Új hozzászólás Aktív témák

  • Atlantis

    veterán

    válasz Lala75 #1993 üzenetére

    Melyik verziót használod? Nekem még nem panaszkodott, hogy hosszú lenne egy egyenlet, pedig adtam már neki szépet én is. Ilyenkor magától el szokta törni a sort, de ellenőrzésnél nem ad hibát, legfeljebb akkor morog, ha ki akarom értékeltetni vele, ilyenkor a teljesen jó egyenletre is ERROR értéket ad.

    Egyébként ha nagyon nem akarja a jót, megteheted, hogy létrehozol egy paramétert az "a*cos(t*m)"-nek és az egyenletben arra hivatkozol. Látom, soxor előfordul benne.

    tolatofecske: Nálam ez úgy van, hogy alkatrész szinten van egy "tomeg" paraméter definiálva, így egységtömegnek az van meghívva "&asm.mbr.tomeg" kóddal a darabjegyzékbe. Ugyebár a darabszám(qty) is megvan, ahogy írtad.
    Majd az ismétlődő régiók menüjében van megadva egy reláció, ami a következő: "ossz=asm_mbr_tomeg*rpt_qty". Az össztömeg oszlopba pedig ez a "ossz" érték van meghívva a "&rpt.rel.ossz" kóddal. Így menni kell, persze nem kötelező paramétert definiálni az alkatrészben, de nekem ezzel a megoldással évek óta nincs gondom.

    [ Szerkesztve ]

    >>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

Új hozzászólás Aktív témák