Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nos, tegnap végül meglett az Se215 végre, nagy köszönet érte fi:zi'k fórumtársnak!
Eddig szuperül szól, kicsit sok a basszus benne GR06 után, de igazából nem zavaró, csak érződik, hogy ki van emelve a mély tartomány, de ettől még a többit is adja szépen. Szuperül működik az UE900 headset kábelével mind a füles, mind a telefon: számléptetés megy, mikrofon működik, csak a hangerő gombok nem csinálnak semmit alapból.
Nem bántam meg egyáltalán a vételt, agyon jó kis cucc, nagyon egyben van, bár még szokni kell kicsit a behelyezést, mert valamivel nagyobb a háza, mint a GR06-é. Illetve gondolkodhatok rajta, hogy milyen telefont szerezzek majd, ami ki tudja szolgálni hangbanEgyébként sikerült meghallgatni a nagytesókat is: a 315 nekem annyira nem jött be, nagyon szép részletes, de hiányoltam a mélyeket, a 425 már jobb, de igazából az 535 az álom, az valami elképesztően szól, és igen, hallani a különbséget.
-
ggeleven
őstag
válasz Ati1979 #33195 üzenetére
Azok is érdekes lehetnek az élmény miatt!
A többit majd privátban!(#33196) tick
Volt egy hasonló kérés nemrég, akkor neki ezeket szedtem össze, kb idézem!
A 15-20ezres keretbe ezek férnek bele (vagy kellene még plusz 5-10 és akkor lennél még egy kategóriával feljebb, pl Shure 215)
Hifiman RE-0 - ez tök jó, csak már nehéz beszerezni
Vsonic GR06 - szép hang, csak nekem kevés volt a szigetelése (a Comply haranggal azért egész jó és kényelmes is volt)
Brainwavz R1 - sokan használják itt elektronikus zenéhez megelégedésselVagy nézünk olcsóbban, ott ezek lennének ajánlottak:
Vsonic GR02 Bass Edition - most ezt használom nagy megelégedéssel, a könnyű kábele elég jó, a Bass Edition a nevében ne tévesszen meg, nem nyomja el a többi hangot a mély
MEElectronics M6 - fül mögötti kábelvezetés, erősen múly-túlsúlyos
MEElectronics M9 - én ilyen használtam, sztem elég jól szól (sok méllyel rendelkezik ez is), csak nekem zavaró a merev kábele (de pont emiatt nehezebben is fog eltörni).
SoundMAGIC E10 - inkább mélyorintált ez is, de nem annyira, mint az előzők
Brainwavz M5 - kiegyenlített hangzás, rosszat szinte nem olvastam rólaValamelyik szimpatikus?
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
tick
aktív tag
sziasztok, szeretnék segítséget kérni tőletek. tegnap sajnos megadta magát a fülesem (Sh. CX200) tudnátok nekem ajánlani 15-20 körül valami jót? ha ez számít: S4-ről hallgatok főként liquid funkot és dnbt. csak "agybadugós" játszik, köszi előre is!
Everything that has a beginning... has an end
-
Ati1979
veterán
válasz ggeleven #33194 üzenetére
Köszi!
Hát én is kész vagyok ettől.Pont írni akartam neked privit, hogy megyek Pestre, és meghallgatnád.
De így max. a t70p v. a sony F series-t tudom megmutatni, ha érdekel. Vagy ha esetleg ha hirtelen felindulásból veszek valami jobb lejátszót, a jövő hét elején akkor azt is. -
ggeleven
őstag
válasz Ati1979 #33193 üzenetére
Gondoltam, hogy valami történt, mert nagyon sok nem olvasott hsz. született az elmúlt napokban, na de hogy ilyet kelljen látnom!
Sok sikert a javításhoz!Más
Brainwavz B2 akció - 129,5$20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Ati1979
veterán
válasz Napfénysüti #33186 üzenetére
Hát igen.
Ha 20-30 körül lenne, akkor már rég le lett volna zárva téma és valamelyik kukában csücsülne szegény füles.
Így viszont próbálom menteni a menthetőt!(#33187) sheratan
Igen, ha alaktarészként kellene így megvennem az egyik oldalt, akkor az rohatdt drága lenne. Én első körben a javításon gondolkodom...
Azért erre nem írom azt, hogy bárcsak 2 hete történt volna. De azért köszönöm a segítséget.(#33188) hobbyone
Igen én is ebben reménykedem. Ha csak azt a kis vackot kell kicserélni akkor a megfelő szakembernek az pár perc. Én nehezen tudom elképzelni, hogy az egész jobb oldalnak annyi lenne, mikor van egy csomó mindenféle utángyártott ház ezekhez a fülesekhez...
Az sem elképzelhetetlen, hogy az a kis vacak ugyanolyan az összes shure fülesnél. Akkor meg pláne lehet egy márkaszervízben ilyenből raktáron.
-
Alg
veterán
Meelec promo:
minden EDM fülesből 25% ezen a hétvégén
INEAREDM"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
hobbyone
aktív tag
válasz sszemtelen #33179 üzenetére
sszemtelen
A HA-FR201 a HA-FX101 mikrofonos verziója. Annyi, hogy a HA-FR201-t használhatod headset-ként Iphone-al.
Ati1979
Ha a ház szétnyitható/cserélhető, akkor valószínűleg kisebb kiadásod lesz, és gyorsan meg tudják javítani. Feltéve, hogy rendelkeznek a szükséges alkatrésszel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ati1979 #33182 üzenetére
Ha kényelmes megoldást akarsz, akkor tudsz venni külön egyik oldalt csak egészben, bár ez nem éppen olcsó megoldás. Egyébként amiket ott néztem, azok jó része 535-höz van, nem tudom, hogy mennyiben különbönek. De gyanítom, hogy a burkolat nem sokban. Egyébként ha két hete történik, akkor még tudtam volna hozni is neked kintről...
-
Luissimo
veterán
válasz sszemtelen #33179 üzenetére
két szempontból is van.
az egyik, amit ismersz, az az elvarázsolt speciális csatlakozó,ami persze füles szempontjából nem oszt nem szoroz :-)a másik a fontosabb, az a jack dugója, aminek más a kiosztása, mint általában a fehéremberek telefonjainak :-)
ígyaztán nem minden füles, headset szól rajta rendesen, van ami félágasan szól .
a google a barátod, nézz körül -
Ati1979
veterán
válasz contaxg #33176 üzenetére
Az lenne.
Igazából nem szertném kikukázni, mert ahhoz túl drága volt. Majd szétnézek az e-bay-en is, hogy árulnak-e ilyesmit.
Köszi , de a t70p-vel kihúzom egy darabig.
Meg van két olcsóbb fülesem is vész esetére.(#33177) hobbyone
Köszi, egyenlőre írtam dudika10-nek kíváncsi vagyok mit mond rá. De pénteken úgyis megyek Pestre és ha nem vállalja beviszem oda ahonnan vettem.
(#33183) fi:zi'k
Én biztos nem tudom megoldani, mert nem értek hozzá. Ezért adnám oda olyannak aki találkozott már ilyesmivel. Igazából valamennyi pénzt megér nekem, hogy ne kelljen most hasonló áru vagy drágább fülest vennem.
-
törölt tag
válasz Ati1979 #33174 üzenetére
Sajnos most ebay-en nem találok ilyesmit, de lehet külön kapni a házat hozzá, illetve vetőcsövet is külön, de nem tudom, hogy ezek milyen minőségűek. Eléggé nagy a szórás árban (15-40€).
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #33175 üzenetére
Hát én nem nagyon értek hozzá az az igazság. De lehet, hogy az lenne, ha van ilyen.
Igazából, ezzel minden rendben lenne, csak szét kéne pattintani házat és belerakni egy olyan vackot. Vagy szerinted nem lehet szétnyitni a házat? Akkor tényleg bukó lenne...
Amúgy a sérülés után is 100%-osan szólt, amíg le nem tört...A kis műanyagot már ki is piszkáltam, hogy megnézzem. Kb. 1cm hosszú lehet, és olyan 1mm átmérőjű.
(A házban) bennemaradt a másik vége.(#33178) fi:zi'k
Szerinted ez javítható?
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz sszemtelen #33173 üzenetére
A telefon hangminőségéről ezt találtam.
Ez egy átlagos technikai paraméterekkel rendelkező füles, szóval nagy gond nem lehet. Hangzást tekintve mélyorientált. Ennyi!
Ati1979
Ahogy contaxg mondja, lehet hogy szervizben viszonylag olcsón megjavítják. egyenlőre hagyd a barkácsolást.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Ati1979 #33174 üzenetére
Ez egy Shure 425-ös???
Lehet alkatrészként egy-egy jobb vagy baloldali fülhallgatót venni. Vagy keresni kell az eBay-en egy hibás darabot és azzal próbálkozni. Ha kell egy egyszerűbb fülhallgató a dolgok rendezéséig akkor szívesen adok egyet, hogy ne maradj bigyóka nélkül.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Ati1979
veterán
válasz hobbyone #33172 üzenetére
Azt a műanyagdarabot nem lehet kicserélni vagy megragasztani benne?
A házat simán szét lehet nyitni szerintem.
Össz-vissz az baja. Írtam dudika10-nek, hátha tud vele valamit csinálni...
Van itt valami shure szakszervíz valahol esetleg? Ja még garis, csak erre nem tudom, hogy kiterjed-e.
Hát most lejátszót akartam venni, de ha ez buktam akkor az bezavar a vásárlásba...
-
sszemtelen
őstag
Sziasztok!
Egy HTC 8x-hez mennyire lenne jó egy JVC HA-FX101 füles?
Köszönöm!
Üdv!
-
Ati1979
veterán
válasz Napfénysüti #33169 üzenetére
Nagyon siettem, leesett a füles a földre és sikerült rálépnem.
Nem teljesen szerencsére.Viszont annyira nem nagy a baj szerintem. Rögtön nem is tört el, csak később vált le.
Ezért tudom, hogy a driver meg a ház egyáltalán nem sérült. Kizárólag az a kis műanyag vacak cső szerű valami tört ketté.
Kéne egy olyan kis műanyagdarab meg valaki aki belerakja.Brutális amúgy hogy ez mit ki nem bír.
(#33170) Zoli133
Szerintem menthető a dolog. Remélem legalábbis.
-
raven12
senior tag
válasz hobbyone #33157 üzenetére
Igen arról. Mint mondottam volt, a B2 vetőcsöve nagyobb, mint az SE215-é, meg lehet hogy kicsit selejtes az illeszték, vagy éppenséggel tűréshatáron volt, ezer oka lehet. Ha feltoltam volna tökig, valszeg ott maradt volna, csak nincs kedvem 5percig szórakozni vele, aztán mire lefejtem, hát... A lényeg az volt, hogy B2-höz a Shure szilikon nem igazán megy. Ez főként azoknak érdekes, akik B2-ben terveznek, azért is írtam le.
Igen, L-es Black Olives (én csak így hívom, ez a beceneve ennek a típusnak). Egyébként PA910. És cseppet sem kemény műanyag, ha az lenne, alapból nem ment volna fel rá, rugalmas ez, csak nyilván kevéssé, mint az összes többi.
A mély kérdésről még mindig azt tartom, hogy ami zenét arra szánnak, hogy üssön, azt úgy is keverik. Van egy koncertfelvételem, és abból is csak 1 szám, ahol a főtémában csak egy 7húros gitár szól, na ott vannak mélyek, ott "vaskosan" szól a B2 is.
-
Ati1979
veterán
A mai nap termése.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz gaben88 #33162 üzenetére
Én is úgy hallottam, hogy elég jó az a füles. Valaki már vett innen ilyet szerintem, régebben és írt is róla. Szerintem érdemes visszakereseni...
(#33164) Poplacsek
Az ár/érték aránnyal van igazából a gond. Általában az összes sh jóval drágább mint amennyit ér...
Igen egy 50k-s fülestől azért el lehet várni, hogy szóljon valamennyire...
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz balazs1022 #33137 üzenetére
Noisehush NX80
Nagyon dicsérik, rendeltem egyet, 6k körül volt azt hiszem, dicsérték mennyire jó a basszusa.
1) Basszus az szánalmas, telefonnak nagyobb basszusa volt.
2) Olyan gumírozott a kábel, hogy lefelé csúszik felfelé viszont tapad, ergó ha lenéztem, akkor pulcsi/kabát alá bemegy aztán kipattant a fülemből mikor felnéztem.
3) Minőségileg egy gagyi 1600 forintos Samsung füles tovább bírta, kényelmesebb hosszú távon, és a mikrofonja is jobb.Lényegében messze kerülendő, mert nem vagyok nagy zenehallgató típus, viszont gondoltam veszek 6k-ért egyet, had nézzem mi a különbség köztük.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Tulku
veterán
No hittem neketek, ma veszek át egy Brainwavs R1-et (headsett-eset 9500-ért) és lecserélem az ősöreg Sennheisert, amit anno egy ipod shuffle-hoz adtak (én elégedett voltam a hangjával, talán túl harsány, de messze jobb mint az össze sáltalam eddig meghallgatott füles...persze ennek 10 éve....)
Az azért meglepett, mennyire lehúzzátok az új Sennheisereket, de hiszek nektek, eddig itt keresgéltem, de elfelejtettem őket.
Majd beszámolok mit tapasztaltam...Galaxy s2-n fogom tesztelni, mert ez van.
-
hobbyone
aktív tag
válasz gaben88 #33159 üzenetére
A Samsung kidobott nemrég egy csak basszusban jó headset-et. Ha megnézed a frekvenciagörbét, láthatod, hogy miért mondom ezt.
-
törölt tag
Én az M4-et nem annyira ajánlanám rockhoz. Még az ilyen nyersebb zenékkel, mint mondjuk Led Zeppelin vagy Jimi Hendrix elboldogul, de amint több hangszer is belép, már nagyon érződik rajta, hogy kicsi a hangtér, vékony, kevés a hangja.
-=Libria=-: A kiegyensúlyozott nem azt jelenti, hogy mindenre jó, sőt!
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Lehet itthon ilyen fülest kapni valahol? Sony MDR-XB30EXB
Valami jó, erőteljes basszusos fülest szeretnék a Nexus 4 és SXS-emhez.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Luissimo
veterán
hamég találsz valahol brainwavz M1-et M2-t, azokkal öröm rockzenét hallgatni :-)
én is az ACDC - Whitesnake spektrumot azzal hallgatom, Jethro Tull, DreamTheater, Dire Straits, Zeppelin, Slash, magyarok közül TRB, P. Mobil, HOBO, Ossián, Tankcsapda stb.
Nagyon jól szólnak :-) -
hobbyone
aktív tag
válasz raven12 #33149 üzenetére
raven12
A szilikon esetében gondolom erről van szó bal oldalt. Nem értem, hogy miért nem ment rá/maradt a B2 vetőcsövére/vetőcsövén! Nem toltad rá a házig, csak a kidudorodásig?
Ha jól értem a legnagyobb (L) méretű Shure szivacs vált be? A szivacs kemény műanyagra van feltéve, így nem csodálkozom, hogy a nehéz felhúzni/lehúzni. A Microsonic-nál a vetőcső repedése ennek volt köszönhető. Pedig annak 2 mm átmérőjű a vetőcsöve, igaz több dudor van rajta.
A teljes csöndet / 100%-os zajkizárást még én sem tapasztaltam zene nélkül.
A dzsuva bizony meglátszódik a fekete szín miatt.
Lehet, hogy alapból nincs sok mély abban a fülesben.
A vetőcsövet meg lehet vastagítani, tehát akár egy Sony hybrid is rámehet, de lehet, hogy nincs sok értelme.
A hosszú vetőcső átka, hogy belemegy a fülzsír.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
a magyar ar es beszerezhetoseg annyira nem mervado, mert meg hosszabb ideig azsiaban leszek. Tavol-keleti markak elonyben, van itt egy csomo kisebb bolt mindenfele darabokkal, gyakoraltilag a legfobb markak megtalalhatok, csak kiprobalni / kibontani nem nagyon lehet, ellenben helyben megvenni igen - vagy bagoert ideszallitani brainwavz t pl Szingapurbol. Csak tudni kene pontsan melyik tipust erdemes.
Ezert inkabb ugy fogalmazom, hogy nem 1-12K, hanem 50 dolcsi korul rockzenere legidealisabb darab kellene nekem. -
Alg
veterán
Hangszeres zenére én mindenképpen armatúrásat néznék, abból pedig az említett sony ami itthon is kapható és belefér az árba (igaz még nem nagyon hallotta senki, szóval kicsit zsákbamacska).
Esetleg még a Meelec A151 ami néha beesik 40 dolcsi környékére/alá egy-egy akció esetén. (erről viszont mindenhol jókat írnak)Persze vanak nagyon jó kiegyenlítettebb dinamikusok is. (talán BW M4, Meelec CC51, Vsonic GR06)
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Kobe
veterán
válasz #16820480 #33153 üzenetére
hat igazabol kiegyensulyozott alatt azt ertem, hogy az adott zenei stilusban kiegyensulyozott, tehat nem "mindenevo" fajtat keresek. Mivel csak es kizarolag egy stilust hallgatok (rock), ezert azt keresem ami ahhoz az adott max 10-12K-s keretben a legjobban passzol. A sony meg ennek fenyeben is ajanlott lehet ? vagy ez esetben ams tipusok is kepbe jonnek ?
[ Szerkesztve ]
-
-
Kobe
veterán
erre esetleg tud valaki javaslatokat tenni, konkret tipusokat ?
elvarasok: 10K +- 15% koruli ar, lehetoleg asszimetrikus kialakitas, es ne ful mogott elvezetos legyen, es a jack dugo ne pipaban vegzodjon. Sajnos a telo tetejen amit zsebbe hordok, a pipaba hajlo kabel nagyon konnyen megtorik.
kizarolag rockot hallgatok, abbol is 80%-ban a 60-80as evek kozotti klasszikust (Creedence clearwater revival, ZZ Top, Black Sabbath, Gary Moore, Deep Purple, KISS, stb , metalt (Running wild), a modernbol inkabb grunge jellegueket (Pillar, Tracer, 3DD, Seether, stb), egy ket eszaki metallal - Nightwish. Erre szeretnek valami jo fulest kifogni.
Azt ertem, hogy sok fajta tipus van, de jobb szeretnek olyan tanacsot kapni, amiben konkret tipusok vannak megnevezve, a "valassz egy kiegyensulyozottabbat" jelelgu tanaccsal meg vagyok love rendesen
-
safbalesz
csendes tag
sziasztok,
sport fülhallgatókról van valakinek esetleg véleménye? esetleg van valami ajánlatos 10 és 20k között?
előre is köszönöm
-
raven12
senior tag
Na, Zoli133 jóvoltából (ezúton is köszi!) szereztem Shure illesztékeket, úgy érzem, eljött az ideje egy Brainwavz B2 updétnek. Hosszú lesz, bocs
Kaptam szilikont és foam-ot is (Black Olives). Na már most, a szilikont azt valami eszméletlenül nehezen lehet rászenvedni, a mediumot meg még nehezebben, 5 perc után valahogy ráment, le is dobta, mert nem nyomtam eléggé rá A nagy is alig, és az meg már túl nagy volt a bal fülembe, így sajnos a hangjáról nem nagyon tudok beszámolni.
Érdekességképpen a B2 vetőcsöve állítólag 2,5mm (head-fin láttam), de a Shure SE215-é (meg gondolom majd az összes SE ilyet használ) még kisebb. Ezért is nem igazán ment rá a szilikon, de a Black Olives is nagyon szorul, még jobban, mint a Comply (de így is felcsúszott a vetőcsövön, nem akadt meg a dudoron, ahol meg kellett volna, mint azt hobbyone mondta), így féltem is pont emiatt, nehéz leműteni, ha nem akarom szétroncsolni.
Nos, Black Olives: a medium kisebb, mint a Comply medium (T széria). Egyébként utóbb már úgy próbálkoztam a Comply-al, hogy megfordítottam, és úgy tettem rá, így rögtön az indulókerülete nagyobb, kicsit jobban is illeszkedett, hangban nem észleltem különbséget.
Természetesen Black Olives-ből a nagy lett az igazi, hatalmasnak tűnik, de belement a fülembe és nagyon jól kitöltötte (pedig állítólag nekem szűk a hallójáratom). Ennél fogva természetesen még jobban izolált, mint eddig. De nem tudom elhinni a sztorikat, hogy valaki alacsony-normális hangerő mellett még zajos környezetben sem hallott semmit a külvilágból, kiváltképp, amikor épp nem szól a zene. Nem hiszem, hogy ez minden frekvenciatartományra igaz. Én az autó klímáját hallottam kicsit sípolni, meg a zötykölődést, a vonatból meg ma szinte semmit sem, pedig nyitva volt az összes ablak és bizony volt szélzaj, természetesen zene nélkül azért csak részben tompít.
Tartósság: nem érzem túl tartósnak, jó, tényleg van valamilyen felületi kiképzése (talán az anyagából fakad), de nem sokkal könnyebb a tisztítása, és a belső csőtől is elválik, ha a szivacsnál fogva akarod lehúzni, nem használ neki, hogy B2-vel van használva Viszont nem érzem nehezebbnek behelyezni a fülbe a Comply-nál, ez is elég puha.
Hangkarakter: na nem jöttek meg a mélyek Talán, talán egy hangyányit több van, de nem mernék rá megesküdni, semmiképpen nincs nagy különbség. Ami viszont megjött, az a felsőbb tartomány, amit a Comply sajna elnyel. Azt mondanám, hasonló a szilikonhoz, csak sokkal kényelmesebb és jobban izolál.
Szóval jobban tetszik, mint eddig bármi, majdnem azt mondhatnám, összejött minden. A behelyezés se tart már idegölően sokáig.Kíváncsiságból meghallgattam újra a régi Xears XR120Pro-t. Érdekes, kicsit ellentmondásos lesz, amit írok, de én tényleg így éreztem. Szóval a Xears tényleg jó hangú, de fakó volt a Brainwavz B2-höz képest. Több benne a mély, mégis a B2-t éreztem melegebbnek és életteltelibbnek, ami kicsit furcsa. Aki azt mondja, hogy a Xears V karakterű, az szerintem téved, van magasa rendesen, de közel sem annyi, mint a B2-nek (bár a B2-nek nem találtam freq grafikont, meg több referencia nélkül nem tudom megítélni, magaskiemeléses-e, vagy csak irtóan lapos). A közepe tényleg jó viszont a Xears-nek. Soundstage meg szinte nulla.
Ami viszont elég áldásos volt, az a behelyezés könnyedsége, meg, hogy mennyire nem kellett tisztítani. De tényleg, nem tudom, a szűk Sony hybrid illeszték tette-e, de 1 év alatt elenyésző mennyiségű fülzsír jutott bele, a B2-t meg pár nap használat után simán lehet tisztítani, sajna a vetőcső belsejében a szélén is előszeretettel megül.
Amiről talán még nem írtam, hogy Sony Hybridbe ne vessetek nagy reményeket, igaz, az enyém utángyártott de élből nagy volt rá.Ami még érdekes: volt alkalmam kipróbálni egy Shure SE215-öt, szintén Zoli133 jóvoltából. Először furcsa volt, de aztán rájöttem, hogy kell betenni, és komolyan mondom, úgy bepattant egy pillanat alatt a helyére, hogy csak néztem. Gyönyörűen bele a fülkagylóba, ott meg is ült Viszont nem megy olyan mélyre, mint a B2. Talán úgy lenne a jó, ha a vetőcső dudorán megülne az illeszték, vagy valami tripleflange-el, de nekem a B2 után nem ment elég mélyre, és nem is izolált tökéletesen (azért a B2 szintjét így is majdnem elérte ). Hangra sok mindent nem tudok mondani, amíg fél percig hallgattam , addig talán az első benyomás, hogy a B2-höz képest (nekem) már kétségbeejtően kevés a magas, és több a mély (milyen meglepő), de hogy mennyivel is igazán, azt sajnos nem tudom megmondani, mert éppen akkorra sikerült bedugítanom az egyik fülem, úgyhogy hétfőig félsüket voltam
Amire még rájöttünk, hogy a B2-nek nagyon könnyű és nagyon hajlékony a kábele, főként az SE215 gyári kábeléhez mérve.Még úton van egy occsó tripleflange, arról majd írok, hogy milyen, de eddig egyértelműen a Black Olives volt a legjobb (aztán ha kipróbálnék más Comply-t, nagy méretben, lehet megváltozna a véleményem, csak nekem nem éri meg a pakkonkénti 7-8000Ft-ot.).
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
Ma jött meg Sony MDR-EX58 fülesem Zavviról. 10 fontot megért postával.
Kellemesen szól. Aki olcsón keres fülest az nem jár vele rosszul. -
törölt tag
-
vhunor
őstag
Átfutottam az összefoglalót, meg néhány oldalnyit a topik végéből, de nem találtam "biztos" választ, úgyhogy inkább kérdezek.
Egy earbud fülest szeretnék venni, ajándékba a páromnak, nagyjából 10 ezer forintos értékhatárig. Elég változatos a zenei ízlése, de elég sok Placebót, Garbage-ot, Bruce Springsteent, Fiona Apple-t, meg magyar altereket hallgat, szóval főleg ezeken kéne jól szólnia az új fülesnek. Mivel elég kicsi a fülkagylója, a legtöbb agybadugós nem kényelmes neki, nem is szereti őket (nekem Xears XE200Pro van, azzal pl. egyáltalán nem tud mit kezdeni). Mindenképpen újat szeretnék, garanciával, de a jó PH bazáros alternatívák is jöhetnek. Előre is köszi a segítséget! (Ha 50k+-ért kéne venni valami rendes fejhallgatót, nem lennék gondban, de ezekből a 15k alatti fülesekből hihetetlen mennyiség forog a piacon...).
Szerk.: az előbb kipróbáltam ezt az "új" Apple fülest, nem kellett volna, nagyon gyenge eresztés...
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
megjött a csere R1 fülesem, ráadásul egy amolyan "ráncfelvarrott" verziót kaptam, amin nagyon meglepődtem!
bővebben ITT
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Luissimo
veterán
válasz BullZeye #33136 üzenetére
sony mw1. -ez radio plusz zenelejátszós saját microkártyáról+ telefonról egy kiváló szuper fülessel
sony mw600. -ez radio plusz zenelejátszó telefonról, jó fülessel
esetleg
sony hbh-is800, csakcsupán blututis füles, nyakmögötti kábellel, szinte nincs is :-)az első több napot bir egy töltéssel, jelenleg azt használom, szuperjo hangja van ,a többit éjjel feltöltöd, nappal használod.
sajnos az élet ilyen, mindent tölteni kell :-)vagy marad a kompromisszum, gabalyodó vezetékekkel :-)
-
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #33135 üzenetére
Kiegészítve, többet telefonálnék vele mint zenét hallgatnék, és amiket linkeltél nagyon lent van a mikrofonja, így tapasztalatból mondom, hogy kabát, pulcsi és egyéb ruhadarabok miatt vagy szimplán a villamoson jobban lehet hallani a mellettem állót mint engemet, így valami olyasmi kéne ami közelebb van a szájhoz.
-
BullZeye
veterán
válasz #16820480 #33129 üzenetére
Olcsóbb kategória, drágákkal már megjártam, jelenleg egy 8 dolláros ebayes Samsung EHS44ASSBE headsetet használok, mert a picit drágább noisehush NX80 2 hét alatt megadta magát 2 fronton is (csatlakozó, aztán mikrofon) és nem mellesleg semmi basszus nem volt benne. Viszont a 8 dolláros samsung headset kezdi beadni az unalmasat, ezért keresek valami jobb alternatívát az olcsóbbik szegmensben.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Sajnos a Sennheiser low end darabjai mellett nagyon elment az idő. Nagyon feljött a konkurencia.
Ott tartunk hogy a 3-4 ezres fülesek oda vissza elverik a 10-15 ezres Sh-kat.Az 500 Ft. valóban nem reális ár érte. Azt csak az álapota miatt értettem.
Amúgy mostanában nincs túlzottan dícsérve itt sem meg máshol sem. Igazából az egy dolog ami mellette szól a neve...
Azért a 67-es mustangot ne keverjük ide.
-
sch_a
addikt
válasz balazs1022 #33131 üzenetére
A fejhallgatóm is Maxell, azt is hasonlóan olcsón vettem, szintén best buy-ként volt emlegetve. Úgyhogy bízom benne, hogy meg fog felelni.
-
Kobe
veterán
válasz Ati1979 #33125 üzenetére
Az az 500 forintos gyatra hangminosegu cucc a maga idejebn a 10-12k-s atlagaraval minden nevesebb oldalon, tobbek kozott is a forumon is szarra volt dicserve ertem en hogy azota lement par viz a dunan, de egy 67-es mustangrol sem mondjuk hogy szar mert nincs benne legkndi, bezzeg a 2007es verzioban meg van.....
-
sch_a
addikt
válasz balazs1022 #33128 üzenetére
Na ez jó lesz, köszönöm! Olcsó, és ráadásul PPP-s átvétellel ingyenes a szállítás.
-
törölt tag
válasz BullZeye #33120 üzenetére
Van több lehetőség is. Attól függ mennyit szánsz rá. Mondjuk Meelec M6p, Soundmagic E10 (elvileg van belőle headset), vagy kicsit feljebb lépkedve Klipsch S4, meg volt valami Beyer is hasonló átban MTX101 talán, most volt a fórumban, lapozz vissza kicsit.
Ebből szerintem talán a Klipsch lenne leginkább jó minőség, és neked megfelelő hangzás. Vagy esetleg egy Shure SE215+headset kábel (ahogy én csinálom), csak az kicsit drágább.[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
-
sch_a
addikt
válasz balazs1022 #33124 üzenetére
Értem, köszi. MM 80km-re van legközelebb sajna. Netes rendelésnél meg +1500 az alap, kiszállításnál. Én meg pont hogy szeretném olcsón megúszni. Na mindegy, akkor keresgélek még.
-
BullZeye
veterán
válasz balazs1022 #33124 üzenetére
Hagyományos kiosztású (nem nokia). Amúgy THL W7S és THL W8.
-
Ati1979
veterán
válasz balazs1022 #33121 üzenetére
Nem azt mondom, hogy annyiba kerül hanem annyit ér kb. használtan sérült kábellel.
Ehhez hozzá kell venni az elég gyatra hangminőséget is.
2-3k ért jobb füleseket lehet kapni. -
balazs1022
őstag
Hát én Debrecenben láttam a MediaMarktban (a szolnokiban nem) de ott is 4000 fölött volt. Szal sztem úgy a legjobb ha internetről rendeled. Ahogy nézegetem egyre jobban megy fel az ára.
De lehet tud vki ajánlani valakit itt a fórumon akinek van eladó.BullZeye: milyen típusú telefonhoz kell?
[ Szerkesztve ]
-
sch_a
addikt
Ez a Metallics megtalálható Tesco és társainál? Vagy tudtok esetleg olyan webshopot, ahonnan ingyen kihozzák?
-
BullZeye
veterán
Ez nem headset, hanem fülhallgató, engem konkrétan telefonhoz headset érdekel mikrofonnal.
-
BullZeye
veterán
Mi az aktuális best buy headset tiszta és erőteljes basszussal?
-
Ati1979
veterán
válasz balazs1022 #33116 üzenetére
Olyan állapotban, meg a füles egyéb képességeit is figyelembe véve szerint kb. 500 forintot érhet.
-
Zoli133
addikt
válasz balazs1022 #33116 üzenetére
Nem járnál vele jól...
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Kobe
veterán
válasz balazs1022 #33114 üzenetére
mivel a zacskoja mar szetmalloban, a kabelezese szetjovoben, szerintem meg hasznalom amig tudom , de mielott hazamegyek helyben szeretnek szerezni vmi utanpotlast helyette......aztan kuka. Szolgal mar egy ideje (kb 4-5 eve). Most azsiaban vagyok, abban remenykedek hatha itt talalok jo aron valamelyik jobbfajta kinai gyarto kinalatabol egy jo kis darabot, olcsoert
-
Kobe
veterán
sziasztok
Sennheiser CX300asom elkezdett szetjonni, helyette keresnek valamit max 10K korul. Htc One X + Poweramp kombinacion hasznalnam, cska es kizarolag rockzenehez.
Brainwavz R1-est lattam, hallottam, nekem annyira nem fekszik sem a hangzasa, sem a kialakitasa, valami hagyomanyosabb agybadugost keresnek, lehetoleg hasonloan rugalmas szilikonos kabellel mint a cx300as
-
balazs1022
őstag
Hali! Van valakinek szolnokon maxell metalicsa? Es megtudna nekem elobe muatattni? Mar 1 eve kvancsi vagyok h milyen lehet.
-
Alg
veterán
Brainwavz és soundmagic lelőhely: Mp4nation
Vsonic (és sok egyéb) lelőhely: Lendmeurears
Meelec gyártói weboldal"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz sotetlovag97 #33107 üzenetére
Amikről itt szó esik:
Vsonic
Meelectronics (Meelec)
Soundmagic
BrainWavz
Shure (nekik azért van nevük is, inkább 25K+ kategória, de a hangja alapján is oda való)"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
sotetlovag97
tag
válasz sotetlovag97 #33076 üzenetére
A xears márkán kívül tudnátok mondani valmilyen más márkét ami nem olyan "hires-neves"?
Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni…
-
dudika10
veterán
válasz gyenesmartin #33105 üzenetére
Jah... anyagkoltseg (cirka 300HUF altalaban) azon felul meg ahogy a megrendelo gondolja.
Szerintem inkabb arrol van szo altalaban, hogy mar ugyis kidobta volna, tan mar vett masikat is, igy minek rohamgaljon...10k+-os kutyuket nem is szoktak itthagyni. Parezer forintos van csak.
Tobbiknek: anyagi karom nem nagyon van. Ha felraknam oket 5-600 forintert aprora, szerintem gyorsan elvinnek oket (bar utobb is ezt gondoltam, aztan megmindig nalam van a sony mdr77-es...).
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Ati1979
veterán
válasz dudika10 #33102 üzenetére
Oda kell írni, hogy max. 2 hétig tartod aztán értékesíted. Sokan szeretik játszani a hülyét utólagosan, hogy nem is úgy volt, meg ő át akarta venni stb....
Szerintem add el ezeket is, ne várj senkire. Legalább a ráköltött összeg megtérül...
Szörnyű milyen pitiáner emberek vannak...
(#33103) contaxg
+1 -
contaxg
veterán
-
dudika10
veterán
válasz Ati1979 #33101 üzenetére
Az teljesen más projekt volt.
De lehet ezek is úgy fogják végezni... Egyelőre még tartogatom őket, hátha egyszer meggondolják a tulajok magukat...
Sokan egyetlen egyszer jelentkeznek be, privátra így nem válaszolnak, email címük nincs, telefont nem veszik fel, vagy ha fel is veszik, akkor azt mondják, hogy már nem kell nekik... Hát mit csináljon így az ember?
És a legszebb, hogy néha 1-2 ember fél-1 év után meggondolja magát, és keresi a 2.000 forintos fülhallgatóját...[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest