Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz gbors #159492 üzenetére
csak egy szolid feedback, meg az előző kettő Ghiblire is egyúttal - inkább readonly vagyok egy ideje, kisebb kihagyásokkal, de nagy örömmel olvasom ezeket, remélem marad a jó szokásod, nem csak anime terén, úgy alleszusammen jó ízlésed van haha, megy itt is.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Pitterix
őstag
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Van benne varázslat, poén hegyek, különféle lények és mágia és mágia.
Nekem hiányzott már egy ilyen film.
Jó volt."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
BITBOYS
addikt
The Post-Apocalyptic World of MAD MAX [link]
Tyű, nagyondurvánjó képek.. lehetne mit alkotni -
paatrick
őstag
válasz gbors #159492 üzenetére
Amúgy ha már időrendben haladsz, időutazzál vissza Miyazaki első rendezéséhez, ami még nem Ghibli, mivel akkor még nem is volt
Lupin III: Cagliostro vára (1979) - ehhez is van szinkron ha ez feltétel, amúgy lehet inkább Cagliostro kastélya néven találod meg, angol címe: Lupin the 3rd: The Castle of Calgiostro. Önálló film, nem kell hozzá előismeret.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
nagyúr
Tenkû no shiro Rapyuta / Laputa - az égi palota (1986)
Átmentem időrendesbe Miyazakiékkal. Sokban emlékeztet a film a Nauszikára - egy remek kezdés és nagyszerű atmoszférateremtés után kicsit szétcsúszik, sőt, itt kifejezetten vannak kínos pillanatok is a nem túl jól sikerült akció-vígjátékos megközelítés miatt, de aztán az alkotók újra meg újra bedobnak egy-egy olyan jelenetet, amitől csak ül az ember, és néz maga elé, hogy de jó, hogy ilyet is láttam.
Az utolsó harmadra aztán összeszedi magát a film, és egész kerek valami lesz belőle, úgyhogy ahogy az összes többi eddig látott Ghiblit, ezt is jó szívvel tudom ajánlani.
7.5/10.#értékelés
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
proci985
MODERÁTOR
Natural Born Killers 1994
Tokeletes szineszi jatek minden fontosabb ponton (Lewis, Harrelson, Sizemore, Dangerfield, Downey, Jones), szuper vagas, remek kepi vilag. Par pillanatban erzesre olyan, mintha feluton Tarantino, Lynch, Gilliam es egy LSD trip kozott huzodna a film. Remek script. Az operator es a rendezo pedig lubickol a kepi vilagban es beallitasokban.
20 evvel kesobb tovabbra is hibatlan. Veszt valamennyit a nyerssegebol es a kurrens tarsadalomkritikajabol, viszont amit nyer az a letisztultsag amit a lazalomszeru asszociacios vagason veszt ugy, hogy a bevagott kepek mar annyira nem relevansak.
10/10. 30 evvel kesobb mas szemmel, de tokeletesen mukodik.
Disney+on neztem, a vagott verziot. A gyakorlatban kb ket perc a kulonbseg: Ha teheted nez az unratedet, de igazabol ket fontos kulonbseg van tortenetmeseles szempontbol,
Cserebe kep es hangminosegre a stream annyi amennyit ki lehet hozni a celluloidbol.par csepp feher folyadek a Corvetten es Tommy Lee Jones feje egy dardan. [ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Miklós315
aktív tag
Angol pátosz-óda az USA dicstelenségéről, vagy épp military-postcard egy szép, de durva vidékről.
A színészek hozzák, amit kell, a kép és zene teszi a dolgát, a sztorival együtt lehet élni, a karakterekkel is lehet törődni. Van szerkezete, ritmusa, hangulata. A kategóriájában teljesen jó darab.
Pazarul bemutatja, milyen etikával kéne a harcostársaknak durrogtatni, majd keményen bemutat a valóságnak ( ), de azért az emberbe vetett hit mellett leteszi a voksát (nincs ilyen etika, csak bürokratikus cserbenhagyás van ).ha az intézménybe/államba már nem is fektet Kérdéseim:
1. miért egy - a saját zsánerétől/stílusától is, nemcsak a hazájától - távoli angol csinálja meg ezt a filmet?
2. az angolok miért nem pl. Tony Blair kapcsán söprögetnek a saját portájuk körül, ahelyett, hogy más szemében a gerendát rendezgetik?Mindenesetre nézhető, ajánlott film a műfaj kedvelőinek.
#értékelés"Szerintem."
-
Armandus
tag
Blood And Gold (2023)
Ha valaha definiálnom kell majd a filmiparral kapcsolatban hogy mit jelent a "jellegtelen középszer" akkor ezt a filmet fogom mondani. Nem rossz hanem semmilyen. Van egy alibi sztori ami tényleg csak azért létezik hogy legyen valami motiváció vérengzeni. Amiből van nem kevés, de az se kreatív, vagy akár csak érdekes, inkább fárasztó. A Sisuban a vérontás tudott működni, mert ott egyértelmű volt hogy mi miért történik.
Itt is van arany, csak minek? Összességében ez tényleg egy tucat kvótafilm, amit arra ugyan jó hogy a Netflixen plusz egy film legyen (de legalább az SS tisztek nem meleg feketék. Mondjuk hülyén is néztek volna ki a Hugo Boss konfekcióban), de másra nem.
Ennél a filmnél még dolgozni is érdekesebb.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
mephi666
nagyúr
-
válasz Bad Pritt #159481 üzenetére
Ha csak ez az egy szem dokumentum állítaná, hogy az kínzás nem hatékony, sőt, sokszor kontraproduktív módszer információszerzésre, akkor én is kételkednék. De az van, hogy rengeteg forrás mondja ezt (évtizedekkel korábbról is), a történelmi tapasztalat is ez, ezért küldtem a wikipédiát, mert ott elég jól össze van szedve. S amúgy kb bárhol ezt a választ fogod megtalálni az interneten arra a kérdésre, hogy a kínzásos vallatás hatékony módszer-e.
És persze ettől még szerezhetsz kínzással jó információt, pontosan ahogy egy álló óra is naponta kétszer helyesen mutatja a pontos időt.
Na mindegy, felesleges tovább a fingot darálni.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
paatrick
őstag
Úgy látom ez az imdb kálváriám hete imdb: 5,4. Hát ez fényévekkel jobb. Bár kár hogy az értékeléseket nem lehet dátumra bontva megnézni. Nagyon olyan érzésem van hogy anno 2005-ben ez a film nagyon elment az emberek mellett.
Érdekes történet, nem is hosszú, a CGI is egész jól öregedett.
Mindig azt hallottam erről a filmről hogy gagyi, de kár volt eddig halogatni.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
eeXaa
addikt
Na majd én is megnézem, és megmondom, jó film e vagy nem.
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #159478 üzenetére
Nem maszatolok, te hoztál be egy szenátusi jelentést, ami az akkori politikai vezetést igyekezett éles vonallal elválasztani a Bush-éra CIA működésétől és emiatt érdekes módon a vizsgálat eredménye és a CIA tényleges infói kevés helyen értek össze (többek közt az alkalmazott EIT hatékonyságával kapcsolatban sem). Annak hiszel, akinek akarsz természetesen.
De mondok jobbat és részemről lezártam a témát, mert ennyi wikipédia látogatás elég volt egy napra. Ugyanezen jelentésben benne van az is, hogy a bin Laden utáni kutatás során szereztek kritikus információt kínzás során és ez felnagyítva le is csapódik a Zero Dark Thirty-ben. Amit a filmben látsz, az egy látletet abból az időszakből és a CIA működéséből.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Miklós315
aktív tag
válasz lezso6 #159473 üzenetére
A könyvet (O'Mara) nem olvastam, de aprópóul jó szolgálatot tesz: mindenképp érdekes, hogy miképp juthatsz tudományos konklúzióra (tehát hogyan vizsgálod tudományos módszerrel laborkörülmények között: rekonstruálod a kérdéses szituációt? / statisztikákat alkalmazol és matekozol?) egy minősítetten bizalmas (titkos) big data [egyfelől egy állam saját adatbázisa, másfelől egyetemlegesen minden alkalmazó (állami és magán intézmény/egyén) saját adatbázisa, harmadrészt időbeli távlatban] vonatkozásában...
Ha a szerző szerint a kínvallatás tudományossága valójában csupán pszeudo-tudomány (tk. heurisztikus, nem megalapozott) alapú próba-szerencse műfaj, akkor az ő neuropszichológiai tudománya miképpen tudja igazolni eme állítását...?
Avagy hogyan cáfolhatja a történelmi praktikus tapasztalatot?
Cáfolni te sem tudtad, hiába mosod össze a babonákkal (mint fennmaradt ősi jelenséggel - ennek hátterét (okát) ráadásul nyitva is hagyva, nem magyarázva meg)...
/A kérdésfeltevés (irányított-buta vagy okos) sokat tud számítani, sima nyomozós kihallgatós filmek, ügyvédes filmek is hangsúlyozzák. Az, hogy közben kínozzák az illetőt vagy nem, tehát kb. mellékes részlet. Ez pedig sokat ront a kérdéses tárgy minősítésén./Szóval a film szerintem is unalmas, és még a propaganda-szerepkört sem vitatom, de messzemenő következtetést levonni a bin Laden-eset köréből minden más esetre nézve... talán leginkább merész.
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
válasz Major Lion #159477 üzenetére
Gondolom a terrorizmus elleni harc értelmetlenségéről. Nagyon újraírták. Hisz lett értelme.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bad Pritt #159476 üzenetére
Hol mondtam én, hogy etikai felelősségrevonás? A hatékonyságról van még mindig szó, miért kell trollkodva elferdíteni a mondanivalóm? A linkelt oldalon elég világosan és sok alkalommal is le van írva, hogy a kínzás nem hatékony módszer, ennyi, minden más irreleváns. Az utolsó mondatoddal is megint csak terelsz és maszatolsz.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #159475 üzenetére
Na, végre egy fokkalbértelmesebb dolgot linkelsz.
És akkor most jön az remélhetőleg, hogy rájössz, hogy ez egy nagyrészt politikai indíttatású vizsgálat volt, aminek a lényege nem az etikai felelősségrevonás, hanem szimplán az volt, hogy a CIA tudatosan félrevezette a Fehér Házat és kihagyta az akkori kormányt az information loopból és ezért jött a dorgálás. Nem mellesleg ebben a jelentésben szerepel az is, hogy a bin Laden utáni kutatás során kaptak kritikus információt a CIA alkalmazottak kínzás után.
De természetesen az amerikai politikusok nem ferdítik az igazságot tetszőlegesen saját érdekük szerint.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
válasz Bad Pritt #159474 üzenetére
Ja, persze, ezt is a wiki találta ki. Mi lenne ha abbahagynád a trollkodást?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Miklós315 #159472 üzenetére
A buta babonák se koptak ki, sőt úgy tűnik ma élik a reneszánszukat, szóval szerintem ez nem jó érv. Ez csak egy általános közvélekedés, hogy kínzás hasznos. Nem az, s ebben elég nagy a konszenzus. Lásd [link] Public opinion szekcióját.
-
Miklós315
aktív tag
válasz lezso6 #159471 üzenetére
Értem én, de szerintem maga a kínzás évezredes jelenség. Egyfelől, ha teljesen haszontalan lenne, kikopott volna a történelem során. Ehhez képest ősi praktikák és modern megoldások egyaránt alkalmazásban vannak ma is.
Másfelől, ha minden esetben működne, akkor nem lenne szükség évekig-évtizedekig pl. Guantánamón tartani egyéneket... Szerintem működhet és kudarccal is járhat. Innentől számomra a fenti kérdés releváns: a gonosz ellen gonoszsággal fellépve vajon ki győz?"Szerintem."
-
válasz Miklós315 #159469 üzenetére
Igen ez jó lenne, és nálam működne, ha egy fikciós mű lenne. Habár drámai szempontból szvsz még jobban működne az, hogy végül a kínzás félrevezeti őket, s kudarc a végeredmény. Nem azért, mert én személyesen ellenzem a kínzást, hanem mert sokkal nagyobb katarzist okozna és több köze van a valósághoz, egy filmnek meg arra kéne reflektálnia. Egyébként ha ténylegesen hatékony lenne a kínzás, akkor nem lennék ellene, vagy legalábbis a kisebbik rossznak tartanám.
Ha jól tudom a Zero Dark Thirty eredetileg még akkor írodott, amikor Bin Ladent nem kapták el, szóval lehet ilyen lenne. Csak hát mégis elkapták, így újraírták a forgatókönyvet.
[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
válasz lezso6 #159465 üzenetére
Nekem pont az tetszik benne, hogy - szerintem - nem foglal állást, hanem nyitva hagyja a kérdést, hiszen ütközteti az emberséget a praktikus érdekkel (államérdek, hatalmi érdek, biztonságérzet, stb.), valamint az eltökélt gátlástalanságot (kínzás mint információszerzési módszer) a várható eredmény bizonytalanságával árazza be, vagyis legvégül azt a kérdést teszi az asztalra, hogy "emberként mi éri meg, hogy feladd az emberségedet"?
A film
ezt számomra nem kérdőjelezi meg, szerintem pont avége körülményként tud szolgálni, így aládúcolva az etikai problémafelvetést.bizonytalanító [ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
válasz AxBattler #159461 üzenetére
Ami egyébként jó lenne. Én azt láttam, hogy kínzás nyilván nem túl kellemes, habár a főszereplő pszichopata (?) csajon az érződik, hogy nem is a kínzástól, hanem inkább a terroristáktól undorodik. Az elfogadhatóság egyéni kérdés (erről hosszan lehetne vitázni, nem itt a helye), de a hasznossága már tényszerű, tudományos kérdés. És ugye nem volt az, ez az (egyik) bajom a filmmel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bad Pritt #159460 üzenetére
Most már konkrétan trollkodsz is. Vagy ennyire nincs igényed történelmi pontosságra. Mert ezzel a logikáddal népirtás meg gyilkosság között sincs különbség, hisz mindkettőnél csak embereket ölnek.
Hát persze, hisz ha valami kognitív disszonanciát okoz neked, akkor az hirtelen nem a topik témája (bezzeg amivel terelsz, az meg igen ), s nekiállsz elmaszatolni. De, ez nagyon is ide tartozik, hisz a film ebben például hazudik, hisz tény hogy a kínzás nem hatékony, lásd fenti link.
Annyival jobban meg lehetett volna ezt csinálni, de úgy tűnik nem volt erre igény, össze van csapva az egész film világa, egy dimenziós klisést ábrázolást kapott az összes muszlim, meg ahogy írod a pakisztániakat teljesen elcseszték. Fájdalmasan nincs mélysége a filmnek, 623. terroristás gagyi lett már emiatt is. És ez az igénytelenség tök érthetetlen, ha az egész sztori a valóságból lett nagyrészt átemelve. Csak úgy tudom racionalizálni, hogy propagandafilmnek készült, a hülye amerikaiaknak jó lesz ez is alapon.
Azt meg még mindig nem írta le senki, hogy mi a jó ebben.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz AxBattler #159461 üzenetére
Mert ez is volt a film célja, csak aztán a libernyák kritikusok nem tudták feldolgozni, hogy így ábrázolják hőn szeretett országuk védelmezőit, belekavarták az elnökválasztási kampányt is, majd jött a pofon pár évvel később, hogy hát márpedig ez történt a valóságban is és onnantól kuss volt.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Miklós315
aktív tag
A Nincs határ vagy a Camp X-Ray is jó a témában.
"Szerintem."
-
félisten
válasz lezso6 #159454 üzenetére
Számomra inkább azt mutatta be, hogy ez mennyire hétköznapi az elhárításban dolgozó katonák/ügynökök/egyének számára.
Nem pedig azt, hogy a terrorista(gyanús) egyének kínzása mennyire elfogadható általában, azt mindenki eldönti maga. A kontraszt az, ami fontos, illetve a szenvtelen bemutatás, hogy beleszaladjon a néző ebbe a pofonba.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #159451 üzenetére
Nem relativizálok semmit, szimplán egy tényt közöltem.
Az szimplán nem ebbe a topikba tartozik, hogy a kínzás mennyire hatékony információszerzési módszer, főleg mert pont ennél a filmnél elképesztő politikai visszhangja is volt az egész témának, viszont azt érdekes volt látni tíz éve, hogy az emberek tolták a pro-torture kritikát a filmmel szemben, még maga a CIA igazgató is megszólalt anno, aztán mikor nyilvánosságra kerültek a CIA iratok többek közt a black site-okról rögtön más megvilágításba került ez a film is, olyannyira, hogy a valóságban megkínzott Ammar ügyvédei még majdnem fel is használták ezt a perében. A rajtaütés 1:1 rekreáció volt, a szövegek jó részét a valóságból emelték át, a CIA ügynökök nyilván fiktívek titkosítás miatt, a pakisztániakat elcseszték és nem is jó nyelvet beszélnek. Mondom mindezt úgy, hogy egyetemi tanulmányok miatt olvastam az eredeti forrásokat.
Szóval nem, ez a film nincs a mezőny alján, totálisan átlagos amerikai pontosság szempontjából és mint utólag kiderült adott egy az átlagnál élesebb képet a Bush adminisztráció működéséről. Téged valamiért ennyire triggerelt, engedd el.
-
Major Lion
senior tag
válasz lezso6 #159457 üzenetére
Vilagos, de en a film keszitok szemszogebol ertem, tehat az hogy bemutatjak szerintuk ez tortent, az nem egyenlo azzal hogy pozitiv szinben volt bemutatva a kinzas. Lehet hogy igy volt, de mondom en mar nem emlekszem erre.
Mellesleg 10-bol 9 amcsi akcio filmben van kinzas mint kenyszerito eszkoz, altalaban sikertelenek hiszen a fohos megmenekul az utolso pillanatban, na itt ez nyilvan nem igy volt mert nem a kinzott a hosOn a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
paatrick
őstag
imdb 8,1 azaz persze, a népességnek már nagyon elgurult a gyógyszer közben az első rész aminek még van is valami értelme meg története 7,4.
Ez már kínzóan hosszú, az akciójelenetek az eddigieknél is röhejesebbek, az új support karakter nyomkereső meg tök értelmetlen.
Ezt se fogom többet megnézni az biztos.[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
válasz Major Lion #159456 üzenetére
Ha nem pozitív (azaz hasznos), akkor nem csinálják.
Tény, hogy a kínzás a közvélekedéssel ellentétben (sajnos?) nem működik.
szerk: most látom a Zero Dark Thirty pont említve van a fenti linken, mint "jó" példa a tévedésre. De ott a 24 című sorozat is, ami sikeres propagandaeszköz volt az USA-ban, egész véletlenül pont a 9/11 után indult a sorozat, micsoda véletlen, ezzel aztán lehet konteózni...
[ Szerkesztve ]
-
Major Lion
senior tag
válasz lezso6 #159454 üzenetére
Szukseges rossz meg a pozitiv szinben feltuntetes szerintem nem ugyanaz. Ertelek hogy nem szereted meg nem ertesz vele egyet, de erdekelt volna honnan tudjuk hogy nem igy ertek el a celjukat, ez dokumentalva van valahol, volt rola cikk valahol?
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
válasz Major Lion #159452 üzenetére
Az első 45 perc arról szól, hogy a kínzás egy szükséges rossz, de nagyon hasznos.
[ Szerkesztve ]
-
Major Lion
senior tag
válasz lezso6 #159446 üzenetére
Nem emlekszem hogy ez mennyire volt hangsulyozva valamint arra se hogy a film kijelentette volna hogy igy tortent az akcio, gondolom a based on true events elven ment a film, vagy akkor nem? Ujra kellene neznem mert bennem a kinzasos resz nem maradt meg ennyire erosen, marmint hogy ezt eltette volna a film.
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
válasz Bad Pritt #159449 üzenetére
Jajj, hát így lehet elrelativizálni bármit, hogy összemosol mindent is, ne már, gondold már át mekkora ostobaság ez. Nyilván semmi se tud 100% pontos sem lenni, de ugye vannak fokozatok. A Zero Dark Thirty az egyértelműen a mezőny alján van, főleg azzal hogy kiáll a kínzások hasznossága mellett, ami nem csak történelemileg nem igaz, de nem is praktikus módszer, na meg persze etikailag is elfogadhatatlan.
"minden ilyen filmnek engedélyt kell kapnia az amerikai hadsereg releváns haderőnemétől és utána is monitorozzák a filmek előrehaladását."
Erről van valami forrás? Ez azért elég viccesen hangzik a nagy szabad országban.
Egyébként akik csinálták a filmet, úgy tűnik hogy a büdös életben nem láttak egy mai pakisztánit még képről se, azért ez is sokat megmagyaráz, hogy mennyire fogalmatlanok a készítők és összecsapták a filmet.
Nem értem, mit lehet ebben a filmben szeretni? De tényleg kíváncsi vagyok rá, ez most nem költői kérdés. Mitől átlagon felüli?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
The Elephant Whisperers (2022)
Egyszerű, kedves és bensőséges doku két emberről, akik egy (később két) beteg/sebesült elefántgyerekről gondoskodnak, ill. nevelik őket. Tele van szép természeti képekkel, és úgy általában jó volt nézni a jól kiválasztott pillanatokat, ill. azt az elkötelezettséget és szeretetet, amivel Bellie és Bomman a kiselefántok gondozását végezte.
A cím félrevezető lehet, semmi hülye hókuszpókusz nincs a filmben"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #159446 üzenetére
Nincs olyan amerikai háborús film, akár játékfilm, akár dokumentumfilm, ami ne keverné a fikciót a valósággal és ne lenne propaganda, többek közt azért, mert minden ilyen filmnek engedélyt kell kapnia az amerikai hadsereg releváns haderőnemétől és utána is monitorozzák a filmek előrehaladását.
Ettől függetlenül egyetértek itt a többiekkel, átlag feletti film a Zero Dark Thirty.
-
-
félisten
válasz lezso6 #159444 üzenetére
Generation Kill nagyon jó (riporter fickó barátnőjének a fotója... ), de szvsz a Zero Dark Thirty is jó volt, csak szándékosan nagyon más a hangulata.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
válasz Major Lion #159445 üzenetére
Utóbbi. De végig keveri a film a fikciót a valósággal. Persze lehet úgy is venni, hogy mégis így történt, s maga a film konteózik, innentől viszont lejtős a pálya. A legnagyobb baj viszont az, hogy a film pozitív színben állítja be a kínzásokat, hogy milyen hasznosak, miközben ez tényszerűen nem igaz. És hát ez is propaganda...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Vikthor #159443 üzenetére
Nem, a film szar és mindenki aki nézi, sőt aki beszél róla az is.
Nagyon ritkán van az, hogy ennyire unok egy lassabb filmet, s ez nekem valami elképesztően unalmas volt, pedig úgy készültem rá, hogy hátha velem van baj, hogy elsőre nem tetszett. És közben elég kemény propaganda is (fikciót állít be igaz történetnek), ami viszont sajnos már tény és nem ízlés kérdése, s ez bizony végképp leviszi egy gagyi "arabos háborús film" szintjére.
Következőnek megnézem inkább a Jarheadet (2005), ott sem történik semmi, de nem halálosan unalmas. Ilyesmiből tudom még ajánlani a Generation Kill (2008) mini-sorozatot, ott sem történik semmi, anno ezért nem is bírtam nézni, de pár éve adtam neki még egy esélyt s rájöttem, hogy nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
Zero Dark Thirty (2012) (A bin Láden-hajsza)
Gondoltam 10 év után megér újabb esélyt hátha.
Nem kellett volna. Kathryn Bigelow egy borzalmas rendező. Most már kezdek viszakozni, hogy a The Hurt Locker (A bombák földjén) filmet is újranézzem-e., pedig ez volt a terv.
Ez még mindig egy halálosan unalmas, vontatott, üres, semmitmondó, primitív propagandafilm. Gyakorlatilag minden ízében középszerű és iszonyatosan felszínes: vannak a gonosz tálibok meg vannak a jó amerikaiak, akik kínzás nélkül semmire sem mentek volna. Na most ez is eleve kamu, ez a film egy fikció, miközben igaznak állítja be magát. Jellemzően sajnos az ilyen filmek maradnak meg az emberek fejében, emiatt kifejezetten káros.
3/10
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
John Wick: 4. felvonás
John Wick: Chapter 4 (2023)Jó volt, de sok volt. 2h 49m azért na... kicsit sok még JW-ből is.
Ahogy az várható volt, mindenből több van (bakiból, elhulló zsoldosból, 1 tárban lévő töltényből, stb.), látványosabb, stb... de néha már túl sok az akció, pedig ezt azért nézi a néző, de mégis.
Ami viszont kiemelendő, na az a Dragon Breath-es felülnézetes 1 snittes rész, az valóban 10/10 - mind látványban, mind kreativitásban.Keanu R már megfáradt, bár még így is mintha 3 rambó lenne a testében, sose fárad el nagyon, és mostanra már újratölteni, tárazni is sokszor elfelejt sajnos. A teljesen abszurd jelenetek között a legabszurdabb nyilvánvalóan a párizsi Arc d T körforgalmas jelenet, ugyan közönyösek vagyunk már most is eléggé, de azért talán ennyire mégsem, mint az ottani autósok...
A zene jó, pörgős, a karakterek kemények, kivéve Tracker karakterét nem tudtam hova tenni, és a jó szögekben lévő fényképezés és színek, színes lámpák által a látvány is remek. Jó példa erre Osaka, vagy a pókeres Berlin jelenet.
JW fanoknak kötelező, akció fanoknak szintén.
-
-
paatrick
őstag
válasz PuMbA #159417 üzenetére
Amúgy amióta bejelentették hogy készül Barbie film, folyamatosan cáfolták hogy az Aqua dala benne lesz. Erre most a trailer végén pár másodpercre már felcsendül
Amúgy ennek a mostani trailernek nagyon Lego kaland + Rontó Ralph hangulata van.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
válasz lezso6 #159435 üzenetére
kb Nostradamus írta a forgatókönyvét poénkodtak ott Schwarzenegger könyvtárával meg elnökösködésével aztán majdnem össze is jött (még szerintem arra se gondoltak, hogy majd kalifornia kormányzója lesz esetleg)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
mephi666
nagyúr
válasz oriic #159432 üzenetére
...sokat változott a világ 15 év alatt: most már nem lehetne úgy előrántani T-Bag "rohadék b*zi" karakterét, mint akkor
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
paatrick
őstag
válasz Armandus #159425 üzenetére
Téma miatt ezek a filmek általában elhasalnak, mivel az átlagember közgazdasági tudása 0-val egyenértékű így vagy nagyon lebutítva mennek, vagy máson lesz a hangsúly a filmben akció, dráma stb.
Fikciós film lebutítva:
Tőzsdecápák (1987) - 2. résznél már látszik a fent írt fókuszvesztés, de az is nézhető
Brókerarcok (2000)Fikciós de valóságon alapuló:
Csődtömeg (1999)
Válság a Wall Streeten (2011) - ez hasonlít legjobban a Margin Call, Big Short kettőshöz
Wall Street farkasa (2013)Dokumentumfilm
Enron: The smartest guys in the room (2005)
Bennfentesek (2010)Ennyi jut eszembe hirtelen én gyerekként láttam a Tőzsdecápákat és eléggé befolyásolta a későbbi érdeklődésemet
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Köszi srácok, legyúrom mindet Időm, mint a tenger
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
mephi666
nagyúr
válasz mephi666 #159408 üzenetére
...na szóval azóta letudtam a JLo-s The Mother-t és a norvég Leave-et is
...asszem az ilyen "én vagyok az anyád" típusú filmekből sok volt most egy időre
ui: legjobban a lengyel tetszett... ahogy az ex-specalakulatos nő megrépázta benne a skinhead gyereket, az mindent vitt méghozzá 2 répával... láttam már sok dolgot filmen, de az mindent vitt (amúgy gagyi mindhárom film: 1-2 jobb jelenetet azért tartogatnak, de azzal sokra nem lehet menni)
-
Armandus
tag
Tudnátok esetleg a Big Shorthoz és a Margin Callhoz hasonló filmeket ajánlani?
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Laraxior
titán
Láttam egy filmrészletet, de nem volt odaírva, hogy melyik film (de lehet hogy sorozat)
Egy fickó gyakorolja a börtönben az ágyon való függeszkedést, napközben rendszámokat gyárt a börtönmelóhelyen, jelzi pár darabnál, hogy hibás azokat elteszi, majd összefűzi őket valami szürke vacakkal, és felcsimpaszkodik egy autó aljára, tükörrel alánéznek, de nem látják az őrök az összefűzött rendszámtáblák eltakarják.
Valami escape lehet...de az se biztos, hogy film, lehet hogy sorozat, mindenesetre senki nem volt ismerős belőle*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
mephi666
nagyúr
válasz PuMbA #159417 üzenetére
...uhh, eddig nem nagyon néztem utána, de ez ilyen Truman Show - Matrix crossover lesz Barbie név alatt hányásig megpinkelve?
-
PuMbA
titán
Ez lehet, hogy moziban nézős lesz
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz paatrick #159409 üzenetére
"A film humora és érzelmi töltete leginkább úgy jellemezhető, hogy olyan, mintha nem emberi lényeket látnánk. Elképzelésem sincs, mit csinált a négy, szórakoztató párbeszédek írásában korábban jeleskedő író, amíg elvileg ezen a forgatókönyvön kellett volna dolgozniuk. De a röhejesen lebutított sztorinál, a félresikerült castingnál és a lusta párbeszédeknél is bosszantóbb, ahogy ez a film kinéz." [forrás - spoileres!] (Ezek után én simán megnézném, csak hát Apple...)
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
paatrick
őstag
válasz Eversmann #159413 üzenetére
Olyan sok hasonló filmet azért nem tudsz mondani amiben ez a beállítás van. Fordítva viszont rengeteg. Tehát már ebből a szempontból is ki kell tűnnie a tömegből.
Az összes James Bond (mindet láttam) ugyanerről szól 1 kivételével, azokat se ipari hulladéknak csinálták
-
paatrick
őstag
Imdb: 5,8 - noooormális? simán 6 felett kéne legyen, legalábbis én jól szórakoztam rajta, és idegesítő dolgok se voltak benne, ezek a filmek meg szinte mindig 6+ vannak tapasztalatom szerint (volt tavaly Az elveszett város, Sandra Bullockkal na hát az pusztítóan rossz volt ehhez képest és 6,1 ). Sima romantikus-vígjáték-akciófilm, ebben azért nagy újdonságot nem lehet mutatni.
Mondjuk most beleolvasva a kritikákba értelmezni se tudom őket, azért szar mert apple, mert streamingfilm, mert minden "fordulatot" más filmből loptak.Barátnővel simán újra tudnám nézni
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
na mondom megnézem ezt a JLo-s Mother-t és picit benéztem
...ezek a lengyelek is tudnak vicces filmet csinálni sőt 1-1 jelenettel még meg is tudnak lepni... 30perc után azt mondom, hogy senki ne akadjon le az imdb pontszámnál: 20 évvel ezelőtt egy haverokkal sörözős péntek este szétröhögtük volna magunkat ezen... még az is lehet, hogy jobb, mint a Lopezes ősanya
-
senior tag
válasz agent11 #159401 üzenetére
Ez egy sajtóvetítés volt premier előtt: nem "szórakozni" ment az újságíró, hanem dolgozni. A szerző nem filmkritikus (gondolom a "Ki akar menni?"-re tette fel a kezét), de én nem igazán látok kivetnivalót a cikkben (én sem vagyok filmkritikus...) A felhajtás miatt elolvastam pár kritikát más orgánumokban, nem éreztem jobbnak őket. (De ha valaki tud jobbat, linkelhetné.)
A Disney élőszereplős remake-jeit nem tartják különösebben sikerültnek, függetlenül attól, hogy több is közülük elég szép bevételt hozott. Szóval a negatív várakozás indokolt. Jelen esetben a film 71%-on (Rotten Tom.) áll, szemben az eredeti rajzfilm 92%-ával. A legtöbb (külföldi) kritika a főszereplő alakítását méltatja (láthatólag nagyon beleélte magát), a fő negatívum pedig, hogy elveszett az eredeti rajzfilm varázsa. És noha sokkal hosszabb mint az eredeti, különösebb újdonságot nem tartalmaz. Ergo felejthető.
#159406 Ispy Ehhez képest 12-es korbesorolást kapott... (Miután tele volt a net akár 3-4 évesek a trailerre adott reakciójával. )
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Számomra kb 7/10 felfelé és 3/10-től lefelé érdekesek a filmek (ezért nézek Roland Emmerichet). A cikk szerzője lehet valami olyasmire gondol, hogy egy 1-3 pont körüli trashfilmet várt, de sajnos csak átlagosan rossz lett 4-5 ponttal.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Nehéz úgy kritikát írni egy újságnak, ha nem ülsz be csak olyan filmekre, amik érdekelnek....innentól eleve prekoncepcióval mész el, gondolom itt a hátam közepére sem kívánom volt a helyzet, ebből lett a kelemes csalódás.
teljesen felejthető sem egyenlő az átlagossal
Nálad. Nálam pont ez a helyzet, az átlagos filmek felejthetők.[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
agent11
tag
Ezért írtam, hogy "ízlések és pofonok"! Nálam viszont a teljesen felejthető sem egyenlő az átlagossal. Az átlagosokra azért nagyából emlékszem, de a felejthetőekte nem, hiszen azért felejthető. Mondjuk nálam ilyen sincs, hogy beülök/megnézek egy szar filmet, mert eleve nem pazarolom az időmet szarokra... De ez nyilván én vagyok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest