-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz szabonagyur #11799 üzenetére
akkor semmi hókuszpókusz, driverezés és ennyi. köszi!
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
szabonagyur
félisten
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
újra kell húznom és gatyába kell rántanom valamikor egy Asus K50IJ notit. kérdésem az lenne, hogy ez mennyire megy könnyen? anno egy Vaio-val elég sokat szenvedtem, mire rendesen megcsináltam. van itt valami rejtett partíció, meg programcsokor, amit használni kell, vagy ez teljesen standard cucc, menni fognak szépen az Fn-es kombók gond nélkül és nem kell varázsolni semmit? tudom, hogy egy Vaio ilyen szempontból egyedi darab, de azért megkérdezném, notikkal ritkán foglalkozom
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Impressa
őstag
válasz Luighi #11781 üzenetére
Akkor, amit ro_bert17 fórumtárs is linkelt, segíthet a probléma megoldásában. Igen, eepromban tárolja a kódot.
(#11780) amdathlonxp akkor a HP-nál sem az igazi már a támogatás. Vista? első dolgom az volt, hogy töröltem, mivel az általuk kiadott verzió bugos volt, azaz, ha akartad, hanem mindig 2 Ghz-en járatta a procimat (T5800), emiatt a gép le is kapcsolt mindennap 20-30 perc után. Win 7-el ez a problémám megszűnt, még újrapasztázni sem kellett, 3 évig ment hibátlanul, aztán unokaöcsém egy karcsapással hazavágta a vasat.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Kleroo
veterán
válasz Dell XPS #11795 üzenetére
Tudnál tippet adni megfelelő helyre? (ÉBuda lenne ideális)
Illetve ez kb milyen költség?
Így alkatrészként mennyit érhet (burkolat makulátlan, zsanér(most szétszedése során többet járt, mint teljes pályafutása alatt), ect; ez fontos tényező úgy gondolom, hisz ha valakinek pont minden más zúzódott le, de az alaplap ép, akkor az elég jó fogás számára. )(szerk: mennyit érhet= %ban mennyit ér ahhoz viszonyítva, mintha nem produkálná ezt a hibát)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Dell XPS
veterán
-
Kleroo
veterán
válasz Dell XPS #11753 üzenetére
Óu yeah.
Köszi. Megoldás általában mi?
Gyári szervíz csilliókért cserél alaplapot? Vagy inkább alkatrészként eladni, és venni újat. (A külseje, váz, zsanérok, tökéletesen bolti állapotú)
Vagy lehet bontottat szerválni értelmes időn belül?[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
rox1818
csendes tag
válasz Aethelstone #11789 üzenetére
Úgy elindult a vas, ezt elfelejtettem leírni. De most már a monitor sem kapcsol be, mert átállítottam a BIOSban ezt: PowerXpress-t dGPU-ra. Úgyhogy előtte a BIOSt kéne resetelni, vagy valahogyan visszaállitani PowerXpress-ra.
[ Szerkesztve ]
-
rox1818
csendes tag
Sziasztok. Van egy ASUS K50AB notim. A problémám az, hogy elkezd betölteni a windows és akkor hirtelen egy kékhalállal újraindul és kezdődik minden elölről. Sikerült a hibakódot megnéznem: 0x000000A5. Azóta már próbáltam újrainstalálni, hátha valami a windowsal van, de az sem segített. Az előbb leírt hibakóddal instalálás közben újraindul.
Volt újrapasztázva, mert állandóan 90 fok környékén ment a processzor, de nem segített. RAM csere is megvolt. Utána a BIOSban átkapcsoltam a PowerXpress-t dGPU-ra, no azóta a monitor be sem kapcsol csak felpörög a ventilátor.
Ötletek, hogy mi lehet a gond vele? -
Dell XPS
veterán
válasz FanTomasz21 #11786 üzenetére
Gyakori a tápaljzat hiba, ezért kérdeztem rá. Néha egy forrasztás is megkímélhet akár 10-13k kiadástól.
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz FanTomasz21 #11783 üzenetére
Ez a jelenség kapásból alaplap hiba, de néhány esetben lehet más is. Mennyire értesz hozzá, tudsz mérni az alaplapon, tápaljzat, stb. ?
akku, hdd, odd nélkül, egy memória modullal mit produkál ?
(#11773) daninet: csükkentett módban is ugyanez a jelenség?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
FanTomasz21
tag
Sziasztok, van egy compaq presario cq71-205sg típusú noti, azt csinálja hogy ha bedugod a töltőt pillanatra felvillan a pici led az aljzat mellett a gépen, majd 2-3 másodperc múlva kialszik. a gép be sem kapcsol. a töltő teljesen új! mi lehet a probléma?
-
Impressa
őstag
válasz amdathlonxp #11775 üzenetére
Szia!
Én már áttértem a Lenovora, de ott is ugyanez a helyzet. Az tény módosítanak vmit a winben, amiátal a két VGA váltása automatikusan működik, de inkább maradtam a manuális beállításnál, így legalább nincs hiba. A "gyári" nagyon sok fejfáját, és hibát okozott, ezért töröltem le végleg. Az eseménynaplóban 1 hónap alatt közel 22 ezer bejegyzés írodott, aminek a 70% mind hibára vonatkozó bejegyzés volt, és mindig ugyan az.(#11778) Luighi Cmos resetet próbáltad már?
[ Szerkesztve ]
-
Luighi
senior tag
Sziasztok,
van egy HP 6930P laposom, teljesen lezárva BIOS Admin jelszóval. Még a bootolásig sem jut el, bekapcsolás után azonnal kéri a jelszót.
Tud nekem valaki ebben segíteni? Akár fizetős megoldás is érdekel. Privi plz.
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz daninet #11776 üzenetére
Nekem is fura a video driver ,
Hogy valami pluszt is mondjunk a hp oldaláról op rendszer alól frissíthető bios-uk egészen jó kár hogy ebből is régiek vannak.Amúgy nekem a hp topicban segítettek végül esetleg érdemes lenne ott is érdeklődni.
Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
daninet
veterán
válasz amdathlonxp #11775 üzenetére
win7-es a gép, de én ezt a video drivert ami letölthető az oldalukról mindennek nevezném, csak tökéletesnek nem pláne, hogy 2012 óta nem volt frissítése.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz Impressa #11774 üzenetére
Szia
Én a hp oldalán nem találtam drivert az op rendszeremhez és az nvidia oldaláról letöltöttem a videokártyámhoz megfelelőt de nem ment vele,végűl nehezen találtam viszont a hp oldalán olvasható hogy csak a gyárilag telepített oprendszerhez van driver ha más op rendszert használsz nem fogsz megfelelőt találni.Valahogy megoldották hogy szívás legyen,Nekem kb egy hetem ment el a videokártya telepítésére
Ha azt az op rendszert használod amivel adták a gépet kiváló a hp támogatottsága amúgy meg egy borzalomWhatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
Impressa
őstag
válasz daninet #11773 üzenetére
Most megleptél
Érdekes, amit írsz, őszinte leszek, AMD-ben nem vagyok eléggé jártas... meg kellene várnod, hogy a kollégának van-e ötletük, javaslatuk a problémádra. Ha jól emlékszem Dell XPS kolléga AMD-ben is otthon van, ha épp itt van, szerintem megpróbál segíteni a megoldásában. Nálam ez a jelenség, akkor fordult elő, mikor a gyári winről (OEM) áttértem az MSDN-es verzióra (Intel + Nvidia), persze nálad erről most nincsen szó.
-
daninet
veterán
válasz Impressa #11772 üzenetére
Ugyan az az ember vagyok, csak asszony gépéről írtam, ott pedig ő van bejelentkezve
HP oldalán egy régi driver van. Teljesen bugos a Catalyst benne nem tudja eldönteni mikor kell bekapcsolni a Radeon kártyát. Újabb drivert nem tudok feltenni, ha a legújabbat szedem le, és elkezdem telepíteni, ugyanazt a 8.xx verziót rakja fel, és egy valamivel régebbi (nem a legújabb catalyst-ot) Tehát a csomagban benne vannak a régebbi verziók is. Először nem hittem el, de minden temp mappát kitöröltem, illetve a kicsomagolási helyeket is kiganéztam, tehát ez ilyen.
Leszedtem egy csomót különböző verziókból és ezt a januárit találtam amiben normális a Catalyst (de nem a legújabb)
A driver verziószáma ugyan az maradt. Nem tudom merre induljak.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok,
A Hp G6 1003SH gépben lévő Intel Core i3 380M prociban lévő első generációs integrált Intel HD kártyához létezik vajon Win8.1 vagy legalább 8.1 driver? Én nem nagyon találtam, de jó lenne valahogy életre bírni. Win7 csak?
-
bjucy
csendes tag
Üdv!
Hp 4530s noti hűtője egy napja terhelés nélkül is pörög. Mindössze a video kártya driver frissült azóta.
CPU és GPU terhelés nincs, a CPU 40 fokos. A noti hűtője tiszta, szépen áramlik ki rajta a levegő, az alja hűvös.
Valami ötlet? -
kmisi99
addikt
válasz kmisi99 #11764 üzenetére
Na jó a laptop. Valóban a bekapcs gomb volt a ludas még jobban be kellett tuszkolnom a csatlakozóba.
Viszont a régi problémám még fenn áll. Azaz rossz volt az ssd vettem bele egy új msata ssd-t és ha benne van akkor bekapcsoláskor egy pillanatra felvillan a kijelző majd kikapcsol a gép és csak áramtalanítás után lehet újra eljátszani vele ezt. De ssd nélkül vagy a régi rossz ssd vel tökéletesen bekapcsol a gép.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz Rivaul #11763 üzenetére
Ilyen szalagkábeles megoldású a bekapcs gomb 4 érintkező van rajta így nem igazán tudom melyik mi. Amik az áramot adják a lapnak azokat nem igazán bántottam. De egyébként lényegében 95% osan szét lett szedve a legalsóbb rétegekig kellett lemennem szóval az alaplap is ki lett véve.
-
Rivaul
addikt
válasz @matthew@ #11761 üzenetére
Szai. inkább ITT érdeklődj.
kmisi99
Nem az akku kábeleire gondoltam hanem a táp kábelekre amik csatlakoznak az alaplapra. Bár nem tudom mennyire lett szétszedve a gép. A bekapcs gomb nem tudom hogy csatlakozik abba a laposba, esetleg össze lehetne zárni a csatlakozásnál a lábakat de ez csak hasraütés...Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
kmisi99
addikt
válasz Rivaul #11758 üzenetére
Nem a táppal van gond mert ugyan az aksi halott de annyi ereje mindig volt, hogy felvillantsa a ledeket de most semmi 0 reakció. 1-2 csavar kimaradt összerakásnál esetleg az okozhat ilyen gondot? Illetve én nagyon a bekapcs gombra tippelnék de hogyan tudnám tesztelni, hogy az e a hibás?
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Noti vásárlása előtt állok és két kb hasonló gépezetet találtam, csak az egyik AMD-s a masik Intel procis. AMD négymagos A10-5745M APU és Intel Core i5-4200U közül melyik az erősebb,jobb, megbízhatóbb? Az AMD-t nem ismerem mert mostanában nem követtem az eseményeket. Elsősorban programozás és egyetemi beadandó pár 3D-s munkához kellene, illetve otthoni felhasználásra. A két proci kb egálban van vagy melyik a jobb, illetve olyan onfót kaptam h az AMD egy i7-est is megszorongat akár, netes szintetikus tesztekből ez nem jött le, igaz ez?
Előre is nagyon köszi a helpet!Matthew 24:42
-
Rivaul
addikt
-
notmiami
tag
Sziasztok! [Dell garancia]
Egy 2 hónapja használt Dell laptopot találtam apróhirdetésben, gondolkodom, hogy megvegyem, de a garanciával kapcsolatban lenne kérdésem. Ha elkérem a service tag számot, és beírom a Dell honlapra, és kiírja, hogy jó, közel 3 év van még hátra, (és a garancialapot oda fogja adni a vevő) akkor bízhatok abban, hogy egy jó terméket tudok venni? (és nem vernek át?) Vagy még így is megeshet, hogy egy szürkeimportos termék, aminek nem biztos a garanciája?
-
Rivaul
addikt
válasz kmisi99 #11757 üzenetére
A táp kábelei nem csúsztak ki? Amúgy nem kellett volna szétkapni Ennyi is elég lett volna. Sajna így elég nehéz lesz bár mit mondani, akku kivesz s szétszed aprólékosan újra azt megint össze sztem...
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
kmisi99
addikt
Van egy dell inspiron 910 laptop bios resetet akartam csinálni de ahhoz hogy az elemig eljussak rommá kellett bontani a laptopot miután összeraktam se kép se hang. A ledek se villannak föl. Valami tipp ötlet mi lehet a gond? 2x is szétszedtem és összeraktam a bekapcsgomb csatlakozóját meg piszkáltam hátha az.
-
xcds
őstag
Csatlakozom a 130-asok táborához. 300-as rooter, 300 wifi és az állapotnál 130-at ír nekem is.
-
uszkart
tag
Hi!
Van egy laptopom, amiben egy Intel T2390 1,87 GHz-es processzor, meg 2 GB 667 MHz-es ram van.
32, vagy 64 bites win 8.1-et rakjak rá? Melyik lehet a gyorsabb?Köszi!
-
Kleroo
veterán
válasz Kleroo #11658 üzenetére
Na hát betojok! Mi a hermelines kankó ez?
Megint ezt csinálja, csak most nem tér magához a resetre sem. Bekapcsolás utáni ellenőrzéssel lehet bibi.
Mert azelőtt alalposan stresszeltem a gépet, semmilyen probléma nem jelentkezett, és vagy 30x újraindítottam.
De a hidegindítással megint meggyűlt a baja.
Ötletek? Jó lenne szétkapni, csereberélni a komponenseket, de tudom hogy nincs bajuk, hisz letetszteltem... :S
Milyen komponens felelős ezért, hogy hidegindításkor megakad? :Sszerk(kb 50 próbálkozás után most elindult. kikapcsoltam, és megint nem indul normálisan. Felgyújtom )
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
legenda
válasz MATEO6600 #11748 üzenetére
bekapcsoltam a párom notiját, mert nem hagyott nyugodni a dolog, csak 1 * 1 képes modul van abban is.
nem igazán szokták jelölni, hogy mit tud a modul, n szabványt írnak, és abba szinte minden belefér...
nekem 300-as van az e420-ban, de a netünk sebességéhez (jelenleg 30/5, hamarosan 40/20 lesz) a home gateway 20 megahertz beállítása is elég, mivel a panelben sok wifi hálózat van, és egy szabad csatornát egyszerűbb találni, mint kettőt, így viszont az enyémen is csak 130-as kapcsolati sebesség adott, viszont azt stabil, mintsem lenne az két csatornával, amiből az egyiken idegen hálózat is lóg, esetlegesen több is.
most csak 9 idegen hálózatot látok, de nappal több is van.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz MATEO6600 #11746 üzenetére
igen, az a kapcsolat sebessége, jobb esetben ott nagyobb érték szerepel.
találkoztam már n és lite-n wifi modulos b590 típussal is.
az asszonynak is vettem egy ilyen b590 notit nem is olyan régen - ne kelljen hazahurcolásznia a cégeset -, de fejből nem vágomn, hogy abban milyen wifi modul van, délelőtt megnézem majd.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MATEO6600
őstag
Értem, így már világos!
Azért írtam, hogy a laptop 11-es channelen van, mert az eszközkezelőnél azt írta a wi-fi adapterre.
Nekem nem gyári, hanem Vargalex fw van fent, és ott nincs külön n-es mód.
Ez alapján mondtam a 130 mbitet:Azt hittem, hogy ennél azért többet tud a B590... Na mindegy, köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz MATEO6600 #11744 üzenetére
130-as kapcsolaton nem fog átmenni "mérhetően" a 80 megabit/sec.
a gyártó 300-as típusnak jelöli adott modult, de érdemes elolvasni alul az 1-es kiegészítést, az sokat elárul.
a 300-as kapcsolathoz két csatorna kell, 2 * 150 megabit/sec, 1 * 1 kevés.
olyan nincs, hogy a router és a noti eltérő csatornán legyen, hiszen akkor nem lenne kapcsolat, a routeren kell beállítani a csatorna értékét, és az ellenoldal ahhoz igazodik.
300 megabit/sec a kapcsolati sebesség, ezért adnak meg annyit, hiszen az is egy valós érték, de a wifi kapcsolatban a hasznos adatok mélyen csomagolva utaznak, tehát a kapcsolati sebesség egy része csak a szükséges körítés, viszont a sebesség mérésekor csak a hasznos adat mutatkozik meg, azért a különbözet.
kell, hogy tudjon a router 11n only opciót is;[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MATEO6600
őstag
Szia!
Ha rámegyek a wi-fi kapcsolatba winen belül, akkor csak 130mbitet jelez...
Nem sikerült kideríteni, hogy hány mbites laptop wi-fi modulja.
A laptopom típusa, ez pedig a wifi-é.
Itt se ír pontos adatot, csak hogy 300 mbit-et is tudnak egyes eszközök.
A wi-fi 6os csatornán van, a laptop meg 11-esen, ezeknek meg kéne egyezniük?
Emeletes házban lakom, szóval van itt a környéken pár wifis router...
Ezt meg nem értem, egy 300 mbites kapcsolat valójában, jóesetben is csak 80 mbitet tud? Akkor mi benne a 300? Tudom, hogy csak elméleti, de mi értelme van akkor a jelölésnek?
A router nem tud n-only beállítást, csak g+n-t. 40 Mhz-en van mindkét eszköz, és 2-3 méteres távolságra egymástól, falak nélkül.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz MATEO6600 #11736 üzenetére
szia,
ellenőrizd a wifi modul típusát, hogy biztos 300-as legyen, mert szerelik a típust csak lite-n 150-es modullal is.
a kapcsolati sebességre 300-as jelez a rendszer?
az túlzás, hogy bőven tudnia kellen, mivel a 300-as kapcsolat jellemző (mérhető) sebessége ideális esetben 80 megabit/sec környékén mozog - a kapcsolati 300-as sebességben a többi a szükséges körítés -, de beállítások és környezeti tényezők függvényében sokkal kevesebb is lehet a mért sebesség.
a router és az ellenoldal is 40 megahertz beállításon legyen, illetve próbáld ki a kapcsolatot más/minden csatornán, mert az jelentősen befolyásolhatja az átviteli sebességet, pláne ha bezavar elérhető idegen wifi hálózat, ami azonos vagy szomszédos csatornán forgalmaz.
a router 11n only beállítással jobb n szabványos átvitelt tud, mint 11bgn mixed módban, bár az eltérés nem jelentős.
a router és a noti azonos helységben van? mert nagyobb távolság, fal(ak)...stb esetén normális lehet, hogy csak a net fele megy át.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
xcds
őstag
válasz MATEO6600 #11738 üzenetére
Nem tudom igazából. Térerőnek lenni kell, az biztos. Én pl a win7 által feltett drivert használom, mert a gyártó (lenovo) driverével sleep után nehezen akart kapcsolódni. Sebesség gondnál is megpróbálnám ezt. Meg a rooter beállításaival is szórakoznék. Pl a b/g/n mixed beállítások, titkosítás meg ilyenek.
-
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Lenovo B590-em van, TP-Link 1043 routerrel.
Az a kérdésem, hogy normális-e, hogy csak 40 mbitet visz át a wi-fi, mikor 80 mbites a netem?
Ebben 802.11n wi-fi van, és tudtommal 300 mbites, úgyhogy bőven tudnia kéne a 80 mbitet is. -
b.kov
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok pár olyan oldalt linkelni ami viszonylag jó árban adja a laptopokat és megbízható? Én a laptopsystem.hu -t néztem most, de furcsának találom, hogy i5-ös notebookok vannak 85k-ért o.O Lehet, hogy használtak? Mert nem találom. [link]
-
Dell XPS
veterán
válasz Aethelstone #11729 üzenetére
Igazad van, nem olvastam el alaposabban a kérdést. Négymagos i7 -es processzor csak a diszkrét kártyás változatokba szerelhető.
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz Aethelstone #11727 üzenetére
Nem jól gondolod, tudod cseréni i7-es processzorra.
Üdv, Dell XPS
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok!
Egy kérdés. Elvileg tudom a helyes választ, de azért biztos, ami biztos. A HP 8440P-s lapimban van egy i5 540M proci. Ebben van integrált gpu, dedikált nincs az alaplapon. Ugye elvileg lehetne cserélni benne a procit valami i7-es, négymagosra is, természetesen csak az elsőgenerációsak közül, de azokban nincs integrált gpu (legalábbis nem láttam a leírások alapján). Jól gondolom, hogy ebben az esetben a csere valójában nem megy, mert nem lesz "videokártyám"?
Köszi
Arsenal FC - Go Gunners!
-
TheProb
veterán
válasz rgeorge #11723 üzenetére
Nos, betéve az ODD-t a következők a tapasztalataim:
-eredeti audo cd és video dvd szépen fut, viszont megpróbáltam átmásolni a dvd fájljait és 2mp után meghalt az egész:-Mikor nincs benne a caddy a dvd-vel akkor 2x gyorsabban bootol fel a gép
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
rgeorge
addikt
válasz TheProb #11722 üzenetére
Pl. nagy fájlokat tartalmazó lemezről másolás, írás-teszt arra alkalmas programmal, tényleges írás (újraírható lemezzel). Az AIDA is tud ODD-t tesztelni, de nyilván csak átviteli sebességre.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
TheProb
veterán
-
andreijj
tag
Sziasztok!
Nem találtam sem Lenovo notebook topicot, sem Lenovo B590 topicot, így jobb híján ide írnám a problémám.
Egyik ismerősöm Lenovo B590-ét telepítem, és nem tudom felimátkozni rá a WLAN drivert. Az eszközkezelőben nyomát nem látom semmilyen WLAN eszköznek, és nem is reagál az FN+F5 kombóra semmit sem. Feltettem külön külön az összes hivatalos WLAN drivert innen, de eddig nem jártam sikerrel. Win764 az oprendszer, és többet szenvedtem a wifi beizzításával, mint az egész telepítéssel cakk-pakk. Valamilyen tanács, esetleg átirányítás más topicba?Ezer köszönet
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz TheProb #11719 üzenetére
Nem történt semmi! Ha ennyire random hiba, és terheléstől függetlenül jelentkezik, akkor az lesz, amit Dell XPS kolléga említett, írt, alaplaphibás a géped.
Bár nem értem a dolgot, ha ilyen fesz. gond lenne akkor mindig meghalna terhelés alatt, nem?
Igen, így van, ezt én is így gondoltam, csak nem pontosítottam.Gondolom ilyennel felesleges felkeresni a fell supportot, mert nem gyári dologról van szó...
Ennek, szerintem nics jelentősége, mert hibásan működik a géped. Valószínűleg ODD-vel is jelentkezne a probléma...[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz Impressa #11718 üzenetére
Hali!
Jaj, bocsi, nem vettem észre valamiért. Hát az igazat megvallva sose próbáltam az optikait de lehet megnézem. Bár nem értem a dolgot, ha ilyen fesz. gond lenne akkor mindig meghalna terhelés alatt, nem? Ez meg teljesen random. Van, hogy tudok játszani órákat van hogy már indítás után rögtön eldobja a dolgot, van hogy eleve úgy indul a gép, hogy nem látja.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Impressa
őstag
-
TheProb
veterán
-
Sheld
senior tag
Ezeket ott ajánlották, ide azért írtam be, mert ott nem kaptam egyértelmű választ, hogy MMO-nál mi számít jobban? Erősebb CPU, vagy erősebb VGA? És azért írtam le mindet, hogy elkerüljem a "sok mindentől függ" kérdéskört. És azért is írtam le, hogy konkrétan melyik MMO-ról van szó, mert WoW-nál pl tuti nem a VGA jelenti a megváltást, míg egy Teránál sokkal esélyesebb, hogy VGA is kell a proci mellé. Szóval, vélemény? SW:TOR-nak proci/VGA kell-e? és ha proci, akkor elég az ULV is, vagy mindenképp ruházzak be egy i7-QM-re?
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz Dell XPS #11710 üzenetére
Zárlat alatt azt értem, mint mikor erősítőt építesz, ugye a végfok ic-k hütőfelülete a negatív! Viszont, ha stereo, vagy hídkapcsolást csinálsz, az egyik pozitív, a másik negatít lesz, ezért kell a szilikon lapka, szigetelni! Arra gondoltam, hogy nem-e lesz gond összezárni a két hűtőfelületet! Szétnézek, miből lehet kreálni Köszi a segítséget még 1x
-
Dell XPS
veterán
válasz Bizsu1st #11704 üzenetére
Eszetrgályos ismeretség? Pénzérme, küszöbléc, szóval bármiből megteszi, de valóban nem olyan egyszerű. 15x15x1.5? Készletben kapható rengeteg méretben, de egyszeri alkalomra nem ajánlom, nem éri meg.
Ahogy tetszik mondani: mindkét oldalát bepasztázod, és úgy illeszted a chip -re!
Zárlatot? Ahol a hűtő felületével találkozik teljesen a chip ? Régebbi tipusoknál nem is használtak, persze akkor még nem voltak ilyen teljesítmények. Ha léteznének tökéletes felületek, akkor nem kellene hőelvezető paszta, ami igazáből ezt pótolja(ná). Hőleadás szempontjából nagyon nem mindegy a felületi érintkezés, különösen ha ez; ~ 8x6 mm -re koncetrálódik, legalábbis a hatékonyságra vetítve.
Üdv, Dell XPS
-
TheProb
veterán
válasz NEMO1968 #11703 üzenetére
A 250es vinyóval még nem próbáltam, de most ki is derült, hogy kb halott az a hdd-t 10%-os hdd sentinel szerint... Beraktam a caddy-be az SSD-t és azt kell mondjam, hogy chaser-nek lesz igaza, szerintem is valamit Dell-ék b@sztak el és nem a caddyvel van baj... Terhelni nem is tudtam így a rendszert mert ssd ellenére majd perc volt a boot idő, ezután használhatatlanul lassú volt a rendszer és folyamat fagyott mindent, 1 intézőt nem tudtam megnyitni... Szóval most visszacsináltam mindent, úgy néz ki muszáj lesz megbarátkoznom ezzel... De azért mégis marha bosszantó, hogy megvettem a 200 rugós vadiúj gépet és nem lehet rendesen használni +1 merevlemezzel...
-
kispecek
aktív tag
Következő lenne a problémám.
Minap kicseréltem az ODD-t egy HDD-re, a megfelelő beépítő kerettel.Simán betettem működött is mindenféle babrálás nélkül.
Történt az, hogy találtam otthon egy nagyobb WD HDD-t, gondoltam kicserélem ha már van.
Na ezt meg nem látja a rendszer
Akkor most mi van?Napi egy alma - az orvost távol tartja.
-
szabonagyur
félisten
válasz amdathlonxp #11705 üzenetére
Nem lehet, hogy nem teljesen támogatott az új procid a gépben? Mert így CPU-Z alapján teljesen fel ismeri, de valami akkor mégsem klappol. BIOS elérhető legfrisebb?
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz szabonagyur #11699 üzenetére
Az hogy a cpuz sepmpron 5400+ ír ki persze alatta ott az athlon de ilyen proci nálam nem volt benne.
Ez teljesen normális? athlont ad ki rá a google[ Szerkesztve ]
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz Dell XPS #11689 üzenetére
Sajnos annyira nem vagyok képben... , ezért is Kérdezek.
Gondot okoz a rézlemez, vasiparban ritka! Ha tudok szerezni, gondolom, ugyan úgy pasztával tegyem fel, igaz, a procinál meg csak paszta, mint gyárilag?
Viszont, ha jól gondolom, a gyári gap.pad elektronikusan szigetel, nem lesz gond, ha rézzel helyettesítem és zárom a chipset és a proci hűtőfelületét? Nem okozhat zárlatot?[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz TheProb #11698 üzenetére
Szia!
Játék alatt,másoláskor.
Szal terhelve!!!!
Még annyit nézz meg,mennyi az áramfelvétele az 1 terrás,és a 250 GB-os vinyónak.(remélhetőleg rá van írva)
Mivel írtad,hogy a 250-est ritkábban dobja el,ezen az alapon lehet hogy az SSD-t sosem fogja.
Nem kizárt,hogy nem tud annyi áramot leadni,mint az USB,ahol(írásod szerint)sosem volt gond még az 1 terrás vinyóval sem.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Sheld
senior tag
Notebook vásárláson gondolkozom, meg is vannak a jelöltek. Az egyetlen cél, amire a mostani laptopom nem elegendő, az MMO-zás. Azon belül is csak egy cím van, ami érdekes a számomra: SW:TOR.
Jelenlegi konfigom: Amd A6-3400, 6GB DDR3, 6650M 1GB DDR3...
A problémám a notival nem solo-ban, hanem a csoportos megmozdulásokkor vannak. PvP/Operation-ök.
Emiatt veszek új laptopot, és itt jön a kérdésem:
Van 3 proci, amik közül választhatok: i7-3612QM, i7-4500U, i5-4200M. Ezek közül melyik lenne a legmegfelelőbb a célomra?
Továbbá, 4 VGA, Nvidia GT740M, és 3 AMD: 8870M, 8850M, 8750M. A VGA-k között mennyire számít a különbség MMO közben? Azon belül is SW:TOR közben?Am a 3 konfiguráció:
1: i7-3612QM, 4GB DDR3 (1600), 8750M 2GB (DDR3) (Lenovo g500)
2: i5-4000M, 4GB DDR3 (1600), 8850M 2GB (DDR3) (nem emlékszem a gyártójára)
3: i5-4000M, 8GB DDR3 (1600), GT470M 2GB (Lenovo ideapad Z510)
4: i7-4500U, 8GB DDR3 (1600), 8870M 2GB (GDDR5) (Dell inspiron 17 3737)A 4 notebook közül melyik lenne a számomra leginkább megfelelő, ha csak SW:TOR-t nézzük? A segítségetek előre is köszönöm!
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz szabonagyur #11699 üzenetére
Több oldalt használók egyszerre és jelentkeznie kellene a teljesítménynek mindig ugyan azt a 3 oldalt használóm a munkámhoz.Korábban egy másik amd 2x 1.6ghz 2gb -t használtam de az kb tényleg 2 x így ment .
Új hozzászólás Aktív témák
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Asszociációs játék. :)
- Vissza a PC Masterrace-re
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001