Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
_pda_
tag
Csak kérdés,
A quick detailerek említésekor a Sonax BSD hangziik el legtöbbször.
Van nekem is, de most pihen a polcon, mert helyette ezt használom:
Sonax Xtreme kerámia sprayAmikor megjelen, nagy volt az ováció, de nem látom, h említésre kerülne azóta.
Nekem jobban bejön mint a sima BSD.
-
d4d
tag
válasz chopin42 #49597 üzenetére
Külső műanyagra nagyon jó a koch chemie pss. Nekem is van perl, de elsősorban gumira, esetleg motortéren belül használom. Tudom hogy van tartósabb megoldás, akár házon belül is (darkside), de cserébe könnyű felvinni illetve eltávolítani, ha szükséges (vízbázisú) és szép esztétikus látványt ad, nem ilyen olcsó, szalonnazsíros kinézet. A tartósság meg nagyban függ attól is, előtte mennyire alaposan lett megtisztítva a felület. Én gumira is dedikált szereket használok, mint a carpro retyre vagy a gyeon tyre cleaner. Legutóbb olyan autó abroncsait ápoltam le vele ami nem mozgott sehova, állt az udvaron hetekig, esők is voltak közben, látványra ez idő alatt viszont kb semmit nem változott a helyzet. Nyilván forgalomban, napi szinten használt és rendszeresen mosott autó, esetében más a tartósság. De ahogy az autó, a gumi is frissen tisztítva v ápolva néz ki a legjobban, így nekem tök mindegy hogy egy hét vagy négy hétig marad fent a gumiápoló, ha tényleg mindig penge állapotba akarom tartani a gumit (is), az egy hetet se várom meg két ápolás között.
A natural look mehet a gumi kéderekre is.
Belülre, tisztításhoz ezeket használom: P&S Xpress Interior Cleaner, Carpro Inside, Koch Chemie Pol Star (ph7.0), ritkábban MZR (ph12.5).
Sajnos az xpress interiort nem forgalmazza itthon senki, ez lenne az első ajánláson, az inside nem annyira pénztarca barát, az mzr a 12.5 ph értékével szerintem felesleges, így a pol start tudnám javasolni. Illetve bármit is higitasz javaslom ne sima csapvízzel tedd. Én a dm-ben szoktam venni desztvizet. Ezzel keverem be az előmosót, a surfexet, perlt stbt. A kárpittisztítóban is csak ilyen vizet használok.
-
chopin42
addikt
Kösz, az apc belülre kell(ene) igazából, mert kintre van wax és waxkímélő előmosó is.
Mert azzal lemosnék mindent, utána jönne a műszerfalápoló. De akkor az felesleges, ha Poorboy's Natural Look-al takarítok belül?
Illetve külső műanyagra akkor mit lehet? Mindent jó lenne kezelni, nem csak a gumit/kédereket. Koch plast star?[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
d4d
tag
válasz chopin42 #49594 üzenetére
No1 APC: Bilt Hamber Surfex HD.
Otthon, ház körül is nagyon jól jön, ezzel takarítottam a kerti műanyag játékokat vagy épp ma szedtem darabokra a porszívó fejét, annak a tisztításához is ezt használtam. Sok éve még Carpro-s Bence ajánlotta, az egyik olyan szer aminek betonbiztos helye van az arzenálban. Elsősorban falcokhoz, motortérben vagy a tanksapka környékén felgyűlt retek eltávolításához használom. Van GS-em is, nálam nem tudta azt 1:10-ben, mint a Surfex, de az is jó választás.
A Korrosol szintén baromi jó, nem fogsz csalódni, a BH cuccok bitangok. Használom tőlük még a Touch-lesst (előmosó) és a samponjukat is (Auto-wash).
Beltérre viszont kifejezetten oda is tervezett szereket használok, az apck max a falcokig jöhetnek.
-
gubabela
senior tag
válasz chopin42 #49594 üzenetére
Szerintem:
green star apc-nek (olcsóbb és jó)
Carpro perlt nem raknék kívülre, hamar leázik. Bogároldót nem kell feltétlenül megvenni, ha fent van a wax és hetente lemosod, akkor kb felesleges mert érintéses mosással gond nélkül lejönnek (legalábbis nálam ez a helyzet fussoval kezelt felületen)
Gumi ápolót viszont bedobnék még, azzal lekenheted a külső gumi elemeket is (nekem ami bevállt az a gyeon o2)[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz chopin42 #49588 üzenetére
Nos összeszedtem, amit találtam és jó lehet korábbi hsz-ek alapján.
Apc: Auto Finesse Verso All Purpouse Cleaner
belső műanyag: Poorboy's Natural Look
külső műanyag: CarPro Perl
reprozsda: Bilt Hamber Korrosol V2
bogarak: Gyeon Q2M Bug&Grime (400 ml)
Vehetem? Egy helyen megtasláltam mind, tök egyszerű lenne.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Üdv!
Úgy érzem, elérkezett a második kör beszerzésének ideje.
Amire szükség lenne:
-belső műanyagápoló (matt, hozza ki az eredeti színeket)
-belső műanyag védőbevonat (ha kell külön)
-ecsetek, porolók a belső takarításhoz.
-esetleg külön mikroszálas belülre, ha kell
-jóféle applikátor keményviaszhoz (bilt hamberes van, megteszi az is, de hátha van jobb, opcionális)
-reprozsda eltávolító/bogároldó
-könnyen felvihető gyorsviasz a bilt hamberhez kiegészítésre 2-3 alkalmanként
-külső műanyagápoló és védőbevonat, legyen jó gumikéderre és gumira
-esetleg ablakra olyasmi, ami lepergeti a vizet
+
lesz alufelni, tehát kell valami, amivel azt mosom: mosóeszközök védőbevonat, és
külön tisztítószer, ha az autósampon nem alkalmas.
Sonax koncentrátum a sampon, valet ph semleges hab az előmosó és bilt hamber double speed a wax. Utóbbit lehet anélkül mégegyszer felkenni, hogy leszedném, az előzőt? ilyen javítási célzattal, hátha tud még jobb lenni.
Amiről eddig tudok:
külső műanyagra: carpro perl, adbl bumper care, adbl vinyl rubber.
gyorswax: sonax bsd
Belsőről és felniről nincs gőz.
Köszönöm a tippeket, sajnos nem jegyeztem meg mindent, ami itt felmerült mostanában.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
FeRRaR1
őstag
válasz ginola #49585 üzenetére
Ecetet csak nagyon ritkán szoktam mivel az alapos mosás és szárítás miatt nem nagyon marad meg benne semmi illetve a sav és a lugos mosószer kioltja valamennyire egymást szóval olyankor külön szoktam az ecetes programot de nem része az általános mosásomnak csak talán évente 1x ha eszembe jut. Viszont legalább a gépnek is jót tesz.
Nem néztem utána a szárító gépnek, a lényeg hogy legyen kímélő program ami nem forrósítja túl. Tehát ne úgy működjön mint a mikró hogy mindig maxon megy csak ha lejjebb veszed akkor ki be kapcsolgat, ha nem tényleges alacsonyabb hőfokot tudjon.
(Kondenzációs, az újabb verziók heat pumposak) -
FeRRaR1
őstag
válasz koxkids #49583 üzenetére
Amennyiben régen volt mosva akkor 99% hogy a mikroszálas az oka. Én sima folyékony mosószerrel mosom őket, először full kupak, 15 perces sok vizes öblítő program majd 50 fokos normál 1 órás mosás de már csak fél kupakkal.
Utána szárítom kímélőn, ez elég fontos hogy a maradék vegyszert vagy vizet / vízkövet még oldott állapotban kigőzöli, kvázi újként jönnek ki.
Meg a szokásos hogy ne mosd össze mással, tilos az öblítő vagy lágyító, max 60 fok de én már átálltam 50-re, stb...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Petyal #49582 üzenetére
Mondjuk már régen mostam.. lehet bevetem az itt is olvasott trisót, mindenféle Vanish és társai nélkül.
Köszi a sok segítséget meg tippet.
Wax témában nincsen esetleg a többiek részéről javaslat? Jó az olcsó Sonax BSD, nem kell túl gondolni? -
Petyal
tag
válasz koxkids #49574 üzenetére
Ferrari kollégával egyetértek,a mikroszálas nagyon át tud verni.
Nálam ez a kombó vált be:
Koch Chemie Gla (Glass Star)+ LE streak buster mikroszálas rongy.
A Koch Chemie -ből nem a lakosságit hasznaltad esetleg?
Üvegtisztítására bevált még a Shiny Garage Perfect Glass Cleaner.
A Koch Chemie Gla ipari cucc, csak marmonkannás kivitel kapható, de ha összeállunk, akkor nagyon megéri, mert nagyon kiadós és véleményem szerint csúcsminőség. Ha szetdobjuk literes adagokra, akkor már nem is drága. -
FeRRaR1
őstag
válasz koxkids #49576 üzenetére
Sok embernél láttam hogy maga a vegyszer még ha működik is a mikroszálassal vissza visz egy film hártyát. (nem biztos hogy ez a helyzet nálad csak egy opció)
Üveget tökéletesre pucolni nagyon nehéz bizonyos esetekben.
Megcsinálom a mikroszálas kört saját magam által kevert 40% IPA vagy direkt erre való ablakmosóval.
Utána ha kicsit is szöszösnek vagy csíkosnak ítélem direkt erre való ronggyal is átmegyek, szinte szárazon egy leheletnyi ipával.
Még nem volt olyan ami kifogott rajtam ezekkel***:
[link] & [link] & [link] & [link]***Egyszer volt ahol már annyira rossz volt a helyzet hogy kellett acél gyapjú is kintre.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz koxkids #49574 üzenetére
Szélvédőhöz: pár napja ugyanerre futottam rá a Corsaval. Végig próbáltam a rendelkezésre álló és nem túl széles arzenált, majd úgy döntöttem beszerzek egy AG Car Glass Polish-t.
Van itthon Ceriglass is, de kézzel az egy örökkévalóság lenne / nem tudom jól használni.Természetesen ha akad valakinél jobb ötlet, írja meg bátran.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
őstag
Sziasztok!
Két témában lenne kérdésem hozzátok, egyik a gyorswax, másik pedig a szélvédő tiszítás - nagy kedvenc1; Fusso Dark coat került az autóra, néha-néha mosásnál a Rain Drop-ot fújtam még rá, de annyira nem jött be, rossz a szórófej, alig jön, így helyett majd akarok mást. Mi javasolt? Sonax BSD bőven elég, vagy pl. Gyeon Cure, vagy a Fusso Speed&Barrier irányban érdemes elmenni?
2; Szélvédő.. Valami olajos réteg van az új szélvédőn még mindig. Sem IPA, sem nitrohigító nem segített. Kevert GS-el próbájam meg? Ha igen, milyen arányban? Vagy van esetleg egyéb "kész" cucc amivel lehet kezelni? Továbbá milyen szélvédőtiszítót ajánlotok? Koch Chemie nem jött be.. Gyeon, Carpro esetleg?
Köszi szépen!
-
Petyal
tag
válasz HUTCHDB #49569 üzenetére
Igen, valószínűleg szükséged lesz rá, főleg ha autópályán is közlekedsz.
A Gyeon bug & grime elvileg bevonat kompatibilis bogároldó.
Vagy nézz szét a piacon és ph semleges szert keress.
Általánosságban is igaz,ha vigyázni akarsz a kerámiára, akkor ph semleges cuccokat használj. -
d4d
tag
Megvan a második waxworldös csomag. Nem szoktam megvárni a futárt, bemegyek érte a depoba, szerencsére már nincs ezzel gond az express onennál. Friss p&s cuccok belső takarításhoz. Idei, majdnem februári gyártási idővel, három kis flakon és egy tartalék gumi kupak az EZ Detail kefékhez, ami nem hiányzott de jó lesz tartaléknak, csak azért került a csomagba hogy átlépjem vele az összeghatárt ami felett már nincs külön postaköltség, plusz volt egy 10%os húsvéti kedvezmény is.
-
HUTCHDB
nagyúr
Kerámiás autóhoz kell bogároldó, és ha igen, milyen javasolt?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
chopin42
addikt
Üdv! Alzából most műanyagra/gyorswax/mikroszál/ecset/beltérre akármit érdemes venni? Bocsi, hogy nem specifikus, csak ma jár le a 3000-es kupon, 10 rongyért vennék onnan némi cuccot ami hiányzik (főleg műanyagápoló, és egy alternatív mikroszálas cucc felnihez/kerékdobhoz, hogy ne a drága kesztyű koszolódjon).
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz chopin42 #49559 üzenetére
Hasonló lehet mint a felniről a centírozó súly utáni ragasztó eltávolítása. Tar remover egy vattapamacsra és azt tapasztani a ragasztós részre. 1-2 perc és egy mozdulattal lejön, kevesebb kaparás, kevesebb karc.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
chopin42
addikt
Hogy ne mindig kérdezzek, vag topikból: Kicsit foglalkoztam a Skodesszal
-
tibbike01
őstag
Hatalmas jóféle mikroszálas törlő 3030ft és átvehető a Budaptesti üzletben.
[ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
válasz FeRRaR1 #49547 üzenetére
Elég nekem a roton szagát elviselni, nem kell még vanília a BSD kókusza mellé. Nem,nem,nem
Egyébként a BSD+nano keverékkel tökeéletesen meg vagyok elégedve, már ami a teljesítményét illeti. Csináltam egy hevenyészett tesztet is korábban.[link]
[link]
[link]
Szívesen összeereszteném a Gyeon-nal, de megint annyi QD-m van, hogy nem ésszerű most erre költeni.#49544Fr3eWar A javaslatot elfogadom, amint kifogytak a meglévő cuccaim, rápróbálok. Milyen illata van?
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
d4d
tag
válasz FeRRaR1 #49546 üzenetére
A bsd tartósabb védelmet adhat (szebben gyöngyözhet rajta a víz), ahogy a ceramic detailer is, viszont a normál qd-t könnyebb használni főleg arra amire elsősorban nekem kell, a szárítási folyamatot könnyíteni. Erre ez az ideálisabb választás elvileg. Egy előtte semmivel nem kezelt 23 éves autón is úgy siklott a kendő hogy tényleg öröm volt így dolgozni és az extra fény, az érezhetően simább felület is megvan a végén. De hozzáteszem mégegyszer, nálam kombinálva van az Absolutettal ami megfelelő hígitásban szintén használható qdként és szoktam ebből is külön keverni. Egyébként nem voltam nagy qd használó sose, szóval nem azért jött a gyeon mert kipróbáltam 15 másikat és ez volt a legjobb, hanem ez volt a szimpatikus a vélemények, videók stb alapján. Megvettem a 400 milist, megtetszett, viszont gyorsan fogyott, így lett a 4 literes, ami árban jóval kedvezőbb. Meg általában a Gyeonnal nem nagyon lehet mellélőni. Nem költök már többet olyan, számomra noname termékekre, amire a neten, youtubeon rákeresve nincs normális rálátásom, nem tudok érdemi visszajelzéseket találni róluk vagy ismeretlenek a nyugat európai vagy észak amerikai piacon.
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz Peti78 #49543 üzenetére
Próbálj rá a carbon collective speciale-ra kerámiás cuccára, nálam még csak egy hónapja van fent kb, de tegnap az esőbe versenyeztek a cseppek a tükrön meg motortetőn, meg 40-es tempónál összeállt egy fél tenyérni pocsolya az egyik ív mellett a motorháztetőn, de sajnos lassítanom kellett, és 30-nál leszánkázott előre.
-
Peti78
őstag
válasz FeRRaR1 #49539 üzenetére
Köszönöm! A véleményed alapján el határoztam, hogy rendelek egy 4 literest!
De utána olvastam illatelemzésedet d4d. Többek között pont a kókusszal és a vaníliával nem vagyok kibékülve.
Jelenleg BSD-t (is) használok nano-val felöntve, de az legalább csak kókuszos, vanília nélkül
Miért nem lehet mindennek olyan jó illata mint a Labo Perfecta-nak vagy a Spektrum Pro-nak?[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
d4d
tag
válasz Peti78 #49538 üzenetére
Én elsősorban száradássegítőnek vettem a p&s absolutettal kombinálva. Először a 400 miliset rendeltem meg, utána jött ez a 4 literes. Sima felület, extra fény megvan plusz számomra nagyon kellemes illat, valamilyen kókuszos vaniliás keverék, de nem ilyen fejfájást okozó tolakodó fos. Még otthon is használom.
-
Petyyyyy
addikt
válasz Petyal #49534 üzenetére
Az utóbbi időben - Brexittől kezdve - nálam nagyon erősen megy a matek hogy honnan rendeljek, ha kell valami. Időnként behajítom a topikba a társulás lehetőségét 1-2 héttel a rendelés leadása előtt.
Igazából az a webshop nyer, akinél jobbak az árak vagy az épp aktuális akciók.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Petyal #49533 üzenetére
A kerámia 3 hetes.
Eddig csak önkiszolgáló mosóban mostam, pontosabban csapattam le sima vizzel.
Még nem mostam le kerámia óta, és szeretném már látni, hogy milyen lett. Ennek az az oka, hogy már az átvételkor is esett az eső..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
d4d
tag
Megvan az ahifis csomag is. Na az volt, hogy egy korábbi rendelésnél az egyik adagoló kupakos ápolószernek elrepedt a kupakja. Így is zár és használható, de erősebb csavarással el lehetne repeszteni az egészet. Nem a kupak a probléma, hanem hogy van rajta egy kis adagoló csöcs amivel elég pontosan lehet mérni a dolgot, ezt meg nem tudom pótolni. Mindegy. Megírtam az ahifinek, a vége az lett hogy a következő (mostani) rendelésből levontak 10%ot. Mindegyik termék 2022 második feléből való, az aktuális legfrissebb verzió. Gyeonnál onnan is fel lehet ismerni ezeket, hogy a szórófejekben nincs fém alkatrész és van egy G betű a tetejükön.
-
Petyal
tag
Srácok aki külföldről rendel, Ti honnan szerzitek be a cuccot autoapolashoz?
Szoktatok összebeszélni és együtt rendelni esetleg? -
d4d
tag
Húsvét előtti rendelés, ma jött meg, semmi új csak utánpótlás. De ami a lényeg, a lehető legfrissebb szállítmány. A rendelés leadása előtti napokban töltötték fel az EU-s készleteket. A waxworld most, hogy felvette a kínálatba a P&S cuccokat, sokkal jobb forrás, abból a szempontból, hogy 100eur felett nem számítanak fel külön postaköltséget, míg a trc europe kb 20eurot rádob, ha kell ha nem. Amit kuponnal lehet ugyan kompenzálni, de ahhoz költeni is kell. Így és hogy volt egy húsvéti 10% kedvezmény is pluszban, elég jó. A második adag jövőhéten jön, teljes szett a beltérhez, terminator, carpet bomber és a finisher peroxide.
(Valakinek van még itt EZ detail keféje és emlékszem írta hogy talán hiányzik már az a kis gumi kupak a tetejéről, na náluk lehet azt is pótolni.)
A rendelés leadása után kb 1 óra 20 percre rá már jött az email a postnl-es linkkel, követési számmal. Normál esetben 4-5 munkanap mire megjön, de a hétvége plusz a húsvét lassította a folyamatot.
Visszatérve a trc europe-hoz, nem tudom, hogy ki hogyan intézheti ott a beszerzést vagy mi van a háttérben, de hogy a most frissen feltöltött készletben már van sold out-os termék az röhej. Se a brake buster se a carpet bomber nem elérhető már gallonos kiszerelésben. Meg amit észrevettem, hogy akármikor amikor valami csomagot összeállítanék, biztos hogy 2-3 termék épp kifogyott ami kellene, ha pedig újra elérhetőek, az addig raktáron lévő más cucc fogy el véletlen(?).. valamiért azt gondolom, hogy így akarnak rávenni a többszöri rendelésre. Ha direkt van, ha nem, elég töketlen dolog.Lesz meg egy ahifis csomag is, velük volt egy ügyem. Nem vitás ügy mert nem volt vitatkozás, de majd leírom hogy állnak hozzá egy reklamációhoz.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz HUTCHDB #49528 üzenetére
Aki esetleg nagyobb kiszerelést vásárolt Gyeon Bathe+ samponból, az nem tudna nekem eladni egy kisebb 1-2 mosásra való mennyiséget Budapesten?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Petyyyyy #49529 üzenetére
Annyi hibát találok, hogy a szellőző rácsra történő bedugás után, mivel a szétnyiló rögzítő kis klip nem az illatosító tartó tövétől indul, így kb. 5 milliméterrel eláll/kiáll a befujú síkjától.
Nekem ez nem gond, mivel én nem a befújóra tettem, mivel a BMW i3 könyöklője alatti nyitott tárolóba van egy rögzítési lehetőségem.Megjegyezném, hogy a neten drágábban láttam ezt a terméket, mint az említett kertészetben, így szerintem jobb mindenképp elmenni az Oázisba, egyrészt anyagilag, másrészt, mivel ott ki is vannak téve az illatminták, ezért normálisan ki tudod választani a neked tetsző illatot.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz HUTCHDB #49527 üzenetére
Mindenképp rá fogok nézni ha legközelebb a városban leszek.
Egy ideje már figyelem ezeket, mert hiába van nagyon jó "bőr" illat az autóban takarítás után, annyi külső szag érkezik ruhákból, levegőből, hogy egy idő után elnyomják.
Viszont elég gagyi illatokkal találkozom, utántölthetőből meg csak műanyagot felmaró verziókkal.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Petyal #49453 üzenetére
Ezeket a termékeket nem
lehet itthon kapni sehol?
Mármint odamegyek a boltba, kifizetem, elhozom?
Holnap akartam venni sampont, mosókesztyűt, szárazoló kendőt, de mind rendelős…
Ebből így nem lesz hétvégén autómosás." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Petyyyyy #49524 üzenetére
Igazi minőségi termék.
A kommerszekhez képest egyedi illat, egyedi megjelenés, a tartó (diffúzor) minősége garantálja a hosszú távú használhatóságát.
Kb. 20 illat közül tudtam választani, és mindegyik nagyon tetszett.
7490 forint volt a tartó és a belevaló (nevezzük így) “illategység” együtt.
Maga az utánpótlás már csak 3e Ft.
Ma vettem, tartósságát megítélni még nem tudom." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
szabi325
tag
válasz Morris #49518 üzenetére
Mert nehéz rá válaszolni az SRP igazából egy másik állatfaj mert "Glaze" mivel nem abrazív és csak filler van benne így szépen fog tőle csillogni az autó viszont mint wax meg nem túl tartós mert régen mindig kellett utána kenni rá az EGP-t is.
Én a helyedben valamilyen kerámia-hibrid alapú waxot vennék (még ha nem is fog annyira csillogni mint az SRP-től az autó) pl dodo juice, infinity wax primo wax (de manapság már ebből is van ezerféle ) és használnék néhány mosás után rendszeresen Quick Detailert pl Carpro Elixir vagy Sonax BSD, Meguiars QD, Chemical Guys (de ahogy nézem már ezekből is van ezektől barátibb árakon számomra ismeretlen új márkák (ami nem zárja ki hogy jók csak nem próbáltam őket ))[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
-
Morris
veterán
Hali!
Korábban kérdeztem itt, hogy mi lenne a "tökéletesebb" megfelelője az Autoglym Super Resin Polishnak. Akkor nem jött választ, hátha most tud esetleg segíteni valaki. Időközben lecserélődött a verda és ennek már nagyobb odafigyelést szentelnék.
-
simonjoe
őstag
Tőlük szoktam vásárolni tasakokat:
[link]
Eszméletlen finom illatok vannak. Én is az ülés alá szoktam rakni, sokáig jó és tényleg különlegesek. Vannak autóillatosítók is a palettán, de abból kicsi a választék, így maradtam a tasakoknál.Joe
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz -secret- #49514 üzenetére
Az Ambi Pur levegő befújóba(ra) tehető kis 2-3 cm x 2-3 cm-es állítható illatosítóját használom, nekem az belefér.
Azért jött fel ez az egész, mert voltunk néhány hete több budapesti kertészetben (!?!?) és az egyiknek a pénztára előtt, több lakás és autóillatosító termék is ki volt téve. Nagyon drágák voltak, ha jól rémlik, 10.000 forint körül volt egy kb. ugyanolyan méretű, és elven működő illatosítójuk, mint az előbb említett Ambi Pur.
Most egyszerűen nem jut eszembe, hogy melyik kertészet (?!?!?!) volt ez, mert akkor visszamennék..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Laca1212
őstag
válasz HUTCHDB #49513 üzenetére
"perfüm alapú illatok"
Annyért árulják ml-ét ezeknek az "Inspired by ..." koppincs illatoknak, amennyibe az igazi parfüm kerül. Kicsit túlzásnak érzem.
Akkor már igazit fújkodok az autóba. És ugye ennél van olcsóbb beszerzési forrás is eredeti parfümre...
[ Szerkesztve ]
-
-
Arcképgyáros
válasz tomisanzero #49511 üzenetére
Hát van illata.
-
HUTCHDB
nagyúr
Belső illatosításra, ki mit használ?
-
AIex
tag
válasz andrás47 #49502 üzenetére
Szerintem mindegy, hogy 1/2" vagy 3/4", mert a tömlőcsatlakozó belső átmérője, majdnem ugyan akkora, ha 2-3mm difi lehet a kettő között,
Attól is függ, hogy milyen hosszú tömlő kell neked, ha 5m körüli csak, akkor érdemes lehet egy spirál tömlőben gondolkoznod, amiket ki lehet nyújtani,
Ha hosszabb, akkor maradtak a hagyományos locsolótömlők,
Cellfast-ból pl. ATS2-es széria,
Gardena-ból Flex szériától felfelé,
Karcher primoflex prémium, bár ez lehet egy kicsit overkill,
Esetleg Bauhausban a Neptun NTS+ (ebből van 10M-es is, ami relativ ritkább),
Ezen felül, érdemes jobb minőségű csatlakozót venni, de ha az emlitett gyártók csatlakozóját megveszed, akkor nem lesz szerintem gond, ami megérheti a felárat, gardenanak van szoknyány tömlőcsatlakozója, ami előnyős lehet, mert előbb, vagy utóbb, ha sokat van a tömlő nyomás alatt, ki fog dudorodni a tömlő a csatlakozó nyakánál, és folyamatosan le fogja magát "rugni" a csatlakozóról. Előbb utóbb minden tömlő eljut ide, ami sokat van nyomás alatt, de hogy milyen gyorsan, függ a csatlakozótól, és a tömlő minőségétől.
@wolfman
Okés gép lehet, ha ennyiért keresel mosót, egy a hátrány, ha most az üzletek rosszabbul sikerült szériát kapnak, akkor lehet, hogy a 3. gépet fogod visszavinni 1 hónapon belül, viszont ha nem, akkor egész sokáig szoktak működni. -
j.bravo
addikt
válasz andrás47 #49502 üzenetére
C.105 van a családban, annál szabvány "csöcsös" kerti slag gyorscsatlakozó van. Félcolos slag is elegendő vizet szállít neki, ha a vezetékes víz nyomása nem alacsony. Nme gondolom hogy lenne különös minőségi igény, normál(persze nem lelakott) kerti szerelvényekkel rendben van.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Peti78
őstag
válasz chopin42 #49499 üzenetére
Értem a logikádat, íme az enyém: AMennyiben hosszabb távra tervezel az autóval, pár ezer forinton szerintem nem érdemes spórolni. Ha megveszed aliról és nem úgy jön össze akkor úgyis elviszed szakemberhez. Tehát ali ár+szaki ár. Ebben az esetben jelentősen nagyobb a számla. Persze ha sikerül, spóroltál, de ha nem...
A kormányt mindig használod, szem előtt van mindig amikor beülsz az autóba.Sajnos minden drágult, el kell fogadni, hogy mindenkinek többe kerül a kenyér. Ha a bérleti díj nem is, de az energia ára nőtt.
Pár éve kutakodtam kormánybőrözés után, már akkor is 20-25 ezer volt a nevesebb helyeken. KOntár kezébe nem szívesen adnám az autómat.Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
andrás47
senior tag
Elnézést nem egészen idevágó a kérdés, de hátha tud valaki segíteni : szeretném kérdezni egyszerűbb, alap (Nilfisk C. 110) magasnyomású mosóhoz, amelyet a napokban kapok meg milyen méretű , fél vagy háromnegyed colos vagy esetleg más méretű, és minőségű tömlőt /slagot/ kell hozzá venni amelyről a vezetékes a vizet kapná majd, mert olyanom most nincs jelenleg, és igazán nem is értek hozzá ? Külön köszönöm ha esetleg link is lesz hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Holnaptól lesz akcióban a LIDL-ben magasnyomású mosó (Parkside). Ezt megéri megvenni 50eFt.-ért, jó minőséget képvisel vagy inkább mást keressünk? Volt egy Kärcher-ünk régről, de randomzárlatos az elektronikája, aztán most váltani akarunk.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mindenestől eltörölné a Nuvia dizájnokat az ARM
- Renault, Dacia topik
- Nintendo Switch
- Elektromos cigaretta 🔞
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- általános iskolai rendszergazda
- OLED TV topic
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik