Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
Végül sikerült az amerikai rendelés, de nem látom, hogy az eladó megkapta volna az email címet és a telefonszámot a postázáshoz... Próbáltam többféleképpen elküldeni neki üzenetben, de kiszűri a rendszer, mondván, hogy ezeket az adatokat nem oszthatom meg a policy szerint.
Vám ilyenkor levélben fog értesíteni a fizetendő költségekről? Félek, hogyha így adja fel a csomagot, akkor esetleg megakad a hiányzó kontakt adatok miatt.
-
Topikgazda
válasz access_denied #87198 üzenetére
Elküldjem a "natur" linket és akkor talán elő tudod varázsolni?
https://www.ebay.com/help/gid?id=5190&initFrom=EUAView
Bár most élő az ügyfélszolgálat és a telefonos kapcsolat jön a böngészős verzióban
Míg mobilon a link azt adja fel (e-mail cím vagy felhasználónév) amit az előző hsz-ben írtam.
-
Topikgazda
válasz access_denied #87196 üzenetére
Azt írták, de nem mindig 3. fél az, ha egy azonosítatlan eszközzel, vagy beazonosíthatóságot elrejtő valamit használva lépnél be azt is érzékelheti így a biztonsági rendszer.
-
access_denied
senior tag
Köszi a visszajelzést. Az, hogy valószínűleg 3. fél feltörte a fiókom, majd erről sem levél, sem semmi nem érkezik, majd ezáltal eltűnik a kapcsolatfelvételi lehetőség, mindezt úgy, hogy van két faktoros authentikáció, finoman fogalmazva nem tartom korrektnek. De van egy mail címem, direktben talán tudok valamit kezdeményezni.
-
Topikgazda
válasz access_denied #87193 üzenetére
Nekem a linkre kattintva rögtön az jött elő.
-
t72killer
titán
nna kíváncsi vagyok: az ebay dobott nekem egy automatikus visszaküldés+refund elfogadást , az indokló üzibe nagy betűkkel beleírtam, hogy nekem bőven elég lesz a részleges refund a gép megtartásával - bár ha nem megy bele lehet tényleg visszaküldöm és veszek másikat
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
access_denied
senior tag
válasz access_denied #87189 üzenetére
Kétlépcsős authentikációt (ebay app a telefonon) beállítottam. Mindent tudok módosítani, szerkeszteni, látszólag nincs semmi probléma, viszont a vásárlás lehetetlen, mint ahogyan bármilyen kapcsolatfelvétel is, mert "Sajnos ez a kapcsolatfelvételi mód nem érhető el ebben a témakörben. Válasszon egy másik, elérhető kapcsolatfelvételi módot." üzenetet kapok.
-
Topikgazda
válasz access_denied #87189 üzenetére
A link neked nem működik?
Mert csak így lehetne intézni. Persze a felhasználónév lenne a jobb, nem az e-mail.[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Nincs esélyem kapcsolatba lépni (e-mail) az e-bay-el. Az accountom létezik, jelszót nagyon biztonságosra lecseréltem, de amit valami vásárolni szeretnék, ez az üzenet fogad:
Your account may have been accessed by a third party. In an effort to protect your account, we have put a temporary lock on bidding, selling and the ability to send messages to other eBay members until we can safely restore your account to you. Please click here to speak with an Account Security Representative.{e209516-1241925x}
Valaki találkozott hasonlóval?
-
Topikgazda
válasz t72killer #87186 üzenetére
Azt a menüpontot tudod használni, de le kell írni hogy rész visszatérítést kérsz összegszerűen és akkor azzal foglalkozik az eladó, mert legtöbb esetben neki kellene a visszaküldést fizetni ha minőségi kifogás van. Az eladónak kell elsőként reagálni a reklamációra, nem az eBay-nek.
-
t72killer
titán
Ebayen akkor is segít az ügyfélszolgálat, ha kisebb gond van a termékkel és járna némi részleges refund? Konkrétan 2akksis laptopot "erős akksi" felkiáltással hirdetett a fószer, és "elfelejtett" egy letört fontos darabkáról (por-nedvességálló laposnál tápcsati-takaró) említést tenni. Az ügy mellé tudok fotós bizonyítékot és konkrét akár ebayes alkatrész-árat mellékelni.
Visszaküldeni nem akarom, nem is éri meg a postázgatás - de egyértelműen átvágás. Illetve az egész garivállalásuk is valószínű kamu így, hogy a fentiekre se reagál...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bsh
addikt
ki se kell bontani, elég rátenni egy mérlegre. 3 vagy 6kg...
az első csomag már processed gelndale-ben a központban, és átadva a maersk-nek és a dpd-nek. a másik félúton (se) floridából glendale-be. az még két nap mire odaér (hétfőtől, gondolom hétvégén alszik a sofőr ) a kentucky központ már nincs meg? mert ott fog elmenni mellette. miért nem oda viszik?
áh magamat ismerve biztos vagyok benne, hogy lesz valami kavarás és megszívás.
ja amúgy válaszoltam az eladónak és kifejeztem aggodalmamat ez ügyben, semmi reakció. -
Topikgazda
Amikor megérkezik akkor szoktunk csinálni egy kicsomagolási videót, szépen körbe a bontatlan csomagolást olvasható módon a csomag címke is és azután a bontani és mutatni a tartalmat.
Ez eBay nem zár le semmit, neked kell igazolni hogy megérkezett aztán ha lenne valami probléma azt jelezni a vásárlói védelem keretében.
Gondolom eltároltad az értesítőt a két csomagra bontásról, az bizonyíték az eBay felé.
Hol tart a másik csomag?[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
üdv,
a következő fura eset történt (vagyis történik). volt már ilyen esetleg valakinek?
rendeltem egy lengőkar SET-et kocsiba usából, azaz egy jobbos és egy balos lengőkar, így is van hirdetve. international shipping, kifizettem mindent, postát, vámot, áfát, stb.
jött az értesítés, hogy feladó feladta a csomagot. csak a szokásos.
viszont, ezután írt az eladó egy üzenetet, hogy sajnos a warehouse-ban csak az egyik lengőkar volt, a másikat egy másik warehouse-ból küldik, ezért két csomagot küldtek NEKEM, írta is a két trackinget. (ugye ezek nem NEKEM jönnek, hanem az ebay központba.) időközben az egyik csomag meg is érkezett az ebaynek és feldolgozták gondolom, mert már a dpd.hu-tól kaptam értesítést a csoamgról és trackinget.
egyrészt nem értem, hogy ha ez egy SET, akkor hogy lehet két helyen? attól félek, hogykét random lengőkart küldenek, akár még más márka, más minőség is lehet.
de a másik, hogy az ebay ezt hogy fogja kezelni? azt gondolnám, hogy ők az első csomag után lezártnak és teljesítettenk fogják venni a megrendelést, és mikor meg beérkezik a másik csomag, akkor majd boci szemekkel néznek, hogy hát ez meg a mi a f*sz? vagy esetleg elküldik a másik csomagot is és majd arra meg fizetnem kell vám/áfa/postaköltség/stb? (nyilván nem fogok)
szerintetek? -
ferke72
aktív tag
Köszönöm!
Nem ment át a claim szerintem mert nem látom sehol,ebay sem enged nyitni semmit sem.
Viszont a többi banki kérdés lehet, ami biztos vasárnap zárolták viszont teljesen úgy látszik a paypal át is futatta .
Mivel ott van a tranzakció fiókomba, és másnap hétfőn a visszautalás is..
Bank azzal jött egy pillanat erejéig , hogy csak zárolva volt.
Fiókomban cib meg nem látszik a levonás, na itt lehet az hogy tényleg ők a ludasak.
Írtam nekik eurósítva mennyi lett levonva és mennyit küldött vissza paypal..
Egyéb esetben a zárolás vásárláskor pár nap, idehaza..
Szép napot neked!Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
btprg
senior tag
válasz Czmorek #87139 üzenetére
Nekem egy bolgár sumák csinálta, hogy egy gyári új veteránautó-alkatrészt hirdetett, majd kiküldött valami selejtes utángyártott szemetet, aminek köze nem volt se a leíráshoz, se a képekhez. Visszaküldést kértem,vagy küldjön egy valódi gyári újat. Azt mondta ez volt az utolsó darab, közben valahogy felkerült ugyanaz még egyszer mint amit megvettem (gyárinak mondott, gyári képekkel), amikor rávilágítottam akkor azt mondta hogy véletlenül újraindult a hirdetés
Végül arról volt szó, hogy akkor visszaküldöm, itt is próbált úgy sumákolni hogy én adjam fel a saját költségemre (szerencsére sok eBay help-et olvastam, hogy ebben az esetben sose fogom viszontlátni azt a pénzt), miután mondtam hogy biztos hogy nem, akkor kitalálta hogy kapok refund-ot és tartsam meg a szarját.Végig utálatosan hajbókolós mézes-mázos stílusban írt, és próbálta bemagyarázni hogy a hulladék amit küldött az igazából jó, szereljem csak be stb., aztán mikor a végén egy jó nagy negatívval zártam a tranzakciót, akkor meg ott hisztizett, hogy módosítsam legalább semlegesre, mert hogy ő visszaadta a pénzt.
Ja, visszaadta, mert muszáj volt neki, de attól még egy csaló, az ilyennek ne legyen már 100% pozitív értékelése..."Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
-
Topikgazda
válasz ferke72 #87177 üzenetére
A bankod a hunyó. A PayPal-on ilyenre nem indíthatsz semmit, azt vond már vissza, mert ne díjazzák a jogtalan reklamációt.
A bankkártyás fizetés úgy működik hogy fizetsz, ekkor a bank lefoglalja, zárolja a pénzt de az nem megy még sehova, pár nap múlva a kereskedő (PayPal) bankja kezdeményezi a lehívást és ekkor fogja a bank, nálad a CIB elutalni. Ha ezen időközben a vásárlás meghiúsul, akkor csak annyi történik hogy a bank feloldja a zárolást és elérhető lesz a pénzed újból. Viszont van néhány bank ahol ezt a zárolás feloldást 10-14 napra állították be.
Ha elmegy a pénz akkor meg majd a fogadó bank visszautalja, legtöbb esetben 5 munkanapon belül lekönyveli a bank.
Nem jöhet egy ilyen utalás vissza bankkártya alszámlára, az a CIB főszámládon fog megjelenni. Ott várd és nem küldenek ról sms értesítést mert ez nem olyan tarnzakció amire az ilyen értesítések szólnak.
Ha PayPal könyvelésben azt látod a hogy a refund az xxxx kártyára elküldve az úgy is van, a bank ücsörög rajta napokat.[ Szerkesztve ]
-
ferke72
aktív tag
Sziasztok!
Most jött el a pillanat segítséget kérjek.
Adott E-bay vásárlás ami szinte egy napon belül törölve lett eladó által..
Jelezte a levonást paypal oda és a refundot is..
Viszont mobil bankon nemhogy levonás nem jelent meg, még visszatérítést sem kaptam meg március 4 óta...
Bankot kérdeztem (CIB) nehezen tudok kommunikálni, személyesen szinte a vak vezet világtalan műsorban voltam....
Sem a paypal sem ebay nem enged semmit tenni bejelenteni...
Elindítottam a paypalon egy claimot viszont az sem látszik.
Most jutottam el oda hogy hogyan tovább???
Visa kártyán keresztül ment a kifizetés és gondolom úgy is jöhet vissza.
Eladó írt annyit hogy esetleg lehet visa molyol rajta,nem tudom.
Szerintetek?
Köszönöm!Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
Topikgazda
Nem is az volt a szándékuk, hogy egyértelmű legyen. Az igazsághoz tartozik hogy a legtöbb EU-s posta nem kér pénzt egy elektronikusan elvégzett munkáért amire képes a számítógépes rendszerük emberi beavatkozás nélkül. Míg van egy posta (tényleg csak egy) amely pofátlanul visszaél ezzel. De nem csak ezzel a vámolási témával teszi ezt.
De ez igen csak távol áll a topiktól és sajnos mélyen érint politikai vonalat ami viszont itt tiltott téma. -
Recyclicator
csendes tag
"Sajnos a Magyar Posta ezen esetben közreműködési díjat kér amelynek az összege 1100 Ft (csak utánvétes fizetéssel), ezzel a költséggel mindenki számoljon.
50 € alatti összeg esetén nem biztos hogy megéri, attól felfelé már spórolunk rajta. (Kisebb összeg az online fizetés esetén van)"Megtaláltam én is, de nem vettem magamra...De, komolyan vettem .
Szó nélkül bedobták a postaládába :https://www.ebay.com/itm/332231399455(Érthető, Kínából jött. Kettő még úton van onnan. )Pálinkában ázott májjal. Küllők közé szorult lábbal. Vajon meddig bírom , háton? Útközépen fekve, nyáron. P
-
hdtomi
senior tag
válasz Recyclicator #87171 üzenetére
Én is mindig el szoktam fogadni az online lehetőséget, ami itt nem volt. Mostanában sok volt a helyettesítés és többször volt gond a rendeléseimmel, emiatt nem bántam a dolgot.
Mi 8 & Mi Band (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK
-
hdtomi
senior tag
Neked is azt tudom írni, hogy bosszantó, de sajnos, mondjuk, hogy egy fix költség. Kb. ha átjön a határon alapból beszedik. Fentebb többször szóba kerül, de itt egy táblázat.
Mi 8 & Mi Band (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK
-
Recyclicator
csendes tag
válasz hdtomi #87166 üzenetére
Igen, igen. A Tiéd inkább bosszantó.
De, ha felkínálják az online fizetés lehetőségét, akkor jobban elfogadom, hogy keressenek pénzt a kézbesitéssel. A jövő héten tudom megnézni,; milyen adatok vannak a csomagocskán.Pálinkában ázott májjal. Küllők közé szorult lábbal. Vajon meddig bírom , háton? Útközépen fekve, nyáron. P
-
Topikgazda
Pedig itt is le van írva ami 2021 július 1-től életbe lépett. Összefoglaló, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat
Hiába vámmentes akkor is kell vámkezelni, ezt nem változtatták meg a vámos törvényben, csak annyi könnyítés van hogy csökkentett adattartalmú vámokmánnyal lehet.
A pénz meg ezért sajnos ennyi.
Ugyanezt megveheted az AliExpressen is és ott vannak olyan szállítási módok amelyeknél nem a posta vagy nem pénzért kézbesít.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Recyclicator #87167 üzenetére
Mint írtam a boríték nem számít, azt a helyi posta nézegeti amikor kézbesíteni kell. A feldolgozás viszont gépi adatokkal történik. Az e-mail cím fix hogy nincs meg, a telefonszámot meg miért adta volna meg?
-
btprg
senior tag
Sziasztok! Úgy jártam, hogy rendeltem eBay-on (Kínából) mérőcsipeszeket kevesebb mint 10 dollárért, amire az eBay a VAT-ot is rátette persze. Így az egész 9,1 dollár lett. Most megérkezett, erre a Posta csak 1100 forint befizetése után volt hajlandó átadni, a papíron "vámkezelési díj" volt az amúgy vámmentes cuccra.
Ezt milyen alapon terhelik rá? Ha kompenzáltatni akarják, hogy a pár dolláros szállítási díjból kapott nagy semmi után nekik munkájuk van vele, akkor valami más díjnak kéne lenni, de ez így elég lehúzás szagú, hogy 1100-ért vámkezelik a semmit
Szerk.: én is rákerestem arra, hogy "1100", de én csak az általunk külön kért vámkezelés díját találtam erre, azt hogy defaultból lehúznak vele az nem.
[ Szerkesztve ]
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Recyclicator
csendes tag
Nagyon köszönöm a sok információt. Jól jöhet még komolyabb ügyletekhez. Most a termék szállításánál : "Royal Mail International Standard" szerepel. Egy hétig még nem megyek a munkahelyre, ezt oda rendeltem. Nem tudom, mi van a borítékon.
Az összefoglalót átfutottam Utána rákerestem a topicban , hogy "1100". Esetem nem egyedi , A tétel aprócska , de aránytalan ez a ráadás. A BIOS-chipek plusz költségek nélkül jöttek, eddig.Pálinkában ázott májjal. Küllők közé szorult lábbal. Vajon meddig bírom , háton? Útközépen fekve, nyáron. P
-
hdtomi
senior tag
válasz Recyclicator #87164 üzenetére
Bosszantó, 550Ft lett volna online. Én legutóbb úgy jártam, hogy 3 terméket rendeltem Angliából (igaz nem eBay). Hiába együtt rendeltem egy postaköltséggel, külön küldték el, az email címemet pedig nem tüntették fel a csomagokon. Így 3x1100 forintot fizettem. Ennek ellenére nem bántam meg, mert ha eBay-ről veszem alapból ott a Héa is + mivel muszáj volt csengetni a kézbesítőnek, így személyesen tudtam átvenni. Nem kellett utána járni, illetve nem lett baja a csomagoknak.
-
Topikgazda
válasz Recyclicator #87164 üzenetére
Az U-s a normál levél neki. Az értesítőről meg annyit, hogy a GDPR miatt az eBay nem adja meg az e-mail címed az eladónak. Ezt nem tudja a szállítás megrendeléskor beírni az eladó.
A telefonszámot meg csak akkor kapja meg ha bejelöli hogy ezt kéri a vevőkről. Sokan nem jelölik be, ez sem kerül a küldemény adatok közé.
Minden ide szállító cégnél ezeket meglehet adni és akkor az elektronikus küldemény adatok közt benne lesz.
Ami nincs meg azt nem tudják használni.
Azt megkapták hogy IOSS fizetés volt, de a hiányzó elérhetőségi adataid miatt a program ami a feldolgozást végzi nem tud értesítőt gyártani és ezért az utánvétes kézbesítés lesz.
Hiába írná rá kézzel a csomagra azzal nem dolgoznak a vámolásnál, az országba beléptetésnél, csak itthon majd a helyi postán, ha szükséges.
Használom a Royal Mailt és amikor az Egyesült Királyságból küldöm magamnak az eBay-es vásárlást akkor mindig beírom az adatokat és a Posta is megtalál. Szóval működik normálisan is.Amikor meguntam hogy a futárok nem telefonálnak, mert csak a címem áll rendelkezésükre akkor a telefonszámomat és az e-mail címemet beírtam a címsor folytatásba és külön jeleztem az eladónak hogy adja meg a Royal Mail vagy futár cég szállítás megrendelési oldalán. Azóta nem is volt ilyen gondom.
Ezenfelül van egy kép ezekről az adatokról amit még elküldhetek az eladónak, mert közvetlen üzenetben nem lehet megírni.
Egyszer 1 hétig kizártak, mert beírtam az e-mail címemet és úgy vette a rendszer hogy az eBay-en kívül akarok egyezkedni.
Azért volt ez szívás mert azon a héten 3 számomra fontos és megnyerhető licitálásról lecsúsztam a letiltás miatt.[ Szerkesztve ]
-
Recyclicator
csendes tag
A nem túl ügyes, de legalább haszonleső MPL, most tőlem nyúlt le 1100 Forintot, váratlanul. Semmi előzetes értesítő.
1 árucikkGBP 4,28
SzállításGBP 1,67
Héa*GBP 1,61https://www.ebay.com/itm/111596519950
UB571265027GB[ Szerkesztve ]
Pálinkában ázott májjal. Küllők közé szorult lábbal. Vajon meddig bírom , háton? Útközépen fekve, nyáron. P
-
thomasrc
tag
A felső képig hogyan juthatunk el? Azt látom, hogy az USPS weboldalán készült, de nem találom a konkrét aloldalt. Mi a kalkulátort nézzük, de ide akármit írunk be a végösszeg $1000-$2000 között változik attól függően milyen méretet és súlyt írunk be.
-
thomasrc
tag
Konkrétan erről van szó:
https://www.ebay.com/itm/156110568658Biztos vagyok benne, hogy az eladó nem kamuzik, mert teljesen korrekt módon kommunikál és én is hasonló szállítási költségeket kapok a Fedex és az USPS kalkulátorában. Azt nem értem, hogy kategóriájában hasonló hirdetéseket is szoktam látni, ahol ki van töltve a szállítási költség és Mo.-ra 100-150e Ft.-nak megfelelő összeg szokott csak lenni. Ők milyen futárcégen keresztül küldik vajon?
-
Topikgazda
válasz thomasrc #87156 üzenetére
Ha nem írod meg hogy miről van szó konkrétan akkor erre nem lehet válaszolni. Ha ugyanerről van szó és mások olcsóbb szállítással küldik az azért van mert annyi a szállítási díj, nem Fedex vagy nem a 48 órás opció, más szállítási szolgáltató vagy az eBay szállítása. A szállítási fülön meg van adva hogy mivel küldik és milyen opcióval, abból is ki lehet deríteni. Vagy nem akarja ide elküldeni és mondott egy elriasztó árat.
-
thomasrc
tag
Sziasztok,
USA-ból vásárolnék terméket, de az eladó utánanézett és az alapján $2000 szállítási költséget kérne el érte. Megnéztem én is a Fedex oldalán és nekem is hasonlókat dob ki economy-ra (bár a csomagadokat csak tippelem, de validnak tűnik a $2000-os számítása).
Kérdés, hogy akkor más USA-beli hirdetők hogy-hogy jellemzően csak 100-150e Ft.-ot kérnek el a szállításért Mo.-i címre, ugyanazon termék esetében? Ők hogyan adják el fel ennyire "olcsón" a csomagot?
Én elfogadom, ha tényleg nincsen olcsóbb lehetőség $2000-nál és ez esetben nyilván sztornó, de nekem gyanús, hogy valami felett elsiklunk.
-
Topikgazda
Oké igazad van, ha el akarsz valamit adni náluk.
Annyiban tévedtem hogy magánszemély eladóknál tényleg azt kérik, nem azt jelenti náluk a szó mint amit valójában jelent. Gondolom majd ez alapján jelentik a bevételt a német adóhivatalnak és majd azok küldik a NAV-hoz ha eléri a 2000 € vagy 30 eladást.
Az indoklásuk is érdekes arról hogy erről nincs hivatalos irat.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz ShizlGizl #87152 üzenetére
Most akkor te eladni akarsz vagy csak vásárolni?
De pontosíítsd már a fogalmakat.
Adóazonosítójel micsoda.
Amit az eBay emélít nem az, nem is lehet itt semmire használni, más a funkciója.
Az eBay ezt emlegetí:
Tax Identification Number - magánszemélynek nincs, ez lenne az adószám
VAT identification number - magánszemélynek nincs, HÉA -azonosító szám
Nem azt írják hogy add meg a magyar adóazonosítójelet ami Mo-on teljesen más funkcióval bír, amikor itthon vásároltál melyik kereskedelmi egységben kérték el? -
Topikgazda
válasz ShizlGizl #87150 üzenetére
Az áfához semmi köze az adóazonosító jelnek.
Adószámot kell itt megadni és az vállalkozóknak, cégeknek és adószámos magánszemélynek (aki vállalkozik valamivel) van.Ha magánszemély vagy akkor ezt kell jelölni:
Egyértelműen írják hogy mire és miért van szükség.
Nem arról van szó hogy magánszemélyként áfamentesen vásárolsz ha ide beírsz valamit.[ Szerkesztve ]
-
ShizlGizl
friss újonc
Sziasztok, van valakinek tapasztalata adóazonosító jel megadásával? És mi történik, ha nem adom?
-
Djuree
félisten
kifizettem, de már be is jelölte hogy feladva, pedig ennyi idő alatt tuti nem adta fel, írtam neki hogy törölje azt az egyet de nem törölte. így meg már én se tudom....van egy olyan érzésem hogy azért jelölte feladottnak hogy ne tudjak törölni.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
üdv,
segítsetek kérlek.
van egy sok tételből álló rendelésem. a vásárlások fül alatt egyesével hozza a tételeket, egy eladótól vannak, egyszerre rendeltem. 1db tételt törölnék belőle. ha törlöm csak azt törli vagy mindet? a konkrét terméknél van olyan hogy rendelés törlése, csak félek nehogy az egészet törölje.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
hdtomi
senior tag
válasz Czmorek #87141 üzenetére
Uh, az gáz Régen reklamáltam már az eBay-en, de amint lehet tedd meg. Nálam egyszer volt hasonló, az eladó csak az időt akarta húzni. Természetesen eBay segítségével vissza kaptam a pénzem.
-
-
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Számomra új jelenségbe futottam bele.
Volt 2 aukció ugyanannál az eladónál. Kezdő ár mindkettőnél 99-99EUR volt
Mind kettőt nyertem és nagyon jó áron. 200 és 203 EUR
Az eladó írt is hamar, hogy összevonta a tételeket, kombinált posta lesz, így 1 postaköltségem lesz. Nagyszerű mondom, ki is fizettem azon melegében.
Ez tegnap este volt. Azóta nem történt semmi egyébként.
Ma keresgélek és ugyanannál az eladónál fent van ugyanez a 2 tétel, ugyanazokkal a képekkel, de csak 24órára rakta fel őket és 239EUR kezdő árral.
Elképzelhető, hogy igazából esze ágában sincs elküldeni nekem a már kifizetett tételeket?
Kapnék egy refundot tőle és ennyivel letudja ha valaki esetleg megvenné tőle az újra felrakott cuccokat?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Rhino666 #87137 üzenetére
Nem egészen jól látod.
Felesleges neki esned a Postának.
Ennél a vásárlásodnál nincs információja a Magyar Postának arról hogy te mennyit és milyen részletezéssel fizettél az eBay-en, hiszen ezt nem kapta meg.
A kereskedő a csomag értéknek nem írhat bruttó (áfás) árat mert nem tudja, nem is kell, az áfa kezelése az eBay dolga.Mennyi a termék érték és az áfa amit kér a Posta? Mennyi amit kifizettél az eBay-en, nettó ár, szállítási költség és áfa? Mondtam hogy ez alapján látható hogy neked akkor mots mennyi az áfa veszteséged, még akkor is ha az eBay visszadja amit ők szedetk be.
Amikor feladnak egy postai küldeményt akkor meg kell adni hogy a feladó és a címzett adatait, mennyi az értéke és a szállítási költséget (ez akkor is van ha neked nem ingyenes volt) az bekerül egy elektronikus küldemény adatbázisba.
Ha ide import küldeményként jön akkor a feladónak ki kell tölteni egy vám-árunyilatkozatot ahol a termék adatai, ára (ez jellemzően ugye nettó, mivel az ottani áfa csak országon belül van, export a nettó áron történik)szállítási költség adatokat tartalmazza, ha az eBay-en keresztül lett eladva és 150 € alatti az ára akkor kell igazolás erről a tényről.Ha az utóbbi kettő valamiért hiányzik és szokott is, akkor honnan tudná a Magyar Posta hogy te már kifizetted az áfát? Érkezik egy import küldemény és adottak a küldemény adatok abból meg lehet csinálni az egyszerűsített vámolást. Az IOSS vásárlás igazolása tőled utólag nem fogadható el, mert a törvény ennek megadását a kereskedőnek írja elő, ha elmulasztja akkor ne a Magyar Posta hibája, a jogszabály kötelezi őket arra hogy az áfát szedjék be.
A te esetedben is a Posta a jogszabály alapján járt.
Ha postai vonalon küldik az ilyen csomagokat, eleve a feladás megrendelés folyamatában ami elektronikusan történhet 2024-ben minden külföldi postai szolgáltató (kínai, Royal Mail amiket konkrétan láttam) biztosítja hogy egyidejűleg legyen a vám-árunyilatkozat kitöltve és megadható hogy eBay-es vásárlás (kell az eBay váásrlás azonosítója) ami IOSS rendszer alá tartozik és ennek megfelelően fizetve az áfa, ez megy az elektronikus küldemény adatok mellé és akkor a Magyar Posta csak ezt kéri, az 550 Ft-ot.
Ráadásul az eBay az EU-ba irányuló eladások esetén a nem EU-s eladóknak erre külön figyelmeztet is.
Ha a kereskedő akitől vásároltál kézzel ráírja a címedet a csomagra és beviszi az ottani postára, akkor felvételkor csak a feladó és a címzett adatait, mennyi az értéke és a szállítási költség kerül az adatbázisba, aminek eredménye hogy itt a Magyar Postának a törvényi szabályozás alapján kérni kell az áfát.
[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
Ha a posta tudja a netto erteket ami alapjan AFAt kell szamolni akkor azt is tudja, hogy mar ki van fizetve az AFA, ilyen esetben milyen jogon kerik el megint az AFAt?
Vagy ennyire nyilvanos bunszovetkezetkent csinaljak hogy nem adnak a legitimitas latszatara sem?
Ha a posta nem tudja a netto erteket, akkor mi mas alapjan tud szamolni mint a vegosszeg (ami mar tartalmazza az AFAt)?
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
Topikgazda
válasz Rhino666 #87135 üzenetére
Konkrét adatok nélkül nem lehet eldönteni, a Posta szerintem kevesebből indult ki. Eddig több alkalommal volt hogy töredék értéket vettek alapul. Pl. 47 USD volt az érték kifizetve de nálunk 8 USD után kérték az áfát. Ezért csak elméletben van az amit írsz, de lehet hogy nálad kivételesen tényleg a bruttó összegből indultak.
Az eladó nem látja az áfát (azt az eBay szedi be tőled) ezért amikor feladja ő csak a termék eladási árát adja meg a posta felé csomag értéknek és a posta abból számolja az áfát, ezért sem jó a matek -
Rhino666
addikt
Szo nincs semmifele atvaltasi kulonbsegrol, egyszeruen annyi, hogy a posta ravagta az AFAt arra a vegosszegre, ami mar tartalmazza az altalam Ebaynek befizetett AFAt. Ha az eredeti AFAt visszakapom (27 kiskacsa), akkor is szegenyebb leszek az AFAra szamolt AFAval (7 kiskacsa), ugyanis en az AFAval novelt ar utan fizetek a postanak AFAt (ami 34 kiskacsa)... Nem tudom hogy igy vilagos-e a problemam...
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
Topikgazda
válasz Rhino666 #87133 üzenetére
Forintban nem lehet az eBay-n fizetni, ezért ne azzal kalkulálj, az árfolyam meg olyan, amilyen.
A matek csak elméletben annyi, nézd meg hogy a Magyar Posta milyen küldemény értékkel számol. A font árfolyama amivel számolnak ha márciusi nappal kezdik 453,09 Ft, ha még februárban vámolták akkor 450,85 Ft. Ezekkel osztva a forint értéket látod a font árat. Az áfa alapba beszámolandó a szállítási költség is.
Ha azért nem vennéd át mert itt újból kérték az áfát, úgy hogy az eBeytől a náluk fizetett összeget visszaadja elméletben nem járna vissza semmi. Persze kérhető a meg nem érkezett reklamáció alapján a pénz, de az eladónak a termékket vissza kell kapnia, de az csak 20 nap átvételre várás után menne vissza, ha egyáltalán visszaküldik.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, eBay-en be lehet regisztrálni céges accounthoz VAT ID-d, mint Amazon.de-n? Amazonon nagyon profin meg van oldva, hogy ha pl. Németországból Magyarországra rendelek céges dolgot, akkor az eleve ÁFA mentesen érkezik.
eBay-en beregisztráltam egy céges account-ot, de nem találtam semmi hasonlót az egész leírásában.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Rhino666 #87128 üzenetére
Leírtam az Összefoglalóba hogy miként megy.
17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné.
Csak azt tudják visszaadni amit ők szedtek be, így nem lesz 2* fizetve az áfa. 27% az 27%
Lényeg az hogy ők csak annyit tudnak az adóhivataltól visszaigényelni amit befizettek és az egyezik azzal amit tőled kértek.
A kezelési díj nem tartozik rájuk, azt egyébként is kéri a Posta, akár kér áfát, akár nem.[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
Udv!
Angliabol rendelt csomagom a dupla afazas csapdajaba esett. Ha atveszem es kifizetem a sarcot, azt teljes mertekben megteriti az Ebay ha bejelentem naluk a tulfizetest? Vagy csak az eredeti AFAt irjak jova?
Koszonettel:
Rhino666Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
DeathAdder
veterán
Üdv
odott egy egérpad drop USA-ban ebayen, 10 dollár + 40 ide a szállítás (rég kifutott már nem kapható típus)
érdemes bármit próbálkozni amin spórolni lehet a szállításon (pl. csomagtovábbító), vagy nem kell vele bajlódni? (usa-n belül ingyenes a szállítás)
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz totyak #87125 üzenetére
Ott is van áfa egyébként új termékre és ha az eladó nem áfamentesen adhatja el a használt terméket. De igaz, ez nem import áfa, hanem az angol áfa.
Akkor nem tudok arra válaszolni hogy miért nem lehet PayPal egyenlegről kifizetni.
De gondolom a PayPal cím és az angol cím nem egyezik. -
Topikgazda
válasz totyak #87121 üzenetére
Miben kell fizetni? Annak az egyenlegnek kell lenni az alapértelmezettnek és lenni is kell rajta elegendő pénznek. Pl ha EUR és neked forintok vannak a HUF alapértelmezett egyenlegen akkor nem fog pénzt érzékelni és ezért kéri a kártyát. Mindig jobban jársz ha egyenlegnek közti váltással feltöltöd az adott deviza egyenleget, mert akkor jobb árfolyammal dolgozik, USD esetén persze arra vált magától de a vásárlási árfolyammal ami több forintot használ el.
Vagy akkor is kell kártya ha a deviza váltásra nem elegendő az egyenlegen lévő pénz.[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
-
Topikgazda
válasz totyak #87119 üzenetére
Ha nincs pénz az egyenlegen akkor kéri a bankkártya hozzáadást, mert másképp nem tudsz fizetni.
A licitálás esetén a fizetés az más, ott is kötelező ugyan fizetni, de más a metódusa.
Ahogy már írtam az ajánlatod rád is kötelező vételt jelent ha az eladó elfogadja azt, ezért itt nincs különösebb értelme újból jóváhagyni. Nem lehet kikerülni ha automatikus az elfogadás, akkor rögtön fizetés következik. -
totyak
aktív tag
Bocsánat, én vagyok a hülye, még a kérdésemet sem tudom rendesen feltenni. Most megnéztem pontosan mi történik, ha ajánlatot akarok tenni.
Bármilyen nevetséges ajánlatot teszek, átdob PP-ra, ahol azt kéri adjak hozzá egy bankkártyát. Ezt ki tudom kerülni? Ha megnyerek valamit licittel, akkor nincs ilyen, csak ajánlatnál.
-
Topikgazda
válasz totyak #87117 üzenetére
Az eladó adja meg az alapokat, ehhez te nem tudsz hozzászólni.
Ha a te ajánlatod eléri amit megadott, akkor teljesen logikus hogy annyiért megszeretnéd venni, így annyiért meg is veheted, nem kell ezen semmit egyezkedni, az ajánlattal te kötelezettséget vállaltál a megvételre.
Az hogy te így fizetsz az egy másik dolog.
De később is fizetheted, mert ha jól emlékszem fizetésre váró tétel lesz belőle át kerül az Unpaid item lista alá ha nincs elegendő pénz a kifizetéshez a PayPal-on.[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
Köszönöm
A beállítást, ha jól értem az eladó teszi meg, én nem tudok vevőként, licitálóként állítani semmit? Vagy azt én tudom beállítani, hogy automatikusan elfogadja, vagy manuálisan kelljen neki?
A te példádnál maradva: 45 dollár a termék, de az eladó beállítja, hogy 30 vagy az felett eladja. Mondjuk én teszek rá pont egy 30 dolláros ajánlatot, így automatikusan fizetnem kellene, mert az eladó azt állította be, hogy ne kelljen manuálisan elfogadnia. Jól értem?
Én nem tudok ebbe beleszólni, pl hogy ne legyen automatikus elfogadás? Azt is írom miért. Én mindig úgy utalok a PP számlámra (tudom, így drágább, de most nem az a lényeg) és nem mindig van rajta annyi pénz, mint amennyi az ajánlatom. Ha nem dob át fizetésre automatikusan ajánlattételkor, akkor el van fogadva az ajánlatom, de van időm pénzt utalni és fizetni. Így, hogy rögtön visz a PP oldalára fizetni, így esélytelen.
Bocsánat, ha bonyolult vagyok, de nem teljesen tiszta a dolog.
-
Topikgazda
válasz totyak #87115 üzenetére
Ha az előzetesen megadott értékhatáron belül van az ajánlatod amit az eladó elfogad, akkor be lehet állítani hogy automatikusan elfogadja és akkor mivel az ajánlatod kötelező rád is rögtön fizetheted.
Persze be lehet azt is állítani hogy minden ajánlatot hagyjon jóvá az eladó de emez az egyszerűbb, mert ha megadott egy értéket előre akkor nincs mit elfogadni.Ha így van kitöltve és az ajánlat 30 vagy feletti akkor megy automatikusan.
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Gondolom nagyon egyszerű a válasz a kérdésemre, de mégsem tudom.
Már rég nem próbálkoztam ajánlat tétellel egy aukciónál. Ma ráklikkeltem, megadtam nekem mennyit érne a termék és a rendszer be akar jelentkeztetni a PayPal fiókomba. Ez miért van? Régen elküldte az ajánlatomat az eladónak, aki 48 órán belül választ adott. Ha elfogadta, küldött egy fizetési kérvényt és az alapján fizettem.Köszönöm
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #87112 üzenetére
Itt nézz rá a dologra.
-
Remekelek28
őstag
Üdv.
Megfeledkeztem egy ebayes hirdetésemről,azt hittem ,h max 1-2 hónapig aktív ,de eladtam itthon és ebayen meg kifizették tegnap.. Mit tudok tenni,h senkit ne érjen kár? A pénzt majd 2 hét múlva kapnám. Hogyan sztornózzam?
Olyan opcio van,h a termék közben megsérült stb? Hogy ne vonjanak le tőlem semmit és a vevő is visszakapja?[ Szerkesztve ]
-
Godimodi
tag
Sziasztok,
Eddig csak vásárlásra használt ebay fiókommal termékeket szeretnék az EU-ba, esetleg azon kívül is eladni, 99%-ban autó alkatrészeket.
Ha jól láttam a német ebay-en a nemzetközi szállítás elérhetőségéhez minimum követelmények a következőek:
-minimum 10 értékelés, első sikeres eladás óta eltelt 90 nap, pozitív general értékelés.
A kérdésem az volna, hogy ezeket a kóvetelményeket úgy kell elérnem, hogy a kategóriában kell 10 sikeres rendelést teljesítenem a német ebayen német rendelőkkel, és a nemzetközit csak azután fogom tudni bekapcsolni?
Illetve magyar feladási címmel hogyan tudok majd postázni németországba, ha nem lehetséges international shipping kezdetben?Bocs, ha erre nyilvánvalóak a válaszok, csak ismerkedem a témával egyelőre.
-
embe
nagyúr
Végül ma hajnalra oldódott meg. Nem az MPL által.
Az eladó küldött egy UPS címkét, az visszaszállította. Csütörtökön vették fel a csomagot, hétfő délelőtt már kézbesítették is.
Ma hajnalban landolt is a visszatérítés a számlámon.Köszi a tanácsokat!
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Topikgazda
Ha valakinek nem tűnt fel, tájékoztatásul:
Pénteken, azaz február 16-án reggel 10 órától teljes leállás lesz a lapcsaládon, ami minden oldalt és szolgáltatást érint. A leállás legalább késő délutánig tart.
-
Topikgazda
válasz -Gabesz- #87105 üzenetére
Most már ennyi a vámügynöki szolgáltatási díj IOSS rendszerű küldemény kezelése esetén. Lásd Összefoglaló, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat.
Azt megkapták hogy IOSS vásárlás és ezért nem kell áfát fizetni és ez az érték alapján vámmentes ezek azért 0-ák. Nincs csomó ügyintézési feladat vagy viszi a postás és fizetsz vagy postára kell menni és fizetsz
Viszont az eBay az EU-s GDPR alapján nem adja meg az eladónak az e-mail címedet, a telefonszámodat meg csak akkor, ha azt külön kéri az eladó.
Így azokat nem adta meg a küldemény elektronikus adatai közt, ezért ha nincs ilyen adat akkor nem lehet online fizetéssel kifizetni és marad az utánvétes fizetés.
Az automatikus vámkezelést számítógépes program végzi nem látja a küldemény címkéjét így onnan információt nem szerez.
Mivel régebben is volt gondom azzal hogy a a kézbesítő futár, postás nem tudott értesíteni évek óta kibővítem a szállítási címet a képen látható módon és nincs ilyen problémám. Ezek az adtok bekerülnek a az elektronikus adatok közé, legfeljebb még ráerősíteni hogy a szállítás megrendelésekor feltétlen szerepeljen valamelyik az megadott adatoknál.
Másik lehetőség hogy csinálsz egy képet hogy mit adjon meg (ne ráírja a csomagolásra) a szállítás megrendelésekor és ezt elküldöd, mert direkt üzenetben nem lehet az e-mailcímet megírni, mert azt szűri az üzenetrendszer és nem engedi át.Mivel emelkedtek az adminisztrációs díjak muszáj valamit csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
-Gabesz-
senior tag
Sziasztok!
Birom, mikor ebayes vásárlás után jön a postáról a vámkezelési sms, csak azért hogy beszedjenek valami + sápot és okozzanak nekem egy csomó ügyintézői feladatot.
Az alábbi képen nekem mit kellett volna elutalnom nekik? Vám + áfa 0,-Ft ???
Persze utánvétesen azért lehúznak 1.100,-Ft-al -
Topikgazda
válasz rednifegnar #87099 üzenetére
Azért van rá szükség mert a Vám törvény előírja. Pont ezek vacakotak ezzel 3 hete az egyik ismerősömmel, nálad meg nem kérték. Ezen felül a postások is kérik mert a vámosok nem vámolják le azokat a 150 € felettieket aminél nincs az ügyfélnek vámazonosítója. Azzal nem lesz semmi problémád ha rendelkezel vele, mert tényleg szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Hali!
Vásárlástól számítva 60 nap van az értékelésre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest