Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #89084 üzenetére
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Televan74
nagyúr
válasz Mahrenburg #89093 üzenetére
A vödröt helyben adják,dupla áron,mint ha másik boltban vennéd.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Gyuri27
félisten
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz norbert1998 #89089 üzenetére
[link]
Vannak benne bakik, de egy herélt simson, meg egy akkora robogóval szerintem nem volt könnyű dolga.
Meg 2014-ben már sokkal jobban ment neki, mondjuk azota inkabb szlalomozik.HATER
-
Mahrenburg
őstag
válasz bandi0000 #89088 üzenetére
Elsőre azt gondolnám, hogy a sátorban van a műszaki osztály, ahol a halat lehet kapni, de így már nem biztos... Egyébként vödröt adnak a halhoz, vagy a vásárlónak kell vinni?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
norbert1998
nagyúr
válasz Gyuri27 #89091 üzenetére
kétszer néztem az előzetest. egyszer tanórán egyszer meg félig másfelé figyelve, szóval... most megnézem mégegyszer és valamikor jelentkezem
addig gondolkodj azon, mi a tökért van még egy halálcsillag? mármint ha nem jönnék rá, azon kívül, hogy test a new weapon
nope, továbbra sem hallottam arogue one szót.... viszont veszettül hunger games beütése van a trailernek
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz norbert1998 #89089 üzenetére
Hát az előzetesből is kiderül.
Amúgy, hogyan fordítanád?Amd - Radeon - Ryzen
-
norbert1998
nagyúr
válasz Gyuri27 #89087 üzenetére
Nagyon remélem, hogy az az. Mondjuk ez éppen 5 órával a magyar cím meglátása után jutott eszembe, mármint a lehetőség. Addig úgy voltam, nekem ebből elég, nem érdekel, hogy a legjobb haver nem hajlandó bejönni az eredeti szinkronosra (mert csak dojcsul tud), akkor is eredeti nyelven nézem meg. (Mert amúgy az ébredő starwars-ot magyarul néztük). Így viszont talán hajlandó vagyok a kedvéért magyarul nézni megint.
Ezt egy 50 köbcentis aprilia/yamaha/reiju motor kínai másolatával, mert a cpi az 1:1-ben másolat. És wow!
[link] -
bandi0000
nagyúr
válasz Mahrenburg #89086 üzenetére
ja hát akkor egyértelműen sík hülyének egyrészt megkérdezném hogy nem volt e feltűnő a kurva nagy sátor ami karácsony előtt 1 héttel még nem volt ott, és nem volt e feltűnő a bejárat mellett a halat a sátorba lehet kapni felírat?
Xbox One: bandymnc
-
Gyuri27
félisten
válasz norbert1998 #89084 üzenetére
Kész vagyok tőled.
Láttuk Vader 2.0-t. Láttuk Luke 2.0-t. Láttuk Yoda 2.0-t. A néger srácot még nem tudom hova rakni (csubi 2.0?). Nyilván a zsivány 1 egy vadász raj parancsnok. Dadá Solo 2.0 az új kisgáré.bandi0000: mert sivár a szentem.
Mahrenburg: ennyi kérdéssel te már el leszel ásva!
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Mahrenburg
őstag
válasz Gyuri27 #89083 üzenetére
Gyuri (#89083) - Már csak az a kérdés, hogy Bandi a sík hülyéket vagy a normális vásárlókat szokta elásni hátul?
Bandi (#89085) - Nem normális közé? Ez egy harmadik kategória valahol a sík hülyék és a normális vásárlók között?
Úgy értettem, hogy ha a műszakin sétálnék be azzal, hogy szeretnék egy vödör halat vásárolni, akkor hova sorolnál?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bandi0000
nagyúr
válasz Mahrenburg #89082 üzenetére
nem az élelmiszer vásárlókra gondoltam am a nem normális közé, de csak mert én horgász vagyok
amúgy műszakin vagyok, és ezektől a hétvégi nézelődőktől kapok sokkot, végigkérdezi az összes telefont, az összeset kézbe veszi, aztán megköszönés nélkül elmegy, ezeket szerencsére már megismerem előre, aztán picit máshogy állok hozzájuk, mint mikor múltkor megkérdezte a faszi hogy mivel megy a tv, mondom árammal, de nem igazán jött be neki
(#89083) Gyuri27: Mert idióta, nem hogy elvinné a kölköket állatkertbe, hanem be jön 30 deka párizsiért meg fél kiló kenyérért ami rendszerint több órán át tart neki
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz Gyuri27 #89064 üzenetére
Az igen, de az újnak a címe
Zsivány egyes? Hogy jön az a Rogue One-ból? Max ha az pl az egyik vadászgép neve, Zsivány Egyes, Zsivány kettes, érted...Keresztapám:
Próbáltál már feszt visszavenni vagy power limitet 50, azaz ötven százalékra húzni?
Amennyiben az megoldaná a gondot, máris ott vagyunk, hogy nem az AMD a hibás, hanem a zafír vagy ms vagy mid van.[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz bandi0000 #89081 üzenetére
Ha karácsonykor bemennék azzal, hogy szeretnék egy vödör halat vásárolni, akkor a sík hülyék vagy a normális vásárlók kategóriájába sorolnál?
-
bandi0000
nagyúr
válasz Gyuri27 #89079 üzenetére
ez az, karácsonykor is azon voltam felháborodva, hogy dél után 1-2 kor jönnek be, normális ember bekajál a rántott húsból és 3 ig alszik, aztán persze nem vesznek semmit csak bejönnek nézelődnek túráztatják az eladót és csodálkoznak hogy mért feszült, ráadásul csak a sík hülyék jönnek ilyenkor, normális vásárló nem
(#89080) Mahrenburg : Halat venni? *horgászni
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz MiklosSaS #89066 üzenetére
1.000.000 Ft? Szent ég! Bele sem merek gondolni, hogy annyiból hány vödör halat lehetne venni...
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz bandi0000 #89078 üzenetére
Nyilván azok ugatéroznak akik hivataliban dolgoznak. Más vasárnap lustizik, családdal reggelizik stb-stb. Te meg gürcölsz a semmiért. Ha szerencséd van dolgoztál előtte szombaton is.
Én azt mondom, hogy min 2 hétvégének mindenkinek szabadnak kellene lenni. A hivatali időn kivül történő munkát meg súlyosan fizessék ki.
Meg ennyire sivár a magyar társadalom, hogy a vasárnapi teszkózás a kikapcsolódás.
Én igyekeztem annó semmit nem hétvégére hagyni, hogy a 2 nap otthon a családdal esetleg programokkal, de mindenképp pihenéssel teljen. Nekem heti 5 nap a hülyékből, elnézést az emberekből bőven elég volt.Amd - Radeon - Ryzen
-
#Morcosmedve
veterán
válasz hackeeeee #89068 üzenetére
Én értem, amit mondasz. De ez eddig is így volt, ez volt a rendszer, volt több munkalehetőség, megvoltak a munkát végző emberek és a munka időtartamok és az ehhez tartozó járulékok és időveszteségek.
Most ebből szerintem vagy megszűntek állások vagy kevesebb lett a bér, cserében otthon lehetett a dolgozó, de nem sok, mert így is sok hely kiharcolta, megoldotta, hogy nyitva legyen. Ergo a pékek ugyan úgy dolgoztak zárva tartás alatt is.Mondom, nincs jó megoldás, de szénné variálni nem volt érdemes. Inkább adtak volna több pénzt hétvégére vagy valami, csak ugye, ami absz változó napi munka, ott máshogy megy.
© asszongya'hogy
-
bandi0000
nagyúr
válasz DiszNóÓl #89073 üzenetére
ez szép és jó, de pont azok miatt akik minden nap dolgoznak, a kereskedelemben dolgozóknak szarabb, mivel hétvégén is nyitva kell lenni és így hétköznap van szabadnap, ami azért jó mert nem hétvége, és esetleg a haverok is dolgoznak és szórakozni se lehet elmenni, meg milyen fasza mikor 2 napot dolgozol kapsz 1 nap piht, esetleg lehet fűszerezni pl 2 nap dél elött,pihi,aztán 1 nap köztes, aztán 4 nap dél után
szuper... ha nem dolgozok a kereskedelembe valszeg én is verem az asztalt hogy legyen nyitva a bolt vasárnap, de addig nem, pláne hogy meg se fizetik, szombaton ugyan annyiért dolgozunk, vasárnap kapunk nevetséges 50%-ot, és a 4000 helyett majd 6-ot kapunk fúhh de megéri
Crysis téma: nem az 1 volt arról híres, hogy föld alatti nem látható folyót számoltatott a VGA-val vagy CPU-val?
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz MiklosSaS #89070 üzenetére
Ha háborogtál az amdre akkor háboroghatsz a krájziszra is.
Lapozz vissza a megjelenés időpontjára.
Szopatott az kéket, zöldet, sárgát mindenkit.
De ha te azt mondod jó én elhiszem.Televan: a karakterek jók voltak. Az alakítások is ok. A baj, hogy a nyál és a nosztalgia elvitte a dolgot. Simán lehetett volna hosszabb és akkor jobban ki lehetett volna dolgozni.
Szidják az első 3 részt. Én nagyon szerettem azokat. Viszont azok részletesek voltak. Nem éreztem lukakat benne. Ez a film nagyon nosztalgiázott. Többet mint kellett volna. Talán a rendezői változat majd javít rajta.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
DiszNóÓl
senior tag
Vasárnapi nyitvatartáshoz:
Mi/szüleim régen mindig vasárnap szoktak bevásárolni, mert anyukám szombaton délelőtt mindig dolgozik és utána már nincs életkedve se. Így meg mindig hetköznap, vagy szombatra kellett besuvasztani a nagy bevásárlást. Szóval én örülök, hogy nyitva lesznek a boltok, főleg, ha visszaveszik az elküldött munkaerőt, nem is értem, hogy erre a kormány nem gondolt, hogy ha bezárnak a nagy áruházak vasárnaponként akkor nem küldenek el munkaerőt? Szóval házhoz mentek a pofonért.
Azt tudom, hogy szar dolgozni vasárnap, de gondoljon arra aki minden nap dolgozik, vagy ünnepnapokon is.HATER
-
Televan74
nagyúr
válasz Habugi #89065 üzenetére
Pont azért döntött rekordokat mert egyszerű lett.Sajnos az átlag embernek ennyi elég a boldogsághoz.Nem kell nagy filozófiai mélységekbe elmenni neki,így kerek a világ.
Én háromszor néztem,elsőre angol felirattal,másodjára magyar felirattal,nemrég meg szinkronosan.Vannak benne dolgok amik tetszenek és vannak benne amik nem annyira.
Érdekes volt a Rey aki sem nem szép,sem nem ronda,amolyan cukin érdekes.[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
Gyuri27
félisten
válasz MiklosSaS #89066 üzenetére
Igazad van mit iszol?
Amúgy meg ha az ember a konnektorba hugyozik akkor ne csodálkozzon ha érik meglepetések.
Most komolyan krájzisz? Annál moslékabb bughalmaz még nem volt a világon.Habugi: ennyire sarkosan nem fogalmaznék. Solo visszatérése jó volt. Persze a srác bevezetése, motivációja (a négeré) hát az lapos volt. A csaj bevezetése kb ok. Persze érdekes, hogy 0 tudással éltek az erővel (ezt még Anakin se tudta, pedig ő elég op Jedi volt). Vader 2.0 még lehet érdekes. Most nem volt az.
Voltak benne hibák. Összességében jó. Nem kiválló, de jó. Az utolsó jelenet meg ahhhhhhh, uhhhhh, ííííííííí.
Az oda baszott rendesen.Amd - Radeon - Ryzen
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #Morcosmedve #89061 üzenetére
Senki sem arról beszél, hogy senki se dolgozzon.. Csak az olyan ne szóljon bele kényelmesen ebbe a helyzetbe, hogy neki aztán rohadtul mindegy az élet rendje, aki nem dolgozott hétvégén, főként nem vasárnap, és fel van lázadva, ha azt mondják Neki, hogy keljen fel hétvégén reggel és menjen be dolgozni..
Plusz, Ő természetesnek veszi, hogy minden ott legyen az orra előtt vasárnap, de abba már nem gondol bele, hogy azt valakinek bizony meg is kell csinálnia.. Pékárunál pl. szintén vasárnap..
Ott voltak a vendéglátó helyek, ők is dolgoztak vasárnap, ott nem változott semmi. A gond ott van, ahol ehhez igazodni kellett, esetleg embert elküldeni, stb. Vagy nem küldtek el, csak elég a létszám a 6 napos beosztáshoz, de mondjuk a 7-hez már nem éppen..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Gyuri27 #89060 üzenetére
Tokeletes vilag nem letezik..max a masvilag...de az mas
Egesz eletemben arra torekedtem/torekszem hogy minel jobb dolgokat adjak ki a kezeimbol. A munkamban soha senki sem panaszkodott valaha a minosegre vagy masra. Amikor a szamlamrol leveszik a penzt akkor egyik sem kot kompromisszumot, akkor nekem miert kell azt kotnom cserebe?
Ha egyszer kompromisszum mentes penzt adok, akkor kompromusszum mentes termeket szeretnek...par dolog nem zavar, de lassan kezd betelni a pohar, sok evi frusztracio jon most ki rajtam....es onnantol kezdve olyan klienst veszit az AMD aki sajat maga evi 200-250K HUF-nak megfelelo penzt adott/ad nekik, nem beszelve arrol hogy masnak mennyi AMD cuccot szereltem ossze/ rendeltem meg...ha ezt is beszamitjuk akkor az evi 1.000.000 HUF ott van....ami eleg szep.Sokan verik a szajukat hogy hatalmas AMD fanok mert csak AMD termeket vasarolnak....jahh...ket evente 35-40K-t koltenek....es azt az apron. Jogomban van szidni oket....ha nem vagyok veluk megelegedve.
A Fury X-en is voltak haslo problemak....most egyelore rendben van...fogjuk ra.
A lenyeg az hogy ha en igyekszem a tokeletesegre akkor elvarom mastol is! Kulonosen akkor amikor penzt juttatok a kezukbe!
-
Habugi
addikt
-
Gyuri27
félisten
válasz norbert1998 #89063 üzenetére
Az alsót ma láttam. Nagyon nagy.
A film langyos volt. Kicsit lehetett volna egyedibb, izgibb. A végét viszont nagyon imádtam. Hihető volt az elgyötört Jedi mester.Amd - Radeon - Ryzen
-
norbert1998
nagyúr
-
#Morcosmedve
veterán
válasz hackeeeee #89046 üzenetére
Nem folynek bele jobban. Olyan ugyse lesz, hogy senki se dolgozik vasarnap, a szabad napokat, pedig nem fixen is megkapja a dolgozo, ha nem, ott mas a problema. De a hetvegi, esti, stb. munka mas berezessel jar, pont azert, hogy elkulonoljon a "normal" H-P-ig.
Ez kb olyan osszehasonlitas, amit szeretnel, minthogy van ahol ledolgozzak az ebedidot, van ahol nem.
Azt is elo lehetne venni, hogy a dohanyos munkaero mennyit dolgozik valojaban, neki miert lehet 6-ot, te meg miert tulorazol es o mar hazamegy. Nincs igazsagos rndszer, az adott helyzetet kell jol alakitani, ezt meg senki se fogja masnak megoldani.© asszongya'hogy
-
Habugi
addikt
válasz Lacielvtárs #89053 üzenetére
Némiképp elvezettem az eredeti politika témát de jobb volt ez így..
Egyrészt ebben az országban nincs olyan hogy politika, így beszélni sem szeretek róla ha viszont szóba kerül és vizsgálni szeretném/kell akkor már leviszem a gyökeréig a dolgot mert ha csak úgy általánosságban keressük az okokat jóindulattal is max a felszínt kapirgáljuk, zéró rálátással olyan dolgok következményeit vizsgálva ezzel melyekről általában nem esik szó.
(#89055) miklosss2012:
Látom megint ízlett a tegnapi reggeli..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
norbert1998
nagyúr
"Az biztos, hogy onnan még nem sok dolog került elő..."
[ Szerkesztve ]
-
válasz Habugi #89050 üzenetére
Önben Uram, egy piszológus veszett el...
azt nem említem hogy háromszor futottam neki az irományodnak, mire a végére jutottam, de mire oda értem, addigra beláttam hogy igazad van...
sok múlik a múlton és a tapasztalaton amit át él az ember.. és hát mi magyar honpolgárok, mi ilyenek vagyunk, ezt tanultuk, ezt láttuk, ez ivódott belén év tizedek, akár év századok alapján
és ezen valóban agyökérkezelés tudna segíteni"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Gyuri27
félisten
válasz hackeeeee #89046 üzenetére
A történet pofon egyszerű. A rendes munka h-p 08.00-16.30. Aki ezidőn kivül dolgozik az +pénz. Szombat 50% vasárnap 100%. 16.30-tól 25%, 22.00-től 40% plusz.
A szabadnapok meg: péntek-szombat. Vasárnap-hétfő annak aki hétvégén is dolgozik. Baszta. Én melóztam hétvégén, este, ünnepnap. Nem kívánom senkinek.
Ezeket a nagyon okos 6-7-8 napos melókat is nyugodtan be lehetne szüntetni. Elég bünti a 3 müszak amúgy is.Amúgy felőlem nyugodtan bezárhat minden vasárnap. Annó hétfőn nem volt nyitva semmi mégis itt vagyunk. Meg a világ más országaiban is van vasárnapi zárva tartás. Nem kell ezt kötelezővé tenni. Csak a fenti paraméterek szerint működtetni.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Televan74
nagyúr
válasz MiklosSaS #89018 üzenetére
Azért mert az AMD egy nagy marha volt.Belement egy játékba ahol csak az NV nyerhetett.Szerintem sokkal több vásárlót veszített a PowerPlay -el,mint hogy bevállalta volna,hogy ok a mi kártyánk többet eszik 50-100W -al,de a DX12 alatt is szépen fog produkálni a benne levő tudás miatt.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Habugi
addikt
válasz Lacielvtárs #89045 üzenetére
Tudom van ennek az "ilyenek voltunk/vagyunk és ilyenek leszünk.." dolognak egy igen erős, negatív utózöngéje, az a baj az egész jelenség egy abszolút jó és pozitív dologra vezethető vissza..
Ugye a magyar nyelvet/nyelvtant összetettsége és szókincse alapján a japánhoz szokták hasonlítani..
Azt vallom, ha egy adott embercsoport/halmaz intelligenciáját szeretnéd vizsgálni, legelőször vizsgáld meg az anyanyelvük komplexitását, ugyanis közvetlen és jól érezhető hatása van!A gondolat, az idea ugyanis mindig az ember anyanyelvén születik meg fejben, így a gondolat, az idea komplexitása szoros összefüggésben van a beszélt nyelvvel, annak szókincsével, komplexitásával.
A kapott végeredmény/ötlet is pontosan annyival lesz fejlettebb, kreatívabb, komplexebb mint a nyelv/nyelvtan melynek szavaival/felhasználásával az megfialt.
Érthető okokból ez egy elég szőnyeg alá söpört, tabu téma.., nem is fejtegetném tovább..Na, ilyenformán kizárólag az intelligenciánk visz minket tévutakra, a magyar ember agya alapjáraton 2-3x akkora fordulatszámon pörög mint egy angolhoz hasonló anyanyelvet beszélő népcsoporté.
Ugye elég jellemző ránk hogy a már működő és jól bevált dolgokat újra meg újra fel szeretnénk találni, mondhatni hungarikum. Teljesen más intervallumban működik az agyunk, folyamatosan keressük a kiskapukat, nincs olyan hogy most jó, mindig kattogunk hogyan lehetne még "jobb".. Tudom ez utóbbi kvázi ráhúzható magára az emberi természetre is, beszélt nyelvtől függetlenül, viszont a mértéke az ami rohadtul nem mindegy..Meg lehet nézni a japánokat, mit képviselnek kb mindenki máshoz képest, akár kulturálisan, akár egyéb téren.. Ugyan erre képesek lennénk ha nem többre, a cink az egészben, hogy ők egy qrva szigeten élnek..
Némiképp könnyebb dolguk volt felépíteni saját magukat, megkeresni és megszabni a saját határaikat, azok fenntartásáról nem is beszélve..Ilyenformán amiben mi élünk az a 22-es csapdája, az olyan adottságainkkal fojtjuk meg saját magunkat, melyek megfelelő körülmények között történő felhasználásával a határ a csillagos ég lenne és talán azon túl is..
Abba bele sem kezdek hol tartana ennek a sárgolyónak a lakossága 50-100év múlva a várhatóhoz képest, ha anno nem az angolt választják meg "világnyelvnek", hanem egy, az említett kettőhöz hasonló komplexitással rendelkezőt. Tudom anyanyelvi szinten boncolgattam a témát, ami nem feltétlen párhuzamra hozható egy tanulttal, azonban ha bárki megnézi hogyan férkőznek be az angol szavak/kifejezések a mindennapjainkba ahogyan telik az idő, érthető és átlátható képet fog kapni mi lesz ennek a következménye nevezett 50-100 év múlva..
End of story, egy vicc de nem sokban tér el egyébként a történet az API forradalomtól.. , aka DX12.., na, világunk lerakta a voksát a DX6 mellett és senkinek eszébe nem jut hogy ez hosszútávon sokkal többet árt sem mint használ, pedig rohadtul API-t kéne váltanunk, ha nem is egyből DX12-re, legalább DX7-re, vagy legyen végre felismerve hogy a tűzzel játszunk..
Btw.., lezártam, nem kívánok a topicon mindjárt hétfőn túl nagyot rotálni..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
CJ4567
nagyúr
válasz MiklosSaS #89004 üzenetére
8 éves játék, de van gepigenye bőven. De a grafika is állejtős tud lenni.
Amúgy ez a PowerPlay mióta van? 7xxx széria?
KékÖrdög: az AA gépigénye játékfüggő eléggé. Pl Dirt Rallyban alig vesztek teljesítményt a 2x MSAA-val, BF3-ban meg durván FPS zabáló.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz stratova #89047 üzenetére
A legfontosabb dolgokat meg lehetett oldani.. Jó persze, nem mindent. De pl. ez Nálunk sem volt probléma, rászoktunk arra, hogy pénteken, szombaton elintézünk mindent.. Ha nagyon kellett valami, volt a környéken olyan bolt, ami nyitva volt,és meg lehetett venni.
A gond az, hogy ugye úgy volt, hogy választható lesz, hogy most ki akar nyitvalenni, és ki nem, de mivel a multik alapból nyitva lesznek szinte biztosan, onnantól a multikban lévő üzleteknek is kötelezően nyitva kell lenni.. Innentől lényegében nincs értelme annak, hogy "dönthetsz" arról, hogy nyitva szeretnél-e lenni vasárnap, vagy sem..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
stratova
veterán
válasz hackeeeee #89027 üzenetére
Hát nem tudom engem kezdetben zavart, általánosságban viszont simán átálltunk hétközi bevásárlásra. Akkor okozott csak gondot ha hirtelen kellett volna valami (pl esetemben hősugárzó).
De ez inkább saját hibám volt, szezon előtt ki kellett volna megint tisztíttatni a hérát (minden évben ajánlott), Így ha este kihívtuk volna egy szaki írd és mond 30e ft-ot kér el a kiszállásért, hétfőn megúsztuk 5-ből. Addig pedig párom barátnője révén lett hősugárzónk is.
Azt is megértem aki ellene van, úgy olvastam a vélemények között, hogy egyes helyeken így a szombatért fizettek vasárnapi bérezést és az érintettek a családjukkal/szeretteikkel lehettek.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #Morcosmedve #89043 üzenetére
Aham.
Akkor kelj fel reggel 6-7-kor vasárnaponként, és menj dolgozni estig. Úgy, hogy mész hétfő reggel is..
Ez az egész azokat nem érinti, akik nem dolgoztak vasárnap, sőt már lehet, hogy szombaton sem, mert amúgy is szabadok voltak a hétvégéi..
Semmit, max annyit, hogyha dolgozott hétfőtől szombatig, akkor otthon tudott lenni legalább 1 napot a héten.. fixen. Vagy, volt havi 1 szabad szombat-vasárnapja.
Arról már nem beszélve, hogy tegnap voltam ráadás Glamour napon Arénában, hát had ne mondjam, hogy mi volt ott. Kb. ,mintha előtte lévő napokon nem lehetett volna vásárolni.
Céges oldalról már nem beszélve, hogy mondjuk voltak elbocsájtások azért, mert nem kellett annyi ember, a kevesebb nap miatt, most vegyen fel újra, hogy legyen aki megcsinálja a plusz napot, napokat..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
Habugi
addikt
válasz Gyuri27 #89040 üzenetére
KékÖrdög & Gyuri:
Nem akarok nagyon belemélyedni a témába több okból sem de a probléma totál oldalfüggetlen, kín keservesen lehet összefüggéseket kreálni de a rendszerváltás óta kirajzolódó összkép keresztülhúzza majd az egészet, kvázi semmi értelme.
Nincs választék, marha rég nincs, ide gyökérkezelés kéne, szó szerint is.. , más nem segít. A magyar ember természetét inkább nem is boncolgatnám, nincs a világon még egy olyan 10M-es embertömeg amit annyira könnyű megosztani mint minket, hülyíteni, egymás ellen fordítani, fanatizálni, ragozhatnám..
Komplett garnitúra csere kéne, kövi választást megjátszani olyannak hogy egymás után 12x érvénytelen legyen mert az emberek 5%-a ment el (bár lassan annyi alkotmány módosítás lesz hogy ez az 5% is elég lesz.. ), majd beültetni a székekbe a zöldségest, a kőművest, vízszerelőt, tűzoltót.. stb.
Idő lesz mire beletanulnak de lopni és hazudni nem fognak vagy legalábbis töredék mértékben.., egy ideig.., mert mint mondtam, mi ilyenek vagyunk, nem azért mert én mondom vagy mert nekem ez a véleményem, hanem azért mert mindig is ilyenek voltunk.Amikor már nagyon elfajzanak/elfekélyesednek akkor előröl kezdeni az egészet, ciklus vége ciklus eleje..
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz hackeeeee #89041 üzenetére
Meg, de annak a komoly összegnek én láttam a hasznát, mert nem volt tele minden váró random unatkozó emberekkel...
Vasárnap pedig szeretek vásárolni, ide-oda betérni, stb. (annál inkább utálok P-Sz nyomorogni).
Én értem, hogy a dolgozóknak nem jó a heti beo, azaz nincs fix szabad napja, de most se ért sokat, hiszen semmit sem tudott csinálni aznap.
Az mondjuk felettébb vérszegény, ahogyan ezt kommunikálták és intézték.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Gyuri27
félisten
válasz hackeeeee #89041 üzenetére
Annyi az elvonás mint a skandináv országokban. Ott ugye az állam gondoskós rendszer van (szemben ahol kevesebb az elvonás viszont külön kell fizetni). Mégis amit az állam intéz inkább a balkáni de méginkább a kazah, üzbég szintet veri. Szóval a mi hibrid rendszerünk egy fos.
El kellene dönteni, hogy a skandináv vagy az usa modellt követjük.
Mert ez a mindent elveszünk, de semmit se kaptok nekünk plebeknek nem az igazi.Amd - Radeon - Ryzen
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Habugi
addikt
Surmóisztán, kizárólag azt kapjuk amit megérdemlünk, semmivel sem többet.
Ez egy következmények nélküli ország, mi tettük és mi tesszük azzá, a maki gárdákat is mi ültetjük oda ahol vannak, innentől pedig bármilyen szar is, csak nyeljük csak nyeljük mert ilyenek vagyunk..
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #89032 üzenetére
Jó, hát AMD-n ezekszerint a PowerPLay-t kell kikapcsolni az ősrégi játékhoz, Nv- meg a színbeállítást kell kikotoroni az egységsugarú usernek, ha nem korlátozott színtartományt akar látni. Pláne, HTPC-be, filmezni, lol....
Csak arra akarok reflektálni, hogy egyik megoldás sem tökéletes out of the box.
Aki nem ért hozzá, valahol úgysem lesz tökéletes. De talán még mindig a PP hülyeségét mondanám jobbnak az egységsugarú HTPC felhasználónak.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz hackeeeee #89023 üzenetére
Nem a kartya szar mert amikor 100 % hajt akkor van benne eleg kraft, hanem valahogy szoftveresen sikerult az AMD-nek rendesen elbaXnia ezt az egesz PP mizeriat.
A VDDC Power nem eri el a maximumot, a AB-ben beallitva, ClcockBlocker fent van, melegedes nincs, a 4130-as eleg eros hogy kihajtsa, 1440p-ben jatszok....ez a jatek a sima GTX 750-el remekul mukodott, 0 problemaval...es pentium-al.
Azt probalom megerteni, ha minden frankon be van allitva akkor mi a francnak ilyen tuskesek a grafikonok? Miert docog/rocog a jatek? Hany programot kell meg telepiteni hogy egy beleposzintu jatekos Radeon kartya hasznalhato legyen egy 8 eves jatekra ?
Lehet elektrolit...de meg vannak az elonyei....
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #89028 üzenetére
Ja, igen, még a maximális fogyasztás keret szólhat bele, tehát ha nem elég neki a kitolt powerplay limit. Mondjuk érdekes, Sapphire Nitro-nál ilyesmiről nem igazán hallottam még, Habugi is szét tuningolja és elég neki. Mondjuk Ő lehet PP OFF-on.
Én inkább az FX-edre gyanakodnék, hogy nem ad alá elég kraftot, hogy tényleg 100% legyen az a 100%. De ezt azért alaposabban meg kéne vizsgálni.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
No komment bazmeg, no komment..
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #89024 üzenetére
Nem feltétlen.. Mint már mondtam, a powerplay sajnos sok helyen rosszul működik, Vagyis, lehet, hogy jól, mert a terhelés tudatában változtatja az órajelet, de van amikor ez nem a legjobb.
Pl. Nekem Valley alatt is, és pl. C3 alatt is visszaveszi a GPU órajelet, pedig 80-100%-on teker a GPU. Ezt Afterburner-rel lehet orvosolni.
Kiegészítésként.. Pl. a 970 órajele is ingadozott Valley alatt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MiklosSaS #89018 üzenetére
A problémád rövid lényege, hogy szar a 260x... Mert egy multimédiás gépben nem azt hozza amit elvárnál tőle.
Ennek tudatában feltettem egy kérdést, amire nem kaptam választ. Ha a saját grafikonjaid tartalmazzák ezt, akkor sorry.
Plusz, Én nem vitázok, kérdeztem.
De leírta HSM a lényeget.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Shokkolo
addikt
válasz Lacielvtárs #89017 üzenetére
Nem döglött, csak pihen
Viccet félre téve, lesz sajnos kötelező munkám, de arra előre tudok dolgozni ma este, holnap csak egy fél órát kell egyeztetnem akkor...
És amúgyis... néha KELL egy kis lazítás"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #89015 üzenetére
Sosem értettem ezt a fajta szenvedést... PP Afterburnerben kikapcsol, fix órajelnek örül.
Szerk.: közben látom beleszerkesztetted.
Én nem mondanám szarnak, teljesen jól teszi a dolgát. Viszont nyilván, ha mondjuk éppen 400Mhz-en teker a GPU, akkor nem úgy fog reagálni a terhelésre, mintha mindig maxon menne. Procinál is van idővesztesége az energiatakarékosságnak, nem véletlen kapcsolják kis sokan.
Meglepő módon ott is ugyanez az ára, nem reagál olyan hamar a terhelésváltásokra.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz hackeeeee #89015 üzenetére
Na ez az hogy pont azet valtottam a zold oldalrol hogy ne a "trendi" zold legyen a gepemben. Nem ertem hogy miert eroltetik ezt az energia gazdalkodast...ilyen aron?
Nem, nem néztem a grafikont. - innentol kezdve a vita ertelmet veszti mivel irsz de nem tudod mirol es hol a problema.
[ Szerkesztve ]
-
-
Shokkolo
addikt
válasz Lacielvtárs #89014 üzenetére
a nagy-főnököm nincs itt a héten...
a kisfőnököm meg PS4 megszállott, és holnap jön neki a Dark SOuls 2
Hasonló indokkal lesz ő is otthon... szóval átérzi ah elyzetem@stratova:
Az sajna még nincs, de hátha egyszer bele akadok egy jó vételbe.
Egyelőre úgy is csak arra kell,m hogy néha bohóckodjak valami autós játékkal, illetve amikor nálam van régi haverokkal egy-egy sörözés, akkor közbe a Tekken nagyon fel tudja tüzelni a hangulatot.[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MiklosSaS #89010 üzenetére
Én nem védek senkit.. Add el, és vegyél helyett egy 750Ti-t, mert úgyis médiás gépbe kell. /facepalm
A powerplay köztudottan szar a Radeon-okban.. Bár, ez is alkalamzás függő, mert van ahol ugrál az órajel, van ahol nem. Ez bezavarhat a teljesítménybe is.. Nekem néha 500Mhz-re esik be a 390 gpu órajele C3-azás közben.. Igen, szar.. De, van rá megoldás, azóta nincs gond. Ha összefügg az órajel beeséssel az fps csökkenés, nagyjából 3 kattintással orvosolható a probléma.
Én inkább nem mondok semmit, mert úgyis úgy van, ahogy Te gondolod. Annak idején elmondtuk, hogy arra a célra elég lesz a kártya, másra nem.
Nem, nem néztem a grafikont.
Annó a 7770 CF szinte mindenben közepes beállításra volt elég, AA nélkül. Ha már adtam neki AA-t, elhasalt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
Shokkolo
addikt
válasz Lacielvtárs #89011 üzenetére
Köszönöm
Holnapra le is beszéltem magamnak egy "home office" -t
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz hackeeeee #89007 üzenetére
Te figyelted a grafikont fentebb? Érted a problémát vagy csak védeni próbálod az AMD-ét?
Elmagyarzom:
Ha csak 20 FPS-em volna mert a kártya annyit tud akkor egy szavam sem lenne...
De nincs CPU limitem és a kártyának a terhelése ugrál és az órajel is. Ami ahoz vezet hogy 75 FPS-ről leesik 25-re, aztán 1-2 sec alatt megint 70-75...ez akadàst, döcögést és rohadt semmirevaló játék élményt nyujt.
Most akkor azt szeretnéd nekem mondani hogy ez nem az AMD sara?
-
Shokkolo
addikt
Szép jó napot uraim
Megkisértem a sötét oldalt, hozzá jutottam nagyon-nagyon barátságos áron egy XBOX 360 -hoz...
hétfőhöz képest, egész jó ez a nap"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MiklosSaS #89004 üzenetére
Olyan 8 éves játékról beszélünk, aminek idején köztudott, hogy az optimalizálás mint olyan, végképp egyenlő volt a nullával. Csodát ne várj attól a kártyától.. 7770 szint, kb. talán 7790. Ami nem egy paks.. Ne kérjen már elnézést.
Legalább AA nélkül próbálod, remélem..
Véleményem szubjektív...
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #Morcosmedve #89000 üzenetére
Azert mert birja, es TV-re kotve nem kell az asztalhoz uljek hanem az agybol is mehet, vagy fotelbol. Meg aztan annak mennie kell, peldaul meg Crysis 2-ot is vegig toltam i3+ GTX 750 komboval a kicsi gepen.
Masik dolog az hogy minek zabaljon 300+W-ot a gep jatek kozben amikor 80-120 W is eleg ....vagyis az a jatek mediumon, 1440p-ben siman rendben kellene legyen.
Ez egy ujabb kedves AMD future, majmoljak az NV-at fogyasztasban...aztan ez lesz a vege...AMD energia gazdalkodas... . Szamomra ez a kihasznaltsag ugralgatas nagyon erdekes...mi az ami kivaltja? Vagy csak siman ennyire kepes a Radeon szoftveres csapata...
Ha nem javulnak meg ugy fog jarni az AMD is mint az Asrock....5 evig ra sem fogok nezni.
U.I.: termeszetesen a power limit ki van tolva maxra...nem is tudom ilyen kerdest miert tesztek fel ?!
-
válasz norbert1998 #88997 üzenetére
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Python programozás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest