-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz Rodzser Mór #48198 üzenetére
DVD bárhol a kezedbe kerül - hol a fenébe kerül még olyan a kezedbe - mobil rack-be be, mentesz róla iso képet, és azt tudod mountolni bárhol win alatt egy jobb klikkel. De jobb lenne azokról a dolgokról már leszokni. Ha nem tudod megúszni, akkor pedig be kellene ruházni egy olyasmibe, mint fentebb linkeltem.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
movax
őstag
válasz Rodzser Mór #48191 üzenetére
De hát miért gyanús, ott a nevében: kínai webáruház.
-
coco2
őstag
válasz Rodzser Mór #48191 üzenetére
Egyébként valószínűleg egy usb-s mobil dvd írónál fogsz kikötni. Túl azon, hogy kábelt már rádugsz, és tudsz olvasni, a dvd-k mechanikailag kényesek voltak. Írás közben egy picike rázkódás és kész a felírt semmi. Mindazt bele-kilóg cuccot kábellel kötve a kupleráj kellős közepében - már majdnem esélyesen hangzik.
-
Rodzser Mór
senior tag
Köszi!
Rákerestem, hát szinte nincs is ilyen Magyarországon azon felül, amit linkeltél. A Kábelvilágtól akartam pár cuccot venni, ezt is betettem volna a kosárba, ha lett volna ilyen.
Van ez a kínaiwebáruház.hu-n lévő cucc ~1500 Ft-ért, de úgy tűnik, ez nem magyar raktárkészlet. Erről nem írnak semmit a weblapon, hogy hol vannak a cuccok! Gyanús! A vaterás linkjén az értékelésekből derül ki, akik írták, hogy 1-2 hónapot kellett várni a cuccra. Ebből erősen az jön le, hogy kínából jön és ez a webshop csak közvetít.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz Rodzser Mór #48177 üzenetére
-
veterán
-
coco2
őstag
Még egy apróság: külső dokkoló
Általános esetben szokott a mobil dokkolókhoz külső táp lenni? Csak mert a mai hirdetéseknél már azon sem lepődök meg, ha nem csak a fényképek, de a termék leírás is már "csak illusztráció".
-
coco2
őstag
válasz SeniorTilla #48185 üzenetére
Ugye a táp csatlakozója hazai standard? Csak mert ezeken a fotókon valami furcsát látok. Vagy egyúttal átalakító dugó is kell hozzá?
-
coco2
őstag
Apropó külső tápos hub-ot tud valaki épelméjű áron? Amiket én találtam, a vásárlói vélemények elég rosszak voltak róla, nem akarnám azt megvenni, vagy 40k huf-ba kerültek, éshát mindkét lehetőség olyan, hogy "eh, én nem ilyen lovat akartam".
-
Kbali
nagyúr
válasz Rodzser Mór #48181 üzenetére
Külső tápos HUB és abba kötöd?
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Pyttawrx #48180 üzenetére
Olyat nem láttam sajna. Ettől még lehet.
A 2 USB végből nem elég 1-et csatlakoztatni, ha a villámjelű USB postra csatlakozom?
Vagy eleve így megosztva jön az áram és az adat a SATA csatlakozóhoz? Mert akkor így nem lehet trükközni valószínűleg.Mondjuk nem volna baj, ha lenne 1 USB-s, mert arra a laptop HDD bay-t is tudnék kötni és külső vinyóként használni.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Rodzser Mór #48179 üzenetére
nem kell neki 2, van belőle 1 kábeles is.
-
leweegee
aktív tag
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Laptopnak a belső DVD-meghajtóját kivenném a gépből, de azért néha használnám. Lehet USB-re kötni? Van hozzá ilyen kábel? Mi ennek a csatlakozónak a neve? Hasonlít az SSD csatlakozójához, de nem olyan hosszú.
-
coco2
őstag
válasz Pyttawrx #48165 üzenetére
Az egyik lehetőség, hogy leltárba veszem az összes boltot, ahol _talán_ ki van állítva az a típus, és nyakamba veszem a várost, hogy megnézzem. A másik lehetőség, hogy kérdezek egy közösségi fórumon, és talán megspórolok egy csomó utazást.
-
mrlujoak
veterán
Király, megízlelgetem... Köszönöm!
#48172SeniorTilla : Á, itthonra nem kell... Pláne, hogy noti ölbe (természetesen alatta egy habosított pvc lap a szellőzés miatt) és szórakoz...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
veterán
válasz mrlujoak #48169 üzenetére
Külső billentyűzet? Én vakon írok, és semmilyen laptop billentyűzetét nem tudom megszokni, csak a hagyományos echte PC bill-t. Az új csodabillentyűzetek is felejtősek...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
leweegee
aktív tag
válasz Rodzser Mór #48170 üzenetére
Nyugodtan használd a kétoldalas ragasztót, ha kell fel lehet szedni a billentyűzetet roncsolás nélkül, egy spakli vagy valami műanyag lap segítségével.
Ne nőj fel! Csapda!
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Egy egybebillentyűzetes laptopról van szó, vagyis nem szigetenként emelkednek ki a gombok a fedlapból.
A fenti gombsor fölött 5 műanyag pöcök van a laptop burkolatán, tehát ezek a pöckök nem a billentyűzet részei, ez hivatott ezen a részen síkban tartani a billentyűzetet. (Az alsó sornál a billentyűzet hordozó lemezén vannak kialakítva a körmök, amik fémből vannak és ez kapaszkodik/csusszan a burkolat alá).
Ebből a fenti 5 db pöcökből csak a 2 szélső van meg, az alsók jól kapaszkodnak. De ezáltal púpos a billentyűzet közepe, kb 3-4 mm-t is kijjebb van a síkból, nyomja az alágyűrt szalagkábel, valaki már megbonthatta a gépet, mert ez a szalagkábel eléggé összevissza van hajtogatva.Kilapítani a hajtásnál nem akarom a szalagkábelt, nehogy megtörjön.A kérdésem, hogyan lehetne megbarkácsolni, hogy ne púposodjon fel a billentyűzet? Van-e erre ötletetek?
Gondoltam kétoldalú ragasztószalagra, de ha arra ráragad és meg kell bontani a gépet, utána már nem tépem le róla a billentyűzetet szerintem.
-
mrlujoak
veterán
válasz Pyttawrx #48167 üzenetére
Az a baj, hogy nekem nem tud átszokni, mivel a munkahelyemen 2 notit is használok.
Az a szerencse, hogy otthon relatíve keveset írok.
Sajnos akkoriban nem találtam magyar billes képet, videót is csak később leltem a neten.
De ez van. Kárpótol az anyaghasználat, a halk működés - alig fúj a venti - és a nagyon korrekt akku üzemidő.Otthonra lényegében csak tartalomfogyasztásra használom. De azért jókat mosolygok, amikor mégis írok, és azok a fránya "í" betűs szavak elíródnak...
#48168 movax:Simán igazad lehet, de nem értek hozzá, viszont akár még fontolóra is veszem az ötletet, mivel számokat amúgy is a numpadon írok - ha már van...
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
HARDVERAPRÓD
válasz mrlujoak #48166 üzenetére
ezek csak megszokás kérdése. Nekem is szokatlan volt, de 1-2 hét alatt rászokott az ujjam
Értem amit írsz és meg is értem, de szerintem vannak fontosabb szempontok, vagyis nekem ez a legutolsó, hogy milyen a bill.
Nyilván ez mindenkinek a saját megítélése. azért a neten a képek közt guglizva lehet találni képeket, HUN kiosztásokról is. -
mrlujoak
veterán
válasz Pyttawrx #48165 üzenetére
...ó, nekem pl. nagyon jól jött volna, ha a kiállított darabokon, meg szinte mindenhol a képeken nem csak angol bill. lett volna...
Idén év elején vettem HP Pavilion-t és az "í" betű nem baloldalt az "a" és "y" környékén van, neeem. A space-től jobbra az alt gr mellett
De jó lett volna, ha találok róla képet, mert azóta ha otthon írok, sírokSony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Lenovo ideapad pro 5-ös laptop magyar billentyűzetéről lenne jó nekem egy fotó. Utána tudok nézni valahogyan mondjuk alkatrész csere végett, milyen keyboard passzol a laptophoz, amiről valódi termék fotó is van és nem csak "a kép csak illusztráció"?
A tippeket köszönöm.
-
veterán
Igen, közben gondolkodtam én is ezen, Win felrak alapból így is, úgy is hozzá valamit.
Mindegy, megoldódott, köszi srácok!
Letiltottam eszközkezelőben, és működik.
A szokásos szürke tálca, kikapcsolt Aero, de jól használható a laptop, megy minden média is, HD-ben, hát igen, a proci többet dolgozik, de bőven bírja.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
movax
őstag
válasz Thunderzolee #48153 üzenetére
Akkor a windows felteszi automatikusan. ha nincs letiltva a kártya.
-
Attila0
őstag
válasz Thunderzolee #48155 üzenetére
Pardon, átsiklottam felette. De szerintem a Catalist-ben kellene hogy legyen hasonló beállítás
-
veterán
-
Attila0
őstag
válasz Thunderzolee #48153 üzenetére
Ha Nvidia, akkor a driver kezelőprogramjában is lehet váltani az IGP és a kártya közt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
movax
őstag
válasz Thunderzolee #48150 üzenetére
Eszközkezelőben próbáltad tiltani?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Thunderzolee #48150 üzenetére
Szia.
ha nincs máshol lehetőség, akkor tiltsd le az eszközkezelőben. -
veterán
Üdv!
ProBook 6570b-ben ki lehet a videokártyát kapcsolni, hogy az IGP működjön csak?
A BIOS-ban nem találtam ilyen menüpontot.
Úgy rémlett, h a BIOS-okban lehet váltani az IGP, illetve a VGA között.
Vagy a Catalistban valahol ki lehet kapcsolni?Harmadik generációs i5 SSD-vel, 8giga rammal.
HD7570 VGA-val, és olyan képhibákat produkál, ami videomemória hibára utal.
Ugye idleben, mikor csak az IGP megy, jó a kép, de amint GPU intenzívebb dolog indulna, átvált a dedikált VGA-ra, ami meg úgy tűnik már hibás.
Állt vagy két évet a laptop, csak most akartam használni, azt észrevettem, h van ez a hibája.Ha le tudnám tiltani a VGA-t, akkor a processzorba integrált IGP még elég lenne pont ahhoz, h használni lehessen a lapotopot, mert egyébként netezni, olvasni cikkeket még pont jó lenne.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
félisten
Üdv!
Érdeklődöm, hogy használt már vki olyan adaptert, ami TB3 portra küld vissza videójelet notira? Mert ugye páldául az eGPU-k (ha a noti kijelzőjén szeretnék játszani, akkor) ezt csinálják, de megoldható ugyanez bármely más külső multimédiás eszközzel?
Vagy maradnak a capture card-ok, külső videóvágó eszközök?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
ricsi99
addikt
válasz foxmastR #48131 üzenetére
Hdmi - vga átalakítót vegyél... Filléres cucc.. Hdmi lefelé kompatibilis.. Dp meg más
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
foxmastR
csendes tag
válasz Attila0 #48142 üzenetére
Igen vettem egy "hdmi dp" kábelt de az csak egyirányú a hdmi irányába, ezért visszafelé, azaz dp irányába nem küld jelet a monitor felé. Kipróbáltam a másik gépen és működik másik irányba . Amit Attila0 küldött kábel linket érdemes megnézni az emagon a második képet, mert az vga to hdmi. Nem olyan egyszerű ez.
-
-
khalox
őstag
Úgy, hogy átalakító áramkör is van benne, de csak akkor fog "rendesen" működni, ha elegendő feszültséget kap ehhez a HDMI felől, ezen szokott elbukni. (Meg persze süket lesz a dolog, hiszen HDMI-n megy a hang is, VGA-n meg nem.)
Inkább egy adapter lenne a tuti ezek miatt a sima kábel helyett.[ Szerkesztve ]
-
-
foxmastR
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Adott egy hp fhd képes notebook amin van egy hdmi kimenet külső kijelző csatlakoztatására, ami működik is hdmi-hdmi jel továbbítására.
Tönkrement a kijelző a laptopban, de külső kijelzővel (szintén fhd) használható lenne viszont a külső monitoron csak vga és display port található. Ebben a formában egy hdmi to display port nem lehet opció, mert a jel nem megy hdmi-ről display portra.
Mit javasoltok milyen átalakítót vegyek? Melyikkel járok jobban, ha a vga szálon megyek tovább és ott keresek átalakítót, vagy megoldható egy konverterrel a display portos probléma is?Előre is köszönöm a válaszaitokat
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Mindenféleképp másik gépben is meg kellene lesni előszőr ,mielött agyoncsapod a win-t... már a sarki füszeres öcccse is gyárt ilyet csájnában.... aztán van ,hogy túl sok benne a ketchup... szóval előszőr másik gép
A gépeden csak usb 3.0 (kék) vagy van 2.0(fekete) csati van?
A feketében milyen sebességeket produkál?[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
oba
addikt
válasz ricsi99 #48128 üzenetére
Nem próbáltam másik gépen, most lehetőségem sincs rá. Az a fura, hogy a pendrivera a crystaldiskmark 2-300 mb/s olvasás és 70 mb/s írási sebességet mért. Ezzel szemben a valóság az, hogy sokszor még 1 mb/s alá is lemegy... vicces.
Ezt az usb port feszültség dolgot hogyan tudnám ellenőrizni, vagy beállítani, hogy biztosan jó legyen?
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
ricsi99
addikt
Ha linux alatt jól megy akkor hibátlan a hw
Ami trükk van még ,hogy a rendszer úgy dolgozik ha másolsz akkor előszőr a memóriába tolja az adatot , utánna ahogy a hw birja úgy írja ki az adathordozóra... legyen ez ssd /pen drive stb
lehet még az usb feszültsége leesik és a win visszaveszi a sebességet usb 1.1-re
Pen-drive ot próbáltad másik gépben?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
oba
addikt
válasz ricsi99 #48126 üzenetére
SSD és HDD is van a gépben, néztem mindkettőnek a sebességét crystaldiskmark-al, de rendben van teljesen. Az SSD-nek olyan 500 mb/s az olvasási sebessége, a HDD-nek 130 mb/s körül. Akármelyikről próbálok másolni a pendrive-ra, ugyanaz a siralmas eredmény.
-
ricsi99
addikt
Nézd meg hogy az ssd-d olvasási sebessége nem e lassult meg... ha igen velem eggyütt megnyerted ezt a feature-t... volt valami update ami ilyesmit okoz...
viszont lehet a win topicokban nagyobb sikerrel jársz... ez nem tipikusan noti problémaEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Scrake^;DD
aktív tag
válasz SeniorTilla #48123 üzenetére
Köszi, várok vele próbálgatom aztán meglátjuk visszatér-e a probléma
Sempre... al tuo fianco! 1926.
-
oba
addikt
Sziasztok!
Adott egy Dell Vostro 3568 notebook és egy Sandisk usb 3.1-es pendrive [link]
A problémám még win 10 alatt kezdődött. Sokáig nem volt semmi gondom, majd egy idő után (kb fél év után) a nagy fájloknál a másolási sebesség ilyen 2-4 mb/s körüli értékre zuhant le és egy 50-60 gb-os filet órákon át másol. Aztán tettem próbákat különböző linux disztókkal, és ott mindegyiknél szépen, 60-100 mb/s közötti sebességgel másolt rá a notebook, ugyanabban az USB portban. Kb 2 hónapig használtam linuxot. Majd kezdtem unni a linuxot és felkerült egy win11. Pár napig rendben volt minden a pendrive-al, de most megint ugyanazt játssza, hogy baromi lassan másol. A pendrive érintésre is elég meleg. Win 10 alatt is itt is fent voltak a driverek és itt is (igaz, hivatalosan nem win11 támogatott ez a gép de a win10-es driverek gond nélkül felmentek). A windows update is talált sok driver frissítést hozzá.
Szerintetek mi lehet a gond? A pendrive exfat rendszerű. Nem értem, hogy a linuxok alatt miért működött jól, és hogy a windowsok alatt miért sz*rik be egy idő után. Bármilyen tippet, ötletet szívesen fogadok
-
veterán
válasz Scrake^;DD #48122 üzenetére
igen simán
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Scrake^;DD
aktív tag
Tapasztaltatok már olyat, hogy újonnan vett notinak a billentyűzet egyik gombja picit ragad? Ez mitől lehet ez a jelenség? Megfújkáltam sűrített levegővel most jó. Elképzelhető, hogy valamilyen szennyeződés volt alatta?
[ Szerkesztve ]
Sempre... al tuo fianco! 1926.
-
Smau
csendes tag
Sziasztok, nem jutott eszembe jobb, hogy hova kéne írni meg végülis laptoppal kapcsolatos. Thermal putty-t hol tudnék venni? Eredetileg az volt a laptopban a vramon meg egyes helyeken és úgy hallottam a pad nem jó. Köszi
-
Hosssszu
őstag
válasz kovácspityu #48117 üzenetére
Szívesen!
Bizonyos esetekben hasznos dolog tud lenni. -
Hosssszu
őstag
válasz kovácspityu #48115 üzenetére
Szerintem az a szimbólum azt jelenti hogy kikapcsolt állapotban is tölti mondjuk a telefont.
-
kovácspityu
újonc
Nem tudom igazán melyik topicban kellene kérdeznem de megpróbálom itt: mi a különbség a két USB 3.0 csatlakozó között - illetve mit jelent az a bal oldali szimbólum az SS alatt? Köszönöm a választ
-
Attila0
őstag
válasz SeniorTilla #48113 üzenetére
Na jó, azt hiszem ha tovább folytatjuk, akkor ez a beszélgetés már kezd egy kicsit off lenni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Attila0 #48106 üzenetére
Igen tudom, tizenvalahány éve Bose Acoustimass 5-ösöm van a nappaliban. Ez is bizonyos értelemben aktív rendszer, az biztos, hogy nem passzív. Összedolgozik az erősítővel. Erősítőből van itthon pár Yamaha, plus a hálóban még egy Denon, az pont Yamaha hangfalszettel, passzívval. Fiatalkoromban hangrenszerek építésével is foglalkoztam.
A lényeg az volt, hogy ne olcsó legyen
Kbali:
ha tudnád, hogy komoly emberek mi pénzeket fizetnek ki ezekért a hitekért, lehet nem mosolyognál annyira . Egyébként tényleg hallani a különbséget prémium és kommersz kábelezés között, de az nem az itt lakók hangcuccain és zenei igényének minőségén jön ki. Arra ott a youtube mp3, osztjóvan.[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz SeniorTilla #48101 üzenetére
„Rendes hangzást nyilván csak rendes hangmegjelenítő eszközzel fogsz kapni, egy olcsó gagyi aktív hangfalpárral nem. Egy erősítő és egy normális hangfalszett a minimum."
Persze, az számomra is nyilvánvaló hogy nem a legolcsóbb, leggagyibb hangfalpártból szeretném kihozni a legszuperebb hangzást. De azt már erősen hitvitai kérdésnek tartom, hogy jó hangzás= erősítő+passzív hangfalszett. Mert most már aktív hangfalakból is léteznek egészen kiválóak. -
NGA
addikt
válasz ricsi99 #48102 üzenetére
Ezt érdemes elolvasni ezzel kapcsolatban.
iBasso DC03 USB DAC teszt | av-online.huEz nem hangkártya, hanem egy külső nagyfelbontású dac. USB kimenetről megy, és képes spec alkalmazásokkal az SACD, DSD stb nagyfelbontású formátumokat lejátszani.
-
ricsi99
addikt
válasz Attila0 #48099 üzenetére
Maga a "hangkeltő ic" az kb ugyan az...a körítés az amit meg kell fizetni ,hogy a digitális jelről ,analóg legyen ... aztán ott a csoda ,hogy 5.1 stb ilyen olyan hangzás...
Ha pc-re dugható 3.25 jackes cuccot veszel akkor van ilyen olyan technika/ csalás hogy "jószójón "... bluetooth hangfal kb ennyi... vehetsz egy külső "asio" driveres cuccot... az már arró jó hogy rájössz az mp3 az a jóvanazúúgy kategóra... vagy rááldozol egy digitális benetes erősítőre és akkor az úgy szól ahogy amit maga az erősítő tud jel/zaj arányban. Komolyabb cuccot meg se halgass mert utánna még az online rádiót se halgatod meg a notin[ Szerkesztve ]
-
veterán
A komolyabb gépekben most is jobb hang van. Pl. a HP Omenekben saját Omen Audio Control van, sokféle beállítással és minőségi hanggal. Rendes hangzást nyilván csak rendes hangmegjelenítő eszközzel fogsz kapni, egy olcsó gagyi aktív hangfalpárral nem. Egy erősítő és egy normális hangfalszett a minimum. Vagy egy jó füles. Aztán itt is el lehet menni a végtelenségig árban és minőségben, vájtfülűségben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Nyaralás topik
- Path of Exile 2
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OpenMediaVault
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500