-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz FistXL #41398 üzenetére
A gond az, hogy a kettőt nem keverheted össze.
Első körben le kell szögezni, hogy a becsült maximális sebességek hatóság által előírt, kötelezően megadandó, de nesze semmi, fogd meg jól értékek. Szóval annyit érnek, amennyit.
Viszont azzal, hogy 2023. június 1-jétől a mobil technológián nyújtott internet becsült maximális le- és feltöltési sebesség DigiMobile esetén 3/3 Mbps-ra változik, csak arra lehet gondolni, hogy a DigiMobil számokra automatikusan qos fog kerülni 3/3 Mbps értékkel. Hiszen az esetek 98%-ában ennyire nem gagyi a vodafone hálózata, ilyen alacsony érték a vodától többnyire csak qos esetén várható.
A fentiekből nem következik az, hogy a voda is ok nélkül qos-t tesz a vodás adatkártyákra és ezért írnak rájuk "csak" 100/20-at. Ott hasukra csaptak, és írtak egy 100/20-at. De ha 3/3-at írnak, az nagyon nem tűnik hasra csapásnak, hiszen az addig max. 29/11-es érték nem véletlenül nem nő meg 100/20-ra, hanem csökken le 3/3-ra...[ Szerkesztve ]
-
FistXL
senior tag
Talán Vodás topikba írta 4Grider egy 140/40-es Speedtest screenshot alá, hogy a becsült maximális le- és feltöltési sebességet az NHMM találta ki a garantált sebesség helyett, de - mint a screenshot is mutatta - nem volt korlátozva a sebesség a Voda esetében 100/20-ra, de mindjárt megkeresem a hsz-t...
Itt a HSZ, de persze ez nem bizonyít semmit, hogy itt a Diginél nem korlátoznak.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz herdsman12 #41395 üzenetére
Igen. Felveszi az automata ügyfélszolgálat. Csak aztán nem zenét hallasz meg üdvözlő szöveget, hanem azonnal kicsöng valamelyik ügyfélszolgálatos dolgozónál a vonal.
-
zelikocc
senior tag
válasz Noukoum #41394 üzenetére
A tapasztalatod nem releváns, csak magamat tudom ismételni:
"Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a korlátozott 3 Mbit nem egyenlő a túlterheltség miatti 3 Mbit-el, mert nem mindegy mekkora a késleltetés és a bedugulás a hálózaton!"
Valamint, továbbra is adott a kérdés:
"Mondj egy dolgot ami nem megy vele mobilon." (mármint a korlátozott 3 Mbit-el)
Nem, nem töltenek be lassan az oldalak, mivel a késleltetés rendben van. A videók is 720p-ig stabilan és gyorsan mennek.Továbbra sem tudja senki, hogy a gyakorlatban hogy fog ez kinézni, így csak ebből tudunk kiindulni, hogy pontosan mit produkál ez a sebesség.
Nem attól fognak lelépni az emberek ha 3 Mbit lesz a sebesség, hanem ha használhatatlanul lassú lesz. Szerintem nem fognak egy ilyen hibával 200+ ezer ügyfelet eldobni maguktól. Már ha megtartják az ügyfeleket a jövőben is és nem adnak el minket is a hálózattal együtt.
-
herdsman12
őstag
Alkatrész rendelés miatt ma többször hívtam a Bárdit. Pár másodperc után, még kicsörgés közben aktívra váltott a hívás és számolja az eltellt időt. Más hívásnál még nem láttam ilyet. Ez normális?
-
Noukoum
veterán
válasz csaszi75 #41392 üzenetére
Persze hogy "szabad a választás", és igen valószínűleg lemondom ha tényleg 3/3 lesz. Kelet mo-n élek, itt átlagban mikor használom van +7-8 megabit, de jellemzően 10 vagy afelett. Ha 5 megabit alatt van egyből feltűnik, mindenre várni kell. Nem azért mert fúj milyen sz@r kevés, hanem mert nem jó használni.
Ha nincsenek valakinek extrém igényei, akkor 10 megabit már kényelmesen használható.
Igen tökre megértem hogy nektek jó, nektek elég. Csak leírtam hogy felesleges előre mentegetőzni mert ha tényleg annyi lesz, akkor még azok is visszamondják akiknek még megtartották. Már ha egyáltalán élni fog a szolgáltatás 2024-ben és nem raknak át mindenkit egy vodás csomagba.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
csaszi75
senior tag
válasz Noukoum #41390 üzenetére
Mire gondolsz pontosan, hogy több kell 2023-ban?
Hol az a határérték, ami kell? Mondj egy értéket 3, 5, 10, 20, 50, 100?
Melyik az a mindenki által támogatott érték, ami általánosan elfogadott?
Vidéken sok helyen nem lesz több a letöltési sebesség mint 1-10 Mbit/sec.
Ehhez képest a 3 Mbit/sec sok helyen egy istenkirály
De a példa az, hogy a Vodafone által adott RED csomagoknál is korlátlan havi adatmennyiség van, de a userek le vannak korlátozva 10/10 Mbit-sec-re.. KORLÁTLAN adatmennyiségű csomagban!
Ehhez képest ha van valakinek egy 50 GB adatmennyiségű DIGI-s csomagja, azzal tök élhető a 3/3-as korlát egy mobilon.
Akinek másra vagy nagyobb sebességre van szüksége, annak váltania kell valami más csomagra, más szolgáltatóra.
Mint ahogy több fórumban írják vannak elég jó árú korlátlan csomagok máshol is.
De a lényeg, hogy a DIGI mobilnál is furán van megfogalmazva az ÁSZF-ben:
"Továbbiakban tájékoztatjuk, hogy a mobil díjcsomaghoz tartozó mobilinternet szolgáltatás
becsült maximális le- és feltöltési sebessége 3/3 Mbits-ra, garantált le- és feltöltési sebessége: 0/0 Mbits-ra változik."
Vagyis ezért tehették bele a "becsült" szót, mert nem lesz korlát valójában.. gondolom akkor ha valami probléma van, akkor élnek a becsült sebesség beállításával.
A Vodánál a RED csomag mindig 10/10-et tud a Speedtest.net-en vagyis le is írják, hogy 10/10 a valós max elérhető.. Akárhányszor toltam a Speedtest-et, mindig megállt itt.
Sőt volt nálam egy cseh korlátlan kártya havertól, annak pont ugyanez volt.. 10/10 mindig!
Nem mentegeti senki sztem a DIGI-t, szabad a választás.. mindenki a céljainak megfelelő szolgáltatót/csomagot válasszon.[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
válasz zelikocc #41389 üzenetére
10 éve lehet hogy elégséges lett volna, de 2023-ban már több kell.
Nem kell meglepődnöm, hiszen napi szinten használom. Nem vitatom hogy neked elég, azt se vitatom hogy lehet valamire használni.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
zelikocc
senior tag
válasz Noukoum #41388 üzenetére
Nem mentegettem semmit és senkit.
Azt írtam le, hogy amíg nem láttuk a gyakorlatot, (azt sem hogy mennyire lesz 3 az a 3) addig nem lehet véleményt alkotni.“Ja és a max 3 megabit teljesen alkalmatlan a mai igények kiszolgálására, nyilván fórumozni elég...”
Veled ellentétben én napokig teszteltem egy külön WiFi-t amit 3/3 Mbit-re korlátoztam QoS-szel. Így írtam véleményt, nem vakon. Meglepődnél mennyire használható. Nem tudom milyen bitrátával de némelyik YouTube videó 1080p-ben is megyegetett, bár a 720p stabilabb. Mobilra nem elég? Még a TikTokot is különösebb töltés nélkül lehet pörgetni. FaceTime videó hívás is pipa.
Ez egy mobilnet, amit akkor használ az emberek többsége amikor utazik.
Tudom, nekem is rossz a szájízem ez miatt, de HA a gyakorlat nagy részében meglesz a 3 Mbit akkor nem lesz nagy gond. HA nem lesz meg, na akkor meg lesz gond… meglátjuk.Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a korlátozott 3 Mbit nem egyenlő a túlterheltség miatti 3 Mbit-el, mert nem mindegy mekkora a késleltetés és a bedugulás a hálózaton!
-
zelikocc
senior tag
válasz StarKiller89 #41383 üzenetére
Addig szerintem felesleges véleményezni a 3/3-at, amíg nem próbáltuk ki, hogy milyen is lesz ez a gyakorlatban.
Ha alapjában nézzük a 3 Mbit/s (375 KB/s) alkalmas a 720p videók nézésére is és a zavartalan böngészésre is. Még a TikTok és egyéb adatforgalom zabáló appok is mennek vele.
A kérdés inkább az lesz, mit fog jelenteni a 3/3 "Becsült Maximális le- és feltöltési sebesség" a gyakorlatban, mert ugye eddig a 3 MHz 4G maximális elméleti kapacitását 256 QAM-mel adták meg ugyanezzel a megfogalmazással ami 29 Mbit/s volt.
Ugyanakkor a DigiNet Aktív 50 esetében ez 15 Mbit/s volt, mégis mehetett vele akár 20 is, tehát nem volt lekorlátozva.Na most ez a 3/3 Mbit valóban elég kicsi számérték, ezért a legvalószínűbb, hogy kapni fognak ezek az előfizetések egy fix sebességkorlátot, de hogy ez pontosan 3 Mbit lesz, vagy esetleg picit több, azt még nem látjuk.
Bárhogy is lesz, véleményem szerint nem fogják használhatatlanra korlátozni. Ha a 3 Mbit meglesz, azzal már zavartalanul használható utazás közben telefonon.
-
veterán
válasz StarKiller89 #41383 üzenetére
a 3/3 gyorsabb lesz, mint bp-n sok helyen most a digi.
hanyas vagy, te disznó?
-
csaszi75
senior tag
válasz StarKiller89 #41379 üzenetére
Sztem nem lesz korlát valójában.. nem lesz 3/3.
Majd meglátjuk.. De sztem az aránytalan lenne nagyon..
Várjuk ki a végét.. Majd elsején nézzük -
gabor9991
őstag
válasz StarKiller89 #41379 üzenetére
1500-ért....jeee
-
zelikocc
senior tag
válasz MrCsiT #41377 üzenetére
Már csak 3 hetet kell várnod és Vodafone hálózaton működik tovább a Digi Mobil.
@adman: nem tudom mennyire lehet csak így "átvenni" építési engedélyt, de az biztos, hogy a Digi Mobil infrastruktúráját el akarják adni az engedélyekkel együtt. Szóval nagyon nem következik semmi belőle.
-
MrCsiT
addikt
Több, nem annyira félreeső helyen (4-6-os vonala Blaha-Oktogon között, illetve a másik iránynál Rákóczi tér-32-esek tere-Corvin negyed) elfogy akár 0-ra(elmegy a 4G jelzés) a Digi mobil net, ami korábban stabilan megvolt.
De mondhatnám vonatnál a Rákospalota-Nyugati viszonylatot ugyanezzel a.gonddal..
Ez a szolgáltatás egyre romlik? (úgy mellesleg, ha már drágul is mellé, ugye..)
Ha egy böngésző képtelen menni vele, off lesz ez az előfizu, az tuti..[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
adman
tag
bp 2.ker, szépilona, ahova a digi tervezett 2 éve bázist azt átvette a voda és már fel is húzta a bázist. mondjuk ebből nem tudom mi következik
-
zelikocc
senior tag
Kaptatok már májusi számlát?
Nekem megint nem jön a számla.
Csak hogy visszatérjünk a topichoz. -
kl122
tag
Esetleg nem lehetne a napok óta tartó folyamatos offolást befejezni?
-
csaszi75
senior tag
válasz this is life #41366 üzenetére
Gyorsan kösd meg a Flip-et, mert valami szakújságíró azt a kérdéskört fejtegette, hogy a FLIP értelmetlenné vált, mert jellemzően olyan helyen volt bevezetve, ahol "kellett" versenyeznie a DIGI-vel a Telekomnak. Vagyis az sejtette a cikk, hogy a Flipet ki fogják vezetni..
Nem emlékszem sajna hol volt a cikk. -
-
sfefe
addikt
válasz this is life #41362 üzenetére
Mennyiért van a flip?
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
this is life
Ármester
válasz MrCsiT #41361 üzenetére
Adás felvételben igazad van, arra nincs opció, ha csak nem külön spéci eszköze nincs az embernek. De ez a része homály számomra, mert nem használom/tam sose.
Router gond nem jött elő, mert bekötéskor a saját eszköz ap-nak lett beállítva, majd lecseréltem egy igmp képes darabra és a ppoe betárcsázás saját routerrel kimaradt.
Az adás minőségével nincs gondom, eddig hibátlanul működik a box, és az iptv.
Abban igazad van, hogy a saját router használat, nem olyan egyszerű mint a diginél, ahol elég volt a routert bridge módba rakni, és indulhatott a móka.
Eddig egyedüli hátránynak a plusz távirányítót tartom amire bizonyos esetekben szükség van.
Az adás minőségével, lekopogom , eddig gond nem volt (remélem így is marad). Nálam megszünt a diginél tapasztalható blokkosodás , széteső kép és gyatra megjelenés.Ha fontos a tv adások felvétele, illetve a saját router használata bridge módba rakott szolgáltatói ont-al , akkor a digi a jobb választás.
Nem szeretem, hogy plusz egy eszközöm lett, de a majd fele annyiba kerülő szolgáltatás feledteti ezt a fájdalmam (flip).Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
MrCsiT
addikt
válasz this is life #41360 üzenetére
Vedd fel/nézd vissza az M4 Sport adást Tkom IP boxon.. oh, wait.. nem lehet. (pénzért sem.)
A box random megdöglik, rohadt lassú; Ha van saját routered nethez, akkor az újabban kiadott IPTV kapcsolatoknál és boxoknál nincs olyan, hogy majd 2x felépítem a PPPOE-t, mert a Tkom hálózati eszköze szépen lebontja a csatlakozást, ha a routerrel is betárcsáztál ( - olvasd: TV OFF onnantól); Tehát, vagy tud a routered IPTV-t (is) szolgáltatni, vagy a saját router koncepció nem fog működni. Kb. nincs olyan, hogy egy TV adást pár másodperces megállások nélkül meg tudj nézni ilyen módon.
Valós Tkom net+IP TV előfizető vagyok, nem légből kapottak fentiek.. (sajnos.)Lackooo84: Ha ez nem tart vissza, akkor semmi.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
this is life
Ármester
válasz Lackooo84 #41358 üzenetére
Nekem az első box és nem vészes ahhoz képest, mint amennyire lázadtam ellene. Igaz az is sokat nyom a latba, hogy ideiglenesen kölcsön tudtam kérni infra hosszabbítót , hogy ne kelljen még egy világító "dobozt" bámulni a tv mellett.
qnadam
Meghajlok az érved előtt.Nem váltottam volna, ha nem rebegik be pofátlanul a harmadik korrekciót, amivel a lista ár 10 000 ft főlé kúszott és röpke 1.5 év alatt 90%-os áremelést sikerült elérni az új tulajdonosnak. Az i-re a pontot a szolgáltatás minőségének romlása tette fel.
Az elbitorlás előtt tervben volt, hogy amint élhető mobil lefedettséget ér a digi, akkor all in one náluk lesz a kommunikációhoz kapcsolódó összes előfizetésem.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
veterán
válasz this is life #41356 üzenetére
az (itthoni) iptv fő baja, hogy amit felveszek, azt nem egy fájl formájában kapom meg, amivel utána azt csinálok, amit akarok.
hanyas vagy, te disznó?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz this is life #41356 üzenetére
Nem akarok már boxot, UPC korszakban volt itt utoljára box bő 15 évvel ezelőtt. Szeretem ha a tv-n válthatom a csatornákat és egy távkapcs van. Persze a képminőség valamivel jobb lenne a mostani diginél, de ez még mindig nem elég erős indok a váltásra.
The Truth is out there...
-
this is life
Ármester
válasz Lackooo84 #41355 üzenetére
Nem érdemes annyira ódzkodni az IPTV-től, össze hozható az egy távirányító (ki-be kacsolás, hangerő szabályzás) a box távirányítójáról. Persze ha egyéb funkciókat is használnál a tv-n akkor elő kell venni a saját távirányítóját (időzített kikapcsolás, böngésző, screen mirorring..stb). Nincs tematikus csatorna csoportosítás, de a sorrend szabadon kialakítható, a kép minősége jobb és nincs blokkosodás, akadás..stb mint ami a digi rendszerén elő fordult mostanában elég sűrűn. Max három set top box lehet egy előfizetés alatt, az első ingyenes a többi 300ft/db. A net sebessége sem ingadozik, a diginél a Gb-es netem sokszor alig tudott 100-150Mbps-ot.
A set top box nem vészes, egyedül az időzített kikapcsolás 1 távirányítóról ami hiányzik illetve a hdmi cec hiánya a fájó. Set top boxom van, nem smart box.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
zelikocc
senior tag
Arra próbáltam célózni ezzel, hogy nekünk előfizetőknek nagyon nagy szükségünk lenne egy ilyen lowcost szolgáltatóra és elviekben most meglesz az esély rá, DE látva azt amit a Digivel csináltak, én biztos nem jönnék a magyar piacra ezek után.
Mi van, ha csak rásóznák valakire a mobilt, de aztán bemutatnak neki hogy amúgy érd be azzal amid van, mert más frekit nem kapsz hozzá és folytatódik az ellenszél... az egész nagyon labilis... és már sokszor láthattuk, hogy ez Kartellország...
-
csaszi75
senior tag
válasz zelikocc #41349 üzenetére
Van saját rádiója, de az Orange is ad neki rádiót, belföldi roaming:
https://www.gsma.com/coverage/#3051
https://en.wikipedia.org/wiki/Free_Mobile
"Roaming agreementFree Mobile signed a 2G and 3G roaming agreement with Orange on 3 March 2011.[3] It was initially set to run until 31 December 2020. It was extended for 2 more years, up to 31 December 2022, on 28 October 2020.[4] The roaming agreement was again extended by 3 years, until 31 December 2025, on 27 July 2022.[5] 100% of the 2G traffic will go through Orange's network as Free Mobile has no 2G license."Volt már egy bejegyzésem a lehetséges vevőkről..
Találtam még egy érdekeset a francia operátorokról:
https://mcc-mnc.com/
A keresőbe ha beírod, hogy France, 88 találat[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz domper2015 #41346 üzenetére
Ez a free mobil NVMO vagy saját hálózatos?
Az esélytelenek nyugalmával, azért nem lenne rossz ha egy ilyen külföldi lowcost szolgáltató megvenné a Digi infrastruktúráját és agresszív árképzéssel csinálna egy kis versenyt. A frekiket meg kimatekoznák. 2G helyett most is mehetne már only 4G + VoLTE jobb sebességgel… de ehhez az is kellene hogy biztosan hozzájussanak a maradék 700-as frekihez, de ezt már láthattuk, hogy itt bármikor kizárhatnak, így lehetetlen előre tervezni…Sajnos azt kell belátnunk, ezek után nem fognak tolongani a vevők, pedig egy ilyen szcenárióval a végén lehet mégis jól járnának a magyar ügyfelek.
-
domper2015
senior tag
És az Iliad [ Free mobile] megvette a piacvezető lengyel Play-t és olaszhonban is vitézkednek.
Magyarországon nem volt gond a szolgáltatói versennyel, magas díjak => magas bevétel az államnak. Senkinek nem volt célja a verseny, a kedves fogyasztók kit érdekelnek? Úgyis fizet a hülye.
A Digit kinyírták, erre most bevillant a besz@rszjelző -
Lackooo84
nagyúr
Ha a telekomnak lenne egy kis csöpp esze most alájuk vágna árban aztán heló, ki is végeznék ezt a foskupacot ami még a digiből maradt.
The Truth is out there...
-
so_ha
senior tag
válasz csaszi75 #41343 üzenetére
A Digi Romániában egydűl is meg tudta borítani a helyi Telekomot, tehát ehhez elég egy jó árazás, még állami háttér sem szükséges hozzá. A Free Mobile is 2012-ben lépett a már "telített" (akkor 4 szereplős) Francia piacra, és agresszív árképzéssel fél év alatt 5,4%, illetve ma már 19%-os piaci részesedése van 5-ik szereplőként.
-
veterán
Összefoglalva egy viszonylag olcsó, elfogadható szolgáltatásból csinálnak egy drágábbat és sz$rabbat. Legalábbis ebbe az irányba mennek a dolgok, mióta ner-es cégé lett a digi.
Lehet ezt szépítgetni, meg körbeírni, de ez várható. Mindeközben pedig csökken a verseny, mert kevesebb cég lesz. Ráadásul amik maradnak, azokban mindben valamilyen formában és részben benne van a magyar kormány tulajdonosi köre, ami nem sejtet túl sok jót a jövőre nézve.
De ez kell a 2/3-nak.[ Szerkesztve ]
-
kl122
tag
válasz csaszi75 #41326 üzenetére
Nagyon fárasztó az okoskodásod és kombinálásod, már ne is haragudj, arról nem is beszélve, hogy már ITT le lett nyilatkozva, hogy egy cég és egy brand lesz, ezen dolgozik a Sascha Dudler által vezetett csapat. Ugyaz lesz mint Albániában, ott is egy cég, egy brand maradt.
Ez a tény, a többi csak szócséplés. Azt meg hogy One lesz a név azt a Jászai is lenyilatkozta.[ Szerkesztve ]
-
dzf007
senior tag
Internetforgalom frissült..komoly..2.5 nap alatt 2.9 GB elfogyott..Hát persze..Felhasználási szokásaim alapján 1.2-1.5 GB a max...
-
DrBubo77
Topikgazda
válasz csaszi75 #41332 üzenetére
Virtuális nem lesz, az biztos.
A három nagy szolgáltató mellett a többi piaci szereplő piaci részesedése elenyésző, 2022 második negyedévében a Digi piaci részesedése 1,3 százalék volt, míg a mobilrádiótelefon-hálózattal nem rendelkező szolgáltatók (MVNO-k) együttes piaci részesedése nem érte el a 0,2 százalékot.
A Netfone is azért megy, mert volt némi kis hátszele.És az általad felsorolt szolgáltatók többségének nincs is mobil szolgáltatása.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
csaszi75
senior tag
válasz trec12 #41329 üzenetére
Ha megnézed a 24-es ábrát:
"24. ábra: Internetforgalom alapján számított piaci részesedések alakulása a mobilinternet-piacon"
https://nmhh.hu/cikk/233269/Mobilpiaci_jelentes__2022_I_felev
Itt elég durva, amit a Telekom csinált, Yettelből elszívta az előfizetőket..
A Voda stagnál, vagy annyival csökkent mint a DIGI értéke.
Valami verseny épp hogy csak van de van..Nah és erre milyen verseny lép életbe? Az előfizetők jellemzően az olcsóbb ár felé mozdulnak.. Csak kérdés mennyire mozdulnak el az árak lefelé, vagy mindenki egységnyivel emel..
-
csaszi75
senior tag
válasz zelikocc #41327 üzenetére
https://nmhh.hu/cikk/233269/Mobilpiaci_jelentes__2022_I_felev
Ez a legfrissebb elérhető/publikált, kíváncsi vagyok a tavalyi második félévre..
Nem gondolom, hogy a Netfone nagyobb lenne, mint bármelyik másik:• Saját mobilrádiótelefon-hálózattal rendelkező szolgáltatók: DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., Magyar Telekom Távközlési Nyrt., Yettel Magyarország Zrt2. és Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.,
• Saját mobilrádiótelefon-hálózattal nem rendelkező szolgáltatók: Comnica Kft.3, Externet Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Zrt.4, Invitech ICT Services Kft., Invitel Távközlési Zrt.5, Netfone Telecom Távközlési és Szolgáltató Kft., Nordtelekom Távközlési Szolgáltató Nyrt.6, TARR Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.7 és ViDaNet Kábeltelevíziós Szolgáltató Zrt8.Sokféle következtetést lehet levonni a trendekből..
-
gabor9991
őstag
válasz zelikocc #41327 üzenetére
Itt nincs kartell!
Gyurcsány-Soros-Brüsszel és a háborús szankciós infláció plusz a különadó miatt ennyi!
Ha nem akkor meg azért mert világszínvonalú a hálózat és ezt kell kifizetni, Londonban olcsóbb de ott nem is telefonálsz a pincéből
Általában ezekkel szokás a kartellezés ellen érvelni -
zelikocc
senior tag
válasz csaszi75 #41326 üzenetére
Nyugat-Európában sok országban jól mennek az NVMO-k, Magyarország már többször bizonyította, hogy ezen a kartell piacon nem életképesek. Sajnos.
Egyedül a Netfone tartja magát.A 4iG kifejezetten minden megnyilvánulásában azt jelzi, hogy az összes távközlési portfóliájóát egy cégcsoportba integrálja.
Már azt is biztosan tudjuk, hogy a Digi Mobil-t eladják, mivel nem illeszkedik abba a nagy telkó vállalatba, amit terveznek. Nagyon csodálkoznék rajta, ha nem alkatrészként venné meg valami külföldi ország, vagy magyar toronycég...Ezután kizártnak tartom, hogy bármilyen fapados olcsósított szolgáltatást nyújtsanak...
A Telekom is valószínűleg hamarosan megszünteti a fapados Flip-et, amit mindenki tud hogy a DIGI miatt hoztak létre. -
csaszi75
senior tag
válasz DrBubo77 #41319 üzenetére
Nézzük meg Hollandiát..
Fizikai rádió-hálózat szolgáltatók:
https://www.opensignal.com/reports/2022/03/netherlands/mobile-network-experience
Elérhető összes (Virtuális+fizikai, akármi):
https://living-in-holland.nl/mobile-operators-netherlands/
https://www.justlanded.com/english/Netherlands/Netherlands-Guide/Telephone-Internet/Mobile-operators
Ezek kb pont úgy működnek mint itthon is lehetne:
Vodafone nyújtja a lefedettséget.. és akkor a DIGI adja hozzá az internetet..
S akkor itt jön az, hogy a Voda mindenképpen át lesz nevezve (Nem hiszem hogy a Vodafone csoport sokáig engedné a nevet használni, csak nem adták még meg a határidőt..)
Akkor átnevezések:
Vodafone --> ONE
DIGI ---> "Valami"
De az RCS is biztosan szabott határidőt az átnevezésre.. most nézem, hogy spanyol és olasz DIGI is van..
Mint ahogy a holland példa is hozza, van:
-olcsó mobil,
-feltöltős mobil,
-prémium mobil..
Ha van eszük a 16:00iG-nél , akkor létrehoznak egy ilyen plusz operátort, legalábbis BRAND jelleggel..
Mondjuk az eddigi próbálkozások mind megszűntek
Alul virtuálisok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_mobiltelefon-szolg%C3%A1ltat%C3%B3k_list%C3%A1ja#Magyarorsz%C3%A1g
Nekem ez jobb piaci stratégiának tűnne.. -
zelikocc
senior tag
válasz StarKiller89 #41324 üzenetére
Igen.
-
StarKiller89
senior tag
Telefonos ügyfélszolgálaton keresztül lehet offolni a digimobilt?
| Samsung Galaxy S23 |
-
-
zelikocc
senior tag
válasz csaszi75 #41318 üzenetére
“Mi lesz a Vodafone, vagy általában a 4iG távközlési cégeinek későbbi egységes neve? A balkáni leánycégek neve alapján akár ONE-nak is hívhatnák. Mikor várható az új márka bevezetése?”
Jászai Gellért: “A ONE márkanevet szeretnénk tovább építeni és a hazai távközlési portfóliónkban is megjeleníteni. Ez eddig sem volt titok. A hazai telco márkáinkkal kapcsolatos stratégián jóideje dolgozunk, amely a Vodafone márkanevet és érinti majd.”
forrás: [link]
Az is köztudott, hogy a Digi márkanevet 2 évre kapták meg, ami januárban lejár.
[ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
Topikgazda
válasz csaszi75 #41318 üzenetére
Azért a jelek elég egyértelműek.
● A Digi hálózatát június 1-én lekapcsolják. (Utána pedig el akarják adni.)
● A jelenlegi tarifákat december 31-ig garantálják.A One brandet pedig már akkor is emlegették, amikor még szó sem volt Vodafone-ról.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
csaszi75
senior tag
válasz zelikocc #41317 üzenetére
"A ONE brand pedig a Vodafonera és a DIGI-re is vonatkozik majd."
Ezt az infót ki mondta neked? Ezt csakis belül tudják sztem.
Előbb utóbb minden mobilszolgáltató bevezeti a VoWifi-t.. tutira.. csak lehet a kettő maradék közül nem egyszerre vezetik be.. talán ezzel még versenyeznek -
zelikocc
senior tag
válasz domper2015 #41316 üzenetére
Senki sem mondta, hogy nem fogják. Idővel biztosan lesz, csak nem valószínű hogy mostanában.
A ONE brand pedig a Vodafonera és a DIGI-re is vonatkozik majd.
-
jimmy5
aktív tag
Na, most újraindítás után nekem is megy a vowifi........eddig nem kellett újraindítani soha.
Lassan itt a vég 😁😁😁
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
jimmy5
aktív tag
Vowifi-nek game over ?
Napok óta nincs már.Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
zelikocc
senior tag
válasz Lackooo84 #41307 üzenetére
Nem, a telefon nem mutathat EDGE-t a Diginél, mert nincs.
Próbáld ki, ha nem hiszed:
Rakd only 2G üzemmódba a telefont, a WiFi legyen kikapcsolva, a mobilnet legyen bekapcsolva.
Digi esetében nem fog megjelenni semmi. Csak a térerő.
A másik 3 szolgáltató esetében megjelenik az “E” betű, vagyis az EDGE. -
dzf007
senior tag
Ma már egyik forgalomszámláló sem működött, se a perc számláló se adatmennyiség számláló. Bár a külföldi használat net roaming díjat ki számlázták 100 Ft-ba mérik, de majd jóváírják.
Továbbá ma délután volt egy fura hálózatváltás, 4G-ről a leváltott GSM-re, utána volt Edge jelzés, de utána csak GSM. Nem volt hajlandó 4G hálózatot elérni csak újraindítás után..4G Net folyamatosan szakadozott..
Új hozzászólás Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Gumi és felni topik
- Robotporszívók
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen digitális videókamerát?
- Óvodások homokozója
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest