Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- PlayStation 5
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- World of Tanks - MMO
- EAFC 25
- RoadCraft - Akár négyen is játszhatunk a teljes változattal
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- S.T.A.L.K.E.R. - StalkerSoup és Narodnaya Solyanka
- Előrendelői előzetesen a WUCHANG: Fallen Feathers
Új hozzászólás Aktív témák
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Juhaszatti #57 üzenetére
És neked nem tűnt fel, hogy manapság a játékok dugig vannak mikrotranzakciókkal és szanaszét vannak fragmentálva DLC-kel?
-
Wesder
titán
válasz
Juhaszatti #57 üzenetére
Engedd el, jobban jàrsz.
-
Juhaszatti
addikt
"Ha a Netflix párhuzamot nem értetted, akkor nézzük a Sonyt. Sokkal nagyobb a felhasználó bázis, mégis nagyság rendileg ugyanannyiba kerül egy játékosnak azon a platformon játszani. Miért áraznak hasonlóan? Egyszerű. Ha a platform üzemeltetője olyan pénzt hagy a zsebedben, amit el tudtál volna költeni, akkor rosszul végezte a munkáját."
Az árazás iparági sztenderdek szerint megy. Nem tűnt fel, hogy a 90-es évek óta mindig mindenhol 60-80$ körül ment egy teljes árú játék?
Akkor viszont mindenki rosszul végzi a munkáját ebben az iparágban a logikád szerint, hiszen így nem adhatnák évtizedekig ugyanazon az áron a játékokat, mert pénzt hagynak vele a zsebünkben. Rég le kellett volna követniük az inflációt, és bőven 100$ felett kellene lennie egy teljes árú játéknak.Szóval nem, nem ilyen egyszerű, és továbbra sem érted. Nem az a lényeg, hogy egy ember mennyit költ, vagy hogy egy embernek mennyi marad a zsebében. Ez a befektetőt sem érdekli. Az a lényeg hogy összesen mennyit költenek, és hogy azt a pénzt náluk költsék el.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Juhaszatti #55 üzenetére
A felhasználók konkrét számait még a Microsoft hivatalos annual report-jában sem találtam meg. És itt most olyanra gondolok, amiben az is látszik, hogy milyen módszerrel számoltak, és nem a szokásos "örüljön a befektető" című éves grafikonra.
Ha a Netflix párhuzamot nem értetted, akkor nézzük a Sonyt. Sokkal nagyobb a felhasználó bázis, mégis nagyság rendileg ugyanannyiba kerül egy játékosnak azon a platformon játszani. Miért áraznak hasonlóan? Egyszerű. Ha a platform üzemeltetője olyan pénzt hagy a zsebedben, amit el tudtál volna költeni, akkor rosszul végezte a munkáját. Aminek a befekető nem örül. Így már érted? A beetetési időszak is véget ért már, ezt a többszöri áremelés elég egyértelművé tette.
-
Juhaszatti
addikt
"Imádom, amikor ilyen tök random oldalakat osztanak meg velem, amiket most látok életemben először, és elvárják, hogy kezeljem megbízható forrásként."
Egész nyugodtan hozhatsz (szerinted) megbízhatóbb forrást cáfolatként.
"Amúgy meg nem tudom, hogy vág ide a TELJES piac növekedése."
Úgy vág ide, hogy a Gamepass ezen a piacon működik. Ha növekszik a piac, akkor növekszik a célközönség is."Mit látsz pl. a streaming platformok esetében? Olcsóbban adják, ha több a felhasználó? A Netflix a legnagyobb. A logikád szerint akkor miért nem a legolcsóbb?"
Nem azt mondtam hogy két platform közül az az olcsóbb ahol több a felhasználó. A logikám szerint szóba se került ilyen.
Azt mondtam, hogy nem 1 emberre vetítve kell magasabb profitot elérniük mint korábban, hanem összességében. Senkit nem érdekel hogy Átlag Józsi mennyit fizet a játékokért. Az a lényeg, hogy mennyi a profit a negyedév végén. -
rottenbull
senior tag
Ez szinten egy komoly ervelesi hiba, es egyben csapda is szamodra, hogy megprobalod atforditani az en terfelemre az indoklas hianyat. A helyzet az, hogy meg mindig varom a szamszerusitett tenyeket, hogy hol a vizvalaszto a sokat vagy keveset jatszok kozott. Mikortol eri meg es mikortol nem. Persze mindig ott a lehetoseg, hogy belasd ami szamodra nem megfelelo az nem biztos hogy nem is jo uzlet.
-
BE4GLE
aktív tag
Naugye. Akkor téged is rávettek valahogy, hogy olyasmire költs, amire eddig nem költöttél. Amúgy nincs ezzel baj. Csak kezeljük helyén a Game Pass-t. Ez nem a spórolásról szól. (Onnan indultunk, hogy a Game Pass-ban ingyen van a Black Ops.) A Game Pass valójában egy luxus cikk. A kényelemről és az egyszerűségről szól. És ennek az árát meg kell fizetni.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Juhaszatti #47 üzenetére
Imádom, amikor ilyen tök random oldalakat osztanak meg velem, amiket most látok életemben először, és elvárják, hogy kezeljem megbízható forrásként. Amúgy meg nem tudom, hogy vág ide a TELJES piac növekedése. És attól, hogy több az előfizető még nem fognak neked egy szolgáltatást olcsóbban adni. A fogyasztó zsebéhez mérik az árat. Ami jellemzően a legmagasabb összeg, amit még ki tudsz fizetni. Nem azért, mert ki akarnak veled szúrni, hanem azért mert első sorban a befektetőket kell kiszolgálniuk, és elérni a megcélzott profitot. Mit látsz pl. a streaming platformok esetében? Olcsóbban adják, ha több a felhasználó? A Netflix a legnagyobb. A logikád szerint akkor miért nem a legolcsóbb?
-
Hová tűnt Hellaflush kolléga? Mennyire lett lebutítva XSX-hez képést?
-
Juhaszatti
addikt
Azért ez nem olyan nagy talány, egy még mindig folyamatosan bővülő piacon.
Nagyságrendekkel többen játszanak most, mint akár csak 5 évvel ezelőtt. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Juhaszatti #45 üzenetére
Nahát! Új játékosok? Hát ők meg honnan a fenéből kerültek elő?
-
Juhaszatti
addikt
"Eleve nem értem miért hiszed, hogy a világ egyik legnagyobb cége szándékosan csökkenteni akarná a bevételeit. Ha a játékosok spórolnak az automatikusan bevételcsökkenést okoz. Nonszensz."
Attól hogy egy játékos kevesebbet költ most mint előtte, nem csökkennek a bevételeik, ha sokkal több játékost vonzanak be ezzel a modellel, mint ahány vásárlójuk volt korábban. Ha előtte kevesebben fizettek többet, most pedig többen kevesebbet. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
rottenbull #43 üzenetére
"Nem koltok tobbet, pont az ellenkezoje igaz."
Valóban? És úgy gondolod, hogy ez a többségre is igaz? Tegyük fel, hogy így van. Miért akarná a Microsoft, hogy kevesebbet költs?
"Szamszerusiteni kell a kijelentesed, maskulonben semmit nem er."
Te se írtál konkrét számokat. De ha a számok érdekelnek, nézd meg a legutóbbi MS reportot. Az lehet, hogy hardware eladásban gyengébbek, de ami a Game Pass-t illeti, köszönik szépen jól megvannak. Eleve nem értem miért hiszed, hogy a világ egyik legnagyobb cége szándékosan csökkenteni akarná a bevételeit. Ha a játékosok spórolnak az automatikusan bevételcsökkenést okoz. Nonszensz.
-
rottenbull
senior tag
Nem koltok tobbet, pont az ellenkezoje igaz. Sokkal kevesebbet koltok. A GP elott is volt elet. Van osszehasonlitasi alapom. Szamszerusiteni kell a kijelentesed, maskulonben semmit nem er. Biztos van, akinek az elofizeteses modell nem megfelelo. A nem sokat jatszik meg az en dontom el mivel jatszok ervelesi szempontbol politikusi magassagokban jar. Mint GP elofizetonek, nekem sem mondja meg senki, hogy mivel jatszok. Amiket korabban irtal a sajat szempontodrol az teljesen ertheto. Sajnos beleszaladtal abba a gyakori hibaba, hogy masoknak nem felel meg a te nezopontod es ellenervek hianyaban elohuztad a nem eri meg anyagilag kartyat. Ez viszont konnyen tamadhato, mivel tudjuk a jatekok arait es a GP elofizetes koltseget is.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
rottenbull #40 üzenetére
Mellesleg ha átlag 5-6 játékot fejezel be, akkor tuti nem csak day 1 relese-ek vannak köztük, hanem olyanok is, amiket megvehettél volna akciósan. És mivel non-stop fenntartottad az előfizetésed, nem te döntötted el, hogy neked mennyit értek ezek a játékok, hanem a Microsoft. És az általuk meghatározott ár mindig magasabb lesz, mint amit a te fogyasztói döntésed (a vásárlás) meghazározott volna. Hülyék lennének olcsóbban adni.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
rottenbull #40 üzenetére
Ne játék darab számra nézd. Én is nagyjából ennyi játékot fejezek be évente. A különbség az, hogy én sokkal kevesebbet költök, én döntöm el mivel játszom. Vagyis a Game Pass kinálatán kívül is játszom. És nem pazarolom az időmet olyan játékokra amiket nem vennék meg. Ezért kevesebb a megkezdett, befejezetlen játékom és jóval kevesebb az össz játékidőm. Azt, hogy képes vagy egy a magánélet-játék egyensúlyt megtartani nem tudom megmondani. (Akár naponta több órát is játszhatsz. Magánügy.) De amennyiben igyekszel megtartani az egyensúlyt, garantáltan többet fogsz költeni az előfizetéssel, mintha vásárolnál volna. Ha nem így lenne, nem létezne ez az előfizetéses model.
-
rottenbull
senior tag
Mi az a sokat? Tudod szamszerusiteni? En 5-6 jatekot fejezek be egy evben, mind GP-ben van vagy jon oda. Ezek mellett fut par idonkent, amibe csak belenezek. Mivel Ultimate-re fizetek, igy PC-n is lefedi nagyreszt az alkalmankenti jatekot, nem csak boxon. Boven megeri. Szoval mi az, hogy sokat?1 jatek evente?
-
BE4GLE
aktív tag
Ha valóban általánosságban beszélnél, akkor belátnád, hogy nagyon szűk az a kör, akit minden day 1 release érdekel. És még ha van is ilyen játékos, az ideje annak sem korlátlan, tehát fogyasztani is csak korlátozott mennyiségben tudja őket. És hiába kerül be egy számára érdekes day 1 release, ha még az előző kettő-három játéknak sem ért a végére. A havi díj pedig így is úgy is le lesz vonva. Akkor is ha a backlog-logja egyre hízik és valójában semminek sem ér a végére. A vásárlással ez kapásból jobban kezelhető. Addig nem vesz új játékot amíg az előzőket nem fejezte be. És mire lesz ideje játszani egy másikkal addigra annak az ára is csökken.
Phil azt is elmondta, hogy az előfizetők többet játszanak, mint korábban. Nem nehéz rájönni, hogy miért. Versenyt futnak az idővel. Ha nem játszanak sokat, a Game Pass kidobott pénz.
-
Wesder
titán
"Úgy sem éri meg"
Neked lehet hogy nem, de én àltalànossàgban beszéltem róla.
A Day1 content nagyon erős jelenleg.
Egy Expedition 33, DOOM: TDA, THPS3+4 màris tőbbe kerül egy embernek, akit mind3 érdekli, mintha befizetne GamePass-re teljes àron.Az idén megjelenő, és még be nem jelentett 1stparty-t nem is említem inkább.
"Ha nem költenél többet, nem erőltetné a Microsoft az előfizetési modelt. Ezt józan paraszti ésszel ki tudod logikázni."
Ez is csak abban az esetben igaz, hogy ha katalógusból csak azzal az egy játékkal játszol, de ki az a hülye aki egy játékra bent hagyja az előfizetést?
Phil is megmondta hogy ha csak évi 1-2 játék érdekel, akkor a GamePass nem neked való, és inkább vedd meg a játékot.
-
BE4GLE
aktív tag
Úgy sem éri meg mert:
1. Nem érdekel minden játék ami a Game Pass-ban van
2. Ami érdekel, nincs benne, vagy csak évekkel később kerül bele
(És mire bele kerül már rég akciós annyira, hogy inkább érdemes megvenni)Ha mégis van olyan Game Pass day 1 release , ami érdekel akkor sem éri meg az előfizetést fenntartani. Érdemesebb egy hónapra előfizetni és lemondani. Ha esetleg olyan játékról van szó, ami hosszabb ideig leköthet, akkor megintcsak megvenni érdemes. Hiszen előfizetés mellett minél többet játszom vele annál drágább lesz nekem az adott játék. Pl. a Forza 5-tel a mai napig játszom, és mára egy kisebb vagyont ráköltöttem volna, ha anno nem vettem volna meg.
Ha nem költenél többet, nem erőltetné a Microsoft az előfizetési modelt. Ezt józan paraszti ésszel ki tudod logikázni. És arra is szeretnének ösztönözni, hogy többet játsz. Akár olyan játékokkal is amit egyébként meg se vennél. És bár így valóban találhatsz pár érdekes játékot, az időd zömét megkezdett majd félbehagyott játékok fogják kitölteni. És mint tudjuk jóból is megárt a sok. A játékból is...
-
Wesder
titán
válasz
Roland861010 #33 üzenetére
A himihumi hàtsópakisztàni lopott kód nem szàmít.
-
BE4GLE
aktív tag
Amiért havonta 5490 forintot fizetsz, az nem "ingyenes". Én pl. összeadtam a tavalyi és az azt megelező évi XBOX kiadásaimat. Drágábban jöttem volna ki az Ultimate tagsággal. (Mivel én mindig akciós játékokat veszek.) Arról nem is beszélve, hogy a Game Pass esetében más dönt arról mit kapsz a pénzedért cserébe. Vásárlás esetében viszont a döntés a te kezedben van.
-
callmeakos
veterán
Vicces, hogy évekig csorgattam a nyálam a Horizonokra PS tulajként, aztán tavaly Novemberben túladtam a PS5ömön, hogy abból is finanszírozzam al első PC-met, erre egy hónappal később bejelentik ezt a verziót
Durva belegondolni tényleg, hogy egy ekkora Microsoft húzócím eljuthatott a "konkurenciához", még akkor is, ha ma már lényegében nem léteznek olyan korlátok mint régen.
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Én orric-nak választoltam, hogy a cikkben van, hogy van 60fps mód, ami ő "számon kért" rajtam.
Ő mindig is segített nekem számtalan privátban, nem is értettem a hsz-ének a hozzállását, soha nem volt gondunk egymással. Nekem segített mindig, nem tudok rosszat mondani róla."Nem támadásnak szántam csak nem értettem a 30fps témát, mert a játékban alapból van 60.
-
Chapel
addikt
Kiemeltem egy mondatot a cikk szerzőjétől és bennem van a hiba?
Én orric-nak választoltam, hogy a cikkben van, hogy van 60fps mód, ami ő "számon kért" rajtam.
Ő mindig is segített nekem számtalan privátban, nem is értettem a hsz-ének a hozzállását, soha nem volt gondunk egymással. Nekem segített mindig, nem tudok rosszat mondani róla.
Nem nincs konzolom, de itt nem is ez volt a lényeg hanem hogy van 60fps módja a gamenek vagy nincs. Cikk szerint van. Ennyi, semmi több.
Élni és élni hagyni, de a fába is bele lehet kötni, nyílván...
Felesbandi: Oké, akkor mi a next gen? A szószoros értelmében?
Egy új generációs konzol akkor nem "next gen"?PS5 nem next gen a ps4-hez képest?
Mindegy, nem érint, ha az így van nálatok, legyen így, valóban nem érint, csak meg akartam érteni valami más szemszöget, mert orric vérbeli pc/konzol master race player és nem tudtam hova tenni hogy ha cikkben "A" szerepel miért volt ez a hsz, hogy nincs is olyan...az élet túl rövid. MIndenki élvezze amit akar. -
Scholes9
nagyúr
Szerintem a Crew Motorfest is nagyon jó játék, számomra kb. ugyanolyan jó, mint a Forza Horizon 5. De biztosan megveszem PS5 Pro-ra is, mert egyszerűen élvezetes vele játszani, XSX-en sokat ment anno
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Roland861010 #1 üzenetére
Miért?Mennyibe kellene kerülnie egy új platformon? Ingyen?
Anno XSXen szarrá játszottam.Régen volt. PS5ön is megveszem majd, mert egyszerűen nincs a piacon ehhez fogható arcade autós játék. -
lmno
őstag
válasz
Felesbandi #19 üzenetére
*2020 végén
-
Felesbandi
senior tag
PS5 es XSX 2019 vegen jelentek meg kb 200k-ert. Kozepkategorias videokartyat veszel ennyiert. A PS5 Pro se next gen, csak kicsit felpumpalt PS5 es tovabbra se kerul annyiba, mint egy felsokategorias videokartya.
Erre itt van ez a jatek, ami eleg jo latvannyal tol ki 4k-t zokkenomentes 60 FPS-sel egy alap PS5-on is, erre ugy teszel, mintha a 60fps valami ritkasag lenne a mostani konzolokon.
-
cami][us
senior tag
Gondolom az Activision Blizzard felvásárlásában volt benne ez a port, ha közvetve is.
-
Chapel
addikt
"ugyanúgy kapunk egy 60-nal száguldó Performance, és egy 30-cal pöfögő Quality opciót."
Cikkből idézve. Ez nekem 60 fps módnak tűnik
Egy 2024-es csúcs konzoltol 60fps extrém kérés? Én ebbe nem szoktam bele menni; sőt mindig is úgy voltam hogy mindenki élvezze ami neki jó.
adamssss: Persze csak hát ez ugyan az mint ahogy az nv minden kártyára rányomja nagybetűkkel a "4K" feliratot, legyen az valami ami nyílvánvalón nem arra termet. -
lmno
őstag
válasz
markknight #9 üzenetére
Semmi köze a 2 játéknak egymáshoz, azonkívül hogy autók gurulnak mindkettőben.
-
hogabesz
aktív tag
Nem biztos, hogy a GT-t kell felhozni ellenpéldaként. Ott van a Motorfest PS-re is, ami - nyilván nem egy FH szint - kifejezettem jó arcade autós játék lett.
-
markknight
veterán
Az biztos, hogy PS-en aratni fog a játék, mert ez a steril már-már lelketlen Gran Turismo nem elégíti ki a nagyközönséget. Engem legalábbis marhára nem. Fel kell kötni a gatyát majd azon az oldalon ha villantani akarnak.
-
Felesbandi
senior tag
Van 60fps mod benne... Mutass barmilyen nyilt vilagu konzolos autos jatekot, ami 60fps-sel jobb latvanyt hoz ossze.
Amugy nyilvan nem fut minden jatek 4k/120fps-sel (de van ami igen), ha arra optimalizalna minden fejleszto akkor meg azert menne a siras, hogy semmi grafikai fejlodes nincs csak felbontas es FPS huszarkodas. Ha neked kell minden AAA jateknal a 4k/120fps, ajanlom neked az 1 millio folotti PC-ket, a 2019 vegen megjelent 200 ezres konzoloktol ezt elvarni hulyeseg.
-
Gomez86
őstag
"A Forza Motorsport tehát a komoly szimulátor (a hang, amit hallasz, az rFactor2-hívők sziszegése), a Forza Motorsport pedig a bulis, nyílt világot használó, arcade kezelésű mellékszál – amelynek népszerűsége mára alaposan a nagytestvéré fölé nőtt. "
3. bekezdés.Először is a Forza Motorsport nem komoly szimulátor. Soha nem volt az. Ezt a készitők is elmondják minden résznél, pont azért hogy ne kelljen hitvitának lennie mint hogy akkor most járt-e vízen Jézus, vagy szimulátor-e a Forza MS. SimCade-nek hívják ezeket a játékokat, ahol bizonyos dolgok fizikája szimulálva van, de bőven elég megengedő ahhoz hogy lehessen mondjuk kontrollerrel játszani. Nem létezik olyan ostoba kiadó aki szimulátort csinálna konzol megjelenési címnek.
Másrészt pedig a második tagmondatban Forza Horizon szeretne lenni.
Mondom ezt úgy hogy az utolsó részen kívül mindegyik Forza Motorsport rész megvan, és a Horizon 5-öt is megvettem ökörködni, miközben van PC-m amin szimulátorozok.
Amúgy szuper a cikk
, és én külön örülök neki ha elmúlik a platform exclusive fogalom a játékos világból, mert nem hasznos (a játékosoknak).
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ezt úgy mondod mintha nem lenne 60FPS mód a játékban.
Ne legyünk már ennyire ilyenek. A játék kvázi hibátlan technikailag is és mondom ezt úgy hogy nem vagyok nagy autóverseny rajongó. A 4k/120fps meg még mindig csak marketing duma (vagy 4k, vagy 120fps, de még 8K game is van rá ha nagyon kötekedni kell), de így 5 évvel a konzolok debütálása után folyamatosan ezt felhozni már kicsit unalmas szerintem.
-
BE4GLE
aktív tag
+1
Autós játéknál valóban értelmetlen a 30fps grafikai beállítás. Túlságosan megnöveli a késleltetést, is így rontja a reakcióidőt. Vannak műfajok ahol a 30fps még elmegy, de ez nem az. Akinek van egy kis esze, 60fps-en versenyez. Mellesleg tök értelmetlen a 4k ha cserébe brutális motion blurt vagy kénytelen használni, hogy simának látszódjon a 30fps. Az elmosott kép nem lesz élesebb.
-
Chapel
addikt
válasz
Roland861010 #1 üzenetére
...és 30fps MÉG MINDIG egy több éves game a mai csúcs konzolon.
A dobozon meg bőszen 4K 120fps -
Roland861010
veterán
24k egy 4 éves játékért egy vicc.
Persze ez a PS tulajoknak akik nem rendelkeznek PC-vel biztos új lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Az utóbbi évek legnagyobb sikerű Xbox-exkluzív játéka most nagyszerű formában, minden extra tartalommal ellátva, sőt, kicsit megszépülve látogatott át PlayStation 5-re.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest