Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz Formaster #49198 üzenetére
A Bear Force-t találtam még olcsóbban, itt is volt említve: [link]
Találtam yt tesztet is róla...
[link]„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
WiZARD
addikt
válasz Real_Necro #49195 üzenetére
Nekem valahogy az jött le, hogy MJJC drágább/gyengébb lett mint ahonnan a híre ered.
Én ezt vettem itteni ajánlás alapján. Nincs összehasonlítási alapom, de tetszik a hab amit csinál.Landzsabol viszont a gyári műanyag Boscht használom, a gyári állítható a véggel. Érdemes venni egy ilyen fém lándzsát külön vegekkel?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Formaster
addikt
válasz Real_Necro #49197 üzenetére
Ezek az MJJC árak már túl mutatnak az ésszerűségen. Ha még áfázzák a végén, vagy valami garanciális probléma is van... Garancia nincs, vagy esetleg, ha hibásan érkezik (vagy úgy sem), akkor lehet dispute-olni, az még többnyire működik, de az is egy rémálom.
Arról nem is beszélve, hogy az első szériás MJJC amit régen vettem, elég hamar egyre gyérebb habot fújt. A réz betétek hamar oxidálódnak, majd egy idő után a takarítás sem segít, annyira beszűkül a fúvókák keresztmetszete. Jelenleg egy kézi habosítót kompresszorosítottam, azzal szoktam inkább telibe fújni. Ha lesz időm valamikor, akkor szétnézek, hogy milyen értelmes, króm/nikkelezett alkatrészes habosítók vannak. Kifizetem a dupláját is, de ha 5 év múlva előleveszem, akkor is működjön.
-
Real_Necro
veterán
válasz ginola #49196 üzenetére
Köszönöm. 4nk vizet tudok flakonba tölteni, vagy megoldható a komplett gépbe is, csak akkor nem a kerti csapról menne a mosás...
Igen, a 18$-hoz képest az 50-55$ húzósabb... a pro meg 84 körül... de szerintem elég lesz akkor az S...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
ginola
addikt
válasz Real_Necro #49195 üzenetére
A lándzsa jó lesz hozzá, nekem is ez van, a fehér fúvókával szoktam áltálában használni, szép a szórásképe.
Érdemes az S-típust, egyébként a pro a legjobb belőle.
Azért jól felment az ára, 2 éve lényegesen olcsóbb volt....Érdemes lágy, meleg vizet rakni a habosítóba, úgy még jobb lesz a hab minősége.
Ha bármi kérdésed lenne, nyugodtan írj, akár privátban.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Közben sikerült ráakadnom a lándzsára: [link]
MJJC habosítóból van classic és van "S". Érdemes az S-t választani, vagy nincs számottevő különbség?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz ginola #49193 üzenetére
Láttam Parksideból Performance verziót, az papíron 180 bar, de fém lándzsás. Ellenben 80-90k körül van. Van akkora különbség, hog, megérje ehhez képest?
A habosítót láttam itt a topicban, csak már 17 helyett 50$-ért találtam. Fém lándzsából tudtok ajánlani?
Köszönöm
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
ginola
addikt
válasz Real_Necro #49191 üzenetére
Alin érdemes venni hozzá másik, lehetőség szerint alumínium lándzsát, amihez több, különböző végeket adnak. 0, 15, 25, 40 fokos szórásképet tudnak. A gyári szórásképe csapnivaló. Valamint habositóból Mjjc szerintem vállalható. Lavor csatlakozós a Lidl gép....
-
AIex
tag
válasz Real_Necro #49186 üzenetére
Nekem van egy Aldi-s, ami kb ugyan ezt tudja,
Ami jó benne, hogy alu pumpája van, rozsdamentes acél dugatyúkkal. Van olyan gyártó, aki ennyiért műanyag pumpaházas gépet ad,
A tartozékok lehetnek gyenge pontok, a sajátomnál, a pisztolyt 3-4x kellett javitani.
Másik, ami ezeknél a gépeknél probléma, hogy jellemzően nagyobb mennyiségben / szériában gyártják őket, szóval ha veszel egyet, ami mondjuk gyári hibás, akkor lehet a csere gép is az lesz,Teljesitményről annyit, hogy amit megadnak, azok mind max adatok, üzemi körülmények között, ennél kevesebbet fog tudni. Olyan 120-130 Bart, és 450-500L/h-t vizszállitásban,
Másik oldalról, ennyiért nem nagyon adnak semmit, szóval patt helyzet. Ha ez a gép nem válik be, akkor ennek az összegnek, a 1.5-2x-ést kéne elköltened.
-
Real_Necro
veterán
Rendben, köszönöm szépen az infókat.
-
Petyal
tag
Ennyiért tényleg nem drága. Ha megveszed, a blokkot nagyon gondosan őrizd meg (sőt fénymásold is le) mert a Parkside gépeknek az a legfontosabb része a garancia miatt. Ezt tapasztalatból írom. Senki nem ígér ennél többet ennél kevesebbért. Köszönő viszonyban sem lesz a teljesítmény azzal, ami rá van írva, mert a valóságban 170 bár 600 liter feletti vizszállitassal a rosszabb minőségű betont kikezdi. Ettől ilyet ne várj. Vedd meg, próbáld ki és ha neked megfelel, akkor bingó.
-
cOxeR
Ármester
válasz Real_Necro #49188 üzenetére
Ennyiért nem nagyon van jobb lehetőség szerintem, nekem csak a szettben levő kefe van (mint a mostani csomagban), ha laza a koszréteg leviszi de kb mint egy autómosóban levő kefe, igazából kontakt dörzsölés, kis nyomatékkal. Kövezett teraszon nekem bejön, de pl porózus beton esetén, nem nagyon hozza le a koszt, mert elveszik vele a nyomás, ami a beült koszt kiszedi.
-
Real_Necro
veterán
Szia!
Köszi! Vegyesen keresek autóra meg burkolatra. Ebben az árszegmensben ezt találtam most elérhetőt.
Ez a kefe ér még valamit burkolatra? [link]„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
cOxeR
Ármester
Szia!
Nekem a sárga van, elmegy autóra, de csodát ne várj, lehetne azért erőteljesebb, leginkább én is ház körüli dolgokra használom, ablakok, terasz, vakolt ágyások, szépen le lehet vele csapatni a téli koszt. -
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy a jövő hétfőtől a Lidlben kapható magasnyomású tisztítóval kapcsolatban van e valakinek tapasztalata? Ahogy próbáltam utána keresni, ez valószínűleg a Parkside PHD 170 C2 lesz, hasonló a PHD 170 B2-höz, ami sárga volt. Van ezek között érdemleges különbség, vagy nyugodtan be lehet rá ruházni? Gépjármű mellett térburkolatra is alkalmaznám. A B2-ről találtam itt a topicban is pozitív véleményeket.
[link]Köszönöm, ha valakinek van infója ezzel kapcsolatban és megosztja.
-
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Nem tudom jo helyen jarok-e:
Van az a fem konyokszeru akarmi ami az ajtot tartja amikor kinyitod.
Wd40el leszedtem a mocsok nagy reszet, majd zsirozos wd40el befujtam, de az nem tartott sokaig (nagyon osszeszedi a koszt).
Megint lepucoltam majd olajos teflonnal (lehet nem ez a neve, van a szaraz teflon meg ez) befujtam. Ezzel is kb 1honap volt, ma mar megint nyikorgott.
Mivel kellene befujnom,h vidam legyen?
Elore is koszi! -
d4d
tag
Van rajtam zsír nem gond nem sűrűn van lehetőségem ilyen módon mosni, így ha 4 fok van akkor ez van, muszáj volt a hydro2 miatt rendesen kézzel nekiállni. Innentől könnyebb, leöblítem aztán esetleg a p&s absolute-ttal itthon befejezem.
Van itt még valaki aki szintén műveli ezt az öblítés mentes mosást? -
Petyyyyy
addikt
válasz chopin42 #49172 üzenetére
Az első kettőt biztosan lehet festeni, a kapcsolót viszont szerintem egyszerűbb cserélni illetve elég meghajlok előtted ha ki tudod maszkolni a jeleket a gyűrűn.
Tükör állító gombod szerintem ki van száradva, de ha pl koszos kézzel használják, az is hasonlóan fehéres elszíneződéssel jár. Műanyag tisztító + köröm- vagy fogkefe, de csak ésszel hogy ne kapja le a bevonatot.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
chopin42
addikt
Köszönök minden tippet!
Pár technikai kérdésem lenne, belső tatarozásra.
Ezt lehet valamivel festeni? A felirat és a piktogram kissé megkopott.
Illetve ezt is lehet festéssel javítani, vagy inkább valami utángyártott új/bontott makulátlan?
Ezzel mi történhetett? Fenti kérdés vonatkozik rá.
Illetve ennek az alkatrésznek mi a magyar illetve angol hivatalos neve? Csak hogy keresni tudjam...
Nagyon köszönöm!!!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Petyyyyy
addikt
válasz chopin42 #49170 üzenetére
Még talán annyit fűznék hozzá, hogy szánd rá az időt a tájékozódásra a telefonálás után is. Ha kapsz ajánlatot esetleg két-három műhelyből, olvass Google értékelést, fb véleményeket.
A jó fóliás egyik ismérve, hogy formára vágásnál nem vágja át a fóliát, csak "rajzolja" a szikével és a fólia sikító hangot ad. Majd kézzel szakítja le a felesleget a végén.
Csak hogy ne karcolja meg a védeni kívánt felületet.[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Peti78
őstag
Na az ex autóján teszteltem ma a BB 1:8-ban. Reakció az ex-től: hát ez egy nagy szar A Roton sokkal jobb. Elmagyaráztam, hogy meg kel találni az optimális higítást, persze a magyarázkodás nem érdekelte, hozzam a Roton-t
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Formaster
addikt
válasz chopin42 #49167 üzenetére
Ha fólia, akkor csak minőségit érdemes. A PVC fóliák hajlamosak a sárgulásra, a TPU fóliák kiemelkedően sokáig, akár 9-10 évig is bírják. Mindenképp beszélnék szakemberrel, gondolom az sem mindegy, hogy xenon, halogén, vagy ledes. És a szakember alatt olyanra gondolok, ami nem azt a típust, márkát javasolja, amin nagy árrése van, hanem ami valóban minőségi anyag.
Máskülönben felesleges felrakni, ha 3 év múlva besárgul az egész és még rá is ég.
-
Formaster
addikt
válasz chopin42 #49161 üzenetére
Attól függ hol keresel. Pesten a Zámbó fólia van bekövetve nálam FB-on, elég profi munkákat látok ott, de személyes tapasztalat nincs. A minőségi kővédő fólia nem olcsó, de a jobbak akár 5-10 év garanciával, öngyúgyuló (TPU) anyagból készülnek. Bár az öngyógyulás nyilván nem mindenre igaz, de mosókarc, sőt drótkefe után is kirúgja magát.
-
chopin42
addikt
Üdv! A Skoda Octavia 1 -em most kapott belevaló, gyönyörű új drága lámpákat. Van esetleg valami, amivel házilag is bevonható, hogy védve legyen a kavicsok/nap hatásaitól, vagy irány egy ezzel foglalkozó profi csapat?
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
d4d
tag
válasz Peti78 #49157 üzenetére
Nálam ez a bevonatos dolog megáll a Carpro HydrO2 Lite-nál. Ennél többet nem szeretnék tökölni ilyesmivel. Ráfújod, leöblíted kész. Bár most az autóról beszélek. Külön a felnire tényleg érdemes lehet a lehető legtartósabb megoldásra törekedni, főleg a belső nehezen elérhető részek miatt, de nincs ezekkel a bevonatokkal tapasztalatom.
-
Peti78
őstag
válasz weres78 #49158 üzenetére
Szerintem a gtechnic normális kerámia, legalábbis nekem úgy tűnt. Idén nyáron lesz fent két éve, de nem látom szükségét hogy még idén kerüljön rá ismét. A látottak alapján azért a kerámia is koszolódik fényezésen is, az más kérdés hogy könnyebb tisztítani. Fényezésen a fusso számomra tökéletes, régen használtam a kerámia előtt felnire is. Tulajdonképpen a kérdésem arra vonatkozott, hogy most érdemes lehet-e a fussot radobni a felnikre . Szerintem nem,de cáfoljatok meg!
-
-
Peti78
őstag
Egyetértek, egyszer kell jól letakarítani, utána már csak rendszeresen foglalkozni vele. Egyébként a tiszta felnin akár egy réteg fusso is nagyon jól működik. Persze nem kérdés, hogy a kerámia jobb, de sokkal drágább is. Néha radobok egy kis QD- t ha van kedvem és időm. Nem tudom számít e valamit , de sokszor elég a tudat hogy odafigyelek rá.
Most azon agyalok,a nyárira dobják e fel a kerámiára fussot. Két éve került rá, de még mindig tartott amikor a téli került sorra. Érdemes lehet?Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
d4d
tag
válasz Peti78 #49152 üzenetére
A durván beleégett koszt még a savas tisztító sem veszi ki csak így pikkpakk ráfújással, öblítéssel. Erősen szennyezett felniket érdemes leszedni és normálisan egyszer megcsinálni, utána még jobb ami neked is van vmi védelem és onnantól kezdve használható ez a lightosabb tisztítási módszer és akkor tényleg működhet az hogy érintés nélkül tudod tisztán tartani a felnit.
Peres gumi, nagy felni témához. Lehet hogy jól mutat de se a guminak, se a felninek és főleg a futóműnek nem használ az ilyesmi az itthoni szar utakon az biztos. Mentem egy régebbi primeraval, normális gumikkal stb kényelmes, hibátlan volt, aztán kapott 18as felniket, peresebb gumit. Kétségtelen jobban mutatott, de ugyanazon az útvonalon ahol korábban kényelemben csendesen végig siklottál az autóval, ott majd sírva fakadtam úgy ütöttek a kerekek. Teljesen eltűnt az a komfort ami előtte volt.
-
Peti78
őstag
Tényleg kiadós, azért még további teszteket szeretnék csinálni. Elsősorban mások autóján. Amit leírtam, azt is egy teljesen ismeretlen ember felnijén csináltam a mosóban, mert az enyémek másfél éve bevonatot kaptak (gtechnic C5 felnipáncél) ezért nem ezek a referenciák.
Egyébként az érdesre égett fékport nem szedte le, de azt a Roton sem.
Itt vannak a képek.Első és hármas kép:
Roton 70/30
50 ml BB+400 ml vízKettes és négyes:
50 ml BB+150 ml víz (jobb)
50 ml BB+ 250 ml víz (bal)Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Petyyyyy
addikt
válasz -secret- #49142 üzenetére
Az ecset szvsz nem a legjobb megoldás, de használható.
Figyelembe kell venni milyen állapotban van a bőr, mekkora behatást bír ki anélkül hogy rontanánk a helyzeten. Illetve az sem utolsó szempont hogy tisztítás előtt mennyire tudod felpuhítani.
Pl hidegebb időben 15 fok alatt teljesen másképp viselkedik mint 25-ben.Egy durvább vinyl-bőr a Colourlock keféjét is kibírja, egy valódi bőrre inkább gőzölés+ecset/jobb minőségű állatszőrből készült kefe kombót használnék.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Arcképgyáros
-
d4d
tag
válasz Peti78 #49148 üzenetére
Nálam is elszalad a ló néha, jobban oda kell figyelni a mennyiségre. De amikor valamiből pl a nem egész fél literes kiszereles 10 eur, míg a gallonos 25 akkor inkább az utóbbit veszem, mert még ha a fele a nyakamon is marad valamiért, akkor is jobban jártam.
Én is néztem a Bilberryt, de nem jutottam még el a kipróbálásig, pedig az 1 literes tervben volt. Ilyen keverési arány mellett brutális mennyiség az 5 liter. Ha minden nap beugrasz a mosóba, akkor is 300 napig elegendő ezzel az 1:8-as keveréssel számolva, 150ml/alkalommal kalkulálva. Egy darabig megoldottad a kérdést. -
Peti78
őstag
TUlajdonképpen igazad van, 3-4 mosás után úgyis felrakom ismét. A lényeg, hogy addig bírja a lehető legjobb kinézettel. MOndanám, hogy adok egy esélyt ismét a Perl-nek, de még van fél liter PSS és másfél üveg Gyeon. A PSS-t télen, a Gyeon-t nyáron használom. Viszont egy darabig nem akarok rendelni semmit, mert megint nagyon felgyűltek a cuccok.
Jut eszembe, szerdán megjött az ahifiről a csomag. Nem fotóztam, de ugyanoyan igényesen és törésmentesen volt csomagolva mint maiket te fotóztál korábban.
Vasárnap este adtam le a rendelést, szerdán kézbesítették.A Bilberry volt most a lényeg, le akartam tesztelni különböző higításokban.
50 ml BB+400 ml víz
50 ml BB+150 ml víz
50 ml BB+ 250 ml vízAzt kell mondanom, hogy aki rendszeresen takarítja a felniket, tökéletesen elég neki az 1:8 higítás. 16 ezer volt 5 liter, ha hozzászámolom a deszt. víz árát, akkor is bőven a legolcsóbb megoldások között van.
-
d4d
tag
válasz -secret- #49142 üzenetére
Beltérre én ezeket használom,
- Koch Chemie Pol Star
- Carpro Inside
- P&S Xpress Interior CleanerMindhárom tud ilyen habzást produkálni, mint a videóban.
Ritkábban Koch Chemie MZR, ami mondjuk ugyanúgy pH 12.5 mint egy Green Star csak jobb az anyag kompatibilitása beltérben. Meg jobban néz ki (neon zöld) és jobb az illata. A legolcsóbb megoldás nyilván valami apc, de pl a Pol Star, ami mégiscsak biztonságosabb és kifejezetten beltérre való, is csak 3-4 ezer ft körül mozog (1l), ebből minimum, a legerősebb koncentrációban 6 liternyi szer jön ki. Magánfelhasználásra ez szerintem több mint elegendő mennyiség.
Ecsethez is adnék tippet, Bauhaus (máshol nem láttam ugyanilyet), piros nyelű műanyag körecset, többféle méretben is kapható, párszáz ft. De mondjuk zongoralakk felületekhez ne használj ilyesmit, oda még a 6 ezer ftos detail factory ecsetek sem elég gyengédek bármennyire is ezt állítják.
Peti, megmondom a tartósság nem annyira szempont, szerintem bármit kenek fel az úgy is rövid időn belül veszít abból a látványból ami nekem kell. Most a perl három mosás után még jól néz ki, de azért nyilván tompult a fénye. De nem került még olyan állapotba hogy felfrissítsem. Sokmindentől függhet a tartósság, lehet hogy a gumi anyaga is befolyásolja, ott van az előkészítés is, mennyire tiszta a gumi felülete ápolás előtt, időjárás stb. De az biztos hogy a dark side tartósabb lenne. Eleve a perl vízbázisú.
Nagyon bevált egyébként a perlhez az a kis körecset amiről korábban tettem fel képet is, az a baromi sűrű és finom sörtés érdekes formájú ecset.[ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
A kemikáliát nem tudom, de feltételezem semmi extra nincs benne, mindössze a mozdulatsor az ecsettel közösen képezi ezt a "habot". Jól néz k, de szerintem gyakorlati haszna nincs. Mármint a habnak.
A belső műanyagra, szövetre, bármire akármelyik APC jó, persze a megadott higítási arányban használva. Bőrre meg normális bőrtisztító.
Én kerülöm a 2in1 termékeket.Ecsetből tökéletes bármilyen, nyilván az érzékenyebb felületekre puhábbat érdemes alkalmazni. Praktiker, festékbolt jó beszerzési forrás.
-
d4d
tag
Carpro perl 1:1, előtte gyeon tyre cleanerrel megtisztítva a gumi. Jó vastag csokibarna habja volt a gumitisztítónak pucolás közben. Bírja is, már a harmadik mosáson vagyok túl és még mindig szép egységes a felület. A kép még frissen készült a felvitel után nemsokkal. Ettől független a következő rendelések egyikében ott lesz egy carpro darkside is, nagyon kíváncsi vagyok rá.
Rendszeres felnitisztításhoz (a gumit is tisztítja) ajánlom a P&S Brake Bustert, a gallonos kiszerelés (3,79L), 33 eur és ez is hígitható, akár 1:10-es arányban is, plusz használható habosítós permetezőben is és van benne korróziógátló adalék. Hátránya hogy itthon nem kapható, de nem véletlen szeretik kint annyian. Fontos hogy rendszeres tisztításhoz, tehát nem az évtizedes beleégett szennyeződésekhez való.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz koxkids #49139 üzenetére
Én nem szoktam leöblíteni ráfújás után.. Ráfújom, aztán úgy törlöm vissza. De szerintem ez meg már csak a saját igényed, ha úgy van. Nem vagyok fanatikus és az autóra is ráfér egy polír már, így nem izgat hogy ráfújom és letörlöm, vagy ráfújom, öblítek majd letörlöm.
Szerintem próbáld ki 1-1 elemen hogy a hatásosabb[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Sziasztok!
Autómosás után szeretném először használni a Soft99 Rain Drop waxot (Fusso után)
Netes videók alapján mosás után felviszik, majd letörlik, viszont itt többen irtátok hogy öblítés után vizesen viszitek fel, várni kell majd újra öblítés és szárazolás. Mindkét módszer jó? -
Formaster
addikt
válasz lenrok #49133 üzenetére
Tapasztalatom szerint, inkább csak a koszt, oxidációt szedi ki, esetleg valamit tompít a karcon. Láttam már olyat, hogy veterán autónál pótolhatatlan, vagy csak kifejezetten egyedi gyártással pótolható szélvédőt profi üvegpolírozó szakember segítségével políroztak, de nem tudom elképzelni, hogy nem volt optikai torzulás. Annyit igen, hogy mivel profi csinálta kevésbé zavaró és/vagy az autót szökőévente egyszer jár az utakon, így kibírható.
-
Louies
aktív tag
Sziasztok! Zongoralakk műszer falat mivel/milyen szerrel érdemes felújítani?
''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''
-
Peti78
őstag
válasz NZ POLÍR #49129 üzenetére
Ha bepakolod a kosárba a terméket, kiszámítja avégüsszeget. Végül nem rendeltem, mert érdekes bug van másfél hete. Beraktam a kosárba a termékeket, rámentem a fizetésre, kilogoltatott az oldalról. Felvettem az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot, megerősítették hogy nem nálam van a hiba. Pár napra rá jött a valentin nap, 10%kedvezmény, és 50 font feletti vásárlás esetén gtechnic sampon ajándékba. Jeleztem, hogy azért én kihasználnám ezeket a lehetőségeket, de nem tudom. Mire biztosítottak, hogy ezeket később, ha megjavul az oldal ugyanúgy megkapom.
Ami sürgős volt, az a Bilberry, és két gyeon q2 tire, ezeket megrendeltem az ahifiről.
Kíváncsi vagyok a Bb felüthetőségére.Végül nem kizárólag a kérdésedre válaszoltam, de ez már így alakult.
-
Peti78
őstag
válasz Louies #49125 üzenetére
Wax: nem tudom, én a fusso-val kezdtem, maradok annál amíg van belőle. Amit többen dícsérnek az a tonyin graphene. Két helyen lehet venni az országban a legjobb tudomásom szerint. AZ egyik webshop az ÖF-ben benne van. AZ a jó benne, hogy nyugodtan bekenheted az egész autót és utána is el lehet kezdeni visszatörölni, nem lesz baj. 3-6 hónapot bír, nyilván előkészítéstől függően.
Műszerfalápolóból az elite milk dressinget használom, nekem tetszik.
-
lenrok
tag
Sziasztok
Szélvédőt lehet políroztatni, hogy eltűnjön vagy is inkább csökkenjen a karcok mennyisége? Érdemes ezzel valami kozmetikát felkeresnem? Nem lesz hologramos? -
Louies
aktív tag
Sziasztok!
Úton útfélen szembejön a Lotus márka polc. Milyen minőséget képvisel a piacon? Árban ahogy nézegetem van ami olcsóbb ,de vannak elég drága szerek is.
valakinek van tapasztalata?''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''
-
Sza_Sa
senior tag
Jött még egy gondolat: gyurmából milyen gyártót érdemes vennem?
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok,
üveg belső felülete + a tükör párás állapotban vagy tisztításkor tele van a felületre ragasztott cetlik (mindenféle infós öntapadós matricák) nyomával. Az autó új, már egy fél éve próbálom eltüntetni, eddig sikertelenül. Szárazon nem látszik, de azért engem bosszant.
Mivel lehetne ezt eltüntetni? Ragasztó eltávolítót (Tesa) használtam, nem csinált semmit. Igazából nincs is rajta ragasztó, csak valahogy nyomot hagytak az üvegen.
Kellene valami profi cucc..."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
JHONNY 79
aktív tag
A K2 Roton reprozsda eltávolítására is használható?
-
-
AIex
tag
válasz zolikaDB #49106 üzenetére
Árkategóriában hobbi gép, de talán pont nem a hobbistáknak való.
Jó polirozó egyik alap funkciója az, hogy terhelés alatt tudja tartani a beállitott fordulatszámot (*konstans elektronikával rendelkeznek), kis túlzással nagyjából mindegy, hogy mennyire nyomod rá, vagy mekkora felületen érintkezik a szivacs a karosszériával.
Ezek az olcsó gépek nem rendelkeznek konstasns elektronikával, a fordulatszámszabályzó csak egy potméter. Beállitod mondjuk 4-esre (fordulatszámot felesleges irni, mert sokszor adott fokozatban nem is egyezik az üresjárati fordulatszám, az adattáblán feltüntetettel), jónak tűnik a sebessége, majd amikor a szivacs érintkezik a felülettel, akkor visszaejti a fordulatot. Ilyenkor elkezdhetsz játszani a potméterrel, hogy megtaláld azt a fokozatot, amikor a gép érdemben dolgozik, de nem forog túl gyorsan ahhoz, hogy túlmelegitsd a fényezést, és kárt tegyél abban. A hagyományos rotációs gépek amúgy sem feltétlenül ajánlottak kezdőknek (mondjuk nem tudom, hogy az vagy-e), mivel sokkal több odafigyelést igényel, mint egy DA-s gép. Szóval alapvetően lehet ezzel is dolgozni, csak nem jó vele, meg sok rutin kell hozzá. Ha mindenképpen ebbe az irányba mennél, akkor én vennék bontoba 1-2 bontott elemet, és azon gyakorolnék, hogy szerezz némi rutint, és kiismerd a gépet, majd csak utána próbálnám élesben. Ezen felül, bár az alapgép ára csábitó, de számold hozzá azt is, hogy meg kell venned a szivacsokat, plusz a pasztákat, ami olyan 20-40e Ft-os nagyságrend.
*konstans elektronikával rendelkeznek
Konstans elektronika lényege, hogy a villanymotor forgorészén van egy jeladó, ami alapján a gép folyamatosan figyeli a fordulatszámot, és ha azt érzékeli, hogy nagyobb mértékű eltérés van az előre beállitott értéktől(terhelést kap a gép), akkor kvázi egyre több "áramot" enged a motornak, hogy képes legyen tartarni a fordulatszámot, ha pedig csökken a terhelés, akkor automatikusan kevesebb áramot "ad" a motornak, hogy ne lépd túl az előre beállitott értéket. Kicsit sarkitva, de pepitában ua. mint a tempoat.Rotációs vs. DA.
Nem tudom, hogy ismered a két gép közötti különbséget, és bár van róla részletes leirás az összefoglalóban, de egy picit kitérnék erre is, legyen valamennyire teljes ez a hsz.Szóval a sima rotációs polirozók. Ezek a gépek egy sarokcsiszolóra hasonlitanak a legjobban, tulajdonképpen mondhatjuk, hogy az is, csupán kevesebbet forognak. A DA-s gépek egy fokkal összetettebek, mivel azok nem csak forgó mozgást végeznek, hanem közben a pad egy excenter pályán is mozog. Mivel a DA-s gépeken a pad nagyobb utat jár be, igy ugyan azon leválasztási képességhez sokkal kisebb fordulatra van szüksége, mint egy hagyományos rotációs gépnek. Mivel alacsonyabb a fordulata, ezért a fényezést is lasabban melegiti fel, illetve heviti túl, ha az ember figyelmetlen. Bár jól polirozni nem egyszerű, de a korábban emlitett technológia különbség miatt, jól polirozni, sima rotációs géppel talán még nehezebb, mint sima DA-s géppel, illetve biztosan több odafigyelést igényel, hogy ne hevitsd túl vele a fényezést.
[ Szerkesztve ]
-
AIex
tag
válasz kelly7 #49104 üzenetére
30-60s-ig képes gőzt adni, utána újra fel kell forralnia a vizet. Emiatt annyira nem jó, szerintem. Azok a gépek, amik folyamatosan tudnak "gőzt adni" árban többszörös szorzó. Bőrnél amúgy hatásos ha felgőzölöd, szövetnél én nagy előnyt nem érzek, sajnos ott a gépi kárpittisztitó megkerülhetetlen. szerintem.
-
j.bravo
addikt
válasz Petyyyyy #49099 üzenetére
+1, roppant dühítő, meg persze (ha bevonjátok) akkor a biztosító is macera, de őszintén kívánhatjuk, hogy ennél nagyobb baj sose történjen.
Ilyesmi a legfigyelmesebbekkel is megeshet, megoldjátok(bocsesz, Chopin42-nek címeztem, csak a te hsz-este fűztem rá)
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
chopin42
addikt
válasz zolikaDB #49101 üzenetére
Nem lenne rossz, rosszabb esetben kap ilyen lökhárítót, az első lámpáit visszaállítom gyárira, és kap egy komplett fényezést 2-3 részletben, karosszériamunkával. És persze alufelnit, ha minden patent. Az lesz a korona. utána szerintem nem használom majd, mert annyira fogom félteni )
Szakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Formula-1
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- AliExpress tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest