Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz tupacamaru #37485 üzenetére
Óóóó... köszönöm, tehát ha különböző eszközök vannak azonosra kötve, akkor működhet a dolog.
Teréz Atya is írt erről a portról, csak én már felületesen olvastam az ismételt keresgélésem alatt, ezért elnézést kérek tőle.
"Az iránytű a barométerrel egyetemben azonban nem soros hanem I2C portra csatlakozik.
Ez a port olyan furcsa állat, hogy minden eszközt ugyan arra a portra kell kötni párhuzamosan.
Ha van két hasonló eszközünk, mint két azonos típusú iránytűnk, ezek ugyanazt az azonosítót fogják használni, és mivel ugyanazokra az SDL/SCA portokra csatlakoznak, a vezérlőnek fingja sincs, hogyan válassza szét a két érzékelő jelét."Valószínű az zavart meg hogy az iránytűről írta hogy nem mennek együtt, később meg már csak átfutottam a külön ablakos bejegyzésen, pedig oda vagyon írva hogy az iránytű és a barométer azonos portot használ.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
gonger
senior tag
Sziasztok,
Régóta szemezgetek a drónozossál, időnként benézek ide is...
Sajátom még nem volt, 30 e körül lenne rá keretem. Sokan mondják/írják, hogy az elején válassz egy olcsóbb (10-12e Ft-os) tanulógépet, aztán utána lehet lépkedni felfelé. Nem tudom itt mik lennének a megfelelő lépcsőfokok, de ezek alapján akkor egy syma x8c úri huncutság kezdésnek? Számítsak arra, hogy jó eséllyel lezúzom az elején?[ Szerkesztve ]
-
kerlas
tag
válasz Teréz Atya #37473 üzenetére
Üdv, ha már barométer, amint látom többen is (én legalábbis biztosan) homályban vagyunk, hogy mit és hová kellene kötni, a repvezérlőn, hogy működjön a dolog. Adott egy Minicube F3-as vezérlő:
továbbá egy BMP280-as barométer szenzor:
a kérdés az lenne, hogy ráköthető-e a repvezérlőre ez a szenzor, és ha igen, hogy kell bekötni? -
virbo
csendes tag
Na erre mondjatok valamit:
[link]Ezt 4S akkuval csinálja csak és kizárólag, előtte utána tudok repülni 3S-el gond nélkül.
A jelenség, hogy kis gázzal, vagy kis oldalkitéréssel el lehet lavírozni, de egy nagyobb gázadásra (irányparancs nélkül is), vagy nagyobb oldalirányú kitérésre ezt csinálja. Mindig.
Nagyon nem tudtam próbálkozni(5-6 zuhanás volt ma, tegnap meg 3), mert a vázam kettétört (igaz utána repültem 3S-el probléma nélkül , csak nem akartam megint odaverni hogy szétessen).Ötlet valakinek?
-
Baku
aktív tag
-
syler123
veterán
válasz syler123 #37478 üzenetére
Nézegetem ezt a videót. Az angolom nem a legjobb Jól gondolom ha a Min Stick-et 1100-ra teszem, a a throttle min marad 1050, akkor a gázkar elején marad egy pci holtpont, így amikor armolom nem fog mozogni a motor, de onnantól hogy elindul a motor jól lesz skálázva a gázkarhoz a fordulat? Tehát húzom a gázkart, nem indul el, de amikor elindul onnantól min 1050 -es throttle-val forog?
-
Baku
aktív tag
Valaki úgy 2 hete azt válaszolta a kérdésemre, (miszerint ha az X8 távja jó az X5-höz, akkor az X5-é is jó az X8-hoz??? ), hogy NEM. Én meg most leteszteltem, hogy DE!
(Persze, lehet hogy csak én vagyok szerencsés alaplap, verzió, évjárat, firmeare, stb. tekintetében....)
Nos, fentieken felbuzdulva, "kicsit mókoltam" a kinézetre szimpatikusabb X5 távján.
Kapott egy 5dB-es 2.4gHz-es antennát:Kapott egy háttérvilágítást a kijelző:
És végül, (de nem utolsó sírban) , kapott egy FPV monitort is.... :
-
mirci18
addikt
válasz DJGABI #37488 üzenetére
Köszi a tippet.
Tehát ez a fajta töltő vállalható csak gányul néz ki.
Azt olvastam hogy a motorok védelme fontos 2 repülés közt érdemes pár percet várni.
De szerintetek ezek az egyszerűbb akkumulátorok mennyire hosszú életűek?Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
DJGABI
addikt
válasz mirci18 #37486 üzenetére
sztem volt már párszor róla szó. ha nem itt akkor ebay topic.
a konkrét linkeltről nem tudok mit mondani, de volt hasonló töltőm, az 2A-t felvett, szal kb annyi idő alatt töltötte fel a 4et mint a gyári az egyet. az ilyen Y kábeles megoldásoknál mindenképpen jobb, abból volt már akinek fújt fel akksit(#37487) kkdesign asszem még az E5 sincs 250gr, szal papír nélkül reptethető
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
kkdesign
senior tag
válasz DJGABI #37480 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat! :
Ez az e5c ez nagyon tutikurálynak tűnik, meg az f36 is mondjuk szerintem egy is elég lenne első körben Már csak dönteni nem tudok melyikkel kezdjem a vásárlást
Kinézetileg is nagyon jó mind2. Amúgy ti mennyire folgalkoztok a törvénnyel? mennyire harapnak a videóért?
[ Szerkesztve ]
-
-
tupacamaru
veterán
válasz kriszbon #37484 üzenetére
Nekem Naze32 DOF6 rev6 van. Vettem egy GPS rendszert amiben van magnetométer is (HMC5883), és külön vettem egy MS5611-es barométer modult hozzá. Bekötöttem a GPS-t a helyére, valamint a magnetométert és a barométer párhuzamosan a I2C portra. Mind a két eszköznek van SDA, SCL lába. Külömböző eszközök lehetnek egy porton. Akkor lenne baj ha a vezérlőn is lenne magnetométer vagy barométer, mert akkor bezavarnának egymásnak. iNAV meg csak kiválasztottam hogy milyen tipusúak az eszközök és azt állítottam be.
Más: A giroszkópnak es a gyorsulásmérőnek meg kell tudnia tartani a gépet egy helyben?
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
kriszbon
őstag
Na jóó.. megtaláltam ahol említed az írásodban, de nincs szó bekötéséről, vagy hogy hol lehet olvasni, látni róla valamit.
Néztem Zsolesz oldalát, de ott is az OSD van kitárgyalva.
A barométer feliratait meg ahogy nézem attól okosabb nem leszek, mert pl. a vezérlőn az SDA és SCL kivezetésen már ott fityeg a GPS.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
üszök
őstag
válasz kkdesign #37477 üzenetére
U 807 jó lehet gyakorlásra,bár bentre nagy. Meg új sem nagyon van már belőle.
Hirdetni tilos!
[ Módosította: philoxenia ]
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
DJGABI
addikt
ha ki is akarod vinni akkor egy eachine e5c [link]
akksik [link]
pár motor [link]
propeller nálam brushed gépen bármit is csináltam nem törött...bentre meg még egy F36 is belefér a keretbe
szerk: vagy 20$ a keret? 🤔
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Vertigo18
addikt
Van az a vonal, amit ajánlanak kezdő repülésekre...
Eachine E010, JJRC H36, meg ez az új Furybee... Ezek mind ugyanazok, lehet hozzá olcsón alkatrészt vásárolni, ezeken be lehet gyakorolni az alap mozdulatokat.
Van felette is egy kategória, amit tanulásra ajánlanak, ez már kicsit nagyobb, JJRC H31-ig bezárólag. De ez már drágább is, viszont az általad mondott árnak még a felébe is belefér.
Javaslom az összefoglalóban felsoroltak közül választani.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Racernél ti hogy szoktátok belőni a motorokat? Videók alapján a min throttle-t mindenki arra a fordulatra teszi, ahol már elindul a motor (1050). Ez így olyan hogy armoláskor már forognak a motorok. Nem sikerült leszállásnál nem szerencsés hogy disarmolnom kell ahhoz hogy leálljanak. A stick min-t vagy a throttle min-t vegyem lentebb? Jelenleg ugyanazon az értékeken vannak.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót valamint nézegettem már az itt linkelt oldalakat.
Kérdezni szeretnék, ajánlatokat gyüjteni
Első drónom lenne, így tanulnom kellene elég rendesen.. nem tudom mennyire reális elképzeléseim vannak, de hátha tudtok ajánlani valamit
- megbízható legyen
- egy kezdő is boldogulhasson vele
- ha bénázok, azért ne elsőre törjön szét rapittyára
- alkatrész pack valamely módon legyen hozzá, mellé rendelnék pót cuccokat.
- minél olcsóbbat szeretnék
- mivel gondolom amibe olcsón kamera van az olyan is lehet, ezért jobban örülnék annak ha opcionáisan valami választékból olyat tehetnék rá amilyent akarok, és azt elbírja
- jólenne ha az akku olyan lenne, hogy tudok mellé még venni, és kiveszem beteszem a másikat és uccu neki, meg ha lenne hozzá külön "töltőállomás" azaz míg egyikkel repkedek, a másik tudjon tölteni
- szobában+ udvaron + max ilyen közepes kertesház telek hatótáv az ameddig elengedném (kezdetben )Maximum olyan 20ban gondolkoztam, de néztem példaként ezt is : Eachine H8 mini,Ez sem lenne rossz
Milyet tudtok ajánlani?
-
Saccco
nagyúr
Átlinkelem, F36 $12,99-pontok.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
kriszbon
őstag
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
jozsi252
veterán
Szeretnék 2 dologba segítséget kérni.
- Egyik az az hogy ha jól emlékszem volt olyan app ami kijelzi hogy az adott napon, vagy időszakban az Országba ki kért eseti légteret, illetve talán még telefonszám is volt odaírva?? Bár ebben nem vagyok biztos, de tuti hogy elég részletes volt a leírás.
- Másik pedig hogy légtér engedélyt szeretnék kérni, és van ehhez valamilyen segítség? Itt most a WGS-84 formátumú koordináták megadásához értem. Tehát az adott város fölé megyek, rákattintok egyik helyre, és kiírja annak a koordinátáit, szóval valami ilyesmire gondolok.
Köszönöm!
iPhone 16 Pro Max
-
kriszbon
őstag
Teréz Atya:
A barométer utólagos hozzáillesztéséről a GPS rendszerhez írtál te valahol, vagy van leírás róla?
Csak mert én nem találom az istenért sem.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Arti1
aktív tag
Találtam BG-n egy nekem eddig ismeretlen kameraplatformot, szegény AOSENMA CG035-öt jól lehúzzák az értékelésekben... Phantomhoz nehéz felnőni...
Visszakerestem, csak nekem volt ismeretlen, Jackal decemberben egyszer említette itt[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
virbo
csendes tag
válasz Teréz Atya #37461 üzenetére
Áá, köszi!!
Arra ötlet esetleg, hogy miér állt fejre magától 4S akkuval ha toltam egy kövér gázt? Irányhoz nem nyúltam, csak lebegésből próbáltam kilőni. Rövid gyorsulás után bukfenc. Sajnos a második ilyennél eltört a prop és nyilván csak az az egy garnitúra volt nálam (valami puha kétágú, puhább mint a gyári)...
-
molnigee
aktív tag
válasz syler123 #37462 üzenetére
Hidd el, én is szédültem, éreztem ahogy kezdek dőlni el oldalra De komolyan, nem viccelek
A DVR felvétel ront a minőségen, engem szemüvegben nem zavar a minőség.
Falconról is van fent dvr felvételem, én nem bírom őket összehasonlítani...
Tegyük hozzá ma már sötétedett, végén már egész sötét volt, ez látszik is, amúgy a szemüvegben ettől világosabb volt, tehát viszonylag gond nélkül tudtam repülni, holott sötét volt amúgy!A wizard kamerája ettől rosszab, alig bírtam vele repülni a látószög miatt, azt tudi lecserélem majd.
Motorokhoz, megnéztem, 3 hónapja megy a gép ugyanazokkal a motorokkal... A ladybird és gemfan propokból egysem tört el, a vázból a 3. van bevetésen.
[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37460 üzenetére
Neked volt Falconod is. Ezt tudta kb a Falcon kamerája is? Képminőségre gondolok. Mondjuk többen mondják hogy fej(szemüveggel), annyira nem rossz, mint így monitoron nézve. Nekem még 1-2 hét mire megjön a VTX, de várom már.
Kissé elszédültem ahogy a zászlót kerülgetted
Bár én is inkább ilyen QX-et vettem volna az xk x250 helyett...
Legközelebb nem kizárt hogy brushed gépet veszek. A motor filléres, igaz hamarabb is megy tönkre, a váz filléres, nincs külön ESC amiket cserélgetni kell. Simán van ez is olyan élvezetes mint egy gyorsabb gép, mert ezt lehet kertben, parkban stb hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
molnigee
aktív tag
Én ma komoly elgondolkoztam hogy mivel is akar repkedni.
Itt van a QX95, és a Wizard.
Na most az a helyzet, hogy QX-et leviszem a 2 percre lévő játszótérre, és repkedek egy ilyet:
QX95 játszótér meg miegymás
Nézd végig, de komolyan.
Tudom egy 250-es gép mindenben más, de ahoz mennem kell 40 percet kocsival. Az drábább... Azzal nem tudok ilyen helyeken repülni. Marha élvezetes csapatni velük, de a puszta felett annyira nem is izgalmas.
Így tárgyak között máshogy, de lehet jobb. Többet is tanulok ezzel mint a nagy géppel. Kimehetek bármikor, szinte bárhova. És mág a rendőr se tehet ellenem semmit Egy dolog zavar, hogy kevés benne az erő, ezért gondolkozok brushless miniben, ami 250g alatt van és kellő emelő erővel rendelkezik.
Valjuk be, sosem fogunk úgy repülni mint Steele, meg olyan helyeken se.
Persze mindenki döntse el maga, de lehet a legjobb ha mindkét kategória megvan.--> http://dronearena.hu/ <--
-
virbo
csendes tag
válasz Teréz Atya #37457 üzenetére
Na hát ezaz, hogy nekem itt nincs csak az első pipa. Az opciókhoz frissités kéne, azt írja a CF.
Parancssoros parancs kéne, hátha azzal megy. -
Teréz Atya
senior tag
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kriszbon
őstag
válasz _X10Dead_ #37452 üzenetére
Igen tudom hogy nagyon sovány.
De a konyhamérleg nem hiteles mérőeszköz ám, bár gondolom jó pénzért majd hitelesíttetnek pár darabot a drónosok kedvéért.
Csak ugye pl. én legtöbbször a saját telkemről szoktam indulni, és oda is érkezem vissza.
Nincsenek nagy gépeim, valószínű nem is lesznek a jelenlegieknél nagyobbak.
Gondolom azért saját területen való intézkedéshez már komoly indok is kellhet, na meg ott esetleg azt mutatom meg amit nyugodtan méregethet bárki, mert hogy pár száz méterről nem mondja meg valaki hogy melyik is volt a levegőben az biztos.
Ha meg nem otthonról reptetek, akkor igen csak kutyagolhatnak hogy beszélhessenek velem, hacsak nem lóháton, vagy motorral jönnek.De szerintem nagyon túl van ez spirázva(vagy L).
-
twine
veterán
válasz Teréz Atya #37443 üzenetére
"Aztan kiderult, hogy valami vekony csik volt az ove, amit talan at is tudnek vizelni. Megegyeztunk, hogy nem veszem fel a szuper titkos kaposztajat, meg lopas elott sem terkepezem fel a telket, mert a felszerelesem tobbet er, mint az egesz termese."
Na pont "ezekről" az emberekről beszéltem... Illetve, a sajnos nagyon sok rosszindulatúról az országunkban!
Eddig ők legfeljebb csak a szájukat tátották ,ha láttak egy ilyen "bármilyen" gépet, esetleg magukban puffugtak egy sort,ha mérgesítette valamiért őket! Mostantól biztosak lehetünk benne, hogy a média felfújt lufijának hála, ezek az emberek azonnal rádhívják a rendőrséget :/ "mer'ahíradó is megmon'ta, hogy nem lehet csak úgy repkedni!"Ugyanakkor szükségét is érzem a szabályozásnak,mert írtam itt is, hogy mikor megvettem a gépet, és "híreszteltem",10
emberből 7-nek azonnal a kukkolás, meg a f@szoskodás jutott eszébe!
Két emberrel beszéltem a környezetemben akinek gyakorlatilag a kertjében lebegett a drón, addig míg az egyik pld. Ki nem húzta (üresen) a fia csúzliját a gép felé irányítva! Hát tényleg mit képzelnek sokan...Hiába drón tulaj vagyok, és védenem kéne a mundér becsületét,,, egy ilyen helyzetben valszeg én nem üresen húzom ki a csúzlit! Említettem már, hogy kamera mögött szocializálodtam! Viszont az "x5c" tulajok többsége nem...
És akkor még csak a privát szféráról beszéltünk! Az egyéb kényelmetlenségekről nem! Kell ez a szabályozás, de ahogy mondják "rózsa sincs tövis nélkül!" Ezzel együtt biztos lesz akit "ok nélkül" büntetnek meg, de hiszem, hogy a normálisan repkedő sporttársak többségének ezt nem kell felfújni,mert csak a média lufiját fujjuk tovább
Persze ,ez is csak egy vélemény! Közel sem biztos hogy igazam van... Majd az idő eldönti...#37453) vandor01:
Nagy+1[ Szerkesztve ]
-
virbo
csendes tag
Kapott csipogót az F3-as FC-m (falcon180). Azóta pittyeg ha rádugom az akksit, akkor is ha armolva van, ennek ellenére gond nélkül tudok repülni. 3S akkuval random csinálja, próbálgattam a 4S-t, azzal mindig. Gondolom az alacsony fesz riadztás szól.
CF-ben van ennek az állítására parancs? Mert kikapcsolnám, csak a megfelelő menüponthoz firmver frissítés kellene, ahhoz meg nincs kedvem. Valszeg a mérőkéje baszakszik, mert a távra is fix 10V jön visszajelzésként, mikor itthon próbálgattam akkor is volt hogy hülyeséget mutatott. -
vandor01
őstag
válasz kriszbon #37448 üzenetére
senkit nem fog érdekelni kint a határban hogy 250 vagy 300 vagy 500 gramm.... az elején tuti nem a kérdés akkor jön elő ha valami gubancvan?! es szagértő megmondja hogy jatekbol volt vagy meg extran meg is basszhatják a delikvest..... aztan majd lehet késöbb lesz drone kommando es patika merleggel uldozik a határban a kaloz dronosokat!!
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz kriszbon #37448 üzenetére
A 250 gr nagyon sovány. 160mm/13xx felett nem nagyon tudsz alatta maradni
Kamerával már az XK X251 is átlépi a határt, pedig az full műanyag és csak 13mm-es motorokkal van szerelve...
Egy konyhamérleg bárhol elfér, ha kimegy rád a yard, akkor nyilván lesz náluk az is.LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
molnigee
aktív tag
Teréz Atyának címezve: A fán landolás művészete
--> http://dronearena.hu/ <--
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz syler123 #37446 üzenetére
thread locker
A körömlakkok között:
A kék a sima
A ződ már húzósabb
A piros betyár[ Szerkesztve ]
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Olvasgatom ezeket a 250-es határba férési mizériákat, és nem térek magamhoz tőlük.
Ki a pöts fogja nektek méregetni a "nyomoronc" 1-1,5 araszos járgányotokat kint a határban ahol reptetitek?
Ugyan áruljátok már el nekem is mit tudtatok meg erről, hogy mindenki a 1/2 araszos gépek felé mozdul el, holott a többi sem igen nagy(180-210-250-es Racer stb.).
Megjegyzem ha jól gondolom, ami belefér a súlyhatárba és fél araszos, az is tudhat sebességben, hatótávban, közel annyit mint a kicsit nagyobbak, amik nem is olyan nagyok.Vagy kérdezzétek meg BG/GB oldalakat, mikor kezdik árusítani a Gerilla drónokat amiket banánisztánban is használni tudunk, vagy építsetek, vagy nevezzetek át párat arra, vagy csak legyen nálatok mindig alibidrón.
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
válasz vandor01 #37445 üzenetére
Igen, ilyen kis jól kivilágított gép kell majd. Repkedtem a szomszéddal még az ősszel egy este, és most már neki is megy a vezér hangya, hogy tavaszra kell valami. De ő is úgy van vele mint én: szürkület előtt/után jobban látja a fények miatt az orientációt, mint verőfényben.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
syler123
veterán
Szerintetek mivel tudok ráragasztani úgy egy 8520-as motorra fogaskereket, hogy az leszedhető legyen? Megjött a 8520 motor, de nem passzol rá a fogaskerék. Gearbest-en pl van syma géphez fogaskerék, de nem tudom hogy stimmel-e az xk x250-hez (a fogazatra gondolok, a tengely elég vékony tuti rámegy). Mert lehet az lenne a legjobb ha veszek egy marékkal és ráragasztom mindig a működő motorra.
Egyébként jól repül a gép ezekkel a motorokkal, azzal nincs gond. Ideiglenes megoldással sikerült megoldani, hogy megszoruljon, de ez nem megoldás...
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz vegyszer #37442 üzenetére
Szerintem a kis motoros 11xx 13xx gepek fognak beleferni.... a 18xx motorosok nagy esellyel tobb lesz mint a hatar 250gram! A Bugs 3 majd fel kg... persze maganba epitve szamolgatva a grammokat 13xx-bol 3S-t epitve talan beleferhet es eleg agilis is lesz! tobbunknek van x251-se 1307-es motorral felszallo suly 210g vegsebessege 50-70km/h kamerat rakva sem eri el a 250grammot... Persze nem egy racer falkon 180-as 4s aksitol visito versenygep de FUNnak kielegito....
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
nagyúr
Most mindenki meglátta a törvényt, eldob mindent és 250g alá megy? Legyetek már tökösek!
-
Teréz Atya
senior tag
Szerintem alapnak lehet venni a szlovak szabalyozast, ami ellen egy rossz szavam nincs. Marmint modell ugyileg. Viszont a kamerazast meg mindig nem szabalyoztak le, es igy az FPV-rol sem hallottak.
Ja meg annyi, hogy jol direkbe bele kene foglalni, ami az ireknel van: csak attol a foldtulajtol kell engedelyt kerni, ahonnan fel-, illetve leszallsz. Ez azert lenne jo, hogyha valakinek kint a pusztaban athuzok a telken ne kezdjen el hupakolni. Sajnos velem mar elofordult. A nagy pusztaban semmi, korozok a napraforgo folott, erre egy gatyaszar fold tulaja odajon, hogy ez mi. En meg nezek bamban, hogy nem is lattam, hogy hol a tokben van a foldje. Aztan kiderult, hogy valami vekony csik volt az ove, amit talan at is tudnek vizelni. Megegyeztunk, hogy nem veszem fel a szuper titkos kaposztajat, meg lopas elott sem terkepezem fel a telket, mert a felszerelesem tobbet er, mint az egesz termese.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
vegyszer
addikt
Feltettek egy kérdést. Milyen kefe mentes motorral szerelt gép van, ami kamera nélkül belefér a lélektani 250g-ba akkuval?
Van egyáltalán ilyen szett BNF-ben? Mint pl a Falcon 120, vagy hasonlók? Vagy, max a bug3, és az x1?Nem récszer, csak olyan, mint a X5C, csak a repülés élvezete végett.
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
-
Teréz Atya
senior tag
No, kerdes, hogy aktiv PFC-es e a DJI gyari toltoje. Ha igen, akkor bizony 99%, hogy nem az elterjedt kvazi szinuszos invertert kell hasznalnod, hanem ami szep folyamatos szinusz jelet ad ki. Az meg jo draga.
Szerk.: most latom, hogy letettel a 230V-os toltorol, akkor a fenti megallapitas semmis.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
szerintem kezdesnek mint belepo szabalyozas a sulykorlatok jo nyitas... lehet rajta vitatkozni meg hogy atfedesek meg ilyen olyan technika benne etc etc... merleghez a meg a rendorok is ertenek! ha mas nem mikor grammoljak ki az anyagot.... szoval talan merleguk is van ha nagyon akarjak 1xuen elenorizheto ide a repulo felteglat! mi a sulya? ez mehet! ezt kerjuk regisztralni.....
angolok is megmondtak amig vizualis es lathato tavolsagban van manualisan vezetheto addig "jatek" ... persze ezen is lehet vitatkozni... de jelenleg a userek 99% jatekot vesz... nem itt a forumon levok mert itt csak az 1% nem jut tovabb a jatekokon vagy nem is volt jateka meg gyerekszobaja rogton fantomot vesz akinek nem inge!
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Bocs a félig Offért:
Talán érthető a párhuzamom
Ha szüksége van valakinek biztosításra, lesz "gyári száma" is!
Ha nincs rá szükség, lehet ugyan zsörtölődni, de minek!?Személyes vélemény, én sem akarok senkit ekézni, csak vannak gondolataim, amit már próbáltam pedzegetni itt!
Csoport1:
Az itt jelenlévők nagy részénél, főleg aki még videókat is tol, azt látom, hogy a hátsó kertben, vagy a falu határában zümmög, de legalábbis értelmes ember,(respect a topicnak) és odafigyel a környezetére!
Ezekben az esetekben, ha nem szop@tod rommá a szomszédod, vagy nem kezdesz el a mászókázó gyerekek között cikázni a játszótéren, a kutya rád nem hívja a yardot!
Tehát felesleges a zsörtölődés, mert ezzel is saját magunkat szopatjuk...minél többet ugatunk, annál jobban harapja a média, annál hangosabb lesz ez az egész sz@rság, és annál több tudatlan f@sz fogja rád hívni a rendőrséget!Csoport2:
Ha akarja, ha nem muszáj biztosítást kötnie, mert pénzt akar keresni! Azt pedig csak nyugodt körülmények között lehet, mert fél úton nem lehet abbahagyni, ha az ember elvállalt valamit, és kopogtat a vállán a "törzs"!
Ilyenkor előveszi az ember a papírjait, igazolja magát és a gépet,majd minden folyik a normális mederben!Szerintem abban mindannyian egyetértünk, hogy szabályozni kell ezt a dolgot!
Mert sajnos nem csak olyan értelmes emberek vásárolna "drónokat", mint akik itt laknak a topicban!Abban sem vitatkozom, hogy a magyar szabályrendszer a legtöbb esetben rémálom!
Igaz!!!
Nem is akarom védeni a jogalkotókat...Viszont kíváncsi lennék ebben a technikai katyvaszban hogyan alkotnánk olyan jogszabályi rendeleteket, amibe lehetetlen belekötni!
Mert ugye más munkáját a legkönnyebb ekézni,és hibákat kiskapukat keresni! Ellenben a nulláról megalkotni valamit elképesztő nehéz! Főleg itt, ahogy ti hozzáértők is bizonyítjátok annyi átfedés és "trükk" létezik, hogy szinte szabályozhatatlan! De így viszont nem maradhat!Nem is tudom...asszem csak ennyi szorult belém
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
latom visszaternek a retros 80-as, 90-es evek lesz itt biztositas csalas dogivel 3millaig fedezve van a kar.... torjuk majd a mercsokat bomosokat... jo piiizert osztogatjuk a betetlapot aztan majd epitunk masik gepet.... csak aztan nehogy bevezessek a bonus/malus rendszert!
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz medvegy #37427 üzenetére
Köszönöm!
Nézegettem ezeket, de az a helyzet, hogy egyszer egy noname autós töltővel csúnyán "megégettem" magam, mert hazavágta az akkor 100+ ezres telefonomat! Fődarab cserés lett, amit végül egy donorral oldottam meg!
Azóta rettenetesen félek minden ilyen dologtól, még ha a "youtube-os" srác azt is mondja hogy f@sza!
"Hivatalból" 50+ egy aksi, igaz legutóbb sikerült 35 ért venni, (bár ezt te is nagyon jól tudod milyen árakról beszélgetünk) Nagyon figyelek rájuk, hogy megfelelő körülmények között dolgozzak velük (melegedés, lehülés, stb...stb)
Arról nem is beszélve, hogy nem csak az aksit pusztítom el, hanem a gépet is rossz esetben, ha...............
Nem engedhetem meg magamnak!Így ezt biztosan kihagyom!Ha veszek, csak gyári töltőt!
Ezért is gondolkodtam az inverteren, mert az olyan "félmegoldás" lett volna,,,hiszen tul. kép. a gyári töltővel tölteném az aksit! De azóta aludtam rá egyet, és elengedtem a dolgot,,,megveszem a gyári autós töltőt, 'oszt kalap! Az a biztos....így nem kell a fejemet a falba verni ha bármi történik az aksival/géppel, hiszen nem lesz "X" ismeretlen a képletben! MInden gyári, és mindent elkövettem, hogy ne következzen be semmilyen káresemény!
Ráadásul azt olvastam, azzal ugyanannyi a töltési idő(cca.1h) mint a hálózati töltővel!KÖszönöm mindenkinek a tanácsokat, és ötleteléseket!
Üdv -
Teréz Atya
senior tag
válasz shaddam #37430 üzenetére
Ahogy latom vegre feladtak a minden egybe alaplapot, viszont nem tetszik h egy kartoresnel szet kell szerelni az egesz gepet. Az f3 is full fapados, de ez pl sztem nem baj. Csak en nem lattam a pdb-t?
-
medvegy
aktív tag
P3-hoz ilyen autós töltőket szoktak ajánlani (nekem is úton van egy), elvileg biztonságosak, viszont az figyelembe kell venni hogy lassabban töltik az aksit jóval mint hálózatról. P4-hez is vannak hasonlóak.
[ Szerkesztve ]
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
lalapapa55
csendes újonc
Lehet,hogy a win 10 alatt nem tudom bekalibrálni a távot,össze-vissza működik a szimulátor (Freerider).
-
lalapapa55
csendes újonc
válasz lalapapa55 #37424 üzenetére
Bocsi,az egyik kapcsoló volt a bűnös.Köszi!
-
Minstrel
senior tag
válasz lalapapa55 #37422 üzenetére
Nincs egyik kapcsolón throttle cut? Az hatástalanítja a gázkart, általában emiatt szoktak még vinnyogni a távok.
-
lalapapa55
csendes újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Flysky i6 távom,és amikor bekapcsolom azt írja ki,hogy állítsak mindent alaphelyzetbe,de hát úgy van és mégis csipog.A gázkar is le van húzva. -
Arti1
aktív tag
Ez igaz, hogy két eszköz, de úgy vagyok vele, hogy a céleszköz mindig hatékonyabb, mint az univerzális. Meg ha a kocsiban van két szivargyújtó, (pl. egy az utastérben meg egy a csomagtérben) akkor a két dolgot lehet egyszerre tölteni, kihasználva mindkét szivargyújtó lehetséges maximális biztonságos áramfelvételét (gondolom külön biztosítékba vannak bekötve). A csomagtartóban töltődik a gép, az utastérben be van dugva a laptop és nem szaggat
az inverter (ha van is beledugva egy 220V-os T dugó) meg egy biztosítékot terhel mindkét fogyasztóval, nem kap egyik eszköz sem annyi áramot, minthat külön lennének választva.
Ha pl. 8A és 12V egy szivargyújtó maximuma, akkor az 96W (kerekítsünk 90W-ra a veszteség miatt) Ez egy 100W-os inverternek már nem elég, csak 90W-ot kap, abból eszik az inverter is (nem tudom, mennyit, legyen csak -10W), akkor marad 80W a két eszköznek amin megosztozhatnak. Ha meg szivargyújtós töltőt veszel, akkor mindkét eszköz megkapja a 90W-ját, ha kell neki. Laptopnak elég kell, hogy legyen, a DJI 12V töltőt nem tudom, mennyit eszik) meg az inverterrel kétszer transzformálsz, plusz veszteség feleslegesen
(Valaki javítson ki, ha nem jó a logikám, nem vagyok villamosmérnök )[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz Geller72 #37415 üzenetére
Köszi,
ezt tegnap kidobta a Google nekem is, csak összeget nem találtam náluk! Gondolom, majd ha kitöltöm, "kiköpi", mennyit is kérnek!(#37416) Arti1:
Köszönöm a javaslatot, de így az én logikámnak mondunk ellent...hiszen két eszközt akarsz vásároltatni velem "dupla" áron! Annó az öregek nekem azt mondták,"jaaa kérem pénzért a hülye is tud vásárolni"
Ebben nincs túl nagy mutatvány,,,hogy "ha drónhoz kell autós töltő azt veszem, ha noti hoz kell, ahhoz is veszek!"
De azért köszönöm,,,ez is egy vélemény
Ráadásul fontos, hogy a noti aksiról nem adja le a full teljesítményét, visszaveszi a CPU a szorzót, így jobban dadognak a Phantom anyagai lejátszás közben....pont "határon" mozog a notim ereje...20-30Mbps 1080p anyagokkal még nincs gondja,(kódolásnál sokat segít h264-ben az Intel quicksync)de a 60Mbps már aksiról erős framedroppal jár lejátszásnál(#37417) kimista:
Köszönöm, utoljára kb 2 hónapja olvastam a honlapjukat, átfutom még1x, mert akkor még csak gyüjtöttem az infót, most viszont élesedik a helyzetem! Hasznos volt[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Geller72 #37415 üzenetére
a business az bicnic...
ezeknek nem kellettek evek, hogy osszedobjak a bizti oldalt!
mind nagyjainknak hogy osszekaparjanak egy torvenytervezetet....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
-
Arti1
aktív tag
Inverter nélkül is megúszható, DJI autós töltő + noti travel charger (ez pont dell, de gondolom mindegyiknek van)
Amíg repülsz, tölt a noti a kocsiban, amíg töltöd a koptert, a noti akksiján dolgozva vágsz
Kocsiba kell egy nagyobb akksi[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
-
twine
veterán
válasz Geller72 #37413 üzenetére
Köszi a választ!
Eddig sem volt inverterem, így valszeg ezután is elleszek nélküle, de pont "belenyúltál"! Simán lehet, hogy a prérin fogom vágni az anyagot, hogy azonnal ki tudjam adni, és ne kelljen megvárni, míg este a hotelba érünk! (Csak nem Vegasban,hanem Ediusal ) De ez valóban nem elvárás, viszont épp az ilyen pozitívumok miatt gondolkodtam el az inverteren, az autós töltő alternatívájaként
Viszont mivel egész napos, reggeltől estig "túrákról" beszélünk, ennyi időt lehetetlen, illetve "gazdaságilag irreális" csak aksival kiszolgálni, így töltésre mindenképp szükség vanTudtok olyan alkuszt, akinél magánszemélyként is lehet biztosítást kötni drónra?
Nem őrült probléma, van cég "amire" köthetném, de most jobban örülnék , ha magánszemélyként tehetném ezt meg![ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Logikai szempontból az inverter nem kell. Az invertered ugyanarra a 12V-os "szivarra" fog csatlakozni és csakis annyit fog tudni előállítani, ami abból ugye kijön. Amennyire emlékszem, a jobbak tudták nálam a 100W-ot. Viszont a gyári szivaros hubod biztosan azt tudja, ami rá van írva. Azzal a védettséggel, minőségben, amit a DJI garantált. Én annak ellenére a hubot venném, hogy az invertert tudnád másra is használni. Vagy mondok rosszabbat. Megvenném a hubot a fantomnak és megvenném az invertert is, ha tényleg annyira kell másra is. (Tényleg annyira kell másra is?) . Gondolom, nem a prérin akarod vágni vegaszban a filmet laposról a kocsiban. . (Jah, én nem vagyok hozzáértő, szal az én kommentemet ne úgy nézd. .)
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Némileg off, de érdekelne a hozzáértő szakik véleménye!
Mint fentebb is írtam "Phantomozok", és itt semmiféle sufnituningot, vagy utángyártott alkatrészt nem engedtem meg eddig magamnak! A gép , és környezete biztonsága mindenek fölött!
Viszont most bevésődött valami!
Valszeg tavasztól nagy szükségem lesz autós töltőre, mert sokat leszek terepen a géppel!
MI van akkor, ha én nem az autós töltőt választom, hanem egy jobb minőségű 220V-os invertert?
Árban kb ugyanott vagyok (cca.18-20 rugó) viszont az invertert bármi másra is ki tudnám használni...
vélemény?[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Én most fejből meg nem mondom mekkora volt az aksi amivel már csak földfelszíni lebegést tudott abszolválni a nyomorult! De az 100% ,hogy súlyban lényegesen kevesebb mint egy "yi"...
pedig durván le volt kopasztva már a cheerson!
Csak a nyák volt gyakorlatilag! A motorokat egy hosszában elvágott (és persze méretre vágott) szívószálba toltam, és így sikerült acélosan a panelban a helyükre tolni....alulra 2 oldalas 3M ragacs, ami tökéletesen fogta az aksit.... Igazi kis "gépszúnyog", Sufnituning 'everAZért a Phantom más kategória
Viszont ezek a kis cheersonok arra jók voltak, hogy azóta bármilyen játék kategórai a kezembe kerül, biztos kézzel irányítom...
(kivéve a racing fpv-t, mert azzal 1perc gyakorlatom nincs...)[ Szerkesztve ]
-
Arti1
aktív tag
Tomtop elásta magát nálam. Télen rendeltem valami kisebb cuccot, 1 hónap alatt ért ide (OK, karáncsonyi időszak, de akkor is). Most február 2-án megrendeltem preorderben a Bugs3-at, Feb.14-i feladással. Aznap rákérdeztem (chat screenshotot mentettem), hogy mizu, írták, hogy már 8-án feladták és lassan ideér, ne aggódjak. (a furcsa az volt, hogy a weboldalukon még mindig processing alatt volt, nem váltott shippedre...). Kaptam egy trackingNR-t is, hogy megnyugodjak. Ma nézem, hogy már vámon túljutott a csomag, örültem, mint majom a farkának, erre jobban megnézem, ez holland címre megy.... Újabb chat az ügyfélszolgálattal, megkérdezem, mintha mi sem történt volna, hogy mi újság a rendelésemmel... válasz: most szereztük be a terméket, nemsokára kiszállítjuk.... Itt dobta le a szíjat az agyam, írtam nekik, hogy full refund azonnal, vagy paypal, mert két nappal ezelőtt kaptam egy trackinget is, hogy már fel lett adva. Erre megint jönnek azzal, hogy nyugodjak meg, biztos csak nem frissült még a tracking...
Ha máshonnan rendeltem volna, már lassan itt is lehetne... A paypal-nál viszont ésszel kell majd reklamálnom, nehogy egy kamu tracking miatt ne kapjam vissza az árát... de az élet széphttp://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
.DLL
veterán
Ezen olyan jót röhögtem: CX-10 + action cam
Lehet kb. 1 perc flight time-ja...[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
syler123
veterán
válasz KaiotEch #37402 üzenetére
Köszi, értem, akkor csak az enyém nem világít. Mondjuk ezzel a 3 cellából kettő működik akkuval próbáltam, lemerült állapotban, de gondolom ezt azért meg kellene hajtania. Hát nagyon remélem a következő vtx nem füstöl el a szemem láttára... Mert ha nem tettem volna rá az antennát ezt megértem, melegedés, megsül, de itt ilyen nem volt.
Mondjuk szerintem az elejétől kezdve nem világított, erre emlékeznék szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Na kipróbáltam a VTX-et, ami korábban füstöt adott, hát nem ad képet Amúgy ezen a Falcon 180 VTX-en semmi led nincs, ami alapján beazonosítható hogy éppen működésben van? (mert hogy az enyém nem világít sehol az oké, nem jó, de nem látok rajta sehol egy ledet) Egyáltalán mi okozhatta hogy megsült? Attól félek hogyha rákötöm az új VTX-et akkor az is elfüstöl. Antenna természetesen rajta volt. Egy pici ütődéstől is lehetett?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gaming notebook topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GTA VI
- CPU léghűtés kibeszélő
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest