Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wlanbolha
csendes tag
Most ütöttem le nála egy terméket....akkor ezt kérhetem vissza?
-
wlanbolha
csendes tag
Ezt most kaptam,megmondanátok hogy ezt mit is jelent valójában?:
"Dear XXXX,table-accessories-store is out of the office until 29/04/2014 and may not be able to respond to your message.
Message from table-accessories-store:
Dear buyer,This is auto reply message,please do not reply.
Because the Time Zone/Weekends/Holidays cause we can not reply your e-mail or message in time,
For example:when you are on working time,we are on sleep time,when we are on saturday,but you are on friday,here please kindly forgive,when we check the messages,we will answer to you as soon as possible." -
Angmar
tag
Egy eladónak adott negatív értékelést hogyan tudok javítani, semlegesre, vagy esetleg pozitívra, sehol nem találok ilyen legetőséget.
-
randras
veterán
A postáról, kicsit offtopik: MPL 24 órás kézbesítést garantál, ha felveszik a csomagot 15:00 előtt... 60 feladott csomagból 7 darab 6 napja nincs kézbesítve, sőt, még oda sem ért a megfelelő településre. De legalább olcsó volt...
-
Tomate
veterán
válasz m0rd0k #28290 üzenetére
Méretes csomagban lesz, valószínűleg az árat rá fogják írni. (kérd meg az eladót írjon rá 30$-t) Így nagyobb eséllyel jön át vám nélkül. Ha mégis vámolják, fogsz kapni egy levelet a postától amiben minden le van írva mit kell csinálni. emailbe el kell küldened a paypal utalásról a bizonylatot (printszkrín elég) majd a postás hozza és mikor veszed át a csomagot ki kell fizetned a 27%-át a paypal számla összegének + a vám 3%-át.
Máté
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Egy jó párszor rendeltem már ebayről,de eddig csak az EU-ból. Most az unión kívülről szeretnék rendelni,méghozzá kínálból,egy notebook kijelzőt. Mit kell tudnom róla? Megvámoltatják? Ha igen hol lehet átvenni,vagy hogy működik ez az egész folyamat?
Minden szinten,szinte minden.
-
wlanbolha
csendes tag
Két napja vettem valamit az ebayon,annak rendja és módja szerint a paypalon keresztül fizettem,
ami a paypalon levonásra is került,de az ebayon nem került be a termék a vásárolt termékek közé,az eladó se
tud róla semmit,így nem is küldi.Már két napja írtam az ebaynak is a paypalnak is de semmi válasz.
Mit lehet tenni?Természetesen a bankomtól meg kaptam az sms-t hogy levonták a pénzt!Köszönöm a segítségetek! -
Aullah
tag
válasz baluka26 #28283 üzenetére
Én meg azt kérdezném, hogy már 5 napja ez van:
"Depart USPS Sort Facility
Jan-25-13, 00:00 AM, SALT LAKE CITY, UT 84199"Egyelőre nem panaszkodom, mert van még pár nap, hogy ideérjen az "átlagos száll. időn" belül... de akkor ez így normális, hogy ennyi ideje nincs változás?
-
baluka26
nagyúr
válasz Tomate #28282 üzenetére
USA, 375 USD, ráírva, és nem vámolták meg? Wattafakk?
Brekecs: Érdekes ez a mondat De szerintem célországba elküldve lehet. Vagy kiszállításra előkészítve. Ezek a távol-keletiek neheze értelmezhetőek
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Tomate
veterán
válasz dReFiX #28279 üzenetére
Egyszer hozzám egy tőlem 500m-re lévő utcába címzett levelet dobtak be... Fogtam és átgurultam vele a címre. Sovány vigasz de ebben még bízhatsz. Sose felejtem el, mikor a postás tuszkolta be az A4-es borítékot a postaládába és az amerikából érkező telefonom volt benne amit sima levélként adtak fel, rajta a 375$-os értékkel és a telefon nevével. Ki az aki ezt így nem húzta le a futószalagról? Szóval nem minden postai alkalmazott tróger, mert ha valaminek el kellett volna tűnnie az ez volt.
-
Brekecs
aktív tag
Sziasztok !
Speedpostal rendeltem kintről egy kisebb csomagot most a statusnál ez van írva : "Departed from Destination Transit Centre" ez most mit jelent vagy ezután mi következik ?Üdv
[ Szerkesztve ]
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
dReFiX
senior tag
Olyan sokat ne várjatok mert még a futárszolgálatok is az előre kifizetett csomagot is odaadja a szomszédnak. Illetve az is lehet, hogy bedobta a postaládába.
-
Tomate
veterán
válasz OrangeBud #28273 üzenetére
Valaki berendelt belőle "párat" anno mikor sláger volt ez a szutyok és most, hogy lecsengett és meg akar szabadulni tőle...
Más:
Ebayen eladási limitet, hogy tudok emelni? Mert a 10 igen kevés. Amit magam mögött tudok az 12 sikeres eladás eddig. Ha rámegyek, hogy Request higher selling limit, nem adja fel a kitöltést a telefonszámmal meg adatokkal stb amit amúgy kér hanem csak egy súgó ablakot dob fel..[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
Most akartam regisztrálni de azt írja hogy az emil címem már használatban van. Van mód kideríteni a felhsználói nevet és a jelszót, amivel regisztráltam? Ha rákattintok hogy elfelejtettem a felhasználó nevet akkor küld egy emilt amiben az van hogy írjam de az emil címemet a User ID-hez, de nem működik sehogy sem mert a jelszót sem tudom.
OrangeBud 3$ egy ilyen óra.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
OrangeBud
tag
Hali. Tudom hogy nem ebay,de..
Vaterán találtam egy terméket.
[Több darab szilikon óra 1Ft-ról. << Itt a link]
Nem tudom hogy megbízható-e?! Vagy hogy érdemes e egyáltalán ilyet vásárolni? -
madkiller
őstag
Köszönöm a válaszokat. Utána nézek.
-
wlanbolha
csendes tag
Két napja vettem valamit az ebayon,annak rendja és módja szerint a paypalon keresztül fizettem,
ami a paypalon levonásra is került,de az ebayon nem került be a termék a vásárolt termékek közé,az eladó se
tud róla semmit,így nem is küldi.Már két napja írtam az ebaynak is a paypalnak is de semmi válasz.
Mit lehet tenni?Természetesen a bankomtól meg kaptam az sms-t hogy levonták a pénzt!Köszönöm a segítségetek! -
mikka14
csendes tag
Sziasztok!
Még nagyon új vagyok itt is és az ebay-t is még csak most próbálgatom,az lenne a kérdésem,hogy erről az ebay-es eladóról tudtok-e valamit (goodboymagi) ,mert találtam nála egy két jó és olcsó dolgot,de még csak 15 értékelése van 2012 júliusa óta és azt elég kevésnek találom.
Előre is köszi a válaszokat! -
csizo13
tag
Az rendben van, hogy a csomagom már kézbesíthették volna 01. 28-án reggeltől-estig, de inkább 20.23 kor mégis inkább vámkezelni kezdték az árut, ami egy bőrtáska? Már 1,5 napja levelezek velük, mivel egyszerre nem tudták elküldeni milyen okmányok(emailek) kellenek nekik, mert 3-4 óránként eszükbe jut még valami, amit legyek szíves küldjek el. Utoljára például azt, hogy mi a bejelentett lakcímem, és az áru pontos megnevezése. Ezt nem is értem, hiszen előttük fekszik kibontva a porban. Nem tudom, lehet a raktározási pénzre hajtanak, ami 3 nap után fizetendő. Ez is egy tapasztalat, ezért osztom meg. Ráadásul nekem az első rendelésem ebayről.
itt a kép, hogy nem lehet hátradőlni, mikor már a kézbesítésre vár az áru:
[ -
bul07
nagyúr
válasz Tangerine #28254 üzenetére
Azért kapsz forintra anyit vissza mint amit fizetél mert a PayPal-el váltatod a forintott
Ha átálítanád hogy valutátt kérjen le a számládról és a bankod váltson, ekkor lehetne árfolyambeli külömbségek miatt más a vissza kapott összeg forintban( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Tangerine
senior tag
válasz fotosjani #28250 üzenetére
Én mindig fillérre az eredeti összeget szoktam visszakapni, az árfolyamtól függetlenül.
Ez alól kivétel az amazon.de-n december közepén vásárolt ~140€-s cucc, amin 1 hónapig kotlottak, mire rájöttek, hogy nincs nekik. Múlt héten kaptam vissza pár ezressel többet.
Az mondjuk kártyás vásárlás volt, nem PayPal.Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
faresz5
senior tag
Nem kell aggódni, kell 1-2 nap a trackingnek mire megjelenik bármelyik oldalon. Egyébként a tracking megléte még nem feltétlen jelenti azt,hogy postára adták, mivel lekérik a trackinget, kitöltik, és majd ha elviszik postára a csomagot, onnantól él a tracking, addig nem. Elég sokan ezzel trükköznek. Megadják a követőszámot majd 2hét múlva feladják a csomagot.(nagy mennyiségben éri meg neki rendelni, 1-2 db jóval drágább mintha 200-t venne egyszerre) A vevő meg abban a hiszemben van,hogy már javában tart felé az árú.
[ Szerkesztve ]
-
-
kisda
aktív tag
Üdv!
Veletek volt már ilyen?
Status Date Status Description
18-01-2013 INFORMATION RECEIVED
(This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)28-01-2013 Despatched to overseas (Country code: HU)
Csupán csak 10 napig ültek a csomagon,míg továbbküldték...Arról nem is beszélve,hogy fizetéstől az első regisztrálásig megint 8 nap... Aliexpress.
Magyar Posta oldalán nem követhető nyomon...érdekes. Nem lehet a dologban sumákság?
Még 21 napom van a 60-ból...[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
addikt
-
TaaT
nagyúr
Beszélgetek egy amerikai sráccal hogy autó alkatrészt cserélünk (neki Eu-s kell, nekem meg US)
Hogy bonyolítsam le hogy ne akarjanak megvámolni, utaljak vmi pénzt paypal-on az embernek hogy postával együtt 45euro alatt legyen biznyisz?
Give them hell Ukraine!
-
sagit
veterán
válasz szilard28 #28238 üzenetére
Nemrég jött a mail:
"Hi sagit90,
Good news! We issued you a full refund of $21.99 on Jan 28, 2013. The refund includes the purchase price plus original shipping and has been credited to your PayPal account. Please log in to PayPal and view the History page if you don't see it in your PayPal balance.
Decision:
This case has been decided in your favor.Comments:
The item didn't match the seller's description. We're sorry you had a problem with your purchase, and we're issuing you a refund for this case."Szóval mákom volt és örülünk, köszi mindenkinek a helpet
Akartam is kérdezni hogy a pénzzel mi lesz. Nem adtam még el ebay-en, nem kellett még pénzt visszakapnom ezért nem is tudom mi lesz vele. A paypal számlámon nem tartok pénzt, midnig az otp-s számlámról vonják le. Tehát akkor pár nap és kapom vissza az OTP-s számlára? Az szuper lenne.
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
dragonfx
veterán
20 napja vároma csomagot kínábol.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
törölt tag
válasz Winner_hun #28234 üzenetére
Köszi, és mennyi idő míg odaér elsőbbségivel?
-
törölt tag
Sziasztok!
Vissza kéne küldenem egy csomagot Kínába. Meg is kaptam a címet:
Address for returning:
Address: 5B1, 2nd Building, City Of Design
Tianman, Shenzhen, 518026, ChinaNa most ezt milyen sorrendben kell ráírnom a boritékra, külföldi címzés esetén mi a helyes sorrend?
Ajánlottan szeretném küldeni, külföldre más formanyomtatvány kell, vagy a sima "ajánlott cetli"?Valaki küldött már vissza csomagot, mik a tapasztalatok, mennyi idő míg odaér?
Köszönöm.
Üdv. -
sagit
veterán
válasz fotosjani #28206 üzenetére
Szia
Köszi a segítséget, megpróbálkozom vele.
Közben ma is kaptam egy mailt:
"Hi sagit90,
The seller has asked eBay Customer Support to review this case and make a final decision.
We'll review the case details, such as messages sent in the Resolutions Center about this case and other emails sent through eBay between you and the seller. If we have questions, we'll get in touch with you. We'll get back to you within 72 hours.
You can view the details of this case in the Resolution Center."
Mi tegyek? Maradjak annál a tervnél amit írtál?
SZERK:
Közbe felléptem ebay-re és paypal-ra, úgy tűnik visszakaptam a pénzem, jól gondolom?
Képek:
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
matykooo
aktív tag
válasz peter889 #28229 üzenetére
Szia!
Ha ebayről rendelsz, 99%-ban mindenki gift-et húz be, tehát mint ajándék szerepel a dolog. Viszont ez nem számít mert akkor is 22 vagy 45 euró az értékhatár attól függően, hogy magánszemély vagy cégtől jön a küldeményed. A tapasztalat az, hogy míg ha nyugatról rendelsz értsd USA akkor az eladók pontosan ráírják az összeget a csomagodra és van benne számla is, míg keletről tehát Kína, Hong-Kong, Taiwan stb. csalnak az áru értékével tehát kevesebbet írnak rá mint a valós érték. Eu-n belül ugye nincs vám, tehát onnan bátran, illetve ami még fontos, hogy a postaköltséget is bele kell számolni a 22 vagy 45eurós határig! Viszont ez nem garancia arra, hogy nem fogják elkapni a vámon és éppen a tied felbontani, sok mindentől függ, mérettől, tömegtől, vagy csak a puszta véletlentől. Vannak negatív meg vannak pozitív példák is.
Saját magamból kiindulva régebben 2 tabletet rendeltem mindig egy csomagban, és mindig átjött a vámon pedig az eleve 120-125$ érték volt, és másnak is volt már ilyen... általában az apróságokkal nem igazán foglalkoznak, a nagyobb szemet kiszúró cuccokat pedig kiveszik/kivehetik, teljesen random a dolog.[ Szerkesztve ]
''a walesi srác aki legenda lett''
-
peter889
őstag
És még 1 kérdés:
Hol lehet beállítani, hogy csak a "Top-rated seller"-ektől jelenítse meg a árukat?
(Régebben be tudtam állítani, de egy ideje eltűnt ez a beállítási lehetőség. )
Már van fiókom.(Köszönöm, előre is.)
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Kérdéssel fordulnék hozzátok, elnézést, ha milliószor ki lett már itt vesézve:
Vásárolni szeretnék úgy 6-10 ezer forint körüli értékben.
Néztem a Vám és ÁFA értékhatárokat: 45 EUR-ig Vám és ÁFA mentes, feltéve, ha ajándék küldemény, ellenszolgáltatás nélkül.Ha 22 és 45 EUR között van az érték, hogyan célszerű vásárolni?
Meg kell kérni az eladót, hogy tüntesse fel ajándékként? Vagy az a szokás, hogy eleve ajándékként tüntetik fel? -
bul07
nagyúr
Mindenki elkezdi valamikkor a fórumozást......
És írtam egy elég hosszú szöveget a nem segítőkész emberekről de még félreértés lett volna belőle így töröltem (ami nem neked szolt hanem általánosságban)( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Palee1989
csendes tag
válasz randras #28219 üzenetére
Nekem a a napokban mákom volt. EMS-el rendeltem 20db kütyüt ami összértékben bőven vámhatár fölött van. A doboz mérete is kb 50*30*30cm volt és átjött a vámon VÁMMENTESEN... persze ez csak egy véletlen volt, régebben mikor hasonlót rendeltem mindig vámolták. Nem baj én örültem, hogy kb 20k zsebbe maradt!
Viszont már volt olyan is, hogy Ed Hardys iphone tokokat rendeltem, kaptam mindenféle vámos feljelentést, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentés hamisítás ellen stb stb, nem lett belőle bajom, csak elvileg megsemmisítették a tokokat. elvileg...
-
bul07
nagyúr
válasz peter889 #28223 üzenetére
Első hozzászólást tanulmányozd át rendesen szinte mindenre megtalálod a választ benne
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
peter889
őstag
Sziasztok! A legnagyobb eBay-es topicot keresem a PH-n. Jó helyen járok?
-
randras
veterán
-
Cyberpunk
félisten
Sziasztok pozitív pontot hogy tudok adni Ebay-en?
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Yahoo
aktív tag
Sziasztok!
Elég érdekes problémába futottam ma délután. Nyitottam nemrégiben egy új ebay/paypal fiók párost, a 400Ft-os tranzakció általi visszaigazolás megtörtént.
Vásároltam egy memóriakáryát, minden rendben ment, paypalon keresztül meg is történt a tranzakció, de amint visszairányít az ebay oldalra ez a hibaüzenet fogad:
"Sorry, we could not complete your request at this time."
Megpróbáltam újra, ismét ez a szöveg.
Beléptem paypalra, látom, hogy mindkét alkalommal levonta az összeget. Azonban ebay-en továbbra sincs ott a vásárolt termékeim között.
Mi van ilyenkor? Miért nem jelenik meg ebayen a termék, amiért már kétszer is fizettem?Köszönöm!
-
bzsolt99
tag
Hello!
Velem többször is eljátszották a kártya társaságnál tiltották a tranzakciót és ilyenkor kénytelen az eladó benyelni a dolgot.Esetleg nem lehetne ez opció ? Ahol olvastam van rá lehetőség tiltani a tranzakciót nem tudom nálunk lehetséges ilyen.
Hivatalosan "chargeback" a neve kérdés nálunk lehet e ilyet csinálni külföldön eléggé bevált dolog kártya lopások miatt szokták alkalmazni vagy jogosulatlan vásárlás miatt.Üdv
-
Ybron
senior tag
válasz atleticofan #28205 üzenetére
Jól gondolod, nem terheli.
Ja, kb annyi idő mint Angliából a szállítás. -
fotosjani
aktív tag
Szia sagit.
Nem lesz gond.
Az eladó adta a visszaküldési lehetőséget, ami ugyan megegyezik az ebay szabályzatával
DE mivel az eladó csaló (erről az ebay is tud hiszen törölte az akciót az eladónak)
másképp fog dönteni az ebay ügyintézője (most még csak az eladóval vitázol).
A lényeg hogy a már megnyitott "Case"-t eszkalálni kell a vitát "Escalate Case"-re kell nyomni.
Itt már az eladóval ha akarnál sem tudsz közvetlenül levelezni, csak az ebay ügyintézőjén keresztül.
De előtte írd meg az eladónak hogy nem ésszerű visszapostázni a 30centes karkötőt.
Hogy lássa majd a tényállást az ebay ügyintézője (így gyorsabban döntenek majd a javadra) -
atleticofan
tag
Sziasztok!
Franciaországból jövő cucc mennyi idő alatt érne be Magyarországra? Hasonló időintervallumban mint Pl Angliából? Gondolom Áfa nem terheli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Path of Exile 2
- Windows 10
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest