkul jelenleg nem tudom megitelni... szoval elso korben valami eloszto meg 3 egyforma 3PIN-es venti kellene szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 12 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest