Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ami "ajánlás" totálisan tévút egyébként, hiszen egy zoomos kompaktot nem helyettesít egy széleslátószögű zoom nélküli okostelefon kamera.
Szerintem az A560 fényerősebb lencséje nem magyarázhatja a különbséget, mivel az iso100-as kültéri képek sem igazán jók. A dinamika tartomány meg az eget nézve az azonos szenzorméretű gépek között sem igazán jó. Mondjuk amennyibe kerül, abban a kategóriában a telefonok sem csinálnak jobb képet.
-
zodo
nagyúr
válasz Stauffenberg #27081 üzenetére
Igen, igazad van de ő már megvette.
Gondolom nem csak leemelte a polcról hanem megnézet egy két oldalt hogy mit tud.Ahogy írtam nem vagyok téma értő és én is végig próbáltam egy-két gépet/típust.
Nagy vonalakban 1-2 éve ez az "ajánlás" az olcsó kompakttokkal szemben hogy ott a mobil hiszen óriásit fejlődtek kamera téren és csak ezért írtam.Kis pénzből focizok és csak egy lelkes amatőr vagyok ezért csak ezek fordultak meg nálam: (új) Kodak EasyShare C340 aztán (új) Fujifilm FinePix S1500 amit (használt) Panasonic Lumix DMC-FZ150 követett és most régi álmom váltottam valóra (használt) Canon 650D -t cipelek.
ph2012
Talán annyira nem gáz képek ettől a kategóriától mert tesztelő oldalakon is kb. közép mezőnybe sorolják a képminőségét.
Canon A560 képei talán a fényerősebb lencse véget tetszhetett. -
modulus
aktív tag
válasz ph2012 #27097 üzenetére
Ez tényleg elég borzalmas.
Ez a fényképezőgép max csak annak éri meg, akinek hagyományos nyomógombos telefonja van.
Egy alsókategóriás okostelefon is készít ilyen képeket, középszinten meg már szerintem jobbat. Ráadásul az okostelefon multifunkcionális, tehát sokkal jobban megéri a befektetést. -
ph2012
senior tag
Canon IXUS 185 fényképezővel készített képeket mutatnék meg. Csak automatában készítettem. Mennyire elfogadható képeket készít?
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Ez egy teszt videó: [link]
22.300 Ft volt a fényképező a Media Marktban. Nem várok csodát a fényképezőtől de legalább olyan képeket tudjon csinálni mint a korábbi Canon A560 fényképező.
-
mikrofon
veterán
válasz Speeedfire #27095 üzenetére
Azért először próbálhatnád nem 1/1 teljesítményen használni sorozatban. Így kell használni, méretezni a szettet. 1/1 gyors sorozat semelyik 3rd-nek nem tesz jót... Szerintem.....
A használt ad200 vakuval érdemes azért vigyázni. Egyrészt nem nagyon van, másrészt hobbi célra ritkán veszik és még ritkábban adják el hobbihasználatból. Inkább azok kerülnek eladó sorba, amik már kiszolgállták a pro felhasználást és már nincs értelme kockáztatni, így cserélik.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz Speeedfire #27093 üzenetére
Vagy venni kell több vakut és kis teljesítménnyel, tandemben villantgatni őket: így gyorsan is töltenek újra, meg nem is sül meg bennük elektronika.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Speeedfire
félisten
Köszi srácok. Akkor mi a megoldás? Venni több elemet, és amikor már nagy a töltési idő, akkor csere? 16db van most, ebből 12db a tt685-höz, és 4db a tt350-hez van.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Speeedfire #27086 üzenetére
Nekem van friss IKEA Ladda szettem, kettő is (amiről az a szóbeszéd járja, hogy titkon Eneloop), meg még ezer éves Sanyo Eneloop-ok is vannak (ugye ez eredetileg Sanyo termék volt, ebből is látszik, hogy koros darabok), de az idősebb, elhasználtabb, gyárilag csak 2000 mAh-ra felcimkézett Sanyo-k is kicsivel jobban bírják, mint a 2450 mAh Ladda akkuk és a vaku újratöltési ideje is gyorsabb a Sanyo-val.
Ez nem azt jelenti, hogy az IKEA akkui nem lehetnek Eneloopok, de nem azonos a minőségük (viszont önmerülésben hasonlóan jól teljesítenek). Na de ugye ne legyünk szőrös szívűek, egy csomag Panasonic Eneloop Pro 2500 mAh majdnem 5000 Ft, míg az IKEA verzió meg 2000 Ft.
Az IKEA elemei egyébként jól elvannak nálam az Xbox One kontrollerekben, pont ilyesmire is valók ezek. Egy ideje a Sanyo-k is "nyugdíjba" mentek (szintén a kontrollerekben vannak forgóvetésben) és meglepő, hogy a 8+ éves, kisebb kapacitású akkuk még mindig simán tartják a lépést a Ladda-val.
Szerk: Hozzáteszem, hogy egyik szettben sincs benne a világ összes töltési ciklusa.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
Egy vakut sem terveznek 1/1 villanással sorozatra. A te esetedben az akku nem tudta már leadni a szükséges áramot a gyors töltéshez, hiszen a meleg az lényegében az akkumulátorban képződő veszteség. Viszont attól a használattól amit a hozzászólásaidból kiolvasok vagy a vaku hővédelme szólalt volna meg előbb-utóbb vagy csak szimplán tönkremegy.
Most nincs időm rákeresni de olyasmit is le szoktak írni a használati utasításban, hogy hány teljes villantás után mekkora szünetet kell tartani a következő villantás előtt. Egész egyszerűen hűlni kell a csőnek és az elektronikának is egy nem szellőző műanyag dobozban. Vannak olyan akkus vakuk, ahol a cső szabadon van, az elektronikát ventilátor hűti, tehetsz rá fényformálót. Na, azok valók arra, hogy 1500 képet lőj a két órára felkért modellről.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
PitLee
őstag
válasz Speeedfire #27089 üzenetére
Itt a "Hobby elektronika" totyikon lehet tudnak segíteni ha felvázolod az igényedet.
Annyira nem értek hozzá, de a 6Volt 1Amper ami kb 6Watt, nem tudom elég e.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
-
PitLee
őstag
Keresgéltem, de nem nagyon találtam mást (lehet nem jól kerestem)
Az stimmel, hogy kicsi, de nem a teljesítménye, mert az
linkInput Voltage: 100-240V
Output Voltage: 330Vdc
Output Current: 800mA peak
Output Power: 260W -
Speeedfire
félisten
Vagy esetleg ilyen.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
válasz *Ropi* #27085 üzenetére
Elvileg a tt685 is elmegy a 2500-as akkukkal, 230 full villanást. Gyakorlatilag a 2450-es ikea laddo-val nem sokáig bírta. Most vagy mégsem ennyire jó a laddo, ahogy sok helyen írják. Vagy a godox hazudik sokat.
Kb 50 villanás után már 10mp-et kellett várni, és meleg volt az akku.
Ilyen kábelt találtam eddig, de ez akkuhoz van. Ha más nem akkor rendelek egy ilyet, aztán szétszedem a kábelt, és kap egy kisebb ac adaptert.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
*Ropi*
félisten
válasz Speeedfire #27084 üzenetére
Van egy tippem: annyiba kerül (vagy többe), mint maga a vaku. Ezért kell olyan vakut venni (pl. Canon 580EX II), ami egy Eneloop szettel elmegy 200 villantást is.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
PitLee
őstag
válasz Speeedfire #27082 üzenetére
Nem ismerem a Godox-ot, de valami ilyesmire gondolsz?
link -
Speeedfire
félisten
Godox tt350, és tt685 vakukhoz nincs valami csatlakozó, amivel tudom őket használni hálózatról is? 1/1 alatt olyan ~60-80 fotót bírnak az ikea elemekkel.
-
ph2012
senior tag
válasz Stauffenberg #27078 üzenetére
14 képet és 133MB-os videót kellene megnézni. Ezeket jobb lenne e-mailben átküldeni.
-
ph2012
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy Canon IXUS 185 fényképezőt. Nem néznétek meg, hogy elfogadható képeket készít automatában? Ez a fényképező ennyit tud? Ha PÜ-ben megadnátok e-mail címet akkor küldenék képeket és videót. -
Flex Wheeler
tag
Köszönöm a segítséget. Esetleg a megvilágításhoz egy kis iránymutatást kaphatnék? Pl. Milyen fényforrás lenne optimális, lámpa vagy softbox?
-
copass
veterán
válasz Flex Wheeler #27071 üzenetére
videónál folyamatos jóminőségű fény kell, mert nagyon keveset tudsz majd utómunkánál érdemben módosítani rajta. létezik raw videó is. de az macera.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Stauffenberg
nagyúr
Videónál minden sokkal nagyobb szívás, mert fotónál ha nagyon jól exponálsz még RAW-ból visszahúzod a részleteket (amíg a szenzor dinamika tűrésén belül maradsz), de a videó (hacsak nem RAW videóról beszélünk) olyan, mint a szénné tömörített Jpeg, így ott eleve sokkal szűkebb korlátok közé vagy szorítva (főleg egy 8-bit 4:2:0 mellett).
Megpróbálhatsz nagyon lapos képprofillal vagy ha a kamerád tudja Log gamma mellett rögzíteni, de ezek is jellemzően csak arra jók, hogy jó esetben egy fényértéknyi extra dinamikát és finomabb átmeneteket ki tudj hozni, ezen a jeleneten ez sem fog segíteni.
Be kell világítani rendesen a belső teret (a világosítás is egy külön mesterség, hogy az természetesnek hasson) és nem árt a benti és kinti színhőmérsékleteket is valamilyen módon közös nevezőre hozni (nem mindig baj ha eltér, ezt a jelenet jellege határozza meg).
Ha vakuval el tudod készíteni a fotót, akkor a videó is menni fog, csak állandó fényű megvilágításra lesz szükséged. Csak azt tarts észben, hogy videónál sokkal jobban oda kell figyelni arra, hogy a lehető legkevesebbet kelljen utómunkában szöszölni a felvétellel, mert villámgyorsan szétesik, sávosodik, zajt generál a túl sok belenyúlás.
-
Rapid136
őstag
Nincs zebra funkció a kamerán?
Ha jól sejtem a videonak kisebb az átfogása (bár ez közel sem biztos), mint az állóképnek, ott az szinte lehetetlen lesz megcsinálni. Legalábbis szenvedtem már én is ennél jóval egyszerűbb fényviszonyok között videoval...
Nem véletlen rakják körbe lámpákkal a legegyszerűbbnek tűnő jelenetet is
Szóval lámpa kellene, vagy markáns derités...[ Szerkesztve ]
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Flex Wheeler
tag
válasz Flex Wheeler #27068 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, elnézést de rosszul fogalmaztam! A fotót el tudom nagyjából készíteni vakuval és némi állítgatással, a videó felvétellel van problémám.
-
Rapid136
őstag
Az a baj hogy a fotózás egy szakma, elég sokmindent kellene tudni róla hogy elképzelésed legyen arról hogy lehet kivitelezni egy ilyet és mennyi munka van benne...
Két szóban elmondani lehetetlen, ráadásul a helyszín és a napszak ismerete nélkül.
Próbálkozhatsz több expoval, bracketingelve egy-két fényértéket ide-oda, kimérheted a fényérték eltérést és rákereshetsz a géped dinamika tartományára.
De lehet hogy egy baromi nagy szoftbox kellene ami bevilágitja a szobát, akkor a fehéregyensúllyal kell majd játszani, mert a vaku és a nap fénye sem változtatható...
Vagy telerakod a szobát hungarocellel, kérdés jön-e be annyi fény hogy ennyire kideríthető legyen a beltér.
És meg az is előfordulhat hogy ezen a képen kintről is mesterséges fénnyel világítottakSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
copass
veterán
rossz helyen mérsz fényt.
az árnyékos részen mérsz fényt.
alul expózod kicsit. azért mert utómunkában az ablakos rész kiéghet menthetetlenül.
csúcsfényt visszahúzod, árnyékot meg feltolod picit.
persze lehet vakuzni, meg deríteni egy bazi nagy nikecell lappal akár.
vagy AEB ha fix a téma.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Flex Wheeler
tag
Sziasztok,
először is semmi tapasztalatom a fotózással, ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy szeretnék olyan képeket készíteni ami a csatolt képen látható. Viszont a problémám az, hogy ha hasonló pozícióba rakom a kamerát akkor konkrétan az ablakon beáramló fény elnyom mindent. A falak körbe tök sötétek. Ez gép beállításának a függvénye vagy meg kellene világítanom külön a falakat?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Canon 650D -hez vásárolnék után gyártott aksikat.
Ajánlott gyártók a topikjában DSTE, Wasabi egyéb javaslat és bevált beszerzési forrás érdekelne. -
Stauffenberg
nagyúr
Én is innen szoktam általában, viszonylag hamar megjön, mindig eredetit kapok (ki is mérhető benchmarkkal) és piszok jó áron van.
Mondjuk pont karácsony előtt vettem új gépet és kellett egy gyorsabb és nagyobb kártya, nem volt időm megvárni míg az ünnepek utánra befut, akkor a Supergamer-től rendeltem egy Sandisk Extreme Ultra kártyát, Szlovákiából jön a csomag, jóval olcsóbb volt, mint az itthoniak és másnapra a kezembe nyomta a futár. Ezzel sincs baj, eredeti, nem kópia.
-
nOvOp
senior tag
Honnan érdemes SD kártyát rendelni, ami árban és minőségben is rendben van? Canon 1200D gépbe kellene. És az sem baj, ha nem holnap kapom kézhez. Köszi!
-
sbazsi
veterán
Bármi jó ötlet arra, hogyan lehet a legegyszerűbben módosítani a fotózás idejét?
Semmi extra, külföldi út, más időzóna, elfelejtett időállítás a gépen, ARW file-ok. No és nem csak egy gép használata, vagy pl telefon, ami magától állítja az időt. És hát ilyenkor a ligtroomban van némi kavarodás...420db kép.
szóval valami automata megoldás kéne.Főleg, hogy nem ez az első... Bár akkor valamiért nem volt ennyire zavaró.
(kevesebb kép került be a ligthroomba más "órával")Nem fix időt szeretnék beállítani, hanem az eredetihez képest jelen esetben -1 órát.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz bendefeco #27057 üzenetére
Elég valószínű, hogy fotónál is ugyanezt a hangot adja, csak legfeljebb elvegyül a zárhanggal (ha teheted hallgasd meg elektronikius zárral is). Nem ismerem személyesen a konkrét objektívet, de vannak ilyenek amiknél a blende állítása kifejezetten hallható (pl: Olympus 45mm 1.8 is ilyen).
Vegyél egy vari ND szűrőt, fix rekeszen használod az objektívet és a szűrővel fokozatmentesen tudod állítani az áthaladó fény mennyiségét. Kicsit olyan, mintha egy rendes videós objektívet használnál fokozatmentes rekesszel, csak éppen a DOF érintetlen marad.
-
PuMbA
titán
válasz bendefeco #27057 üzenetére
Utánaolvasva a neten másnál is csinálja, hiszen nem minden egyes obi ugyanolyan halk és vannak "videós obi"k, amik ugye halkak mindenben Egyébként videó közben miért módosítanál rekeszt? Ha jól tudom 1 jelenetet mindig 1 rekesszel csinálnak, legalábbis sosem vettem észre egy filmben sem, hogy rekeszt módosítanának 1 jelenet felvétel közben.
[ Szerkesztve ]
-
bendefeco
tag
Sziasztok
Adott egy Sigma 18-35 f/1.8 objektív. A problémám az vele, hogy Videó felvételnél ha emelem/csökkentem a rekeszt kattogó hangot ad. De csak ennél az egy objektívnél csinálja ez a váz. Valaki találkozott már hasonló problémával, a többi objektív az nem kattog ehhez képest
Azért csak videófelvételnél csinálja mert fotónál ugye csak exponáláskor húzza be a rekeszt.
Köszi
-
Stauffenberg
nagyúr
A szenzor nem mozoghat, mert csak optikai stabilizációt tud, viszont épp emiatt a lencsetagok kikapcsolt állapotban lötyöghetnek. Esetleg nézz be egy közeli kereskedésbe, ahol talán van belőle bemutatódarab és nézd meg azzal is.
Nekem a Panasonic G80-am egy stabilizált objektívvel elmenne babacsörgőnek is, nem csak az optikai elemek kotyogása hallatszik, de a szenzornak is (sőt ez a leghangosabb). Persze csak kikapcsolt állapotban.
-
Lassú Víz
addikt
Milyen stabilizátora van? Nincs most időm rákeresni. Mozoghat lencsetag is és a szenzor is kikapcsolt állapotban. Amikor be van kapcsolva, akkor a helyén tartja egy elektromágneses mező. Sőt lencse nem csak a stabilizátor miatt, hanem a hiper-szuper gyors AF miatt is működhet hasonló elven. Találkoztam már kikapcsolt állapotban üzemszerűen kotyogó lencsével. Pl. Sigma 60 f2.8 DN.
Ne használd rumbatöknek, amúgy meg ha a képek élességre rendben vannak, egymással átellenes oldaluk nem mutat eltérő jelleget, akkor nem gondolnám, hogy probléma lenne. Rákérdezhetsz még a márkaképviseletnél is, legfeljebb ha szürkeimportos és ez hiba, akkor drága lesz a javítás. Egyébként meg garanciálisnak kell lennie 2 hónaposan.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Speeedfire
félisten
válasz mikrofon #27050 üzenetére
Nincs ad200-am, az ára miatt nem is tervezem. Sőt, eddig abban a hitben voltam a tt685 nagyjából egálban is van vele. Kár volt felhoznod a témát. Most szomorú lettem.
-
sid87
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
A 2 hónapos Lumix LX100 II gépemet ma elővettem és fura lötyögést hallottam. Nem ejtettem le eddig egyszer se. Észrevettem, hogy az objektív belsejében levő kis 'gömb' (talán a szenzor?) lötyög. Ha rázom, olyan mintha semmi se tartaná ott. És látványra is mozog. Ha bekacsolom akkor nincs gond, és működik is a fényképezés.
Szóval, erre van ötletek mitől lehet és mit lehet ilyenkor tenni?
(szemléltetésnek azért felteszek egy képet, ha nem jól írtam volna le)
Köszönöm!
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
rednifegnar
senior tag
válasz scarabaeus #27045 üzenetére
hat ez olyan dolog hogy a canonnak is van 50-90-135 milis ts-e obija, de valoszinuleg a gyakorlatban nem sok hasznuk van. persze lehet muveszkedni a shiftel, meg kaja fotonal jo, de eleg korlatozott cuccok, plane az aruk mellett (500e-1k).
A camera does not make art, the artist makes art.
-
mikrofon
veterán
válasz Speeedfire #27048 üzenetére
Itt válaszolok a godox ad200 vs normál rendszervaku kérdésre. 3-4-mal való gn szorzás nem igazán helytálló mégpedig a zoom miatt és a gn szám gyártónkénti trükközős megadása miatt.
Egyébként egyszer próbáld ki az ad200-at mind a három fejjel. Azután tudni fogod, hogy tényleg van különbség köztük. Mert érezhető nagyon is...
De álljanak itt a számok :
[ Szerkesztve ]
-
spm
tag
Sziasztok!
Szeretnék ND szűrőt használni a kis Sony RX100 M4 gépemen, de több ponton el vagyok akadva.
Első kérdés hogy melyik adaptert vegyem (52mm)?
Második hogy érdemes több külön ND szűrőt venni, vagy van jó és ajánlott változtatható mértékű szűrő?Van bárkinek ebben tapasztalata vagy tanácsa?
-
*Ropi*
félisten
-
Speeedfire
félisten
Van 2 godox vakum, meg egy godox xt1 kioldo.
Ha szeretnék venni egy 3. vakut is, akkor celozzam meg a godoxot, vagy tudom ezzel a kiodoval irányítani más márkát is, ami vezeték nélküli? Metz, nikon, youngnuo?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
itouchfan
senior tag
80 mm-es Tilt-Shift objektív mire való? Azt tudom, hogy a 17-20-24 millisek enteriőr es épület fotózásra, na de 80 mm-nél mi haszna van?
Csak láttam egyet hirdetve egy csoportban, és érdekelne mire jó.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz strip01 #27040 üzenetére
Zsarolóvírusod van, én azt javaslom az égvilágon semmit ne csinálj vele, mert árthat, kérd ki szakértők véleményét. A .adobe kiterjesztés használata alighanem a csalás része.
1. Ha szerencséd van, akkor egy blöff az egész és/vagy gyenge titkosítást használ, van esély a vírustól megszabadulni és visszanyerni az adataidat.
2. Ha nincs szerencséd, akkor a titkosítás feloldhatatlan és semmi garancia arra, hogy a váltságdíj kifizetése után tényleg kapsz használható feloldókulcsot.
Itt kérnék segítséget: [link] [link]
Esetleg profi adatmentéssel, IT biztonsággal foglalkozó céget bízz meg, inkább nekik fizesd ki azt az összeget, amit egy nyomorult tetves hacker követel tőled.
-
Rapid136
őstag
válasz strip01 #27040 üzenetére
valószínűleg senki...
egy kis esély van rá hogy az eredeti fájlok visszamenthetők mert azok valószínűleg törlődtek.
mindenesetre nagyon nem kellene használni a merevlemezt, egy újra kellene telepíteni egy uj rendszert.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
strip01
csendes tag
Sziasztok!Olyan problémámlenne,hogy "valami" lekódólta a gépre mentett fotóimat.Minden jpeg után .adobe olvasható és nem lehet megnyitni és egy ilyen dokumentumot küldött mellé."Don't worry, you can return all your files!
All your files documents, photos, databases and other important are encrypted with strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees you have?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information.
You can get and look video overview decrypt tool:
https://we.tl/t-wlvjUfRfvM
Price of private key and decrypt software is $980.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours, that's price for you is $490.
Please note that you'll never restore your data without payment.
Check your e-mail "Spam" folder if you don't get answer more than 6 hours."Valaki tudna segíteni?Előre is köszönöm. -
Speeedfire
félisten
Itthon lehet valahonnan jó áron m42-m43 átalakítót szerezni? Vagy inkább rendeljek kintről?
-
Lassú Víz
addikt
válasz Zozzant #27036 üzenetére
Ha nagyon akarsz rá vigyázni, akkor kint a hidegben egy zárható zacsiba kell eltenni, és a melegben csak akkor kivenni belőle ha a gép felmelegedett. Ilyenkor ha van is páralecsapódás (a meleg helyiség levegőjéből csapódik ki a pára a hideg felületre) az a zacskón keletkezik.
Velem előfordul, hogy télen fotózok uszodában. Na az orbitális szívás mert az úton lehűl a cucc, aztán lehet várni, míg visszamelegszik különben állandóan ott a pára a frontlencsén, keresőn. Meg másutt is, de az nem zavarna ha már időjárásálló a cucc. Mondjuk a vakunál szoktam izgulni kicsit, de még nem durrant .
-
modulus
aktív tag
Nem időjárásálló géppel, mennyire veszélyes ilyenkor kint fotózni?
Ki akartam menni, de beugrott egyből a páralecsapódás, ha meleg helyiségbe visszatérek vele.
Jellemző veszélyforrás lehet ez, vagy akár önmagában a hideg (fagy)?
-
kuruc01
tag
válasz scarabaeus #27029 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
kuruc01
tag
Üdvözlök mindenkit!
Hobbifotós vagyok,tripod-monopod vásárláson gondolkozok.Van valakinek tapasztalata kínai állványokról?Tanácsokat,linket szívesen fogadok.Még egy kérdés,Nikon D3300-am van,nem tudja a gép az expozíció előtti tükörfelcsapást vagy csak én nem találom? -
cellpeti
nagyúr
üdv
használ valaki FlashAir kártyát? Ha igen, írjon rám pls.
Tigris, tigris, csóvafény...
-
macssessz
tag
Üdv Guruk!
Filmek metaadatainak lehetőleg tömeges törlésére keresek valami egyszerű progit. Jó lenne, ha a videólejátszó Pl. VLC a fájl nevét mutatná, nem pedig egyéb szövegeket mint a kódolás, nyelv meg hasonlók.
Hátha a fotókon használtok ilyesmit és azok tudják kezelni a filmeket is?
Köszi előre is a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz INTELligent #27021 üzenetére
Ha a géped tud ilyen rövid mechanikus zárhoz tartozó záridőt, akkor nincs szükséged ND szűrőre. Az elektronikus zár kérdéses, van olyan váz, amelyikkel már lehet vakut használni elektronikus zár mellett is, de a HSS-t nem próbáltam vele.
A HSS vaku fényének hatását egyformán befolyásolja a rekesz, záridő és a használt ND szűrő is. Ha ehhez még hozzáadod, hogy HSS módban kisebb a vaku fénye, akkor könnyen belátható, hogy abban a napfényes időben ahol ezek az expozíciós értékek adódnak egy vakuval nem könnyű labdába rúgni. Sokszor egy derítőlappal több fényt tudsz visszatükrözni mint amekkorát egy kis rendszervaku tud adni.
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok !
Canon eos 7D-hez szeretnék adatkábelt venni, mert sajnos azt nem kaptam hozzá... pontosan melyik típus kell hozzá ?
Illetve multkor itt egy kolléga adott nekem egy youtube linket ND szűrők összehasonlításáról.... De okos módon nem mentettem az oldalt... Esetleg, ha látja az üzenetem kérném a linket újra.
Valamint az érdekelne még , hogy használt állványt esetleg valamelyik fotós boltban árulnak pesten ? Ha igen akkor hova érdemes menni ?
Segítségeteket előre is köszönöm.
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Preface:
ND szűrőben gondolkodok (Pana G80, Oly 12-40, meg néhány manuál van). Mivel elsősorban tájképelek, így adná magát egy ND1000-es (Hoya Pro-t nézegettem), viszont nem tudom, hogy a kisebb ND-knek mennyi hozadéka lehet külön, ha nem portrézok olyan gyakran (vario ND-t nem szeretnék annyira az ára miatt), mert ugye portrékhoz jó lenne.
Ami felmerült, hogy beszerzek egy Cokin P ND szettet és ha kell, azokat rakosgatom egymás mögé (tudom, hogy ennek lehet minőségbeli következménye, de az infók alapján ez annyira nem vészes/javítható).Tehát a kérdés: mennyire van létjogosultsága a kis faktorú ND szűrőknek, ha mondjuk nyáron f/2.8-on 1/8000-ig max. elmenve szeretnék portrézni néha(HSS-sel derítve, már ameddig annak a határa engedi, mintha a Godox-om nem picit kevesebbnél megáll), vagy ez megoldható "okosba" a záridővel+derítéssel (eddig ilyen helyzetekben igyekeztem árnyékba menni)? Mert ha kb. kezelhető a helyzet, akkor inkább csak az ND1000 mellett döntök.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz Speeedfire #27016 üzenetére
Továbbra is tartom, ha nem a legolcsóbb kínai tartóállványokat, papírháttereket vagy gyűrődő textileket akarod magaddal hurcolászni, anyagilag és mobilitás szempontjából is jobban járnál a nagyméretű összehajtható háttérrel. Ha ezt kötekedésnek veszed, inkább kiszállok.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Speeedfire
félisten
válasz mikrofon #27017 üzenetére
Van 2 vakum, egy derítőm. De ahogy nézem a legtöbb kép nagyon jól működik 1, illetve 2 vakuval is.
Én csak ajánlott hátteret kértem, de látom mindenki túlgondolja az egészet....
Mindegy, majd máshol is utána kérdezek.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok!
2000D 3fps-el lőnék raw+jpg-ben. Milyen sebességű SD- kártyát ajánlotok? A nagy méretű raw fájlok miatt szükségem lenne egy min. 64gb-os kártyára?
Köszönöm
-
mikrofon
veterán
(A vakuzás önmagában nem olcsó... Sajnos...)
Ha már vakuzol akkor három fajta fény jól jön, sokat javít a képen: élfény, háttérfény és modell fény. Ezeket természetesen nem kötelező mind vakuval elő állítani, de sokat segít ha mindhárom jelen van.
Ezeken több múlik, mint a háttér színén és anyagán....De úgy is lehet szép portrét csinálni, hogy az alanyt nyitott ablak vagy ajtó elé/közelébe helyezed egy a kintinél sötétebb helységben te meg "kívülről" fotózod...
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Fotonhámozó #27015 üzenetére
Milyen vivódást? Arra vagyok csak kiváncsi, hogy milyen hátteret érdemes venni, és honnan. Ismerem Gavin-t, nagyon jó videói vannak.
40k nem olcsó, egy normális rendszervaku megintcsak nem olcsó, főleg, hogy akkor legalább egy godox 350-et vennék. Mert akkor már azt is a t1x-el irányítanám.
Nincsenek árban egy kalap alatt egy ~2000ft-os textillel, amiből ha veszek 3 fajtát is, csak ~6k. De nem tudom, hogy milyen textilt, és honnan érdemes venni. Ha egyáltalán érdemes textillel foglalkozni.
Látom van muslin, papír, vinyl stb háttér is.
Nem értem, hogy miért kötsz ebbe bele.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz Speeedfire #27014 üzenetére
Nem értem a vívódásodat, arra céloztam. Színezéshez, háttérvillantáshoz egy olcsóbb rendszervaku is megteheti, akár. Gavin Hoey (Adorama) számtalan tutorialt mutat róla YT-n. Ha nem teljes alakos képet készítesz, hanem kisebbet, akkor fekete-fehér hátteret egyben letudhatod nagyméretű, összehajtható háttérrel is. Ára nem annyira borsos külföldről (~ 40k HUF a 2 x 2,3 méteres fekete-fehér), ha figyelembe veszed, hogy 2-t kapsz 1 áráért, akkor pláne nem. Hordozható is, kifeszül rendesen, nem gyűrődik.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Speeedfire
félisten
válasz mikrofon #27012 üzenetére
Lehet. Nincs vele tapasztalatom.
Fotonhámozó: Portré fotózásra lenne. Igen, de ahhoz kellene még egy vaku, amit színezek. Gondolom erre céloztál. Hasonló okok miatt gondolkozok a 18% szürke mellett is.
De szerintem egy fekete, meg fehér jó ha van.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz Speeedfire #27011 üzenetére
Egyáltalán mi(ke)t akarsz fotózni? Miért szeretnél ennyiféle hátteret? Fehér háttérrel is el tudsz érni a képen fekete vagy szürke hátteret.
-
mikrofon
veterán
válasz Speeedfire #27011 üzenetére
Ali-s ebay-es ilyen textil rendelésekkel egy baj van, hogy szállítás közben sok nem várt dolog történhet vele, amit nehéz "javítani"....
-
Speeedfire
félisten
válasz mikrofon #27010 üzenetére
Hát, feszíteni nem fogom. Akkor inkább már vasalok ha textil. Vagy akkor tényleg papír. Textilből meg ezeket néztem. [link] [link] [link]
160*300cm elég is lenne szerintem.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
mikrofon
veterán
válasz Speeedfire #27009 üzenetére
Olyasmi, vagy "vitorlavászon". Szegecselt szélekkel, hogy meg lehessen feszíteni. Szerintem nagyon ronda, amikor a súrlófény kiemeli a gyűrődéseket. Kivéve ha ez a design része... Mert láttam már szándékosan gyűrt hátteret, ami jól nézet ki, vagy olyat is ami függönyjellegűen hullámos volt és az éppen jól nézett ki.
van az a téma, amihez a zuhanyfüggöny is jól áll
[ Szerkesztve ]
-
-
mikrofon
veterán
-
Speeedfire
félisten
válasz Tin_Shield #27006 üzenetére
Rendeltem én is párat.
Más: Ki milyen studió hátteret ajánl? Illetve milyen anyagból és honnan? Valami olcsó megoldás érdekelne.
Én fehér, fekete, és 18% szürke szövetre gondoltam. Itthon elég drága, gondolom aliról jobb lenne. Vagy esetleg itthon méteráru bolt? Mire kell figyelni? Vagy sok a karton?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Tin_Shield
őstag
válasz Speeedfire #27005 üzenetére
Filléres noname szerintem. Nekem az első dolgaim egyike a gyári kupakok levétele. Az Oly nem tudom melyik dzsunkán gyártatja a sapkákat, de régebben is voltak vele problémák, nekem pl. a betű esett le...
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
az Olympus 12-40 Pro obim kupakja megadta magát. Szétesett, és az egyik rugó elveszett. Néztem újonnan 6k körül van. Ezt inkább kihagyom. Lehet ezt valahogy javítani? Hol lehet kapni ilyen kicsi rugót? Vagy vegyek noname kupakot hozzá? Nincs 1 éves se... Nem túl minőségi.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Érdeklődöm, hogy a compact flash kártyáknak van-e még értékük? Van egy ilyenem, de nem tudom, hogy ez valóban ennyit ér-e, vagy csak túlkapás az ebayes ár. Szerintetek van-e még létjogosultsága ennek a kártyának, és ha igen, mi a reális ára? Gondolok itt arra, hogy van-e olyan réteg, ahol ez a fajta még jól jöhet?
Köszi a segítséget előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz #73495296 #27002 üzenetére
Mit értesz egyedi cella alatt? Nekem is van itthon 18650-es ipari Lítium cellám, ezekből is többféle méret van és ezeket használják sok komolyabb lámpában (nekem elektromos cigihez van).
Értem amúgy, hogy egy jó töltővel sokat javul a kényelem és az élettartam, de nekem, aki állandóan rohan valahova egyszerűen nem kényelmes, van 4x4 db Eneloop AA akkum, vehetnék egy nagy dög és kellően drága 16 férőhelyes profi töltőt, hogy valamennyire kényelmesebb legyen az életem, de ez még mindig elég sok görcsölést jelent.
A mostani fényképezőgépemet meg ráadásul tudom egy powerbankről is etetni ha minden kötél szakad, közben mehet tovább a fotózás is.
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #27001 üzenetére
Hát a memória effektuson kívül nem igazán látok más hátrányt, hozzáteszem az utolsóknál, amiket használtam, ez már nem volt jelentős, plusz a töltőmnek is volt lemerítő - majd töltő, és javító módja is. Persze a technológia rosszabb, ha lenne szabvány lítiumos aksi, az lenne a tökéletes.
Szerk.:
OFF:
Fejlámpáknál is nagy bánatom, hogy ott is az egyedi aksik irányába megy a piac, az egykori AA elemes LED lampákat már leváltották az egyedi lítiumos aksisok, de a kisebb, AAA elemes lámpáknál is sajnos elindult ugyanez a folyamat.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz #73495296 #27000 üzenetére
Az AA akkuk borzasztóan kényelmetlenek, a memória effektus miatt meg annak vagy kiszolgáltatva, hogy a saját kénye-kedve szerint töltsd. Nekem vaku miatt vannak ilyen akkuim, de már alig várom, hogy Litium cellás vakura váltsak. Az is elhasználódik, de sokkal jobban bírja azt, ha 50%-on teszem fel tölteni, nem kell őket párban meríteni/tölteni. Az AA akku előnye, hogy vészhelyzetben ceruzaelemmel is kiváltható, de én 10+ év alatt talán ha egyszer szorultam rá, akkor is a saját balfaszságom miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5