Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz kemcso #45803 üzenetére
Akkor most utoljára grafomán pedagogizálok egyet, talán odafigyelsz rá:
Én Atival beszélgettem. Ati tovább folytatta a beszélgetést. Nem kell tanácsokat adnod számára, hogy kommunikáljon-e velem, vagy sem, el tudja ő ezt magától is dönteni. Ellenben te éppen elvtelenül próbálsz felülni egy divathullámra, lassanként hasonlóképpen hazugságba keveredvén, mint a "példaképed".
Beszélgetésemben éppenséggel azért reagáltam Ati számára, mert lehetséges magyarázatot véltem találni a más(ok)étól valamelyest eltérő élményeire, vagy más(ok) övétől eltérő élményeitre a sokat emlegetett 846-tal kapcsolatban. Hogy te ezt személyes síkra tereled, most épen felülvén Contaxg-nek, máskor önállóan, az téged minősít.
Hosszú mondat lesz: ha én vizsgálom, tudományos eredményekre hivatkozva, hogy miért lehet némelyek számára soknak érzett a 846 mélye, amelyről egyébként a tudományos mérések azt mutatják, hogy nem sok, hanem frekvenciamenetében éppen olyan lineáris, amilyennek Ati hallja, akkor az bullshit generátor, ellenben ha te "nemes egyszerűséggel" kinyilvánítod Ati számára, hogy márpedig sok, hiszen te (másokkal együtt) hallod, hogy sok, akkor az frappáns?
Ha személyes bajod van valakivel, akkor is érdemes higgadtnak maradni, és arra figyelni amit az illető mond, nem arra, hogy ő mondja - ráadásul adott esetben éppenséggel mások véleménye kapcsán mondja, az elmélkedését pedig tudományos eredményekre apellálva mondja. A tudományos mérések azt igazolják, hogy a 846 mélyfrekvenciás frekvenciamenete hasonlóan lineáris, mint az LCD-ké, amelyeknek ez egyértelműen érződik is a hangján. Hogy a 846 hangján ez sokaknak nem érződik, annak nyilván oka van, oka lehet. Ezekről az okokról esetleg érdemes elbeszélgetni.
Mélytúltengés érzésnek jellemzően három oka lehet:
1.,, Mélyfrekvenciás kiemelés - a tudomány mai állása szerint ez a 846 esetében nem áll fenn, és az LCD-knél sem.
2., A magastartomány lekonyulása - a tudomány mai állása szerint ez nagyon is fennáll a 846 esetében, amely 10kHz fölött igencsak meredeken veszíti el az energiáit, de nem áll fenn az LCD-k esetében, bár van egy gödör 15kHz környékén, de afölött magához tér a magasátvitel.
3., A mélyfrekvenciás összetevők lassú lecsengése - a tudomány mai állása szerint ez nagyon is fennáll a 846 esetében, amelynek 250Hz alatt kifejezetten randa a kumulatív lecsengési spektruma, ellentétben az LCD-kkel, amelyek kirívóan szép, gyors lecsengést mutatnak a mélytartományban is.
A három mérési eredmény jelezte különbségek és hasonlóságok bennem azt a kényszerképzetet idézték elő, hogy netán magyarázatot szolgáltathatnak ahhoz, hogy egyik ember miért hallja kifejezetten arányosnak és lineárisnak, másik ember miért hallja kifejezetten soknak és kiemeltnek a 846 mélyeit. Erről meglátásom szerint jóízűen elbeszélgettem Atival, aki a jelek szerint találta annyira érdekesnek és érdemesnek az okfejtésemet, hogy értelmes viszontválaszra méltatta, jelezvén, hogy a tapasztalatai alapján mivel ért egyet belőle, és mivel nem.
Talán Atinak is, talán Sheratannak is, nekem mindenképpen jólesett volna az értelmes beszélgetés, ha némelyek nem ugornak bele a nagybőgőbe.
De örülhetsz, példaképeddel együtt, nem zavarom tovább a köreiteket.
ÜdvSzerk.: majdnem negyvenéve űzöm aktívan hifi készülékek hallgatózását, sokszázas nagyságrendnyit sikerült már, nem tetőled fogom megtudni, hogy mennyire fontos a hallgatási élmény a mérések mellett, előtt, után.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TCL LCD és LED TV-k
- Digitális Állampolgárság Program
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Apple notebookok
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest