Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Az azért megvan hogy nem két azonos dologról van szó.
Egyedi elbírálás volt nálad, most nincs időm a GSP kézbesítési késedelemre vonatkozó dolgait keresgélni, de nem látom értelmét az ilyen megoldásnak.
Ha elveszne a csomag akkor ez az eljárás így lenne, egyértelműen leírva a szerződésben, de akkor fel sem merül a visszaküldés téma.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem tarthatsz meg olyat ami nincs kifizetve, az lopás. Azt hogy nálad mi volt az egyedi eset volt, ráadásul nem minőségi kifogásról volt szó. Ezért nem terjesztheted hogy ez így működik és általános.
Akár tetszik neked, akár nem ez nem igaz: az eladó csak az ebay hub-ig küldte, nem direktben neked, a kártya nem jár vissza az eladónak
Azt meg nem igazán hiszem el hogy az eBay bevállal 475 $ veszteséget és nem az eladótól szedik vissza a pénzt, de nálad ennél így volt.
De hangsúlyozom nem azonos a két eset, szóval a tanácsodat magadra is értelmezheted, hogy mit hogyan értelmezzek
Ha ráérsz megkereshetnéd az szerződési feltételek közt annak az alapját ami alapján gazdagabb lettél egy 475 $ értékű alkatrésszel, de az egyedi elbírálásokra mint általános eljárási rend még utalás sincs.
Tőlem az 25 $-át visszaszedték, pedig nem az én hibám volt hogy késett a csomag és be is buktam mert a szemét vevő nem fizette ki miután megkapta. Nem vállaltam határidős szállítást egyébként.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
-
rednifegnar
senior tag
mindenutt vannak csalok, ahogy ebayon is. meg persze becsuletesek is. nekem is fura ez a forditott csekkolas, ennek kb semmi ertelme.
van egy haverom aki nagy imadoja ennek az oldalnak, teny, hogy olcsobb mint az ebayrol, de mar tobb buktaba is belefutott (leginkabb az hogy nem epp olyan volt a cucc mint amit igertek), es o ilyen ezer euros osszegekert kepes vasarolni.A camera does not make art, the artist makes art.
-
Topikgazda
Most ez komoly? Ilyen marhaságba belementél, rendőrtől vásároltál vagy mi?
kérte az eladó a személyim, lakcímkártyám fotóját, hogy lecsekkoljon,
Melyik alternatív valóságban van ilyen? Hogy találsz ilyen bolondokat?
Neked kellene ellenőrizni inkább az eladót egy apróhirdetési oldalon, vagy ő is elküldte magáról a dolgokat?
Ez a 2024 év legrosszabb vicce amit olvastam.
Egyébként megsértetted a PayPal szerződési feltételeket mert vásárlás ellenértékre nem használható a pp friends, nem kellene ezt propagálnod.[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
Nyilvan videozom meg korbefotozom bontas elott/kozben, de ettol sajna nem lesz jobb a dolog, PB megint szorakozik ezzel. Kulon faja, hogy egy papucsos dobozba volt es meg az eredeti csomagolas is benne ahogy felvagdostak azt.
A cuccnak nem lett baja, de nehez is lenne megallapitani ezt is mert egy 30 eves hasznalt alkatresznek arult dolog.A camera does not make art, the artist makes art.
-
Topikgazda
Sajnos C64-nek van igaza, hiába adod meg hogy nincs garancia, nincs visszaküldés az eBay szerint akkor is jár a vevőnek az ilyen lehetőség.
Mindig megy a vita velük hogy már elnézést de egyértelműen megadtam és ennek tudatában vette meg és magánszemély használt dolog eladására nem terjesztheti ki a vásárlói védelem ezen részeit, több kör szokott lenni mire a saját keretükből kifizetik és a zárolt pénzünket megkapjuk.
Amikr arra hivatkoztam hogy a német eBay-en a magán eladók mindig írják és tényleg így működik akkor azt a választ kaptam hogy német PTK ezt lehetővé teszi, míg a magyar az nem rendelkezik így.[ Szerkesztve ]
-
C64
őstag
Visszaküldés csak hiba esetén elfogadható, be volt állítva, hogy nincs visszaküldés, de ez a ge*ci cég csak a vevőket védi az eladókat nem és akkor is visszaküldheti ha én nem akarom, akkor is ha szart küld vissza és ő bassza el vagy kicseréli az alkatrészeket másra, sok ilyen történetet hallottam már közvetlen ismerőseimtől is, bay meg nem csinál semmit, mindig a vevők mellett áll.
Véleményem szerint az lett volna a korrekt hozzáállás, ha meggondolja magát a kedves vevő, akkor továbbadja, ez itt is így működik, mindig is így működött. A fosbay önkényesen erőlteti rá az eladó magánszemélyekre a 30 napos visszaküldést akkor is ha ez cseppet sem fair, ezt pedig rengeteg csaló ki is használja!!
paypal kifizetés már rég megszűnt és ha német oldalon adok el német vevőnek akkor 0 a fee, vagyis egy az egybe kiutalja bankszámlára az összeget.
Nem engem kell hibáztatni, bár nem tudom mit vártam, itt valahogy mindig az a hibás aki pórul jár, be se jövök többet ebbe a fórumba...[ Szerkesztve ]
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
Topikgazda
Az át nem vétel esetén van a legnagyobb veszteség, ugyan mi értelme lenne? Van az eBay vásárlói védelme az alapján a vételárat visszaszedhetik, ha még aztán a visszaküldött terméket nem veszed át normális szállítási cégnél visszakerül a feladóhoz, a vásárlóhoz neked miért jó hogy ingyen adod oda? Egyértelműen látszik a nyomkövetésben hogy nem vetted át pedig megérkezett, nem fog senki a javadra dönteni ez alapján. Teljesen értelmetlen dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem mert az eBay rögtön mínuszba teszi az összeget, ha nem veszi át akkor azt a szállító bejegyzi (nyomkövetéssel kell feladnia küldőnek) és az ő hibája lesz az át nem vétel, se pénz, se termék mert azt akkor visszaküldik a feladónak, dupla bukta és még esetleg a visszaküldés díját is meg kell téríteni a vevőnek ha mondjuk hibásként lett visszaküldve.
Nem lehet az eBay és az AliExpress összehasonlítani ebben a tekintetben hiszen az Alin te vevő vagy, de ott is gondjuk van az eladóknak a visszaküldött termékek kezelése miatt az AliExpress-el.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
-
rednifegnar
senior tag
ize erre van a gsp, mindenkinek jobb eladonak vevonek is.
nem szokott ezzel gond lenni, rengetegszer veszek angoloktol es nem volt meg ilyen problem. vagyis volt de az ilyen 10 eves multban vala amikor ment ez az atcsomagolosdi pitneybowes megoldas, ezert is lepodtem meg most elegge.A camera does not make art, the artist makes art.
-
Topikgazda
Kockázatos ideküldeniük, én inkább nem beszélem le őket, nem csak rajtam múlik a szállítás sikeressége. Gondolom te is értékelnéd hogyha használhatatlan állapotban kapja meg a vevőd ezért reklamációt indít és a vételárat az eBay fizeti ki neki, nem pedig tőled vonják le. Ha nincs GSP akkor ez ugrik.
-
Topikgazda
Nem te választod, az eladó szokott csatlakozni a programhoz, mert így védve van a csaló vásárlók és az elvesztés ellen és nem kell foglalkoznia a vámoltatással., mert az van onnan kifelé is.
De ha GSP akkor neked nincs a Magyar Posta vámolási díja vagy újbóli áfája még azon felül.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem rakták be, mert nem volt súlyuk csak annyi volt a bejegyzés hogy elindítva, ha járatra teszik akkor lesz csomagtípus és súlya is, de ezek nem csak magyarországi irányba, hanem más európai országok esetén is így volt.
Én is az Orczy térre gondoltam vámolás ügyileg, csak megkavartam a szavakat. -
rednifegnar
senior tag
nekem most volt problemam pont egy nemet eladoval, ket eszkozt vettem tole, az egyik marha karcos volt, persze ugy fenykepezve, hogy ne latszodjon, masik nem is mukodott.
megreklamaltam, eloszor azt irta, hogy o ezt hasznalta nem volt semmi gondja...
ujra megreklamaltam, keszitettem videot mindket dologrol. erre hirtelen latni kezdte mi is a gond, es abban maradtunk kuldjem vissza, visszafizeti mert ez "elfogadhatatlan minosegu" amit kuldott, ezt o irta igy.
vegul is megerkezetett, visszaadta az arat.
amint jovairtak mar latom hogy ujra feltette ugyanazokkal a kepekkel leirassal, teljesen inkorrekt.
szoval ennyit a nemetekrol, van ott is mindenfele, sumak meg normalis, ahogy itt is.A camera does not make art, the artist makes art.
-
rednifegnar
senior tag
sztem en barmelyik eu-s orszagba siman postaznek (de nem adok el igy ez csak elmeleti), viszont mar jopar ilyenbol vasaroltam es nem volt gondom.
felnyomas = kb annyi hogy akkor ne valaszthasson ki eu-t a listaba (mert ezek nem kezzel irt listak hanem az elado allitja be) ha nem megse postaz eu-ba.
na megnezem ezt a mailboxotA camera does not make art, the artist makes art.
-
Topikgazda
Azért több csomag tűnt el a német postánál Feuchtban, ami nem is ért Mo-ra így nem az általad említett helyen tűnt el, de vagy 15 éve azért nem jellemző.
Bár Budaörsön mindig a Posta logisztikai központja volt a Nemzetközi Kicserélő az már úgy 27-29 éve Vecsésen működik, előtte a Vám téren kezelték a külföldi küldeményeket. -
Topikgazda
Sajnos több helyen hozzáférhetnek az azonosítóidhoz, közvetlenül a számítógépen eltárolt, a böngészőkben megjegyzett, Google, Apple, Microsoft fiókok eltárolt adatok, akár jeslzó kezelő, az Androidos telefon vagy más eszköz.
Az eBay-en utólag a 2FA bekapcsolása nem segíthet, ha az eleve működött akkor valamelyik eszközödön keresztül fértek hozzá, bár elméletben ez lehetetlen.
Gond az ha eltároltad az eBay fiókban a bakkártyádat fizetési eszközként mert azt használhatják, szóval pénz azon ne legyen elérhető.Valóban nehéz elérni őket, de munkanapokon munkaidőben azért fel lehet venni a kapcsolatot velük.
Ha ember kell a chat-en a "varázs szavak" please agent -
Rick4
félisten
Amúgy furcsa, 2 napja jött egy üzenet, hogy gyanús bejelentkezés az instagramon, én voltam-e, de nyilván nem, majd tegnap "állítólag bejelöltem" a facebookon két vadidegen, külfüldi valakit, akikről azt se tudom, kik, csak annyi jött vissza, hogy elfogadták a jelölést, töröltem is őket a következő pillanatban.
Namost össz 270 ismerős van, de kb 80 ismerősnek jelölést kaptam már, mert nem jelölgetek semmit.
Furcsa.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
jerry311
nagyúr
Nincs más út mint az automatán átküzdeni magad.
További lépések: cserélj jelszót, mindenhol. Ne használd ugyanazt a jelszót. Még jobb ha nem is tudod a jelszavaid, hanem egy jelszókezelő generálta őket, és abban is vannak tárolva. (pl. KeePass)
Amelyik accounton nincs még bekapcsolva 2FA azon kapcsold be. -
Topikgazda
Nem a hirdetésben lévő szállítási móddal kerül be az országba? Az import charges minden fizetendő dolgot tartalmaz és csak a az ajtód elé teszi a szállító a csomagot. Fordított a helyzet kifizeted az import költséget a vásárláskor és itt nem kell már fizetni ezért az ittenit kell visszakérni mert az jogtalan, nem az előzőleg kifizetettet.
-
madrac
senior tag
Szia, ez pontosan hogy történt? Én is ügyet nyitottam, mert nem azt a terméket kaptam mint amit hirdet, de ugye csak visszaküldési ügyet lehet nyitni, mást nem. Erre elég hamar jött is az email ebay-től, hogy az eladó jelezte, hogy labelt nem tud küldeni és egyezzünk meg a visszaküldés költségéről. Erre írtam neki üzenetben, hogy akkor tud-e adni labelt, mert én nem tudom visszaküldeni, mert nagyon drága lenne, de full refund is oké lenne. Nem én tehetek róla hogy más terméket küldött... na most erre azóta se történt semmi.
Rendeléseknél az van, hogy "Status: You requested a return - the seller should respond soon."
A visszaküldési oldalon meg az van, hogy 12.-éig küldjem vissza... itt vagy üzenni lehet neki, vagy visszavonni a visszaküldést... -
Topikgazda
A vámon sem ülnek annyit, maga a vámhatározat elkészítése úgy max 1/2 óra, a postások ügyintézése történhet több napban, de mostanában az a tapasztalat magánszemélyek esetén, hogy ha beküldi az érintett az okmányokat 4-6 napon belül a posta küldi tovább a küldeményt. Persze nem célszerű megvárni az ajánlott levelet, hanem ha látszik az adatbekérés akkor küldeni a szükséges dolgokat e-mailben.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Lehet írni, de ez egy csatlakozásos dolog és neki pénzbe kerül, ha csatlakozik akkor meg nem küldhet azután ezenkívül terméket mert arra nem fog élni az eladói védeleme, teljes mértékben övé a rizikó.
Ez sem egyszerű bekapcsolás és kikapcsolás dolog. A hirdetést is át kell dolgoznia a postázási mód miatta, de az már egy új hirdetésként szokott sikerülni.
Csak megkérdezem, szoktál eladni dolgokat az eBay-en? Lehet hogy változtak a GSP szabályok és nekem nem írtak róla? Mostanában nem volt időm átbogarászni a dolgaikat ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem muszáj előre bérmentesített címkét küldeni, utólag is lehet fizetni a postaköltséget a vevőnek. Ez van leírva. Tehát ha nincs címke akkor majd a vevő által a feladásról szóló nyugtán szereplő összeget küldi vissza.
Nálad is működhetett volna ez is.
A refund-ot a PayPal arról címről küldi vissza ahova ment, ez visszaküldés nem minden esetben az eladó kezdeményezésére történik. Mondjuk úgy hogy az eBay sztornóztatja.
Ha case-t indítanak ellenem akkor a PayPal függőbe teszi a pénzt, ha addig nem abban lett volna és majd a folyamat végén derül ki hogy marad vagy nem. Én is felülbírálhatom magam és elküldhetem
Te így jól jártál mert a pénzed visszakaptad, bár ez egy más laptopban lehetséges hogy használható, így az esetleges eladási pénz meg + bevétel lehet.Nincs sok jelentősége, de mondjuk Kínába kell visszaküldeni és kapsz egy a kínai postán bérmenetesített csomagcímkét, azt szerinted hogy kellene intézni? Az eladó kifizette az eBay feltételei szerint és te még sem tudod elküldeni.
Tényleg az szokott működni hogy nem küld címkét mert minek, utólag fizeti ki a Magyar Posta feladóvevényén szereplő feladási díjat, ha valamiért az alternatív kifizetés (PP) nem működne.
Mivel nem csak vásárlásra használom ismerem az eladóra vonatkozó kitételek egy részét is.
Annó a 2017-es klímakompresszorral mi lett az ügy vége? Az USA egy különszám azért érdekelne. Mert nekem küldött egy USA eladó címkét amit az USPS-nél rendelt meg, aztán az annyi is volt szerencsémre már akkor ki lehetett fizettetni a PP-el a posta költségemet.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Akkor te nem küldted vissza és úgy kaptad vissza a pénzt? Ez nem egészen az a szituáció amiről én írtam.
Saját kontójukra dönthetnek így, hogy nem küldöd vissza és megkapod a pénzt és az eladótól sem szedik vissza a vételárat. Mert itt valójában az történik, ha nem így lenne akkor az eladó döntést megfellebbezné. Mert azért többen tisztában vannak azzal a PayPal kifizeti az adott országban élő vevőnek és eleve ezzel indokolják, hogy miért nem küld címkét és ez is elfogadott dolog.Egyébként nagyon pontosan úgy szól a valódi szerződési feltétel, hogy aki vállalja a visszavételt és ahol nincs lehetőség előre fizetett "label-t" adni, ott a legolcsóbb és legbiztonságosabb szállítási mód igazolt költségét, utólag a kézhezvétel után a refund-al együtt az eladó kifizeti, persze ha megkapja és nem von le minőségi kifogás miatt valamennyit belőle, mert erre is van lehetősége.
Ha nem kapja meg akkor nem fog fizetni semmit. Természtesen az eladó általi kifizetés akoor is történhet ha nem PayPal-on kersztül történt a fizetés.Ezért tartom egyszerűbbnek, hogy nem terhelem felesleges költséggel az eladót, mert nem szeretem szívatni az embereket hiszen a PayPal kifizeti és azt a pénzt a feladástól számított 5 napon belül megkapom, még akkor is ha elveszne a csomag.
Egyezkedni olyankor szoktam ha nem elég a 9300 Ft-os keret, akkor kérem a kompenzációt.Ha meg van beszélve az eladóval és jó címre ment akkor át is fogja venni.
Nálad nem ez volt a szituáció, az eladó ugye ezt írta: javíttassam meg helyben, hogy partial refund erre kikényszerítve egy visszaküldés, ami nem az a menet amit ő szeretett volna így "oldott" meg.
Azért ez sem ugyanaz.Én azt tudom, hogy amit visszaküldtem úgy hogy előtte egyeztetve az eladóval (még külön a címet is), külön értesítettem amikor megérkezett az adott országba hogy pár nap is kézbesítik, átvették és legkésőbb másnap már küldte is vissza a pénzt.
Ez is tapasztalatból van írva, nem én találtam ki.
Nem szoktam kritizálni más tanácsát, az hogy a valóságban nem ilyen egyszerű megfogalmazást írtam nem a tanácsod kritikája volt.
Más megtapasztalások leírása, konklúziója.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Azt már tisztáztuk hogy ez csak futár céges visszaküldéssel és olyannal akinek van Magyarországon működési köre lehetséges. (általa megrendelt szállítás címkéje )
A Royal Mail, Deutsche Post előrefizettet label-el azt csinálsz mit akarsz, mert innen nem fogják elvinni.
Azt is írtam már hogy az az általános help szöveg nem minden országban alkalmazható, ezért is biztosítja a PayPal ezen országok lakosságának a visszaküldési kifizetési lehetőséget.
a cseh, finn, görög, magyar, román, szlovák, bolgár, litván, szlovén, horvát, lett, észt, ciprusi, máltai vagy portugál.
Akkor sincs label, ha az eladó nem fogad visszaküldést, nem ad meg ilyen lehetőséget, viszont még is jó fej és aztírja hogy csak küldd vissza.Ez amit írsz a valóságban nem ilyen egyszerű: az ebay írt, miszerint a visszaküldés az eladó költsége
Lehet ragaszkodni, de egyszerűbb igénybe venni a PayPal-t.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Már régóta ezt írják, de nem véletlenül van a PayPal visszaküldési költségtérítése, mert hiába az eBay help szövege az ránk nem vonatkozik. Legfeljebb ha EU-s és futárcéggel van szerződése, de USA-ból hiába küldi az USPS címkét, hiszen nincs felvevőhelye itt.
Egyébként sem kötelező fizetnie ezt az eladónak, főleg ha nem vállal garanciát és kizárja a visszaküldést, ekkor is megkapod ezt az üzenetet. -
Topikgazda
Mivel több e-mail cím is hozzárendelhető, valamint a könyvelés miatt (mert hogy a vállalkozásoknak el kell számolni a bevétellel) van aki úgy oldja meg hogy egy másik e-mail címet tart fenn a refundra, vagy egy másik PayPal fiók van erre, amiről csak küld pénzt és az ennek megfelelően van könyvelve.
Te küldtél egy valaminek a vételárát, amit már sztornózott, neki egy eladást le kellene könyvelni azon a fiókon ahova a vételárak jönnek.
Meg vissza kellene állítani az állapotot, mert csak megtörtént az adás-vétel.
Általában az történik hogy ugyanarra a termékre küld egy számlát (pénzbekérőt) te azt fizeted be és így el tudja számolni.
Ezért kérdezzük meg hogy miként legyen, nem automatikusan küldjük neki vissza a pénzt.
Azért vannak adózási és könyvelési szabályok is amit össze kell hangolni a bejövő pénzekkel az eladóknak, nem mindenki zsebre dolgozik.. -
Topikgazda
Az az igazság hogy adás-vétel esetén ez a baráti küldés mind az eBay, mind a PayPal szerződési feltételek megsértése, az ilyen eladót nem tartom tisztességesnek és azt sem ha külön fizetteti ki a vevővel a PayPal jutalékot, ha nem "baráti küldéssel kéri, építse be az eladási árba. Persze mindkét esetben a vevő fizeti, de az eladás költségei ne külön tétel legyen már, a boltban sem úgy vannak az árak kiírva.
A nincs garancia meg sajnos a német polgári törvénykönyv szabályozása miatt van, magánszemély esetén ez nincs előírva, csak vállalkozásokra vonatkozik.
Bár az átverés az meg büntetőjogilag tolerálva van, de feljelentés nélkül nem megy.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ha €-t küld és a címzettnek van €-os egyenlege Belgiumból ingyenesen fogadjuk és oda is ingyenesen küldjük
Lásd díjszabás:
A1.2.1 Az Európai gazdasági térség területére euróban vagy svéd koronában indított személyes nemzetközi tranzakciók
Nemzetközi személyes tranzakciók indítása az Európai Gazdasági Térség területére euróban vagy svéd koronában
Ingyenes (feltéve, hogy pénznemváltás nem szükséges)Ha így küldené a pénzt akkor a kérdezőnek nincs vásárlói védelme.
Lehet küldeni valaminek az ellenértékeként (Paying for an item or service) és akkor van vásárlói védelem. Nem volt arra utalás hogy miként küldené.
[ Szerkesztve ]
-
Marcello83
tag
Kérlek szépen:
Shipping: GBP 22.61 Expedited Shipping to Hungary
Item location:Nottingham, United KingdomKifizettem a shippinget, meg a termék árát is, majd a paypal számlámon ezt kaptam (és a bank is ennyit vont le)
Total international shipping and import charge:
16,62 GBP(ja és ebay.com-on vettem)
A számla végösszege ebay-en az előzetesen várt volt.
Utána vonták le ezt is...Samsung Galaxy S23 Ultra, Lenovo Legion 5
-
Sanyaaa26
senior tag
Értem, én azt hittem hogy az ebay-nek kell írni, tegnap én jeleztem neki hogy ez így nem fer most jött válasz:
New message from: inglesab (173,520RedShooting Star)
Dear customer!Thank you for your contact!
Please do not bother about it.
I just canceled it for you. And you will receive your refund within 3 days.
We hope that we still have the chance to serve you.
Have a nice day!
Regards!
Timber
Customer ServiceRemélem így lesz, viszont bankkártyával fizettem, paypalra már kaptam visszatérítést, erre is egyszerű?
-
Topikgazda
A Paypal 9300 Ft-ig a szállítási költségből visszaad. Ha hibás és visszaküldöd és ő átveszi visszakapod amit kifizettél érte. legfeljebb megpróbálod letárgyalni vele hogy amit nem fedez a PayPal összege azt külön elküldi neked. Ha megnézed a hirdetést, az van benne ha adott lehetőséget return-ra, hogy a vevő fizeti. Most nem kell előhozakodni, hogy az eBay help szöveg mástt ír, az nem érvényes, ezért találta ki a Paypal ezt a támogatást.
A Piney Bowes GSP esetén az eladónak ad + biztosítékot, a vevőnek nincs semmi haszna belőle. -
bgabi1
aktív tag
Nem gondolnám, hogy ez a figyelmetlenségem miatt van. Figyelmes voltam és tudom miről van szó.
Azt viszont továbbra sem értem, hogy egyszer 60000, aztán 54000 másnap újból 60000, aztán újból 54000.
Ennek nem lehet sok köze az árfolyamváltozáshoz, mert periodikusan változik és mindig ugyanarra az összegre megy és áll vissza. 10 százalékot meg nem változik az árfolyam. Minden terméknél, amit megvettem ugyanez van. Amúgy sok jelentősége nincsen, mert ugye ki van fizetve minden, csak a miértjére lettem volna kíváncsi. Majd kifigyelem, hogy mikor változik. -
Topikgazda
Jó ember! Vásárlási történet, amit megvettél az szerepel ott, már kifizetted az árát, ha változik a megjelenített ár akkor mi van? Már megvetted tök mindegy, hogy milyen árfolyamon, a kijelzése az áraknak, amelyek naponta változnak a már megvásárolt, a nálad lévő dolognak miként befolyásol bármit is?
Mert hogy évekre visszamenően ott vannak a megvett dolgaid.
Ma megnézem amit 2 évvel ezelőtt megvettem kiírja hogy 2500 Ft, holnap kiírja hogy 2580 Ft, holnapután 2495 Ft.
Vásárlási történet!!!
Dühöngsz vagy olvasol?[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
nos írt az ebay is a casera, hogy megnyitották, írnak az eladó félnek és a többi sallang szöveg, hogy ő majd válaszol, ha azzal nem vagyok megelégedve jelezhetek stb. stb. DE viszont találtam egy menüpontot ahova fotókat tudok feltölteni az ügy tisztázására, oda érdemes feltöltögetnem a szakértői véleményt lefotózva? azt figyelembe veszi az ebay? mivel mondta a hifis emberke, hogy szívesen ír nekem egy szakértői véleményt, hogy a fejegység hibás.... az gondolom nagyot lendítene a dolgokon
és ha az ebay számomra pozitívan dönt, akkor mittudom én vettem 120euróért szállítással, ugye németbe pöppet húzósabb visszaküldeni, akkor még +ban azt is kifizetik nekem előre? vagy ez hogy megy? és persze paypallal fizettem, ha ez számít valamit
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
minden új biztosítékot kivág, az iso kábel teljesen új volt amivel bekötöttem és a szakműhely is kimérte, hogy a kábelezéssel nincsen gond. Szóval csak a rádióban lehet a hiba. Azt mondod, hogy "biztosan" vissza kell adnia, ha hibás a termék, az Ebay mennyire hajlik a vevő védelem felé ilyen esetben? Ennyire mondhatni 100%, hogy vissza fogom kapni a pénzemet, csak idő kérdése?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
okés, itt addig eljutottam, hogy rákattintok arra, hogy "nem azt kaptam amit az eladó írt" utána a vásárolt dolgok listájában a rádióra és ott is "csak" annyit dob ki, hogy ez és ez és ez, szóval ilyen helpcenteres dolgokat, no onnan hova tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest