-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
Hali!
A következő kérdésem lenne:
adott egy Elitebook 8540w laptop, i7 740qm procival. A laptop 16 giga Ram-mal van, viszont a proci specifikációja 8 giga memória-támogatást ír. Ilyenkor mi van? Használja-e, látja-e a proci a sok ramot, vagy csak maximum 8-cal tud dolgozni? Tervező progihoz lenne, tehát kell a sok ram. -
_Berci_
aktív tag
válasz online1986 #27045 üzenetére
Ezt még próbáld meg
Cseréld le a fájlt (biztonsági mentést csinálj előtte)
Ha nem menne, akkor állítsd át az fps-t így:
<RefreshRate value="59"/>[ Szerkesztve ]
Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
_Berci_
aktív tag
válasz MayerApu #27042 üzenetére
Hi
Ha biosban vagy akkor sincs jel?
Ha van benne dedikált kártya, akkor néz meg ott is, meg az inteles vga proginál is
(találkoztam már olyannal, hogy Intelnél engedélyeztem, de csak akkor ment, ha nVIDIA-nal is engedélyezve lett )Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
online1986
tag
sziasztok Gamer Msi GX70 hogyan tudom elindítani a gta5 ,hogy ne az integráltat vga használja
AMD A10-5750M apu+ AMD R9 M290X 2GB előre is köszönöm. -
-
MayerApu
csendes tag
Üdv
A probléma a következő:
Adott egy laptop ami egy Dell Inspirion N5110 és egy TV ami egy Samsung 32E310
Összekötöttem őket egy HDMI kábellel de a tv nem ismeri fel a laptopot. A laptop felsimeri elvileg a tv-t. A TV-n ha ki akarom választani a források közül a HDMI-t akkor egyik sem aktív.
Kipróbáltam egy másik kábellel azzal sem jó viszont ha másik laptopot dugok a tv-re azzal jó.
Mi lehet a gond? Olyan létezik, hogy elromlott volna a HDMI kimenetem? -
_Berci_
aktív tag
válasz online1986 #27039 üzenetére
Anno en is rengeteget szivtam vele (i5 proci vs amd vga)
Vegul ugy oldott meg, h a settings ini-ben at irtam az fps-t 60-rol 59-reNagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
adika4444
addikt
válasz online1986 #27039 üzenetére
most nem tudok utánanézni, de próbáld meg a játék parancsikonján jobbgomb és a grafikus motort megadni.
üdv, adika4444
-
online1986
tag
sziasztok Gamer Msi GX70 hogyan tudom elindítani a gta5 ,hogy ne az integráltat vga használja.
-
nagyúr
válasz szupersanyi #27036 üzenetére
Ha azt a modellt gyártották IPS-el akkor nagy valószínűség szerint igen, de ha nem, akkor nagyon kicsi rá az esély. Az IPS kijelzők amik most piacon vannak többnyire eDP protokollal vannak gyártva, a TN-ek meg még LVDS-el.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz szabodavidz #27034 üzenetére
Nézd meg a Lenovo Z50-70-et. 120 ezer Forint körül már megkapod; i3 vagy i5, FullHD, GeForce GT820M vagy GT840M. Szép vékony gép, nagyon jó kijelzővel. Én a Te helyedben hanyagolnám az AMD vonalat...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
szupersanyi
aktív tag
Sziasztok!
Ha most veszek egy TN paneles Acer notebookot, mert nincs pénzem IPS panelesre, akkor később ki tudom cseréltetni a TN panelt IPS-re?
-
stickles
tag
Sziasztok
Haverom megkért nézzek utána a laptopjának , h bővíthető-e a memória benne ,kicsit lassúnak érzi autocad alattKaptam tőle egy olyan infót , : ASUS x70l (t4400 d.core) ez lenne a gép
Remélem jó helyre jöttem és tudtok segíteni
Bővíthető-e és mennyire , megéri ha igen ?
[ Szerkesztve ]
-
szabodavidz
csendes tag
válasz KillHates #27017 üzenetére
Utána néztem különböző fórumokon és nagyon valószínű,hogy a kijelző hibás.Elő fordúl ennél a típusnál.Holnap küldöm vissza és visszakapom a pénzem.Viszont sajnálom,mert amúgy jó gépnek tűnik.Hardweresen ebben az árban ez a legjobb szinte.Arra vajon mennyi esély van,hogy ha rendelek még egy ilyen laptopot más helyről,hogy annak is probléma legyen a képernyőjével ?
-
nagyúr
válasz CartmanLand0 #27031 üzenetére
A HD5470 beadta az unalmast a W8 telepítés folyamán. Sajnos egyre több régebbi notinál találkozok hasonló hibával, de jól tudom javítani!
Mivel az operációs rendszerek telepítése közben nem működik az energiagazdálkodás, így a GPU fullra volt hajtva végig. A paszta már el volt öregedve a chip-en, a hőleadó lamellák a hűtésen már valamennyire eltömődve, a VRM már megfáradva, tehát néha túlfeszelt és így nem volt már elégséges a hűtés, BGA-s lett a GPU. Ha nem jutsz az eladóval dűlőre vagy azt mondja, hogy javíttasd meg, akkor állok rendelkezésetekre, PH-s kedvezményes áron vállalom a javítást. A részleteket privátban.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz amdathlonxp #27030 üzenetére
Hát azt nem tudom Felvettem a kapcsolatot az eladóval, remélem kisütünk valami megoldást ... szinte nem is volt használva, mégis tönkrement
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz CartmanLand0 #27029 üzenetére
Üdv sajnos tipikus hibajelenség ....alaplap---valószínű csak bga lesz de ha volt már javítva előtte is az szívás ..
esetleg memóriát nézd meg felváltva 1-1 modullal tesztelve a slot okat ....kiveszed a ramot 1 et vissza teszel bekapcs ha így sem megy ugyanazt áteszed a másik foglalatba ,ha így sem akkor a másik modullal ugyanezt eljátszod ...
[ Szerkesztve ]
Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
CartmanLand0
senior tag
válasz CartmanLand0 #27028 üzenetére
Gondolom akkor kuka ... alaplap hiba lehet ? Vagy esetleg VGA ? HD 5470 van benne ...
-
_Berci_
aktív tag
válasz CartmanLand0 #27026 üzenetére
Helló
SM bus resetet javaslok ilyen esetben
Aksit, adaptert kihúzod majd min 30 percig (inkább 1perc) nyomod a power gombot, utána be táp és indulnia kelleneNagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Acer E642G tipusú noti. Pár napja vásároltam használtan, egy megbízható eladótól. Vásárlás után kipróbáltam, minden rendben volt vele ... ujrahuztam a rendszert, kapott friss Windows 8.1-et ... ez két napja volt ... azóta kikapcsolt állapotban pihent az asztalomon ... most kapcsoltam volna be, venti felpörög, ledek világítanak, aztán elcsendesedik ( de hallani hogy pörög a venti csak hallkan ) és se kép se hang. Mi lehet a probléma ??
-
_Berci_
aktív tag
válasz anonymus89 #27021 üzenetére
Szeva
Ha ezt megveszed akkor nem kell semmi + dolog (csak hdmi kábel, de az gondolom az van)
-
Kbali
nagyúr
válasz anonymus89 #27021 üzenetére
Valószínűleg egy 3,5 mm-es jack-jack dugóra, amit a fülhallgató kimenetre tudsz kötni és a másik végét a tv hang bemenetére (ha van neki olyan).
-
Kbali
nagyúr
válasz anonymus89 #27019 üzenetére
Nincs ilyen, merthogy ráadásul a VGA csatlakozó csak analóg képi jelet tud továbbítani. Létezik VGA to HDMI átalakító, de az csak aktív eszköz lehet, nem olcsó. A hanghoz pedig mindenképpen plusz kábel kell legalább az átalakítóig.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Ismerős szeretné a vga csatival rendelkező Notiját hdmi-s tv-re rákötni úgy, hogy hang is menjen át. Létezik ilyen átalakító mely nem igényel több kábelt?
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
_Berci_
aktív tag
válasz szabodavidz #27016 üzenetére
Hello
Sajna tobb izben is tapasztaltam, h az Amd-s procival es dedikalt kartyaval szerelt gepekbek, sz@rabb a kepe, mint ugyan olyan konfignak Inteltol
-
nagyúr
válasz szabodavidz #27012 üzenetére
Amikor még nincsen Windows7 alatt feldriverezve akkor normálisnak mondható a kép?
Tehát amikor húzod az egér kurzort akkor nem recésedik a széle?Ha recésedik, akkor ott valami hardveres gond lesz.
-
bakter24
őstag
válasz szabodavidz #27011 üzenetére
Minden kijelzőnek van egy felbontása (jellemzően a legmagasabb) aminé 1:1 arányban vannak a fizikai pixelek és a megjelenített képpontok. Ha nem ebben van a monitor, hanem kisebben, akkor torzulás lép fel. Ezért kérdeztem először ezt, mert nem biztos, hogy van fizikai gondod a leírásod alapján.Fotót tudsz csinálni, hogy lássuk, milyen a kép?
[ Szerkesztve ]
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
bakter24
őstag
válasz szabodavidz #27009 üzenetére
Natív felbontást használsz?
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
szabodavidz
csendes tag
Sziasztok! Nem rég vásároltam egy Lenovo Z50-75-ös notebookot,AMD FX típusú processzorral és AMD R7-es videó kártyával. A problémám az lenne, hogy már a full hd felbontású asztali háttér is nagyon csúnya megjelenítésű, a videók megjelenítése pedig katasztrófális.Szóval a kép nagyon mosódott,torzult,vagy nem is tudom milyennek nevezzem..A drivereket letöltöttem a hivatalos oldalról,mindenből a legújabbat(sőt régebbi verzióval is kipróbáltam),de ez nem oldotta meg a problémát.Jelenleg Windows 10-es operációs rendszeren van ez a probléma,de ugyanez a jelenség Windows 7 alatt is fennáll .
-
Dell XPS
veterán
válasz atika88 #27006 üzenetére
Nem jó a szám.
S/N alapján ki lehet deríteni (BIOS -ban találod!), hogy mi a pontos alaplapszám. Valahol HP support oldalán beírva az összes alaktrészét kiírja, hogy mivel gyártották. Ráadásul azért is fontos, mert a heatsink más i7 -es típusnál. Hűtőfelütet van kialakítva VRM -re (tápkör), ami i7 -es procinál lényeges, mert erősebb terhelésre nagyon melegszik (90-95fok!).
Amit belinkeltem neked, az pontosan egy DV-6 -os alaplap 3 fázisú tápáramkör képe (i7): alul 3db VRM található és nem kettő (!).
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen2i 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest