Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
stupid user #1899 üzenetére
Köszi!
-
knorbert1992
tag
igenigenigen
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
2010-es AutoCAD-del ismerkedek (hú de ilyesztő az új gui...), de már telepítéskor elakadtam.
a képen látható, h miről is van szó. Gépész rajzokat szoktam készíteni, mint leendő gépgyártás technológia technikus.A helyzet az, h halvány lila gőzöm sincs, h melyik profilt kellene kiválasztanom. Illetve, mekkora különbségek vannak köztük?
Elvileg működnie kellene a sablon fájloknak, amit még 2002-esben készítettem, de ez a választóképernyő összezavar.Köszi a segítséget!
-
FuckeR19
senior tag
Megoldódott
-
kraftxld
félisten
-
FuckeR19
senior tag
Szevasztok
Egy kis segítségre lenne szükségem.
AutoCad 2010-ben szeretnék rajzolni egy Ferrari logo-t vagy csak Ferrari "szöveget".
Nem lehet képet importálni segédletként valahogy? -
albgab
aktív tag
Sziasztok!
Egy eredeti AutoCad Civil 3d 2008-at szeretnék feltelepíteni, de ezt a hibát írja ki:
mi a megoldás?
köszi
-
Lackó86
tag
Sziasztok
Autocad mechanical 2009-et hogyan lehet magyarítani?(ha lehet) :SBolygómű tervezésben van olyan aki otthon van?
Tudtok mondani olyan szoftvert, amivel lehet igénybevétel ábrákat pikk pakk rajzolni?
(erő , nyomaték)Előre is köszi!
-
Focke-Wulf
csendes tag
Már sikerült, bocsi, hogy foglalja a helyet a hozzászólásom.
-
Focke-Wulf
csendes tag
Sziasztok!
Autocadben hogyan tudom a fekete rajzlapot fehérre változtatni? Amikor először elindítottam a programot már fekete rajzlapom volt alapértelmezésben.
Kérlek gyorsan segítsetek, mert csak egy napom van gyakorolni a használatát aztán zh infóból! -
_Gomby_
csendes tag
Sziasztok!
Tud nekem abban valaki segíteni hogy van egy *.dwg rajzom mondjuk ábrázol valami komplexebb rajzott pl. csavart, ennek a csavarnak megvannak a koordinátái valami programmal kimentették( 1.) kérdés:Ha valaki megtudná mondani hogy hogyan lehet,ráállok egy pontra és kiírja a koordinátákat ez még nekem is megy de ennél valamivel gyorsabb megoldást azt nagyon megköszönném mert nem nagyon vágom a Cadet) a2.)FŐ kérdés: kérdésem az lenne hogy úgy néz ki a rajz fájlja hogy itt mi mit jelent benne:
v -1,valami 30,szám -10,szám ----->gondolom a v vektort akarna jelenteni?
v szám szám szám ------>a 3 szám pedig x,y,z koordinátákat
v szám szám szám
stb.
f 4356 4407 4236 ------>itt passzolom mind az f-et mind a számokat
f 4406 4234 4426
stb.
Aki tud az please segítsen -
Ala
tag
Sziasztok!
nekem inventorral lenne problémám. Nem tudom feltuszkolni a Win7-re (vistára sem ment).
remélem valakinek sikerült már -
albgab
aktív tag
-
Palikum
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? 2010-es autocad renderelésnél mindig egy egyszínű fekete renderelt képet kapok. Már átnéztem jópár beállítást, de nem tudok rájönni, hogy miért nem kapom meg a kívánt eredményt. Korábban rendereltem 2007-es autocaddel, de ott nem volt ilyen gondom. A 2010-essel azonban csak távoli képet kapok, ha nem is feketét...de amint "közelebb hozom" újra fekete lesz a kép. Talán valami fókusztávolság lehet az oka, vagy lépték, vagy fénybeállítás??? -
almostsaint
tag
Sziasztok!
AutoCAD-ben szeretnék egy egyszerű rajzot (mely tartalmaz pl. vonalat, kört, ellipszist, vonalláncot és egy három dimenziós alakzatot) elmenteni DWG-ben, DXF-ben, SAT-ban, DWF-ben, IGES-ben, és ezekről egy összehasonlítást készíteni.
Abban szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy AutoCAD-ben hogyan tudok elmenteni SAT-ban, DWF-ben, IGES-ben, és hogyan tudom megállapítani, hogy melyikben milyen információk vesznek el, melyik a legalkalmasabb tárolásra, vagy DXF konvertálására?Köszönöm a segítséget!
-
tammmy
tag
Tudja valaki honnan lehetne ingyen letölteni az Autocad MEP magyar felületét? Bármelyik változat jó lenne.
Esetleg valakinek megvan? -
boecce
tag
Sziasztok!
Ősöreg ACAD14-el kell hogy dolgozzak, és nem tudom hogy az normál állapot-e vagy sem hogy papírtérben nem tudok sem kört (átmérő-méret) sem szöget méretezni, mert nem talál objektumot. Lehet , nem is kellene erőltetni? ezeket csat modelltérben lehet alkalmazni? Kár lenne, mert mostanában, hogy "rákaptam " a papírtér előnyeire , ami a léptékezett rajzokon nagy előny, ezt most el kellene hagynom.
-
ciao
senior tag
autocad map 3d 2009-ből alapból kifelejtették a szöveg keres paracsnál, hogy rázoomoljon a megtalált szövegre, ezt service packban javították, DE a szemét elforgatja a rajzot úgy, hogy a megtalált szöveg vízszintesen legyen. Ezt az elforgatást ki lehet kapcsolni valahogy?
-
ciao
senior tag
autocad map 3d 2009-ből alapból kifelejtették a szöveg keres paracsnál, hogy rázoomoljon a megtalált szövegre, ezt service packban javították, DE a szemét elforgatja a rajzot úgy, hogy a megtalált szöveg vízszintesen legyen. Ezt az elforgatást ki lehet kapcsolni valahogy?
-
masta_dry
tag
válasz
ifjszaband #1866 üzenetére
köszi!
-
Ödike
tag
Helló Mesterek!!
Általában 2005 Land és Civil párossal dolgozom.
Most térnék át 2009 vagy 2010 Civil 3d-re. A 2005-ben tudok terepmodelt építeni, szintvonalakat kreálni, és ezeken megadott nyomvonal mentén terepszelvényeket megrajzoltatni.
Nem utat-vasutat, hanem vízrendezést tervezet (tó, árok, stb).
Ezeket az új verzióban hogyan tudom megoldani? Van erről valami egyszerűsített leírás?
Valahogy nincs kedvem a többezer oldalas helpet böngészni.A segítséget előre is köszönöm!
-
masta_dry
tag
válasz
ifjszaband #1864 üzenetére
Nincs mit. Megírnád, mi volt a megoldás? Csak hogy tanuljunk belőle...
-
masta_dry
tag
válasz
ifjszaband #1862 üzenetére
Ha draft minőségben, a nyomtatási beállításoknál gyors nyomtatásra kapcsolsz, akkor is lassan nyomtat?
Maga a nyomtatási folyamat a beállított minőség függvényében gyors illetve lassú, és a gond ugye azzal van "csak" hogy sokat homokórázik, mire elkezd nyomtatni?Ha pdf vagy más, nem papír alapú formátumot nyomtatsz, akkor is sokat szöszöl?
[ Szerkesztve ]
-
masta_dry
tag
válasz
ifjszaband #1860 üzenetére
Másik nyomtatóra is lassan küldi el az anyagot?
-
ifjszaband
csendes tag
Sziasztok!
Autocad-del ha nyomtatok nagyon lassan küldi csak el a nyomtatóra az anyagot. Csak pár hete csinálja. Más programnál egyébként nincs ilyen probléma. Valaki tudna segíteni esetleg anélkül, hogy újra kellene telepíteni?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
albgab
aktív tag
sziasztok!
két spline vonalat szeretnék egyesíteni.
hogyan lehet?(pedit és a lemez parancs nem jó)
köszi
-
Morzsi007
csendes tag
Sziasztok!
Valaki okosságára lenne szükségem. Most a 2010es verziót használom, olyan gondom van, hogy készítettem egy házat amiről egy videót szeretnék készíteni. A motion path animation-nal próbálkoztam, sikerült is, csak annyi a problémám, hogy az árnyékos részeknél mintha nem 32 bites színmélység lenne, pedig a beállításnál presentation-re tettem, ami a legjobb elvileg. A sima rendereléssel, ha csak egy képet akarok minden ok. Kérnék valakit, hogy írja le mit kellene átállítanom, vagy hogy tudnék még animációt készíteni.? Ha kell felrakok egy képet a problémáról. Köszi a választ -
Nem tudjátok hol tárolja a Civil3D 2010 az ilyesmiket, mint a hossz-szelvény nézet sablonok?
Mármint ahogy megbabráltam, hogy írja ki a sínkoronaszint magasság és hasonló feliratokkal a töltés-bevágás méretét is a hossz-szelvényen, ahhoz csinálnom kellett új bandeket, formáztam a stílusukat is, hogy jó helyen legyenek, ilyesmik. És most egy másik gépen akarom folytatni a rajzot, és úgy sejtem ezeket nem mentette a DWG fileba, mert az Autodesk által összedobott sablonok a program részei, és én most felülírtam, vagy lemásoltam, és úgy szerkesztettem őket, amik így valahol a program mappájában maradnak.
Mondjuk el is barmoltam egy kicsit, mikor már untam kopyzni, és úgy átírni, inkább csak szétszedtem a gyárit, nincs is restore to default, vagy ilyenek, csak program reinstall, ha legközelebb utat és nem vasutat akarok.[ Szerkesztve ]
-
masta_dry
tag
Ha A4 méretben meg akar állni nyomtatni, akkor szerintem a legtöbb rendesen konfigurált nyomtató rendesen nyomtat, legfeljebb "best" minőségre fel kell tolni a nyomtatás minősége csúszkát. Az én ezeréves hp deskjet 656c-m szépen karcol, csak lassan.
Szerintem vegyen A3-as nyomtatót, vaterán akad. A3-ra már ráférhet összeállítás, némi kompromisszummal... Én azt vennék, ha maszek munkához nyomtatnék. HP, mint gyártó eddig bejött. -
Antibazsi
aktív tag
Sziasztok!
Win7 alatt hiányzó .shx (shape file) esetén nem tudok megnyitni egyetlen dwg-t sem mert rögtön összeomlik a program (pontosabban nem válaszol és kész). Egyik verzióval sem. 2007-2010-ig mindegyiknél ez a szitu (mindegy,h 32 vagy 64 bites).
XP alatt viszont ebbe az esetben bejön a kis tallozó ablak amivel megkereshetem és betöltehetem (vagy ha akarom nem),és a rajz tökéletesen működik. Így viszont használhatatlan win7 alatt. Tud erre valaki bármilyen megoldást?Esetleg van olyan beállítás amivel ki lehet kapcsolni,hogy ha hiányzik az shx akkor ne is keresse?
(az jelenleg nem alternatíva,h keressem meg az shx-et...vegyük úgy hogy elvitte a cica és nem jött vissza)
egy átmeneti megoldással tudtam orvosolni a probélát: xp-ben megnéztem milyen nevű shx-et kér és egy tetszőleges másik shx-et átneveztem arra és beraktam a dwg mellé. Így gond nélkül megnyilt win7 alatt is, de ez sajnos nem megoldás hosszú távon mert nem mindíg tudom megnézni xp alatt is. -
válasz
janos666 #1848 üzenetére
Ohh, a Windows Installer Clean Up nevű program segített, ez kiszedte a windows installer telepítési listájából is, és most engedi ismét telepíteni.
Még egy kérdés: már megszoktam, hogy angolul van meg minden software-em, de ehhez lehet valahonnan letölteni különálló language packot? (nem a country packra gondolok, az alap, hogy rádobom az sp2-vel együtt...)
-
Akadt egy kis gondom.
Elkezdtem az itthoni gépemre telepíteni az Civil3D 2010-et, de valahogy menet közben lefagyott a gép (nem szokása pedig), és újraindításkor egy kazal problémás filet listázott a scandisk, legtöbbnek benne volt az autodesk mappa az elérési útjában (amennyire ki tudtam venni a sebes tempó mellett).
Ezután próbáltam a repair és reinstall opciókat, de gyanúsan gyorsan lefutottak (pár másodperc), és nem is csináltak semmit. Ekkor megkíséreltem egy uninstall-t, ami hibába torkollott, és a windows felajánlotta, hogy eltávolítja a listából az összetevőt.
Ezután próbáltam újra elkezdeni a telepítést, de azt mondja a DVD-s setup, hogy már telepítve van minden, és itt nincs is semmi recovery/reinstall, csak close.
Letöröltem minden mappát a C-n, és minden registry kulcsot, aminek autodesk van a nevében, újraindítottam a gépet, futtattam registry és temp takarító progit is, majd ismét nekiálltam a DVD-s setupnak, de még mindig az mondja, hogy már telepítve van, és csak a kilépés az opció.
Honnan szopja ez most ki, hogy még telepítve van?
Hogy tudnám Win reinstall nélkül felvarázsolni? -
stupid user
tag
-
helkis
veterán
üdv!
egyik ismerősöm kérdezte ma, hogy milyen nyomtatót ajánlok autocad-hez, nem tudtam neki segíteni, ezért most titeket kérdezlek
, az lenne a cél, hogy egy A4-es oldalon, ha van egy átló az ne legyen pixeles..
tippek jöhetnek ide, vagy pűben, esetleg ki mit használ, tapasztalatok stb..
előre is köszi! -
kraftxld
félisten
válasz
stupid user #1843 üzenetére
Filterrel nem tudod kiszurni azokat az ojjektumokat aminek van Z erteke, majd lenullazod ezt a propertiesben?
-
mdk01
addikt
válasz
stupid user #1843 üzenetére
Azt nem lehet hogy zárolod a layereket, és egy nem zárolt layerrel átrajzolsz minden vonalat?
Persze ha nagyon sok vonalról van szó akkor elég szívás.
Vagy esetleg átvinni egy másik programba ahol nem tudja megjeleníteni a Z koordinátáb irányuló kiterjedést és utána vissza konvertálni.
Hirtelen nekem ilyen ötleteim vannak. -
stupid user
tag
Sziasztok,
azt meg tudná esetleg mondani valaki, hogyan lehet 3d-ben rajzolt rajz elemeket (vonalak, ívek, körök, stb..) gyorsan, lehetőleg egyszerre 2D-re változtatni, konkrétan, hogy a "Z" koordinátája mindennek 0 legyen?
Kaptam egy rajzot, amin tovább kéne dolgoznom 2D-ben de sajnos a kapott rajz egy része nem a rajz síkban van, hanem "kiáll" belőle, vagyis van neki "Z" irányú kiterjedése is.
Én ezt szeretném valahogy megszüntetni, mert sem a lekerekítés, sem az elérés, sem a metszés parancsok nem működnek.
Egyesével persze lehetne a tulajdonságokban átírogatni, de nagyon sok van belőle.Előre is kösz a segítséget.
-
mdk01
addikt
Nem tudja vki melyik az elérés parancs a 2006os verzióba?
Köszi
-
válasz
pukkancska #1836 üzenetére
Nem értem, miért akarod a 2010-et sokkal rosszabb kezelni. A legjobb mindenki szerint a 2007 magyar. Én letöltöttem a 2009-et , de nagyon gyors uninstall lett a vége.
Gyorsan vissza is került a céges 2007. És már letettem arról, hogy a fönökömnek javasoljam a 2009-2010-et. -
pukkancska
tag
Sziasztok
Nem tudja valaki, hogy honnan tudom letölteni az autocad2010-et magyar nyelven?
Vagy ha magyar nincs magyar nyelvi csomagot?
Ha valaki tud ebben segíteni, kérem írjon egy pü-t. -
boecce
tag
Nana!!!
Ez a "mindkét oldalra beállított távolság " csak akkor eredményez 45°-ot , ha az elemek amugy derékszögüek. ( a gépészeti gyakorlatban valóban ez a leggyakoribb forma) Pl abban az esetben ha 120 °-osak, akkor 3x60 °-os lesz. Tehát elmondhatjuk hogy a letörés ebben a beállításban szögfelezőként működik, mégpedig az eredeti metszéspontból "visszamér" akkora távolságot, amit megadtál, és lemetszi az elemeket. Ha mindenképpen 45°-ra van szükség akkor a "letör" parancs indításánál a "Szög" opciót (Angle) válasszad, ez először bekéri hogy mekkora legyen az először kiválasztandó elemen mért letörés nagysága, majd a letörés szöge ehhez az elemhez képest. (Vigyázat, ezek az értékek öröklődnek, tehát ha vissza szeretnénk térni a szimmetrikus (("" a megszokott"")) alakzathoz, akkor újra be kell állítani a "távolság első elemen, második elemen ((ahol felajánlja hogy a második letörési hossz az ugyanaz legyen mint az első))[ Szerkesztve ]
-
boecce
tag
Nos, lehet én is bénáztam, de nekem sem ment alapból a kívánt dwt, addíg amig nem mentettem el egy más névre a létező acad.dwt-t (hogy biztonsági ementésem legyen róla) és a saját templat-et meg acad.dwt-re . Így gyakorlatilag a "gyári" dwt-t lecseréltem sajátra, és ezzel indul a CAD.. Szerintem azzal, hogy a profilkezelőben megadjuk a template- utvonalat, azzal csak az elérést egyszerüsitjük, de azt nem, hogy az is legyen a kezdő- file. De aki jobban tudja ezt, az segítsen nekünk!!
-
mdk01
addikt
Hali!
Segítsetek légyszíves hogyan tudom beállítani azt hogy mikor elindul AutoCAD akkor a saját beállításim nyíljanak meg.
Csináltam DWT de hol állítom be hogy azzal induljon?Köszi
MOD:
Ha esetleg más is oylan láma volna mint én akkoroption-->file--->template settings--->default template file name
2006-os verzió
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
polarx
tag
sziasztok!
Hogyan tudok autotcadben multilinetext-ben alsó ill felső indexbe írni? mert "négyzet" és pl "köb" van de h alsó indexbe tudjak írni azt sehol nem találtam.
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Pali79
aktív tag
válasz
jozsef11 #1827 üzenetére
Hát van egy tippem, de nem biztos, hogy mindenki így csinálná, de működik: Szóval sraffozni kell, a mintát SOLID-ra kell állítani, az elölnézetnél tudsz színt választani. Arra figyelni kell, hogy a rajzolt alak körvonalai meglátszanak mind a képen, mind a nyomtatásnál, ha eltér a színe a kitöltéstől, marha csúnya tud lenni
pschio: nem, nem arra gondoltam sajna.
[ Szerkesztve ]
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség az autocadben. 2007-es verziót használom 2D-ben rajzolok.
Hogyan lehet színt adni az objektumoknak 2D-ben? Nem tudom kitölteni a rajzolt alakzatokat színnel. Valaki nem tudna segíteni pontosan hogyan is kell? -
nahalem
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudok windows vista ultimate-re 2006-os vagy 2007- es autocad-et feltenni!
Már többször próbáltam, de még egyszer sem sikerült.Ha tudtok, kérlek segítsetek! Nagyon fontos!
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Pali79
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy a képernyőn megjelenített vonalakat, hogyan lehet simábbá tenni? A köröket, íveket tudom, de ezt nem lelem, pegid tudom, hogy olvastam már valahol.
-
pschio
őstag
tudja valaki hogy a layer states managerben előre meghatározott beállításokat hozzá lehet-e rendelni egyes layot-okhoz?
ugyanis van vagy 30 papírom és mindegyiknek külön beállítása van és egyenként váltani majd nyomtatni sokáig tart. ha hozzá lehetne rendelni sokat segítene.
valaki?
-
Egorov
aktív tag
válasz
szokeherceg #1819 üzenetére
Szia!
Nem vagyok nagy guru de én úgy szoktam, hogy letörés parancs, távolság megadás és oda írom be, hogy első letörési távolság 3mm második szintén 3mm, utána meg csak kijelölöm a vonalat és kész s 3x45 fokos letörés.
De lehet úgy, hogy Szög megadása a távolság helyett. Beírod az első letörési távolságnak a 3mm-t, majd kéri a szöget, oda 45fok, vonalra kattint és kész.
-
szokeherceg
tag
Sziasztok, most kezdtem ismerkedni az autocaddel, 2007es magyart tettem fel, de a lekerekítéssel illetve a letöréssel gondjaim vannak.. Csak sima 2d ábrázolást csinálgatok. Valaki le tudná írni pontosan hogy tudnék egy 45 fokos letörést készíteni?
-
pschio
őstag
tudja valaki hogy hogyan tudnám az eszköztárba kirakni a layer states managgert úgy hogy egyből tudjak váltani a beállítottak között? hasonlóan a layerekhez ilyen legördítő menüvel.
-
tammmy
tag
Sziasztok!
Ki milyen háttérszínt használ modelltérben történő rajzoláshoz? (min. napi 8 órás használatnál gondolom).
A fekete háttértől már úgy fáj a szemem hogy nemigaz :-( -
Ala
tag
Helló!
Nekme egy olyan problémám lenne, hogy a laptopra felraktam a 2005-öst és a 2007-est is de egyik sem akar elindulni. Először Vista home premium volt rajta, most már ultimate, igaz mindegyikből 32 bites. A proci egy 64 bites Athlone x2. Esetleg 64 bites oprendszert kellene felrakni?
Remélem tudtok segíteni.
-
Szabeszka
aktív tag
Sziasztok!
Autocad-et használok és most tervezem egy gép vásárlását.
Szeretném megkérdezni, hogy alábbi konfig megfelel-e a kényelmes munkához:
intel q8200 cpu, asrock p35d alaplap, 4 giga ram, ati radeon hd 4850.
Egyelőre csak autocad-en használnám, főleg 2D-ben, de később (úgy félév-év múlva) solid edge-t vagy vmi hasonló 3D-s gépész progit használnék rajta.Köszi előre is!
-
rgqjx
aktív tag
Sziasztok!
Valamit nagyon elbénáztam az autocademben (2009).
Amikor a fájl/megnyitásra kattintok, akkor nem az ablakot adja be, hogy tallózzak, hanem szövegesen kéri az elérési útvonalat...(ugyanez van a mentés máskéntel is, stb)
Van valakinek ötlete, hogy miként tudom visszaállítani az ablakos módot?Köszönöm!
-
tammmy
tag
Sziasztok!
Hogy lehet egy dinamikus blokknál azt letiltani hogy a blokkot lehessen tükrözni???
Konkréten van egy dinamikus blokkom amiben szerepel egy attribútum. Ha a blokkot a tükröz paranccsal tükrözöm akkor az attribútummal semmi probléma. Abban az esetben ha ezt a blokkot átmásolom egy másik file-ba, akkor az attribútum hátrafelé jelenik meg. A tulajdonságainál nincs kipipálva a hátrafelé kapcsoló. Ha ezt bejelölöm akkor megfordul az attribútum és helyesen jelenik meg. Ezért szeretném, hogy a blokkot ne lehessen tükrözni.
A blokkba beraktam egy átfordítási parancsot, de néha mégis előfordul hogy tükrözve lesz a blokk.
Üdv. -
Zal
csendes tag
Szevasztok!
Problémám, hogy a CAD lassan ment. Ha letiltom a hálózatot, akkor töredék idő alatt. Van valami beállítás, amit ki lehet kapcsolni, hogy feleslegesen ne használja, vagy ne várjon a hálóra? A letiltás nem megoldás, mert helyi hálózaton dogozom.
Köszi!
-
tammmy
tag
Sziasztok!
Tud valaki valamilyen elektronikus formában lévő leírást a 2009-es Autocad-ról?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- A KOReader ebook olvasó program
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...