Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
őstag
válasz maximilian4 #37048 üzenetére
csak a szokasos altalanos dolgok
de ha kinyitod a kinai oldalakat es pontos ertekeket akarsz kapni egy motorrol egy propellerrol egy aksirol?... egy SD kartyarol? akarmirol? ott van? igaz ami ott van? suly? teljesitmeny? mennyi ampert vesz fel? mennyit emel? milyen az irasi/olvasasi sebessege? mennyi a "C" je.... es amivel megmered az sem pontos hanem kinai szoval a profitol a minosegitol? csak jatekok es neha csak szemet... ha nem is rogton Augusztus 19.en hanem most Februar 9.-enCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
falcon 180 st egy minosegi gepnek nevezni az azert eros
minosegi gepe talan az US armynak van nekunk meg jut a jatek
ezt veszzuk mert ez a logoccobb vagy legjobb vetel azt szivunk vele
de kozben tanulunk! nincs ezzel semmi problema de ne egymast szivassuk
ezzel a "minosegi" aksi problemaval...... veszteseg listara kell tenniezek jatekok... ebben az arkategoriaban sajnos nem minden minosegi
mikor a kinai is a nagyokat aztan meg egymast masolva fejlesztenek azt
kicsit elmerik itt azt ott rosszul ontik kisebbre/nagyobra a lopott cucc copy-jateladaskor kapunk vmi spec leirast ami jo ha fele igaz! de valamikor meg az sincs.
veszunk valamit aztan probalkozunk ha nem jon ossze veszunk masikat
tapasztalati uton elobb vagy utobb osszejon ez a HOBBY
a profik meg a TEKnel vannak[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Surci1
tag
Véleményetek szerint, tapasztalataitok alapján, ha egy gépnek servo-val forgatható a motorokat tartó karjai, akkor annak van előnye is azon kívül, hogy a géptörzs előre és hátra menetnél nem dől meg hanem vízszintesen marad? Erről a Eachine Racer 180 Tilt Rotor gépről néztem videókat, de hogy racer drónként a karok mozgatása előny e vagy sem azt nem megállapítani Viszont van olyan kapcsolóállás a távján ( a motorok a gép hátulja felé vannak megdöntve) ahol előre elinduláskor kamikaze beleáll a földbe a gép.
Ahogy néztem ez a Eachine-nek egy próbálkozása, más gyártóknál nem találkoztam ilyennel. Jól gondolom hogy ez a fajta vezérlés inkább nehézkessé teszi az irányítást?[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz vandor01 #37044 üzenetére
Egyáltalán nem értek egyet a hozzászólásoddal.
"Kinai szarok", "műanyag és elektronikai szemét"? Miről beszélsz? Egy minőségibb gép nem éppen a 2 forintos kínai szar kategória,és a felhasznált alkatrészek minősége is simán lehet nagyon jó minőségű, annak ellenére hogy kínai. Ráadásul vannak nem éppen olcsó elektronikai alkatrészek, és egy jó minőségű akkumulátor sem 2 forint.
1 eséstől meg nem lesz "szevasz" a gép. Elég strapabíró cuccok ezek és egy középkategóriás váz is eléggé ellenáll a behatásoknak.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
vandor01
őstag
mindenki nyugodjon le a picsaba
kina szarokrol beszelunk... muanyag es elektronikai szemetrol!
1x leesik azt szevasz! boldog ember lennek HA csak 1db 3S akkumlatornyi
zsetont buknak ezen a hobbyn
meg 1 ev szivas utan majd mashogy latod a story-t miutan sulyos tizerek
folytak el ezekre a szarokra de mig szivunk addig is elvezzukCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
syler123
veterán
Nem a gép karcos, a VTX alján láttam karcot, de simán lehet hogy nem repültél vele. Banggood-ról is kaptam már olyan eszközt ami karcosan érkezett, szóval ez semmit nem jelent. Nem mondhatod hogy rágalmaztalak vagy valami, csak gondolhatod hogy csalódott vagyok, amikor 1 hónapja szenvedek vele, mert nem tudtam mi a baja, most meg kiderül hogy rossz az akksi.
-
Arti1
aktív tag
válasz Teréz Atya #37040 üzenetére
Végül is, vesztenivaló nincs a dolgon... max. tényleg kapnak egy új akksit...
[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
PNP
őstag
Aug. 19-i rendelés. Általában kipróbálok mindent, de tudtam, hogy ez nem lesz egy egyszerű menet, mire beállítok mindent, úgyhogy ez elmaradt. Pár hónapig nézegettem, aztán eladtam, amikor a BG-ről rendelt 4 cellás akkum eltűnt a postán.
Egyrészt tehát furcsa, ha elkezdem most gariztatni, másrészt nekem mostanában BG csak pontot hajlandó adni, azzal meg syler nincs kisegítve.
(amúgy az akksi nem volt megütve, se felpúposodva, amikor feladtam, most már olyat is kapok vissza, hogy karcos a gép, tehát biztosan repültem vele...)[ Szerkesztve ]
-
Arti1
aktív tag
Akkor még játszhat a Paypal buyer protection is, a kicsi kínai boltnak nem kell tudnia, hogy kinél volt a cucc, mikor először próbálták reptetni, de nem ment...
Asszem 180 napig a PayPal védelme él...
Kérdés, hogy a BG/GB, vagy ahonnan származik, mit szól ahhoz, hogy valaki nem próbálja ki azonnal, mikor megérkezik (unboxing vagy valami), csak hetek múlva
Valakinek esetleg tapasztalata, meddig terjed ilyen esetben a GB / BG türelme?http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
-
PNP
őstag
válasz maximilian4 #37033 üzenetére
Már bánja, de nem.
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #37028 üzenetére
haat? ideglenesen ha mas nincs megfelelhet.... de csak 1db aksit tolt!
nekem is van en a HK-s verziot vettem... gyorsan valtottam IMAX B6 -ra
igaz csak 2S aksit toltok de boarddal 1x 5db-ot! szoval szuk keresztmetszet lesz
vagy vegyel tobbet de akkor mar inkabb B6+board...... vagy vmi nagyobb
teljesitmenyu foleg ha lesz 4S aksid is!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
shaddam
aktív tag
válasz syler123 #37028 üzenetére
Hát egy imax b6 alá nem adnám. Egyszer vettem hazai airsoftos boltban töltőt, amikor meghalt a gyári az első nagydrónnál. Kb 3 alkalommal töltöttem vele és kuka. Azt is nézd hogy több aksid is lesz, ahhoz nem árt a nagyobb amper mert megőszülsz
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
.DLL
veterán
Hali!
Újabb DJI cuccoknál az irányító GPS pozícióját mi adja? Van a controllerben GPS vevő, vagy a mobil divájsz (telefon, tablet) GPS-ét használja? (ha nem lenne benne pl. tablet-ben, akkor mi van?)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37024 üzenetére
Értem köszi, akkor nem csoda hogy csak lebegni tudtam. A feszültségekkel tisztában voltam, de mérő hiányában nem mértem rá, de átvittem és egy haver rámért, így már világos mi a gond.
szacsee: Link lemaradt vagy a név hogy melyik az a legolcsóbb töltő
Egy imaxRC B3 pro compact charger-em van. 3 cellának van ledje, gondolom 4 cellásat nem tud tölteni.
Semmiképpen sem akarok drága töltőt, jó a copy is, csak tegye a dolgát. Esetleg használt töltő itt hardwareaprón?[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz kimista #37020 üzenetére
Távot csekkoltam cleanflightban, minden rendben.
molnigee: sejtettem hogy nem fog 2 cellával jól repülni, de mondjuk arra alapból nem számítottam hogy halott akksival kapom és mivel itt hardverapron vettem, így még az sincs hogy reklamálok a banggood-nál hogy ejnye küldjenek már egy működő akksit hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
4s akksihoz milyen olcsó töltőt javasoltok? Ez a gyári töltő szerintem csak 3 cellás akkut tud tölteni.
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37018 üzenetére
Rámértünk multiméterrel, 3,4V-ot és 7,8V környékén tudtunk mérni a balansz csatint. Utóbbi értéket mértük ugye a XT60 csatlakozón, tehát az az összeszültség, igaz merülőben volt az akku. Gondolom egy 10-11V környékén kellett volna hogy mérjek.
Akkor jól gondolom hogy kiderült a probléma?
Van itt valaki Kiskőrös környékéről, akinek lenne egy próba akksija?
Rámérjünk töltött állapotban? Vagy inkább ne tegyem töltőre?
[ Szerkesztve ]
-
kimista
aktív tag
válasz syler123 #37017 üzenetére
balansz csatin egyesével meg tudod mérni a cellák feszültségét.
amit leírsz az nagyon nem oké. egy aksival csinálja ezt, vagy minddel?CF-ben nézd meg a táv sávjait, hogy milyen tartományban mozog, nincs-e valami offset vagy valami elcseszett exbo beállítva.
min max értékeke mennyik?Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #37018 üzenetére
Ha három cellából egy szar, és a többi jó, attól még szar lesz az akku teljesítménye. Sorba kötött celláknál nem vidám dolog, ha az egyiknek megugrik a belső ellenállása, elcseszi az egész akkut.
Amúgy hasonlóval már találkoztam, igaz 1S akkuval. A gép nem akart felemelkedni, kivéve meg 4,1V-on állt. Új akku be és repesztett a masina. Öreg akku be, megint nem bírt megemelkedni.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
syler123
veterán
válasz maximilian4 #37014 üzenetére
Már most max gázzal szállok fel, mert nem akarom hogy boruljon, de ennyi, max gázon lebeg 1,5m magasan, és itt a vége, onnan nem emelkedik tovább. Ha félgázra leveszem szerintem le is szállna, legalábbis a földet súrolnám.
Arti1: De multiméterrel nem tudom megnézni a cellánként feszültséget, gondolom csak akkor ha szétkapom az akkut. Csipogó szerintem ha nem a héten akkor jövőhéten jön meg azzal tudom csekkolni.
Amúgy ha rossz a cella, akkor ezt a hibát rá lehet erre fogni? Mert egy hibás géphez nem szívesen vennék még 6k-s akkukat
A pidjeim ugyanazok, mint terázatyának. Az rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz syler123 #37008 üzenetére
Valaki tudja esetleg 1 halott cella milyen hatással van a gép teljesítményére? Okozhatja az általam jelzett problémát? 3-4 töltésből eddig az összesnél zölden világított a 3. cella már amikor rádugtam a töltőre. A másik kettő piros volt, tehát merült, töltötte a töltő. Ha megjön a feszmérő akkor tudom csekkolni a cellákat.
-
vandor01
őstag
válasz Vertigo18 #37010 üzenetére
de az mehet okosban is!
keresni kell filleres akcios 1 ejro alatti cuccot pl vmi vilagitas vagy alkatresz?
Mo-ra 5/6db kell hogy ingye legyen a szallitas! es akkor 5-6ejrot lehet fogni
es lesz extra meglepi vagy kinai szemet a csomiban....de most komolyan az erdeklodo szeretne eltapsolni parszazezret?
szerinted szamit az 12ejronyi postakoltseg?
gyors es TUTI sarc mentes lesz a cucc.... es jovoheten mar repul!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Geller72 #37007 üzenetére
jaja H31 22ejro van meg EU-s raktaron a GB-nel...1 het es MO-on van!
Jovo hetvegen mar lehet repkedni vele! tokeletes kezdeni! hajra!
Most kezdenek en is azt valasztanam[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Valami még mindig nem okés a Falconommal, ma itthon vagyok, így kivittem kipróbálni, olyan 1m magasan tudok vele lebegni, de van amikor ígyis a földet súrolom. Lehet az akksival lesz baj, mert akárhányszor töltöm a 3. cella zöld, mintha nem is merült volna, a másik kettőt tölti a töltő. Így olyan nagy beruházásokba nem kezdek a falconhoz (pl drága akkuk, míg nem működik rendesen).
Szerintetek mi lehet a baj? Motor időzítés kilőve azt már a legfelső fokozatra állítottam.
-
vandor01
őstag
válasz Geller72 #37005 üzenetére
en meg a bugs3 elé beraknék vmi tenyleg occo fost 20ejroert
h36/e010/h8mini/etc.... de csak lehet én vagyok szarrágo es sajnálnék
lezuzni elveszni egy 100ejros gépet?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Geller72
veterán
válasz B-Clone #37004 üzenetére
Gyakorló, de elég nagy testű, normális motorokkal egész jól megépítetten, cefetül hasító, kamerás drónnak esetleg lehet az MJX Bugs3. Komoly gépnek 343-379 ezerért magyarban a Phantom 4. Az MJX 85 euróért van, testre egy hangyányival nagyobb a phantomnál, de a méretet meg tudod vele szokni. Közel nincs olyan minőség, mint a phantom, de ugye 85 euró. Ha földhöz vered, nem akkora gáz. Van rajta kamera tartó, de nem pozicionálós gimball, hanem fix. Viszont tehetsz bele egy kamot és gyakorolgatni nem rossz. Ha az mjx-et felöltözteted egy másik FPV kamerával, adóval, etc, akkor egy szemüveggel, vagy megfelelő tablettel láthatod is, mit csinálsz. De ha ez nem szempont, hanem csak repkedni akarsz, akkor hagyod úgy, ahogy. Vagy ha kicsit többet szánsz rá, veszel egy használt phantomot, egy régebbi kettest esetleg, amin gyakorolsz. Vagy XK380C-t. De ennek az árából már van régebbi phantom is szerintem.
Attól, hog ynem itthon veszed meg a phatnomot a gar még él. Nem mindegy ugye, mert itthon mondjuk átlag 380 a sima Phantom 4, németektől DHL-el (13 euró) 979 euró az alapgép, 105 euró darabja az akkunak és úgy alles 1220 euróért van egy Phantom 4-ed 3 akkuval és egy kemény fedeles tatyóval, ami itthon olyan 510 ezer lenne a német 365 ezer helyett. 510-ért meg németből Phantom 4 Pro-t veszel. Ez az én véleményem.De ha nem jó, majd a többiek kiegészítik. -
B-Clone
aktív tag
Sziasztok
Drón vásárlásban szeretnék segítséget kérni tőletek, egész pontosan rögtön kettőhöz. Teljesen szűz vagyok a drónozás terén, ezért mindenképpen szeretnék egy viszonylag olcsó gyakorló darabot, amivel kapcsolatban azon kívül hogy stabil és megbízható legyen, valamint repüljön nincs semmi egyéb elvárásom. Ne legyen túl nagy veszteség ha ripityomra zúzom.
Ezzel egy időben szeretnék egy kifejezetten korrekt fotós/videós képességekkel rendelkező gépet. Készítsen minőségi képeket, legyen raw támogatás és minimum full HD videókat legalább 60 fps-el. Ezen felül legyen benne megoldva a kép6stabilizáció. Nem tudom, hogy milyen árban mozognak ezek a kütyük, de első körben legyen a keret 3-400k.
Ami fontos, az a hazai forgalmazás és szerviz háttér.Tudnátok esetleg tanácsokat adni, hogy mikre fontos még figyelni a vásárlásnál?
-
Krisz81
csendes tag
válasz Teréz Atya #36991 üzenetére
Köszi a válaszod.
epoxy gyantára gondolsz vagy jó hozzá epoxy ragasztó is? Bocsi de tudatlan vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest