-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuronyab
tag
Uraim! Elhalt Steg-emhez keresem Gombi telefonszámát, ha valakinek megvan, kérem írjon rám egy PM-et! Köszönöm!
-
kuronyab
tag
Sziasztok! Kb másfél éve van beépítve a rendszerem, azóta nem kellett hozzányúlni. Tegnap bekapcsoláskor az első szett pukkant egy jó nagyot és azóta csak sistergés/zaj jött ki belőle, hang semmi. Azóta 2-3 alkalommal rápróbáltam, stabilan ezt produkálja (nahát). Kábeleket néztem az erősítőknél, ott elvileg nem engedett el semmi. A szub (ugyanazon a tápon/földön) szól rendesen - már amennyire meg tudtam állípítani. A fej egy Alpine 9833, a szettet egy steg aq hajtja aktívban - fejen vágva.
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan tudnám legegyszerűbben kipróbálni mi makkant meg? RCA lehúzás után csend = fej probléma? Esetleg tegyek rá valami jelet más forrásból (mit, ami vágva van és nem árt a hangszóróknak)? Áramtalanítani érdemes ehhez? Más ötlet? Szeretnék minél kevesebbet széttekergetni a beállított rendszeren...
Előre is köszi a tippeket!
-
kuronyab
tag
Sziasztok! Lassan egy éve már, hogy elkezdtem összerakni a rendszerem a kocsiba, ehhez sok jó tanácsot kaptam tőletek, most ismét segítséget kérnék. Alapvetően meg vagyok elégedve azzal ami most van, de néhány fejlődési pont azért látszik:
(a rendszer dióhájban: Omega kombi, Alpine 9833as fej, Steg aq erősítők, Voce K6 szett elöl, AS HX12SQ zárt láda hátul, bt2 rca, bt sl214 hszkábel, minden (2x3) csatorna külön erősítve)
- A fejegységem egyre kényelmetlenebb, már ami az instant/ad-hoc zenehallgatást illeti, szeretnék olyan fejegységet ami valamilyen memóriakártyát/tárolót is képes kezelni, flac előny, 3 pár RCA szükséges
- A magasakon hallatszik az 5+m RCA, minimális alap sistergés is van ami nem zavaró ha szól is valami, de sajnos a hangok is megcsúsznak/szisszennek egy szint után, amit szintén erre vezetek vissza...Egy új fejen régóta gondolkodom, viszont szeretném ha javulna valamit a hangzás is ha már megbontom a dolgokat. Erre két módot látok most, drágább RCA vagy külső DSP. Utóbbiról tud valaki némi infóval szolgálni? Milyen fejeknek van ilyen opciója? Használtan elő szokott fordulni (akár külföldről)? Boltban "leveszem a polcról" jelleggel mennyibe fájna? Nem akarok fejre annyit költeni mint az egész rendszerre... Más megfontolás?
Köszönöm uraim!
-
kuronyab
tag
Sziasztok!
16 cm-es, 2 utas első szettet szeretnék választani végre, hogy tovább haladjon a projektem... Az aktív rendszert egy Steg AQ 75.4x hajtaná, fejegység pedig Alpine 9833r. Ajtók szigetelve, kábelek, stb.. Repertoárban vegyesen hangszeres (komoly, jazz funk rock) és elektronikus (klasszikus progressive és deep house, minimal) is szerepelne.Éppen most két jelöltem van:
Audison AV K6
és Focal ISN 165Van velük valakinek tapasztalata? Nekem az Audison szimpatikusabb, főleg ha ez ár/érték arányban is megjelenik, mert kicsit már kilóg a büdzséből a lába. Esetleg bármi más ebben az árkategóriában?
Köszönöm!
-
kuronyab
tag
válasz tboy93 #43943 üzenetére
Köszönöm az világos h mi, hol és miért van, a kábelezés része is egy viccesebb utalás akart lenni hasonló minőségre
Én a kapcsolót - ami valóban egy kapcsoló lenne valami félreeső helyen - a fejegység és az erősítő közé gondoltam, hogy én is ki tudjam kapcsolni amikor szeretném. Mondjuk ez inkább a szubra vonatkozna. És azt sem tudom h fejről ez mekkora művelet, de én ilyen régimódi vagyok, legyen a ki/bekapcs döntése az enyém (is). -
kuronyab
tag
válasz tboy93 #43928 üzenetére
Köszi a tippet, mérek egyet (kettőt) és szerintem rendelek
Remote szál gondolom nem olyan érzékeny Ha már itt tartunk:
- Remote szálat tényleg a rádió antenna-kitoló-jelző szálára érdemes kötni?
- Remote szálat "ér" megszakítani egy kapcsolóval? Nem bánnám ha le tudnám kapcsolni az erősítő(ke)t -
kuronyab
tag
Uraim, fejegység (9833r) és erősítők(steg aq) megvannak, szettre várok amíg a kábelezés/szerelés folyik, szub majd a végén. Anyagbeszerzéshez kérnék most segítséget:
- Az első szett erősítőjlét előre szeretném tenni, van ez ellen valamilyen megfontolás amit mérlegelnem kellene?
- Milyen RCA kábelt ajánlotok? Első szetthez most látok ST2 250et a paradoxnál 8k-ért, az elég jó vételnek tűnik... Igaz kettő kell...
- Aprón mennyire pörögnek a kábelek, érdemes várni 1-2 hetet?
- Szubhoz kelleni fog az 5.5 méter, oda mit ajánlotok?
- Hangszóró kábeleknek mit használjak elöl?Köszönöm!
-
kuronyab
tag
Sziasztok, szeretnék lecsapni egy Alpine CDA-9833R-re, én úgy látom tudja azt, amit egy aktív rendszer kiépítéséhez tudni kell. Valaki kérem erősítsen meg ebben, valamint ha mechanikán mást is próbáljak ki vásárlás előtt, azt is mondjátok pls. Köszönöm!
-
kuronyab
tag
válasz mortalwombat #43819 üzenetére
Kombi Omega, tehát szerintem lesz elég hely amit betöltsön egy nagyobb méretű tányér is. Persze hogy a végeredmény milyen lesz.... Valószínüleg úgyis a láda lesz az utolsó amit megveszek pont emiatt, hacsak nem jön szembe addig egy "csukott szemes" ajánlat
-
kuronyab
tag
válasz mortalwombat #43782 üzenetére
Szia, néztem ám már a láncot és hogy mit hogyan tudnék okoskodni/használni belőle, de nagy autóba kellene és a nagy teljesítményű erősítő mellé bőven elférne a 30as tányér is, valamint általánosságban talán mélyebb hangokat is nyernék egy nagyobbal... Amúgy a kis zárt láda abszolút prefferált (és elég ritka sajnos), de még várnék köszönöm, nem szeretnék a kínálat hiánya miatt kompromisszumot kötni, nem sietek, inkább szeretnék egy oylat választani amibe nem tudok belekötni magam előtt sem
Szerk: Amúgy nem kételkedem a minőségben, természetesen az az ami a másik oldalra billentheti a mérleg nyelvét Volt egy ideig fennt 27es Focal is, majdnem elcsábultam de akkor még nem tudtam h ennyire ritka a minőségi láda is az aprón...
[ Szerkesztve ]
-
kuronyab
tag
Sziasztok! Továbbra is keresgélem a leendő aktív rendszerem darabjait, szépen lassan, de azért már jó lenne lassan a tettek/hangok mezejére lépni! Amíg a kábelezést tervezem-számolom, kutatom a komponenseket. Két erősítő (Steg 75.4x és 220.2x) már elvileg adott, hasonló kategóriában keresek még első szettet, mélyládát és fejet.
- Utóbbiból kicsit hajlok rá hogy boltban vegyem, 2-3 év gar azért megnyugtató lenne. Kérdés persze h milyen árban lehet beszerezni egy szolgáltatás nélküli, 3 pár kimenettel rendelkező, "jól" konfigolható (vágások, időkorr) fejegységet. Pioneer X8600, esetleg X9600BT szerintetek megfelelő lenne? Spec alapján kilóra meglenne, de azért ez alapján nem csapnék le rá... Esetleg más márka vagy forrás?
- Szett ügyében szintén kicsit foghíjas volt a kinálat az elmúlt hetekben. Boltban beszerezhető szett-ből mit tudnátok ajánlani, ami megfelelő lehet fele-fele arányban elektronikus és hangszeres zenehallgatásra, amolyan mindenes középútként?
- Mélyládát továbbra is aprón kutatom, de általában elég tanácstalan vagyok. Van fennt Phoenix Gold Xenon X12D2, Audio System X-ion 12 PLUS, Audio System HX 12 Phase, de dönteni egyedül nem tudnék.Minden tippet köszönök!
-
kuronyab
tag
válasz tboy93 #43527 üzenetére
Szia, köszi, valahogy én is azt érzem hogy jobb lenne az első szett 4 csatornáját "egyben" tartani... Szubhoz elvileg kinéztem már a szintén itt hirdetett AQ 220.2X-et
Mindenesetre a 75.4 elég jól hangzik, linket/kontaktot kérhetek privátban?
(fejegységet is keresek ugyanitt ha valakinek van egy jó tippje, köszönöm) -
kuronyab
tag
Sziasztok!
Közben haladok a rendszerem kigondolásával és felmerült bennem az itt hirdetett STEG QM45.2 + QM75.2 páros, amivel az első szettet hajthatnám. Egyelőre általánosságban Focal hangszórók szimpatikusak, de más sincs kizárva. Első szettre olyan 50-60k jutna. Mi a véleményetek az erősítőkről, hangminőség és hangszóró család párosítással kapcsolatban? Vagy szebb hangot produkálna egyetlen 4 csatornás erősítő előre? (amúgy az első szett erősítőit is illik hátrahúzni, vagy általában elférnek előrébb is, pl anyos láb alatt?)
Köszi
-
kuronyab
tag
Köszönöm a hozzászólásokat! A focal szett és a steg a szubhoz szimpatikus, de amúgy nem rohanok, szivesen várok (egy darabig). Viszont ha szerintetek best buy, akkor felpörgetem az eseményeket
Bocsánat a kérdésért, de aktív fejegység/rendszer alatt pontosan mit kell értenem? Hogy a fejből 3 pár kimenettel és ugyanennyi végfokkal vannak meghajtva a hangszórók, és ezek LP/MP/HP szintjei a fejről állíthatóak? Ezek szerint egy 4 csatornás erősítőt keresek még a szetthez?
Flac-t vagy más tömöritetlen formátumot sajnálom, meg az USB-t, de valamit valamiért Ha jól látom még a DVD sem triviális (akar wav-okhoz pl).
[ Szerkesztve ]
-
kuronyab
tag
Sziasztok!
"Fiatal" koromban éveken át építgettem dobozokat, 2-3 autóba is szeretltem komplett zenét (szigorúan csak máséba ), de ennek a hobbinak közel 10 éve már.... Most újra eljött az idõ, viszont a "piacot" már nem ismerem, ezért szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit lenne érdemes beépítenem. Adott egy kombi Opel Omega, ebbe -most hogy üzembiztos szintet értem el vele- szeretnék egy teljes rendszert összerakni, íme a magas szintû követelményeim:
- 200-250ezer forintot szánnék rá szereléssel, szigeteléssel stb együtt
- Kb fele fele arányban hallgatnék hangszeres (jazz, rock) és elektronikus zenét (prog house, minimal)
- Fejegység, erõsítõ, elsõ szett és mélyláda kombóval szeretnék menni
- Mélyládából szívem szerint valami zártat preferálnék
- Fejegység CD-t (esetleg DVD-t) és FLAC-ot tudjon, semmi bluetooth navi meg egyéb csicsa nem kell bele - csak zenét szeretnék hallgatni Inkább gombost/tekerõst mint érintõst favorizálnék
- Mélyláda és erõsítõ vonalon JBLeket nézegettem (bár az új cuccok nem túl bizalomgerjesztõek, lehet h csak én vagyok maradi), elsõ szettnek focal-t ajánlottak ha van ennyiért, fejegységrõl lövésem sincs
- Használt cuccokban beszerzésében is benne vagyok, sõt, régi minõségi darabokkal sincs problémámKérdéseim:
- Milyen márkát/családot ajánlotok a különbözõ komponensekre?
- Kb milyen költség arányban kell nézelõdnöm ha összehangolt rendszert szeretnék?
- Használt piac hol és mennyire pörög úgy általában? Saccra mennyi idõ "kiülni" egy ilyen szettet?
- Boltot, lerakatot, apróhirdetést (OLX, Vaterán kívül) is ajánlhatnátokElõre is köszönöm uraim!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest