Hirdetés
-
GAMEPOD
FIFA 19 TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
majnkopf
tag
válasz
Geradossz #13941 üzenetére
Most te reagáltál rá, tehát te hoztad fel nem?
Egy teljesen más játékot minek hozol ide? ennyi erővel mondhatnánk millió játékot, hogy ebben is te kellesz abban is te, itt meg a gép focizik helyetted. Szerintem hülyeséget beszélsz nagyrészt és kevered a szezont a fazonnal. Ebben 87.35%ig igazam van. de majd a többség szavazata dönt. ha úgy van sajnos el kell hagynod a villát. -
majnkopf
tag
válasz
Geradossz #13882 üzenetére
Ember hülyeséget beszélsz
említettél 3 noname játékost aki minden csak nem noname világszinten a fociban... az,hogy abban igazad van, hogy nem kellene ilyen mértékben bemenni a távoli lövéseknek az más dolog. te a saját igazad viszed, közben nem is arról szól a beszélgetés. és igen ki lehet kapcsolni a timed finish-t. állítom a magadfajta (és nem sértésnek szánom!) emberektől kapok ki olyan meccseken amikor a játékosaim kettőt nem tudnak pontosan passzolni, de az ellenfelem által nem irányított játékosok szintjét feltolja a gép és gyakorlatilag irányítás nélkül sárba tipor a védekezésével..
(#13913) dtrms: ezeknek mi értelme van egyébként? értem én, hogy respect meg minden, de azért amikor mesterhármast lősz szerintem az nem az a kategória amikor "át kell adnod" valakinek. azt is megnézném azért ezekből a nagy "respect" dolgokból mennyit csinálnak tényleg őszintén és mennyit a külvilágnak mutatva
-
-
törölt tag
-
Meghivott
addikt
válasz
Geradossz #12822 üzenetére
Egy biztos, pont most lőtt 90xedik percben Kondogbia kb 20-ról dropból egy gólt. Persze jobb lábbal. Pont nem helyezkedtem rá :-)
Legalább a long shotja 80 ;-)Ne kezdjük már! Főleg ne a nevekkel. Remélhetőleg ez is lesz annyira zavaró, mint a 9 darab hozzászólás a részvényvásárlásos témában. Főleg, hogy azóta egy offtopic hozzászólás sem volt, ugye (pl csajos témában). Lényeg a következetesség ;-)
-
Z'Z"
őstag
válasz
Geradossz #9279 üzenetére
Hogy is van ez?
Ha neked írnak valamit, akkor az fáj, viszont te másnak írkálhatsz akármit, anélkül, hogy utána járnál a dolgoknak?
Felsorolsz neveket, de nem is tudod, hogy valójában ki írt neked, vagy említett meg a hozzászólásában.
Én csak válaszoltam neked, normálisan, amire te egy ilyen "szöveget" piszkítasz ide.
Arról már nem is beszélve, hogy én eddig segítettem neked, így végképp nem értem ezt a kinyilvánulást.
Amúgy lesz@rom, jó nyitogatást, ha neked megéri.
Pá!😘 -
Digestive
veterán
válasz
Geradossz #9272 üzenetére
Én értem h sérti az önérzeted, ha a nyilvánvalóan helyes állításodat kétsegve vonják. De tudod ilyen az emberi természet. Te egy olyan stílust képviselsz ami a legtöbb ember számára bosszantó és az ebből fakadó ellenszenvet te ráadásul ki is maxoltad... Azt javaslom h meg kell enni amit főztél magadnak és 10x átgondolni mielőtt leírsz valamit, h attól nyílni fog e a bicska az emberek zsebében.
-
etaclan1984
őstag
válasz
Geradossz #9272 üzenetére
Fejezd már be. Rohadtul unja már mindenki hogy hetente mással mész össze.
November eleje van ez meg már legalább az 5. alkalom, de gondolom még lesz vagy 5 idén.
Úgy hogy tavaly már bannolva lettél, tehát nem értem miért feszegeted a határokat.
Tényleg nem vevő erre senki, lehet tovább görgetni. -
Digestive
veterán
válasz
Geradossz #9252 üzenetére
Én tökeletesen értem amit mondasz és EGYET IS ÉRTEK VELE! Div5 rank1 valasztható coin asszem 52k. Ha ehelyett a pakkokat választom akkor ha mindent eladok nagyjából ~52k fog bejönni.
Nem akartalak én provokálni, csak érdeklődtem, h esetleg nicket váltottál e?
Viccet félreteve a Te neved itt a fórumon totálisan egybeforrt és a szinonímájává vált a pökhendiségnek, a nagyzolásnak, a lekezelő stílusnak, a kivagyiságnak, az aroganciának és trollkodásnak. Ha egy eddig megválaszolatlan asztrofizizikai talányt válaszolnál meg és vezetnél itt le nekem, akkor se változna meg a veleményem. De neem te egy ilyen bagatel dolgon lovagolsz már hosszú ideje, mint ez a pakk kontra coin szarság!
De a reggeli tréfás kérdésemért elnézésedet kérem. Azt hittem, h ennyi belefér és nem taposok a lelkedbe.
-
Szigma70
addikt
válasz
Geradossz #9249 üzenetére
Én megértelek, de kérlek, ne vegyél már fel mindent
És a többieket is kérem, ne cseszegessétek már állandóan. Abszolúte nem írt hülyeséget ezzel.
Még akkor is ezt írom, ha ez az esetemben sajnos nem igaz. Nálam kb. a fele coin jönne vissza álltalábanGeradosz
Sztem az okfejtésed jó, de helyzetfüggő.
Nálam pld. az van, hogy 0 point. Ez az elv. Ezért , mivel sose nyitok semmi értelmeset, coin ínység van.
Én azt a dele coint sem vesztegethetem el, amit a pakkok választásával kockáztatnék.Aki jobban áll, annak meg megéri bekockáztatni. Sztem ez természetes.
Többiek
Hagyjátok már lógva
Mostanában semmi olyat nem ír, ami miatt ki kellene közösíteni. Ez nem egy zárt világ,
A másik kollegának is nekiestek egyből, holott csak nincs képben.
-
Z'Z"
őstag
válasz
Geradossz #9249 üzenetére
Lényegtelen, hogy milyen rewardból vannak.
Volt benne két Megagiga, illetve prémium gold player pack.
A csomagok értékeit nézve, illetve ami benne volt, ha én pointból vagy coinból vettem volna, akkor nem igazán érte volna meg, és akkor még szépen is fogalmaztam.@Fifaisshit
Sajnos sokan provokálják, amire ő egyből ugrik.
Ezt kellene már végre befejezni. -
Fifaisshit
őstag
válasz
Geradossz #8747 üzenetére
Meg ne magyarázd már a hülyeséget
Nekem van olyan ismerosom aki minimum gold1 mindig és elite 3kozott ingázik ....
Egymás ellen 10/7et megnyerek....mégsem voltam soha elite közelében sem ....
Mit jelent valószínű azt hogy sokkal nyugodtabb és fegyelmezettebb hosszabb távon mint én és az én stílusommal mégsem tud mit kezdeniAttól nem mondanám hogy jobb jatekos nálam hanem sokkal jobban jön ki neki a lépés hétvégente
Közben látom szerkesztetted
Most akkor számít az hogy “itt senki nincs gold1 közelében “ vagy nem ? -
Digestive
veterán
válasz
Geradossz #8707 üzenetére
"Nem vagyok hajlandó egy olyan játékkal játszani ami accunthoz rendeli, hogy milyen rank lehetsz és ha meggebedsz se leszel jobb."
"Évek óta ez van 1-2-3 meccs hiányzik az elitehez."
Figyelj már haver, akkor mi a gyíkért nem csináltál már évekkel ezelőtt egy másik profilt?
Neked is jobb lenne, mert már top100-ban csapatnád, nekünk meg pláne, mert nem energiavámpírkodnál itt a fórumon...
-
Toguro San
tag
válasz
Geradossz #8701 üzenetére
"Nem hiszem,. hogy nekem kéne megtanulnom játszani, akármikor elvernék innen bárkit"....
És szerinted az ilyen hozzászólások miatt nem nyílik ki sok ember zsebében a bicska? Az én zsebembe nem, mert (tudod "én csak offline tolom") de lehet itt páran rendesen felvilágosítanának. Az ilyen fellengzős hozzászólásaid okoztak/okoznak is nagyon sokszor itt vitát, feszültséget.
És én még csak felsírtam a hozzászólásodon első körben, le sem hülyéztelek
De elég hamar idegállapotba kerültél Móunika. El nem tudom képzelni egy EA meccs alatt mit produkálhatsz
Peace
-
Toguro San
tag
válasz
Geradossz #8697 üzenetére
Köszönöm, Stylerr, hogy a nevemben is írtad (mert ugye én nem írhatok, mert csak offline tolom).
Attól, még, hogy nem játszom a FUT-tal, olvasom a fórumot, és szeretem átolvasni a véleményeket is róla, ezért is sírtam fel a hozzászólásodon. Rengeteg rage és rengeteg vélemény elhangzott már a játékról de ekkora marhaságot még itt nem olvastam, és ez független attól, hogy én milyen módban játszom....
Nagyobb türelem, több gyakorlás lehet meghozná az eredményét, bár aki ilyen konzekvenciát képes levonni a játékról, és ilyen szintű összeesküvés elméletet képes belelátni a játékba azt sajnálni tudom csak.
Inkább csak próbáld élvezni a játékot és elfogadni azt a szintet amire képes vagy! Lehet nem a játék skatujáz be egy szintre, hanem te nem vagy képes megugrani azt... Erre gondoltál már? -
Stylerr
addikt
válasz
Geradossz #8697 üzenetére
Akkor én írhatok?! Online játszom, és aki 1 vagy 2 hete írt ekkora marhaságot, annak is mondtam, hogy hülye.
Aki ilyet ír az hülye, sajnálom, ha tetszik ha nem, ez van. Tanulj meg játszani, ne csak a pénzt öld bele.
Ekkora marhaságokra a kutya se kíváncsi, amit te írtál.
Adtunk már neked kismillió esélyt, próbáltunk normálisan hozzád állni sokszor, de mindig beírsz ekkora blődségeket, és kinyílik az ember zsebében a bicska.Peace.
-
kacsa7
őstag
válasz
Geradossz #8298 üzenetére
Gabó legalább 150000 fifa pontot nyitott el pl hozzá, és hülyére nyeri magát minden héten wl-ben, + draft-ol. Így van 5 ikonja. De nyitott pl. 1 CR-t, ami nem olcsó.
Igazából szomorú, hogy FUT felé ment el az egész, mert minél több pénzt tolsz bele, annál jobb csapattal tudsz játszani és így nyilván könnyebb egy bizonyos szintig. Persze érthető. Minden üzletiszereplőnek ez éri meg. EA-től veszik a pontot, a sok forgalmazótól detto, ami nem kis bevétel. Innentől megéri szponzorálni a versenyeket is, mert a nyilvánosság csak még jobban erősíti, hogy vegyél pontot ha ilyen csapatot akarsz. Nyilván ezért van minden verseny FUT-on. Ha mezei csapatokkal kellene játszani, akkor megveszed a játékot és onnantól nincs több bevétel az EA-nek. -
Digestive
veterán
válasz
Geradossz #7938 üzenetére
Igen ez egy ilyen szutyok! Meg ott marad a legolcsóbb item vagy 20 frissítésig pedig már rég megvették. Meg játékos név szerinti keresésénél vmi errort ír, de ha állítasz hozzá pozíciót is akkor már listázza. Tavaly óta nem sikerült ezeket javítani. Gyalázat az egész app.
-
KaksziLajos
senior tag
válasz
Geradossz #4789 üzenetére
Mindkettő jó lap. Az életben is szerettem mindkettőt. Realnak szurkoltam már akkor is, így Makalele közel áll a szívemhez, de ennek ellenére Gattusot választanám.
Nekem semmi nem jött silver 1-ből...
A 2000 pontot hol látom, hogy megkaptam-e? Mert ugye elölről kell gyűjteni, de akkor a háttérben megvan???
-
arpo04
őstag
válasz
Geradossz #4730 üzenetére
Aki a coint mondta ott az igazsag. Ha komolyan akarod szamolni... mindig a legrosszabb lehetoseget vedd, a leg olcsobbat kapod ami igaz 90%-ba. 200-650 coinos lapok piac stb. Coin viszont jobban jon mikor a hulye veletlen kitesz egy jo lapot 57k-ba ami 30-40k vagy meg tobbel ar alatt van mert nem figyelt.
Csak penzbol lehet penzt csinalni -
törölt tag
válasz
Geradossz #4717 üzenetére
Aki nem vesz fifa pontot és nem szokott kereskedni sem, annak nem mindegy az a 10-20k.
Engem annyira nem izgat, mindig a pakkot fogom választani, de eddig mindig jobban jártam volna a coin-nal.
Persze így van rá esély, hogy nyitok valami nagyot, de az is könnyen lehet hogy mire jön egy 100k-s játékos addigra már többet "bukok" azzal, hogy a pakkokat választom.
-
Fifaisshit
őstag
válasz
Geradossz #4717 üzenetére
Pláne ha a jumboban van 4jatekos és egyik sem ritka és 6pozicio modosito ami darabja 200
Szerintem amúgy az elején a coin ha esetleg van valami event akkor Pack
Bár mondjuk én a fent emlitett elmélettel nyomtam mindig is az sbcket hogy ne legyen több a rá költött penz mint a minimum nyereség tehát az se hülyeség
Jó nincs meg a jatek de elején fontos a coin -
Fifaisshit
őstag
válasz
Geradossz #4161 üzenetére
Én is azt hittem hogy lesz az elején
Nos ha megnézed a prime iconok is nyithatoak plusz tavalyit leszámítva eddig sem voltak icon sbck ......plusz általában 1-2k coinnal voltak olcsóbbak sokszor tehát nem hiszem hogy ez miatt lenne az emeberknek kevesebb iconjuk .....inkább több lesz mint tavaly ...
Plusz az EAnek tavaly se jött abbol penz hogy te kirakod inkább több jön be hogy csak packbol nyithatod -
Edgar2621
őstag
válasz
Geradossz #2555 üzenetére
Igen más is okozhat függőséget és éppen emiatt az állam által szabályozott/tiltott valamint felhívják rá a figyelmet és mindenki egyértelműen tudja mire számíthat milyen esélyekkel. Most akkor kapok valamit érte aminek van értéke vagy sem? Mert ezelőtt azt írtad nincs értéke ezeknek a kártyáknak(pakkoknak), most pedig azt írod ugyanúgy kézzel fogható mint a panini kártya. Most akkor annak sincs értéke, vagy mindkettőnek van? És nem, ugyanúgy szabályellenes hogy a gyerek cigit vesz és alkoholt iszik, a törvény ezeket bünteti és tiltja. Az hogy kijátsza valaki őket még nem jelenti azt hogy lehet ilyet, mint ahogy coinnal sem lehet legálisan üzletelni. Miért kellene tiltani hogy más autóval járjanak az emberek? Nem verseny, maximum jobban érzi magát valaki tőle vagy nagyobb biztonságban. A fociban mindenki azzal gazdálkodik amit meg tud termelni, vagy rendelkezésére bocsátanak a tulajdonosok/szponzorok és ezzel mindenki tisztában van, nincs benne semmi szerencseelem, mindenkinek megvan a lehetőség jó csapatot építeni.
Az jó ha Neked nincs gondod ezekkel de a közösség szempontjából nem szerencsés és emiatt nem is feltétlenül a legjobb játékosok jutnak így a legmagasabbra.
A törvényt pedig nem szó szerint kell érteni és mindig a társadalmi vívmányok fényében kell értelmezni ezért aztán lehet olyan, hogy valamire a jogszabály alkotója nem gondolt de aki alkalmazza már tágabban, a társadalmi fejlődéssel összahangban értelmezi. Aztán ez a jogfejlesztés jogszabályi formát ölthet, de ezeket biztosan tudod úgyhogy nem untatlak. -
Edgar2621
őstag
válasz
Geradossz #2542 üzenetére
Azért mert a szabályozás nem tud lépést tartani a technológiai fejlődéssel még lehet valami jogszabályellenes szerintem. Tegyük fel hogy nem minősítjük szerencsejátéknak a lootboxokat és mikrotranzakciókat. Ebből adódik a kérdés hogy minek minősítjük őket? Mert valahova be kell sorolni ezeket is. A Fifa főként pvp játékként működik az elmúlt években és nem free to play game, ennek ellenére a mikrotranzakciós rendszer miatt a játék árán felül pénzt invesztálók előnyt élveznek a többiekkel szemben, ami sok esetben a játékba fektetett idővel és ügyességgel sem egyenlíthető ki. Tudjuk jól mindannyian hogy nem mindegy, hogy CR a csatárom vagy Dzeko. Tehát így a mikrotranzakció révén megbomlik az egyensúly és értéke lesz a rá költött pénznek. Az érték alatt ugyen nem csak pénzt értünk, lehet az bármi ami a jelenlegi társadalom szerint annak minősített, így a digitális jószág is értéknek minősülhet. Ha én csak úgy juthatok ki a WL-re, hogy jó játékosaim vannak és csak a WL-en keresztül van esélyem a pénzt garantáló tornákon részt venni, akkor ezek szerint van értéke a pakkoknak amit vettem?(ez nyilván minimálisan túlzás) Nem beszélve az addikcióról amit okoz a lootbox és amely veszélynek leginkább a 20 éven aluliak vannak kitéve. A szülő megveszi a gyereknek a játékot aki kéri, hogy vegyen neki pontot mert anélkül fabatkát sem ér a játék és nem tudja élvezni. Akkor ez minek minősül, ha a szülő rákölt havi x pénzt pluszban a játékra és a gyerek még mindig sír hogy nem húzott normális lapokat, míg a többiek már CR-ekkel szaladgálnak? Nem jogos a szülő részéről, hogy nem kapott semmit a pénzéért? Arról nem beszélve hogy az EA még azt sem hajlandó megosztani a játékosokkal akik fizetnek a játékért és még pluszban is áldoznak rá, hogy milyen eséllyeik vannak. Igen a Kinder tojás is problémás, de a csoki egyébként sem olcsó így ott biztosan kapok valamit a pénzemért és nem virtuális lesz ami elértéktelenedik rövid idő alatt.
A kártyák és matricák gyűjtése is hasonló, egyetértek, de ott is kapok valami kézzel foghatót a pénzemért és az esélyek egy jó kártyára vagy matricára jóval nagyobbak. Ettől még úgy látom ez is problémás és együtt kellene szabályozni őket, de sokkal nagyobb probléma a pvp miatt az egyenlőtlenség a multi játékokban, nem véletlenül verte ki a biztosítékot a Battlefront 2.
Egyébként ha az ügyvéd barátodnak/ismerősödnek/munkatársadnak lenne ideje és kedve összefoglalni a témát és megosztaná itt vagy máshol az nagyon klassz lenne. Magyar és uniós jogszabályi hivatkozásokal, az érintett szakterületek aktuális álláspontjával. -
Digestive
veterán
válasz
Geradossz #2529 üzenetére
De értsd meg Kolléga, h pont ezek ("az orszag leghiresebb ugyvedevel konzultalok folyamatosan") miatt kapod a savat!!! Attól még, h méretes bránerem van, ezt nem osztom meg mindenkivel! Elég, ha én és a partnerem tudjuk és élvezzük...!
Na jó. Most már Ti is tudjátok, de amúgy nem reklámozom!
-
LedyGyuszi
addikt
válasz
Geradossz #2526 üzenetére
egy kicsit engedd el sztem a szó szerinti értelmezést és ahhoz való ragaszkodást. sztem még a 1991es törvény alapján is egy jobb ügyvéd simán rá tudná húzni a szerencsejátékot + egy jobb ügyvéd meg is tudná védeni. szted nem! OK!
viszont sok más ország nem egy 1991es törvény (+2015ös apróbb módosítása) alapján működik napjainkban.meghatározott feltételek vannak. pl. veszel fifa pontot, ebből csomagokat nyithatsz vagy egy ilyen egyszerű az is, hogy gold packból nyitható. abban igazad van, hogy jó pár feltételt még simán hozzá lehetne írni. a feltétel a szabályzat is lehet, de van számos más szinonimája.
coinnak is van pénz értéke, mivel különböző oldalakon lehet vásárolni coint.
sőt a játék is ad neki értéket. pl. egy draft token 15k coin vagy 300 point, egy point 50 coin, ezt már lehet forintban is kifejezniigen ,a csomagért fizetsz, amiben lapok vannak. de tulajdonképpen ez jelenti a vásárlási árat is. hogy ez egy csomag ára vagy 1000 csomag ára az már más kérdés, de ezért is írtam, hogy min. egy csomag.
mivel az egész lootbox a sorsoláson, azaz a szerencsén múlik, így ez szerencsejáték. ezt bebizonyították már más országban/más játéknál, ha jól tudom. akkor nem beszélnénk szerencsejátékról, ha fix tartalmú csomagok lennének és tudod, hogy mit vásárolsz, de itt fogalmad sincs!
no mind1, nem értünk egyet. slusszpassz
+1 észrevétel: ha olyan körökben mozogsz, akkor biztosan tudod, hogy az arrogancia és a szarkazmus (egyeztess a bigfish haveroddal) között nagy a különbség
-
törölt tag
válasz
Geradossz #2522 üzenetére
Abban szerintem igazad van, hogy a törvény nem minősíti szerencsejátéknak ezeket, legalábbis itthon. Bár szerintem az lenne igazságos, ha az lenne hivatalosan is.
De megint a stílusoddal van baj leginkább. Mondtam már korábban is, ha nem tetszik a "kötekedés", akkor ne írj ilyeneket, hogy mindenkinél jobban tudod, mert a legmenőbb ügyvédekkel konzultálsz. Még ha igaz is (amit személy szerint nehezen tudok elképzelni az írásaid alapján, hogy ilyen körökben mozogsz, bár cáfolni sem tudom), akkor is arcoskodásnak tűnik.
-
Toguro San
tag
válasz
Geradossz #2522 üzenetére
Itt nem az érveléseddel van a baj, hanem ahogy Geradosz is írja az arrogáns előadással.
Azt hogy így feltüntetted, hogy az ország legjobb ügyvédével konzultálsz napi szinten (ebben a témában KIT ÉRDEKEL)
Ez azért lett leírva, hogy ezzel is a saját igazad akard eladni. Mondván, ha a legjobb ügyvéd mondja, akkor az csak úgy lehet. Ha ezt nem írtad volna hozzá akkor már biztos megkérdőjelezzük a mondandód. -
LedyGyuszi
addikt
válasz
Geradossz #2518 üzenetére
köszi, hogy továbbra is magadat nem meghazudtolva, folytatod arrogáns, lekezelő stílusod!
honnan tudod, hogy én pl. mivel foglalkozom vagy mit tanultam anno a főiskolán?1. nincs meghatározott feltétel? - szted az micsoda, hogy egy pakliban hány kártya van, milyen csomagok vannak, egy csomag mennyi coinba/pontba kerül?stb...
2. nem feltétlenül kell pénz nyereménynek lennie -> lehet pénz, áru, szolgáltatás
3. Ronaldonak van ára a piacon, mennyi coin. mivel coint lehet venni adott összegért, ezért van értéke is.
sőt fifa pontban is lehet kifejezett értéke, mivel pakkpól nyitható. tehát min. egy 5000es gold pakk pointban kifejezett ára
4. nyerés vagy vesztés. nem nyerés és vesztés. tehát nem kizáró dolog, hogy csak "nyersz"Egyébként görgess egy picit lejjebb a szerencsejáték fajtáihoz.
Amúgy 1991-ben, a törvény megírásakor létezett már lootbox?
-
LedyGyuszi
addikt
válasz
Geradossz #2515 üzenetére
nem kell, hogy pénzre válthasd a nyereményed ahhoz, hogy szerencsejátéknak minősüljön.
még a törvény szerint se... sztem egyeztess a bigfish ügyvéd haveroddal!
egyébként meg pénzre tudod váltani, még ha illegális is elméletileg. coin vásárlásról biztosan hallottál már!amit kimásoltam, egy jogi szakdolgozatból volt. bár valószínűleg ismereten szakirodalom számotokra olyan ismeretlen szerzők műve, mint pl. én vagy ismerőseim...
-
Edgar2621
őstag
-
sagem
addikt
válasz
Geradossz #2498 üzenetére
A Belga törvények sokkal szigorúbbak, náluk ez szerencsejáték, ezért is lett beidézve a cég. Nyilván vannak ügyvédeik de a történet nem olyan egyszerű ahogyan azt elképzeled, a pénz nem minden, a dohánycégek is tele voltak/vannak pénzzel, mégis elnyomták őket. De lehetne az online pókertermeket is mondani vagy éppen a szerencsejáték oldalakat, amik nálunk és máshol is szabályozva vannak államilag. Belgiumban nem csak az EA hanem pl. a Valve is terítékre került (CSGO ládák miatt), és a Valve nem csatázott, inkább kiszedték a ládanyitást a Holland és Belga régióban. Tették mindezt azért, hogy ne gyűrűzzön tovább az ügy, ők is harcolhattak volna, mert nyilván vannak ügyvédeik, de úgy voltak vele, hogy jobban járnak ha beáldozzák ezt a kis piacot annak érdekében hogy csillapodjanak a kedélyek és mehessen minden úgy tovább ahogyan eddig.
Az EA ezzel szemben kakaskodik, szívük joga, valószínűleg úgy vannak vele, hogy úgyis előveszik az ügyet. Ebben igazuk lehet, mert egy hete jött a hír, hogy jelenleg 16 európai valamint amerikai szerencsejáték szabályozó testület vizsgálja már a lootbox ügyet. Az általad említett lottó meg hasonló dolog -bármily meglepő- de szabályozva van, a legalapvetőbb példa, hogy 18 éven aluliak nem vehetnek se lottót se sorsjegyet. Az államok elvileg profitálnak a ládanyitogatásból most is, hiszen ezek hozzáadódnak az EA/többi cég bevételeihez ami után leadóznak, így nem ez a probléma hidd el
Magyarország még az EU tagja, ha EU szintű döntés születik akkor nálunk is alkalmazni fogják, de mivel hazai pályán, Amerikában is szorongatják már az EA-t valami változás biztosan fog történni, valószínűleg a Fifa 20-ban is lesz mikrótranzakció, csak máshogy, mint eddig.
-
törölt tag
válasz
Geradossz #2498 üzenetére
A chips ugyanannyiba kerül akkor is ha promóciós, meg akkor is, ha nem. Mondjuk ha részt akarsz venni a nyereményjátékban, akkor ha jól tudom 18 év felettinek kell lenned.
Szerintem azt is lehet szerencsejátéknak tekinteni, amivel játékbeli fizetőeszközre váltható be a nyeremény és nem tudod előre hogy mit kapsz a valós pénzedért.
De igen, itt alapvetően azzal van baj, amit a végén írtál. Más szerencsejátékok be vannak tiltva 18 év alatt, ez a játék meg alapvetően gyerekeknek készült. Vagy legalábbis ők képviselik a felhasználók nagy részét.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest