-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bendegruz
őstag
Van esetleg itt aki dorogon lakik?
A térkép alapján jó a lefedettseg, de érdekelne, ténylegesen is az-e?Asus Rog Strix Scar III
-
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #25695 üzenetére
Volte (4g) hívás esetén egyébként a tárcsázás után szinte azonnal ki fog csöngeni. 2-3g-n kell pár másodperc amire hallod a búgó hangot. Na ez 4g-n szinte azonnali. Mondjuk ha a hívott szám nem 4g-n van, akkor lassabb lehet a kapcsolat létrejötte. A hívás során a hang (főleg ha a másik is 4g-n van) tisztább lehet és érthetőbb. Illetve ha 4g-n megy ki a hívás, tehát Volte hívásról beszélünk, a képernyőn láthatod a kiírást, hogy "HD" hívás. Persze almán nem tudom, hogy így lesz e, de Androidos telefonokon így van.
Ja és a legtöbb telefonon (ez szolgáltató függő is) a kis pálcikák mellett megjelenik egy kis Volte ikon is. Wifi hívásnál pedig kis wifi hívás ikon.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz mezosystems #25696 üzenetére
Másik T-nél vagyok amit nem akarok/tudok lecserélni, annak maradnia kell, tesztre lenne jó a DIGI e-sim-nek. De így marad a DIGI egy Lumia 735-ben, teszre az is jó.
-
mezosystems
csendes tag
válasz szabonagyur #25693 üzenetére
Szia!
Tökéletesen működik alma esetén, iOS 13tól. Viszont nem jelenik meg a VoLTE a hívásnál mert nem apple authorized. Írja is bekapcsolásnál hogy hibásan működhet...Viszont nálam néha kell havi 1 reboot mert olyankor valami miatt nem VoLTE-n megy a hívás.
(Ezt könnyen észreveszed mert ha VoLTE-n megy a hivás akkor a hivás elején 1-2 secig normál kicsörgés van, majd átvált olyanra mintha régi bp-s matáv számot hivnál )
Én úgy használom, hogy telekom legkisebb csomag 3gb nettel. 1890/hó ez eSIM
Digi meg a fizikai.. Mindent a DiGin használok, de ha olyan helyre megyek akk a telekom megy. Így 10/10... (Főleg mert a szifon az androidos telókkal ellentétben automatikusan vált a net között ha elmegy a térerő, voip az azért bőven megszakad, de ha csak böngészel vagy spotify akk észrevétlen, ue pl navigációnál)
VoWifi viszont hihetetlenül nagy hiány (Bezzeg Telekommal megy -,-) és az apple hozzáállása miatt minimum 5 évig itt még biztos nem lesz. Próbálkoztam jailbreak meg carrier hack de.... -
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #25693 üzenetére
Ha működik a Volte, akkor ha mobilnet be van kapcsolva és 4g-t ír, akkor láthatod, hogy nem vált át 3g-re vagy 2g-re. Ha a Volte nem működik, hívás kezdeményezés után azonnal levált 4g-ről.
-
félisten
Köszi mindenkinek tudom, hogy T-nek van, csak bíztam benne, hogy hátha a DIGI-nél megjelenik majd 2-nak.
Alma esetén VOLTE gomb megjelenik, hogy teszteljem hogy megy is?
A trolloknak: mivel maga a fizikai SIM azért inkább régi módi mint új gondolom klasszik dual sosem lesz az alma, lásd USA-ban is van szolgáltató ahol már nagyon régóta nincs SIM egyáltalán és nem csak almánál.
-
dchard
veterán
válasz Renwick #25691 üzenetére
"Vagy adod mindenkinek ingyen és benyeled a licencdíjat, vagy nem adod senkinek sem."
Túróst, már elnézést A Digi pontosan ugyanazt megteheti az E-SIM-mel mint a VoLTE-val: adja mindenkinek és a vendorra (vagy a userre) bízza a támogatást. VoLTE sem csak Apple telefonokon van, de mivel a Diginek ez nem fér bele, ezért őket kihagyták. Nem a Digi felelőssége ez a szemét attitűd amit az Apple csinál. A többi telefon nagy részével pedig működik a VoLTE vagy könnyen működésre bírható. Ugyanezt megteheti az E-SIM-mel is: bevezeti, a többség jól jár, aztán az Apple userek megint kimaradnak valamiből. Nem érzem ezt tragédiának, sem az összes előfizetőt érintő problémának
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Renwick
őstag
válasz dchard #25690 üzenetére
Ezt értem, de ha ez egy olyan funkció, amit többségében iPhone-tulajok használnak, akkor az bizony minden iOS-user után díjfizetési kötelezettséget írhat elő az operátornak. És ahogy mondod, mivel senki más nem kér pénzt érte, ezért az Apple userektől sem lehet pénzt kérni a szolgáltatásért, vagyis marad két választásod: Vagy adod mindenkinek ingyen és benyeled a licencdíjat, vagy nem adod senkinek sem.
Persze ez csak spekuláció, az eSIM-nél nem tudom, így működik-e a rendszer, de a VoLTE-nél határozottan így működött/működik.I see you blaming each other -- And I love you still
-
dchard
veterán
válasz Renwick #25687 üzenetére
Ennek semmi köze nincs az Apple-höz. Nyilván kell a gyártó együttműködése, hogy kialakítsa azt az általános interfészt, amin keresztül a provisioning megtörténik, mert valahogy az E-SIM-et fel kell tölteni azokkal az adatokka, amik a szolgáltatótól jönnek. Ez lehet egy a telefonba épített rendszer app, vagy külön letölthető applikáció. Az hogy az Apple ezért pénzt kér még nem jelenti azt, hogy mindenki más is pénzt fog érte kérni (az Apple-ön kívül senki már nem kér ilyesmiért pénzt), és főleg semmi köze nincs a szolgáltatónál szükséges fejlesztésekhez, mert ez nem gyártó specifikus.
-
ggabor02
aktív tag
válasz RoyBatty #25682 üzenetére
"Az iPhone 15-ben 2023-ban lehet, hogy az Apple bevezeti a korábban soha nem látott, forradalmi Dual-SIM technológiát, addig sajnos türelemmel várni kell"
Ezen időponttól előre láthatólag lehetőség lesz egy médiafájlra kattintva csengőhangként beállítani, valamint a rejtett számról érkező hívásokat kitiltani. -
dchard
veterán
válasz RoyBatty #25685 üzenetére
Na akkor mégegyszer: a hálózati működés szempontjából (ide értve a roamingot, CRM-et, számlázást is), pont ugyanúgy működik az E-SIM mint a hagyományos SIM. CRM-ben is csak annyit kell megoldani, hogy most a kártyákhoz tartozó adatokat amiket a gyártótól megkap az operátor, betölti a saját rendszerébe, majd az ügyintéző bescanneli a kiválasztott kártyán lévő vonalkódot (jellemzően az ICCID-t), és a belső rendszer azt összerendeli a HSS-be már betöltött adatokkal, most úgy kell megváltoztatni, hogy ez a pár adat külső forrásból is elérhető legyen (például bediktálja az ügyfél), vagy OTA-n esetleg app-on keresztül leküldhető legyen a telefonnak. Ennyi. Minden más háttérrendszer számára az E-SIM egy normál SIM, a különbség annyi hogy nem foglal fizikailag helyet, mert az általa megvalósított funkciókat (ami nem adattárolás) a telefonban lévő alapsávi egység fogja megvalósítani.
Sokkal érdekesebb kérdés - ha már Apple - hogy attól hogy egy telefon támogatja az E-SIM-et, amiből alapvetően következik hogy több SIM adatát tudja tárolni a készülék, attól még nem feltétlenül lesz képes arra, hogy egyszerre két hálózattal is működjön, hanem csak váltogathatsz a két hálózat között gombnyomással (mintha fizikailag cserélgetnéd a SIM-et). Tehát E-SIM mellett is dual-"sim"-es telefont kell venni, az nem oldja meg ezt az alapvető problémát.
MOD: érdemes megnézni pár videót a neten, ahol az E-SIM-et QR kóddal aktiválják interneten keresztül. Ez a valóságban egy app a telefonodon ami a szolgáltatótól kapott adatokat beírja a telefon alapsávi egységébe és kész.
[ Szerkesztve ]
-
RoyBatty
aktív tag
válasz dchard #25684 üzenetére
A fizikai SIM is pénzbe kerül, de az a technológia már 30 éve "készen van", az összes háttérrendszer fel van készítve a kezelésére. Nem ismerem a Digi rendszereit teljes mélységében, de gondolom elég sok helyen bele kell nyúlni ahhoz (a CRM, számlázási rendszerektől elkezdve a provisioningen át a roaming rendszerig), hogy az E-SIM is használható legyen.
Más gyártókról nem tudok nyilatkozni, de az Apple konkrétan pénzt kér az operátoroktól azért, hogy a VoLTE vagy E-SIM szolgáltatást egyáltalán tesztelni legyen hajlandó az operátornál. Gyanúm szerint még a használatért is kérnek pénzt, nem szívbajosak pénzügyi területen -
dchard
veterán
válasz RoyBatty #25682 üzenetére
Még szerencse, hogy a hagyományos SIM-nek nulla költsége van... Kíváncsi lennék ezekre a nagyon komoly műszaki fejlesztésekre a szolgáltató oldalán, tekintve hogy az E-SIM pont úgy viselkedik hálózati szempontból, mint a hagyományos SIM. Csak a provisioning-et kell megoldani, az is tisztán informatikai fejlesztés. Egy budget operátornál minden Forint megtakarítás számít (a Telekom sem azért szórakozik vele, mert szeretne több pénzt költeni ugyanarra).
-
RoyBatty
aktív tag
válasz szabonagyur #25677 üzenetére
E-Simje Magyarországon csak a Telekomnak van, a bevezetésének komoly műszaki fejlesztési és pénzügyi igényei vannak, ezért nem várható a közeljövőben a Diginél.
Az iPhone 15-ben 2023-ban lehet, hogy az Apple bevezeti a korábban soha nem látott, forradalmi Dual-SIM technológiát, addig sajnos türelemmel várni kell -
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #25679 üzenetére
Ez nem nekem kellemetlen...
-
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #25677 üzenetére
Dual simes telefon? Ma már szinte alap. Én is így használom második kártyának...
-
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #25672 üzenetére
E-simje csak a Telekomnak van jelenleg. Diginél, ha jól gondolom, még jó darabig nem lesz ilyesmi...
-
DevKiller
senior tag
válasz szabonagyur #25672 üzenetére
Sajna nincs ilyesmire lehetőség.
Ez sok pénzbe kerülne a DIGI-nek, tehát valószínűleg egyhamar nem is lesz.[ Szerkesztve ]
HONOR 50 5G 128/6 GB (Telekom HU/ Telekom HU)
-
DevKiller
senior tag
Ez valami a 6forinthoz hasonló flotta?
Jól gondolom, hogy van belépési és kilépési díj is?
A szám jogilag a tiétek, vagy a flottáé? Nagyon nem mindegy.
Járj utánna, hogy milyen módon jöhettek el. Ha hozod a számokat egy biztos, hogy ha hordozni akartok akkor a DIGI előfizetőnek a nevén kell legyenek. Az, hogy mi módon éred ezt el azt már neked kell kideríteni.HONOR 50 5G 128/6 GB (Telekom HU/ Telekom HU)
-
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #25670 üzenetére
legfeljebb úgy, hogy a meglevőt lecseréled esimre, és a felszabaduló helyre teszed a digit
hanyas vagy, te disznó?
-
félisten
Na egyelőre egy Nokia 735 lett a DIGI Mobil teszt eszközöm. Sebességet tudok mérni vele, mivel LTE-t ismeri, netezést is lehet stb.
Jól sejtem, hogy csak fizikai SIM-el lehet igénybe venni a szolgáltatást? Vagy van valami módszer, hogy iPhone-hoz berakjam virtuálisként?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Renwick #25658 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a szabolcsi kistérségi FWA-juk (3.5GHz TD-LTE) az valóban Huawei, de csak 20-30 állomás. Saját szemmel nem láttam őket, de több helyről is ez az infó jött. Ráadásul az sem világos, hogy akkor ott az 1800-as réteg meg Ericsson volt? Mivel összenézve van 1800 is ott ahol az FWA működik. Ilyen helyről kéne pár fotó, vagy nem FWA-s helyszínről, ahol eddig tuti Ericsson volt. De toávbbra is nehezen hiszem el a dolgot.
-
-
bendegruz
őstag
Ma találkoztam egy hihetetlen idegesítő problémával.
A banknak telefonáltam, és egyszerűen nem működik a hivás kozben a billentyűzettel való navigálás a telecenter menüben...
Azt hittem, a telefonom kergült meg, de nem.
Betettem a telekomos kártyát és azzal simán működött...
valaki találkozott hasonlóval?Asus Rog Strix Scar III
-
DevKiller
senior tag
Legegyszerűbb talán az lenne, ha arra az időre feltöltőkártyásnak tennétek azok a számokat a nevedre míg a DIGI-hez át nem hordozzátok.
Nem lesz hűségidő, és a te neveden lesz.
Ha a flotta ki engedi a számokat. De ehhez tényleg nem értek.A Telenornak nem kell tudni róla, hogy miért szeretnétek feltöltőkártyát, semmi közük hozzá. Így döntöttetek és kész.
De mint mondtam annak a nevén legyenek a kártyák, aki a kártyát kihozza a DIGI-ből. Mert az tudja a hordozást is indítani.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
igen, ez eddig is így volt, most is így van, mi benne a meglepetés? egyáltalán miért kellene hogy önállóan áruljanak készüléket, mikor pont az "árukapcsolás" az üzlet modelljük lényege?
-
66zio
aktív tag
Volt nemrég téma itt, hogy miért ne lehetne mobilkészüléket venni előfizetés nélkül. Jelentem telefonos ügyfélszolgálatot és személyesen kérdezve is mondták, hogy csak előfizetőknek adhatnak el telefont.
-
kidnou
őstag
A flotta mindig csak az adott szolgáltatóra érvényes, ha váltasz, értelemszerűen megszűnik. A szamhordozasért azért kértek pénzt valószínűleg, mert az nem a nővéredé volt hanem a flottáé. Meg kell nezni hogy van a szerződés, de 99%ban ezek csak úgymond bezrelt számok. Magyarul ha kilépsz, veszik a szám is
-
TaaT
nagyúr
válasz Intruder2k5 #25646 üzenetére
Akkor ezt le kell tisztázni mert nem sok mindent tudok arról a flottáról (e-nett kft), de pl a számhordozás fizetős náluk, így a nővérem számát hagytuk elveszni amikor kihoztuk (mert az a szám nem volt fontos), ezért sem tudom pontosan hogy ilyenkor mi a helyzet. De majd utánanézek.
Give them hell Ukraine!
-
MODERÁTOR
Ezt most nem igazán értem... Flottán belül nem fogod tudni átvinni a számot a DIGI-hez, mert az nyilván egy Telenor-os flotta. Ha átkerül a szám a DIGI-hez, onnantól nem lesz flotta tag. Illetve kérdés még, hogy a szám a szüleid nevén van, vagy a flotta nevén, és utóbbi esetben a szüleid csak a számlafizetők. Ha így van, akkor szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy a flotta nem adja ki a számot, ergo nem viheted sehova. Ha meg a szülők nevén van, akkor a flottának nincs beleszólása, hogy kire íratják át, mert mint mondtam, a flotta tagság úgyis megszűnik.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
-
Lacarr1
csendes tag
válasz Lajosnagy17 #25635 üzenetére
Józan ész azt diktálná hogy pont ezen a részen kellene őket megtartani a domborzat miatt. Azok sem tudják akik ezt csinálják
-
dchard
veterán
válasz rothfb #25638 üzenetére
Ezt így nem akartam leírni, de nekem is ez volt a benyomásom. Különösen, hogy privátban válaszolt a kérdésemre, ami nem építi a bizalmamat
"Mitől lenne gyengébb az egyik a másiknál?"
Semmiért, természetesen. A kimenő teljesítmény licencelhető (tehát annyit kapsz amennyit fizetsz), az érzékenység + LNA gain meg szabványban meghatározott, ha van is különbség az elhanyagolható.
-
-
dchard
veterán
válasz Lajosnagy17 #25635 üzenetére
Én azt mondom először várjuk meg az első képet amin valóban látható Digis tornyon Huawei cucc (nem TDD), pillanatnyilag nehezemre esik elhinni, hogy egy még el sem készült hálózatot elkezdenek lercserélni. Az meg, hogy az Ericsson "erősebb" teljesen nonszensz...
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Minden tornyon dolgozni kellene. A bázisállomás alapsávi része (BBU) az kis szoftver/licensz frissítéssel ki fogja tudni szolgálni az új frekvenciákat (mindegy hogy 900, vagy 1800 vagy bármi más), de az RRU-kat fel kell rakni a toronyra és be kell kötni. Nyilván ha 1800-on nyernek plusz frekit, azt gombnyomással be lehet tolni, 900-hoz viszont RRU és adott esetben új antenna is kell.
-
n00n
őstag
Műszakilag mit jelentene, ha a Digi nyerne 900 Mhz-en frekit? Képes a mostani hardver ennek a frekinek is a szórására vagy minden tornyon dolgozni kellene vele?
-
DevKiller
senior tag
-
Cs1csó
félisten
válasz bendegruz #25626 üzenetére
Persze egyénre lebontva kb. nincs már értelme, pl. van aki már várja a 10Gbites netet sokaknak még az 1Gb-ites is álom. Minél több ügyfél kiszolgálása a lényeg, még egy focimeccsen is tudsz majd adatot küldeni-fogadni megfelelő sávszéllel még akkor is ha körülötted is van aki hasonlót csinál mert a hálózat bírja sok szimultán adatforgalmat.
-
DevKiller
senior tag
Igen. Amennyiben a DIGI szolgáltatások a te neveden vannak és te mennél a SIM-ért, akkor neked kell a szüleidnek az előfizetése is a neveden lennie. Ha nem másként akkor feltöltőkártyaként átírhatjátok, úgysem lényeg hordozás után megszűnik a voda előfizetés.
Fontos, hogy mindkét szolgáltatónál egyezzenek az adatok.
Ne legyen hűség és vagy tartozás a vodánál.UI: Biztos elég szüleidnek ez a lefedettség? Nem fognak ki menni belőle? Ha nincs DIGI térerő akkor más hálózatot DIGI SIM-el nem tudnak használni.
[ Szerkesztve ]
-
Lacarr1
csendes tag
válasz Superminyon #25592 üzenetére
Huawei-re cserélték a nyugati részt ami állítólag gyengébb elődjénél ,keletre pakolják át az erősebb ericcsony motyót.
-
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
A július 9.-i hálózatbővítéssel olyan helyen is lett lefedettség ami fontos szüleimnek, így szeretném a számukat áthozni a Digi-hez. Mi ennek a módja? A Digis előfizetés az én nevemen van.
Give them hell Ukraine!
Új hozzászólás Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Külpolitika
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Asztalos klub
- Delta Force (2024)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest