Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
válasz Rodzser Mór #47490 üzenetére
Ezzel szemben a tény az, hogy a Digi (One) még mindig az egyik legversenyképesebb áron szolgáltat. Tehát egyelőre nem érdemes váltani. Természetesen áremelésre számítani kell. De én mindig úgy vagyok vele, hogy majd a következő dráguláskor ismét áttekintem van-e jobb ajánlat a piacon, és ha van, váltok. Ennyi. Nem érdemes ebbe belevinni a politikát. Racionálisan kell hozzáállni. Nem vagyok One rajongó, ahhoz a szolgáltatóhoz megyek, ahol a legjobb ajánlatot kapom a prefernciáimnak megfelelően.
-
kw3v865
senior tag
válasz Rodzser Mór #47392 üzenetére
A gyakorlatban nem sok ügyfelet érint, nincs jelentősége az átlagfelhasználók számára. Ha nem léped túl sokkal a 200 perc havi lebeszélhetőséget és nem sokat SMS-ezel, akkor semmi jelentősége.
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
válasz zichie #47374 üzenetére
Hát igen, ehhez eSIM szükséges (nálam itt el is bukik a dolog) és 4G lefedettség (nem sok helyen ugyan, de bizonyos helyeken csak 2G van), ami nagyobb baj, hogy csak belföldön használható. A Voip ráadásul egy további hibalehetőséget rejt, bonyolítja az egészet.
Tehát csak ismételni tudom magamat: a Digi továbbra is versenyképes. -
kw3v865
senior tag
válasz zichie #47372 üzenetére
Akkor ez sem jobb ajánlat, mint a Digis, sajnos. Nekem elég lenne 4GB net is 200 perc lebeszélhetőséggel, ha legalább picit olcsóbb lenne, mint a Digi rögtön váltanék. De így nincs értelme. Azt meg leszarom ki a tulajdonos, a szolgáltatással egyébként elégedett vagyok.
Azon gondolkodom, hogy kétkártyás megoldással ki lehetne-e váltani. Mondjuk úgy, ha a másik, Telekomos kártyámat feltöltősre cserélem és arról menne a net. A mostani Digist meg valami olyanra, amiben van 200 perc lebeszélhetőség, jóval kedvezőbb áron.[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Sokan panaszkodtak a belföldi roamingra, mondjuk én eddig abszolút semmi hátrányát nem éreztem, hibátlan a net nálam (és digis ismerőseimnél is). Egyelőre maradok, nem látom értelmét, hogy a vodához szerződjek. A KÜF elvileg áprilisban emel árat, 15%-kal, így sajnos az nem lesz jó. Ismét bebizonyosodott, hogy továbbra is a Digi a legjobb annak, aki soakt beszél és sokat netezik. Jól tettem, hogy nem váltottam a KÜF-re, mert nem sokáig élvezhettem volna a jobb árat. Bár nekem elég lenne 4 GB net is. Tehát lehet, hogy ebből mégis csak váltás lesz majd...
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
A lényeg: a Vodafone hálózatára történő átállással a Digi immár teljesértékű mobilszolgáltatást nyújt azáltal, hogy szinte teljes lefedettség van országosan.
Az alábbi térképet találtam, ami kb. az utolsó Digis lefedettségi állapotot mutatja:
Ez pedig a Vodafone hálózat jelenlegi lefedettsége:Nem kell kommentálnom, a két ábra magáért beszél: első ránézésre is megállapítható, hogy mennyivel jobb szolgáltatást kap a felhasználó a Vodafone hálózatra történő átállással.
Korábban szükség volt egy tartalék kártyára is, hogy ha utaztam, akkor tudjak rendesen telefonálni/netezni. Ma már erre nincs szükség. Ez mindenképp komoly fejlődés. Természetesen nem mindenhol és minden esetben lett jobb a szolgáltatás: igen, van aki megszívta és átlagosan lassabb lett nála a net vagy térerő problémák jelentkeznek. De akkor sem lehet egy lapon említeni a kettőt. Nyilván ebbe a topikba is panaszkodni jönnek az emberek (ami egyébként érthető, de értelme 0). A megoldás: felmondod és kész.
Azonban ez kerekítési hiba a kb. 170 ezer felhasználóhoz képest. Kíváncsi leszek majd egyébként, hogy mennyivel fog csökkeni ez a szám, azaz hányan mondják fel a szolgáltatást a márciusi áremelés hatására. Remélhetőleg 2-3 hónap múlva lesz erről adat. A roaming miatt hiszti pedig megszűnik márciusban, mivel lesz lehetőség azonos áron vodás kártyát kérni. -
kw3v865
senior tag
válasz Lackooo84 #45644 üzenetére
Te peches vagy, megszívtad a voda hálózatra történő átállással (a roaming márciustól megszüntethető, ha kérsz majd azonos áron vodás kártyát). Ez esetben részedről racionális lépés más szolgáltatóra váltani. Viszont összességében sokkal-sokkal jobb lett az országos lefedettség azzal, hogy a Vodafone hálózatára állították át a Digit. Előtte félmegyényi, összefüggő területek voltak 0 lefedettséggel (különösen a Dunántúlon volt rossz a helyzet). Azonban ma már élvezhetjük a lényegében országos lefedettség előnyeit. Ez nagyon komoly előrelépés. Persze, mint már említetett nem mindenki járt jól, te is közéjük tartozol, de ez nem változtat azon a tényen, hogy összességében, országosan, átlagosan nézve jobb a szolgáltatás, mint a régi hálózattal.
-
kw3v865
senior tag
válasz #37698048 #45633 üzenetére
Irreleváns, hogy mennyibe került 2 évvel ezelőtt. Az számít, hogy most mennyibe kerül, és a versenytársakhoz kell hasonlítani (nem a román, lengyel stb., hanem a MAGYAR szolgáltatókhoz). Pillanatnyilag a Digi a verhetetlen, de jelen állás szerint úgy tűnik, hogy már nem sokáig: a KÜF március 1-től kedvezőbb áron lesz, mint a Digi (kivéve annak, akinek fontos, hogy 15GB legyen az adatkorlát). Ugyanakkor, lehet még csavar ebben a történetben: nem tudjuk, hogy lesz-e inflációkövető áremelés a KÜF-nél tavasszal. Ha lesz, akkor ismét a Digi lesz a nyerő. Éppen ezért én még kivárok, hogy váltsak-e KÜF-re.
-
kw3v865
senior tag
válasz kasza blanka #45416 üzenetére
Márciustól lesz - elvileg - 3-3 mbit/sec-es korlát az ÁSZF alapján. Tapasztalataim alapján most a gyakorlatban kb. 10/10 a limit.
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
Az a baj, hogy minden héten ide lyukadunk ki: NER, bezzegRománia, maffia és most már Lengyelország is) stb. Ebben természetesen van igazság, de semmi értelme újra meg újra leírni ezeket, mondhatni szemét, nulla információ tartalma van, nem segíti a konstruktív fórumozást. Ami igazán hasznos lenne: vállalható alternatívák keresése, milyen flottára/csomagra érdemes váltani stb. (bár tény, hogy még mindig, illetve március 1-től továbbra is az egyik legolcsóbb marad a Digi)
Ez is van azért ebben a topikban, de sokszor zavaró, hogy állandóan szűrni kell a hozzászólásokat, hogy a valódi, hasznos infókat kimazsolázzam a hulladék közül.[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Így igaz. Bár legutóbb még azt írtam, hogy váltok KÜF-re, egyelőre kivárok. Ha csak 15% körüli áramelés lesz a KÜF-nél, és a Digi nem emel ismét pár hónapon belül, akkor nem éri meg váltani. Az Agnatel se jobb, ha 15%-kal emelik az árakat. Vélhetően májusban meglátjuk mi lesz. Ha esetleg mégsem (vagy jóval kisebb mértékben) emelik az árat ezek a flottások, akkor váltok Digiről, ellenkező esetben nem.
-
kw3v865
senior tag
válasz zelikocc #44972 üzenetére
Köszi, ez hasznos infó! Hűségszerződésesek ezek a vodás csomagok, amelyeket a digiseknek ajánlanak fel? Engem most az inflációkövetéses téma foglalkoztat leginkább: ha nem lesz inflációkövető áremelés a Diginél most májusban (kikerült az ÁSZF-ből, de ettől még lehet, mert nincs hűség), akkor nem érdemes váltani, mert a KÜF-nél biztosan lesz.
-
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
A mai hírek után matekoztam: osztottam, szoroztam és úgy döntöttem váltok. Szép volt, jó volt, de ennyi volt nálam a Dig Mobil! Racionális döntés számomra: az Üzleti Flotta ajánlata márciustól már jobb, mint a Digimobil plusz. Még utánanézek, de ha rendben találom, akkor hamarosan váltás lesz. Több, mint 100 Ft-tal olcsóbb és igaz, hogy csak 4GB netet tartalmaz és 275 perc lebeszélhetőséget, de mivel a 4GB-ot nem sokszor léptem túl az elmúlt közel 4 évben, ezért válllaható számomra. Kicsit tartok attól, hogy inflációkövető áremelés ennél is lesz (hűségidő alatt is engedélyezett gondolom), de benne van a pakliban, hogy általánosan drágulni fog ez is. Éppen ezért jobb lenne minél előbb megkötnöm a szerződést.
Ettől függetlenül a Digi árai még mindig igen kedvezőek, de a trónról már letaszították. Ugyanakkor, aki sokat netezik a telefonján és mellette telefonál is, annak továbbra is talán a legjobb áron van. -
kw3v865
senior tag
egyébként remek alternatíva volt a kisebb pénzű, de mobilozni vágyó Magyar embereknek.
A mondat helyesen így hangzik: Még mindig remek alternatíva a kisebb pénzű embereknek (már aki nem mondta le, ugye...).
Arra én is kíváncsi vagyok, hol kapsz 15 GB mobilnetet és 200 perc lebeszélhetőséget nem sokkal drágábban. -
kw3v865
senior tag
válasz #04149504 #44586 üzenetére
Még mindig a Digi(4iG) magyarországi szolgáltatásáról van szó. Már számtalanszor leírtam: irreleváns, hogy mi van Romániában. Összehasonlítani a magyar Telekommal, Yettellel, Vodával és a flottás ajánlatokkal van értelme.
Ez vonatkozik zelikocc hozzászólására is: az inflációt azért hoztam fel, mert a jelenlegi helyzetben sajnosszinte mindenki árat emel, ész nélkül és ez mindenhová begyűrűzik. A hazai inflációs környezet a lényeg, a téma szempontjából nem lényeges, hogy mi van más országokban. Egyébként persze lehet és kell is erről beszélni, de nem ebben a topikban van a helye, mert nem Digis téma). -
kw3v865
senior tag
válasz #04149504 #44583 üzenetére
Jelenleg ez számít: az, hogy most mennyibe kerül, ez alapján lehet viszonyítani a konkurenciához, ezáltal el tudja dönteni a felhasználó, hogy megéri-e neki vagy inkább vált másik szolgáltatóra. Az, hogy 2 éve mennyibe került (pláne a mostani inflációs környezetben), teljesen irreleváns, ahogy a Lenin-es hasonlat is bullshit.
[ Szerkesztve ]
-
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
válasz gyulaszu #44539 üzenetére
A helyes megfogalmazás szerintem: a legjobb ár/érték arányú mobilcsomag. Az teljesen érthető, ha a nem megfelelő roaming lefedettség miatt megszünteted, bár egy bármilyen feltöltős kártya jó szokott lenni ilyen esetre, én is meghagytam a Telekom is domino kártyámat tartaléknak.
-
kw3v865
senior tag
válasz rothfb #44535 üzenetére
Jaja. Nagy csalódás itt sokaknak, hogy végül nem korlátozták 3 Megabitre, miután lemondták a szolgáltatást és még mindig a legjobb mobil csomag a Digi, még ha a Voda nem túl acélos hálózát használja, akkor is.
Tűkön ülve várják, hogy emeljék már az árat, és ismét lehessen egy jót NER-ezni . -
kw3v865
senior tag
válasz #61981184 #43378 üzenetére
Továbbra is csak ismételni tudom magamat: várjuk meg legalább az első "ügyfélmegtartó" ajánlatokat, és azt, hogy a konkurencia mennyit emel január 1-től. Akkor majd lehet konstruktívan beszélgetni erről. Azonban addig teljesen felesleges spekulálgatni, tippelgetni, mert semmi értelme. Novemberben talán már okosabbak elszünk.
-
kw3v865
senior tag
válasz wwenigma #43365 üzenetére
"Ha neked az tetszik hogy BÁRMIKOR megsz0pathatnak akkor hajrá. Ha neked az tetszik hogy BÁRMIKOR csökkenthetnek a szolgáltatás minőségén akkor hajrá."
Szerencsére a Digivel kapcsolatban ilyet nem tapasztaltam, és az ismerősi körömben, akinek van, a legtöbben elégedettek. Országosan pedig jelenleg nem áll rendelkezésünkre reprezentatív adat arra vonatkozóan, hogy az ügyfelek hány %-a elégedetlen, így ezen hiába vitatkozunk).
Az, hogy miként csökkentheti a szolgáltatást minőségét a Digi, engemet átlagfelhasználóként nem érdekel. Ilyen feltételes módokkal nem foglalkozok. A Telekomnak nyilván jobb a hálózata, de drágább is. Természetesen, ha üzleti felhasználó lennék, akinek számít a 99%-os lefedettség mindig, 99%-ban stabil nettel, akkor nem a Digit választottam volna (nem is azt a szegmenst célozta meg a cég mobil szolgáltatásával). A legtöbb felhasználónak elég mondjuk 95% is. A VoWifi, VoLTE meg olyan, mint a kaja a repülőn, többségünk amiért a legtöbb ember megvan enélkül is, nem igenyel ilyesmi extrákat.
De ezt már leírtuk itt sokszor.
Ismét a repülős példát tudom felhozni: a Ryanair is nagyon népszerű cég, remek üzleti eredményekkel. Bár néha nem azon a reptéren rak le, ahol kellene, előfordul, hogy lemarad a csomag stb. Nyilván az Emirates nem nagyon csinál ilyet, legalább is ritkábban. Ennek ellenére üzletileg nagyon szépen teljesít a Ryanair is. A felhasználók tudják, hogy nem olyan magas a szolgáltatás színvonala, de cserébe jóval olcsóbb is. Az utasok mégis őket választják, win-win helyzet. Kb. ez vonatkozik a mostani Digi Mobilra is. -
kw3v865
senior tag
Leírtam már itt többször is, de akkor még egyszer: nálam nem lett rosszabb, sőt lényegesen jobb lett (bár a Digis hálózaton se volt összességében rossz). A letöltés sokat gyorsult, a feltöltés talán egy kicsit, a lefedettség pedig sokat javult (bár itt, ahol lakok nem panaszkodhattam eddig se, de azért ha elutazok valahova, akkor nem mindegy). Lényegében orzságos lefedettséget kaptunk, bár tény, hogy a három szolgáltató közül a Vodafone a leggyengébb ezen a téren, de még így is bőven jó. Tehát többet kapok a pénzemért. A VoLTE erősen túl van értékelve, a gyakorlatban olyan túl sok jelentősége nincs átlagfelhasználóknak. Ennyi pénzért (ne feledjük, ez továbbra is fapados szolgáltatás) meg bőven meg lehet lenni nélküle...
Elismerem, hogy van, aki rosszul járt vele. Vannak "fekete lyukak", ahol gyenge a szolgáltatás. Ez pech, ilyen esetben váltani kell. Teljesen érthető, hogy ők nem örülnek, egy próbát megér az ügyfélszolgálatnál, és ha nem vezet eredményre, akkor le kell mondani. Nincs hűségnyilatkozat, semmi hátránnyal nem jár a dolog. De azzal, hogy telehisztizik a topikot, semmire nem mennek. De ha már az extremitásokat hoztuk szóba: Csemőn 80 Megabites letöltést mértem. Kicsi falu, de éppen falunap volt, tehát aránylag sok vodás lehetett ott abban a pillanatban. Nem is gondoltam volna, hogy a telóm képes erre. Az átlag nyilván nem ennyi, ezt csak érdekességként hoztam fel.
Egyébként igen, sokat segít a családoknak. Lényegesen olcsóbb, mint a konkurencia. Az elmúlt pár évben azért szemmel látható összeget spórolt az a család, aki a Digit választotta. Sajnálom én is, hogy év végén megszűnik, de addig jó lesz ez. -
kw3v865
senior tag
Így van, ez a megfelelő hozzáállás. Nekem ugyan nem volt vele gondom, de ismerősi körömben (anno 1-2 évvel ezelőtt sokakat rábeszéltem a Digi Mobilra) egy embernél akadozott a szolgáltatás, ő hiszti helyett az ügyfélszolgálathoz fordult segítségért , nem adta fel és végül lényegesen jobb is lett.
-
kw3v865
senior tag
válasz DrBubo77 #43329 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy valójában a felhasználók hány %-áról van szó, akiknél lényegesen rosszabb lett a szolgáltatás minősége. Ezért is írtam, hogy az a topik semmiképp nem reprezentatív minta, ebből a szempontból teljesen fals lehet (esetleg abból lehet megtudni, hogy mennyivel csökkent az elmúlt 1 hónapban az előfizetések száma).
-
kw3v865
senior tag
válasz #61981184 #43309 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy ki vezette be a díjcsomagot, a felhasználók túlnyomó többségét semennyire nem érdekli, hogy ki a tulajdonosa a cégnek, mi az oka, hogy még mindig jó áron van stb.. Én arról beszéltem, hogy jobb lett a lefedettség, irreleváns, hogy mi ennek az oka, melyik hálózatot használja stb. A felhasználók telefonálni és netezni akarnak, leszarják, hogy ki a tulaj. Nyilvánvaló, hogy ez a kedvező helyzet év végéig tart, de azért írtam, hogy majd akkor lehet agyalni a váltáson. Szerencsére nincs hűségnyilatkozat, így kényelmes helyzetben vagyunk.
-
kw3v865
senior tag
válasz DrBubo77 #43297 üzenetére
"Főként nem úgy, hogy az árszínvonal elérje a nagyok szintjét."
Miről beszélsz? 1480 Ft-ot fizetek (akinek nincs más digis előfizetése, annak is csak 1830 Ft), ami tartalmaz 200 perc lebeszélhetőséget (utána 4 Ft) és 15 Gb mobilnetet, ma már a Vodafone hálózatán, lényegében országos lefedettséggel. Tegyük hozzá azt is, hogy 20% feletti infláció mellett történt az áremelés. Hol kapsz ennyiért, vagy közel ennyiért (max. 1000 Ft-tal drágábban) hasonló szolgáltatást? Ennyiért ma nincs jobb mobil szolgáltatás Magyarországon. Ez tény. Aki maradt, jól járt, a Vodafone hálózatán általában még jobb sebességet mérek, de az összes digis ismerősömnek is hasonló a tapasztalata és a hangminőség is rendben van többnyire.
Természetesen mindig vannak, akik rosszul jártak, peches ügyfelek, akiknél gyengébb a térerő. Kellemetlen, de van ilyen, bizonyos esetekben értehető is, hogy váltanak. Azonban ebben a topikba (a többi szolgáltató esetén is) legtöbbször panaszkodni járnak az emberek. Az elégedett ügyfelek riktán írogatnak, mert minek. Tehát ez a topik semmiképp nem reprezentatív minta.
A roaming miatti panaszkodás, de főleg a VoLTE-fetisiszták hisztije meg szóra sem érdemes, komolytalan. Néhány telefonbuzi panaszkodása lényegtelen a szolgáltatónak, mert a felhasználók 90%-a leszarja, hogy mi az a VoLTE, egyszerűen csak használja a telefonját. A Digi jelenlegi formájában is fapados szolgáltatásnak minősíthető, de ennyiért ez teljesen rendben is van. Ismét a WizzAir vs. Lufthansa példát tudom felhozni. -
kw3v865
senior tag
válasz balu.sch #43224 üzenetére
Macedóniában nem ajánlott itthoni kártyát használni, mert nagyon drága lesz, mindegy melyik itthoni szolgáltatónál vagy. Tehát igen, ajánlott helyi kártyát beszerezni. De van egy másik lehetőség is: Surfroam. Ez drágább ugyan, mint a helyi, de a világ minden országában használható. Akkor előnyös, ha sokat utazol EU-n kívüli országokba.
-
-
kw3v865
senior tag
Digis tapasztalataim a vodás roaming kezdete óta: összességében elégedett vagyok, a lefedettség teljesen jó, a net sebessége általánosságban nézve teljesen rendben van. Igaz, hogy bizonyos területeken a városban lassabb (néhol jelentősen), mint a Digis tornyokkal volt (a garázsomnál pl. csak Edge van most), de általánosságban nem lehet okom panaszra, sőt a feltöltés érezhetően gyorsabb lett, de sok helyen a letöltés is. Az ismerőseim tapasztalatai is hasonlóak. Manuálisan Vodafone-ra állítva használom, a hangminőség korrekt 2G-n (VoLTE korábban se ment a telefonomon), nem is merül érezhetően gyorsabban, mint korábban. Ez így továbbra is rendben van, főleg ennyi pénzért. Ha egészében nézem, akkor még többet is kapok a pénzemért, mint májusban...
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz Lackooo84 #42062 üzenetére
Milyen fals info? Az ÁSZF tartalmazza! Ha mégsem korlátozzák, az a hab lesz a tortán. Bár egyébként is a bőven a legjobb csomag ma Magyarországon ennyi pénzért, de akkor fél évig még inkább az lesz, és jót fogok röhögni azokon a szerencsétleneken, akik lemondták emiatt az előfizetésüket.
-
kw3v865
senior tag
Tapasztalataim az átállással: minden fasza, zökkenőmentes ment a dolog. Nincs okom panaszra, sőt! A vodás hálózat stabil, a hangminőség rendben van, a net most lényegesen gyorsabb, mint a digis (nyilván ez nem sokáig marad így, korlátozni fogják 3/3-ra). Úgy tűnik a 4iG-s srácok rendben lemenedzselték a váltást.
-
kw3v865
senior tag
Egyelőre még mindig verhetetlen a Digi. Ennyiért nem kapok jobbat, messze a legjobb, ezért eszem ágában sincs év végéig váltani. Majd november táján elkezdek nézegetni alternatívákat, aztán meglátom mit ajánl a 4iG és az alapján döntök. Jelenleg még feleslegesnek tartom keresgélni, fél év alatt úgyis lesz még áremelés...
Az általad említett 4Gb-os csomagban hány perc lebeszélhetőség van? Gondolom semennyi, akkor meg nincs értelme összehasonlítani a Digivel... -
kw3v865
senior tag
válasz #73820095 #41150 üzenetére
Nekem van 31-es számom is (anno még UPC-s volt), azzal voltak ilyen tapasztalataim. Olyan is, hogy valaki meg se próbált felhívni, amikor megkapta a számomat azt hitte rossz számot adtak meg neki, mondván ilyen nem is létezik... Az 50-essel eddig csak egy ember problémázott, állandóan kinyomta, amikor arról próbáltam hívni.
-
kw3v865
senior tag
válasz djsunstealer #41129 üzenetére
Egyetértek. A 3/3 mobilnetnek, telefonon használva még vállalható. A Vibernek is elég ennyi. Egyébként a tapasztalataim alapján sok helyen a feltöltés a szűk keresztmetszet jelenleg a Diginél, nagyon sok helyen még 2 Megabit sincs. Vélhetően ez legalább javulni fog júniustól.
-
kw3v865
senior tag
válasz dzf007 #40912 üzenetére
Szerinted technikailag hogyan tudnák kivitelezni a 4iG-nél, hogy a Vodafone hálózatán beltéren lassabb legyen a net, csak a Digiseknek úgy, hogy a Vodásoknak ne változzon semmi? Lekorlátozzák X Megabitre a max. sávszélességet (ami nem biztos, hogy mindig 3 Megabit lesz) a Digiseknek és kész. Ennyit tudnak csinálni.
-
kw3v865
senior tag
Nem te vagy az egyetlen. Én is ezen a véleményen vagyok azzal a különbséggel, hogy én nagyon ritkán kapcsolom be a Wifit a telefonomon (ahol nincs térerő, de Wifi van), elég volt eddig is a néhány Megabit (telefonon használva). A kábeles Digim Wifijét még nem is próbáltam, mert nem volt rá szükség a több, mint 3 év alatt... 4 Megabitnél gyorsabb letöltést a lakásomban még soha nem mértem. A feltöltés pedig ennél is lassabb szokott lenni.
-
kw3v865
senior tag
válasz #14832128 #40818 üzenetére
Gyakran szoktam mérni különböző településeken is. Eddig se volt átlagosan több, sőt sok helyen még ennyi sem (melóhelyemen 3/0.8 körül volt mindig is), tehát átlagosan nem lassulni, hanem gyorsulni fog. Az átlagfelhasználó így is egyértelműen jól jár majd. Anno a UPC-s 1 Megabites netemet megosztva torrenteztem. Átlagfelhasználónak, főleg mobilra a 3 Megabit teljesen okés.
-
kw3v865
senior tag
válasz #14832128 #40811 üzenetére
Jó hír ez! Remek áron, hűség nélkül, jó lefedettséggel, év végéig, kétségtelenül a legjobb ajánlat ez Magyarországon. Csak röhögni tudok azokon a szerencsételeneken, akik a 4iG-s felvásárlás után lemondták a DigiMobil szolgáltatásukat
Aztán majd decemberben el lehet dönteni hogyan tovább, addig felesleges ezen agyalni.[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz DarkByte #40801 üzenetére
Igen, előbb-utóbb biztosan ez lesz, azonban a kérdés, hogy milyen mértékű árnövekedéssel fog ez járni. Nyilván olcsóbb lesz, mint a Voda akkor aktuális csomagjai, mert nem kevés ügyfélről van szó, tehát igenis számít mennyit tudnak megtartani. A kérdés csak az, hogy mennyi lesz a különbség...
-
kw3v865
senior tag
válasz rothfb #40743 üzenetére
Teljesen logikus, hogy egy budget szolgáltatást (mobilt pl) a konkurencia szintjére emelnek? A tv szolgáltatás minőségét meg a béka segge alá amortizálják? Ez logikus szerinted?
Gondolom az árra vonatkozik a konkurencia szintjére emelés kijelentésed. Mutasd meg légy szíves, hogy a konkurencia mennyiért ad 15 GB-ot és 200 perc (utána 4 Ft/perc) lebeszélhetőséget. Utána beszélhetünk erről.
Ahogy írtam is, a DigiMobil nem való mindenkinek, az ország egyes területein használhatatlan (ahol eddig se volt lefedettség, ott nem mindegy mennyiért adta?). Azonban sok 100 ezer embernek igen is jó, hasonló színvonalat nyújt, mint a másik három. Nagyon sok ember megelégszik a lassabb nettel is (és ez a többség). Néhány megabittel is jól el lehet lenni. A tévéről nem tudok nyilatkozni (ebben igazad lehet), de ez nem az topik, tehát most irreleváns. -
kw3v865
senior tag
válasz Sanceee79 #40723 üzenetére
A Digi az elmúlt egy évben történt jelentős áremelés ellenére továbbra is versenyképes, jó alternatíva Magyarországon sok 100 ezer ember számára. Délen, Kelet-Magyarországon és az északi országrészben mindenképp. A Digimobil Plusz szerintem remek ajánlat. Melyik másik szolgáltató ad ennyiért havi 15 GB netet és 200 perc lebeszélhetőséget (ezen túl 4 Ft/perc) hűség nélkül?
Nem power-usereknek való, ez tény, de átlagfelhasználók számára (és ez a többség), ahol van lefedettség, főleg vidéken nagyon jó. Véleményem szerint a hiszti ami ebben a topikban megy, nagyrészt túlzás. A VoWifi-vel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert a telefonom nem támogatja. Biztos kellemetlen, ha nem megbízható, ez a része jogos a kritikának, de a többi szerintem nem. Mostanában elég sokat utaztam belföldön a keleti és északi országrészben és továbbra is elég jó tapasztalataim vannak vele kisebb falvakban is. M5, M3 autópályán is stabil is. Sőt, kellemes meglepetés volt, hogy egy olyan hegycsúcson is volt rendes, stabil 4G, ahol a térkép alapján alig-alig van térerő. Én a tulajdonosváltás óta semmit
Nyilván senki nem szereti, ha emelik az árakat, de valljuk be, tavaly irreálisan olcsó volt. Most már nem, de még mindig igen jó választás sokaknak. Az meg, hogy mi lesz később, szerintem mindegy, mert bármikor le lehet mondani. -
kw3v865
senior tag
válasz rothfb #39916 üzenetére
Az áremelés tény, ezt senki nem vitatja. Kibeszéltük már itt is, korrekt módon előre bejelentették, volt idő felkészülni, reagálni rá. Az emelés mértéke ugyan kicsit nagyobb, mint a konkurenciáé, de jóval kedvezőbb szintről is indult. Senki nem gondolhatta komolyan, hogy ilyen infláció, bérnövekedés és energiaár-robbanás mellett nem emelkedik majd a díj. A - hivatalos - inflációnál picit jobban drágult, de csak ennyi történt. Nincs itt semmi dráma.
A TV-re nem reagálnék, nem tartozik a topikhoz, de az eddig is fapados mobilszolgáltatás minősége általánosságban véve nem lett számottevően rosszabb, persze fejlesztés sem történt. Persze kivételek mindig vannak, egyes településeken romolhatott. Az ország középső és keleti részén igen sok helyen továbbra is teljesen vállalható szolgáltatást nyújt az átlagfelhasználóknak, még mindig kedvező áron. -
kw3v865
senior tag
válasz herdsman12 #39911 üzenetére
Nem én hoztam fel a politikát, hanem a belinkelt cikkben hivatkozott FB-poszt (Vakmajom) tartalmazza, amelyben a kérdéses számla egy részlete is látható. Én csak erre reagáltam, hogy az ilyesmi nem ide való.
-
kw3v865
senior tag
válasz Kronos3000 #39907 üzenetére
A részletek ismerete nélkül az általad linkelt poszt csak egy aljas, politkai hátterű hangulatkeltés. Már eleve "rezsimezéssel" kezd, ez miért releváns egy fogyasztóvédelmi(?) téma kapcsán. Nem tudjuk miért számolták fel az adott ügyfélnek azt a 600 Ft-ot. Pl. késedelmes fizetés vagy számos egyéb oka lehet. Nem állítom, hogy az ügyfél sara az a 600 Ft, a cég is lehet g**i, ebben az esetben nem tudjuk. Számos hasonló sztorik előfordul más szolgáltatókkal is, csak mostanában a felvásárlás óta divat itt is NER-ezni. Az ilyen díjtételeket tartalmaznia kell az ÁSZF-nek, utána kell nézni, aztán lehet hőbörögni. Mindenesetre a kérdéses ügyfél pancser, mert ha van egy kis esze, akkor él a kedvezményes lehetőséggel és akkor csak 1000 Ft-tal emelkedik a havidíja. De ha nem akar hűséget kötni, akkor is csak 1500-zal, kb. egy perc néhány kattintás az ára. Nekem a legutóbbi számlám (1000-es net + Digimobil plusz) volt 6347 Ft (néhány SMS miatt volt most több, amúgy 6200 Ft lett volna).
Nem állítom, hogy mindenkinek, és minden esetben a Digi a legjobb választás, de továbbra is tartom, hogy nagyon sok helyen és esetben igen. Vadkapitalizmus van, résen kell lenni, nem balf*szkodni, és ha van jobb ajánlat, akkor váltani. Ennyi. -
kw3v865
senior tag
válasz kulturg #39884 üzenetére
Egyrészt, ahogy mások is írták, segélyhívást lehet indítani. Másrészt pedig igen, a dual SIM egy jó tartalék megoldás. Nekem is megmaradt a Telekomos feltöltős SIM-em. Nincs havidíja, évente egyszer feltöltöm és kész. Dual SIM-et úgyis tudja ma már a legtöbb telefon, nem jár hátránnyal.
-
kw3v865
senior tag
válasz Kronos3000 #39881 üzenetére
Nekem a gigabites net és a mobil együtt nem kerül 7500 Ft-ba (igaz nincs TV-m). 7500 Ft spórolás nem tudom hogy jön ki, de te akkor biztos nem átlagfelhasználó vagy. Annyi megtakarításért bűn lenne nem váltani.
-
kw3v865
senior tag
válasz Kronos3000 #39878 üzenetére
Tipikus helyzet, amikor valakit érzelmei által vezérelten dönt pénzügyi kérdésekben. Ment a hiszti múltkor is, amikor árat emelt a Digi. Aztán most a konkurencia is emeli az árakat, ami most teljesen normális és érthető lépés.
A Digi mobil ár/érték arányban még mindig nagyon jó az ország elég nagy részén. Nem mindenki számára, de az átlagfelhasználók számára megfelelő. Saját és ismeretségi köröm tapasztalatai alapján a vezetékes netjük továbbra is nagyon megbízható. Leszarom ki a cég tulajdonosa. Nem érdekel hogy vették meg, milyen pénzből stb. Nem vagyok a pénztárcám ellensége. Racionálisan állok hozzá, nincs hűségnyilatkozat a mobilra. Ha jelentősen romlik az ár/érték aránya, lemondom. -
kw3v865
senior tag
válasz dreizwanzig #39289 üzenetére
Szia!
A lefedettség-térképet nézd meg: [link]
Nagyon sok helyen még a pusztában és pici falvakban is van térerő, ugyanakkor - főleg a Dunántúlon - sok településen egyáltalán nincs. A Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon nekem jók a tapasztalataim, a másik kártyámat ritkán kell használni (M5-ösön, Szeged-Budapest vasútvonalon is többnyire megbízhatóan működik). Egyébként 4 Ft/perc áron van átirányítás, arra az esetre ha valaki nem tudna elérni. Természetesen Wifi nélkül is tudsz hívni, ha van térerő. A kérdésedre válaszolva: igen, ez egy teljes értékű mobil szolgáltatás. Lehet vele telefonálni és netezni (telefonos netezésre megfelelő a gyorsasága). A lefedettségre kell figyelni. A roaming nálam mindig tökéletesen működött eddig: Horvátországban, Romániában, Szlovániában, Olaszországban, Szlovákiában is rendben volt. Ha nagyon sokat utazol Magyarországon, főleg a Dunántúlon, akkor nem biztos, hogy ez a jó választás (nézd át a térképet és ha a lakóhelyeden van lefedettség, akkor szerintem bevállalhatod), de egyébként még továbbra is remek az ár/érték aránya. Hogy meddig marad ez így, azt senki nem tudja. -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
A hónap elején szoktam kapni a digis számlát (net + mobil), de májusban nem küldtek, az Ügyfélkapuba belépve sem látok új számlát. Ez normális lehet? Egyedi dolog vagy mostanában ez az általános?
-
kw3v865
senior tag
válasz FireFox1996 #36989 üzenetére
Telefonos netezésre megfelelő a sebessége. Lefedettség: https://digi.hu/mobil/lefedettseg
-
kw3v865
senior tag
válasz djsunstealer #36643 üzenetére
4 Ft/perc a hívásátirányítás a Diginél.
-
kw3v865
senior tag
válasz Diák66 #36617 üzenetére
A 30/10 Megabit telefonra nagyon nem átlagos igény. Az átlagfelhasználó számára jóval lassabb net is megfelelő, ha telefonon netezik. Magyarországon a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon alapvetően korrekt a lefedettség (Dunántúlon még azért van hova fejlődni). Nyilván aki tanyán lakik vagy gyakran jár ilyen helyeken, annak lehet vele gondja, tehát nem mindenkinek jó megoldás. Ugyanakkor, én utazás közben sem tapasztaltam problémát, az M5-ösön is simán tudok netezni, a főutak, autópályák többnyire le vannak fedve. Városokban is rendben van, és a falvak is többnyire jól le vannak fedve. Nem gyors a net, de mobilon megfelelő.
Azért a Telekomos feltöltős kártyámat megtartottam (át is van irányítva a Digis számom, ha nem elérhető), de nagyon ritkán kell igénybe vennem.[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz trec12 #36583 üzenetére
A Digi jelenleg Magyarország legjobb távközlési szolgáltatója. Hogy miért? Azért, amiért a WizzAir Európa legjobb légitársasága. Igen, nem tökéletes, ahogy a WizzAir is néha másik reptéren tesz le vagy nem viszik el a feladott poggyászodat. Van ilyen, de ritkán. Ugyanígy a Digivel is vannak néha problémák, kicsit lassabb, mint a Telekom (néha nincs térerő), de összességében, ár/érték arányban a legjobb. Az átlagfelhasználó számára a legjobb választás telefonálásra és netezésre. Nyilván, ha üzletember lennék, valószínűleg nem ezt választanám (ahogy inkább a Lufthansa business osztályán repülnék a fapdaos WizzAir helyett), de 1000 Ft-ért szinte ajándék. Egy kisebb pizza ára, szinte ingyen van. Azért még megtartottam a Telekomos kártyámat is, ha esetleg nincs térerő, akkor átirányítódik arra (az utóbbi 2 hónapban nem is volt rá példa).
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Hívásátirányítást szeretnék aktiválni [link] , de sajnos nem sikerül. *72#0036301234567# rányomok a hívásra, majd "Running USSD code", végül "Connection problem or invalid MMI code". Próbáltam 75-tel is. Szerintetek mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Köszi az infót. Egy barátomat próbálom most rábeszélni, hogy váltson ő is Magyarország legjobb mobilszolgáltatójára, de attól tart sok helyen nincs térerő (alaptalan a félelme szerintem, kevés településen nincs Digi a térkép alapján, és egyre jobb lesz a lefedettség). Ezért javasoltam neki, hogy egyelőre tartsa meg a régi számát és SIM kártyáját, aztán ha nincs Digis térereje, akkor irányítsa át a Telekomosra.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Ha a telefonban van egy digis meg egy telekomos sim, és a digisen nincs térerő, de át van irányítva a hívás a telekomosra, akkor az úgy kicsörög?
-
kw3v865
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Google Pixel topik
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest