-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
válasz zelikocc #41596 üzenetére
5000 Ft alatti de nekem nem írta az ügyfélszolgálat, hogy kifizetik helyi digi ponton... most már megvárom a válaszukat, hogy akkor elutalják-e aztán ha nem akkor bemegyek személyesen. Kösz
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
zelikocc
senior tag
válasz StarKiller89 #41597 üzenetére
Pár hónappal ezelőtt még így volt, nem tudom hogy most is így van-e még.
-
StarKiller89
senior tag
válasz zelikocc #41596 üzenetére
na erről még soha nem hallottam, pedig nekem is jöttek a napokban mínuszos számlák, szerződés módosítás miatt... ügyfélszolgálatot is hívtam mert vmi nem volt oké a számlázással, (egyelőre még mindig nem) de nekem egy szóval se mondták, hogy kifizetik személyesen...
| Samsung Galaxy S23 |
-
zelikocc
senior tag
válasz Narxis #41595 üzenetére
Elméletileg 5000 Ft felett csak utalással adják vissza.
5000 Ft alatt pedig ügyfélszolgálati ponton is vissza adják KP-ban.Esetleg hívd fel a telefonos ügyfélszolgálatot és add meg a számot amit emailben kaptál és kérdezd meg hogy jó lesz-e úgy.
Vagy menj be személyesen ha 5k-nál kevesebb és kérd ki.
Nincs külön nyomtatvány elvileg.[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Számhordozás óta küldözgetik a mínuszos számlát. Rákérdeztem ügyfélszolgálaton és azt írták, hogy kérelmet kell beadnom, hogy hova utalják a pénzt. A digi oldalán semmilyen infót erről nem találtam úgyhogy megírtam az ügyfélszolgálatnak, hogy hova utalják, de még nem írtak vissza. Esetleg van valami külön nyomtatvány erre amit csak én nem találtam még guglizással se?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
zelikocc
senior tag
válasz FistXL #41593 üzenetére
Attól függ milyen telefonod van. Ugyanúgy fogják kiírni, mint amikor roamingban írja a külföldi hálózat nevével.
iPhone pl. Vodafone HU LTE-t ír majd a Digi.Mobil HU LTE helyett.
Samsung pl. Vodafone HU | DIGI HU -t ír majd a sima DIGI HU helyett és androidon a térerő ikonnál is lesz egy R betű.[ Szerkesztve ]
-
FistXL
senior tag
-
l1k3_1t
tag
-
mzso
veterán
válasz StarKiller89 #41567 üzenetére
Szerk.: Hopp már megvan. Tárgytalan.
Ha már említetted, mi az a megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
p.riky22
csendes tag
válasz Zsoleszhun #41574 üzenetére
Ezzel a sebességgel meg tudnék elégedni.
Nem lehet valahogy kiharcolni, hogy ne legyen már 3/3 Mbps korlát?
Nem bírja el a Voda hálózata vagy mi az oka?[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
-
zelikocc
senior tag
válasz StarKiller89 #41576 üzenetére
Így tudták megoldani gyorsan és olcsón. Lépni kellett, mert a Digi Mobil tornyai Június 1-től le lesznek kapcsolva.
Szerintem amúgy örüljünk, hogy legalább a VoLTE Roamingot gyorsan megoldották hozzá, így nem kell szívni a 2G-vel. -
bolic
őstag
Ez gyengus lenni a 4G+ -ed, pl. nekem Telekom 4G 300mbit.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
StarKiller89
senior tag
laikusként kérdezem... miért kell roamingolni?
| Samsung Galaxy S23 |
-
zelikocc
senior tag
A VoWiFi még működik ezeken a telefonokon?
-
Lacarr1
csendes tag
Elindult a teszt vodka hálózaton, ti még ne keressétek dolgozóknak nyitott egyelőre, most kaptam a képeket ismerősömtől a sebesség gondolom nincs korlátozva nekik még.
-
StarKiller89
senior tag
válasz zelikocc #41569 üzenetére
a beszéd nem volt mérvadó nálunk, asszony is és én is már 5-6 ezer felett fizettünk a yetinél (10 gigás csomagok), nekem még erre jött rá a digimobil
kipróbáltuk a Netfone-t, neki egy 20 gigás csomagja lett 100 perc lebeszélhetősáéggel, 3000 ft, nekem egy korlátlan beszéd+50 gigás csomagom lett, 5000 ft, eddig semmi probléma nem volt vele
| Samsung Galaxy S23 |
-
zelikocc
senior tag
válasz betyarr #41568 üzenetére
Tudom, sajnálatos módon lesznek ilyen helyek is.
De ez még mindig nem ok a futva menekülésre egy olyan olcsó szolgáltatástól, amihez még csak hasonló sincs az országban.
De persze nem az én dolgom, csak egy kis megjegyzés volt...StarKiller89: vétek nem kihasználni a 4 forintos percdíjat és a 200 "ingyen" percet nemzetközi(!) irányban is... kivéve ha valamilyen napi szintű térerő problémáid vannak, akkor megértem.
"Szerintem a legtöbb embernél ez egy másodlagos sim volt"
200+ ezer ügyfélről szerintem nem lehet ilyen egyszerűen hasraütésszerű statisztikai következtetést levonni
Azért mégis csak kíváncsiságból... mit találtál, ami ennél kedvezőbb?
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz zelikocc #41564 üzenetére
sajnos nem ennyire jó a felállás.épp ma volt hozzánk egy hölgy,akivel számot cseréltünk.míg nálam a trékom és a digi full térerőt mutatott,addig az ő vodája meghasalt.amikor az ablakhoz ment,akkor sikerült megcsörgetnie,hogy elmenthessem a számát.és ez sajna nem egyedi eset
-
kw3v865
senior tag
Egyelőre még mindig verhetetlen a Digi. Ennyiért nem kapok jobbat, messze a legjobb, ezért eszem ágában sincs év végéig váltani. Majd november táján elkezdek nézegetni alternatívákat, aztán meglátom mit ajánl a 4iG és az alapján döntök. Jelenleg még feleslegesnek tartom keresgélni, fél év alatt úgyis lesz még áremelés...
Az általad említett 4Gb-os csomagban hány perc lebeszélhetőség van? Gondolom semennyi, akkor meg nincs értelme összehasonlítani a Digivel... -
mzso
veterán
válasz 4Grider #41558 üzenetére
Hát nálam többet tud 3 MBPS-nél. Valamelyik nap néztem az autóbuszállomáson városközpontban. Ahol korábban tapasztaltam olyat, hogy szakadozik a YT.
Amúgy meg mivel tudjuk hogy a végét járja a dolog, lehet nem az utolsó pillanatban kéne alternatívákon gondolkodni.
Egyébként lehet érdemes lenne neked is megnézni a fentebb említett Kedvező Üzleti Flotta csomagjait, attól függően mennyi adat kell.
A legolcsóbb 4gigás csak adat csomag olcsóbb mint a kedvezményes digi mobil 1500Ft-ja. A 7 gigás meg 150 Ft-tal sem drágább mint az 1830Ft-os normál díj.
-
mzso
veterán
Visszamenőleg meg lehet nézni, hogy mennyi adatot használtam adott hónapokban. Soha nem figyeltem.
De most érdekes lenne mert az alternatíváknál nem ilyen bő a mozgástér... -
somnia
őstag
Sziasztok! Ha a KÜF-ös számom átirányítom Yetis feltöltősre az fizetős vagy ingyenes?
-
trec12
addikt
Nem. A flotta leegyszerűsítve itt csak közvetít kiad egy engedélyező nyilatkozatot. Onnatól fogva Yetteles előfizető lehetsz speciális tarifával..Bármilyen hihetetlen ez ilyen egyszerű.
De csatlokozz a face csoportjukhoz ott minden le van írva, fel is hívhatod őket, teljesen korrektek, gyorsak, megbizhatóak.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Többfajta flotta létezik, a KÜF működési elve végtelenül egyszerű:
Kérsz tőlük egy flottába belépési igazolást (ehhez meg kall adnod nekik jó néhány adatodat), amivel besétálsz egy Yettel üzletbe és szerződést kötsz a nevedre. Innentől kezdve nem sok közöd lesz a flottához, mindent a Yettellel intézel, mivel a ő előfizetőjük leszel. És persze vannak olyan flották, ahol ez nem megy ilyen egyszerűen, mert a flottával szerződsz és ők intéznek mindent közted és a mobilszolgáltató között. -
DrBubo77
Topikgazda
Itt tudsz a flottákról olvasgatni: Mobil flották
A legtöbb flotta magánszemélyek számára is elérhető.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
dethroner
veterán
Ma kaptam sms-t erről a voda hálózatos dologról. Valahogy szíven üti az embert amikor egy jól működő, bejáratott terméket, rendszert a megvásárlása után egyből vagy kivéreztetni akarnak, vagy jó magyar (rablókapitalista) módon minél előbb lefejni a benne lévő pénz. Telefonomban 2 sim van, voda és digi, de azt gondolom, év végén mindkettő kirepül belőle. Beszélgetni nem nagyon használom, vodás kártyám feltöltős, az csak igazából arra van, hogy el tudjon érni aki akar, meg ha hivatalos helyre kell megadni számot, akkor azt adom meg. Én havi szinten nem beszélek 20 percnél többet telefonon, a digi is a mobilnet miatt kellett. Szóval neki kell állnom keresni egy nagyon kedvező árú simet, ami ad kb 20-50 GB netet, még ha ebben beszélgetés nincs is, az se gond.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Ablakos
őstag
A hálózatváltással az eddig használt DIGI oszlopok is megszünnek? Néhány száz méterre van a digi oszlopa és remek térerőt biztosít számomra.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
Én azt az infót kaptam, hogy ez nem számít díjcsomag módosításnak, mert csak a kedvezményt nem fogod megkapni rá és ennyi. De ha bemész lemondani ott úgyis megmondják.
Elméletileg még telefonszám cserét is lehet kérni, tehát még lehet kapni 50-es számot, de csak meglévő csomagon.
Az átírás nem biztos hogy működik, mert olyankor új előfizetőként veszik fel az új tulajt, de ugye újat már nem lehet kötni, szóval egyedi elbírálás hogy engedik-e… -
mzso
veterán
Helló!
Olyat lehet csinálni, hogy lemondani mindent csak a Digi Mobil előfizetést meghagyni, legalább az év végéig?
-
betyarr
veterán
válasz zichie #41525 üzenetére
Ingyenes nem lesz, az csak a vowifi-re vonatkozott, ami megszűnik.
hát pont ezaz!a júzer kárára úgy látszik bármit el lehet követni.egyoldalúan.
igen,tudom,vissza lehet adni a kártyát.valszeg megy is vissza év végén,mert jönnek majd a fantasztikus voda csomagok többszörös áron és kedvezőtlen feltételekkel ("micsodaaaaaaaaa??4ft/perc meg 15gb mobilnet??paripafüttyöt a pici popótokba" felkiáltást követően...) -
zelikocc
senior tag
-
betyarr
veterán
VoWifi hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik.
akkor ez gondolom azt is jelenti egyben,hogy nincs szükség vowifire ha ingyen akarok hálózaton belül telefonálni?lehet gondolom ezentúl 2g-n és voltén is.
oh,wait... -
zelikocc
senior tag
válasz csaszi75 #41519 üzenetére
Értem amit írsz, meglátjuk hogy lesz a gyakorlatban.
A másik topicban már fejtegetve volt párszor ez a VoLTE roaming téma, hogy a kompatibilitás hogy fog működni... mi most majd élesben tesztelhetjük a Digivel, úgy hogy külföldre se kell menni hozzá
Azért szerintem az lenne a normális, ha alapesetben amelyik készüléken működik a VoLTE azzal a VoLTE roaming is működjön, de sajnos már nagyon sok esetben láthattuk, hogy az egész VoLTE technológia szenved a kompatibilitási gondoktól, leginkább android téren. Elég csak a régebbi Samsungok régiós hülyeségeire gondolni. Szerencsére az újabb Samsungoknál már nem számít milyen régiós a készülék, de azért még mindig vannak márkák, ahol problémás a kompatibilitás.A baj csak az, hogy egy ilyen "gagyi" kompatibilitású technológiával így soha nem lesznek kivezetve az elavult 2G hálózatok, mert igen sok problémát okozna ha csak ezt a témát nézzük.
A Telekom Románia egy hátul kullogó 4. piaci szereplővé süllyedt (valószínűleg a Digi hatására), olyannyira, hogy még az 5G szempontjából kritikis frekvenciák értékesítésén sem vettek részt, de meglátszik a 4G hálózatukon is (vidéken kevés torony, kevés kapacitás). A fejlesztések is elmaradnak, habár néhol a Digi tornyaira települnek be. Összességében nincs túl nagy jövője, nem véletlen eladó, és nem véletlen nem kell senkinek.
-
csaszi75
senior tag
válasz domper2015 #41517 üzenetére
Csak azt, hogy nem volt rá pénz, hogy megcsinálják.. Olvasva a híreket, hogy majdnem bedőlt a RománTelekom(a RománDIGI elég jó árai miatt), aztán meg félig eladták.. Csoda hogy még létezik egyáltalán a T-RO.
-
csaszi75
senior tag
válasz zelikocc #41518 üzenetére
Valahogy úgy működik ez, hogy mivel a VoLTE már működik honos helyzetben a legtöbb készüléken, ezért a készülékek tudják kezelni a VoLTE-t az otthoni hálózatban.
Ahhoz, hogy ez működjön Roamingban is, ehhez csakis az kell, hogy a mobiltelefon készülék XML (?) konfigjába bekerüljön egy flag, hogy a készülék a roaming helyzetben is alkalmazza a VoLTE beállításokat.
Ez az XML pedig úgy mehet, hogy ahol a készülék tudja már a VoLTE-t honosban, azokra készülékekre kell leküldeni a SW frissítést.
De tovább gondolva, hogy egy Apple, vagy egy Samsung, majd egyesével fogja a készülékeit engedélyezni/tiltani VoLTE roamingra?
Ez helyett feltételezhetően az adott operációs rendszer verziójához kötik, hogy be lehet kapcsolni a VoLTE-t roamingban vagy nem?
Az meg megint más kérdés, hogy ezt egy kapcsoló adhatja otthoni/roaming helyzetben vagy pedig két kapcsoló lesz?
Ha tippelnem kellene, akkor egy kapcsoló. Vagyis itt jön be akkor az oprendszer verzió.. Andriod/iOS.. a régiek meg nem tudják.. öö izé vagyis a Huawei cucca az kérdéses?
De persze utána az még a nagyobb kérdés, hogy ahogy a lenti példából is látni, lassan vezetik be a szolgáltatók... hogy épp mikor melyik másik szolgáltató hálózatán indítják el a VoLTE roaming lehetőséget. (Ez meg külön topic.)Tehát a DIGI-s userek amikor átzúznak a Voda hálóra, akkor amelyiken a VoLTE működött a DIGI hálón lógva, s az oprendszer verziója a lent megadottak felett van, azoknak feltételezhetően menni fog a Vodán is a VoLTE.
Van egy ilyen bejegyzés is:
"Samsung Galaxy S9 and all newer models" Vagyis minden újabb S készüléknek tudnia kell.. S9-be betették, feltehetően az újabbakból nem veszik ki vagyis inkább durván bővül a lista.
-Must be operating on Android 11 or later (Samsung may be Android 10 or later)
-Must be operating on iOS 13/13.4 or higher -
csaszi75
senior tag
válasz 4Grider #41481 üzenetére
Jah, van pár feltétel hozzá, hogy menjen a VoLTE roaming..
Ha eddig is ment a VoLTE a DIGI hálózatán az adott eszközzel, akkor ezen szoftver verziók felett menni fog a VoLTE Roaming is:
-Must be operating on Android 11 or later (Samsung may be Android 10 or later)
-Must be operating on iOS 13/13.4 or higher
azoknál az operátoroknál, ahol van elindított VoLTE roaming. De akkor a DIGI-nek most a VodafoneMO egy (első?) VoLTE roaming partnere...
(Zárójelben: a Telekomnál most látom, hogy milyen sok országban elérhető már a VoLTE roaming:
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/mobilinternet/4g/volte Kolumbiában is!!!!! ) -
dzf007
senior tag
Ha az APN beállításoknál az ipv4/ipv6 -ot leveszem ipv4 re akkor valamennyivel jobb lesz a mobilnet?
Mostanában azt tapasztalom, hogy rendszeresen nem megy a tableten a mobilnet. Hiába írja hogy van aktív mobilnet kapcsolat gyakorlatilag semmi nem tölt be.. -
gyulaszu
senior tag
Bocs ha láma a kérdés, itt kérdezem meg, mert itt pörög a topic...
Ha VoLTE hívást indítok az ugye nem fogyasztja a mobil adatkeretet?gyulaszu
-
CirrMee
addikt
válasz rothfb #41507 üzenetére
...ezért kell nekik a fél év.
Olyan áron nem akarnak, mint eddig, különben nem zárták volna le a tarifacsomagot. Drasztikusan meg nem emelhetnek, ha meg akarják tartani ezt a 200k júzert.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
veterán
válasz Kronos3000 #41508 üzenetére
Még nem. Legalábbis nekem ez a véleményem. Meglátjuk, milyen lesz a váltás pár nap múlva. Aztán meglátjuk mi lesz január elsejétől. Ott sokminden el fog dőlni, legalábbis a részünkről.
-
veterán
válasz DrBubo77 #41503 üzenetére
Bizony, hogy nem, ugyanis vodkás áron biztosak lehetünk benne, hogy tömeges simkártya visszaadás lesz tapasztalható. Nálunk is van 4 digis kártya, ha vodkás áron lesznek, akkor feleslegessé válnak és marad a trékom (az van mindenkinek). Minek fizessek a 4ig-one-vodka-digi-nek vodkás áron 4 kártyát? Akkor már inkább a trére költöm azt is, aztán kész. Okafogyottá válnak a digis kártyák.
-
veterán
válasz djsunstealer #41505 üzenetére
Nem.
-
djsunstealer
aktív tag
Lehet bugyuta kérdés, de ezzel a "külföldi" roaminggal itthon a telefon akkumulátora jobban merül majd? Köszönöm skacok!
-
csaszi75
senior tag
válasz DrBubo77 #41502 üzenetére
Arra gondolt, csak véletlenül duplán illesztette be a linket.
De ez a leírás egyértelműen roaming konfigurálás.
+ Mindenhol azt kommunikálták, hogy ÁSZF 2023.06.01-től.
Ha előbb elindul, akkor az ÁSZF nem lesz ok.
Csak adatkapcsolat szakad meg, hanghívásokat nem érinti ez a meló.
Majd feltehetően egy nappal később lesz a nagy változás.."Munkatársaink 2023.05.30-án 00:00 órától - 06:00 óráig a maghálózatunk karbantartási és fejlesztési munkálatait végzik, emiatt a roamingoló ügyfeleink meglévő adatkapcsolatai lebomlanak és a jelzett időszakban kiesés lesz tapasztalható. Új adatkapcsolat felépítése csak a karbantartás után lehetséges. A hanghívásokat nem érinti a munka.
Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!"
Új hozzászólás Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Windows 10
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BestBuy topik
- Külpolitika
- Okos Otthon / Smart Home
- Android szakmai topik
- Milyen autót vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest