Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    Hello!

    A gépem:
    i3-10105 CPU @ 3.70GHz
    Intel UHD 630 IGP
    16GB DDR3 RAM
    Windows 10 Pro

    A gondom a Prey c. játékkal van, mégpedig az, hogy gyakran nem tölti be rendesen a textúrákat (pl. a plakátokon, festményeken, hasonló nagy felületeken). A net-en már utána néztem és valószínűleg a kevés VRAM mennyiség miatt van (sokan panaszkodtak erre). Az egyik megoldás az lenne, ha levenném a textúrák felbontását Medium-ra. Még nem próbáltam, lehet működne nálam is, de először valami olyan megoldást keresnék, amivel maradhat a textúra beállítás is High-on.

    Gondoltam lehetne több memóriát kiosztani az IGP-nek rendszer RAM-ból valahogy.
    Jelenleg ezek az értékek látszanak: (nem a játék futása közben készült, csak ahogy általában fut egy pár szokásos app a Windows-on).

    Itt már fura, hogy eleve 8GB van neki "kirendelve" a 16GB-os rendszer RAM-ból. Ezt a Windows magától állította be? Mellette látható a jelenlegi rendszer RAM mennyiség és használat is. Ezek így amúgy rendben vannak?

    Csak mert a net-en legtöbbször azt írták, hogy min. 3-4GB VRAM kell a Prey-nek a magas Textúra beállítások esetén, de itt én úgy látom, hogy már eleve 8GB-ot kap az IGP, akkor meg vajon mi lehet a gond?

    Amúgy a BIOS-ban az IGP memória kiosztásnál csak 128MB van beállítva. Nem tudom mit számíthat, ha ezen növelnék esetleg?

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák