Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubu79
addikt
válasz fekeandras #594 üzenetére
Ez a valami nem egy BMW - ez Frankenstein gyermeke...
Iszonyatosan néz ki...
Igen, az X6-tal együtt...
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
marsu
veterán
Egy hete már nekem is van autóm ...
... egy év kihagyás után.
Micsoda szabadságot tud adni 4 kerék és egy kormány!
Press any key to continue ...
-
marsu
veterán
válasz tomcsi23 #603 üzenetére
Na meg persze ha van kocsid, lesz csajod ...
Press any key to continue ...
-
tibi666
senior tag
meg kell tanulnom ezt a dupla kuplungos visszaváltást. akkor is, ha heteken belül automatára váltok.
egész pontosan mi is ennek a techinkája?
kuplungot benyomom, kiveszem sebességből, kuplungot felengedem, gázfröccs, majd kuplung+sebességbe be? -
tomcsi23
veterán
Eztet találtam:
Dupla kuplung - ahogy Norbi is írja - a régi, egyenes fogazású, asszinkron váltokhoz kellett, amilyenek ma max. a traktorokon és régi teherautókon vannak, és nem azért, mert így jobban húzott, hanem mert így lehetett egyező fordulatra hozni, és közben kímélni is a fogaskerekeket.
Ami a lényeg: visszaváltásnál, a kuplung felengedése előtt gázfröccs, hogy a motort felpörgessük az adott fokozatnak megfelelő fordulatra, különben motorfékhatás jön létre a hajott kerekeken, ami féktávon, vagy kanyarbemenetnél blokkolhatja azokat. Hátsókerekes autónál, határon autózva nem mindegy, hogy megbontjuk-e ezzel az egyensúlyt.Lényegében úgy, ahogy írod is szvsz; kuplung be, visszavált, közben gázfröccs, majd kuplung fel, gáz le. Igazából ahhoz kell egy kis gyakorlat, hogy megszokd, milyen sebességnél milyen fordulat kell a motornak, hogy ne rántson. Ami érdekes lehet, hogy ha gyors a kezed, akkor hamarabb visszateszed, mint ahogy a motor felpörög. Mondjuk múltkor egy 1,5-ös A mergával tekeregtem kicsit, ott ilyen gond nincs, mert egy pillanat alatt felugrott 4-5e rpm-re.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
tomcsi23
veterán
Ja, gondoltam. Annyi előnyöd lehet, hogy nem kell annyira felpörgetni az áttétel miatt.
Gyakorolhatod normál menetben is, pl 60-70-nel haladsz, majd szépen visszaváltogatsz a sebességet tartva. Eleinte nézd a fordulatot is, hogy mennyire "pörgött" fel, s úgy engedd rá a kuplungot....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
keIdor
titán
válasz fekeandras #594 üzenetére
Két hátsó lámpa ronda, de nekem nincs vele bajom. Az persze más kérdés, hogy 30 misiért nem ezt venném.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
fekeandras
őstag
Olyan mint ha valami szar kínai kocsit nézénék. Ha valaki photoshop-al lecserélné a márka emblémát ssangyongra simán elhinném, hogy az ha nem lenne a kopoltyú az elején. Eleje ocsmány, mint egy bamba hörcsög vagy hód pofája. Hátulja szintén okádék. Fejtér és a csomagtartó is maximum átlagos lehet. És ezt akarják lenyomni az ember torkán 30000000.- forintért? Ok, hogy jó kidolgozás, meg anyagminőség stb... de 30milla egy 3literes dízelért kicsit pofátlan ár. Fele annyiért még talán!! elmenne. Nagyon mellényúlt ezzel a kocsival a BMW. Ugyanolyan okádék dizájn mint az X6. Az is se nem terepjáró se nem sportkocsi se nem limuzin... Igazi haszontalan juppiköcsög autó. Nekem tetszenek a BMW-k és úgy általánosságban a márka arculata de ez a kettő borzalmasra sikerült.
Mod: 30millióért már nagyon jó autókat is kapni.
[ Szerkesztve ]
-
tibi666
senior tag
válasz fekeandras #611 üzenetére
én sok x6-t látok, úgyhogy nemigen nyúlt mellé vele a bmw.
és az 5gt sem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
válasz fekeandras #611 üzenetére
1,6 milla van kb az 530d GT és az 530d touring között, cserébe jóval tágasabb az utastér és megkapod a 7-es kifinomultságát, kidolgozottságát. A forma ízlés kérdése, a hátulja egyelőre nekem sem tetszik, de erre majd térjünk vissza akkor, ha az utcán élőben láthatók lesznek. Szerintem pénzügileg sikeres lesz, mert ha máshol nem is, az USA-ban biztos hogy vinni fogják mint a cukrot. Szerintem elfér ez a modell a palettán, színesíti a kínálatot. A lényeg, hogy vannak és lesznek olyan modellek amik kielégítik a konzervatívabb BMW hívők igényeit is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tudja valaki véletlenül hogy kb. mennyit fogyaszthat egy computer kijelző(vagy kijelzővel cakk-pakk) általában, vagy konkrétan az astra f gsi 16v-nek
2~2,5W reális lehet?[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Tetszik a kmóra állás: [link] igaz, hogy 7.3-as, igaz, hogy csak 180 paci, de mondjuk a nyomaték ott van mellé (468Nm)...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz fekeandras #618 üzenetére
Mondjuk mivel évek óta hozok autóalkatrészeket az usából, mondhatom, nem nagy kaland, van minden, és olcsón jó cuccok. Érteni értene hozzá minden szerelő, csak könnyebb egy csukott szemmel is 10 perces vw javításért 3 ezret kérni, mint a ritkán látott amcsi kocsikat óránként 3 ezerért javítani.. Van könyv, odaadod neki, megcsinálja. Blazerből 4.3-ast vegyél, ... Annyit eszik mint a 2.8-as. De még jobban jársz egy gázos Ford Explorerrel
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz fekeandras #620 üzenetére
Pedig rendszerint a félelem a rossz alkatrészellátástól, iszonyatos 100 literes fogyasztástól elég szépen lent tartja az árakat... Milyen gép volt?
-
!Overdose!
őstag
Békéscsabán láttam egyet a múlthéten, meg is lepődtem, még a BMW.hu-n sincs fent.
Mondjuk a rendszámát nem láttam, lehet német tesztautó volt.
Élőben is olyan furcsák az arányai, mint képeken, de csúnyának nem mondanám. Nekem nem kéne, de megértem aki ilyet vesz.[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Rick4
félisten
válasz !Overdose! #622 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Érdekes technika.. [link].. De akkor inkább már tolóajtó. Azt talán valamennyivel kevesebből is ki lehet hozni.. :-))
-
Rick4
félisten
Eszerint az enyém akkor még bírni fog 400ezer km-t? [link]
-
tomcsi23
veterán
válasz fekeandras #631 üzenetére
455550*1,6-400000~=?
-
fekeandras
őstag
mod: Octavia helyett Dacia-verő a Skodától Erre kíváncsi leszek.
[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
válasz fekeandras #633 üzenetére
Hát bazz.
Jah, én is kíváncsi leszek, hogy hol tudnak még spórolni.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Hali mindenkinek!
Egy kis segítség kellene. Keresek egy linket, ami a Totalcar-on volt, de nem találom. Ha jól emlékszem a cikkben a Citroen Xantiáról volt szó, és ott volt egy link ami egy olyan arab oldalra vezetett, ami egy autógyártó cég volt, és ahol a mai napig gyártanak, már kifutott francia modelleket. Ez a link kellene, ha valakinek megvan/ olvasta/ rémlik... Előre is köszönöm!
Bj
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
tomcsi23
veterán
válasz fekeandras #635 üzenetére
Jaja, azt kívánom neki, hogy ő legyen a mentőben, amikor az a címet keresgéli.
-
Rick4
félisten
válasz fekeandras #631 üzenetére
Átszámolva km-be most 347200-nál tartok.. A videon meg 720ezernél járt a gép...
-
Rick4
félisten
Mondjuk egy heretáji defibrillátorozásra befizetném a csókát....
-
SaNyEe
aktív tag
már megint? :S
én nem defiztetném az ilyet. áthajtani rajta a mentővel aztán kész... ne kopjon a drága eszköz miatta-- end of transmission --
-
Manitou
veterán
Ma megtankoltam az autót és kicsit nagyot néztem ugyanis az elmúlt 430km-re vetítve nagyon magas fogyasztási érték jött ki, nekem ez gyanus. ( 10liter egy 1,4-es motortól szerintem sok )
A 430 km-ből 140km volt országút 90-110-es tempóval a többi meg városi "dugózás"
Néha odalépek neki kicsit jobban, de még ha üveghangon mennék mindig akkor se kéne ennyit fogyasztania szerintemSzóval miket érdemes megnézni szerintetek először?
Amikre én gondolok:
alacsony guminyomás
lambdaszonda esetleg katalizátor rossz
Olajcsere 1000km-el ezelőtt volt, majd az olajszintet holnap meglesem, de szerintem azzal nem lesz gond. -
Manitou
veterán
Hmm, akkor csak én reagálom túl a dolgot? Most kipróbálom a következő tankolásig óvatosabban vezetve hogy alakul a fogyi, nagyon kiváncsi vagyok.
Az is igaz hogy munkahelyig 4,5km oda meg 4,5 vissza ez minden nap meg ide oda még hasonló távokat szoktam menni, szóval folyamatosan elég rövid távokra van használva, lehet ez is közrejátszik a dologban nem? -
Winner_hun
titán
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Manitou
veterán
Lehet Bár azért elméletben tudom hogy kell takarékosabban vezetni, és próbálok is úgy, de nem mindig sikerül.
Most kicsit jobban utánanéztem a dolgoknak, lehet hogy sok kicsiből jött most össze ez a többletfogyasztás, ugyanis nekem mostanában a hátsó ablakfűtés a kocsin mindig be van kapcsolva és ez elvileg növeli a fogyasztást, meg minden elektromos dolog, ami a generátort használja. Még ha erre rászámolom, hogy esetleg a gumi is kicsit alacsonyabb nyomáson van + még én se vezetek annyira takarékosan, lehet ezekből összejöhet ennyi többletfogyasztás.gog: 1000km-el ezelőtt volt olaj, olajszűrő, légszűrő és pollenszűrő cserén
úgyhogy remélem azzal nincs gond[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én csak azt mondom ami rajtad, és a hideg motoron kívül bejátszhat.
Még eszembe jutott pár:
-koszosabb az üzemanyag rendszer, vagy szarabb volt a benzin mint szokott
-más az olaj mint eddig
-más a levegőszűrő mint eddig.
Mindent optimistán nézve(mármint az 1000km-el elötti cserét).
Lehet hogy valaki poénból betett pár cementes zsákot, vagy ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Filtron márkával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Pl. Olajszűrő egy Mann-hoz viszonyítva.Épp próbálom az aktívszenes pollenszűrőjüket, eddig tetszik, de még csak egy hetes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple notebookok
- Kupon kunyeráló
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest