-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz enginev3.0 #56638 üzenetére
Az garantált, hogy ha vmi halódik, akkor a legrosszabb pillanatban fogja beadni a kulcsot .
folyamatos nyúzásra vagy egy régi MLC SSD, vagy egy HDD.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz enginev3.0 #56631 üzenetére
Erősen backupolj és készülj a cserére. Ki lehet hajtani ugye a végletekig (gondolom rendszer SSD), csak akkor legyen kéznél az új.
-
t72killer
titán
válasz ubyegon2 #56630 üzenetére
minden okés volt, semmi baja szerencsére . Amúgy felment 75 fokig, ami azért nem annyira szép már, de nem is fogom ilyen sokat nyúzni, ez kvázi 1863GiB írás
Váá, igen, persze h nem MBA házikóban a WD dashboard nem akarja felismerni, nyilván nem szimpi neki, hogy van még egy m2->usb chipset. Illetve a Crystaldiskmark írás közben érdekes mód totál behalasztotta vagy az USB házikót, vagy magát az SSD-t, aztán észrevettem, hogy NVME profilra van állítva. Defaultra állítva már jöttek ki elég fura írásos eredmények, de csak félig, ezzel is eldobta. Viszont Totalcommanderrel prímán írom, elsőre egy win11 iso (5.5GB), majd egy komplett játékkönyvtár (28GB) ment rá próbaképp, stabil 600MB/sec feletti számokkal. Ha ezt később, ill közel telepakolva is hozza, az már szuper .
C-C kábelen használom a nagyobbik, x13 gen2 laposon, de fogom egy öreg laposon is használni A-C kábellel, meglássuk azon hogy alakul az élet.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A windowsos lassú formázásnak vannak előnyei? (pl csekkolja-e mennyire egészséges a NAND? Megvan-e minden bájt valóban?). Hátrány, hogy szegény vezérlőchip tűzforró, 58 fokosra mérem infrás hőmérővel
Végül most lett időm a bazárban lőtt sn770 bedörrentésére, egyelőre csak az ugreen tokban formázódik, gondoltam (ezeréve mindíg gyorsformázok) egyszer a lassúra klikkelek. 1863MB-ot írt amúgy a lemezkezelő, gugli szerint ez stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Megjött az sn770, érdekesség, hogy minden (kontroller, nand, nyák) kínai, míg a neten tajvani feliratokat látni a képeken, igaz itt már a chipeken kína, nyákon Maláj felirat van
Éccaka teszt .
-
t72killer
titán
válasz HATÁRVIDÉK #56587 üzenetére
Ezekszerint mintha jobbnak kéne lennie még ha semmiféle cache nem segít már akkor is
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
Az Ugreen USB/NVME házikóját használja valaki? Eddig elég jó tapasztalataim voltak a márkával, ilyet vennék az SN770 köré
-
t72killer
titán
válasz ubyegon2 #56564 üzenetére
nna ez érdekes lesz, a projekthez megcsíptem ebayen 75 fontért egy kibontott WD BLACK SN770-et, képek alapján stimmel, azért amikor kézhez veszem alaposan letesztelgetem.
Milyen progikkal érdemes rápöccenni, hogy hamisítvány-e? (az itteni ebay ügyfélszolgálattal messzemenően meg vagyok egyelőre elégedve, ha vmit ügyeskedett volna az eladó eddig mindíg intézték a refundot)30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz ubyegon2 #56562 üzenetére
köszi, még annyi kérdés, hogy ezek vajon QLC-k vagy TLCk? Igen, pont gyanítottam, hogy óccsóhússal csak óvatosan.
A külső tokos jó 5let, mert akkor alkalmasint könnyen átszerelhetem az ssd-t a gépbe, ha nem utazgatok. Látom vannak már mindenféle méretű tokok.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Külső, USB SSD-ből milyet javasoltok? Ez tetszik, de kicsit drága (2TB)
-
t72killer
titán
válasz Raymond #54161 üzenetére
Váá, most látom van TLC és QLC MP600 is ? A tlc-s tesztje.
+az amazonos boltjukban a tlc verziót akciózzák, lehet beújítok egyet.#54163: javítva, mindkét link 1terás
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nabazz: "Only 100MBps writes when secondary cache runs out" . Mindez egy állítólag TLC-től...
-
t72killer
titán
válasz Doky586 #54126 üzenetére
Nekem pl valamikor 2017 táján betoltak egy usb driver inkompatibilitást és egy pendrive rádugástól képes volt kékhalálozni a rendszer. Kb 2 éven át, utána hálistennek megszűnt. Biza több tucat alkalommal nézegettem a kék képernyőt, egy alkalommal fotógép fw frissítése közben
-
t72killer
titán
válasz Raymond #54044 üzenetére
Olyan ez, mint az olajmaffia. Visszafogják a termelést: rögtön ugrik az ár. Node idővel mégis muszáj lesz gyártani, különben a bontóbrigádnak kell majd fizetni...
Lehet nem látunk 1-2 évig olyan árakat, mint amiket írtál, de sztem a mostaninál olcsóbbak bele fognak férni ebbe az évbe, pláne ha figyeli az ember az akciókat.
-
t72killer
titán
válasz Dr. Akula #54041 üzenetére
A T-sorozat kicsit nagy nekem, maradnék az x-eknél. Mindenesetre jó irány, nem mentek el az SSD ráforrasztásáig...
Az akksi is egy kicsit szívfájdalmam, a lati e7450-esem akksija egy mozdulattal kipattintható ha utazós módiból hazatérve 2-3hétig csak asztalon nyúzás van, de vigasztal a tudat, hogy ha kipurcan potom 40 fontért kapok bele újat - addig is legalább be tudom állítani, hogy 70%-on maradjon.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz Dr. Akula #54038 üzenetére
a memóriát már sajnos se kiköpni se lenyelni nem tudjuk, én is forrasztottat vettem mert nem volt más értelmes ajánlat. A wwan slotra pörög még a kérdés, hogy tudok-e bele m.2 ssd-t paszírozni, kétesélyes a dolog. Ha minden kötél szakad, kioperálom az asztaliból a 960 PRO- -t és akkor lesz a laposban mint normálisabb mennyiségű háttértár. Aztán fegyveres őrséget fogadok a lapos mellé, mert ha elvész az egy szem mlc-s SSD-m...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Dr. Akula #54025 üzenetére
tartok tőle, h venni fogják. A világon mindennek elszállt az ára a sósperectől a használt autókig, akinek kell, benyeli. Ja, és persze nyomatják tömegével a 256GB semmivel szerelt laposokat, hogy egy év múlva gyere vissza vásárlóként .
Lehet igyekszem lecsapni arra a 2230-as modulra akkor, amit kinéztem...
-
t72killer
titán
Itt is felteszem: az m.2 (nvme-nvme) foglalat-átalakítók mennyire megbízható-betonstabil eszközök? Azaz pl rendszerwinyó alá egy ilyet merjek-e tenni ?
-
t72killer
titán
Sziasztok, 1000éve csináltam ilyet, manapság mivel illik az SSD-k, illetve a memóriakarik sebességét mérni? Most váltok laptopot (sajna egy megy vissza az ebayes eladónak) és 256GB-os "régi" (7éves) kontra 256GB-os "új", 3éves darabok között leszek kíváncsi a teljesítményre. Ha jól értettem a régi (Pana CF-20) m.2 ssd-je még SATA-alapú, úgyhogy van rá esély, hogy az újdonság jobban szerepeljen.
Másik meg memkari történet, van egy féltve őrzött Sandisk extreme pro-m, amihez a múlt héten vettem egy kb feleannyiba kerülő "sima" extreme karit. Kíváncsi vagyok, miért is fizettem volna többet (a pro-ért szerencsére anno nem "fizettem többet": az egyik használt fotógépemmel jött).[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
m.2 SSD-knél van értelme a RAID 0-nak? Videószerkesztés-vágás lenne a feladat, kérdés, hogy egy raid megoldással vagy egyik meghajtó forrás másik meghajtó késztermék felosztással járok jobban?
-
t72killer
titán
Ahhoz, hogy az nvme-t kihasználja az ember, mire van szükség az m.2 csati/BIOS részéről?
Adott egy HP 720 g2 lapos, ami 2260-as SSD-ket fogad a wwan karinak kialakított helyen, a manualban PCIe és SATA-vezérlős modellek is vannak a listán. Van értelme nvme-s megoldásra várni, vagy nyomjam bele az első ACHI-s verziót, ami szembejön a boltban?
-
-
t72killer
titán
Még1 kérdés: egy torrentletöltés mennyire használja el az SSD-t? Konkrétan csak annyi írás történik, amekkora a fájl, vagy többet "matat" a letöltési folyamat alatt? (=jobban igénybeveszi-e, mint egy sima fájlmásolás pl HDD-ről?)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Gyors kérdés: ma kaptam vissza gariból a latitude notimat és másik SSD-típus van benne. Itt van még a régi noti is, csak holnapután viszik el, úgyhogy adott a kérdés, melyik SSD-t érdemes megtartani?
(mSATA 256GB-os meghajtókról van szó)
1. "régi": Samsung PM851
2. "új": Samsung PM830 - ezen normális matrica nincs, Aidával olvastattam ki a típusát.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz ZTE_luky #19275 üzenetére
Ha működőképes az SSD, akkor Sztem nyugodtan használd, nem szabad, hogy az legyen a baj oka. Esetleg nézd meg HD sentinellel (portable próbaverzió is okés), hány fokon pörög az SSD - ha túl meleg (=túl sokat eszik), akkor okozhat még bajt és érdemes cserélni.
-
t72killer
titán
Tudom, hogy visszatérő kérdés, de tiszta vizet kellene önteni chipset/SATA-driver ügyben a pohárba. Ezekszt az irst nem rossz, és ha nem nyírja ki a TRIM-et (egy ideje nem teszi), akkor nem kéne, hogy bármi galiba legyen a M$ driverek frissítéséből. Persze az új, intel downloadcenteres driverekről beszélek, nem vmelyik OEM által a neten felejtett 4-5éves verziókról.
Írom mindezt azért, mert notebook-újrarakás előtt állok és a driverezés elég komolyan javít az akksiidőn (mikor alszik a pcie, usb, stb kérdéskör) - és csak akkor mondanék le az új driverekről, ha konkrét, nyomós ok van rá.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz C4mp3r #18685 üzenetére
Sztem a legegyszerűbb, ha dualbootba mellé teszel egy másik windowst aztán FW frissítés után törlöd, sztem gyorsabb, mint egy belakott rendszert ghostolgatni - ráadásul ott úgyis kell egy friss rendszer.
#18687: Megbízható a driver huza-vona win8 alatt?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
mSATA ssd-t hogy érdemes leginkább asztali gépbe szerelni, ha az alaplapon nincs csati? SATA->mSATA adapterrel vagy valamilyen PCIe kártyával? (z87-es lapom van, intel SATA-val)
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz mdraco #18664 üzenetére
Annyi haszna lenne, hogy az adatbetöltési-másolási feladatok (programindítás, doksibetöltés, windows-boot) gyorsabbak lennének, de ahova procierő is kell, ott lassú marad. Egy használható SSD kb 20kFt-tól indul, itt érdemes elgondolkozni, hogy az egész notit cserélje-e az ember egy új, SSD-s változatra, lehet jobban járna az ismerősöd.
-
t72killer
titán
válasz Zoli-bácsi #18655 üzenetére
Gondolom a win telepítő GiB-ban számol (a normális 1024 alapon), a samu - és az összes tárhelygyártó meg GB-ban (decimális). 250GB=233GiB, úgyhogy még kaptál is egy kis extrát
-
t72killer
titán
válasz radi8tor #18647 üzenetére
"Nem, msahci-t. Windows sajátja a legjobb."
Erre van valami szakszerű magyarázat? Én is azt olvasom több helyen, hogy nem érdemes feltenni az RST-drivert, chipset drivert meg mégkevésbbé, de miért? Gondolom az msachi is egy intel driverből lett készítve...
-
t72killer
titán
válasz cyberkind #18609 üzenetére
Apropó windows: első közelítésben ne tégy fel semmilyen chipset vagy SATA-drivert, bezavarhat a TRIM-működésébe (az alap win8-as driverekkel mennie kell).
Tényleg, kérdés a szakikhoz: linux (ubuntu/xubuntu) alatt mire figyeljen az ember?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz MPowerPH #18575 üzenetére
Ahogy a többiek mondják, a SATA-vezérlőben van a kutya elásva. Ez kitűnik abból is, hogy csak a szekvenciális értékekkel van gond, az 512 és a 4k rendben van, lévén ezek nem közelítik a vezérlő limitjét.
#18580: Várjuk az intel-SATA-s eredményeket
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Vakegérke #18572 üzenetére
Amúgy van összefüggés a meghibásodás és aközött, hogy milyen intezitással írunk az SSD-re? Hamarabb kikészül, ha az évi 20-30TB-ot három nap alatt írom rá, mintha egyenletesen elosztva kapná? Gondolom a melegedés/nagyobb hőingás se túl egészséges a celláknak
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Eredmények SATA2-es mSATA porton (Samsung EVO 850 1TB, mSATA), egyelőre csak ilyen gépbe tudtam betenni, úgyh a szekvenciális és az 512 adatoktól ne tessék megrémülni:
Melegedős a kicsike - bár egyelőre 50km választ el az infrahőmérőmtől, csak a HDS-adatra tudok támaszkodni: alapos Crystaldisk-ezés közben kb 60 fokra melegszik, kíváncsi vagyok, mit művel majd SATA3-on
-
t72killer
titán
válasz Fire/SOUL/CD #18508 üzenetére
öőő, ez gondolom nem a 18506-ra volt. Én nem is SSD, hanem alaplapi problémát szimatoltam a kollégánál.
840/850 kérdésben meg meggyőztem magam, bár sikerült azt a példányt megrendelni, amivel Anandék szívtak egy sort, de azért optimista vok .#18509: "verem cím" <-ezen dobtam egy hátast
#18511: Gondoltam énis, hogy a kisebb írási sebesség nem izzítja be annyira. Majd próbálok ügyeskedni infrahőmérővel melegedés-ügyben (ok, egy hőfokadat van, de azt se árt tudni, hány fokos az alaplap mellette)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nyilván nem akarom megsütni, 60 fok felett abbahagynám a szivatását, annyit még bírnia kell
#18499: Hja, mindenképp csak teljes backup mellett használnám a cuccost. Milyen öreg amúgy? Nagyon meg lehet gyötörve, hogy ennyi hibát produkáljon.
-
t72killer
titán
Hátigen, nem lesz könnyű tartósan megizzasztani, a leggyorsabb forrás, amim van, az egy 2.5"-os OCZ Vector, 500MB/sec-el elvileg tud szolgáltatni, bevetem az ügy érdekében - bár valszleg a meghajtón belüli másolás is lehet ilyen terhelő.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz t72killer #18488 üzenetére
Itt pl elég rendesen megnyúzták és nem említik, h bármi gond lenne vele. Berendeltem a cuccost, ha nem jó, visszaküldöm.
-
t72killer
titán
Igen, és ez az 1terás verziónál 4W felett eszik. Már kb 2.5"-os HDD kategória, igaz némi javulást látni az elődhöz képest.
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
Csak mSATA hely van a laposban, (Latitude E7450, dVGA verzió - a vga miatt nem fért a 2.5"-os), úgyhogy vagy a 850 evo, vagy egy 512-es más gyártótól. Bár elvileg a többiek is áttértek már TLC-re asszem , max kevesebb a felhasználó aki kiabálna a lassulás/hibák miatt
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Hogy állnak a 850 evo-k lassulás és újraírási ciklusszám téren, van esetleg vkinek tapasztalata nagyobb mennyiségű újraírással? Végülis ez is egyfajta tlc, csak nagyobb csíkszélen... mSATA ssd-t keresek és eddig az egyetlen jelölt az 1 terás 850 evo. Persze, nagyon szívesen venném a pro-t ha kiadták vna mSATA csatolóval.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Üdv mindenkinek,
Hamarosan érkező Latitude E7450-emet szeretném egy sportos tempót produkáló mSATA SSD-vel megörvendeztetni.
Kérdés: az mSATA meghajtóknak van bármilyen alapvető hátrányuk a 2.5"-os nagytesókhoz képest a kisebb max kapacitást leszámítva?
Kérdés2: lehet gond a kompatibilitással, hogy a noti xy típust nem szeret?A Samsung 840/850 EVO és a Crucial m550/mx200-es példányokkal van hosszabb távú tapasztalat? Érdemes valameilyiket kerülni? (az 512GB, esetleg 1TB környéki kapacitású darabok érdekelnek)
-
t72killer
titán
Üdv mindenkinek, nemrég boldog tulajdonosa lettem egy OCZ Vector ssd-nek. Szuper darab, a gyorstesztem kb hozza a tesztoldalak eredményeit. Egy dolog miatt aggódom egy kicsit, ez az élettartama.
Fentebb olvastam valahol, hogy érdemes egy kis helyet partíción kívül hagyni, hogy tovább éljen a meghajtó, igaz ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Mercedes topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
- AliExpress tapasztalatok
- Temu
- Lightyear - befektetési app
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest