-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
"Szerintem engedjük el a témát, mert ez már nagyon off és a beszélgetésünk nem vezet sehova."
(Persze sajna nehéz itt szorosan a témánál maradni, ha az egyre kevesebb sajnos)Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
blakey
titán
Mert te honnan tudod, hogy egy adott film mondjuk a Netflixen milyen kodekkel megy?
- Egyszerű, egyes TV-ken és Android TV-n Info gombbal megjeleníthető és manapság már ki is írja, hogy AV1, vagy dvhe, stb.. Kodi alatt is sok minden kideríthető, vagy ha "mélyebben" szeretnél tájékozódni, akkor ott a Vertex 2.#13866 makkmarce
Nem az anyagot minősítettem, hanem azt, hogy a kodek is beleszámítandó a bitrátás összehasonlításba, tehát, amikor egy anyag minőségéről beszélünk, akkor a bitráta mellett a kodek is számít és a lényeg, hogy ha egy h265-ös 10 mbps anyagot összehasonlítod az AV1 10 mbps-es változatával, akkor az utóbbi sokkal jobb lesz.BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Az AV1-et tudják a régebbi tévék?
- attól függ, hogy neked mi a régebbi. Nyilván van egy évjárat, ami előtt nem támogatott és ami után már igen.
De nem ezirányú volt a megjegyzésem és a célom, hiszen erre reagáltam:Egy átlagos Netflix/Max/Disney stb film ~20GB méretű, ebből ki lehet számolni hogy mennyi az annyi.
Tehát az, hogy valaminek van bitrátája nem mond el mindent, számít a kodek is.#13864 makkmarce
A lényeg az, hogy nem kell feltétlenül leírni a "streaminget" és annyira sz@rnak beállítani. Egy szóval nem írtam, hogy olyan, mint az eredeti, bár az eredeti fogalma is forrásonként változó, előfordul, hogy a lemezes verzió nem olyan jó.
A képen van egy erősen árulkodó jel, egyik 74,9 mbps, másik 2048 kbps, ennyit számít egy kodek és nem akkora a különbség képben, mint bitrátában, ami 36,5X-eres, annyival nem jobb az eredeti, cserébe helytakarékos és ez is számít. Ennyi volt a reakcióm lényege. amúgy már a h266 is "itt van".BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Egy átlagos Netflix/Max/Disney stb film ~20GB méretű…-
azt is számold bele, hogy milyen kodekkel, nagyon nem mindegy, az AV1-es anyag sokkal kisebb, mint egy h265-ös, az a 20GB-os NF anyag akár nagyon jó is lehet AV1 esetében, Nem egy ilyen anyaggal találkoztam, sőt, 1080p-ben a 5-6 Mbps ellenére is nagyon jó, úh. sok összetevője van a dolognak és nem kell ennyire leírni a "streaminget" sem. Apple TV+--on 40-50 Mbps anyagok vannak, ott nem tudom, hogy milyen kodeket használnak, de nagyon jó.BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
robi-k
őstag
No para, amig lesz rá kereset, lesz kínai BD lejátszó is, mint pl. a Reavon lejátszók (OEM megrendelés alapján gyártja őket a GIEC gyártója). A kérdés inkább az, meddig gyártanak még fizikai korongokat?!
8K-ra pl. nem is lesz fizikai adathozdozón kiadott médiatartalom, csak a stream. -
blakey
titán
Kérdésed lényege a Mediatek volt, a válasz igen, azt használnak.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
makkmarce
őstag
szerintem inkább 2 chip van, az egyik egy általános, a másik meg feljavítja a képet. Így az általánosat csereberélhetik, a feljavításnál meg mindig mehet a saját cucc. Jó eséllyel felesleges is saját dekódert fejleszteni, hisz azokkal tele a piac, de tonemapping-et nem sok tud.
okoskodom, tehát vagyok
-
blakey
titán
Igen, nagyon sok TV-ben Mediatek van, pl. Sony A95L
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
makkmarce
őstag
ezt kerestem sajnos én is, bár az is igaz, hogy az összes többinél is nehéz megtalálni. Meg az is lehet, hogy van 1 általános lejátszó chip, és van mellé egy képjavító, de ez se derült ki sajnos sehol sem Pedig nézegettem disassembly videókat is, de ott se látszik, hogy miben mi található.
okoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
nem célom jól kijönni, csak megpróbáltam megérteni, hogy mit értesz egy varázsszó alatt.
Nem beszéltem oppo 203-ról és 205-ről, arról beszéltem, hogy adott egy digitális eszköz, bemegy a jel, kimegy a digitális/analóg jel, jobb, szebb, pocsékabb e a kimenet, emellett beszélhetünk még esetleg a doboz minőségéről/külső designról.
Ezzel azt akarod mondani, hogy attól, hogy valami highend, még lehet pocsék képe és hangja, de mivel fekete nyák van benne, meg egy indokolatlan torroid(ne felejtsük itt nincs hirtelen terhelés, fix gyengeáramú terhelés van), ettől highend?
Vagy mitől nem highend a sony által használt chip a pana/oppo-hoz képest, ha a tesztek alapján ugyanolyan jó kép jön ki belőle?
okoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
tehát ha toroid nélkül csinálja meg ugyanazt, az már nem számít, mert a toroid a fancy
az a baj, te azzal foglalkozol, hogy hogy csinálja, nem azzal, hogy mit csinál, és ahogy a ferraris példában is írtam, semmi jelentősége, hogy hogy van összedobálva, ha jó a végeredmény. Ez kb olyan állítás, mintha azt mondanád, csak az elektroncsöves lehet highend.
Persze mindig jó ránézni a fekete fancy áramkörökre, de azt nem túl sűrűn nézegeted, gondolom a sajátodat se szedted szét.
Az, hogy kívülről mennyire érződik összerakottnak, az már más kérdés, mert azt tapasztalja az átlag felhasználó is.okoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
Fogalmam sincs mit keversz megint, a sony egy árban van a p9000-el.
Most akkor azt akarod kihozni, ha van egy kiglancolt trabant, akkor az highend? komolyan nem értem az észjárásodat.
nézd már meg a 80-as évek ferráriait, fiat alkatrészekből voltak összetákolva, még se mondta senki sem azt, hogy az nem szupersportkocsi, hanem csak egy ócska középkategória, tehát az autós példát itt meg is bukott. Tehát még mindig ott tartunk, hogy egy termék attól highend, hogy a gyárban a zöld panel helyett a fekete panelt választották, mert az divatosabb?okoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
Megint ott tartunk, hogy olyat állítasz, amit én sohasem állítottam.
Szóval, ha a teszteken jól szerepel, akkor az nem elég, mert kell hozzá a fekete nyáklap is? Vagy ha elveri mondjuk valamelyik a teszten, amit highendnek kiálltottak ki, akkor már az is az, vagy csak akkor ha valami sznob bizottság engedélyezi?
Én itt csak azt látom, hogy amit a Sony ugyanabban a minőségben megoldott pár integrált áramkörrel, azt a többiek kínlódva hozták össze egy rakás diszkréttel / olyan funkciót támogatnak, amit a Sony épp nem, de valamelyik ezt, valamelyik meg azt tudja, ez sem lehet kizáró ok.okoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
ahogy az oppók sem kaphatóak, de ennek sincs jelentősége.
Ha megnézed a sonynál az ES sorozatot bármiből (pl az 1 milliós walkman-t ami számomra már közelít az agybajhoz), ők ezeket oda pozicionálják minden tekintetben(pl a DAC képességei az 1100-ban papíron megegyeznek a P 9000-rel). Az, hogy valami itt nincs, attól még lehet highend. Max akkor lehetnének még nagyobb high-end-ek, ha átkeresztelnék a SONY-t mondjuk YNOS-ra ezeknél a termékeknél, és akkor a sznoboknak se lenne gond, ha a polcra egy sony termék kerül, ahogy az autóiparban bevált, hogy csinálnak luxusmárkát is, de gondolom azért tartják meg, mert vannak országok ahol jobban cseng, mint itthon.
Sennheiser fülest is tudsz venni az auchan-ban 7000 forintért, meg van fülesük 700k-ért is, bár hogy azt melyik boltban tartják itthon polcon.. kb szerintem semelyikben.
Tehát még mindig ott tartunk, hogy NEM tudod mitől highend, de neked nem az, mert te azt mondod.[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
bytesizelife
tag
A hifi magazinokban elég jó reviewkat kapott, nyugodtan hívható prémiumnak.
https://www.whathifi.com/reviews/sony-ubp-x800m2
Amire te gondolsz, az a high end.[ Szerkesztve ]
-
Pinya94
csendes tag
-
doni11
tag
Nem régen vettem használtan.
129 EUR a cfw ezen az oldalon [link]
Azért nem mindegy, hogy 55e, vagy ingyen felrakja az ember. Ha jól olvastam a fórumon, akkor van visszaállítás lehetőség is ha valami félre menne. Ahogy olvasom nagyon segítőkészek és segítenek, ha valaki megakad a folyamatban. Azért még várok hátha
jelentkezik valaki itt aki felrakta. -
csacsi77
senior tag
Ugye itt az a baj, hogy a lejátszó menüje nem látszik sehogy sem. Így factory reset sem mehet, mert ahhoz a menün át vezet az út. Esetleg ez, amit találtam valahol:
Reset the [Output Video Resolution] to the lowest resolution by pressing
(stop),HOME, and then POP UP/MENU on the remote.Vagy ez:
A hard reset should be done if the player becomes unresponsive.
Make sure the player is turned on.On the front of the player, press and hold the CONNECT and EJECT buttons at the same time until the EJECT button continuously blinks an amber light.When the amber light begins to blink on the EJECT button, release both buttons.
NOTE: The player will turn off and restart.
After the restart completes, check if amber light is still blinking on the EJECT button. Press and hold the EJECT button until the amber light blinks rapidly.[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
baluka
tag
UHD Friendly Drive a kulcs, ahol a MakeMKV tudja implementálni a LibreDrive-t, pl VERBATIM Blu-Ray Slimline Ultra HD 4K USB 3.2 Gen 1 (USB-C), innentől kezdve már csak el kell készíteni az adott UHD lemez teljes mentését, a decrypt opciót bepipálva...
Természetesen nem legális, de ha csak saját célra csinálja az ember kinek mi köze hozzá amennyiben az eredeti lemezt megvette... -
-B-
senior tag
Ígértem, hogy beszámolok a lejátszóról, ha megjött. Most már kb 2 hete használom. Hdmi-vel összekötve szépen működik a tv-vel meg a soundbar-al. Főleg CD lemezek hallgatására használom, de kipróbáltam DVD-vel is. Ja meg pendrive-ról sorozatot is néztem. Minden működik szépen, egyszerű kezelni. Szóval, amire vettem, arra nekem tökéletesen megfelel.
Mégegyszer köszi a segítséget! -
Joshi
titán
Nekem nem 820 van, de a készülék hátulján kis matricán ott kell lennie a pontos régiós modellszámnak. Ha esetleg használtan vennéd, akkor kérd meg az eladót, hogy fotózza le neked.
Egyébként nagyon nem tudsz mellé nyúlni. Az a lényeg, hogy 240V-on működjön. Még az se gond, ha nem EU dugót adnak hozzá, mert 1-2k-ért tudsz hozzá venni átalakítót. Eredeti lemezeknél DVD-nél és sima BD-nél még kérdés lehet a régió, de azt hiszem párszor lehet váltani.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nem ez volt a felvetés, hanem hálózati- és USB-s lejátszás.
-
unown
csendes tag
Alapvetően jogos a megjegyzésed. Első sorban a sok csatornás hang volt a cél, és azt a készülék tudja. A telefonos vezérlést benéztem. Az zavart meg, hogy valami androidos vezérlés volt a leírásában, de nem teljesen irányítható, csak annyit tud, hogy egy DLNA-s rendszerben egy controller appal (pl. a BubbleUPNP) rendererként ki lehet választani, és használni.
A linket pedig köszi.K.I.
-
robi-k
őstag
Ez csak a kezdet. Már vannak technológiák a szemüveg nélküli otthoni 3D-hez - a korábbi 3D-s technológiát ennek hiánya véreztette ki.
Amúgy a szórakoztató elektronika gyártóknak kell egy új üdvöske, ami rákényszeríti a tömegeket arra, hogy új lejátszókat vegyenek új képmegjelenítő eszközökkel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Bluetooth hangszórók
- Spórolós topik
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- LEGO klub
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Renault, Dacia topik
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
Állásajánlatok