Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vahur

tag

válasz fsb1000 #12747 üzenetére

Alapvetően ezzel a jelenséggel én is sokat szívtam, a következő dolgokat kell figyelembe venni és betartani a jó eredmény érdekében:

Két "szabvány" felbontás van ami biztosan jó eredményt hoz:
    1280 x 720 (16x9 HD) és 640 x 480 (4:3 SD) ha ezeket használod akkor fog megjelenni a HD illetve a HQ gomb a lejátszó alján mint opció. Bármi más képaránynál el fogja torzítani a képet hogy kitöltse a lejátszófelületet és nem kapod meg a HD ill HQ opciókat, valamint ha tartod is a képarányt de kisebb a felbontás mint 640 x 480 akkor szintén felskálázza a képet. A rossz minőségű videókat is meg lehet nézni jó felbontásban ha a link végét kiegészíted ezzel: &fmt=18
    példavideo: GTA WEB renderelt 480x 272:
    rossz minőség
    eredeti minőség &fmt=18 segítségével.
    Érdemes még elolvasni a Youtube ismertetőjét a témakörben, nekem sokat segített.

Van még egy jelenség amin sokat csodálkoztam, nevezetesen az hogy ha be is tartom a szabályokat nem mindig az a minőség amit látni szeretnék, holott látok más videókat amik "alapjáraton" fantasztikus minőségben jönnek le. Ennek az a titka hogy két verziót tárol a YT a videódból, az eredetit és a kisebbre konvertáltat.
    Alapból a rosszabbat streameli amíg el nem érsz egy bizonyos számú nézettséget és akkor majd kikerül a videó eredeti verziója egy dedikált szerverre, a nagyérdemű örömére.

Új hozzászólás Aktív témák