Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SUPREME7
addikt
válasz rednifegnar #86898 üzenetére
A havi eladási limitnek semmi köze ahhoz, hogy ő mit állít be, hogy hova hajlandó postázni. A postaköltség beleszámít a limitbe, de ő dönti el, hogy UK only, vagy EU, vagy esetleg Worldwide, sőt konkrét országokra le tud szűrni, egyeseket kizárni.
Engem is éppen ezzel az eladási limittel sz*pat az ebay, de mondom, ennek semmi köze ahhoz, hogy ő hova hajlandó postázni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz rednifegnar #86897 üzenetére
emberem azt irta, hogy nem tudta sehogy sem atallitani a postazast uk-n kivulre.
idokozben lejart a cucc licit nelkul.
megprobalta ujra feltenni nemzetkozi szallitassal, de nem ment. beszelt az ugyfelszolgalattal azt mondtak korlatozva van az elmult 3 havi alacsony eladoi aktivitasa miatt, jan 27-ig, es meg is irta hogy mekkora osszegig van joga feltenni cuccot (nyilvan ez tobb es ezert nem megy).
azt mondja kerdezzem meg az ebayt miert nem tudom megvenni (sztem ez felesleges kor).
amit ir, hogy meg azt tudja megprobalni, hogy leveszi a tobbi aktiv cuccat es azzal talan megno (megno?) az eladoi keret osszege es ugy fel tudja tenni ujra.
ehhez nem ertek sosem adtam el, de ha leveszi a cuccait akkor az buko neki a dijakban gondolom. no meg kerdes hogy utana fel tudja e tenni vagy tovabbra is korlatozva lesz. passz.A camera does not make art, the artist makes art.
-
rednifegnar
senior tag
eleg nagy, de nem akarok ilyenbe belemenni, nem sajat cimre kuldesnek vannak azert eleg nagy rizikoi. ketszer mar jatszottam ilyet, de nem szeretnek ujra.
en ezeket monduk sosem ertettem, neki ettol egy petakkal se lesz kevesebb penze ha most engedne megvenni eu-bol.
az adokat en fizetem, ezt le is irtam hogy tudataban vagyok belekalkulaltam. de nem o okoskodik meg nekem akar jot es sporolni, aminek az a vege hogy semmi se lesz belole.
tutter olyat nem jatszunk hogy odarepkedek vagy o ide es csencselunk.
miert nem jo az neki ha hatradol megkapja a kis penzet normal modon, semmit nem kell tennie, megy minden a maga utjan. nemetek voltak regen ilyenek, angolokkal altalaban sosem volt ilyen gondom.A camera does not make art, the artist makes art.
-
-igu-
addikt
válasz rednifegnar #86894 üzenetére
Szerintem engedd el, ennyire macerás eladóval ne akarj boltolni
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #86894 üzenetére
Milyen értékű a dolog? Mert mi van ha egy angol címre küldi el és te onnan ide küldeted?
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz rednifegnar #86889 üzenetére
vicces ez az angol muki akivel hadakozom, tovabbra sem allitotta be hogy postaz eu-ba (igy se licitalni, se offert nem tudok adni ra).
jott azzal hogy a brexit miatt magasak az import adok. mondtam mindegy ez van, allitsa be ezt a tetves szallitast ez az en dolgom lesz. de nem csinalja. most azt mondja hogy az afa miatt jobb ha kimegyek szemelyesen, vagy kifizetem a repjegyet es akkor o elhozza ide a cuccot, januarban amugy is alacsonyabbak a repjegy arak...
mas kerdes hogy ezt nem ertem mikent kepzeli marmint technikailag mert e miatt biztos nem zaratom ki magam az ebayrol, nem fogom megkerulni es sumakolni. biztos nem vagyok eleg elelmes, de hat ez van, hulye vagyokA camera does not make art, the artist makes art.
-
Czmorek
aktív tag
válasz hdtomi #86892 üzenetére
Nálam is ez a helyzet.
Két fajta 'nincs megadva magyarországi postázással találkozni'...
Az egyiknél tényleg nem lehet licitálni, a másiknál meg lehet, s majd az eladó beállítja a postaköltséget.
Persze én mint Jürgen a nagy német o.-ból lehet én se gondolnám ,hogy nem helyben fogom eladni a termékemet, hanem egy magyar veszi meg...
Hogy az eladó hol listáztat az érdekes dolog, vagy az átjárhatóságban kell pár nap míg megjelenik máshol. Ez nekem is rejtély.
.de-n ott van, .com-on nincs, de ha pl. licitáltam rá .de-n akkor már látni fogom a .com-on is és ott is tudok további licitet rádobni, de az eladó többi termékét még mindig nem listázza. -
hdtomi
senior tag
Nekem is be tudták eddig állítani a postát, igen kellett pár nap, de sikerült mindig. Szerintem nagyon eladó függő is, hogy mennyire akarja, vagy ért hozzá.
A szállítási díj, annyi mint azzal a Mailbox.de-vel. Kb. 7-17 euró között mozog a csomagküldés, de inkább kifizetem a drágábbat, de jöjjön meg egészben a dolog.
Azért írtam, hogy érdemes az ország saját eBay oldalát (UK, DE, FR stb) használni, mert volt, hogy a .com oldallal üres volt az eladó profilja és csak úgy jelentek meg a tételek, ha a saját országát írom be. Persze ez csak találgatás, mezei felhasználó vagyok
Mi 8 & Mi Band (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK
-
hdtomi
senior tag
válasz rednifegnar #86889 üzenetére
Angol eBayre léptél be (kamu angol címet beállítva) ? Lehet hülye kérdés, de az ebay.com nem látja mindig a tételeket. Aztán lehet emiatt nem működik a licit sem.
Mi 8 & Mi Band (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK
-
rednifegnar
senior tag
válasz hdtomi #86883 üzenetére
most en is hasonloan allok, angliabol probalok licitalni, megbeszeltem az eladoval hogy postazza ide (mondjuk nem is ertem miert nem allitja be alapban) azt mondta semmi problem termeszetesen kuldi.
viszont licitalni (meg offerezni) nem tudok, mivel nyokog az ebay hogy csak angliali postazast allitott be. irtam neki, eddig meg semmi. licit nincs rajta.
kerulo megoldasnak egyszer csinaltam hogy felvettem egy fake angol cimet es azzal tudtam megnyerni. akkor az volt hogy az elado nem tudta sehogy sem beallitani a nemzetkozi postat. pedig azon se volt meg licit. de nem szeretnek ilyen koroket futni...A camera does not make art, the artist makes art.
-
Czmorek
aktív tag
10-ből 9,5x gond nélkül elküldik ide is a csomagot attól függetlenül, hogy mi nem voltunk beállítva. A termék megnyerése után pár munkanapon belül be szokta állítani az eladó a postaköltséget és mehet is a fizetés.
-
hdtomi
senior tag
válasz totyak #86881 üzenetére
Filmes és zenei kiadványokat gyűjtök. Németországból is vásárolok, természetesen ráírok az eladóra, ha nincs megadva a magyarországi szállítás. Volt egy film, 18-as karikás, megnyertem a licitet, de a korhatár besorolás miatt nem küldhette volna külföldre. Kellett idő mire megoldódott, de sikerült feladnia. Talán ha a licit alatt még beállítaná működne a dolog szerintem.
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy licites terméknél alapból nincs beállítva Magyarország postázásra, akkor utána már az eladó nem is tudja beállítani, ha már érkezett licit a termékre?
Mert egy német eladó ezt mondja nekem. És valahogy hihetetlennek tűnik.
Köszönöm
-
Topikgazda
válasz Czmorek #86878 üzenetére
Az ideérkezés napja számít.
Nem úgy működik a dolog, a csomagolást nem nézik, a küldemény elektronikus adatainál kell megadni, hiszen már elektronikusan megy a vámolás. Az eladó bárkivel is küldené megadhatja a feladáskor hogy eBay vásárlás volt és az áfa be lett szedve, ráadásul az eBay figyelmezteti is azokat akik az EU-ba adnak el hogy ez kötelező információ.
Az áfát igényled vissza, mert vámmentesek ezek ahol az eBay szedi be.[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
-
Topikgazda
válasz nexuspolaris #86876 üzenetére
Benne van az Összefoglalóban a 16. Vámügyintézésről néhány gondolat.
27% áfa és aterméktől függően esetleg vám, pontosabb meghatározás kell, de ez lehet 0% és a szállító vámkezelési díja.
Annyi hogy január 1 után emelkednek a vámolási díjak, a Magyar Posta majd 7500 Ft-ot fog kérni. Igényelned kell VPID azonosítót a vámoláshoz ha még nincs, beírtam ide hogy miként kell.[ Szerkesztve ]
-
nexuspolaris
tag
450$ körüli értékben rendelnék műszaki cikket Japánból, free shipping-el, milyen plusz költségekre kell számítanom?
(Holnapig érvényes egy 10%-os kupon a termékre, emiatt kicsit sürgős lenne a dolog)
-
SUPREME7
addikt
Sziasztok, tudtok valami okosat mondani, hogy mennyi eladás szükséges ahhoz, hogy emeljenek a havi limitemen? Jelenleg 200 font / hó a limitem (évekkel ezelőtt már adtam el dolgokat az ebay-en, van 26 eladói értékelésem, de azóta se eladás/se vétel)
Van egy termékem amit 100+ fontért árulnék / db, dehát így havi egyet tudok eladni, egyet már el is adtam, tök jó értékelést kaptam, de sehol semmi normális infó, ezzel meg nem sokra megyek:
We’ll review your account every month and adjust your limit automatically based on your sales volume and the feedback you receive.
Természetesen próbáltam a limit emelést kérvényezni, de egyből visszadob, hogy legyek türelmes Mert ha valami filléres kacat lenne, amiből el tudok adni akár több darabot havonta, és kapok rá sok értékelést, akkor gondolom gyorsabban eljutnék a limit emelésig, de így, hogy 1db-bal kell beérnem, ez így szívás ...
[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
válasz rednifegnar #86873 üzenetére
Én nem alizok soha. Csak ebay...
Ebay-en basztak már át, de mindig működött a visszatérítés.
És szerintem ettől is igazán vonzó az ebay, hogy ha átvernek akkor visszaadják a pénzed. -
rednifegnar
senior tag
az a bajom az alival hogy eddig ketszer vasaroltam onnan, egyik se jott meg. a nyomkovetesuk is fake volt.
masik hogy amiota nincs pp, meg annyi garit se erzek a penzvisszakapasra mint elotte (akkor is trukkoztek huztak az idot).
ezert inkabb megis ebayon maradnek azt biztosabbnak erzem. amugy is igen ritkan rendelek kinabol barmit is.A camera does not make art, the artist makes art.
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #86871 üzenetére
Változó a jutalék a termék kategóriájától függően, 5-18% lehet
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #86868 üzenetére
Nem mindent engednek el és ha nem fizeti ki 4 napon belül akkor neked indítani kell a vevő nem fizetett case-t mert csak annak keretében sztornózzák a vásárlást és a jutalékot.
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Ebay aukciónál akkor kell fizetnem jutalékot,ha megnyeri valaki,de nem fizeti ki? Vonnak le pénzt?
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #86866 üzenetére
A fizetős az igazi nyomkövetési azonosítót szokott kapni a másik inkább nem nyilvántartott levél. Viszont nézz rá erre az Aliexpress-en ott lehet hogy ingyenes szállítással akár futáros EO vagy MPL kézbesítéssel beszerezheted.
-
rednifegnar
senior tag
kinai shenzeni 21 dolcsis cucc, ket fele postazas van:
Free shipping Economy Shipping from Greater China to worldwide
US $4.49 (approx 1,553.10 HUF) Standard Shipping from Greater China to worldwide
van ertelme a fizetosnek, van valami elonye? sajnos nekem soxor tunt mar el kinabol jovo cuccom ezert csak akkor veszek onnan ha mashonnan nem tudom megkapni. kifizetem azt a 4.5 dolcsit ha van haszna, mondjuk nem lopjak el ha ezen mulik (idoben kicsit rovidebb a fizetos de nem jelentosen ezert ez nem szempont).A camera does not make art, the artist makes art.
-
Topikgazda
válasz Czmorek #86863 üzenetére
Nincs más költség, ugyanaz mintha itthon egy üzletbe vásárolsz ott is áfás , bruttó ár van kiírva és azt fizeted. Annyi van hogy ilyenkor kapsz az eladótól egy számlát, azon viszont nem mindig 27 % áfa van, mert vannak esetek amikor az eladó országa szerinti áfát lehet beszedni, nem a mi 27%-os mértékű szörny áfánkat, de nincs áfa különbözet fizetés sem. Van aki viszont nem küld számlát, csak eBay félét, az üzleti, kereskedő eladók küldenek mindig.
[ Szerkesztve ]
-
hdtomi
senior tag
válasz Czmorek #86859 üzenetére
Szia! Elsősorban Amazont tudom írni, ott a magyar Áfával számolnak. Ami azt jelenti, hogy a terméklapon lévő ár még pl. a német árat mutatja a német Amazonon. Aztán ahogy bekerül a kosárba, már a magyar Áfával számolják, emiatt többet kell fizetni. De eBay-en ilyen nincs szerintem EU-n belül. Sose volt nálam ilyen. Azt mondjuk érdemes figyelni, hogy mit ír a terméklap, hol van a termék. Igaz szintén Amazon, de vettem már az angol Amazonról úgy dolgot, hogy németektől küldték, de arra külön fel is hívták a figyelmet, ráadásul harmadik féltől, ahol felmerülhettek volna extra költségek, de így nem voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Hali!
Olvastam itt korábban, hogy EU-n belüli, új termék vásárlásakor is felmerülhet plusz Áfa?
Néztem egy terméket ami olaszországban van, 389Eur.
Ha bedobom a kosárba és rámegyek a fizetésre akkor nem ad hozzá a rendszer a postaköltségen kívül egyéb költséget.
Ez akkor most valós dolog, vagy nem? -
hdtomi
senior tag
Igen, a postait, azt adta be, hogy Magyar Posta. A Parcelsapp sem mutat többet. De most felhívtam a postát és azt mondták, hogy nem fogok többet látni és a héten oda ér, aztán majd a térti jönni fog.
-
hdtomi
senior tag
Igen, beírtam, a bal oldali az eBay mobilos felülete. Azt is látom, hogy mennyi pénzt fogok megkapni. Csak hát a nyomkövetésben annyit látok amennyit. A webes felületet is mutatom. Csak kicsit aggódom, hogy a magyarországi szakaszokból több nem látszik.
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok! Amerikába küldtem egy könyvet december elején, ajánlott, elsőbbségi, tértivel. Ennyit látok a nyomkövetésből. Amikor megkapta a vevő az eBay látni fogja? Aztán küldi a pénzt automatikusan, vagy a vevőnek kell jóváhagyni, és értékelni a rendelést?
-
ggabor02
aktív tag
válasz hdtomi #86851 üzenetére
Volt néhány csomagom az elmúlt héten. 2 db UPS (Footlocker) Hollandiából, DPD Franciaországból, 2 db Express One (Bestsecret) Ausztriából. Mindegyik probléma mentes volt. Este ideért az országba, másnap reggel hozták. Az UPS és az EO feladástól számított kézbesítési ideje 3 nap volt, a DPD 4 nap volt.
Nekem problémám 99.9 százalékban csak a postával és az MPL-el van.
-
hdtomi
senior tag
-
hdtomi
senior tag
Amerikából rendeltem, nem eBay, LW DE számmal jött, 399Ft + Áfát fizettem érte. Így néz ki az út Houston, TX, USA-ból indult.
-
ggabor02
aktív tag
-
Topikgazda
válasz ggabor02 #86843 üzenetére
Oké, de mindkettő tévedhet, többször volt már hogy a Parcelsapp megállt ott hogy megérkezett, a Posta követője meg akkor írta hogy kézbesítő postára éekezett, kézbesítőnek kiadva amikor már 2 órája a kezemben volt a csomag aztán este kézbesítve is lett a követőben.
A 4 napból a hétvégén nem dolgoztak, vagy nem foglalkoznak vele. -
Topikgazda
válasz ggabor02 #86840 üzenetére
Itt is írtam már kb párszor, az MPL belföldi csomagkézbesítéssel foglakozó futár cég, amit megkapnak azzal ők nem vámolgatnak semmit, nem ez a dolguk. NEM KÉRI EL ÚJBÓL senki az áfát ezeknél.
Ha mégis ez a csoda történne akkor az eBay visszaadja neked azt amit ők beszedtek, a visszaigénylés a vámolási résznél az Összefoglalóba.
4 napból mennyi volt a munkanap?
Hol nézed? Ekkor már a Magyar Posta követője is nézendő, nem csak ez.[ Szerkesztve ]
-
ggabor02
aktív tag
Én azt tudom hogy kifizettem, de attól még a jóságos magyar posta elkérheti újból.
Amúgy sajnos valóban MPL lesz, meg is állt a folyamat, mikor beért hozzájuk. A fél világon keresztül jött a csomag, innentől van a szokásos szívás.
Szerinted hány napig lesz még a kicserélőben? Négy napja nem mozdul. Esetleg (sokadikként ezt is) lenyúlták? -
Topikgazda
Figyelem!
2024 január 1-től a Magyar Posta (elfogadhatatlanul magasan) emeli a vámkezelési díjait. Az IOSS eddig 299 Ft volt, 550 Ft lesz. A durvább emelés a 150 € felett az eddigi 4000 Ft 7500 Ft lesz.
Előre jelzem ha valaki hozzászól az off topik lesz, akkor is ha azt gondolja hogy ez eBay tapasztalat.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyemipapa #86834 üzenetére
Nem írtad hogy magyar vagy angol nyelven áll. Mert esetleg a magyar nyelvnél csinálja. De ha azon a kereső szón állsz, akkor a Search gomb után az Advanced-re kattints és alul a Clear options-al töröld.
Kipróbáltam nekem a Edge normálisan működik. Verzió: 120.0.2210.61 (Hivatalos build) (64 bites) -
gyemipapa
senior tag
Üdv! Edge böngészőben egy ideje bármit csinálok, ugyanaz az adott keresett szó jelenik meg az ebay kereső mezőjében, ha másra keresek rá, akkor is visszaugrik ugyanarra a szóra. Találkozott már valaki ilyennel? Hogy tudom megszünterni ezt, végleg törölni a szót?
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
Topikgazda
válasz ggabor02 #86830 üzenetére
Már kifizetted az áfát és egy Európa+ csomagot kapsz, nem normál csomag. Kétféle szállításuk van már, eBay International Shipping és a Global Shipping Program ahol itthon már nem kell fizetni semmit.
Egyébként szállítási költség nélkül kell az áfa alapot számolni a 150 €-hoz, addig meg az eBaynek kötelező azt beszedni.[ Szerkesztve ]
-
ggabor02
aktív tag
Sziasztok,
USA-ból nagyon régen vásároltam az Ebay-en.Kérdés: ki fogja hozni ezt a csomagot, beszedik-e az áfát újból?
Nem Global Shipping programos, normál csomag. Áfa fizetve a vásárláskor, 143 USD a szállítás és a termék együtt.Elindult USPS-el, kaptam egy sok számból álló TN-t. Az USPS elvitte Kaliforniából az államok másik felébe (Glendale Heights-IL) Ott a tracking szerint kézbesítve lett. Ezután újból elindult, kapott egy EEUSxxxxxHU0 TN-t.
Most útközben kapott egy újabb TN-t, egy német DHL TN-t (LWxxxxDE) -
Topikgazda
Akkor egy kicsit más, de fontos téma vámolásügyileg.
Azon 3. országból érkező import termékek esetén amelyek nettó értéke meghaladja a 150 €-ot (64000 Ft) és emiatt vámeljárás alá kerül annak elvégzéséhez szükség van magánszemély esetén is a VPID vámazonosító számra. (Aki ismeri, az EORI számmal azonos)
Ezt akinek még nincs a legegyszerűbben és leggyorsabban ha van ügyfélkapus azonosítója ONYA-n keresztül intézhető. (Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás)
Leírás most itt, de majd bekerül az Összefoglaló vámolási részhez.Mivel nem tudni hogy mikor kerülhet valahol vámolásra a kintről vásárolt csomag célszerű ezt leigényelni, nem kerül pénzbe és amikor szükség van rá akkor rendelkezésre fog állni.
Ez most már kell a Magyar Posta vagy a futárcégek vámolása esetén is.
A Postával történt egyeztetés: a vámolási nyomtatványaik és a vámolási leírások pontosítása folyamatban van, most még a régi nyomtatvány használható, ha van valakinek VPID vámazonosító száma az írja rá a nyomtatványra, én a 4-es rubrikába a nevem után adnám megHa megcsinálják az új nyomtatvány akkor meg úgyis azt küldjük be, ott meg lesz helye.
Amit írnak hogy ők igénylik le az ingyenes, de be kell küldeni az írt + okmányokat ami időben növeli a vámolási eljárást, ezért is jobb magunknak megigényelni a NAV-tól.Kérésére a Magyar Posta megigényli Önnek a VPID azonosítót. Ehhez szükséges az Önre vonatkozó megfelelő csatolt dokumentum (VBM adatlap belföldi magánszemély esetén vagy VKM adatlap külföldi magánszemély esetén) kitöltése, a kitöltött és aláírással ellátott dokumentum, továbbá a személyi igazolvány, lakcímkártya és adóigazolvány másolatainak válasz emailben történő megküldése.
[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Elkezdtem az áfa visszaigénylést.
Mindent csatoltam hozzá amim csak volt, de még mindig dokumentumot kérnek...Hello Zoltan,
Thank you for contacting eBay Customer Service to request a refund for the double VAT charged on order number #XXXXXXXXXXXX. My name is Deepika and I am glad to assist you today.
I understand your concern in relation to double VAT charged on this transaction. I will check the details and help you in the best possible manner.
Zoltan, we have reviewed your documents and can see that you have shared ''To pay'' invoice therefore to proceed we also require:
• Proof of payment of VAT to the carrier
You can share either of the below mentioned documents:
* If paid in cash – it needs to have a stamp with the date and signature indicating the payment.
* If paid with a card – a card receipt.
* If paid online - Payment confirmation document from the postal/shipping services or a bank statement confirming payment to the postal/shipping services.
Please upload the requested documents using the below link:
Csatoljak be újból ezt-azt? -
-
jattila48
aktív tag
Németországból szeretnék rendelni, de az eladó csak Németországba szállít. Meg tudnám oldani, hogy egy német ismerős címére kérem a szállítást, de az ebay állandóan kiírja, hogy Magyarországra nem szállít, pedig beállítom a szállítási helyet Németországra (lap tetején "szállítás ide:" legördülő zászlós menüben). Ezt hogy lehet megoldani?
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Az a gond, hogy ha rendszeres az eladás (nem évente 1-2 darab és kis érték) akkor ahhoz már kell adószám a törvényeink szerint és akkor meg tudod adni, sajnos az eBay sem tudja kikerülni a szabályozást mert rájuk is hárul egy csomó előírás.
Ezen az oldalon van némi magyarázat erről.Még rosszabb lesz a helyzet 2024 január 1-től, mert mivel az eBay-re is vonatkozni fog ez
Az elektronikus felületek által elősegített termékértékesítésre és szolgáltatásnyújtásra vonatkozó különös szabályok *
183/A. § * (1) Ha egy adóalany elektronikus felület, különösen piactér, platform, portál vagy más hasonló eszköz használata által termék vagy szolgáltatás nem adóalanyok részére történő, a Közösség területén teljesített értékesítését, illetve nyújtását segíti elő, akkor a termékértékesítést vagy szolgáltatásnyújtást elősegítő adóalany köteles nyilvántartást vezetni ezen termékértékesítésekről, illetve szolgáltatásnyújtásokról.
(2) A nyilvántartást a közös hozzáadottértékadó-rendszerről szóló 2006/112/EK irányelv végrehajtási intézkedéseinek megállapításáról szóló, 2011. március 15-i (EU) 282/2011 tanácsi végrehajtási rendelet szerint meghatározott részletezettséggel kell vezetni.
(3) Az (1)–(2) bekezdés szerinti nyilvántartást kérésre elektronikus úton az állami adó- és vámhatóság rendelkezésére kell bocsátani.
(4) A nyilvántartást az ügylet teljesítése évének utolsó napjától számított tíz évig kell megőrizni.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Nem találtam megfelelő kulcsszót kereséshez (illetve érdemi találathoz) és összefoglalóban sem releváns infót, így kérdeznék:
Érkezett hozzám egy ebay-en ?30? vagy x összegű után eladás után bekért adószámmal kapcsolatos érdeklődés, hogy: ilyenkor magánszemélynek "mialófaszt" is kellene megadnia?
Szóval történt x darab eladás melyek száma vagy összértéke elért egy limitet (2023.01.01. dátumtól érvényességre hivatkozás volt), ami után adószámot kért be az ebay. Mivel magánszemély adott el így első körben kamu adószám lett megadva (no ez nem biztos, hogy jó ötlet volt), de egyidőben az összes hirdetés meg is lett szüntetve, nehogy kalamajka legyen belőle. Az eladások ellenértékei a megfelelő fee-k levonása után meg is érkeztek ezt követően, de...
...jó lenne legálba helyezni a kérdéses ebay fiókot eladás tekintetében. Szóval érdeklődnék, hogy magánszemélyként mit kellene végrehajtani ahhoz, hogy az eladásokat ebay-es aggodalmaskodás nélkül lehessen folytatni?
Remélem érthető mi a tényállás
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Topikgazda
válasz csuhi17 #86814 üzenetére
Magyar Posta lesz, de igazi postai nyomkövetési számmal ami EU-n belüli, mert vámolás után kapja meg, viszont a nyomkövetőben nem látod az új azonosítót. Viszont itt cs@orangeconnex.com majd meg tudják írni hogy mi lesz az azonosító csak várni kell pár napot ha most küldték el
[ Szerkesztve ]
-
csuhi17
tag
Ezt mi hozhatja?
ES10025788459240001010001C0N -
-igu-
addikt
válasz jattila48 #86811 üzenetére
legutóbbi USA vásárlásom így nézett ki:
Order total:
Subtotal US $425.00
Postage US $43.41
Sales tax US $116.58
Other adjustments − US $17.33Total charged to PayPal US $602.32
a költségeket a vásárlás pillanatáig nem mutatta pontosan az Ebay (értelemszerűen, hisz a szállítási költség nem egyforma mindenhová, az pedig befolyásolja a VÁM értékét is).
A fentieken kívül sem akkor, sem utólag nem kellett fizetnem semmit.szerk: ugyanezt a terméket helyben 900 euróért tudtam volna megvenni legolcsóbban (fizettem inkább 575 eurót), igaz akkor nem 4 hetet, hanem 3 napot kellett volna csak várnom rá.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Topikgazda
válasz jattila48 #86811 üzenetére
Az import áfa 27% az rámegy (a szállítási költség is az alapba számít), a vám tétel meg sokszor 0%. Vannak dolgok amelyeket ennek ellenére megéri beszerezni onnan, főleg ha nem horror árú a szállítás.
150 € (183 $) termék értékig az eBay szedi be az áfát, fizetéskor látod felszámítva, addig nettó árat látsz. -
jattila48
aktív tag
Ha Japánból, vagy az USA-ból vásárolok használt terméket, akkor hogy alakulnak a költségek? Gondolom a VÁM miatt nem nagyon éri meg, bár általában elég sokkal olcsóbbak a termékek.
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
Topikgazda
válasz jattila48 #86806 üzenetére
Ha új termék és üzleti fiókja van (még ha magánszemély is) akkor az áfa benne az árban, az van kiírva és 27%-os ha 10000 € forgalma van országunk irányába, ha ennél kevesebb akkor számolhat 19% áfát ás akkor az van benne a kiírt árba. A számlán látod hogy mi van. Nincs ilyen hogy áfa különbözet fizetés. A német áfa az német, a magyar áfa az magyar.
Miért gondolod hogy nem kellene az áfát átutalnia?
2004 óta EU-n belül nincs vám, 19 éve.
Ha használt termék és/vagy nem üzleti eladó akkor itt sincs áfa. Az sem számít hogy te magánszemélyként vásárolsz.[ Szerkesztve ]
-
jattila48
aktív tag
Ebay-ről Németországból szeretnék vásárolni magán személyként magán személytől 730 EUR értékben. Kell-e ÁFA-t fizetnem, és mennyit? Vagy az eladási ár eleve bruttó? Ha igen, akkor az nyilván a német ÁFA-t (19%) tartalmazza. Ekkor a német-magyar ÁFA különbözet alapján kell ÁFA-t fizetnem, azaz összesen 730*127/119=779 EUR-t? Az eladónak be kell majd fizetnie a német ÁFA-t (117 EUR) a német adóhivatalnak? VÁM-ot ugye nem kell fizetnem, mert EU-n belül történik az üzlet?
-
-igu-
addikt
válasz herrká #86804 üzenetére
Szerintem nem jobb, és nem rosszabb, mint bármelyik lokál adok-veszek website. Kis körültekintéssel és óvatossággal használható. Jó (és sok) értékeléssel rendelkező eladó + PayPal használata valamennyi biztosítékot tud adni.
-
herrká
senior tag
Köszi mindenkinek! Akkor hanyagolom inkább.
-
-igu-
addikt
válasz herrká #86800 üzenetére
Külön életet él, bennfentes kereskedelemre van. :)
Írjj az eladónak a szállítási igényeidről, hátha. Néhány cuccot vettem már onnan, PayPal-t használva - van, aki bevállalja a nemzetközi csomagküldést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Eredeti játékok OFF topik
- Path of Exile 2
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Synology NAS
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- KábelszatNet-2002 Kft.
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest