Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imics13
tag
Hi,
Én ezt úgy tudnám érzékeltetni, hogy olyan mintha egy Mazda 6-ból átülnél egy Citroen C4-be. Nem véletlenül írtam két különböző kategóriájú és megbízhatóságú autót...
Elnézést, ha megbántottam vkit.
Ha elégedett vagy a SE-vel, akkor győzd meg a főnököd... a többit rád bízom, ha nem vagy elégedett, akkor ismerd meg a MD-t és utánna máshogy fogod látni a világot.
Sok sikert!
[Szerkesztve]www.solidedgest.wordpress.com
-
O.q.N
csendes tag
Köszi a segítséget.
Ha felvesznek az új munkahelyre akkor MD-lesz és nincs mese.
Nő a fizu, csökken a minőség...
Proe-t tanulom, szerintem az az ÁSZ de az a napi 1-2 óra amig használom, az nem sok.
(Drága és sok cég nem használja ki azt a lehetőséget amit a Proe kínál. Így marad a gagyi..) -
BGY2
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szertném kérni! Vettem egy notebookot amiben ATI Readon Xpress 200M
integrált VGA kártya van ami 256MB-ot tud! Gondoltam ez meg fog felelni mert az asztali gépben is ATI kártya van és szépen fut rajta a ProE W2. Sajnos nem mígy történt és most nem tudom a notebookot használni. A Solidwoks sem fut rajta. A proe-t szeretném használni.
Teljesen jól bejön bármekkora alkatrész vagy összeállítás, mindaddig jól kezeli amig nem szerkesztek benne, akkor nagyon belassul. Ha valaki tud orvosságot kérem írja meg!
Köszönöm! -
O.q.N
csendes tag
Tapasztalt kolegákat kérdezném az alábbi monitor szerintetek tervezéshez megfelelő?
[link]
(16:9)-es -
aneda
senior tag
Nekem az a véleményem, 3D tervezéshez jobb egy MVA, vagy PVA panelú monitor, jobban kijönnek rajta az árnyalatbeli különbségek.
pl. ProE-ben forgatod a szürke háttér előtt a szürkeárnyalatos modellt, zavaró tud lenni, ha nem látod meg a felületek színei közt a különbséget. Persze ha valaki drótvázban rajzol, az más...
Itt a cégnél ACER 1923S vettünk ilyen célra, nem egy csúcs monitor (sőt!), de messze jobb egy középkategóriás TN paneles monitornál. Ára sem olyan veszélyes, 60k nettó.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
Imics13
tag
Hi,
Sajnos én nem tudok megoldást a problémádra, azt viszont tudom, hogy jobban jártál volna, ha a beruházás előtt írtad volna azt, hogy venni akarsz egy noteszt és hogy milyen
paraméterei vannak...
Én lebeszéltelek volna erről mert azok a noteszek amelyek integrált VGA-juk van többnyire nem alkalmasak 3D-s rendszerek futtatására több dolog miatt sem.
1. Az integrált VGA-ak a saját mamóriájuk felzabálása után a rendszermemóriát szívják le. Így minimum 1-2 GB-t memóriának kellene lennie a noteszedben, hogy jobban müködjön...
2. Ezeknek az integrált kártyáknak a noteszekben még jobban le van butítva az utasításkészletük sok, sok dolog miatt (fogyasztás stb...), tehát alapból nem tudják ellátni a ''kötelességüket''.
Én azt ajánlom vagy próbáld visszacsréltetni a noteszed vagy eladni és egy picivel többet fordíts egy olyan noteszra amiben pl. PNY quadro FX.... kártya van. Sajnos ezek drágábbak de jobbak is a te céljaidra.
pl.:
www1.euro.dell.com/content/products/compare.aspx/precn_notebooks?c=hu&l=hu&s=bsd
Sok sikert,
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]www.solidedgest.wordpress.com
-
Atlantis
veterán
Egy notebook-ban nem lehet VGA-t cserélni, így sajna azzal a gépel nem fogsz CAD-ezni.
Én is az eladást javaslom, de inkább használtan keress egy CAD-re alkalmas gépet, szerintem ilyeneket újan megvenni magánszemélynek sosem fogja megérni.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Parson
addikt
Én meg azt mondom, hogy lehet hogy igazad van aneda az MVA ill PVA esetében, de szinekbeli kontrasztot akkor is neked kell manuálisan beállitani... ugy értem Pro/E-ban pl a hátteret és a modelt is át tudod szinezni a neked megfelelőre, ami nem bántja a szemed ill. ami a kellő kontrasztot is megadja... persze ez csak szoftveres oldala az egésznek, éppen ezért nem értem, miért ez a példa jött elő az érvelésedben.
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Atlantis
veterán
Szerintem tök mindegy, hogy gépész tervezésnél milyen panel van egy monitorban. ProE-nál pláne, mert sokkal kevésbé élénkek a színek benne, mint pl. Solidworks-nél. Utóbbival látványosabb modellek készíthetők, bár nekem ez nem szempont.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
BGY2
csendes tag
Köszi az infókat!
Kicsit javult a helyzet, de még mindig nem az igazi, módosítottam a beállításokat és valamivel jobb lett, a VGA drivere 2005-ös frissíteni még nem tudtam. Elképzelhető, hogy ez segíteni fog rajta?
Az Inventor 11 tökéletesen fut rajta, csak a proe-hoz vagyok szokva!
Mégegyszer köszi az infókat! -
O.q.N
csendes tag
Biztos van itt köztünk olyan aki BP-n dolgozik és sz.gépes rajzolással keresi a kenyerét.
(tervezés, fejlesztés ... tehát mérnöki munka)
Én vidéken dolgozom mint fejlesztőmérnök és fontolgatom, hogy felköltözöm.
Ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem, hogy mennyiért lehet BP-n elhelyezkedni? -
aneda
senior tag
válasz Atlantis #1316 üzenetére
Pontosan ez a gond, ha élénkek a színek akármilyen monitoron is meglátod köztük a különbséget, ha azonban olyan mint a ProE alapbeállítása, akkor pl. egy sokszor, de kis szögben tört lemezen (pl. hóeke palást), nem fogod meglátni a felület határokat. Pontosan azért, mert minél alacsonyabb a kontraszt, annál nagyobb színeltérés tudsz majd csak megkülönböztetni. Azt nem tudom ezen lehet -e szoftveresen valamelyest javítani.
Kollégámnak van egy TN paneles LG-je, iszonyat ocsmány képe van a monitornak, innen jött az, hogy vegyünk MVA panelest.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
Atlantis
veterán
Inventor-ban milyen szintű modelleket próbáltál? Nem hinném, hogy kisebb gépigénye van annak a szoftvernek, mint a ProE-nak, sőt. Szóval ha az egyik fut rajta rendesen, akkor a másiknak is kell, feltételezve, hogy ugyanolyan szintű modelleket próbáltál használni.
aneda: Nálunk csak TN-es monitorok(Acer-ek és Viewsonic-ok) vannak, de semmi gondunk nincs a színekkel, se a képminőséggel. Persze nem vonom kétségbe, hogy a MVA/PVA paneleknek szebb képe van, csak ez szerintem gépész tervezésben ritkán előny. Én általában szürke színben, ill. annak árnyalataiban modellezek mindent(szeretem, ha fémnek néznek ki a fémek), de soha nem volt olyan gondom, hogy ne tudtam volna megkülönböztetni a különböző színűre modellezett alkatrészeket.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
BGY2
csendes tag
Ugyan olyan szintű modelt hoztam létre mindkettőnél, amíg a vázlatot megrajzolom nincs is gond a proe-nál, csak utána egyszerűen belassul, nem lehet forgatni, ha a Direct 3D beállításoknál át átállítom max teljesítményre, akkor javul kicsit a helyzet.
Ha megnyitok egy régebbi modelt úgytűnik semmi gond, szépen beletudok nagyítani forgatni, de ha már valamit módosítani akarok rajta akkor vége az ''örömnek''
Az inventornál viszont semmi gond, az teljesen jól működik.
Ezért fura nekem is.
Köszönöm a hozzászólást! -
3DFan
aktív tag
Üdv! Egy kicsit beavatnátok mi az alapvető különbség az említett panelek között?
-
Atlantis
veterán
Hát ez valóban érdekes, régebben katasztrofális volt az Inventor hardverkihasználása, úgy látszik, figyelnek már a fejlesztőik erre is.
Mindenestre furcsa probléma ez, én kb.50-60 alkatrészes összeállításokat is simán kezeltem(műhelyrajzokat is) anno a 512MB rendszermemóriával és Intel GMA 900 integrált VGA-val szerelt noteszemen, ahol a VGA gyengébb, mint az X200.
Szerintem a driveren múlik, az ATI talán nem igazán foglalkozik az alacsonyabb kategóriájú kártyáik OpenGL támogatásával. Az is hozzátartozik, hogy újabban az Inventor magja, ha jól tudom, már nem veti meg a DirectX-et sem, amit ProE még nem igazán szeret.
3DFan: tessék szépen utánanézni a monitoros részlegen, ez a topic nem erre való.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
BGY2
csendes tag
válasz Atlantis #1325 üzenetére
Az ati oldalán fentlévő legújabb X200-as drivert nem lehet feltenni (még jó, hogy fent van)
kersetem hozzá valamivel újabb drivert mint ami rajta volt, de nem lett jobb.
Még megmutatom egy PC-s embernek, egy már látta és ő is meglepődött.
Na, de ha nem megy a dolog eladom és beszerzek helyette egy másikat.
Ebben kérnék segítséget, milyen felépítésűt vegyek?
Milyen VGA-viszi a Pro/E-t ill Solidworks-t
Milyen Processzorral vegyem. (Intel v. AMD)
(Memória: gondolom 1024MB elég)
stb. (amit még fontosnak tartotok)
jelenleg 1,7 celeron proci van benne a feladatkezelőt megnyitva a teljesítményeknél az látszik, hogy a procit fogja le nagyon.
Előre is köszönöm! -
-
Lala75
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha valaki tud segíteni...
Adott egy Wf2, egy egész jó PC és egy logitech MX500 bill+egér. Valaki tud megoldást arra, hogy úgy működjön az egerem középső gombja, ahogy kell? Vagyis, ha zoomolok az működik, de ha forgatni, vonszolni, vagy aktiválni akarok az nem megy. Nem igazán láttam az egér beállításainál olyat, hogy másképp működne mint egy normális egér alapból...
Valami ötlet?
Üdv -
Atlantis
veterán
Laptopban kevés VGA van, ami jól viszi az ilyesmit.
Proci Intel, memória minél több, annál jobb(szerintem a 2GB is kevés, de ez felhasználás kérdése).
Más: laptop-ot amiatt nem venni, hogy kisebb a képernyő, bolondság, mert a CAD-re alkalmas gépek nagy része jobb felbontással bír, mint egy átlagos asztali monitor. Szerintem nem a méret a lényeg, hanem a felbontás.
Lala75: Szerintem ez nem a ProE hibája, inkább oprendszer, vagy egér-driver betegségnek tűnik.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Ízlés kérdése, engem nem szokott zavarni, sőt csak 14''-os a gépem. Azért egy laptop-ot közelebbről néz az ember, mint egy asztali monitort, így a méretkülönbség szerintem nem zavaró.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
buci
tag
Úgy gondoltam felrakok egy tippet, amit az MCAD-en találtam. Ez nem másra, mint a menetkifutásra ad egy egyszerű megoldást. A lényege, hogy Helical Sweepnél az Swp profilt így kell megrajzolni:[link]
Tehát nem egy függőleges szakasz kell. A szögeket természetesen lehet változtatni, ill a rádiuszt is el lehet hagyni. És mondjuk egy háromszög section-nel így néz ki némi lekerekítés után:
[link]
[link]
Ezidáig még nem volt szükségem ilyesmire de idegesített, hogy lekerekítéssel vagy jobb esetben style-lal oldották meg a problémát. Ez szerintem sokkal jobb, és ráadásul egyszerű is. -
buci
tag
Szia,
Tényleg nem kötözködés képpen de én még ilyen menetet nem láttam.A lényeg azonban a kifutás, ezt próbáltam én is szemléltetni. Hogy jobban megmagyarázzam, pont egy Unitis-es modellel babráltam, azért lett ilyen az általam készített modell. Konkrétan ez volt az:[link]
Ugye ezen jól látszik, hogy egyszerű lekerekítéssel van megoldva a kifutáas. Meg az is, hogy az általam prezentált darab nem áll messze a valóságtól. Pl. flakonokon valami ilyesmit használnak.Persze elővehettem volna egy kötőelem szabványt és koppra kimásolhattam volna mident, de nem ez volt a cél, hanem a kifutás. Azért köszönöm a kritikát -
-
Kispósi
aktív tag
Sziasztok.
Most tanulom a ProE-t és lenne egy kérdésem ugyanis elakadtam a feladatomban. Amikor egy összeállításba csinálok részösszeállításokat akkor azon hogy állítom be hogy ne egy alkatrészként kezelje? Szóval tudjam kényszerezni és a kényszeről függően változtassa a részösszeállításban az alkatrész pozícióját (ez az Inventorban az adaptívitás)
ProE 2001 angol-ban ha lehet
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
3DFan
aktív tag
Sziasztok! Delmia -ban tudna valaki segíteni?
-
MODERÁTOR
Gondoltam hátha érdekel valakit:
''Ezúton meghívjuk Önt, az Általános géptervezési szaknap című rendezvényünkre, amelyen a mindennapi munkában hatékonyan alkalmazható 2D/3D-s számítógépes tervezési megoldásokat és technikákat ismerhet meg. Ipari tapasztalattal rendelkező gépészmérnök kollégáink előadásában tekinthetnek meg élő tervezési példákat, alkalmazásokat a 3D-s Solid Edge V19 tervező szoftveren keresztül.'' bővebben [link]Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
M6454
tag
-
Imics13
tag
válasz #46372352 #1348 üzenetére
Hi,
Attól függ mihez akarod használni maráshoz, esztergáláshoz, huzalszikrához?!
Milyen CAD modelleket akarsz beolvastatni velük?!
Milyen területen akarsz dolgozni vele egyszerű geometria v. bonyolult felületek?!
Esztergálásra egyértelműen jobb, ismerőseim EdgeCam-et használnak.Marásnál testestmodellek megmunkálásában erősebb, leginkább a többoldalról történő megmunkálásra igaz ez. Tudtommal az EC fejlesztése, fejlődése dinamikusabb vhol. olvastam, hogy márciusban fog megjelenni a 11.5-ös verzió.
Üdv,www.solidedgest.wordpress.com
-
richies
senior tag
Re kollegák!
egy olyan kérdésem lenne, hogy Inventorban elég jó voltam anno (2 éves gaykorlat), s utána Solid Edge-vel dolgoztam 3 hónapot kb.
most kint élek UK-ben és szték vmi angol papírt kapni..
mivel lenne érdemes foglalkozn komolyabbai? mit tekintenek adunak/bestnek..úgymond?
Catia-ra gondoltam.... 5 napos training 1000 font
s nem szeretnék azért csak úgy kiadni érte ennyit csk így látatlanba..
másik, ez költöi kérdésem: elég lesz cad-re ez a laptop: Dell Insp.9400
2 Ghz core2Duo, gefos7900, 2 g ramRozsomak of Power
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Microsoft Excel topic
- BMW topik
- World of Tanks - MMO
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BestBuy topik
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Friss előzetesen az ARC Raiders
- További aktív témák...
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs