-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassabi11
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy olyan gond hogy 2 napja minden játék akad, msi aferrel megnéztem az adatokat. Következő tünt fel:-gpu óra jel:210 Mem:410. És nem megy feljebb ez az érték.
Probáltam játékokban gpu-t állítani hátha átkapcsolt magától dedikáltra, de ez sem segítitett,. Van valakinek bármi ötlete hogy mi lehet ez?
Adatok.
op: Win11
Cpu: i7-11800H
ram:16 gb
Vga:3060
Laptop: Acer Nitro 5- AN517-54 -
Rathrol
senior tag
Acer Swift Go SFG14-71-58MW - Laptop | Alza.hu ez miért ilyen olcsó?
-
tvamos
nagyúr
válasz #57171968 #48481 üzenetére
Semmi keppen sem akarok kolteni ra. Gondoltam, bekapcsolom, milyen ez a 15 eves technika. Kivancsisagbol. Nagyon reg nem lattam mar XP-t...
Amugy baromi nehez, gondolkodom is, hogy hazavigyem, vagy maradjon...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Talaltam a kukaban ma egy Toshiba Satellite P100-238 laptopot, termeszetesen tolto nelkul. MEg tudjatok nekem mondani, hogy milyen specifikacioju tolto kell hozza, hogy ki tudjam probalni?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Attila0
őstag
Takarítás közben találtam egy ps2-es billentyűzetet, és arra gondoltam hogy USB átalakítóval notira kötném. Ez életképes ötlet, vagy felejtő, és inkább vegyek egy gyárilag USB-s billt?
[ Szerkesztve ]
-
Pandimakaay
tag
válasz Pandimakaay #48469 üzenetére
köszönöm az eddigi választ, valakinek valami kevésbé drasztikus ötlete nincs?
-
veterán
válasz Pandimakaay #48469 üzenetére
Rakd újra az egészet, jó lesz!
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, azt tapasztalom az utóbbi hetekben, hogy folyamatosan pörög a laptopom, mintha valami játék menne vagy dolgozna. Néztem egy hd sentinelt, látom a C meghajtó meleg 60 fok, mondom na kitisztítom. Az kész már nem melegszik viszont ugyanúgy prögö folyamat. Feladatkezelőben nem látok semmit ami ezt indokolná. Van valami ötletetek esetleg? Köszönöm előre is.
-
Tim82
félisten
válasz Pyttawrx #48467 üzenetére
T510-ben nem lesz UEFI mód, ne is keresgéljetek.
Ha már Rufus, akkor Legacy/MBR módban kellene kiírni azt a telepítőt.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Kezdőként
kezdő
Üdv. Egy Lenovo T510 régebbi tabletet szeretnék újraéleszteni. Kapott egy SSD-t, valamint 8 gb memóriát. A Biosban látja a gép mindkettőt. Rufus-al sajnos nem enged telepíteni (van jogtiszta kulcsom hozzá). Próbáltam minden féle módban elkészíteni a Pendrive-ot, van hogy elindul a telepítés, de amint megjelenik a Win kocka,utána újra indul a gép. Van,hogy azt írja ki,mint ami a képen látható. Viszont a gép Bios-ban nincs lehetőség UEFI beállításra.
Mit nem látok? Köszi -
leweegee
aktív tag
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz cs.zs. #48453 üzenetére
Én még nem találkoztam ilyennel.
Mondjuk általában normálisan vásárolok.
Ez most konkrétan azért alakult így mert, kell egy monitor. Kinéztem 2 FHD monitort, De ne legyen nagy mert kicsi az asztal munkagép, nem dísznek lett véve, nem két szerkény közé kellett beférnie.
Így is megy a nyavajgás mert kevés az usb port.leweegee Köszi
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Migiri85
csendes tag
válasz Pyttawrx #48456 üzenetére
Szia! Az a baj, hogy már ráengedtem a Win updatet én is, és most nem tudok mit csinálni vele. Pl megpróbáltam az AMD lapkakészlet telepítést az msi oldaláról, 2 órán át telepített és akkor sem végzett.
Ha windowst is újrahúzom, majd utána újraíndítom akkor órákig csak tölt, de nem történik semmi. -
HARDVERAPRÓD
válasz Migiri85 #48455 üzenetére
Szia. Semmi varázslat nincs. Gyártói oldal, akár gyári szám alapján, vagy "csak" típus alapján. Előtte célszerű a hálókártya (wifi vagy lan) dribert leszedni, ha azt nem ismerné, akkor azon legyen net, ha incs más lehetőség.
Ha van net akkor a "lustábbak" ráengedik a win updatet. -
Migiri85
csendes tag
válasz Lalikiraly #48229 üzenetére
Ha a driver meghajtót is töröltük, utána milyen lehetőség van a driverek rávarázsolni a gépre?
-
leweegee
aktív tag
válasz Laca19 (a) #48451 üzenetére
Ez sajnos csak egy mezei usb port super speed-el.
@Met: Igen ő lesz az, a hdmi és az usb megy a laposba a másik fele (dp) pedig a monitorra.
Ne nőj fel! Csapda!
-
leweegee
aktív tag
válasz Laca19 (a) #48439 üzenetére
Az thunderbolt képes type-c csati, így egyben displayport is, tehát igen, rá lehet kötni egy monitort pl usb-c -> hdmi átalakítóval.
Bocsi mégse, rossz leírást néztem. A usb-c csati melett nincs valami jelölés? Villám jel vagy D betű? Bármi.[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Van egy
DP-HDMI átalakító kábel [link]
egy DELL E2020H monitor [link]
és egy HP 14-DK0004NH notebook [link]A monitort kellett volna rákötni a notira, de nincs kép. D-Sub-on másik gépről van kép, tehát a monitor elvileg működik.
Elvileg a noti HDMI portja is működik.
Nem megfelelő a kábel?
A monitorral lehet gond? (egyik monitoromnál volt hogy az adott csatlakozó+adott felbontás nem volt benne szoftveresen, szervizben megoldották)20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
veterán
válasz Laca19 (a) #48441 üzenetére
Ezt értem, hogy most gyorsabb, de a javítás egyáltalán nem is érdekel?
-
veterán
válasz Laca19 (a) #48439 üzenetére
Már nem garis a gép?
Javítás (alaplap csere) nem játszik? -
Laca19 (a)
aktív tag
Sziasztok!
Asus VivoBook S413EA-EK1969 notebookomnak fél év után megadta magát a HDMI kimenete.
Van rajta USB 3.2 Type-C Gen1 csatlakozó. Ezen esetleg kitudom küldeni a képet/hangot a monitoromnak? (Ez a Type-C csatlakozó kész káosz melyik mit tud)
Előre is köszi.http://www.diesel.com
-
Garsza
veterán
Helló! Van egy Acer Aspire A515-41G N17c14 notebookom. AMD CPU, HDD van benne 1T.
Az volna a kérdésem, hogy lehet ebbe a laptopba M2 SSD -t rakni. Szeretném a rendszert SSD -re tenni, és egy 256GB M2 SSD van ithon nem kéne bele venni másikat, és a HDD megmaradhatna adattárolásra.
Neten nem találtam erről infót.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Pyttawrx #48424 üzenetére
Ha pl a 48414 hsz-ben rákattintasz a Lenovo Legionos linkre, és letekersz a System Memory Latency ábra alá, ott szó lesz a tipikus 82JW konfigokról, és ott pl épp azt mutatja meg, hogy hány esetben rendesen a dedikált GPU-ról futott le a teszt, és hány esetben viszont csak az IGPU-ról.
Ha a saját teszt is csak arról fut le, akkor kutakodni kell a beállításokban, hogy mi maradt el, vagy ment félre, 3D feladatoknál miért nem kapcsolt be a dedikált.
(Kis repülő megy körbe, atomok ütköznek a tesztben, stb, mutatja közben, hogy ezt hány fps-sel tudja a gép) -
veterán
válasz Pyttawrx #48422 üzenetére
Külön teszteli a procit, feladatkezelőben látszik, hogy épp a proci megy 100%-on, aztán a GPU megy 100%-on, aztán az SSD-k, külön-külön. Végülis ez egy stressz-teszt, csak nagyon rövidre fogva. Pár másodperces csúcsteljesítményt néz.
Egy listán elhelyezéshez kitűnő, az meglátszik, hogy ez a proci mennyivel erősebb mint az, vagy mennyivel gyengébb mint amaz. Vagy hogy ugyanaz a gép mennyivel jobban teljesít egy szar, vagy egy jó rammal, ssd-vel.Azért is jó, mert rövid, pilla alatt kiderül, ha valami nem jó.
(pl nem kapcsol be a dedikált gpu, mert energiatakarékosban van minden)
-
veterán
Ez, a júzerbencsmarkos, csak egy gyors teljesítményteszt, ami kb megmutatja, hogy hová sorold a gépedet. Azért szoktuk új gépeknél lefuttatni, hogy kiderüljön, hogy pl egyáltalán átvált-e a dedikált gpu-ra amikor kell. Gyakran nem, (olyankor az igpu-ról fut le, és azt osztályozza)
és akkor még valamin állítani kell.
Vagy pl a Vivobook S532FL-nél folyamatosan szólt, hogy a benne lévő i5-10210U a gyártó által le van korlátozva, és ha releváns tesztet akarunk, akkor kapcsoljuk ki a korlátozást. Soha nem jöttünk rá hogy hogyan kell, de ez is csak ezzel a teszttel derült ki... -
-
embe
nagyúr
válasz cs.zs. #48414 üzenetére
Köszi a tippet! Meglesem. Tudom vannak komolyabb tesztek, de mint mondtam a lényeg hogy gyorsan le lehessen futtatni.
Ez legalább pár percre megmozgatja a gépet. ha már itt hibázik, akkor felejtős.Pyttawrx: Egy Dell laposról lenne szó. De gazából ez most így lényegtelen szerintem.
-
veterán
Szia,
régi, de mai napig nagyon jó a userbenchmark.com oldal gyorstesztje.
Fellépsz, középen világít a szemedbe hogy töltsd le ingyen, és igen. Töltsd le ingyen!
Lefuttatni pár perc, van benne fél perces Skillbench lövöldözős is, azt én mindig kihagyom (egyszerűen hozzá sem nyúlok olyankor), lefut, és a végén fellép, és elhelyezi a weblapon a gépedet a sok között. Külön értékeli a procit, ramot, gpu-t, ssd-t, tényleg szuper.
Piszok szellemes/ötletes/jópofa az osztályozásuk, százalékosan mutatja meg, hogy a géped hogyan úszik/mekkora erőt képvisel a vizen, külön asztaliként, vagy játékra, vagy workstation-gyanánt. [kép]
A skálájuk így néz ki, [kép] az angolul nembeszélőknek kutyafuttában lemagyarítottam, de lécci ne kérdezzétek mi a különbség a csatacirkáló és a csatahajó között, mert nem tudom.
A teszted kap egy sorszámot, elmentheted könyvjelzőbe.
Viszonyítási alapok:
Asus TUF gépünk, i5-10300H + GTX1650, 32GB RAM.
Lenovo Legionunk, R5-5600H + RTX3050Ti, 32GB RAM
Előtte ne felejtsd el feltekerni a kakaót, muxot kikapcsolni, GPU-t direktbe tenni, stb, mert ha ezt elfelejted, akkor a teszt az igpu-ról fut le, és csak lesel, hogy a viszonyítási alapul hesznált RTX2060S-hez képest milyen szarul teljesít a géped -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami jó teszt programot? Olyan lenne jó ami pár perc alatt lefut. Tudom az nem sok, de nem lesz sok időm tesztelgetni egy lapost, csak átnézem. Gondoltam közben lefuttatok egy rövid tesztet. Az Aidaban van stresszteszt, illetve memóriasebességmérés...
Valami más? -
Acer e5 575g (7200u, 4+8Gb ram, 940mx)
Javításra kaptam egy ilyen notit (céges selejt, megmenteném). Kijelző összetörött zsanérral együtt. Így gondoltam még használható lesz külső monitorral. Leszedtem a komplett kijelzőt, a Wifi kábeleket meghagytam.
Na mondom neki kezdek újratelepíteni. A gépben két SSD van egy 120gb-os kingston sata és egy 96Gb-os m.2 szintén kingston.
Win11 felmegy, majd a legelső update után megfagy, restart és csak pörög az üdvözöljuk felirat. Mondom oké biztos rossz az egyik SSD, így a másikra újratelepítettem. Szintén update felmegy aztán fagyás. Oké akkor Win10...ugyan ez. Update fagyást követően a gép elindul csak pörög az üdvözöljük felirat.Mi lehet a gond? Valami eszköz lesz de melyik?
Szóval hibajelenség hogy frissítve (gondolom valamelyik driver) csak a windows bejelentkező üdvözöljük pörög (fél órát othagytam akkor sem fagyott szét csak pörög)
Bios jelszó védett de van rá password generátor viszont buta mint a föld, semmit nem lehet állítani.
7gen szóval win10-nek illene mennie rajta még ha nem is a 11-nek.
Annyi infó hogy csak HDMI-n ad jelet, a VGA portján nem, ez is gyanús.Na most sokadik resetre egy video scheduler internal error kékhalált kirakott.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt1129
addikt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500