Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland8622
aktív tag
-
darvinya
titán
válasz #16820480 #66473 üzenetére
Mint írtam ez nem minden egységnél van egységesen kiépítve.
Számtalan lehetőség van.
Pl: én olcsó BT egységemnél 2 helyen is tudok állítani hangerőt, egységen külön tudok még ráadni s beszél mikor elérem a max-ot, de akkor már rég max-on volt előtte telon.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
addikt
válasz #16820480 #66422 üzenetére
Wow, így egészen új távlatok nyíltak meg, köszi a tippet Közben átrágtam a topicot is Awei kulcsszóra keresve, látom sokatoknak vannak jó tapasztalatai.
Viszont kicsit bajban vagyok a "kontextusba helyezés" kapcsán amikor dicséri valaki az Awei BT-s fülhallgatók hangminőségét. Szóval segítsen valaki belőni pls. hogy mire gondoljak Ehhez két kérdés:
- kb. hogy viszonyul egy 20-30eFt-s Jabrahoz, Plantronicshoz, Sonyhoz?
- kb. hogy viszonyul az iphone mellé adott fehér vezetékes fülhallgatóhoz?Tudom szubjektív, de így már be tudnám helyezni nagyjából a dolgot a világképembe
-
S. Szabi
őstag
válasz #16820480 #66380 üzenetére
Teszteken dicsérik, de egy kettőn megjegyzik, hogy Beyerdynamic, de csak 50 €. Lehet ezt sem ők gyártják akkor, csak a nevük van rajt? Mondjuk, ha jól szól, akkor mindegy is ez
Esetleg Denonból mi ajánlható hasonló áron? Metált hallgatok, ezek telefonhoz kellenének (Lumia 730), munka közben szóljon valami
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz #16820480 #66307 üzenetére
Akkor ez az Huawei AM115 lesz. (Bár ez lehet túl kínai...)
Van kicsit igényesebb fém burkolatos Huawei AM116. -
csucsbicep
nagyúr
válasz #16820480 #66149 üzenetére
Elmaradnak valamennyire, de mondjuk ha éppen 150 kilóval fekvenyomsz, akkor nem biztos, hogy hallani fogod azt a különbséget - Biztos, hogy nem (guggolásnál pláne). Csak ne a teremben lévő kakát kelljen hallgatnom.
Mennyit bír egy töltéssel? Ha azt mondod megfelelő edzéshez, akkor bepróbálom. Az ár sem vészes.
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #66104 üzenetére
Én dolgoztam egy gázturbina alatt...a 4-5 cm-es acéllemez ellenére elképzelhető a hangerő...én is azt a dolgot eszeltem ki, hogy egy viszonylag jól izoláló füles ATH ck9x asszem és ipari fülvédő rá...ott már lehetett zenét hallgatni...
CIEM és fülvédő lenne a legprofibb megoldás, de az jóval túllép a kereten...tegnap buszon az Angie után betettem a CIEM-et és megszűnt a külvilág...minden csendes lett, sokkal kisebb hangerővel tudtam hallgatni zenéimet...de persze ez drága mulatság, tízezres kategóriában még a kagylók sincsenek meg sajnos, nem hogy a passzív alkatrészek és az armatúrák...
Fejhallgatóval én nem is próbálkoznék...csak füles, fejvédő együttesen tud ilyen csillapítást...
Batyulda: Keresd a macskát (Darvinya)
[ Szerkesztve ]
-
milkabrams
őstag
válasz #16820480 #66078 üzenetére
pontosítanál egy kicsit kérlek, mert csak egy Fixio fülest adott be a gugli, de az is 50k
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
vicze
félisten
válasz #16820480 #66046 üzenetére
Ha azt nézed, hogy a QC30 az 80e, a ~25e jó ár. Nyilván nem az a minőség, de nem 60e-vel jobb ugye és a Bosenak vannak annak olyan "apró" hülyeségei, hogy ANC nélkül nem működik, ami miatt az üzemidő jóval alacsonyabb.
Persze van egy ilyen problematika a dologban, hogy ANC-s IEM-eket 1 kezem megszámolom.Van még az ATH-ANC40BT ~150$, és random kínaiak.
-
gbela
senior tag
válasz #16820480 #65979 üzenetére
Köszi,
kiderült, hogy támogatja (HFP az, hands free protocol), de a fő gond nem ez.Ha a mikrofont is használni akarja az ember rajta, akkor HFP módban kell működnie, viszont akkor lejátszás quality automatikusan 8000 Hz, azaz telefon quality. (Nekem azt csinálta, hogy mindig váltott attól függően akartam e mikrofont v nem).
Így meg igazából nincs értelme, hisz mondjuk játékot azért nem ezen a hangon szeretnék játszani, miközben beszélgetek. Szóval normális hanghoz A2DP-n kell mennie, akkor a mikrofon meg ugye kikapcs.
Eléggé meglepett, hogy 2016ban PC-n nem lehet normálisan belőni egy BT fülest, pedig mostmár utánaolvasva látom, hogy ez általános BT para nem olcsó kinai fules hibája. -
gbela
senior tag
válasz #16820480 #65979 üzenetére
Megnézem, bár nem tudom pontosan mit jelent ez, de majd gugli segít. De furcsának találnám ha PC-be épített, DELL laptopban alap, és Win tabletben lévő BT is ilyen béna lenne. Sőt, most jut eszembe h még USB-s BT stick-kel is próbáltam.
Köszi mindenesetre a tippet.[ Szerkesztve ]
-
megott
aktív tag
válasz #16820480 #65804 üzenetére
Igen, de onnantól kezdve meg járhatok, hordozható DAC-al vagy valami értelmesebb lejátszóval (szegény Iaudio X5Lem így is hanyagolva van már jó ideje, pedig kapott 64GB-os SSD-t) a telefon helyett, bár akkor meg a telefont nem hallanám ha csörög
Kemcso: Na igen amennyivel megkönnyíteném a tárcám, annyival több cuccot kellene magammal cipelni, hogy ki is élvezzem a hangját!
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
megott
aktív tag
válasz #16820480 #65792 üzenetére
Autóvillamossági műszerész, számtech. műszerész és informatikus mérnök a végzettségem, eddig még nem találkoztam evvel a kifejezéssel, pedig hangtechnikába eléggé járatos vagyok, hobbi zenészként és megszállott hifistaként is.
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #65792 üzenetére
Darvinyával már privátban megvívtuk...
Tehát teljesen igaza van mindenkinek....ez egy "szakzsargon"...akusztikus ohm...mindenki így ismeri....
Ha megláttok egy gyorsdarabolót, sarokköszörűt, hogy hívjátok?
Láncfűrészt hogy hívják számosan?Ezek pedig bevett, közszájon forgó "zsargonok"...
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #65755 üzenetére
Jobb kezem rátenném, hogy 17 ohm és 117 db ellenére az Angie semmi alapzajt nem mutatna...
Én eddig középmagas-magas kiemeléssel értem el az alapzaj felhúzását mindig...de nem zárom ki, hogy lehet ludas az alacsony impedancia...bár nekem igen gyanús az általam említett dolog....A másik hangkeltője meg kellően mélyorientált, gondolom részlettelenebb darab....
-
tvamos
nagyúr
válasz #16820480 #65740 üzenetére
Ertem. Es ez a Sony, vagy egy Philips SHE3015BK/00 mennyire szol gazul? (Mondjuk regebben nem jott be a Sony... de valamilyen kompromisszumra szukseg lesz.)
Ami tetszik meg az a Sennheiser MX 475, csak ebben meg mikrofon nincs."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz #16820480 #65719 üzenetére
Koszonom az ajanlatokat. Probalok keresgelni koztuk.
(#65718) darvinya válasza tvamos (#65714) üzenetére
Ez a ful moge tevos desigh nem annyira jon be. Inkabb hagyomanyosat szeretnek.Kellemetlen, hogy nem gyartanak mar ilyeneket.
Amugy az ilyesmit hogy kell hasznalni? [link]
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
mike1334
veterán
válasz #16820480 #65729 üzenetére
Köszi!
Évekg egy sima philips fülest használtam, (go gear raga mp3 lejátszóhoz adták), az tökéletes volt, csak persze a kábel megszakadt...a fülbedugósat meg nem bírom, nagyon kényelmetlen nekem, az egyik fülembe egyik se megy be rendesen...meg ezt a teljes hangszűrést se szeretem, viszont egy "vagyont" se akarok rákölteni, marad a kompromisszum akkor...a 3as metróval úgyis csak kb 3 megállót megyek.....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #65698 üzenetére
Rettenetesen kíváncsi lennék egy ilyen mérésre...dobozból ilyen kiegyenlített hang...az már valami....keresztváltó nem is érezteti a hatását...sehol egy kis hupli, emelkedés...
...mondjuk kicsi doboz egy szélessávúval aminek nincs szubbasszusa...a tweeter meg gondolom 10 kHz környékén kapcsol csak be...Ezt max tv nézéshez tudnám elképzelni...ezzel zenét én biztosan nehezen hallgatnék....aztán kiderül mindjárt hogy egy Chario Constellationt linkeltél be
-
gergogazd
csendes tag
válasz #16820480 #65685 üzenetére
A stúdióban a "kolléga" is arra törekszik, hogy számára kedves legyen a hangzás, szóval ott sem szólhat szarul a zene... És abban nincs igazad, hogy külön oda kell figyelni, hogy milyen technikán fogják hallgatni a zenét. Ami a monitoron jól szól, az akármilyen hi-fi-n jól szól, míg fordítva ez nem feltétlenül igaz.
Nem akarok erről hosszasan vitázni, mert nem fogom meggondolni magam.szerk.:
oh most látom, hogy miközben ezt írtam, már válaszoltál... köszi szépen![ Szerkesztve ]
A brummogás az élet asztala.
-
-
gergogazd
csendes tag
válasz #16820480 #65679 üzenetére
Sajnos már jó ideje nem tudtam használni egyiket sem, mert tönkrementek, de mindkettőre azt mondanám, hogy egyértelműen V-karakter, amire persze lehet mondani hogy hú ilyen meg olyan jól szól a basszus, és talán ezt is szerettem bennük, de én akkor is inkább az eredetit szeretném hallani a maga részletgazdagságában - értsd: a hangszintek minél közelebb legyenek ahhoz, amit a producer a monitoron hallhatott (minőségben nem várhatom el ugyanazt a hangzást, csak nem akarom sz*rrá eq-zni a számokat).
A brummogás az élet asztala.
-
mzso
veterán
válasz #16820480 #65659 üzenetére
Kösz a tippeket. Szerintem az első kettőt egyelőre hanyagolom. Annyiért már akár CIEM-et is ki lehet fogni...
Hmm.. Úgy látom hifiman az egyetlen aminél kiemelik az összefoglalóban a minőség problémát
A Zero Audio Tenore maradt csak. Ezt nem igazán találom sehol. Honnan beszerezhető? -
vicze
félisten
válasz #16820480 #65643 üzenetére
Fene tudja, elég régi cucc Avantree nevét innen ismerem, még BT-re specializáltan kezdtek el cuccokat gyártani, és ők a nagyon nagyon kevesek egyike aki aptX low latency-t használ, persze elsősorban TV-zéshez van.
------------------------"Örömhír", véglegesítették az USB-C Audiot. Most már legalább teljesen szabványos.
"the primary goal is to replace the 3.5mm jack in portable devices."
-
nagyúr
válasz #16820480 #65562 üzenetére
Igen, másra én sem tudok tippelni. Itt a két csatlakozó, de ugye nyilván ilyen különbség, amiről beszélünk, nem fog látszani: [link]
Körbeforgattam a Marley-t is, ott nincs "holt tér".
Szerk: ha mozgatom, nyomkodom, trükközök, akkor van, hogy ahol holt tér van, újra elkezd érzékelni. Viszont mivel csak az RHA-val csinálja, így a jack csatlakozó a ludas. Érdekes, iPhone-al nem volt ilyen gond vele.
(#65565): Igen, P9 lite és RHA nem "beszélgetnek". Ez van, használok mást.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #16820480 #65560 üzenetére
Zsír új telefon, 2 napos. Most belefújtam sűrített levegővel és bal oldalon is érzékel, de még mindig nem teljesen (tudom úgy fordítani a füles jack-ét, hogy ne érzékelje a play-pause-t). Fene sem érti. Másik fülessel meg bárhogy forgatom, érzékeli. Akkor most hol a hiba?
Olyan, mintha nem "körben érzékelne", hanem csak 180 fokban igen, 180-ban nem.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz #16820480 #65470 üzenetére
már akinek kényelmetlen
szerintetek amúgy mennyire lehetséges a jackdugó cseréje egy ilyen fülesen? egy sajnálatos balesetben megtört a jelenlegi, és néha az egyik csatorna elnémul. nincs kedvem újat venni. akinek van rutinja RCA kábel forrasztásban, annak menne egy ilyen is?
A vér nem válik VAZZE!™
-
monti0222w
addikt
válasz #16820480 #65422 üzenetére
Olvastam, de nem volt kedvem a vitához csatlakozni, meg te mindent leírtál ami a lényeg, ő nem értette meg, csak az általa olvasott tesztek, vélemények voltak a mérvadók!
Szándékomba áll, persze ha jó is lesz az időpont nekem. Szóval, előre láthatólag, igennel felelek.
Nem tudom, illetve annyival nem drágább szerintem mint a Mi5, és én úgy vagyok már a telefonnal, hogy használni szeretném és nem mérgelődni, hogy a legfrissebb rom frissítésben mit b@sztak el, pluszba cserélgetni a romokat emiatt! Erről szól sajnos a Mi5 topicja, a Pro-t meg csak használom. -
monti0222w
addikt
válasz #16820480 #65418 üzenetére
, Olvastam, a abban a topicban a vitátokat, szerintem reájuk kell hagyni, mivel úgy sem tudod meggyőzni őket! Később meg úgy is meglátjuk, halljuk, mit hoz majd a jövő.
Tényleg, érdekelne a PRO 6 meghallgatása, és a Cirrus chip esetleges megítélése a hang szempontjából, mert úgy rémlik nem voltál túl bizakodó a chippel.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz #16820480 #65366 üzenetére
Kizárólag póló alatt hordom, de ez a lifegést nem befolyásolja.
Főleg ha izzadt vagy, akkor hülye érzés, de gondolom tudod miről beszélek. Én speciel nem szeretem ha állandóan cirógat egy kábel.Lehet, hogy teszek egy próbát a Sonyval, csak kell egy BT képes mp3 lejátszó
a bluedio q5 csak kábeles összekötésű volt, de mégis nagyon idegesítő, mert túl hosszúra hagyták a kábelt és ahogy futsz, libeg a nyakadban
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz #16820480 #65364 üzenetére
Csinálok mindenfélét, ezért nem egyszerű.
Súlyokkal sem ideális a kábel, mert ahol le kell hajolni ott idegesít ha libeg, nyomógyakorlatoknál pedig se elöl, se hátul nem jó elvezetve.
Az egyiket pont úgy nyírtam ki, hogy fej fölé nyomáskor levettem a rudat a mellkasomra és a rúd meghúzta a fülhallgató kábelét, így kirántotta a fülelmből. Annak ott vége is volt.
A lejátszót is fel szoktam csiptetni a nyakamba ha lábbal dolgozom, de akkor meg afölös 1 méternyi kábele nagyon zavaró a fülhallgatónak.Ezért félek venni ilyen Sony SBH20-at is, pedig ilyet láttam élőben és nem tűnt rossznak.
Gondolkodtam már ilyesmi fejes-fülesen, de szerintem idegesítene.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz #16820480 #65361 üzenetére
Úgy látom ezek a fülesek elég extrém alakzatúak vagy nagyon drágák.
Ilyen kábelt nem gyártanak rövid (20-30 centis) méretben egyik végén 3,5 jack dugóval, másik végén 3,5 jack aljzattal?
Mert nekem mindig a jack csatlakozónál törik meg, edzés közben gondolom sokat mozog a kábel és ott kopik el mindegyik.Talán jobban járnék, ha vennék egy ilyen szerelt "hosszabbítót" és ebbe dugnám a füles végét
Esetleg BT fülesre is tudtok valami ajánlást?
Mert MP3 lejátszót is tervezek cserélni nem sokára és akkor megpróbálnék BT-képes lejátszót venni, hátha kevesebb a bosszúság vele mint a kábellel.Egy bluetoothos Bluedio Q5-öt vettem tavaly, de annak valami iszonyat rossz dobozhangja volt, így el is adtam másnap.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #16820480 #65345 üzenetére
Rendben, nyilván privát véleményt írok, pénzt se kapok sajna semelyik cégtől
Akkor csak merő szubjektíven írom le, hogy nem veszek több dinamikus meghajtójú fülest, mert a nagyjából max.100 euróból, amit ilyen célra hajlandó vagyok szánni, én találtam számomra minőségi ugrást jelentő 1BA cuccost. Akkoriban nem találtam elérhető áron több armatúrásat, az is igaz. A hangképen lehet vitatkozni, nekem bejön a hidegebb (negatívan fogalmazva: érzéketlen), ám precíz hangzás."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Zola007
veterán
válasz #16820480 #65353 üzenetére
én sem szívesen bajlódnék vele, mert egyrészt hercehurca, másrészt bosszantó ha bármi elromlik.
Esetleg tudsz ajánlani olyan füles mondjuk 5e Ft alatt, aminek kifejezetten erős kábelezése van?
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #65345 üzenetére
1BA-t vagy behangolod középre, vagy eltolod...esetleg csinálsz elé egy band stop filtert...ügyesen méretezve úgy alakítod ki a lyukat, hogy nagyon ne érződjön, a többit pedig jobban érvényesíti...de valóban igaz amit írsz, minimum 2 nagyon jól összehangolt BA, hogy a frekimenet egyenletes legyen (Sonion Accupass...az nagyon jó)
Zola: BT füles lesz a te barátod...ne kísérletezz vezetékessel...10 környékén már itthon is megfelelő hangminőséget produkál (nem akusztikus, jazz és vokális műfajokkal) és elfelejtheted a vezeték szakadást, kivéve, ha elővételkor szakítod szét....
Kemcso: Én hallgattam párhuzamosan a T10 és T20-at...persze az én zenei preferenciimon magasan jobban teljesített a 20-as, de ahogy átváltottam könnyedebb műfajokra a 10-es életre kelt, olyan volt, mintha más fülest hallgatnék....és igaz, mindenképp meg kell hallgatni előtte...ha van rá lehetősége....
-
scukp78
csendes tag
válasz #16820480 #65331 üzenetére
Hali, koszi a gyors valaszt !
Lehet, ez most hulyen fog hangzani, de igazsag szerint semmilyen komolyabb fulest nem hallgattam meg. Mindig is szerettem volna egy jobb darabot, de sosem tudtam igazan megengedni. Amiket eddig hallottam, azok altalaban telefon melle kaptam, samsung, sony stb.
Ok, akkor a Westone kilove, GR07-rol sok jot hallottam, de ugy erzem, hogy egy melegebb hangzasnak jobban orulnek. A T10i elegge bejon, marmint kinezetre es gondolom tartossagban sem lenne rossz valasztas, nem 1 evre tervezek fulest venni.
Vagy ha van mas marka/tipus amit tudnal/tudnatok ajanlani, (vagy a felsoroltak kozul kicsit feljebb, ha megerne a kulonbozetet) es aminek utana tudnek olvasni, azt is megkoszonnem. (Tudom, meg kene hallgatni oket)
Udv,
scu
scu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest