Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz genndy #14662 üzenetére
Ilyesmi, mint ezek (2.5 D-s) de sokkal pörgősebb, vadabb, akció dúsabb, kb. úgy fest, mintha a Cyberpunk lenne, csak oldalnézetben. Sokat kell benne lőni és szaladni előre, átugrani épületeken, ablakokon, stb... Már ahogy emlékszem a Trailer-ekből. Itt a Gamepod-on is volt róla hír, hogy készül, nem is egyszer, szóval nem valami B kategóriás Indie játékról van szó.
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
Ez miért van, pl. az IGP egyből "letiltódik", ha berakok egy dVGA-t? Vagy komplikáltabb? A Quora-n olvastam hsz.-eket ezzel kapcsolatban és sokan írták, hogy nekik működik a dolog Windows-on is. ??? De nem azt akarom, hogy pl. játék közben, amit a dVGA hajt meg a monitorra, az IGP-n meg tudjak videót nézni közben a TV-n. Hanem, csak hogy a dVGA adja a desktop képét a monitorra, miközben az IGP-vel videót játszok le a TV-re kötve.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #14635 üzenetére
Bár ez a VGA-s Topic-ba lenne való, de rágugliztam és azt olvastam legtöbbször, hogy lehet egyszerre használni az IGP-t és VGA-t is. Csak mintha korábban meg olyasmiket olvastam volna, hogy pl. a driver-ek "összeveszhetnek", meg alapból is kavart okoz, ha két külön grafikus meghajtót működtetünk egyszerre. Windows 11-en próbálnám amúgy ezt megoldani majd.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz KISDUCK #14632 üzenetére
Majd elolvasok, köszi. De amúgy még ott lenne annak a fontossága is, hogy az Intel IGP-k nagyon jók videólejátszásban, legalábbis sokkal kadenciahelyesebbek, mint az Nv VGA-k. Ezt is jó lenne kihasználni, ha a VGA-n keresztül lehetne kivezetni a képét.
Vagy akár az is jó lenne (másik felosztás), ha a VGA-ét és az IGP-ét is külön-külön lehetne használni egyszerre. A VGA-t játékra csak a monitorra kötve, az IGP-t meg csak a videókhoz a TV-re kötve. Ez nem tudom mennyire járható út. Csinált már ilyet itt valaki?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz KISDUCK #14629 üzenetére
Nekem i3-10105 van UHD 630-al, az azért jobb/újabb IGP, mint ami neked van. De ettől még nem tudom, hogy tényleg jobb lesz e erre. A procit alapból gondolom nem is terheli az ilyesmi, csak az IGP-t (ha a procit is, akkor ott gond van és nem éri meg), szóval gondolom az lesz, vagy lenne, ha így működne a dolog a VGA-n keresztül is.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Healbacsi #14626 üzenetére
Fura, ezt pl. egy GTX 1660-al is meg lehet csinálni? Mert így lehet spórolni a fogyasztáson, meg nem kell a VGA-nak járnia (a ventikkel), ha csak pl. videókat akarok lejátszani vele, azt nyugodtan rá lehet bízni az IGP-re is és nem is kell külön átdugdosni hozzá a kábeleket. Ez így működik? Meg nem történik útközben semmi konvertálás/átalakítás a képben, hanem natívan bitperfect azt adja ki, amit az IGP-től kap?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Roxkex #14604 üzenetére
Van Gamepad Topic is, ott nem rég volt egy kis (hosszú) diskurzus erről, ott esetleg olvass vissza. Ne az ilyen extrákat nézd amúgy, hogy cserélhetős aksi, meg vezetékes + Wireless mód egyszerre (hidd el, ritkán lesz rá szükség), hanem a gamepad effektíve minőségét. Pl. az analóg karok különösen érzékeny pontjai az olcsó gamepad-eknek és hidd el, jó analógok nélkül nem is érdemes belevágni a gamepad-etésbe, mert csak kínszenvedés lesz belőle. Tudomásom szerint az egyetlen 20K körüli wireless Gampead, amit talán nyugodt szívvel lehetne ajánlani az a Logitech F710.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz wrongduke #14587 üzenetére
Érzem, hogy valamit ironizálsz, de ennek a hsz.-nek a lényegét nem nagyon tudom megragadni, mit akartál voltaképp vele?
------
Amúgy a Metro: Last Night Redux, amibe bele mertem vágni az eredeti 2013-as megjelenése miatt, közepes beállításokkal, FHD-ban még egész játszható. Ezzel még el leszek egy ideig.Amúgy anno sem a GTA 4-et, sem a Saints Row 2-őt, sem Far Cry 2-3-at, sem pedig a Just Cause-t nem bírtam végig vinni, annyira untam már az x.-edig repetatív küldetés után. Kivétel volt pl. a Red Faction Guerilla, abban azért volt valami extra is (talán, mert sci-fi), ami miatt kitoltam.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Kis ajánló kellene következő konfig-hoz:
i3-10105 (UHD 630-as IGP-vel)
16GB DDR4 3200MHz RAM
(dVGA nincsen).Most vittem ki a Wolfenstein: New Order-t közepes beállításokon FHD-ban és teljesen játszható volt (hogy a gépigényt be tudjuk lőni).
Soma, Prey, Turing Test ezek is megvoltak. De 2014-esnél mindenképpen frissebb játékot szeretnék. Ki van nézve a Phantom Pain, de félek, mert az Open Word-ös játékokat sokszor hamar megunom.Miket tudnátok ajánlani?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #31816946 #14452 üzenetére
720p-ben High-on eléggé jól elfut pl. a Prey, Evil Within. A Dying Light-hoz 720p-ben viszont eléggé alá kell venni sok grafikai elemet, de még így is átlagban Medium és nem is néz ki rosszul, egyedül az átvezető cutscene-eknél valamiért "belassul", de ez biztos azért (mert talán látszik is), hogy ekkor még valami plusz effektet rádob a képre a játék.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Puma K #14448 üzenetére
Ezen a videón már az elején jól látszik a probléma, egy csomó helyen csak elmosott pacák vannak a falakon (pl. a képek helyett). És ebből is látszik, hogy sokaknál előjön, az (elvi) megoldás és a magyarázat is meg van rá, ezt is írtam. A kérdés, csak az, hogy ezt a megoldást (a VRAM növelést), hogyan lehetne elérni ezeknél az IGP-nkél.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Puma K #14445 üzenetére
Én 720p-ben játszom, de minden High-on van és szemre teljesen elfogadható, játszható fps-eket produkál. Azért tegyük hozzá, hogy nem egy Battlefield, ha azt vesszük egyszerre mennyi minden dolog történik/mozog a képernyőn. Eddig jó pár órám van benne, de eddig csak olyanok voltak, hogy néha, néha jön egy-két Mimic, vagy Phantom, amikkel jobb esetben fél-egy percig tart a csata. Élő NPC-kkel meg csak a "looking glass"-es videókon találkoztam eddig. De hát ez is a lényege, a "kihalt" űrállomás... Szóval nálam simán játszható és nem is néz ki rosszul, leszámítva ezeket a tényleg zavaró textúra bug-okat. Te amúgy nem találkoztál ilyen be nem töltött textúrákkal? Szerintem a Lobby-ban is lehetnek már pl. a falakon a nagy festmények/poszterek. Nekem csak egy nagy "paca" látszik helyettük. A neten-en van egy csomó fórum, ahol erre panaszkodnak. Sokkal erősebb dVGA-kkal is, mint az UHD 630, de legtöbbször az volt a gond, hogy max. 2GB VRAM-ja volt csak a kártyának. Valami "szaki" el is magyarázta (elvileg) valahol, hogy a CryEngine így oldja meg a szűk VRAM memória keretet, hogy ha kifogy belőle, akkor nem tölt be bizonyos textúrákat.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #14439 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Puma K #14432 üzenetére
Az én alaplapom BIOS-ában is ennyi a maximum. De ezt már kérdeztem az Alaplapos Topic-ban korábban is és azt írták, hogy ez nem számít, mert azt a Windows ettől függetlenül is meg tudja növelni magának (a programoknak).
Csak akkor mégis fura, hogy mire van ez beállítás a BIOS-ban egyáltalán? (Gondolnám, hogy nem csak Windows van a világon és azért, de ettől még homályos.) Most akkor számít, vagy nem számít?
#14433 KISDUCK: A sávszélesség szűkössége világos egy IGP esetén (amúgy 3200MHz-en mennek a RAM-ok), de a net-en talált információk szerint a Prey esetében kifejezetten a VRAM kevés mennyisége miatt van ez a bug.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A gépem:
i3-10105 CPU @ 3.70GHz
Intel UHD 630 IGP
16GB DDR3 RAM
Windows 10 ProA gondom a Prey c. játékkal van, mégpedig az, hogy gyakran nem tölti be rendesen a textúrákat (pl. a plakátokon, festményeken, hasonló nagy felületeken). A net-en már utána néztem és valószínűleg a kevés VRAM mennyiség miatt van (sokan panaszkodtak erre). Az egyik megoldás az lenne, ha levenném a textúrák felbontását Medium-ra. Még nem próbáltam, lehet működne nálam is, de először valami olyan megoldást keresnék, amivel maradhat a textúra beállítás is High-on.
Gondoltam lehetne több memóriát kiosztani az IGP-nek rendszer RAM-ból valahogy.
Jelenleg ezek az értékek látszanak: (nem a játék futása közben készült, csak ahogy általában fut egy pár szokásos app a Windows-on).
Itt már fura, hogy eleve 8GB van neki "kirendelve" a 16GB-os rendszer RAM-ból. Ezt a Windows magától állította be? Mellette látható a jelenlegi rendszer RAM mennyiség és használat is. Ezek így amúgy rendben vannak?Csak mert a net-en legtöbbször azt írták, hogy min. 3-4GB VRAM kell a Prey-nek a magas Textúra beállítások esetén, de itt én úgy látom, hogy már eleve 8GB-ot kap az IGP, akkor meg vajon mi lehet a gond?
Amúgy a BIOS-ban az IGP memória kiosztásnál csak 128MB van beállítva. Nem tudom mit számíthat, ha ezen növelnék esetleg?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #14254 üzenetére
Az X-COM 2 esetleg menne? Az is 2016-os, mint a Turing Test.
Amúgy azt hiszem alapból 128MB van kiosztva az IGP-nek az alaplap BIOS-ában. De erre Win 11 ezt írja:
Próbálkozhatok itt még valamivel, hogy jobb legyen a teljesítmény? Pl. a BIOS-ban megnövelni az IGP-nek osztott memóriát? Vagy ez így "automatikusan" kezeli és jól van, ahogy van? -
SunMount3r
nagyúr
válasz MageRG #14257 üzenetére
Na azért ne nézd már le ezt a konfigot ennyire. Biztos jó játékok amúgy, de ezek egy 1.ts Gen-es Core 2 Duo procin is simán elfutnak 4GB RAM-al, valami alap VGA-val.
Most próbáltam ki a Turing Test-et (2016) és kb. közepes beállításokkal egész jól fut. 60fps biztos nincs, de még élvezhető. A Wolfenstein New Order esetleg még szóba jöhet?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Konfig:
i3-10105 CPU @ 3.70GHz
intel UHD Graphics 630 IGP
16GB DDR3 RAM
(Tehát dVGA még sajnos nincsen).Erre szeretnék játék ajánlásokat kérni az elmúlt 10-13 évből, amik még "közepes" grafikai beállításokkal is jól játszhatóan futnának rajta (ez alá nem megyek). "Indie" játékokat csak akkor írjatok, ha tényleg nagyon jók, meg érdekesek.
(Az FPS-eket preferálnám, de jöhet bármi).
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Azt hol lehet pontosan megnézni (valami weboldal pl.), hogy egy játéknak mi a legutóbbi, tehát legfrissebb verziója? Tehát a konkrét verziószámra gondolok, amire legutoljára frissítve lett.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz wjbhbdux #13758 üzenetére
Most ezzel a mod-al szenvedek, nem lehet a játékon belül beállítani rendesen az analóg stick-eket az irányításra. Erre mi lehet a megoldás? Próbáltam a Steam saját Controller felülírását bekapcsolni hozzá, de úgy tűnik semmi hatása sincs. Vagy hogy kell ezt pontosan csinálni?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Van amúgy más gondom is, még mindig a Controller-el. A HL2 és a hivatalos folytatásokkal nem volt gond és a Transmission Mod-al sem, de az Amalgam-ben sehogy sem volt jó az XBOX 360 Controller-em, csak ha bekapcsoltam a Steam saját XBOX-os Controller támogatását, de így sem volt az igazi. A futást pl. nem lehetett csak a színes gombokra rakni, az analóg Stick-es irányítás érzékenységét pedig egyszerűen nem lehet rendesen beállítani.
De mondom tovább: megcsináltam ezt a Steam Launcher Mod-ot, hogy minél kevesebbet erőforrást egyen, erre most kiírja, hogy futtassam "Big Picture" módban, ha a legtöbbet akarom kihozni a Controller-emből. Ez mit akar jelenteni? Mert a Big Picture mód bekapcsolása után egyből 30%-ot kezdett el zabálni a CPU-ból a Stream.
-
SunMount3r
nagyúr
Nem tudom hírtelen hol kérdezzek rá, szóval akkor itt:
Van néha, hogy lefagy a játék, pontosabban a gép a játéktól. De egyikben sem vagyok teljesen biztos, mert ilyenkor fekete a képernyő, a gép semmire nem reagál, csak a winyó (SSD) műveletet látom a ház LED-jén, hogy az még van. Legutóbb ALT+F4, Win+D, CTRL+ALT+DEL és az ESC gombkombókra sem reagált, ki kellett kapcsolnom a be/kikapcs gombbal. Eddig csak HL2-vel csinálta, egyszer az Episode 1-ben, egyszer pedig az Amalgam Mod-ban. Win 10. Van ötlet rá mit lehetne ilyenkor még megpróbálni (megnyomni)?
Köszi!
-
-
SunMount3r
nagyúr
Az én új kérdésem az lenne, hogy mik az eddigi legjobb Half Life 2 mod-ok?
Ilyesmikre gondolok, mint az Amalgam, vagy a Logistiuque Act. 1 (mert eddig ezek dobta fel a Steam, de ezekről se tudom mennyire jók).Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz wrongduke #13714 üzenetére
Köszi, a gond az, hogy ezek közül, ami FPS azt szinte mind kitoltam már anno. A többi pedig vagy vagy nem tetszett, vagy nem az én műfajom. A listáról tán a Shadowgrounds ami még érdekelne, de az is csak mint pótlék. Ott van még a Resident Evil Revelations, amit anno azért hagytam félbe mert unalmasnak találtam és Dark Void, amit nem próbáltam, de a videók alapján nem valami izgalmas. Lehet kénytelen leszek ezekre fanyalodni. Esetleg még a Lost Planet első része, amivel nem játszottam, de ez már rényleg elég régi.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
2008-ban összerakott (akkor elég erősnek számító) konfig-om van: 2.5GHz C2D, 4GB RAM, 9800GT (DX 10). Ehhez keresek "jófajta" játékokat, főleg FPS-t, ami rendesen fut még ezen a gépen. Doom 3, HL2 már megvolt. Mit tudnátok még ajánlani?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Körökre osztott, taktikai, klasszikus JRPG témában érdeklődnék: Eddig ezeket néztem ki: Disgea 1-2, The Legend of Heroes, Tales of valamelyik, Super Dungeon Tactics, Cosmic Star Heroine.
No most, van még egy aminek szintén Tactics volt a nevében és eléggé híres volt a maga idejében (tán PS-PS2) és nem olyan rég jött ki PC-re is, de Steam-en sehol sem találom. Nem tudjátok mi lehet a címe?!
Illetve: ha tudtok még jókat ebben a stílusban (nem fontos a J az RPG elé ), akkor azt is írjatok légyszi!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Olyasféle RPG játékokat keresek, mint anno az Eye of The Beholder 1-2 volt, csak ha lehet modernebb grafikával.
Néztem a Wizardy 8-at, de talán ennél egy kicsivel szebbre, frissebbre gondoltam.
A Might & Magig X pl. elég jól néz ki, de az értékelések a steam-en masszívan "vegyes"-ek róla...
Tudnátok ilyenek ajánlani?! A körökre osztott harcrendszer fontos.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch
- Hardcore café
- Telekom mobilszolgáltatások
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest