Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Marcello83 #77064 üzenetére
Az itteni Összefoglalóban is benne van, 14. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva illetve a PayPal topikban is a 4. pont
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Marcello83 #77062 üzenetére
Nem a vásárlás napi árfolyam a lényeg, a könyvelés napi.
Ha font levonás ment a bankodba akkor a PayPal nem csinált semmit, hiszen ha a a bankod váltására van állítva akkor a deviza összeget továbbírja, ha ők váltanak akkor a bankod forint lehívást kap.A PayPal devizaváltása vásárlásra most 384 Ft 1 Font a bankom váltásával meg 365,517 Ft.
Be lehet állítani hogy folyamatosan a bankod váltásával működjön a PayPal és nem kell minden fizetésnél állítani, mert még véletlen elmaradhat.
Nagyon egyszerű nézd meg hogy forint terhelés ment-e be, ha igen akkor PayPal váltáson maradt, ha fontot kaptak akkor meg oszd el a levont forint összeget a kifizetett font összeggel és meg lesz az árfolyam.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Marcello83 #77058 üzenetére
Amit tegnap vettem azt ők HUF 15952.11 al írták a bankom meg 16032 Ft-al számol 80 Ft különbség. Nem jelentős.
-
Topikgazda
válasz Marcello83 #77058 üzenetére
Pont itt már felmerült: A külföldi devizanemben elszámolásra benyújtott GRÁNIT bankkártyás tranzakciók könyvelésekor a Bank a tranzakciók feldolgozását megelőző banki napon jegyzett deviza eladási árfolyamát alkalmazza.
-
Topikgazda
válasz Marcello83 #77056 üzenetére
Amit az eBay látsz kiírva forint összeget az ők egy általános deviza konvertálóval íratják ki, az természetesen a bankod devizaárfolyamával nem találkozhat.
Ráadásul a bankod elsőként még csak zárolja egy általuk használt devizaárfolyamon a forint összeget, majd pár nap múlva a tényleges könyvelés napján megint más összeget fogsz látni.
A bankok különböző módon számolják a devizás kártyás vásárlások értékét. A kártyaszerződési feltételek tartalmazzák, ha adsz bank nevet akkor lehet hogy pont azé is meg van nekem. -
Topikgazda
válasz Marcello83 #77053 üzenetére
Mondom jó lett volna link, de így is tudom a választ. Ez egy GSP-s szállítás.
A 16,62 GBP azt a Pitney Bowes-nek fizetted, mert ő intézi a szállítást, nem fizettél olyan igazi import dolgot csak az a tétel neve.
A GBP 22.61 szállítási költség ilyenkor megoszlik kétfelé 5,99 fontot kap az eladó a többit meg a logisztikai cég. Ha összeadod a semmi + költség nincs. Mennyi ment az eladónak azt is nézd meg, a PP-n szerintem két tételt könyveltek ehhez a vásárláshoz.
A szállításnál is írva van: This item will be shipped through the Global Shipping Program and includes international tracking.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Marcello83 #77049 üzenetére
Még nem léptek ki, de valami nem jól lehet beállítva, esetleg megadnád a hirdetés linkjét? Írj az eladónak hogy nem jól van beállítva ez a költség ha biztos hogy nem EU-n kívülről fogod megkapni.
A GSP-s beállítások esetén sem számol EU-n belül import charges-t.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Marcello83 #77049 üzenetére
Item location mellé mi volt odaírva? Az semmit se jelent, hogy az ebay.co.uk-n veszed, attól lehet német, lengyel, litván, kínai, japán eladó.
Hogyhogy nem szóltak, hogy majd fizetned kell? Ki van írva a termék ára, ott a szállítás, a végén összeadja a kettőt a rendszer, és a megvételkor azt fizetem. Ha nem egyezik az összeg, visszalépek, és megnézem, mi történik, ha valami nem oké, megveszem másik eladótól, de hogy "nem szólnak" az így ebben a formában nem igazán érthető, nem kell szóljanak, minden ki van írva.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Házimozi haladó szinten
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Thrustmaster t300 rs gt szett
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A54 5G 2025.07.28. garanciális
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest