Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Belefutottam abba, hogy az eladó (magánszemély) egy 'hulladék' állapotú H0 mozdonyt küldött. Jól fotózgatott, mert azokon kb. semmi nem látszik. Kivéve egy hiányzó (letört) tetőantennát, de azt írtam neki még a vásárlás előtt és lejjebb is mentünk az árral. (nem licites cucc volt)
A mozdony másik oldala és a két vége nem volt fotózva.
Hiányzik egy ütköző, egyik végén az ablaktörlők...
A másik oldalon forrasztóval való összetaknyolások vannak és a kaszniból le van törve egy darab nyúlvány ami a forgóvázaknál van. Még a forgóvázat is összebaszták forrasztóval. Mindemellett még a futása is rossz. Billeg a sínen jobbra-balra.Tegnap este írtam az eladónak, sok képpel. Teljes visszatérítést kértem, mert ezekkel a hibákkal meg se vettem volna semennyiért sem.
Még nem írt vissza.
Mennyit várjak mielőtt jelentem? A terméket kedden vettem át a postástól.[ Szerkesztve ]
-
-
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Számomra új jelenségbe futottam bele.
Volt 2 aukció ugyanannál az eladónál. Kezdő ár mindkettőnél 99-99EUR volt
Mind kettőt nyertem és nagyon jó áron. 200 és 203 EUR
Az eladó írt is hamar, hogy összevonta a tételeket, kombinált posta lesz, így 1 postaköltségem lesz. Nagyszerű mondom, ki is fizettem azon melegében.
Ez tegnap este volt. Azóta nem történt semmi egyébként.
Ma keresgélek és ugyanannál az eladónál fent van ugyanez a 2 tétel, ugyanazokkal a képekkel, de csak 24órára rakta fel őket és 239EUR kezdő árral.
Elképzelhető, hogy igazából esze ágában sincs elküldeni nekem a már kifizetett tételeket?
Kapnék egy refundot tőle és ennyivel letudja ha valaki esetleg megvenné tőle az újra felrakott cuccokat?[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Hali!
Vásárlástól számítva 60 nap van az értékelésre? -
Czmorek
aktív tag
válasz hdtomi #86892 üzenetére
Nálam is ez a helyzet.
Két fajta 'nincs megadva magyarországi postázással találkozni'...
Az egyiknél tényleg nem lehet licitálni, a másiknál meg lehet, s majd az eladó beállítja a postaköltséget.
Persze én mint Jürgen a nagy német o.-ból lehet én se gondolnám ,hogy nem helyben fogom eladni a termékemet, hanem egy magyar veszi meg...
Hogy az eladó hol listáztat az érdekes dolog, vagy az átjárhatóságban kell pár nap míg megjelenik máshol. Ez nekem is rejtély.
.de-n ott van, .com-on nincs, de ha pl. licitáltam rá .de-n akkor már látni fogom a .com-on is és ott is tudok további licitet rádobni, de az eladó többi termékét még mindig nem listázza. -
Czmorek
aktív tag
10-ből 9,5x gond nélkül elküldik ide is a csomagot attól függetlenül, hogy mi nem voltunk beállítva. A termék megnyerése után pár munkanapon belül be szokta állítani az eladó a postaköltséget és mehet is a fizetés.
-
Czmorek
aktív tag
-
Czmorek
aktív tag
válasz rednifegnar #86873 üzenetére
Én nem alizok soha. Csak ebay...
Ebay-en basztak már át, de mindig működött a visszatérítés.
És szerintem ettől is igazán vonzó az ebay, hogy ha átvernek akkor visszaadják a pénzed. -
Czmorek
aktív tag
Hali!
Olvastam itt korábban, hogy EU-n belüli, új termék vásárlásakor is felmerülhet plusz Áfa?
Néztem egy terméket ami olaszországban van, 389Eur.
Ha bedobom a kosárba és rámegyek a fizetésre akkor nem ad hozzá a rendszer a postaköltségen kívül egyéb költséget.
Ez akkor most valós dolog, vagy nem? -
Czmorek
aktív tag
Helló!
Elkezdtem az áfa visszaigénylést.
Mindent csatoltam hozzá amim csak volt, de még mindig dokumentumot kérnek...Hello Zoltan,
Thank you for contacting eBay Customer Service to request a refund for the double VAT charged on order number #XXXXXXXXXXXX. My name is Deepika and I am glad to assist you today.
I understand your concern in relation to double VAT charged on this transaction. I will check the details and help you in the best possible manner.
Zoltan, we have reviewed your documents and can see that you have shared ''To pay'' invoice therefore to proceed we also require:
• Proof of payment of VAT to the carrier
You can share either of the below mentioned documents:
* If paid in cash – it needs to have a stamp with the date and signature indicating the payment.
* If paid with a card – a card receipt.
* If paid online - Payment confirmation document from the postal/shipping services or a bank statement confirming payment to the postal/shipping services.
Please upload the requested documents using the below link:
Csatoljak be újból ezt-azt? -
Czmorek
aktív tag
Amúgy az ember f@sza kivan már azzal, hogy az ebay kikerülhetetlenül beszedi az adókat nem EU-s országokból vásárolva. Az eladó nem tünteti fel azt a bizonyos IOSS kódot a feladáskor és fizethetem még egyszer az áfát+vámot.
Aztán lehet kergetni az eladót, hogy legyen 'parital refund'.[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Nálam valamiért magyar és még akkor is magyar lesz egy csomó szó főleg árúnál ha átállítottam angolra fönt a nyelvet.
Sikerült megegyezni az eladóval, hogy vegyek egy valamiből annyiért ,hogy az értékük elérje az általam előtte elküldött listán lévőkkel és ő elküldi nekem egy csomagban azokat.
Így is tettem, s máris 50dollárral kevesebbet kellett fizetnem.
Remélem nem szúrják el. -
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Vásárolnék egy és ugyanazon shop-tól az ebay-en sok kis apróságot és a rendszer összeadja az összes postaköltséget.
Felvettem az eladóval a kapcsolatot, nem tud segíteni...
A kb. 20tétel elférne egy kis dobozban, tömegük nem érné el az 1kg-ot. Biztos nem külön-külön adná fel őket.
A tételek ára kb. 60usd, a posta meg így 80usd lenne, de ha csak egy valamit vennék akkor csak 16usd.
Ezzel a jelenséggel nem lehet kezdeni semmit?[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Írta az ember, hogy csütörtökön fogja feladni.
Most gondolom csak létrehozta online a szolgáltatást.
Az ebay rendszerében egy olyan csomagazonosító van amilyen a magyar postánál is szokott lenni. (2betű, sokszám, 2betű a vége, össz. 13db karakter.)
Az ebail-ben meg teljesen más, dpd-s azonosító van. (14db számjegy és semmi hasonlóság nincs a két azonosító között.) -
Czmorek
aktív tag
Helló!
Vettem valamit Franciaországból.
Az eladó létrehozott egy 'állami' postás azonosítót és egy DPD-s azonosítót is.
Az államiról az ebay rendszerében értesültem + email.
A DPD-s pedig csak email-ben jött egy @members.ebay.com-es címről.
Itt most mi a szösz lehet akkor? -
Czmorek
aktív tag
Helló!
Ma licitáltam erre-arra, és fura adatok jelennek meg, stb...
Ezek mik?
* Átváltva erről: U+20AC 12,00 (+U+20AC 16,00) -
Czmorek
aktív tag
válasz Gyöször #85826 üzenetére
Helló!
Ha sikerülne megvenned őket együtt, akkor jobban jársz.
Eladók néha alkalmazzák a 'kombinált' postázást is amúgy.
Ez annyit jelent, h ha több tételt veszel tőle akkor úgyis egy csomagban jön és 1x kell postát fizetni, esetleg lesz még egy kis plusz költsége mert pl. nehezebb, vagy nagyobb emiatt a csomag.
Érdemes kérni, hogy feladáskor adja meg az email címed és telefonszámod. Ezt nem a dobozra írják fel, hanem majd a rá nyomtatott matricán lesz rajta a neved, címed, küldeményazonosító mellett.
150EUR-ig az ebay szedi be a VÁM-ot, semmi dolgod vele.
Ha ennél drágább a holmid akkor is automatikusan megy minden, nem kell vele foglalkoznod amíg téged nem keres az a cég amelyik intézi. Ez már akkor van mikor Magyarországon a csomagod.
Általában az eladó által megjelölt értéket + postaköltséget vámolják. (Magyar ÁFA % + pl. autóalkatrész legyen mondjuk +4%. Van a neten valahol egy kimutatás, hogy mire-mennyi a VÁM az áfán túl, mert nem a VÁM a húzós, az nem sok, hanem az ÁFA, ami 27%)
Ha nem adna meg semmiféle értéket akkor a vám ügyintézők felveszik veled a kapcsolatot, hogy mennyit fizettél. Erről valami hivatalos/nem hivatalos dokumentumot kérnek pl. a paypal-ból lementett pdf elég.
Ha gyanut fognak mert azt mondod ajándék, stb. akkor lehet kibontják és megnézik, próbálják beazonosítani mi is az és ez alapján állapítanak meg valamit.Paypal-ban van valahol eldugva egy beállítás, hogy ki konvertálja át a pénzt. A paypal, vagy a te bankod. A saját bankoddal mindig jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Kínából jön?
Szerintem lesz vám.
Nekem is így jött Ali-ról cucc, hogy Holland cégen keresztül kaptam meg. (Lehet valami VÁM szabad raktárba fut be Kínából)
Értéke több volt mint 150EUR így nem az ALI szedte be a VÁM-ot, hanem a Magyar Posta.
Az elejétől kezdve NL végződésű track azonosítóm volt és csak az ALI-n tudtam követni amíg el nem indult Hollandiából. Onnantól már a Magyar Posta nyomkövetője is látta.[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
-
Czmorek
aktív tag
Jártam így vevőkent usa-ból jött csomaggal.
Akkor Pesten laktam. Szerintem hanyag postai munka...
Se értesítő, se semmi.
Egyszer csak írt az eladó, h visszament a csomag.
Nem volt nagy érték, nem foglalkoztam vele.
Onnantól mindig csak a vidéki címet használtam.
Nehéz szitu.
Direkt nem vette volna át, mert talált jobbat?
Ő is csak beszívta a posta hanyagságát?
Én rád bízom a döntést.
Lassan letelik a 60nap, azután nem nagyon tud mit csinálni, de ha hatarozott lépéseket tesz akkor vissza kell téríteni. -
Czmorek
aktív tag
válasz rednifegnar #85696 üzenetére
Még ilyennel nem szívattak meg, hogy extra magas árat lőttek volna be.
Viszont ha előre rákérdezel esélyes, hogy elviszik előled a cuccost (mert idő mire választ kapsz, ha kapsz...), vagy egyszerűen nemet mond, de ha megvetted volna szó nélkül lehet gond nélkül elküldte volna, legf. szidott volna magába.
Valami ritkaság esetén tuti kérdezés nélkül veszem.[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Ez annyira nem támogatnám, mert nagy részük rávehető arra, hogy ide is postázzon, vagy nem is kell nagyon győzködni őket.
Azonnal megvehető termékeknél már a tiéd vásárlás után csak nem tudod kifizetni mivel Ő pl. csak pár országot állított be, vagy németeknél gyakori a csak belföldi.
Vásárlás után Request Total és pár napon belül szoktak reagálni.
Beállítanak valami összeget és ki is tudod fizetni és jön a csomag.
Ez gyakran még EU-n kívülről is működik. Alig volt 1-2 eset, hogy az eladó hajthatatlan volt és nem postázott.Nem tudok sajnos. Egyszeri alkalom volt.
-
Czmorek
aktív tag
válasz Wolfram #85675 üzenetére
Tavaly én is beleálltam egy eladóba kicsit.
Vettem tőle 2 féle tranzisztorokat és összeadta a postaköltségeket.
Még ezzel nincs is bajom, mert már megszoktam, hogy ez így megy évek óta.
Viszont egy csomagban jöttek a dolgok és a csomagon is látszódott, hogy pont annyi volt a posta amennyi 1tételre vonatkozott.
A válasza az volt, hogy nála nincs kombinált postázás... de akkor miért nem adta fel őket külön-külön... de visszautalta a pluszban nála hagyott pénzt. -
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Olyan céget tudnátok ajánlani akik lebonyolítják a szállítást tengerentúlról?
US eladó nem postáz EU-ba, de ilyen cégnek feladná, akik aztán továbbítják nekem.
Én megvenném és a cég címére menne US-n belül. Stb... -
Czmorek
aktív tag
válasz sisi22 #84550 üzenetére
Mi nemrég belefutottunk és csak a sokadig üzenetváltásra volt hajlandó máshova postázni.
Az ebay és paypal ugyanazt a címet tartalmazta, de mi kifejezetten más címre kértük a csomagot amit üzenetben küldtünk meg neki. Az-az egyből az kapja meg aki kérte azt a tételt. Most minek postáztassunk még egyszer, plusz költség.
Elképzelhető, hogy neki ebből esetleg hátránya keletkezhetett volna ha mi jelentjük, hogy nem kaptuk meg a csomagot, mert ő tényleg másnak adta fel.[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Ki-hogyan oldja meg a kombinálást a postaköltségnél?
Lenne valami ami kicsike, s több darab is van az eladónál. Vásárláskor beírhatom, hogy hány darabot vennék meg.
Na most a rendszer szépen összeadogatja az amúgy sem olcsó postaköltséget, s biztos vagyok benne, hogy ezek egy csomagban jönnének, s egyáltalán nem növelné a postaköltséget az, hogy több darab is bekerül egy csomagba. -
Czmorek
aktív tag
Nem rég vettem valamit ebay-en, s a termék állapota nagyon kifogásolható volt külsőre.
Ez a képeken nem látszott, mert 'jól' fotózta, s nem is voltak valami jó képek.
Ez egy olyan műszaki cikk ami kuriózum, gyűjtői dolog, s emiatt nem mindegy, hogy működése ellenére milyen állapotú a külseje. Legalábbis annak aki gyűjtögeti az ilyen dolgokat. Amúgy van itthon olcsóbban jobb is.
Nem tudtunk megegyezni rész kártérítésben, az eladó konkrétan semmit sem akart.
Kapott egy negatívot, meg paypal-on keresztül kezdeményeztem rész visszatérítést.
Az eladó még bírósággal is fenyegetőzött, majd egyik nap azt látom, hogy törölték a negatívomat. A Paypal is elutasította az igényt.
Engem ez mélyen felháborít, hogy csak úgy töröltetni lehet egy negatívot is. -
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
ebay-en, vásárlóként kapott pozitív visszajelzést hogyan lehet töröltetni?
Nem volt üzlet az eladóval, annak ellenére, hogy ott volt a nemzetközi postázási lehetőség, mégsem küldte el, visszalépett.
Aztán értékelt pozitívan, de sületlenségeket írt oda amik nekem sértőek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest