-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz spezyal_ #12898 üzenetére
Érdekes megoldás, mindenesetre sikerült, ez a lényeg.
(#12899) KillHates Mester, köszönjük az infót, ez hasznos lesz másoknak is, és nekem is.
(#12896) KillHates Akkor, ha jól értelek, hiába dugja másik gépbe, nem tudod adatok lementeni róla, csak az általad említett módszerrel?
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
nagyúr
válasz spezyal_ #12884 üzenetére
Szia!
Az integrált 8GB-os HDD cache-t összefűzi a HDD-vel a Win7 telepítéskor.
Ahhoz hogy ne csinálja ezt egy msáik gépben kell félig feltelepítened az oprendszert, vagy utána nézned, hogy van-e olyan módosított BIOS ami kikerüli ezt az opciót (mennyit szívtam egy i7-es Zenbook-kal e miatt, abban 24GB volt) szét leht fűzni a hdd cache-t és akkor látszik külön meghajtóként is. Mivel a cache-elést a Win7 elég bután használja érdemes külön meghajtóként használnod a HDDcache-t és oda tenned a virtuális memóriát. Úgy nagyobbat "lök" a rendszeren, mintha a "jósolós" megoldást használja az oprendszered...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
spezyal_
tag
válasz Impressa #12895 üzenetére
valóban az, és számomra nagyon bosszantó is ez a jelenség
most vettem ezt a gépet, helyben teszteltem rendszerrel saját vinyóról, utána betettük az én ssd-met, a régi rendszerem is bebootolt róla, szóval nagyon nagy baj nem lehet, de hogy miért nem tudok egy rendes win installt végigfuttatni az rejtély
Utolsó próbaképp egy másik gépbe bedugtam az ssdt, ráteszek egy wint onnan, majd még az alaposabb config előtt visszateszem a samsungba, hátha túl bírok járni az eszén
Mindenesetre nagyon érdekelne miért van ez, és hogy küszöbölhetném ki, ez azért mégsem egy clean install lesz így (már ha müködni fog egyáltalán)...[ Szerkesztve ]
18 éve a hardveraprón!
-
nagyúr
Egy ugyanolyan BIOS-ú gépbe kell beraknod elsődleges merevlemeznek a HDD-t, majd indításkor belépni a BIOS-ba és ott a SECURITY menüben kivenni a HDD PASSWORD-öt.
Tehát ha Phoenix-es Lenovo-ban volt akkor abba, ha AMI-s Toshibában akkor abba, ha Inside-os Asus-ban akkor abba. stb....
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Impressa
őstag
-
spezyal_
tag
válasz Impressa #12893 üzenetére
igen, ha csak az egyik adattároló van a gépben, akkor is ez van, legyen akár az ssd, akár a hdd.
Az egyetlen opció amit még nem próbáltam, hogy az optikai meghajtó helyére teszem őket (a rendes hdd hely meg üres), de ez a verzió elég furcsa lenne[ Szerkesztve ]
18 éve a hardveraprón!
-
spezyal_
tag
válasz spezyal_ #12884 üzenetére
Vagy esetleg a gyári 8gb-s ssd kavarhat be?
Közben kikaptam az ocz ssdt, így csak a hdd maradt a gépben, (a saját helyén, nem caddyben) de így is ugyan ezeket a tüneteket produkálja..mellesleg és in mindenképp az SSD-t ajánlanám, annélkül nem élet az élet ha egyszer már használtad
[ Szerkesztve ]
18 éve a hardveraprón!
-
krisi047
senior tag
Köszönöm a tippeket, akkor az SDD-t mindenképp betervezem!
-
Impressa
őstag
válasz krisi047 #12885 üzenetére
Szia!
Nálam is ez volt a probléma, de az SSD-vel minden gondom megszűnt, pedig i7-tel szerelt vasról van szó 8 GB RAM-mal. Az 1 TB HDD meg maradt adatmeghajtónak. Szóval nálam is hasonló a helyzet, 15-20 ablak megnyitva egyszerre + egyéb programok futnak a háttérben. Több RAM-ra lesz szükséged, nálam most 3 GB van használatban a 8 GB-ból (eddig a csúcsom 6 GB volt netezéssel ). i5 proci is elég lesz oda véleményem szerint, de SSD mindenképpen kelleni fog. Nálam a lemezkihasználtság (a sok böngészőablak miatt) folyamatosan a csúcson volt + ha még elkezdtem vmit másolni pendrive-ra, akkor a gép lefagyott, használhatatlanná vált.[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
Az isot azt ne csomagold ki. A program stimmel (win7 usb dvd creator vagy vmi ilyesmi...)
Krisi: a Chromeban a lapok külön folyamatként működnek ha jól tudom, így a 8GB az szerintem a minimum, ha ilyen erőforrásigényes használatot végzel. Nem elképzelhetetlen, hogy ilyen esetben egy i5 is 100%-os kihasználtsággal működhet, de szerintem sok oda az i7.
De lassan felbukkan DellXPS kolléga is, és kijavít ha tévedek
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
krisi047
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy notebookot, ami teljesítményben megfelel az igényeimnek, de nem akarok az indokoltnál lényegesebben többet költeni. A legfontosabb/legtipikusabb és talán leginkább erőforrás igényesebb felhasználási köröm, hogy a Chrome böngészőben nyitva van 50, de akár közel 100 oldal is, közben megy valamelyik Office vagy Jegyzettömb és egy Photoshop egyszerűbb feladatokra. A lényeg, hogy ne akadjon a gép, ne kelljen (fél)perceket várnom, míg egyik lapról a másikra lépek.
Jelenleg egy P6100 procival és 3GB RAM-mal futó géppel próbálkozom, de tökéletesen alkalmatlan a feladatra. 15 Chrome laptól már nagyon köhög, Firefoxxal fele ennyinél is megfekszik. Kicsit erősebb, de ULV géppel is próbáltam már hasonlókat, de kevéssel bírt többet.
A kérdésem, hogy mennyire erős gép kellene ehhez? Gondolom legalább 8GB RAM, de minél közelebb a kétszer annyihoz. Processzor tekintetében szükség lenne i7-es kategóriára? Kicsit túlzásnak tartom így látatlanban. Használt gépek, régebbi processzor is szóba jöhetnek. Köszi előre is!
-
spezyal_
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung Chronos 7 noti, hdd helyén 120gb ocz ssd-vel, az optikai meghajtó helyén pedig egy hdd-vel... (ill. van benne 8gb intergrált ssd)
Viszont ahogy a windows 7 elér a telepítés végéig (biosban visszaállítva az ssd első eszköznek a bootsorrendben), újraindítás után csak egy kis ablak fogad, hogy honnan szeretné a gép hogy bootoljak, de csak az ssd látható, viszont ha rányomok semmi nem történik.
ACHI mód mindegyik opciójával próbáltam, de semmi :/
Több gépet telepítettem már erről a pendriveról, szóval nem hiszem hogy az lenne a hibás.
Esetleg okozhatja ezt hogy nem OEM winnel próbálkozom?
Előre is köszönöm!
kicsit frusztrál a dolog hogy nem engedhetem szabadon szárnyalni az új masinát[ Szerkesztve ]
18 éve a hardveraprón!
-
Impressa
őstag
Az nem számít, hogy hol lett beállítva jelszó a HDD-re, az a fontos, hogy tudod.
Vagyis, akkor most tudod, vagy nem tudod? mert előbb írtad, tudod a jelszót.
De a legegyszerűbb, ha rákötöd a másik gépre, és egyből kiderül, hogy kér-e jelszót, vagy nem.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
kcs73
aktív tag
-
BNM
csendes tag
Sziasztok. Van egy Sata Notebook merevlemezem. Le van védve jelszóval. Le kellene mentenem az adatokat de a notebook amivel be lett állítva a jelszó az tönkre ment. Másik laptoppal vagy valami eszközzel lehetne adatmentést csinálni ? A jelszót természetesen tudom.
-
-
kcs73
aktív tag
Sziasztok! Van egy Fujitsu Lifebook A531-es notbookom,és raknék rá új windowst,de nem bootol be külső HDD-ről!
A biosban beállítottam,hogy először a HDD-ről bootoljon,de mikor indítom bejön a régi windows.
USB-ről se bootol,nem tudommia baja!
Van valami ötletetek?Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem bárkit, aki számít...
-
Rivaul
addikt
válasz acumen880711 #12875 üzenetére
Mivel nem használtam i7-es procit így erre nem nagyon tudok válaszolni. Ebből a szériából i3 laposom volt 3g rammal (lenovo). Számomra teljesen megfelelt annak is a sebessége, Átlag alkalmazások között nem is nagyon vehető komolyan 1-2 széria közti különbség. leginkább konvertálás, tömörítés stb amikben számít. Az órajel is relatív, vannak 4ghz-s procik 10-20k-ért amik közel se teljesítenek úgy mint egy 2,4-es 80k-s... Ezen kívül a 4 magot jelenleg még mindig kevésbé használják az alkalmazások (játékok meg még annyira sem). Keress adott topicokat ahol felhasználói véleményeket kaphatsz, mire elég s mire kevésbé egy ilyen proci.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
acumen880711
tag
válasz Rivaul #12874 üzenetére
Hmmm, ha adott esetben cserélhető lesz később az már egészen biztató!
Annyi kérdésem még lenne, hogy a memória olvasás-írása szempontból és egyéb folyamatok futtatásakor (pl.: amikhez proci és ram kell) mennyire látványos a különbség a 4 magos és a 2 magos között?
Ergo sima "mezei" használat esetén nem gyengécske a 2 mag, főleg úgy, hogy "csak" 1,8 ghz-esek a magok alapjáraton, főleg a mai viszonyokhoz képest? (Irthattam volna programtelepítést, különböző folyamatok lefuttatását stb...)
Szóval "átlagos" használatra is jó lesz ez így nekem? :/
(Azért nem játszok éjt-nappallá éve közel sem, de ha igen, akkor elvárás nekem, h ami csak lehet a lehető legjobb beállításokkal elfusson!)
Többet nem traktállak, ha ezt megválaszolod, ígérem!
Köszi még1x a sok helpet!
-
Rivaul
addikt
válasz acumen880711 #12873 üzenetére
Amennyiben játszani szeretnél úgy mindenképp. Ezen kívül procit általában könnyen lehet nagyobbra cserélni a laposokban. Ez a vga-ra csak ritka esetben mondható s akkor is komoly rááldozással.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz acumen880711 #12871 üzenetére
A vga mindig hamarabb adja fel a harcot a játékok terén. Nézd végig az asztali gépek apróját. Egy q6600-as proci még mindig vígan alkalmas full hd játékok futtatására a korának megfelelő kártyák többségével ellentétben. Ez fokozottan igaz a laposokba szerelt változatokra. Az én dell vostrom is egy c2d p8600-al van szerelve s hibátlan a sebessége (még játékhoz is jó lenne ha nem egy rakás xar lenne a vga)...
Nekem volt alienware laposom is 2 vga-val... Abba is a vga-k adták fel az új játékokkal szemben egy idő után s nem a többi eszköz. Az i7 még ígan játszana akármelyiket is veszed, elemben a kártyákkal. A játékgyártás a grafikára van kihelyezve s nem igazán a processzor terhelésére megy a dolog.
-
acumen880711
tag
válasz Rivaul #12870 üzenetére
Köszi a választ, de 1 gyors okfejtés:
Az idő előrehaladtával a játékoknak előbb-utóbb kevés lesz a proci és a vga. A kérdés az, hogy melyiket fogják az újabb gamek kifogásolni hamarabb: a viszonylag "gyenge" 2 magos cpu-t, vagy a vga-t? Igaz, h van elég rendesen eltérés a 2 vga és a 2 cpu között, de jelen esetben nem nagyobb a differencia a 2 i7-es között, mint a 2 vga között? Sztem hamarabb lesz kevés majd a cpu a játékoknak 1-2 év múlva, mint a videokari, de ez csak az én véleményem, nyugodtan írd/írjátok meg, ha ti másképp látjátok!
Köszi!
-
Rivaul
addikt
válasz acumen880711 #12869 üzenetére
A hd filmeket mind 2 kari elviszi. A procin nem fog múlni a játék akármelyiket veszed. Ha a játék is szempont akkor a kártyára tedd a hangsúlyt. Persze egy lapost játékra csak korlátozott ideig tud használni az ember így mérlegelned kell az anyagi belefektetést is mindenképp, hiába írtad hogy az nem annyira mérvadó.
-
acumen880711
tag
Srácok!
Segítsetek, sztetek melyik legyen vegyes használatra (HD filmek, játék, több program együttes futása, pár szerkesztés stb...)
Dell Inspiron 3537 laptop(Intel® Core™ i7-4500U Processzor / 8GB / 1TB / AMD Radeon HD 8850M / Windows 8 / Fekete)
vagy
Lenovo IdeaPad Z510 laptop(Intel® Core™ i7-4702MQ Processzor / 8GB / 1TB + 8GB / NVIDIA GeForce GT 740M / Free DOS / Csokoládé barna)
Ugye itt a 2 proci és a 2 VGA között van különbség, kérdés, hogy adott esetben melyikből tudok többet kihozni? A jobb cpu-val és a gyengébb vga-val rendelkezőből vagy a gyengébb cpu-val, de erősebb vga-val felszereltből? Pls.segítsetek, nem tudok dönteni! :/
Köszi előre is a válaszokat!
(Tudom, h árban is van "nagy" eltérés de az most nem annyira bír jelentőséggel!)
-
-
Impressa
őstag
Véleményem szerint nem cseréltek alaplapot a gépedben. Ha az akkut ki- és beteszed és úgy egyből indítható a gép, akkor szerintem, alaplapi problémád lehet. Amit MurdR kolléga is javasolt, a RAM-ok cseréjét kipróbálhatod, nem veszítesz vele semmit. Bár én azért, a HDD-re is ránéznék a helyedben, mert az is tud anomáliákat okozni.
-
yxcv
tag
Sziasztok!
Ide is beírom a problémámat, hátha tud valaki valamit segíteni:
Adva van egy 2,5 éves Fujitsu Lifebook A530. Kb 1,5 hónappal ezelőtt hozott egy olyan hibát, hogy mikor újratelepítettem a win7-et, és rakosgattam vissza a progikat, egyszercsak lefagyott az egész és mikor újraindítottam, semmit sem jelzett a kijelző. Nem is pörgött fel, és a winyo ledje is csak a bekapcsolást követő pár mp-ig világított, aztán kialudt és maradt a nagy sötétség. Elküldettük márkaszervizbe, LCD panelcsere megtörtént, bár én inkább alaplapra gyanakodtam. Bekapcsoltuk az üzletben, működött minden, hazahozom, rádugom áramra, bekapcsolom, rendesen betölt, és mikor indítanék valamit, megint kifagy. Bekapcsolás után megint a fekete képernyő, nem csinált semmit. Megint bolt, megint fel márkaszervizbe, ahol most az alaplapot cserélték. Tegnap visszakaptam végre a gépet, és bekapcsolom, minden jól betölt, megint kattintanék valamire, és lefagy. Újbóli bekapcsolás után ismét a nagy semmi, a nagy feketeség. Elvileg alaplapcsere megtörtént, de megint vihetem vissza, és megint minimum 2 hétig nem lesz gépem.
Kezd nagyon bosszantó lenni, hogy már kétszer megjárta a Serco Kft-t Bp-en, és megint ugyanazt a hibát hozta.Idő közben addig próbálkoztam a géppel, hogy rájöttem, ha ki-beteszem az akksit, vagy kiveszem és áramról indítom, akkor mindig bootol, win is betölt rendesen, viszont ugyanúgy kifagy, ami után akárhányszor elindítva a sötétséget hozza. Valószínűleg ezért hitték azt a szervizben, hogy megjavították, mert ott az akksit mozgathatták, és utána indult is a gép (csak éppen jött volna a fagyás, ha rávárnak). Lényegében azzal csak azt érem el, hogy bootol és indul rendesen a gép, de a totálisa kifagyás így sem marad el. Ha tehát ki-beteszem az akksit, bármikor el tudom indítani a gépet, de ahogy ez elmarad, jön a totális semmi.
Valaki találkozott már ilyennel?
-
EnCrypto
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron n7110 notebookom. Kivettem az optikai meghajtót, helyére betettem a merevlemezt, a merevlemez helyére pedig egy SSD-t tettem. A munkát szerviz végezte.
Win 7 (pendriveról való) telepítésénél olyan problémába ütköztem, hogy elindul a telepítés, de újraindulásnál nem bootol be és nem tudom folytatni. A gép csak dolgozik és nem mutat semmit, a cursor villog.
Ki van választva, hogy elsődleges legyen az SSD.
A biosom elég régi, ahogy most észrevettem. Lehet hogy csak ez a gond? Mi más lehet még a hiba?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! -
Dell XPS
veterán
válasz Krisz79 #12853 üzenetére
Ezek szerint HM76 chipset -es a laptop. Amennyiben jelenleg is elégedett vagy, akkor nem fogsz hatalmas változást tapasztalni, még memória bóvítéssel sem. Ilyen igényeket akkor érdemes meglépni, ha a használat során kevésnek érezzük a gép teljesítményét. SSD!
Üdv, Dell XPS
-
Tim82
félisten
válasz SShadow #12851 üzenetére
Kézzel nem fogod tudni azt az érintőkijelzőt kezelni, csak a hozzá való Wacom ceruzával. Ezzel gondolom, részben meg is válaszoltam a kérdésedet. Képzeld el, hogy egy nagyjából A4-es méretű kijelzőt bökdösöl egy ceruzával, aminek viszont állítható az érzékenysége, illetve van rajta nyomógomb, amit megnyomva kb. egér jobbklikknek megfelelő funkciót is tud.
A súlya meg azért ennyi, mert normál 2,5" vinyó és DVD-író is van benne, valamint gondolom, hogy legalább 6 cellás akku. A tablet PC-k sosem voltak igazán pehelysúlyú kategóriás gépek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
SShadow
aktív tag
Köszi a gyors választ a kérdés már csak az hogy mennyire kezelhető egy win7/win8 érintőkijelzős felület mondjuk egy androidhoz képes???
Mennyire felhasználóbarát a mindenen napokban???
Engem meggyőzött első ránézésre, mondjuk utánaolvasva a 2kg-os súly egy kicsit nehéz a gép fizikai méretét tekintve az Acer 5750g-m ami 15,6-os és már i3 proci + gt 540m VGA sem sokkal nehezebb[ Szerkesztve ]
-
SirAlo
aktív tag
25K forint nem sok kicsit egy reballozasert? Irtam egy szerviznek hogy mennyiert tudnak megjavitni a laptopomat es ennyit mondtak, ennyibol kb tudnak venni ebayon egy hasznalt alaplapot, es meg az is benne van hogy kifizetek 25k-t a reballra aztan nem is javul meg tole a gep
-
rox1818
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS A55vd notebookom betört LCD kijelzővel. Haveromnak van egy ASUS K50AB kijelzője (típusa: B156XW02). A kérdésem az lenne, hogy K50es kijelzőt bele tudnám e építeni a törött helyébe? Sehol sem találtam az A55vd kijelző típusát, úgyhogy tanácstalan vagyok.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Tim82
félisten
válasz SShadow #12846 üzenetére
Egy barátosnémnak vettünk ilyet kb. 2 éve a Hardverapróról. Ő nem bírta valamiért megszeretni (előtte HP nc2400-a volt, az valamiért jobban bejött neki), továbbadta az anyjának, akinél mai napig használatban van.
Szerintem elég strapabíró, jó billentyűzettel, viszonylag szép színekkel és betekintési szögekkel rendelkező kijelzővel. (Azt nem tudom, hogy IPS-e a kijelző, a Fujitsu-nak van jó pár olyan tablet PC-je, amelyiknek nem az.)
Windows 7-tel biztosan működik, a 8 lehet, nem tudom, a Fujitsu mennyire következetes a támogatásban, viszont az szinte biztos, hogy a W8 is támogatja a Wacom érintőceruzás kezelést. Azért ez egy régi gép, fizikailag 2 x 2 GB DDR2 noti RAM-ot fogsz tudni beletenni maximum és ebből ~ 3,2 GB-ot fog látni, függetlenül attól, hogy 32 vagy 64 bites OS-t teszel rá - köszönhetően az Intel i945GM/PM chipset hardveres korlátainak (Intelék persze azt állítják, hogy lekezeli a teljes 4 GB-ot, ez viszont nem igaz). Egyéb limitáció, hogy SATA I-et tud csak - beletehetsz persze SATA II vagy III szabványú vinyót/SSD-t is, csak SATA I sebességen fog működni benne.
Kérdés, hogy mire kell. Ha csak annyi, hogy netezz, 720p filmet nézz rajta, szövegszerkesztést/egyéb Office-jellegű feladatot végezz rajta, arra bőven elég lesz. A komolyabb flash (pl. YouTube 1080p) már nagy valószínűséggel akadni fog rajta.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
SShadow
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy tegnap láttam egy Fujitsu Lifebook T4215-ös gépet ami eléggé megtetszett, de a neten nem sok infót találtam róla
Milyen ez a kis laptop/tablet kombó, mennyire strapabíró, a windows (talán a 8 felmegy rá ha van driver) mennyire támogatja az érintőceuzát?
Egyáltalán van e értelme az egésznek, hogy a mostani gépem mellé vegyek egy ilyet?
A gép korához képest rendkívül jó állapotnak örvend, sehol egy kopás a középső forgózsanér is tökéletesen üzemel az akku is jónak tűnik az ára sem vészes 36000 forint. -
Dell XPS
veterán
válasz SirAlo #12812 üzenetére
Ragasztót nem használnak, inkább flux-ot, és annak a maradványát látod sajnos (olvasztószer). Nem volt hozzá spray, hogy letakarítsák, vagy már nem is volt érdekes a "próbálkozó" számára, mivel nem tudta összehozni a megfelelő érintkezéseket a Chip -nél. Így továbbra sem volt megfelelő kommunikáció a videokártyával, memóriával, processzorral,stb., és ennek hiányába összevissza működött, majd a végén már be sem kapcsolt. Az is elképzelhető, hogy maga a chip is hibás volt már (szokott), ergo kár volt "sütögetni". Ilyen előzménnyel nem vállalják el hozzáértő szakemberek, mert nem tudnak eredményes munkát végezni semmiképpen.
Üdv, Dell XPS
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Bővítettem a notim memóriáját és elnéztem mert DDR2 800MHz helyett DDR2 667 MHz ramot sikerült vennem. Eddig így volt: 1slot DDR2 800MHz 1GB
2slot DDR2 800MHz 512MBAz 512MB cserélődött egy DDR2 667MHz 1GB os modulra.
Tudom hogy az alacsonyabb frekvenciára butítja le a másik memót is csak azt nem tudom hogy járok jobban ?
Maradjon az eredeti 800MHz de kevesebb vagy a mostani de több. Vagy nem számít?Üdv Ákos
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
NEMO1968
őstag
válasz Impressa #12834 üzenetére
A bennehagyás mellett szól viszont,hogy az akksi kivédi az esetleges áramigadozásokat,vagy a váratlan áramszünet miatti leállásokat(ami sz.v.sz a hardvereknek sem tesz jót,a softverekről meg már ne is beszéljünk.)
Akármilyen rossz akksid van,arra marad időd,hogy mentsd a munkádat.
Sz.v.sz az asztali PC-knél sem véletlenül használnak(már aki)szünetmentes tápot.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Impressa
őstag
válasz Pszihonaranc #12833 üzenetére
Persze, nem lesz semmi baja, ha akku nélkül használod.
-
Impressa
őstag
válasz Pszihonaranc #12826 üzenetére
Hát köszi fiúk, akkor ez úgy néz ki, hogy továbbra is egy mítosz marad. Ahány ember annyi szokás, eddig 10 embertől 10 félét hallottam viszont mindegyiknek ugyanaz lett a végeredménye...
Minden akkumulátor amortizálódik, még akkor is, ha nem használod. Tehát bármit tehetsz vele, a benne lévő kémiai folyamatot nem tudod leállítani, max. csökkenteni.
(#12829) Nkboy igen, van. A LEM programban lehet beállítani. 60%-os töltöttségi szintre tölti fel az akkut, viszont csepptöltéssel nem bombázza. Elég lassú az akku önkisülése kb. 1%/nap jelenleg (ez az elején picit lassabb volt).
[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
válasz Pszihonaranc #12826 üzenetére
Az Én Lenovom 2 hónapos,de még nem volt aksi benne.
Lehet az sem használ az aksinak,szerintem előbb utóbb kimerül a szufla belőlle.
Lehet jót tenne Neki,ha fullra tölteném.???http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Nkboy
senior tag
válasz Pszihonaranc #12821 üzenetére
Én például, mindig kivettem ha tápról használtam. Havonta egyszer beraktam, lemerült, feltöltöttem, megint kivettem. Aztán bírt 2 évet!
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
Pszihonaranc
senior tag
-
Impressa
őstag
Mindenkinek más és más a tapasztalata: nekem a HP gépemben folyamatosan benne volt az akku, és 3 év után is 1-1,5 órás üzemidővel bírt, aztán a gépnek sanyi lett. A jelenlegi gépem levő akkunak (lassan 2 éves lesz), még mindig 4 óra feletti a működési ideje. Ha rám hallgatsz, úgy használod, ahogy akarod. Asszony 10 éves Asus gépében levő akku a mai napig bír kb. 30-40 percet, pedig folyamatosan töltőre volt/van csatlakoztatva (most a szülei használják).
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Ha elolvastad a hsz-eket akkor láthatod hogy azokat az itt lévő "törzs" gárda, szakértő stb adta. Nem fognak tudni újabbat mondani csak annak a kedvéért aki újfent megkérdi. Ne értsd félre nem elmarasztaló jelleggel válaszolok s válaszoltam de ez a tény. Csak a tapasztalatait tudja leírni az ember. Én személy zerint kiszedem az akkut ha asztalon használom a gépet. 100ra töltve teszem mindezt. 2 hetente pedig lemerítem s újra töltöm. Én így csinálom
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz havri1 #12822 üzenetére
Köszi a személyes tapasztalatokat, igen hasznos infók
Nagyjából én is így gondoltam.Akkor a kivesszük az akksit, és a bent hagyjuk, de nem húzzuk le a töltőről opció tűnik a leghatékonyabbnak.
(#12824) Rivaul Igazad van... és annak külön örülök, hogy nem lekezelő/ kioktató stílussal álltál hozzá a dologhoz.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Nekem azok az akksik, amiket kiveszek a notiból, ha huzamosabb ideig nem használom, szóval ezek még a mai napig mennek 2h-t. Pl a mostani, anyám toshibája (nekem is van egy, abba halott). 3 éves, és jelenleg kis fényerővel még 2h-t elmegy.
Csak akkor használja, ha elmegy otthonról, amúgy akksi nélkül, tápról.
Viszont a másik, amit énb sose vettem ki, 1 év után 50% telseítményt tudott, 2 év után kuka.
Fujitsu amilo, 7 éves, akksija még 1h-t elmegy, 44%-os. (szintén kivéve ha nem használom)Viszont, úgy vettem észre, nem a benthagyott akksi teszi tönkre, hanem a sok ki be dugdosás. Minden töltés levesz egy ciklust, és ezzel csökken az élettartama.
[ Szerkesztve ]
havri
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz Rivaul #12820 üzenetére
Jajj de aranyos vagy, még a kis profilképemet is beillesztetted
Már vagy a 100. kommentárt olvasom, de mindenki mást mondd. Mindenki bizonytalan, és mindenki mítoszként kezeli a témát.
Így nem kaptam túl sok infót. De gondolom ti sem fogtok tudni többet :/Esetleg akkor úgy módosítanám a kérdésemet, hogy: Mi jobb a laposnak: ha akksi nélkül tápról megy, vagy ha folyamatosan benne van az akkumulátor, és folyamatosan 100%-on van?
-
Rivaul
addikt
válasz SirAlo #12819 üzenetére
Tedd fel ide apróra. Sokan keresnek ilyesmit. Ezen kívül sokan hirdetnek vételt is. A legjobban akkor jársz ha szétbontod s alkatrészenként árulod ki.
PszihonarancEz a kérdés minden hónapban vagy 15x jön elő. Pár keresőszóval keress rá itt a keresőben s minden választ megtalálsz.
[ Szerkesztve ]
-
SirAlo
aktív tag
Ilyen halott alaplappal nem tudjatok vesz valaki laptopokat alkatresznek ? Eladnam ugy ha lenne kinek , minden mas jo benne az alaplapon kivul
-
Pszihonaranc
senior tag
Hali
Szeretném kímélni az akkumulátoromat ahogy csak lehet. Mit ajánlatos tennem, a hosszú élettartam megőrzése érdekében?
Vannak hivatalos eljárások, esetleg házi praktikák, amivel az akksi élettartamát ki lehetne tolni? -
TheProb
veterán
válasz TheProb #12796 üzenetére
Komolyan nem értem már a dolgot, azóta próbáltam 2 netbookon is a bootolást 3 pendrive-ról (eddig mind a 3 normálisan működött), de most csak 1 drive-al sikerült végre elindítani a telepítőt...
Nem értem, hogy mitől függ a dolog, a gépek ennyire finnyásak vagy a pendriveok szarakodnak?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Krisz79
őstag
Az lenne a kérdésem,hogy a jelenlegi Lenovo G500 2020M procis masinámba
betehető i3 vagy i5 -ös proci?[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
SirAlo
aktív tag
válasz Dell XPS #12811 üzenetére
A megoldvadt ragasztot latod a sarkokba ? En amikor szetszedtem arra gondoltam hogy a tulhevules miatt olvadtak azok le, vagy attol nem tudnak ? Ha valoban csak alaplap csere segit akkor eleg nagy szivas , mivel ujonnan szerintem nem is lehet kapni ilyen alaplapot es a hasznalt is eleg draga ahogy ebay-on nezegettem
-
Dell XPS
veterán
válasz SirAlo #12804 üzenetére
A képen látszik, hogy voltak komoly próbálkozások az északi - híd megmentésére (CPU mellett jobbra; RS780), de korrekt volt a cég, mert ez nagyon valószínű, hogy "csak" alaplap cserével orvosolható. A GPU -nak, és a processzor alatt lévő déli hídnak nincs köze a felvetett anomáliákhoz. Bosszúságokat a chipset okozza, amit a kolléga részletes leírásából elolvasva érthetővé is válik.
Üdv, Dell XPS
-
válasz SirAlo #12808 üzenetére
Nem feltétlen töltődne be, a legtöbb esetben olyankor nem indul a gép, de megesik, hogy VGA hibával még megy. De pl. ha megy, és engedélyezve van a távoli asztal, akkor be tudsz rá jelentkezni hálóról, vagy pingelni...
Ha nincs kép, akkor noti esetén még lehet hibás a háttérvilágítás is, főleg ha még nem ledes, hanem fénycsöves.Mutogatni való hater díszpinty
-
SirAlo
aktív tag
-
-
válasz SirAlo #12804 üzenetére
A BGA az egy chip kivitel. Minden, ami ezen a képen nincs foglalatban, valamint nézgyzet alakú, és nincsenek látható kivezetései, az BGA tokozású. (Proci alatt a zöld, valamint tőle jobbra az a kettő pl.)
BGA=Ball Grid Array, amikor a chip hordpzója alatti kis óngolyók a kivezetések.
A "BGA hiba" azt jelöli, amikor egy BGA tokozású valaminek a forrasztásai kezdenek elválni az alaplapról; ilyenkor jön a "bekapcsol, de nem indul" meg a parajelenségek gépelés közben...[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
SirAlo
aktív tag
Itt szerintetek meik a BGA chip ? Ameik a procitol van jobbra azon azt irja IGP , IGP az nem integralt videochip ? Ha van melette rendes ATI videochip akkor minek van IGP is? vagy inkabb az a BGA chip ameik a proci alatt van ?
-
Belako
tag
Hola!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a laptopot milyen inverterrel célszerű kamionban 24v-os rendszeren használni?
Ami 24ből 230-t csinál és erre dugom rá a lapos hálózati töltőét.
Vagy van olyan ami 24-s rendszeren magam tudom manuálisan szabályozni a lapos által megkívánt feszültségi értéket.Választ köszi
B.
Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini-ITX
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Drón topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Akció! Terra 10. gen Laptop 15.6"FHD i3 10110U 16GB DDR4 256GB NVMe SSD Állítható színű billentyűzet
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT
- Ingyenes szállítással ASUS TUF Gaming A17 FX706IU
- Hp EliteBook 820 G4 - i7, 16GB, 256 SSD
- Dell Inspiron 15 3541 (AMD A4-6210-8GB-320GB) újszerű állapot, megbízható működés, a kijelző foltos!