-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz Silent77 #56555 üzenetére
Szerintem teljesen rendben van!
Nálam egy hasonló, egy "mezei", 5€-s USB-3-as csatolóval:A két alsó sor eltérései nálam meglepőek, de nem tragikus. Az én értékeim a rosszabbak, de nem veszek észre a használat közben lassú műveleteket.
Megnézem majd kíváncsiságból, hogy ugyanezzel az SSD-vel az alaplapi SATA-ra csatlakozva milyenek lesznek a sebességeim![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Vigneau #56579 üzenetére
Ó hát nem tűnik rossznak ez az XG8-as sem! Igazán nincs mit a tippért, legalább ez is kicsit előtérbe került. Köszi a screenshotot róla.
Azzal az adattárolóval még húzhatod az időt, mert ez a Micron 5100 ECO 3.84TB is egy igen strapabíró darab, hasonlóan a Samsung PM883-hoz. És jól látod, adattárolásra tök felesleges a PCIe 4.0, persze kerülhet még az is olyan gépbe, ami kihasználja a pluszt.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Vigneau
félisten
válasz ubyegon2 #56504 üzenetére
Íme, itt is van a Kioxia XG8 2TB:
Idővel adattárolónak nézek majd még egy 4TB-s modellt - bár erre szvsz egy (talán hűsebb) GEN3 is bőven elég -, ha megszelídülnek az árak ismét. Ezt a feladatot most egy SATA-s Micron 5100 ECO 3.84TB látja el.
Köszönöm szépen a tippet! Végül a fejlettebb NAND Flash (BiCS5 vs. BiCS4) miatt döntöttem mellette és maradt alul a WD SN810 2TB.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
félisten
válasz t72killer #56574 üzenetére
Az Axagon EEM2-UG2, amit linkeltem korábban, az írja:
Insert the M.2 SSD disk into this box and you can easily form a fast and compact external disk. The Box can be used with both computers and laptops, so with mobile phones and tablets with the OTG supporting function.
De az amazonos linkeden ha nem is írja, de az ott lévő képek között ezt találtam, szóval esélyes, hogy az is OTG supportos lesz!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
válasz Silent77 #56573 üzenetére
Örülünk, ha most már Te is így vagy ezzel! Én folyamatosan így vagyok ezzel, jelenlegi SK Hynix PC801 1TB SSD-met is itt ismertem meg gyakorlatilag, nem is bírtam sokáig ellenállni neki, pár hónapja vettem is egyet a Latitude 5520-ba, bár a gépet már odaadtam, az SSD-t azt átmentettem a jelenlegi notimba!
-
-
-
t72killer
titán
Az Ugreen USB/NVME házikóját használja valaki? Eddig elég jó tapasztalataim voltak a márkával, ilyet vennék az SN770 köré
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
félisten
válasz t72killer #56565 üzenetére
SN770 is teljesen jó lesz arra a célra, amire szánod, de középmezőnyben van, ha hamisítanak is WD-t, az tuti nem ez lesz.
Nem használok Windowst, de talán WD SSD Dashboard a saját managelő programja, azzal le tudsz csekkolni mindent. Asszem itt találod:
https://support-en.wd.com/app/products/downloads/softwaredownloads
-
t72killer
titán
válasz ubyegon2 #56564 üzenetére
nna ez érdekes lesz, a projekthez megcsíptem ebayen 75 fontért egy kibontott WD BLACK SN770-et, képek alapján stimmel, azért amikor kézhez veszem alaposan letesztelgetem.
Milyen progikkal érdemes rápöccenni, hogy hamisítvány-e? (az itteni ebay ügyfélszolgálattal messzemenően meg vagyok egyelőre elégedve, ha vmit ügyeskedett volna az eladó eddig mindíg intézték a refundot)30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
félisten
válasz t72killer #56563 üzenetére
Sajna a külső SSD-nél még azt a kevés paramétert sem kapja meg a user, amit a belsőknél, de mivel már sok megbízható régi SSD gyártó is QLC NAND-ot rak a 2TB és afölötti méretű eszközeibe, esélyes hogy QLC lesz már a linkelt SanDiskben is.
Igen, ahogy írod is, a külön külső házas megoldás rugalmasabb felhasználást biztosít, plusz tudni fogod, mi van belül.
https://www.axagon.eu/hu/produkty/eem2-ug2
Nekem is egy ilyen ház van, ebben cserélgetem az NVMe SSD-ket, ha épp kiveszem valamelyiket a notikból.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz ubyegon2 #56562 üzenetére
köszi, még annyi kérdés, hogy ezek vajon QLC-k vagy TLCk? Igen, pont gyanítottam, hogy óccsóhússal csak óvatosan.
A külső tokos jó 5let, mert akkor alkalmasint könnyen átszerelhetem az ssd-t a gépbe, ha nem utazgatok. Látom vannak már mindenféle méretű tokok.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz t72killer #56556 üzenetére
Sajna neked hiába javasolnám az aprót, de érdemes szétnézni NVMe SSD-k között is plusz egy aluházas Axagon külső ház, bár igazán nem lesz úgy sem olcsóbb, hacsak nem vársz valami jó Amazonos akciót, én anno onnan vettem az egyik Samsung 980-at 10eft-vel olcsóbban, mint amit itthon vettem előtte pár nappal az Alzáról. Elég korrekt az a Sandisk külső SSD, amit linkletél, nagyon nem kapsz olcsóbbat ekkora kapacitással. Ami meg jóval olcsóbb lenne, azt kerüld el erősen.
-
félisten
válasz Silent77 #56560 üzenetére
Igazán nincs mit! Most már tudod, hogy érdemes ezekre vadászni, legközelebb ilyet veszel rendszer alá is, nekem már minden családi használatú notiban is OEM NVMe SSD-k vannak, de Sata-k közül is olyanokat lehet kifogni az aprón, hogy csak pislog az ember, ugyanez NVMe téren is.
Az összes jel szerint tényleg hibás lehet az a BX500, sajna belépő szintűeknél előfordul ilyen. Laikusabb koromban én is belefutottam egy ilyenbe, no azóta nem is azt néztem, hogy jó áron legyen, de nem is volt rossz döntés, például az 1TB Samsung 860 EVO-t 4 évesen jobb áron tudtam eladni, mint a még felbontatlan NVMe 1TB Samsung 980-at.
-
veterán
válasz ubyegon2 #56559 üzenetére
Köszönöm, utána beugrott, hogy már linkelted a sajátod.
Tökéletes lesz, azt bánom, hogy nem szerver m2-t vettem rendszernek is.
Rendszerhez Patriot VIPER VP4300 Lite 1TB került, játék + adatnak Kingston KC3000 NVMe 2TB + a friss PM883.gyanús, hogy a BX500 hibás, streamnél is akadt, akkor dobtam ki a gépből.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
félisten
válasz Silent77 #56555 üzenetére
Super! Nincs jelentősége ennek a screenshoton látható mérésnek, teljesen jó ez, amúgy is rengeteg tényezőtől függhet egy ilyen tesztelés. Amit linkeltem neked, az a mérés jóval hasznosabb, mivel ott látható egy folyamatosan végighaladó változatlan sebességérték, ami nálam eddig csak a Samsung SSD-inél volt meg. Ott is jóval alacsonyabb volt a write érték a gyári megadotthoz képest, de a terminalos parancssoros mérésnél teljesen rendben volt minden sebessége a PM883-nak.
Érdekességképpen nézd meg az ebben lévő képeket egy WD Blue 3D-ről...
Jó lesz ez, használd egészséggel jó sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
Lokii
aktív tag
válasz tasiadam #56508 üzenetére
Nekem is van, mondjuk nekem X2ben , szóval nem érné meg kiváltani nekem mert 1 satat tudnék használni helyette (boldog Karácsony boldog újévet mindenkinek). Helyette egyelőre 2 TBos valami lesz talán vagy azt/A2000ret expansion kártyába
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
t72killer
titán
Külső, USB SSD-ből milyet javasoltok? Ez tetszik, de kicsit drága (2TB)
-
veterán
válasz ubyegon2 #56495 üzenetére
Ma meg is érkezett.
Az már nem volt meg, de volt neki ugyanolyan hasonló paraméterekkel.
Nem tudom mennyire jó az eredmény, de nekem megfelel.
Köszönöm a segítséget UberMutant , ubyegon2 és a többiek.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Multibit
nagyúr
válasz AlexDaywalkr #56549 üzenetére
MLC-t már csak használtan kapsz. Néha ki lehet fogni kevéssé írt példányokat.
-
mcs
veterán
990 Pro 1 TB
SN770 1 TB game mode és pci-e 3.0
-
mcs
veterán
Áttéve az 1 terás 990 Pro-t a PCI-E 4.0 slotba, jó ég!
Hamarosan tesztelem a WD Blacket is.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz AlexDaywalkr #56549 üzenetére
Ebben az árban szerintem nem lesz MLC.
Nem volt ezekkel gondom, pedig a PNY-t is építettem be ahova elég volt, és a mai napig megy. Én bevallon ezzek nem foglalkozom, főleg ilyen setben, amikor szinte alig lesz kihasználva.
Sőt a gépedet nézve, (ha még nincs benne m.2 SSD), akkor Crucial P3 500GB M.2 (CT500P3SSD8). Árba kb még bele is fér.
Bátran javaslom. -
AlexDaywalkr
tag
válasz Pyttawrx #56548 üzenetére
Köszönöm. A gép egy Dell Vostro 3500 , és normál használatra lenne. Amiket ajánlottál az mind TLC. Az MLC-s nem megbízhatóbb hosszú távon?
-
HARDVERAPRÓD
válasz AlexDaywalkr #56547 üzenetére
Szia. Bár sokmindent ne tudunk még, pl a használatot, meg a noti típusát, de ezzel nem lősz mellé:
CT250MX500SSD1
vagy ezzel sem pl:
SDSSDA-240G-G26/17334
Ha meg olcsóbb kategória akkor pl:
SSD7CS900-250-RB -
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok! Egy notebookba szeretnék rakni egy kb. 500Gb-os 2,5-ös SSD-t. Az lenne a kérdésem, hogy megbízhatóság szempontjából milyet lenne érdemes keresnem? Az MLC-sek közül az Intenso megbízható márka? Vagy esetleg melyik ajánlott? Olyan 15k-t szánnék rá. Köszönöm
-
weri
senior tag
Lassú formázással is megpróbálkozhatsz. Nekem a kingston m2-es 1.04MB/s-re lassult be és majd egy évig azzal küszködtem... Aztán csináltam egy lassú formázást és kb. a 3. hete normálisan működik. A gyors formázás nem volt jó pedig elvileg nincs komoly külömbség köztük.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
mcs
veterán
válasz Raymond #56537 üzenetére
,,Ha egyik naprol a masikra tortent akkor viszont lehet valami Windows Update rakott fel es valtoztatott valamit a meghajtokon."
Na pont ez a fura még, hogy most ugyanezt az updatelt Wint klónoztam a 990 Pro-ra, ahol egyáltalán nem változott az iops. 756 ezer a random write.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Akkor adj neki egy Secure Erase-t es lehet megjavul. A SMART nem mutat semmit igazabol (az az utolso sor nalam se nez ki jobban a 970-nel, a masik gepben a 980 Pro-nal viszont 0 van). Ha egyik naprol a masikra tortent akkor viszont lehet valami Windows Update rakott fel es valtoztatott valamit a meghajtokon.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
mcs
veterán
-
-
imis
senior tag
laptopból kivettem egy 2280-as ssd-t, amiben működött, és ha visszateszem az alaplapra a gép látja, de külső házba teszem azt nem látja. 2 házzal is próbáltam, ráadásul az egyik egy asus, így úgy gondolnám nem a házzal van baj, azt felismeri a laptop.
-
Raymond
félisten
Ha haldoklana arra lennenek jekel a SMART adatokban. Ha gondolod megnezheted mielott adsz neki egy Secure Erase-t csak hogy legyen osszahasonlitasi alap. CrystalDiskInfo vagy HDS kiirja, olyan screenshot-ot csinalj amin minden bejegyzes latszik.
-
Raymond
félisten
válasz Bandit21 #56527 üzenetére
A helyzet az hogy nem tudod hogy az az SSD most 70 fok vagy mar az elejetol fogva annyi csak eddig soha nem nezted (vagy legalabbis nem irtad hogy nezted volna, lehet nezted). Es igen, az hogy ujabb a masik az is kozrejatszhat, van ezekbol par hw verzio (ezert is nez ki az MX500 firmware update oldal a Crucial-nal ugy ahogy kinez )
-
mcs
veterán
Éppen próbálom a 250 gigás Samsung 970 Evo-m alacsony IOPS sebességét rendbe rakni, ami korábban a 3-3 és félszeresét teljesítette. Átklónoztam a másik, használatban lévő 1 terás 990 Pro-ra a Windowst, ami a 970en futott, és ott továbbra is ugyanaz a magas IOPS sebesség maradt, mint amikor játék meghajtóként használtam, de a 970 ugyanolyan gatyán teljesít annak ellenére, hogy egyáltalán nem fut róla a Win. Egy Secure Erase a Samsung Magician progi segítségével megoldhatja a problémát, vagy kukázzam a 970et? Nekem gyanús, hogy már haldoklik a 970.
-
Bandit21
addikt
válasz Raymond #56526 üzenetére
Az világos, de a másik ssd 32 idle és 50 ha kemény load van. A másik meg 50/70 ugyanez. És a hűvösebb van 1 mm-re a vga fölött és 1 mm-el a cpu alatt. Ezért nem értem, technikailag, hogy jön ki ez. Mert a melegebb van alul, arról szívja a vga 3 ventis hűtése a levegőt tehát ott aztán légáram is kell(ene) legyen.
Elfogadtam, hogy nem az ssd a hibás azt is hogy nem világvége ha 70 fokos. Holnap valószínű kap egy bordát mert 1500 ft-ot megér.Csak érteni lenne jó miért melegebb sokkal mint a másik ssd.
Arra a 20 fokra a ház nem hinném hogy válasz. Igaz a másik 5 évvel újabb, lehet azóta ennyit javult a tecnológia és kész.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Raymond
félisten
válasz Bandit21 #56525 üzenetére
Gondolom meleg van a hazban. Ha akarsz rakj ra egy hutot, alacosnyabb szamokat latsz majd a homersekletnel es ha az lejjebb viszi a stresszszintedet akkor azt a par Ft-ot megeri, nem dragak. Ez ilyen egyeni dolog, nalam a laposban nem lehet hutest rakni ott amit linkeltem, de en a desktop hazban se raktam a szinten melegedo Samsung 970-re ami raadasul a grafikus kartya alatt van.
-
Raymond
félisten
válasz Bandit21 #56522 üzenetére
A homersekletekhez ennyit [link] Egyebkent se arrol ismert az MX500 M.2 hogy huvos lenne hasznalat kozben, de gond nincs vele. Az amit ott a linkel latsz meg mindig mukodik egyebkent.
A BSOD kivizsgalasban a Windows topic-ban tudnak a legjobban segiteni:
Miutan megtalaltad miert omlott ossze aszerint indulj el a hibakeresesben, de mindt mondtam szerintem ez nem az SSD miatt volt.
-
Bandit21
addikt
válasz Raymond #56521 üzenetére
Köszönöm, akkor az, hogy 72 fokos és a hwinfó ezt pirossal jelzi, ill, hogy az összes többi 20 fokkal hűvösebb az ok?
Annyi a baj, hogy "rossz helyen" van a gépben?
Most fél órára kikapcsoltam a pc-t, és bekapcs után azonnal 50 fokos volt és maradt is.
Ha kikapcsolom a vga driverben a zero fan-t és állandó 35%-ra rakom a gpu ventit, akkor 44 fokos ez az ssd.
A bso minidump-ot hol találom, hogy olvasom?
Köszönöm!(nem értem mi lehet a gép baja, online ACC-zni szoktam sokkal több időt, mint amit ma a Fiam játszott az sw bf2-vel, ami nem is egy nagyon új játék ráadásul vsync van a gépen, 165 hz miatt 160 fps fölé nem megy, így meg gyak "alszik" a proci és a vga is simán hozza 55-60 fok körül.
Vagy lehet épp ez a baj, hogy megszorult a hő?Vagy hagyjam a hő témát, ez az idle 50 fok passzívan 44 gpu ventikkel hűtve és használat közben 70 fok ok és valami más kóbor áramot keressek.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Raymond
félisten
válasz Bandit21 #56520 üzenetére
"A 87% amúgy 6 évesen mit jelent?"
Azt hogy a jelenlegi hasznalati minta mellet meg 40 ev mire a NAND "elkopna", azt is csak a firmware-ben definalt irasmennyiseg szerint, annal joval tobbet birnak ezek irni (a tobbszoroset).Ha akarsz tehetsz ra hutobordat, de azok a hofokok amiket ott irsz nem problemasak.
Az hogy miert resetelt a gep azt a BSOD minidump-bol tudod kolvasni. Nagyon valoszinu hogy nem az SSD miatt.
-
Bandit21
addikt
Üdv,
Egy 2019-ben vásárolt Crucial MX500 M.2 500GB-on van a win.
Játékok egy másik ssd-n (tavalyi) adatok meg 2 db 2 tb hdd-n.Az MX500 van lagalul (régi típusú ház, felül táppal).
Van első hátsó venti, normális cpu hűtés (idle 40 alatt, játék közbe 60 alatt) és a vga sem fűt vészesen (rx6800 75-80 fok max).Az elmúlt időben jött a monitor cpu vga páros és a szünet alatt játszottam is sokat és a gyerekek is, nem volt gond.
Ma viszont a fiam SW BF 2-t játszott online és 1x csak resetelt a gép.
HW infóval kezdtem, és a win MX500 vinyó 72 fokos volt.
Leszedtem a ház oldalát a vga-t felnyomtam 100%-ra így pár perc alatt kihűtötte a házat és az ssd-t is a 3 vga venti.Mindeközben a másik ssd ami közvetlen a vga felett és a cpu alatt (köztük) van, nem megy 45 fok fölé.
A hwinfó szerint a rendszer partició MX500 87%-on van az élettartamát nézve.
Ami érdekes, hogy a SW BF 2 nem is ezen az ssd-n van, sőt nem is ssd-n hanem az egyik régi vinyón.Most, hogy semmit sem csinál a gép csak a böngésző megy, is 55 fokos az ssd, most hogy vissza raktam a ház oldalát. Annyit csináltam még hogy a front ventit eggyel lejjebb tettem, hogy befújjon a vga alá ahol ez az ssd van. A másik ssd- ami a vga és a proci közt van, 31 fokos közbe.
Több kérdésem is lenne:
Végülis 6 éves az ssd, simán elfogadom, ha így van. Ez most nyúlt ki?
Villámgyorsan tegyem át a win-t az egyik másik meghajtóra?
Ez a másolás nem fogja megint megfőzni az ssd-t?
A 87% amúgy 6 évesen mit jelent?
Eddig szándékosan csak a win volt amúgy rajta.
Vegyek rá egy hűtőbordát? Plusz ventit oda, ház oldala le, vagy ez már úgyis halott lesz nemsoká, vegyem az újat és imádkozzak addig, hogy ne legyen gond amíg a rendszert költöztetem?Vagy eheti valami a rendszerparticiót és nem az ssd hibája a dolog?
Köszönöm mindenkinek aki fárad a válasszal.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
HARDVERAPRÓD
Lapozzatok kérlek, ennek nem sok köze van a topikhoz.
Köszi. -
Vigneau
félisten
válasz ricsip #56513 üzenetére
Egy esetről írtam, nem általánosságban. Jómagam pedig szimplán a kiterjeszthető garancia mibenléte felől érdeklődtem a gyártónál. Az eladó pedig megbízható, öreg motoros PH!-s forrás volt, nem először vásároltam Tőle.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
ricsip
addikt
válasz Vigneau #56512 üzenetére
Ti ilyen 100+ ezer forintos, magánszemélytől vett drága használt műszaki cuccokról sosem írtok legalább egy szaros adásvételit: ki a vevő, ki az eladó, eszköz típusa, sorozatszám, vásárlás helye-ideje + 2 tanú?
Csak mert elég ha 1x futtok bele olyanba, h. rendőrség nyomoz, és eljutnak hozzátok is. Ha nincs semmi papír a keresett cuccról és megtalálják nálatok, akkor tulajdonjog bizonyíték hijján lefoglalják szónélkül, oszt bizonygathatod h. te jóhiszeműen fizettél érte reális vételárat. Tehát nem orvgazdva vagy, sem az elkövető haverja akinek gyorsan átpasszolta ideiglenes megörzésre a forróvá vált szajrét.[ Szerkesztve ]
-
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Egy-két héttel ezelőtt vettem egy seagate firecuda 530-as ssd-t (zp10) használtan,1.41tb írt adatamennyiséggel.Szerintem nem lehet nagyon "öreg" ssd és biztos,hogy megbízható is viszont jó lenne,ha meglenne hozzá a garanciajegye.
Utólag ki lehet kérni vhonnan?Doboza megvan.
Az eladó nem tud segíteni,hozzá is így került. -
tasiadam
veterán
üdv
Szeretintetek eltudnék cserélni 1 használt 1TB-s A2000-t 1:1-ben egy SATA SSD-re, mondjuk MX500-ra?Még mindig másodrangú állampolgár
-
félisten
válasz pluto1969 #56505 üzenetére
Ezek a visszajelzések fontosak valóban, amúgy nem feltétlenül romlik/változik minden tipus, de nem csak a belépő szinten voltak már érdekes változtatások, főleg az újabb, nagyobb kapacitású verzióknál. Sokszor az is számít, mikor és hol gyártották, én 2023 májusában vettem két darab Samsung 980 1TB SSD-t, egyik amazon.de, a másik itthoni Alzás vétel volt, más volt a gyártási hely és a firmware is, a NAND is újabb volt egyikben, de ez nem biztos... Itt nem számított sokat, mert épp a Samsung 980-nál nem volt fw gond se, DRAM cache alapból nincs benne. De a lényeg, hogy folyamatosan változhatnak a belső paraméterek.
Egyébként a MX500 2TB-nál is ott a megjegyzés, emiatt írtam, hogy ma már minden zsákbamacska:
Note: This product is available with different configurations - regarding memory modules and controllers. [link]
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz ubyegon2 #56487 üzenetére
MX500 van itthon 1TB, azzal nincs is gond.
Főleg ha régebbi gyártás, a maiaknál már szintén lehet zsákbamacska effektus!Most vettem több darab MX500 500gb és 1TB verziót is, és nem változott semmit, ugyanaz a belsö SM vezérlő TLC micron nand és Dram. Ezt nyugodtan lehet venni, de már nem sokáig, mert befejezik a gyártását.
-
félisten
válasz krypton #56497 üzenetére
A modellek változnak, de az ebben is felsorolt gyártók SSD-i jelennek meg az aprón és amit Vigneau fórumtárs is említ a hsz-ében éppen. Jellemzően a kis kapacitású SSD-k vannak inkább, de vannak azért 1-2 terás SSD-k is. Ha találsz valamit, de nem vagy biztos, hogy az jó vétel, kérdezz rá inkább itt.
-
ricsip
addikt
Ehhez kellene egy másik kép is ugyanebből a programból, ahol meg csupa zöld lesz, a full format után, nem?
Jah és tudtommal a lassú formázás 0 bitet ír minden szektorba.
https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/administration/windows-commands/format
--> /P:<count> Zero every sector on the volume. After that, the volume will be overwritten count times using a different random number each time. If count is zero, no other overwrites are made after zeroing every sector. This switch is ignored when /Q is specified.
[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Microsoft Excel topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ATI Hybrid CrossFireX™ topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .