-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
raven12
senior tag
Na, Zoli133 jóvoltából (ezúton is köszi!) szereztem Shure illesztékeket, úgy érzem, eljött az ideje egy Brainwavz B2 updétnek. Hosszú lesz, bocs
Kaptam szilikont és foam-ot is (Black Olives). Na már most, a szilikont azt valami eszméletlenül nehezen lehet rászenvedni, a mediumot meg még nehezebben, 5 perc után valahogy ráment, le is dobta, mert nem nyomtam eléggé rá A nagy is alig, és az meg már túl nagy volt a bal fülembe, így sajnos a hangjáról nem nagyon tudok beszámolni.
Érdekességképpen a B2 vetőcsöve állítólag 2,5mm (head-fin láttam), de a Shure SE215-é (meg gondolom majd az összes SE ilyet használ) még kisebb. Ezért is nem igazán ment rá a szilikon, de a Black Olives is nagyon szorul, még jobban, mint a Comply (de így is felcsúszott a vetőcsövön, nem akadt meg a dudoron, ahol meg kellett volna, mint azt hobbyone mondta), így féltem is pont emiatt, nehéz leműteni, ha nem akarom szétroncsolni.
Nos, Black Olives: a medium kisebb, mint a Comply medium (T széria). Egyébként utóbb már úgy próbálkoztam a Comply-al, hogy megfordítottam, és úgy tettem rá, így rögtön az indulókerülete nagyobb, kicsit jobban is illeszkedett, hangban nem észleltem különbséget.
Természetesen Black Olives-ből a nagy lett az igazi, hatalmasnak tűnik, de belement a fülembe és nagyon jól kitöltötte (pedig állítólag nekem szűk a hallójáratom). Ennél fogva természetesen még jobban izolált, mint eddig. De nem tudom elhinni a sztorikat, hogy valaki alacsony-normális hangerő mellett még zajos környezetben sem hallott semmit a külvilágból, kiváltképp, amikor épp nem szól a zene. Nem hiszem, hogy ez minden frekvenciatartományra igaz. Én az autó klímáját hallottam kicsit sípolni, meg a zötykölődést, a vonatból meg ma szinte semmit sem, pedig nyitva volt az összes ablak és bizony volt szélzaj, természetesen zene nélkül azért csak részben tompít.
Tartósság: nem érzem túl tartósnak, jó, tényleg van valamilyen felületi kiképzése (talán az anyagából fakad), de nem sokkal könnyebb a tisztítása, és a belső csőtől is elválik, ha a szivacsnál fogva akarod lehúzni, nem használ neki, hogy B2-vel van használva Viszont nem érzem nehezebbnek behelyezni a fülbe a Comply-nál, ez is elég puha.
Hangkarakter: na nem jöttek meg a mélyek Talán, talán egy hangyányit több van, de nem mernék rá megesküdni, semmiképpen nincs nagy különbség. Ami viszont megjött, az a felsőbb tartomány, amit a Comply sajna elnyel. Azt mondanám, hasonló a szilikonhoz, csak sokkal kényelmesebb és jobban izolál.
Szóval jobban tetszik, mint eddig bármi, majdnem azt mondhatnám, összejött minden. A behelyezés se tart már idegölően sokáig.Kíváncsiságból meghallgattam újra a régi Xears XR120Pro-t. Érdekes, kicsit ellentmondásos lesz, amit írok, de én tényleg így éreztem. Szóval a Xears tényleg jó hangú, de fakó volt a Brainwavz B2-höz képest. Több benne a mély, mégis a B2-t éreztem melegebbnek és életteltelibbnek, ami kicsit furcsa. Aki azt mondja, hogy a Xears V karakterű, az szerintem téved, van magasa rendesen, de közel sem annyi, mint a B2-nek (bár a B2-nek nem találtam freq grafikont, meg több referencia nélkül nem tudom megítélni, magaskiemeléses-e, vagy csak irtóan lapos). A közepe tényleg jó viszont a Xears-nek. Soundstage meg szinte nulla.
Ami viszont elég áldásos volt, az a behelyezés könnyedsége, meg, hogy mennyire nem kellett tisztítani. De tényleg, nem tudom, a szűk Sony hybrid illeszték tette-e, de 1 év alatt elenyésző mennyiségű fülzsír jutott bele, a B2-t meg pár nap használat után simán lehet tisztítani, sajna a vetőcső belsejében a szélén is előszeretettel megül.
Amiről talán még nem írtam, hogy Sony Hybridbe ne vessetek nagy reményeket, igaz, az enyém utángyártott de élből nagy volt rá.Ami még érdekes: volt alkalmam kipróbálni egy Shure SE215-öt, szintén Zoli133 jóvoltából. Először furcsa volt, de aztán rájöttem, hogy kell betenni, és komolyan mondom, úgy bepattant egy pillanat alatt a helyére, hogy csak néztem. Gyönyörűen bele a fülkagylóba, ott meg is ült Viszont nem megy olyan mélyre, mint a B2. Talán úgy lenne a jó, ha a vetőcső dudorán megülne az illeszték, vagy valami tripleflange-el, de nekem a B2 után nem ment elég mélyre, és nem is izolált tökéletesen (azért a B2 szintjét így is majdnem elérte ). Hangra sok mindent nem tudok mondani, amíg fél percig hallgattam , addig talán az első benyomás, hogy a B2-höz képest (nekem) már kétségbeejtően kevés a magas, és több a mély (milyen meglepő), de hogy mennyivel is igazán, azt sajnos nem tudom megmondani, mert éppen akkorra sikerült bedugítanom az egyik fülem, úgyhogy hétfőig félsüket voltam
Amire még rájöttünk, hogy a B2-nek nagyon könnyű és nagyon hajlékony a kábele, főként az SE215 gyári kábeléhez mérve.Még úton van egy occsó tripleflange, arról majd írok, hogy milyen, de eddig egyértelműen a Black Olives volt a legjobb (aztán ha kipróbálnék más Comply-t, nagy méretben, lehet megváltozna a véleményem, csak nekem nem éri meg a pakkonkénti 7-8000Ft-ot.).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ZIDOO médialejátszók
- War Thunder - MMO Combat Game
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Ingatlanos topic!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Villanyszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- További aktív témák...
Állásajánlatok