Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
boecce
tag
Üdv Mindenkinek!
Acad14-hez tud valaki olyant hogy szövegként beírt adat .txt fájlba kiíratható lenne? (a szöveg táblázatszerű, és ezután rendezni is szeretném excelben az adatokat) -
tammmy
tag
válasz
Ted_Beneky #1798 üzenetére
Sajna így nem OK. A sraffozást nyomtatáskor feketének veszi, így full fekete lesz a téglalap (fekete-fehérben nyomtatok), még akkor is ha a sraffozás színét fehérre állítom.
Az ötlet nem lenne rossz, ha a sraffozás nyomtatáskor is fehérben jelenne meg. -
tammmy
tag
Sziasztok!
Hogy tudok olyan téglalapot csinálni ami nem átlátszó? A lényeg az lenne hogy van egy helyszínrajzom amire téglalapokat szeretnék tenni, de úgy hogy az alatta lévő rajz ne látszódjon.
-
stupid user
tag
Sziasztok a következő problémám támadt:
egy tavalyi munkám kapcsán ki kellene nyomtatnom néhány rajzot, amit az utóbbi pár hónapban meg sem nyitottam, de a nyomtatásnál nem ajánl fel ctb stílusokat csak stb-t, amivel viszont nem jön ki normálisan a rajz.
A munkához kapcsolódó 11 db rajzból csak 3 csinálja és nem tudok rájönni, hogyan kell beállítani, hogy ctb-ket is ajánljon fel. Megpróbáltuk több gépen (2008, 2010LT) is megnyitni, de mindenhol ugyanaz a probléma.A plot style managerben látszanak a ctb-k is, de a nyomtatás ablakban már nem.
előre is hálásan
-
kraftxld
félisten
Filter a parancssorba, majd bejön a következő ablak:
[link]
Add selected objects-re kattintassz, kiválasztod az alapul szolgáló objektumot, majd annak a tulajdonságaival feltölti az ablakot. Majd kitörlöd ami nem kell.
A következő képen a Level 6 rétegen jelölöm ki az összes szöveget aminek 120-as a szine és 0.9 magas:
[link]
Apply-ra kattintasz, majd a parancssorba "all"-t írsz, és ütsz két entert
Majd ki is vannak jelölve az ojjektumok
[link]
A példában pl az összes HRSZ -
albgab
aktív tag
válasz
kraftxld #1785 üzenetére
próbálom de igen bonyolult
tudnál vala valami kis rövid leírást írni vagy linkelni hogy hogyan tudnám beállítani hogy az összes helyrajzi számot kiszedje és kapásból külön layer-re rakja?
helyrajzi számok stílusa: ITR-16-2.00mm dőlt
a földrészlet vonaltípusa: ITR-10-0.23mmköszi
-
albgab
aktív tag
adott egy rajz
minden egy layeren van (házszám, helyrajzi szám, földrészlet stb.), de mindegyiknek más a sítlusa vagy a vonaltípusa.
lehet valahogyan szűrni hogy csak pl. a házszámok jelenjenek meg hogy új leyerre tudjam rakni?(magyar autocad-em van)
-
epidemic
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy Autocad 2009 és Autocad 2009 LT között mi a különbség?
-
albgab
aktív tag
hali!
*.dat file-t hogyan lehet megnyitni autocad-ben?
-
anett73
csendes tag
sziasztok! A segítségeteket kérem,Nem tudom telepíteni az Autocad programot,azt irja ki a gépem:"A telepítés inicializálása nem sikerült ." Ilyen esetben mi a teendő.
-
juhi62
csendes tag
Sziasztok!
AC2005nél van egy problémám:
papírtér nézetből nem tudok átkapcsolni modelltérbe.
(Modell gomb lenyomására nem történik semmi)
Arra rájöttem, hogy Tilemode változó beírása után 1-et adva átkapcsol
modelltérbe, viszont ismételt papírmód után megint nem megy a dolog
(Tilemode marad 0-án)
Másik rajznál működik.
Köszi!
-
boecce
tag
Tárgyraszter használat:
1: Shift + jobb egérgomb, feljön az úszómenü. Itt settigs -ben beállítod, hogy várhatóan melyek lesznek a leggyakrabbak. Nem jó mindet se bekapcsolni, de ki sem!!! Döntened kell!!
(általában végpont, centerpont , metszéspont a leggyakoribb)
2.: Nem kell elkeseredned, mert ezt a beállítást ki-be kapcsolhatod az F3-billentyűvel (ennek állapotát jelzi is a paranxcssor feletti státus-sor, sőt, itt is ki-be kapcsolható minden).
3.: Ha ugy általában a fogópontok jók, és nem akarod ki-be kapcsolni gyakran , akkor egyedit is használhatsz, ugyanugy Shift+ jobbegér + kiválaszt valamilyent, ami épp kell. Ez csak egyszer él, ezután maradnak a beállításaid. (Asszem ACAD2006 óta amugy is kétféle beállítás menthető és választható jobbegérrel)Ja, és egyedi fogópontok kiválaszthatók ikonsorból is. (Egyedi alatt azt értem, hogy csak az aktuális parancshoz lesz érvényes, majd visszatér a beállítotthoz, ami ki is lehet kapcsolva, azaz semmi fogópont nem automatikus)
Szerintem jól körüljárták a programírók, csak gyakorlás kérdése, éppen melyik módszer a kényelmesebb, gyorsabb , célravezetőbb stb....
-
albgab
aktív tag
windows 7-en jól fut a autocad 2005 és a land desktop 2005?
-
JoDy_28
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi méretezést hogyan tudom megvalósítani, hogy ne a kör besejében jelenjen meg az átmérő mérete, hanem ahogy a képen is látható 2 segédvonal között legyen található:
-
Egorov
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata AutoCAD 2009 téren? Mennyivel használhatóbb, mint a 2007?[ Szerkesztve ]
-
Iván7
tag
Hali Mindenki
Kérdésem az lenne van-e tapasztalata valakinek Autocad 2010 64 biten hogy működik?
Tudja e a 64 bitet vagy csak 32 biten megy és hogy érdemes e a gépet megküldeni mondjuk 16 giga rammal ?
Gyorsabbak lesznek a nagy térképek, vagy a nagy raszterképek kezelése?
A szóban forgó gépek 4 magos xeon procisak.
Érdemes e 64 bites Vistára váltani és felnyomni a memória méretét?
Valaki valamit tud ezzel kapcsolatban, légyszí dobjon egy privit.
Üdv előre is köszi. -
mdk01
addikt
HAli!
Azt hogyan lehet állítani 2007-ben hogy ne ugorjon a jelölőnégyzetem a csomópontokra?
Egy vonalra szeretnék rákattintani de mindig az ezt a vonalat keresztező másik vonal keresztezéséhez ugrik a jelölőnégyzet.
EZ az amit nem szeretnénk és ki akarom kapcsolni valahol.Köszönöm
Üdv.
-
kraftxld
félisten
válasz
fekeandras #1759 üzenetére
Kb 1,5 évvel ezelőttig használtam, mondd mi a kérdés.
-
albgab
aktív tag
Hali!
Land desktop 2005.
Nyomvonal megadva.
Az egyenes és ívadatokat hogyan tudom lekérdezni, hogy rátudjam rakni a hossz-szelvényre?köszi
-
fekeandras
őstag
Srácok!Használ innen valaki FireGL V7100-ast? Kéne egy kis segítsééég!!
-
Club
őstag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, remélem tud valaki benne segíteni.
Nem egyszerű, de hát megkérdezem alapon
A story annyi, hogy szeretnék tervezni dolgokat.
Autókat, motorokat, természetesen magamnak, nem cégnek, tehát csak így a magam szórakoztatására, maximum ha jók jönnek ki a dolgok, 1-2öt ha úgy alakul majd kikalapálok magamnak.
Ehhez kellene nekem segítség minek, hogyan álljak neki, illetve ugyanez a szitu, csak házzal.
Sejtem hogy ez most valami olyasmi lehet aki ért ehhez, hogy kb megvalósítani a hidegfúziót 3éves fejjel, de érdekel a dolog.
AutoCad-et tanultam, sőt vizsgáztam is belőle anno, de az már olyan régen volt, hogy az idejét sem tudom.Köszi.
-
ovecs
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm ismerőse kért meg, hogy állítsak össze neki egy új konfigot, a régi gépe már lassú, valami p4 lehet. Autocad en dolgozik a srác. Nem ismerem a programot, szóval nem tudom mi enneka gépigénye... olyan 110k a keret a gépre monitor nélkül, ti akik ismeritek a progit, kb mit ajánlottok? -
Egorov
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogyan lehet dwg-ből pdf be konvertálni úgy, hogy a vonalvastagságok normálisan megjelenjenek? Kipróbáltam pár kis alkalmazást, de az egyiknél a vékony vonalat nem jelenítette meg, a másiknál pedig minden vonal vékony volt
-
gyurman
tag
Helló! Szerintetek hogyan lehet törülni a papír térből létrehozott nézet ablakok által generált fóliakat?
Tehát nézet neve elöl, így lesz elöl-DIM, -VIS és HID. Nézet ablak, elnevezett nézet és vonalak törlése után, de még a 3D rajz benne van a model térben, így eltüntetni a generált fóliakat. Hogyan lehet? -
julja
csendes tag
Hello.
Hogyan lehet beilleszteni autoCAD 2004-be képet, hogy az alapján építsem fel az épületet 3D-ben?
Mert ha autocad-en belül Fájl-megnyitás-ra megyek, akor a nem enged GIF formátumút beilleszteni.
Köszi
j -
ciao
senior tag
eddíg autocad alatt az egér középső klikkre panolot, most osnap választó ablak jön fel, hogyan tudom visszaállítani? mert nagyon zavar
-
kraftxld
félisten
válasz
Sebaj Fóbiás #1737 üzenetére
Hülyeség.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Na még egy laikus kérdés. Igaz, hogy az Autocad "nem szereti" az AMD procikat? Ha igen, akkor ez miben nyilvánul meg?
Üdv,
Fób -
Douwe
csendes tag
Sziasztok!
Az auto cad 2007 van fent a gépemen, egy hónapja még simán tudtam használni, de most ha elinditom azt írja ki: a program hibát észlelt és leáált. Mi lehet a probléma? A gépen vista van. -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1733 üzenetére
úgy vettem észre, hogy renderelésnél már igen
-
stupid user
tag
válasz
Sebaj Fóbiás #1732 üzenetére
még a 2008 se
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok! Az Autocad 2006 kihasználja ügyesen okosan a több magos procikat, vagy öreg már ő ahhoz?
Üdv,
Fób -
lúzer
veterán
-
albgab
aktív tag
akkor egy másik kérdés:
új szerverünk lett
de valamiért a hálózat lasabb lett (eddig sima p4-es gép volt most hp legkisebb szervere, elvileg sokkal jobb)
valamit át kell állítani az autocad-ben, hogy megint jó legyen?
Sokáig tölti a nyomtatási beállításokat.Láttam a pécsi képeidet
jókén itt dolgozom
-
albgab
aktív tag
Sziasztok!
Autocad 2005.
Folyamatosan azt írja ki hogy rajz pásztázása. Ezt valahogyan ki lehet kapcsolni? Vagy egyáltalán ez mi?köszi
-
lúzer
veterán
*Xmod-line szaggatott, -x- - -x- - -x- - -x
A,12.7,-6.35,6.35,["X",X,S=5.6,Y=-2.8,X=-2.6],6.35,-6.35másik:
mozgat, ráklattyintasz, parancssorba: 0,0,0 vagy bármely koordinátamove 2 talált
Adja meg a bázispont vagy az elmozdulás értékét: Adja meg az elmozdulás második
pontját vagy <első pont használata elmozdulásként>: 0,0,0 -
tammmy
tag
Sziasztok!
Létrehoztam egy új vonaltípust. A vonalnak úgy kellene kinézni, hogy a szaggatott vonal minden 2. vonalán van egy X.
Régebben a segítségetekkel sikerült is létrehoznom, csak egy kis apróság nem stimmel. A vonal végénél 2 db nem X-el áthúzott vonal van. Ez rövid szakaszoknál igen zavaró, teljesen asszimmetrikus a szakasz.
Tudna valaki segíteni???Az eredeti vonal így nézne ki, ezt kellene korrigálni:
*X-line szaggatott, -x- - -x- - -x- - -x
A,6.35,["X",X,S=5.6,Y=-2.8,X=-2.6],6.35,-6.35,12.7,-6.35,6.35Másik kérdésem is lenne: hogy lehet egy objektumot egy bizonyos koordináta értékre mozgatni? (pl origóba)
[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
válasz
PowerBuldog #1707 üzenetére
csinálj 4 hengert a kéknek megfelelően ami elég hosszú hogy átlógjon
a testen és :_subtract parancs
-
Lenry
félisten
hogyan bonthatok szét egy egyesített blokkot?
egy ház alaprajzában az összes falat összevontam egy blokkba, és nem tudom hogy kell újra szétszedni őket, így viszont csak a blokkszerkesztőben tudom szerkeszteni -
tammmy
tag
Sziasztok!
Létrehoztam egy új vonaltípust. A vonalnak úgy kellene kinézni, hogy a szaggatott vonal minden 2. vonalán van egy X.
Régebben a segítségetekkel sikerült is létrehoznom, csak egy kis apróság nem stimmel. A vonal végénél 2 db nem X-el áthúzott vonal van. Ez rövid szakaszoknál igen zavaró, teljesen asszimmetrikus a szakasz.
Tudna valaki segíteni???*X-line szaggatott, -x- - -x- - -x- - -x
A,6.35,["X",X,S=5.6,Y=-2.8,X=-2.6],6.35,-6.35,12.7,-6.35,6.35 -
tammmy
tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy meg lehet-e azt csinálni, hogy egy beírt szöveget automatikusan keretezzen a cad? Most mindig a beírt szöveget külön kell bekereteznem.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
ronaldo
őstag
153,6 fokos szöget szeretnék csinálni, de a polárisban ha beállítom a követést, nagyvonalúan 154 fokot csinál belőle. Méretezés szerint is. Próbáltam a >153.6 parancsot, akkor is felkerekít.
Hogy csináljam?
-
Ödike
tag
Helló mindenki!
Az én kedves 2005-ös land desktopom valamiért szétcseszi a sraff mintákat
(gravel kövei helyett egy csomó nem összeföggő vonalkát rajzol, fa erezet mintákat úgyan így, és így tovább).
Esetleg nincs valakinek ötlete, hogy miért csinálja, és hogy lehet megszüntetni?
Nagyon szar a köveket egyesével kirajzolgatni.Előre is köszi!
Üdv: Ödike -
sasa311
veterán
válasz
KilgoreTrout #1702 üzenetére
köszönöm szépen
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
sasa311 #1700 üzenetére
3D-s rajzra elsősorban nem autocad-et használnak. Az újakban elvileg tudsz, de - főleg ha nincs tapasztalatod a 2D-s autocades rajzolásban - nem fog könnyen menni.
Solidworks-ben sokkal egyszerűbb, (viszont, ha még nem használtad, kell egy kis idő míg rájössz a logikájára) és abban is egyszerűen tudsz műszaki rajzot készíteni a 3d-s testről.
Szóval inkább Solidworks. -
üdv.
32 bites vista sp1-em van. feltelepült az autocad 2k9 de nem akar elindulni.AutoCAD Application működése leállt - ezt írja ki. van valakinek valami 5lete hogy mi lehet?
előre is köszi