Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz SunMount3r #14661 üzenetére
Dark Light, Ghost Song, Dark Matter ?
Vagy ott van még a magyarok által fejlesztett Mandragora, bár az meg ezeken felül még soulslike is (és elég nehéz). Szóba jöhet még a Little Nightmares I-II, Cuphead is (utóbbi is nehéz).
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
törölt tag
válasz SunMount3r #14657 üzenetére
Köszi a tippet. Modern grafikás kellene, igen.
Azok tetszenek, vagy legalábbis a sok videó alapján amit megnéztem, inkább azokat próbálnám. -
KISDUCK
addikt
válasz SunMount3r #14635 üzenetére
Látom ollie dobta az ötletet, de amennyit változtattak a windowson, szerintem meg lehetne oldani kis mutyikolással desktopon is. Laptop vonalon ez működik, ahogy korábban írtam nekem a dvga-n van a hdmi kimenet és azon használom a külső monitort a belső meg az igp-re van kötve, szóval külön-külön egy-egy megjelenítő van a gpu-kon és ez a felállás gond nélkül megy, szóval nincs olyan hogy összevesznek a driverek, max desktopon nehezebb bekapcsolni ezt a megoldást.
-
Vagy akár az is jó lenne (másik felosztás), ha a VGA-ét és az IGP-ét is külön-külön lehetne használni egyszerre
Desktopon semennyire sem megoldható.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
SunMount3r
nagyúr
Bár ez a VGA-s Topic-ba lenne való, de rágugliztam és azt olvastam legtöbbször, hogy lehet egyszerre használni az IGP-t és VGA-t is. Csak mintha korábban meg olyasmiket olvastam volna, hogy pl. a driver-ek "összeveszhetnek", meg alapból is kavart okoz, ha két külön grafikus meghajtót működtetünk egyszerre. Windows 11-en próbálnám amúgy ezt megoldani majd.
-
KISDUCK
addikt
válasz SunMount3r #14630 üzenetére
Hát az igp ugye a prociban van, ha az dolgozik akkor emelkedik a package power szóval többet eszik a cpu, de a dvga amúgy is megy mivel arról megy a kép, szóval a dgpu eszik és a memóriája is fogyaszt, meg ott vannak a videógyorsító egységek amúgy is, szóval szerintem videó lejátszásnál nincs spórolás ha az igpu-n fut a lejátszó. Spórolni akkor lehetne ha az igpu-ra lenne kötve a kijelző és a dvga csak teljesítmény igényes feladatoknál menne. Mostmár desktopon is megoldható ez, voltak itt logout bejegyzések hogy kimenet nélküli dvga-t fogtak be játékra és az igp-re volt kötve a megjelenítő, ha spórolni akarsz akkor ezen az úton kéne megoldanod inkább.
-
KISDUCK
addikt
válasz SunMount3r #14627 üzenetére
Hát nekem laptop van (i5-7300hq+1060 maxq) és a vga-ra van kötve a monitor, mert a hdmi arra van ráhegesztve, nézegettem hwinfoban az értékeket és hát jobb ha a videólejátszás a dvga-ra van bízva az igp helyett full hd esetében.
-
Healbacsi
őstag
-
Healbacsi
őstag
válasz SunMount3r #14625 üzenetére
Az nvidia control paneljeben van ra mod, hogy igy legyen.
-
törölt tag
válasz SunMount3r #14613 üzenetére
Azt tudom, de nekem a teljes lista kell és az nem megoldás, hogy feltelepítek 200 játékot, hogy hozzáadjam őket.
Végső esetben a GOG lesz a megoldás, de Steam jó lenne a plusz funkció(k) miatt. -
wrongduke
aktív tag
válasz SunMount3r #14589 üzenetére
Kijelentés: Az első bekezdésben trollkodtam.
Kijelentés: A második bekezdésben utalást tettem, hogy ha nem GTA5, Red Dead Redemption 2, Spiderman, szintű igényed van high-end szinten, akkor érdemes belekóstolni 2000-2010 közötti dolgokba is. Találni gyöngyszemeket amik egy mai IGP-vel simán vállalható max grafikán és elég sok 16:9-ben is. A GOG ennek egy jó gyűjtőhelye. Ha meg nem open world, akkor keress ott egy jó FPS shootert, vagy ismerkedj más fajtákkal.
Trollkodás és szarkazmus: Vannak pl olyan borzasztó játékok mint a Fallout 3, New Vegas, és a 4, Crysis 1, warhead, 2, 3, Skyrim...stb. Nyilván ha régebbi bejegyzéseket nézel meg ebben a témában, senkinek nem szoktunk ajánlani semmit ha általánosan keresel valamit játszani valót. Én sem szoktam ihletet meríteni innen.
Kijelentés: A harmadik bekezdésben ajánlottam 2 open world játékot. Egy régebbit, és egyet az év elvárásodnak megfelelőt.
Trollkodás és ajánlás: Akkor mehet a Metro 2033 és Last Light Redux is, majd az Exodus. Továbbá, ha már megvolt a New Order, akkor illendő az Old Blood-ot is végig nyomni.
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz SunMount3r #14582 üzenetére
Szia!
Szerezz be a jól szellőző gépházat, egy legalább 400W-os tápot, alaplapot, egeret, billentyűzetet és egy monitort. A többi már csak szoftver.
A New Order-t meg hozd be, mert az egy jó játék, el ne vigyék, vagy szólj merre laksz. Csak megnézem meg van-e még.Ha nem bírod az open world játékokat akkor ne játssz olyanokat. Én tegnap játszottam végig a Star Trek Elite Force 2-t, szerintem még ma is elég pöpec, de Soldier of Fortune 2 is nagyon adja. Mai IGP-vel fullon megy, csak korlátozni kell az FPS-t. A GOG teljes kínálatát neked találták ki. Szűrj rá az Open World vagy épp milyen kedved van játékokra és csapjad.
A Phantom Pain egyébként nem olyan rossz, az unalom akkor fog jönni, mikor a már megcsinált, 1000-szer elfoglalt pontok után újra kell csinálnod a küldetéseket, csak nehezebben...
A Saboteur pl nagyon hangulatos open world bár régi neked. Amit így tudok ajánlani, ha még nem volt, The Witcher 3, abból a GOTYE. Az 2015-ös"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
Puma K
nagyúr
válasz SunMount3r #14449 üzenetére
Ami a videóban van helység ott ugyan még nem jártam, de máshol körbeforogva és a falakat nézve -eddig- nem láttam elmosott pacákat vagy hiányzó dolgokat.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
KISDUCK
addikt
válasz SunMount3r #14449 üzenetére
Steam fórumon ezt találtam:
It's just a setting the cryengine has reduce the strain on the gpu's vram. It makes that people with low-end gpu's can still play the game but unfortunately they did not add an option to turn it off in-game.
Add this line to the game's game.cfg
e_lods = 0
The config is located at
C:\Users\your username\Saved Games\Arkane Studios\Prey+ a jogokat módosítani kell a fájlon csak olvashatóra a játék számára, mert visszaállítja, valaki azt írta 1070-nel így nem voltak kassan töltődő textúrák neki
-
Puma K
nagyúr
válasz SunMount3r #14447 üzenetére
Nem figyeltem mi hiányzik honnan, de nem láttam hiányosságot.
Ha hazaértem és nem felejtem el megnézem én is 1280 x 720-ban és high beállításokkal.
-
Puma K
nagyúr
válasz SunMount3r #14434 üzenetére
Tényleg érdekes, mert nálam 1024 MB-van megadva a BIOS-ból az IGP-nek, de Windows alól a gépházban szintén 128 MB látszik, hogy annyi a "dedikált".
Mindenesetre elindítottam a Prey-t és a HWiNFO ezeket az értékeket mutatta játék közben:
Játék közben a "dinamikus memóriából" maximum 2004 MB-ot kért magának. Amúgy ALT+TAB-al kilépve éppen 1792 MB-ot használt összesen.
Mivel a monitorom 16:9-ces képarányú, így a játék grafikai beállításainál a felbontást 1600x900-ra állítottam mert a 2560x1440-el csak a menüben volt sima az élmény Mindent LOW-ra vettem csak az AF-et vettem fel x16-ra. El lehet játszogatni.... ha még kellene FPS akkor még lejjebb lehetne menni a felbontással.
Tényleg öregszem mert RTX 3070 Ti után most a HD 630 teljesítménye pont elég volt, mert a szövegelésre és az olvasnivalókra figyeltem. Eddig mindegyik kis dögöt úgy lecsaptam hogy egyik sem sebzett meg és meg van az első fegyver a francia kulcs után meg a neuron módosító vagy mifene...
A CPU fixált órajelen és feszültségen működik.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz SunMount3r #14440 üzenetére
Kipróbáltam a játékot 630-on, hát gyalázat volt, az fps vállalhatatlan (minimumon 20fps körül volt, de inkább alatta), de medium textúrával is 1500mb-t körül megállt a VRAM fogyasztás "talos lobby"-ban.
Kíváncsiságból megnéztem vga-n is (1060 max-q) hát az 3400MB vram fogyasztást épphogy átlépte "talos lobbyban" futkozva. Kikapcsoltam a vsyncet és kicsit felhúztam a grafikát is hozzá. Ezt a játékot egész jól megírták, és egészen barátságosan bánik a memóriával. Ha nálad igp-n se fog többet enni akkor ott nem a lefoglalható vram mennyiséggel lesz gond, hanem a 630-mal, mert ehhez a játékhoz gyalázatosan kevés a teljesítménye és annyira nem tud pörögni hogy több vramot egyen. -
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #14439 üzenetére
-
KISDUCK
addikt
válasz SunMount3r #14437 üzenetére
Msi afterburnert nem futtatad játék közben? akkor lárnád higy mennyi vramot eszikmenet közben.
-
KISDUCK
addikt
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
Másnak ezzel az igp-vel ment a magasabb beállításon? Azért lenne érdemes engedi a textúra minőségből mert az igp a cpu-val osztozik a memórián és a textúrák szerintem szépen terhelik a sávszélességet is. IGP memóriáját nem tudod dinamikusra állítani?
-
KISDUCK
addikt
válasz SunMount3r #14429 üzenetére
Hát szerintem vedd vissza a textúrát mert az igp-t az alacsony memória sávszélesség is folytogatja.
-
Puma K
nagyúr
A Feladatkezelő nem fogja neked így kiírni.
A Gépház írja jól, hogy 128 MB-nyi VRAM van megosztva az IGP-nek.
Nálam a Z370 chipsetes Asus Maximus Hero X alaplap esetén a kézikönyve szerint 1024MB-nál többet nem tudok megosztani a 9900K-ban lévő Intel HD 630-nak:
Ha írtál volna alaplapot is akkor meg tudtam volna nézni a te alaplapodra mit ír, de ez a feladat megmarad neked
-
Mizol29
senior tag
Hát a kép alapján majdnem megvan a 16 gigád, szóval nem sok van lefoglalva az igp-nek, pontosabban 128MB és itt lesz a gond. Állítsd feljebb biosban, hogy többet vegyen el a memóriából.
-
törölt tag
válasz SunMount3r #14306 üzenetére
Köszi, ez jó tipp. 2012 még nem is olyan vészes. Ahogy nézem grafika hasonló, mint a Spec Ops: The Line-ban.
Közben találtam még Days Gone-t, és tervben a State of Decay 2 is.
Ahogy nézem a posztapokaliptikus zombis témában kell keresnem.
Bár a Metro Exodust is lopakodva játszottam végig hasonló playstyle-lal, de cinematics és storytelling szempontból pl. a Gears 4-5 is hasonló, csak nem annyira sztoriorientált a sekélyes tartalommal.
Talán a hasonló tartalmakra találták ki az immersive jelzőt. -
MageRG
addikt
válasz SunMount3r #14292 üzenetére
Most jut eszembe: van külön ilyen kategória hogy boomer shooter (játékmenetben és/vagy kinézetben retro fps).
Pl. Ion Fury, Dusk, HROT. Ezeket is megkukkanthatod."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
esezmiez
tag
Szedd le virágboltból és nézd meg.
-
FehérHolló
veterán
Épp 3 EUR Steamen, ha nem menne rendesen, akkor meg visszakéred a pénzed (refund policy-t előbb olvasd el mielőtt megveszed).
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
pilipi
aktív tag
-
törölt tag
válasz SunMount3r #14290 üzenetére
XCOM 2-t felejtsd el azon az iGPU-n, borzasztóan rosszul optimalizált játék.
Még a "rendes" kártyákat is megfekteti.
A GTX 1060-am alig bírt vele. -
pilipi
aktív tag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #14254 üzenetére
Az X-COM 2 esetleg menne? Az is 2016-os, mint a Turing Test.
Amúgy azt hiszem alapból 128MB van kiosztva az IGP-nek az alaplap BIOS-ában. De erre Win 11 ezt írja:
Próbálkozhatok itt még valamivel, hogy jobb legyen a teljesítmény? Pl. a BIOS-ban megnövelni az IGP-nek osztott memóriát? Vagy ez így "automatikusan" kezeli és jól van, ahogy van? -
MageRG
addikt
válasz SunMount3r #14262 üzenetére
"Na azért ne nézd már le ezt a konfigot ennyire."
"Overconfidence is a slow and insidious killer."
Bocs, nem lehetett kihagyni.
Nem nézem le, csak olyan indie játékokat ajánlgatok, amik valamiért nagy durranásnak számítottak. Igaz, egyik sem fps, és nem mindenkinek jönnek be.[ Szerkesztve ]
"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
KISDUCK
addikt
válasz SunMount3r #14262 üzenetére
Nem nézi le a konfigod csak hát az intel uhd 630 nem egy erőgép, amire még egy GT730 is nagyon ráver teljesítményben.
youtube-on érdemes rákeresni játéktesztekre, mert könnyen lehet találni olyat ami passzolhat.
[Wolfenstein: The New Order Intel HD 630]
Röviden kb 30 fps-t tud átlagban 720p-n visszavett grafikában ami gyakran bezuhan 20-ra, hát ez szerintem élvezhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Szia!
+1 #14256 wjbhbdux
FPS:
Aliens: Colonial Marines
Bet on Soldier
Half-Life 2
Bulletstorm
Call of Duty (talán a modern warfare 2-ig)
Counter Strike Global Offensive
The Elder Scrolls V: Skyrim (az alap sima, nem a special és egyebek)
Fallout 3
Frontlines: Fuel of War
Rainbow Six: Vegas (1, 2)
Homefront
Metro 2033, Last Light (szerintem a redux már erős lenne)
Serious Sam HD remasterek és a 2
Shadow Warrior
Star Wars: Republic CommandoEgyéb:
Alien Breed (Impact, Assault, Descend)
Batman: Arkham Asylum
Binary Domain
C&C Tiberium Wars (+ Kane's Wrath)
Darksiders
Dead Space
Gun Metal
Hitman (a blood money-ig)
Jets'n'Guns
Just Cause
Overlord (1, 2)
Red Faction: Guerrilla (az alap, nem a re-mars-tered)
Saint's Row 2 (talán a 3-is)"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
MageRG
addikt
Legend of Grimrock 2 (kockánként mozgós 3d-s dungeon crawler)
Hollow knight (2d metroidvania)
Mindkettő indie, de szerintem megéri őket megnézni."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
wjbhbdux
veterán
Egy mai IGP már elviszi az xbox360/ps3 korszak AAA játékait viszonylag tűrhetően, olyan 2013 előttieket lehet bátrabban próbálgatni rajta. Metacritic PC szekciójában ki lehet keresni évszámonként a legjobbra értékelteket.
/s
-
KISDUCK
addikt
Hát fps-t nehéz mondani ami ennek megfelel, sajnos a 60 fps kell hogy élvezhető legyen egy ilyen játék, de a 630 még a borderlands 2-vel is szenved nálam.
szerk.: szóval inkább más kategóriát ajánlanék pl.: HOMM sorozat, az 5. rész már régi, de jól össze van rakva és egy kenyérpirítón is elfut vagy ott a Tropico 5, szerintem az se lehet gond neki.
[ Szerkesztve ]
-
wjbhbdux
veterán
válasz SunMount3r #13756 üzenetére
Steamen is lehet a beállítások közt részletes konfigurációt találni, ha felveszed a játékot non-steam játékként a bal alsó sarokban akkor indításkor ugyanúgy találhatsz mások által a felhőbe mentett controller konfigurációkat az egyes játékokhoz mint a Steamesekhez.
/s
-
Viktor77
titán
válasz SunMount3r #13756 üzenetére
Én régebbi játékokhoz a JoyToKey-t használom.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
wjbhbdux
veterán
válasz SunMount3r #13746 üzenetére
A HL2 modok többsége nem a Steamen van, hanem pl a ModDB oldalon kell levadászni és bemásolni a Steam/Steamapps/Sourcemods mappába, mert régen amikor készültek még nem lehetett csak úgy modokat feltölteni a Steamre.
A RunThinkShootLive (volt PlanetPhillip) oldal a HL1/HL2/episode modok tesztelésére szakosodott, a play menüben találsz rendezhető listákat az oldal meg az olvasók értékelése alapján is, a Hall of Fame meg a legjobbaknak tartottakat tartalmazza.
Most aktuális hogy a Black Mesa mellett az egyik legrégebb óta fejlesztett Source project, a G String pár hete jött ki a Steamen, magyar származású a fejlesztője.
wrongduke: a Halo 4 megjelenése óta már van crossplay a PC és Xbox játékosok között is, így nem hiszem hogy gond lesz a játékosok számával.
[ Szerkesztve ]
/s
-
djdaniel
senior tag
válasz SunMount3r #13729 üzenetére
Gyerekkoromban játszottam vele, nem gondoltam volna h még létezik a teveclub
Anno mekkora divat volt... -
Ezekiel.
tag
válasz SunMount3r #13729 üzenetére
Haha
-
wrongduke
aktív tag
válasz SunMount3r #13713 üzenetére
Szia!
Így hirtelen ennyi. Életem legszebb gémer évei. Sulinetes gépek, LAN partik, internet kávézók...stb. Én kb ezekkel töltöttem az időmet akkoriban. Ha kell még szólj, ez csak 3 év, plusz néhány innen-onnan.
Random
Soldier of Fortune 1-2
No One Lives Forever 1-2
Freelancer
Tachyon
Free Space 2
Descent 1+2+3
Space Siege
Dungeon Siege 1+2 valamint Legends Of Arana (1 kieg) és Broken Worlds (2 kieg)
Stronghold: Crusader vagy Crusader Extreme
The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth 1+2+2 kieg, The Rise of the Witch-King
Call of Duty 1+kieg, 2, (3-at ne keress, konzol exkluzív), 4
Starcraft+broodwar
War Craft 3 + Frozen Throne
Unreal Tournament 2004, 2003, 2001 (magyar szinkronnal is)
SWAT 4+kieg
Diablo 2 + Lords Of Destruction
Warhammer 40K + Winter Assault
Star Wars:
- Knights of the Old Republic 1+2
- Jedi Knight, Jedi Academi
- Republic Commando
Unreal 22006
Prey
Star Wars: Empire at War + kieg vagy a gold-ban benne van mind a kettő
Just Cause
Dark Messiah of Might and Magic
DarkStar One
Devil May Cry 3: Special Edition2007
BioShock
Call of Duty 4: Modern Warfare
Company of Heroes
Gears of War (nekem a doboz verzió csak úgy működik ha 2008-ra állítom a rendszer időt)
Command & Conquer 3: Tiberium Wars
Unreal Tournament III
S.T.A.L.K.E.R.
Jade Empire: Special Edition
Overlord
Age of Empires III
Titan Quest
Shadowgrounds
Medal of Honor: Airborne
Halo 2 (Win Vista vagy 7)
TimeShift
Hellgate: London
Need for Speed: ProStreet (és ezelőttiek, kiváltképp az underground 2 és most wanted)
Kane & Lynch: Dead Men
Painkiller: Overdose
F.E.A.R.
BlackSite: Area 512008
Crysis + warhead
GTA 4
Dead Space
Devil May Cry 4
Prince Of Persia
Frontlines Fuel of War
Fallout 3
Mass Effect
The Witcher
Call of Duty World at War
Assassin's Creed
Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2
Command & Conquer 3: Kane's Wrath
Warhammer 40,000: Dawn of War - Soulstorm
Turok (fontos hogy a 2008-as)[ Szerkesztve ]
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
válasz SunMount3r #11441 üzenetére
Grimrock 1-2
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Yettel topik
- Apple asztali gépek
- One mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest