Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
vannak még többszörös levonások,vagy javították már?
-
anadroid
senior tag
válasz #33403648 #393 üzenetére
Belül vagy még a 90 napon?
Nekem tegnap este ment az Aldinál.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
zseko
veterán
Azért annak qrvára nem örülök, hogy most (~fél órája) egyszer csak hipp-hopp kaptam két! értesítést, egyet a bankomtól egyet meg a TW-től, hogy beterhelte a Curve a számláimat, igaz 'csak' a próbaterheléssel, de akkor is!!! Bejutni persze továbbra sem tudok ebbe a szarba, az üfsz 'amint ráérünk foglalkozunk vele', a rendszer meg próbál pénzt levonni/hozzáférni a számláimhoz külön elindított engedély nélkül
Egy hete nem foglalkoztam vele, újraraktam a telefont, így fel sem volt telepítveHR24.hu
-
fravik
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Tesco Online vásárlásnál 1%-os cashback-kel kapcsolatban?
Ma vásároltam online, ki volt választva a Tesco, de nem látom nyomát visszatérítésnek sehol. Vagy ez több időbe telik? A tranzakcióknál látja, hogy Tesco-nál történt a vásárlás, szóval ez alapján okésnak kellene lennie, de lehet csak én nem látok valamit.Köszi!
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
gzbotii
nagyúr
Nekem az a tervem, hogy két OTP és egy külföldi kártya kerülne alá.
A pénztárcámba egy bankkártya fér el kényelmesen (főleg ha contactless fizetéshez nem akarom kivenni csak odaérinteni a terminálhoz). Amikor csak a városon belül mozgok, csak a Curve kártyát +leggyakrabban használtat vinném magammal - ha elég megbízhatónak mutatkozik, így helyet spórolva valamint biztosabb is.[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
Ti mennyire bíztok az appban és a kártyában, mennyire hagyatkoztok csak rá - tehát a Curve alá belinkelt kártyák általában nálatok vannak? Vagy eddig mennyire volt baj vele (a dupla ill. tripla terheléseket olvastam, akkor kezdtem követni a topicot)?
Mivel egyre több és több kártyám van, jó lenne, ha Curve kiváltana pár helyet a pénztárcámban.
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
sajti_pajti
tag
válasz Oliverda #383 üzenetére
Van ugyanis egy kvázi készpénz kategória is, pont az ilyen feltöltésekre, amit viszont bankfüggően kezelnek vásárlásnak vagy kp. felvétnek. Budapest Bank pl. így szopatott meg sok évvel ezelőtt: hiába volt a hitelkártyámon a kp. limit nulla, a tranzakció átment, és terhelték egyből a kamatot.
-
anadroid
senior tag
válasz Oliverda #383 üzenetére
Január 20-án volt, úgyhogy az már nem fog változni.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
anadroid
senior tag
Erste virtuális kártyával mögötte vásárlás volt. Más nem is lehetett volna, mert a kártyán a készpénzfelvétel megváltoztathatatlanul 1 forintra van beállítva.
-
gzbotii
nagyúr
válasz Oliverda #380 üzenetére
Amire reagáltam, ott erről ment a téma, egyik utolsó hsz volt amire válaszoltam.
Másik tapasztalata alapján annak könyveli el, ez eddig jó hír.(#379) KTU: ok, köszi
[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Rewards pontokból vásárolhatsz.
Nejem elfelejtette átállítani másik kártyára, 1000 párszáz Ft-ot avval fizetett.
500 egynéhány pontja volt.A másik lehetőség hogy Revolu-ba fizetésilinket hozol létre.
Ezt kifizeted Curve Rewards kártyával.
Revolut-on megjelenik a pénz, célszerű GBP-ben, aztán majd átváltod.__________________
Másnak sem működik az alkalmazás / fiókja?
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
gzbotii
nagyúr
válasz Oliverda #102 üzenetére
Van további tapasztalat, többnyire vásárlásnak könyveli el a készpénzfelvételt Curve kártyával?
Így a havi két ingyenes pénzfelvétel megkerülhető, pl?Más topic: ha jól értem, akkor nem tudom a reward pontokat átváltani és egy (hagyományos bank által kibocsájtott) kártyára áthúzni, hanem azzal tudok fizetni (pl Go Back in Time featurerel)?
-
anadroid
senior tag
Kártya hozzáadási problémákhoz egy reagálás a Curve-től:
I can confirm you should be able to add your Virtual Revolut card to Curve but there seems to be a technical issue that is preventing you to do so. I've escalated this matter to our engineering team who'll be investigating this issue further. Once a fix has been deployed - you'll be able to add this card to Curve. Just to manage expectation, there's no specific timeframe for this fix at the moment.
-
gzbotii
nagyúr
Kevesebb mint egy hét alatt megjött a kártyám - ez eddig elég jó.
Holnap aktiválom is.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
noobi78
újonc
Ma akartam verify-al életre leheleni egy új hozzáadott kártyát de a "Verify now" után kicsit pörög a Curve logo és ennyi, nem jelenik meg az a felület ahol a CRV-XXXXXX kódot meg tudnám adni.
Ilyenkor mi a teendő?
-
anadroid
senior tag
Frissítetted-e az alkalmazást? 2.1.12-vel (február 15-i) nekem jó.
-
peti123
csendes tag
válasz Pikkolo^^ #366 üzenetére
Ez így van de ahogy írtad kb 10 évente 1x fordul elő én is több mint 11 éve használok kártyát és szintén egyszer fordult elő hogy nem az enyémet használtan mert a jogos tulaj kint maradt a kocsiba és neki kellett bejönni fizetni vele de ez ennyi időközönként belefér pláne hogy ma már érintése fizetés van ki sem adom a kezemből a kártyát
-
törölt tag
válasz MrPeekaboo #361 üzenetére
Nekem mar tobbszor elofordult ez fedezethianyos szitu erinteses fizeteskor. Ezutan a terminalba bedugos modszerrel mindig sikeres lett a tranzakcio.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ma délután megint volt valami gond a fizetési feldolgozójuknál, mert visszadobta a kártyát fedezethiány miatt. Aztán láttam, hogy push üzenetben ezt meg is írták.
-
zseko
veterán
Nem kötekedésként, csak légyszi mutasd meg nekem, hol látsz ezen bármit, ahol törölhetem a kártyám:
Ez ugye nem szorul magyarázatra: [kép]
Itt bejelentkezek a Google fiókkal: [kép]
Oké a kártya! [kép] (és ezt a belépés után már eleve úgy, hogy tegnap rendszert cseréltem a telefonon, abszolút nullázva és formázva, öt perce tettem fel a Curve-t.)
Continue - Mégse oké [kép]
A Resend lóf.szt se csinál, az Add Card pedig ennyit: [kép]
Ugyanarra a kártyára pedig hibát ad, 'már hozzá van adva'.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
zseko
veterán
És hogy törlöd ki a kártyát, ha eleve el sem jutsz addig, hogy a fiókodba bejuss, mert oda csak akkor enged, ha már be van állítva a kártya? Nekem ez a problémám, végtelen ciklusba került a 'Continue' és a 'Something gone Wrong' között, és nem lehet belőle hova jutni.
HR24.hu
-
peti123
csendes tag
Nekem ugyan ez volt kitöröltem a kártyát újra regisztráltam vagy 3x és utána sikerult. Nekem is elutasította de mégis elfogadta végül a kodot. Felhívtam a bankom és azt mondták nem ők utasították el hanem a másik fél szakította meg a tranzakciót gondolom szándékosan mivel így megkapom az smst és vissza utalni se kell a pénzt mivel le se vonta
-
zseko
veterán
válasz anadroid #353 üzenetére
Budapest Bank Mastercard debit kártyánál nálam is rögtön jött a kód az sms-ben. Kár, hogy a bank elutasította a terhelést, így hiába írtam be, hibára futottam, újra próbálni meg nem lehet. Viccesek amúgy, tegnap válaszoltak, de majdhogynem köze nincs a fő problémámhoz, csak kiragadtak egy momentumot és arra reagáltak. Meg hogy mennyi sok dolguk van most. De a végére azért adtak egy angol számot, azt hívjam fel...
HR24.hu
-
anadroid
senior tag
OTP SMS-ben 10 másodperc alatt megvolt a kód.
A triplázást mai záráskor könyvelte vissza az OTP.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen routert?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok